Blockchain ja IoT: Dynaaminen Duo

Maailmassa, jossa tekniikat kypsyvät erittäin nopeasti, kaksi tekniikkaa – Blockchain ja IoT – ovat saamassa suosiota räjähdysmäisesti. Ollakseni rehellinen, molemmat näistä tekniikoista todella muuttavat tapaa, jolla maailma toimii juuri nyt.

Otetaan esimerkiksi IoT; se on käytännössä osa jokapäiväistä elämäämme juuri nyt. Toisaalta, blockchain-tekniikka sattuu saamaan suosiota yritysten keskuudessa. Kuitenkin, se tulee myös hitaasti jokapäiväiseen elämäämme kaikkien dApps-sovellusten kautta.

Todellisuudessa molemmat tekniikat kulkevat käsi kädessä ja luovat vankan teknologisen duon. Siksi käsittelemme kaiken, joka liittyy blockchainiin ja esineiden internetiin tässä oppaassa.

Joten, aloitetaan!

Contents

Luku-1: Mikä on esineiden internet (IoT)?

Aloitetaan perusasioista. Jos haet sitä verkosta, näet todennäköisesti paljon teknisiä vastauksia, jotka eivät todellakaan auta sinua paljon. Joten tässä on lyhyt, mutta mutkaton IoT-määritelmä –

“Se on jokapäiväisten tietojenkäsittelylaitteiden ja esineiden yhdistäminen Internetin välityksellä, mikä antaa heille mahdollisuuden vastaanottaa ja lähettää tietoja.”

blockchain iot

Mitä? Etkö vieläkään ole selvä? Haluan selittää sen yksinkertaisemmin. No, nyt kaikki ihmiset maailmassa käyttävät matkapuhelinta, työpöytää, kannettavia tietokoneita tai tabletteja säännöllisesti. Lisäksi on turvallista sanoa, että nämä laitteet ovat yhteydessä Internetiin.

Näet, todellisuudessa Internet on todella pelinvaihtaja. Kuvittele kaikki edut, joita saat vain Internetissä. Vanhoina aikoina voit soittaa ja lähettää viestejä vain puhelimitse.

Nyt voit kuitenkin pelata pelejä, lukea kirjaa, kuunnella musiikkia, katsella elokuvaa jne. Kaikki Internetissä! Joten älylaitteiden käyttöönoton myötä melkein kaikki on sinun ulottuvillasi.

Teknologisen kehityksen myötä kaikki Internetiin kytketyt laitteet voivat nyt muodostaa yhteyden toisiinsa ilman ihmisen välinettä. Tämä tarkoittaa, että matkapuhelimesi voi puhua työpöydällesi tai älykkäille laitteillesi.


Lisäksi monet yritykset voivat nyt saada pääsyn omaan toimialatietoonsa automaattisesti keräämättä niitä manuaalisesti. Lisäksi he voivat hallita niitä jopa verkossa.

Käsite Esineiden internet on vähän leveä, ja monet asiat kuuluvat sen alle. Lisäksi mahdollisuudet ovat valtavat ja tekevät elämästämme helpompaa kuin koskaan.

Miksi esineiden internetillä on merkitystä?

No, kysymys on, miksi esineiden internetillä on merkitystä ensinnäkin? Jos jokin laite on kytketty Internetiin, se voi lähettää ja vastaanottaa tietoja Internetistä. Siksi tämä kyky laitteissa tekee siitä älykkään.

Esimerkiksi nyt voit käyttää älypuhelimiasi pelaamaan pelejä. Lisäksi, jos haluat, voit käyttää sitä pelaamaan kaikenlaisia ​​mobiilipelejä laitteellasi. Mutta se ei tarkoita, että älypuhelimesi mukana olisi tullut kaikki pelit maailmassa.

Todellisuudessa se vain muodostaa yhteyden Internetiin ja antaa sinun käyttää sitä. Kaikki pelaamasi pelit on tallennettu muualle. Älykäs älypuhelimesi ei siis tarvitse supertietokonetta tai valtavaa tallennustilaa.

Se voi vain vastaanottaa tietoja yhdistämällä mihin tahansa supertietokoneeseen, joka sijaitsee jossain päin maailmaa! Melko siisti, huh?

Laitteiden perusteella voit jakaa ne kolmeen eri luokkaan. Nämä ovat –

 • IoT, joka voi kerätä mitä tahansa tietoa ja lähettää sen muille laitteille.
 • IoT, joka voi vastaanottaa mitä tahansa tietoa ja joka voi analysoida tai toimia sen perusteella.
 • Laitteet, jotka voivat tehdä molemmat asiat.

Todellisuudessa kaikki kolme tyyppiä voivat hyötyä, jos he voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Tietojen kerääminen ja lähettäminen

Yleensä täällä IoT-laitteet voivat tarkkailla tai poimia tietoja ympäristöstään, kuten liikkeet, lämpötila, ilmanlaatu, kosteus ja jopa valo! Tietojen keräämisen jälkeen se voi lähettää ne suoraan Internetiin, ja voimme analysoida niitä edelleen.

Esimerkiksi viljelijä voi kerätä tietoja siitä, kuinka paljon maaperässä on kosteutta ennen kasvien kastelua. Kosteustason perusteella hän voi sitten kastella satoja tarvittaessa. Jos hän ei pääse maaperän kosteuteen, hän saattaa kastella sitä vähän tai enemmän.

Tämän seurauksena viljelykasvit voivat kuolla ja johtaa resurssien täydelliseen tuhlaamiseen. IoT-laitteiden avulla ei kuitenkaan olisi mahdollisuutta koskaan pilata satoja.

Tietojen vastaanottaminen ja sitten toimiminen sen perusteella

Se ei ole uusi strategia. Näemme, että monet koneet vastaanottavat tietoa ja toimivat sen perusteella päivittäin. Esimerkiksi, kun valitset puhelimessasi olevan numeron ja painat soittopainiketta, se aloittaa soittoprosessin komentosi perusteella. Tai voi olla, että käynnistät auton avaimella ja autosi saa komennon ja käynnistät moottorin.

IoT-laitteet voivat kuitenkin vastaanottaa tietoja kaukaa ja toimia sitten niiden mukaan. Ehkä käytät puhelintasi päästäksesi kotiisi valvontakameran syötteeseen. Lisäksi voit myös ilmoittaa 3D-tulostimelle, mitä haluat sen tulostavan, ja sitten se alkaa tulostaa sitä.

Joten näette näiden laitteiden myös helpottavan elämäämme kuin koskaan.

Tee kaikki yksin

IoT-laitteiden vallankumouksen myötä se voi tehdä molemmat yllä olevista. Nämä laitteet voivat kerätä tietoja, lähettää niitä, analysoida niitä ja toimia niiden mukaan. Sallikaa minun selittää se perusesimerkillä.

Oletetaan, että viljelijä käyttää tätä tekniikkaa maatalouden seuraamiseen ja hallintaan. Täällä IoT-laitteet voivat ensin kerätä tietoja maaperästä ja lähettää ne viljelijälle sen sijaan, että ne kastelujärjestelmään.

Lisäksi kastelujärjestelmä voi sitten käynnistyä automaattisesti, jos viljelykasvien on kasteltava. Ja ei, niin se ei käynnisty. Todellisuudessa voit myös ottaa sen ylöspäin.

Täällä IoT-laitteet voivat muodostaa yhteyden Internetiin ja oppia sääennusteesta. Jos sataa, se ei kastele satoja, koska sade tekee sen. Jos IoT-laitteella ei kuitenkaan ole tätä tietoa, se kastelee sitä tarvittaessa ja sataa heti sen jälkeen, satot kuolevat.

Joten, näet Internet-yhteyden kanssa; laite voi todella tehdä siitä paljon helpompaa viljelijälle.

Ja tämä on vain yksi esimerkki, ajattele vain, mitä se voi tehdä jokapäiväisessä elämässämme!

Luku-2: Mitkä ovat esineiden internetin komponentit?

Kaikissa IoT-järjestelmissä on joitain peruskomponentteja. Ilman niitä järjestelmä ei toimisi niin tehokkaasti. Kaikilla komponenteilla on erilaisia ​​tehtäviä, ja kaikki komponentit kommunikoivat keskenään ja luovat toimivan ekosysteemin.

Joten, jotta voit oppia lisää siitä. Katsotaanpa, mitä ne ovat, eikö niin?

1. Laitteet tai anturit

Aloitetaan laitteista tai antureista, jotka satunnaisesti keräävät tietoa ympäristöstä. Lisäksi se voi olla vain yksinkertainen sääluku tai jopa videoleike.

Joka tapauksessa laitteessa voi olla yksi anturi tai joukko antureita. Kaikki heistä voisivat poimia erilaisia ​​tietoja ympäristöstä, jolle he altistuvat.

Joka tapauksessa aloituskerroksessa se kerää tarvittavat tiedot ja lähettää ne seuraavaan kerrokseen. Enimmäkseen heillä on erilaisia ​​sovelluksia, kuten –

 • Valon voimakkuuden tunnistus
 • Lämpötilan havaitseminen
 • Kosteustason tai kosteuden valvonta
 • Läheisyyden tunnistus
 • Paineen tunnistus
 • Sijainnin tunnistus

Sovelluksia on paljon enemmän kuin nämä. Mainitsin kuitenkin vain osan niistä auttamaan sinua ymmärtämään paremmin, mitä he todella tekevät.

2. Yhteydet

Seuraavassa segmentissä saamme yhteyden. Se tarkoittaa, että tiedot, jotka anturit juuri keräsivät, lähetetään pilviin. Mutta miten se pääsee sinne? Todellisuudessa nämä anturit tai laitteet tarvitsevat väliaineen, jotta ne voivat olla yhteydessä pilveen.

Tyypillisesti monet nykyaikaisista laitteista käyttävät tosiasiallisesti vähän virtaa käyttävää verkkoa, Bluetoothia, Wi-Fi: tä tai satelliittia muodostaakseen yhteyden pilveen.

Näitä laitteita käyttämällä anturit voivat välittää suoraan keräämänsä tiedot. Tarpeetonta sanoa, että jokaisella näistä menetelmistä on omat hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi kaistanleveys, kantama tai virrankulutus ovat aina kompromisseja.

Ei ole väliä minkä tyyppinen yhteys se on, se saa tehtävän suoritettua tavalla tai toisella. Yleensä IoT-teollisuuden pienitehoiset laitteet ovat nykyään erittäin suosittuja. Se kuluttaa vähemmän virtaa ja säästää paljon akun käyttöikää. Lisäksi ne ovat myös melko tehokkaita.

3. Yhdyskäytävä

Yleensä yhdyskäytävä hallinnoi pääasiassa protokollien ja verkkojen välistä dataliikennettä. Se on tietysti kaksisuuntainen. Todellisuudessa se varmistaa myös antureiden täydellisen yhteentoimivuuden ja kääntää kaikki laitteiden verkkoprotokollat.

Joskus yhdyskäytävä voi esikäsitellä kaikista antureista ja laitteista ennen lähetystä kerätyt tiedot. Lisäksi näiden tietojen käsittely voi olla tarpeen TCP / IP-protokollan takia.

Joten jos yhdyskäytävä ei noudata TCP / IP-protokollia, lähetystä ei yksinkertaisesti voida perustaa.

Toinen suuri puoli tässä keskitason komponentissa on, että se voi tarjota tietoturvaa. Lähinnä IoT-yhdyskäytävissä on salausmenetelmät, jotka peittävät datan väärentämisen.

Joten, ilman hyvää yhdyskäytävää, IoT-järjestelmäsi ei voi muodostaa yhteyttä pilveen.

4. Pilvi

Seuraavaksi tulee pilvi. Se on erittäin tärkeä osa IoT-järjestelmää. Mitä pilvi tekee tässä, on se, että se tarjoaa työkaluja antureiden kaikkien massiivisten tietojen hallintaan. Kun se saa kaikki tiedot, sinun on lajiteltava ne, käsiteltävä ja tallennettava.

Tämä voi viedä kuukausia ilman asianmukaista työkalua ja voi johtaa menetykseen ilman hyvää säilytystilaa. Ja juuri tämä pilvi tarjoaa. Jokainen yritys, jolla on oikeus nähdä tietoja, voi helposti mennä pilveen ja nähdä ne.

Siten se auttaa tekemään paremman päätöksen asianomaisille viranomaisille. IoT-pilvi on vain joukko tehokkaita laitteita, jotka voivat käsitellä miljardeja tietoja ja hallita liikennettä saumattoman yhteyden tarjoamiseksi.

Yleensä siihen voi olla kytketty miljoonia antureita, yhdyskäytäviä, varastotiloja. Siten kaikki tiedot voivat kaikkien yritysten laatia vankan liiketoimintasuunnitelman.

5. Tietojenkäsittely

Se on toinen osa IoT-järjestelmää, joka auttaa käsittelemään tietoja tarpeen mukaan. Todellisuudessa se voi olla yksinkertainen tehtävä, kuten vain tarkistaa kaikki antureiden kosteuslukemat.

Se voi kuitenkin olla myös kohteen tunnistaminen vain valvontasyötteestä. Tällöin sen käsittely olisi paljon monimutkaisempaa ja tarvitsisi käsittelyä sen yksinkertaistamiseksi seuraavaa vaihetta varten.

Haluat antaa käyttäjälle arvion siitä, kuinka paljon kosteutta on maaperässä, tai hälyttää, kun valvontamateriaalista löytyy tuntematon esine.

5. Analyysi

Analyyttinen on todella tärkeää IoT-järjestelmässä. Pohjimmiltaan tässä käsitelty data analysoidaan uusien tietojen saamiseksi. Yleensä tämä komponentti auttaa hallitsemaan ja valvomaan järjestelmää. Esimerkiksi maanviljelijät voisivat käyttää IoT-järjestelmää ja analyysia saadakseen tietää, tarvitseeko maaperä vettä vai ei.

Yleensä kaikilla aloilla on aina haluttu data. Jos IoT-järjestelmä havaitsee epäsäännöllisyyksiä, se voi helposti välittää ne nopeaan toimintaan.

Todellisuudessa nämä analyyttiset ominaisuudet auttavat yrityksiä lopettamaan ei-toivotut tilanteet. Ja koska suurin osa IoT-järjestelmästä tulee reaaliaikaisen analyysin kanssa, kaikenlaisen teollisuuden hallinta on paljon tehokkaampaa.

Joskus analytiikka ennustaa markkinapaikkaa erittäin tehokkaasti. Siten se auttaa monia yrityksiä tietämään, kuinka muuttaa liiketoimintamalliaan ja saada enemmän tuloja. Tiedot ovat tässä merkittävin tekijä, ja ilman asianmukaista koneanalyysiä voi kestää päiviä ennustaa epätavalliset tiedot ihmisiltä.

6. Käyttöliittymä

Käyttöliittymä on käytännössä IoT-järjestelmän ylin kerros. Kun kaikki tiedot on koottu, lähetetty, käsitelty ja analysoitu, järjestelmä antaisi käyttäjän nähdä, mikä lähtö on.

Esimerkiksi yrityksen on säilytettävä varastointitilassaan 30 ° C. Jos se kuitenkin laskee tai ylittää, yritys ei ehkä huomaa sitä. Tämän seurauksena tuotteet saattavat pilata.

Tältä osin IoT-järjestelmä voi kerätä lämpötilatiedot ja sen käsittelyn jälkeen ilmoittaa käyttäjälle lämpötilan noususta ja laskusta.

Hälytyksiä on monia tapoja, kuten ilmoitus, teksti, sähköposti, sireenit jne. Voit myös tarkistaa käyttöliittymän avulla järjestelmän milloin tahansa.

Monissa tapauksissa IoT-järjestelmä antaa käyttäjän suorittaa muita toimintoja käyttöliittymästä. Joten, jos käyttäjä näkee lämpötilan nousevan, hän voi säätää sitä suoraan käyttöliittymästä.

Monissa tapauksissa esineiden internet voi myös suorittaa samat tehtävät ilman ihmisen vuorovaikutusta. Varastointiskenaariossa IoT-järjestelmä voi säätää lämpötilaa automaattisesti, kun se huomaa, että se ei ole optimaalinen.

Se edistää tällä tavoin paljon hyötysuhteita.

Luku-3: Mitkä ovat esineiden internetin ongelmat?

Todellisuudessa IoT on hieno tekniikka. Mutta koska tekniikka ei ole vielä niin kypsynyt. Joten, kuten käy ilmi, infrastruktuuri ei ole täysin turvallinen. On monia turvallisuushaasteita, jotka on voitettava, ja kaikki alkaa järjestelmän valmistusprosessista.

IoT-tietoturvariskejä on monta tapaa päivinä. Vuonna 2016 esineiden internetin valmistaja ei tehnyt infrastruktuurista vakaata; seurauksena monet käytetyistä salasanoista olivat haavoittuvia.

Siksi hakkerit käyttivät botnet-hyökkäyksiä turvasysteemin hajottamiseksi ja aiheuttivat massiivisia ongelmia. Yksityisiä tietoja varastettiin, ja monet menettivät pääsyn tietoihinsa.

Joten näet, vaikka saattaa tuntua, että IoT-arkkitehtuuri voi mennä itsestään. Mutta puolestaan ​​se ei vain voi. Turva-aukot ja rajoitukset korostavat uhkia kaikin tavoin.

Katsotaan nyt seuraavia IoT: n turvallisuuskysymyksiä –

 • Vaatimustenmukaisuuden puute valmistusvaiheessa

Päivittäin uusia IoT-laitteita tulee markkinoille. Monilla heistä on kuitenkin merkittäviä turvallisuuskysymyksiä. Mutta miksi näin on? No, se johtuu lähinnä siitä, että suurin osa valmistusyrityksistä ei vie paljon aikaa turvakerrokseen.

Esimerkiksi monet kuntoseurannat pysyvät näkyvissä, vaikka ne olisivat yhdistetty Bluetoothiin. Tai sormenjälkilukkoihin pääsee helposti, jos niillä on sama MAC-osoite kuin IoT-laitteella.

Nämä asiat voivat aiheuttaa suuria ongelmia. Sen sijaan, että korjata nämä laitteet ennen käyttöönottoa, valmistajat eivät todellakaan tee mitään asialle.

Siksi näiden laitteiden turvallisuuskysymykset jatkavat pilaantumista. Lisäksi sen sijaan, että keskityttäisiin turvallisuuteen, he keskittyvät lähinnä muotoiluestetiikkaan.

Tämän seurauksena monet kuluttajat kohtaavat erilaisia ​​asioita henkilökohtaisissa tiedoissaan ja omaisuudessaan.

 • Ei tarpeeksi päivityksiä tai testauksia ennen julkaisua

Maailmassa on tällä hetkellä 23 miljardia IoT-laitetta. Ja se kasvaa 60 miljardiin vuoteen 2025 mennessä. Vaikka IoT-laitteiden määrä on ylivoimainen, testausvaiheita ei ole vielä tarpeeksi ennen niiden käyttöönottoa.

Puhumattakaan päivitysten puutteesta. Monissa tapauksissa ohjelmiston päivitykset voivat korjata kaikki taustalla olevat ongelmat käynnistämisen jälkeen. Suurin osa päivityksistä vie kuitenkin liikaa aikaa tietoturvaongelmien korjaamiseen. Lisäksi monissa tapauksissa jotkin laitteet eivät edes saa päivityksiä lainkaan.

Joten asiakas voi ostaa IoT-laitteen ajattelemalla sen olevan turvallista. Mutta ajan myötä järjestelmä vanhentui. Hakkerit voivat siis päästä helposti järjestelmään ja aiheuttaa tuhoja.

Tämä johtuu siitä, että alkuvaiheessa ei ole asianmukaista testausta eikä se ole myöhemmin tarpeeksi nopeaa auttamaan kuluttajiaan saamaan täyden varmuuden.

 • Pieni tai nolla käyttäjän tietoisuutta esineiden internet-laitteista

Tämä kysymys on pohjimmiltaan tiedon puute käyttäjän loppupuolelta. Vuosien varrella monet ihmiset oppivat havaitsemaan tietojenkalastelu- tai roskapostisähköpostit. Lisäksi nyt he osaavat suojata salasanansa ja olla varovaisia ​​huonoista verkkosivustoista.

IoT on kuitenkin melko erilainen tekniikka. Siksi monet ihmiset eivät vielä ymmärrä sitä täysin. Vaikka suurin osa turvallisuusvirheistä tulee valmistajilta, mutta asianmukaisen tiedon puute asettaa kaikki vaaraan.

Todellisuudessa ihmisten huijaaminen on helpoin tapa päästä käsiksi. Jokainen unohtaa tämän suuren turvallisuusuhan, jossa puolue manipuloi toista osapuolta saadakseen pääsyn verkkoon.

Joten ilman asianmukaista koulutusta turvallisuuden ylläpitämisestä IoT: n turvallisuuskysymykset jatkavat kasvuaan. Asuntojen omistajien lisäksi myös yritykset ovat tällä hetkellä suuressa vaarassa.

 • Laitepäivitysten suojausreiät

Toinen merkittävä IoT-ongelma antaa tietoturva-aukkoja, jotka tulevat laitepäivitysten mukana. Kuten tiedät jo, että valmistajan tarjoama ohjelmisto ei ole aina täydellinen. Vaikka he käyttivätkin ohjelmiston viimeisintä versiota, muut haavoittuvuudet paljastuisivat lopulta.

Todellisuudessa, pysyäkseen mukana pelissä, ohjelmistotiimi lähettää päivityksen tarkistamatta kaikkia kerralla. Kyllä, päivitysten nopea saaminen on todella hienoa. Kuitenkin, jos päivitys aiheuttaa enemmän ongelmia epävakaan päivityksen takia, nopea aika ei auta, eikö niin?

Toisaalta, vaikka päivitykseen ei sisälly porsaanreikiä, sitä ei silti ole suojattu 100-prosenttisesti. Kun päivität laitettasi, laite lähettää kaikki tietonsa varmuuskopiona pilveen.

Jos polkua ei ole salattu tiedostojen mukana, hakkeri voi hakkeroida järjestelmään ja varastaa kaikki tiedot.

 • Ei fyysisiä turvallisuusprosesseja

Okei, joten puhuimme ohjelmisto-ongelmista tai verkon turvallisuuskysymyksistä. Mutta entä fyysiset turvallisuuskysymykset? IoT-laitetta ei voi hakkeroida paitsi Internetin kautta myös fyysisesti.

Monissa tapauksissa IoT-laitteet voivat toimia itsenäisesti, eivätkä ne vaadi oikeaa käyttäjää. Näillä on kuitenkin oltava täydellinen fyysinen turvallisuus ulkoisista uhista.

Jotkut saattavat sijaita syrjäisessä paikassa pitkään. Ja jos joku voi manipuloida heitä ulkopuolelta, ei ole mitään takeita sille, mitä tietoja hän voi saada.

Herkkien, halpojen esineiden internet-laitteiden valmistamisen sijaan valmistajien on keskityttävä enemmän fyysiseen kestävyyteen. Todellisuudessa tämä on vakavasti haastava tehtävä, kun kaikki väärennetyt tuotteet piileskelevät.

 • Haavoittuvainen DDoS-hyökkäyksiin

Kuka ei tiedä DDoS-hyökkäyksistä? Monet yritykset joutuvat tämän täysin väärinkäyttävän hyökkäyksen uhriksi, joka vie koko verkkotilan muutamassa minuutissa. Todellisuudessa hakkerit kohdistavat tietyn verkon ja alkavat roskapostia verkosta liikenteellä lyhyessä ajassa.

Ja liikenteen lisääntyneen kasvun takia kaistanleveys varataan nopeasti ja järjestelmä kaatuu. Nyt kun monet ihmiset ovat lisänneet turvatoimia näiden ongelmien ratkaisemiseksi, IoT-laitteet ovat edelleen jäljessä.

IoT-laitteet ovat paljon haavoittuvampia ja alttiita DDoS-hyökkäyksille usein. Hakkerit voivat helposti löytää haavoittuvat IoT-laitteet verkosta ja hyökätä niitä vastaan, mikä aiheuttaa koko verkon kaatumisen.

IoT-ala tarvitsee siis kipeästi ratkaisua taistellakseen tällaisia ​​hyökkäyksiä vastaan.

Lue, kuinka Blockchain voi muuttaa turvallisuusalan nyt!

 • Ennakoitavat oletussalasanat

Toinen hieno kysymys on IoT-laitteiden oletussalasanat. Yleensä monet esineiden internetin valmistajat esittävät laitteita samalla oletussalasanalla. Puhumattakaan siitä, että myöskään he eivät ole kovin valikoivia valitessaan salasanaa.

Tämän seurauksena hakkereiden on todella helppo arvata heidät ja murtautua käyttäjien järjestelmään.

Todellisuudessa yrityksen tulisi ilmoittaa kuluttajilleen vaihtaa salasana heti, kun he saavat sen. He eivät kuitenkaan tee sitä, ja hakkerit käyttävät hyväkseen tätä huolimattomuutta monta kertaa. Lisäksi he kaikki käyttävät samaa “järjestelmänvalvojaa” kuin käyttäjänimeä lähes kaikentyyppisille IoT-laitteille.

Jos he eivät tule olemaan valikoivia siitä suoraan tehtaalta tai jopa varoittavat kuluttajia, hakkerointi jatkuu.

 • Resistenssin puute botnet-hyökkäyksiltä

IoT-laitteet ovat erittäin alttiita haittaohjelmahyökkäyksille. Yleensä niihin ei sisälly kaikkia tietokoneiden tekemiä turvatoimia. Todellisuudessa yksi tartunnan saanut laite ei todellakaan voi tehdä paljon. Jos satoja heistä kuitenkin estyy, he voivat tehdä paljon vahinkoa.

Todellisuudessa hakkeri tartuttaa botit haittaohjelmilla ja lähettää ne kaikkiin haavoittuviin laitteisiin. Tartunnan jälkeen hän voi hallita heitä helposti käynnistämään kollektiivisen hyökkäyksen toista DNS: ää vastaan.

Pääasiassa tämä johtaa DDoS-hyökkäyksiin. Hakkerilla ei siis tarvitse olla lisäjoukkoja hyökkäyksen aloittamiseksi. Mutta hän voi käyttää tartunnan saaneita laitteita vain karkeaksi.

Lisäksi nämä kollektiiviset botnet-hyökkäykset ovat vakava uhka sähköverkoille, vedenkäsittelylaitoksille, liikennejärjestelmälle ja monille muille.

 • Teollinen salakuuntelu ja vakoilu

Hakkerit käyttävät tietoja paitsi lunnaiden pyytämiseen, mutta voivat käyttää niitä myös arkaluontoisten tietojen saamiseen. Kilpailukykyisessä maailmassa kaikki toimialat olisivat valmiita maksamaan suuren summan rahaa saadakseen arkaluontoisia tietoja muilta yrityksiltä.

Koska IoT-laitteet ovat alttiita sille, olisi erittäin helppoa päästä niihin käsiksi ja vakoilla ilman, että kukaan edes huomaa. Lisäksi hakkeri voi vakoilla yritystä ja vuotaa tietoja muille osapuolille.

Tämä voi vakavasti haitata tuotemerkin arvoa ja imagoa, jonka yritykset ovat luoneet vuosien varrella. Joskus nämä IoT-laitteet kohdistuvat maihin. Tämän seurauksena monet maat kieltivät IoT-laitteet täydellisen kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Saksa kielsi esineiden internetiin perustuvan nuken, joka antoi pääsyn kenelle tahansa 30 metrin säteellä.

 • Altis laitteiden nostamiseen

Ransomware on yksi pahimmista haittaohjelmista tällä hetkellä. Todellisuudessa se ei varastaa tietojasi, mutta salaa ne ja estää pääsyn. Tämän jälkeen joudut maksamaan rahaa saadaksesi estetyn sisällön takaisin.

Haittaohjelmien kehittyessä se kohdistuu kuitenkin huonosti suojattuihin IoT-laitteisiin. Tällä hetkellä tapaukset, joissa nämä vaikuttavat IoT-laitteisiin, ovat edelleen harvinaisia, mutta niistä tulee hitaasti suosittuja. Se voi johtaa moniin ongelmiin. Pääasiassa korkea nostolaite, auto tai kotijärjestelmä on tärkeintä.

Koti-hyökkäykset

Se on pelottavin korkea jacking, mitä ikinä voisit kohdata. Nyt monet ihmiset käyttävät älykkäitä kodin laitteita hallitsemaan kaikkia kodin toimintoja. Todellisuudessa hakkeri voisi käyttää kotijärjestelmääsi ja lukita sinut siihen, ellet maksa rahaa.

Tai he voivat jopa lukita sinut pois, ellet maksa maksua lyhyessä ajassa.

Korkea tunkki ajoneuvo

Älyautot ovat nyt erittäin suosittuja. Pääasiassa itse ajavat autot, jotka eivät tarvitse kuljettajaa päästäkseen sinne, minne haluat mennä. Nämä riippuvat kuitenkin vain IoT-laitteista. Jos hakkeri pääsee siihen, hän voi estää autosi toimimasta.

Lisäksi hän voi siepata sinut, kun olet autossa, koska hän on yksinomaan autosi hallinnassa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä tappavista rikoksista, joita hakkerit voivat tehdä.

 • Puuttuu tietojen eheys

Kuten tiedät jo, IoT-laitteilla on aina tiedonsiirto. Pääasiassa laitteet työskentelevät aina tietojen keräämisessä, käsittelyssä, lähettämisessä edestakaisin. Joskus jotkut IoT-laitteet voivat lähettää tietoja pilveen salaamatta sitä koskaan.

Tämän seurauksena hakkeri voi helposti käyttää sitä ja käyttää sitä omaksi hyödykseen. Puhumattakaan siitä, että hän voi peukaloida pilvitiedot ja lähettää käyttäjälle vääriä tietoja.

Todellisuudessa yleinen skenaario olisi terveydenhoitoala. Jos se saa pääsyn terveydenhuollon tietoihin, se voi muuttaa niitä ja luoda vääriä tietoja, jotka voivat maksaa ihmishenkiä.

Entä jos hakkeri saa pääsyn sydämentahdistimeen tai muuhun koneeseen, joka auttaa potilaita elämään? Hakkerit voivat sitten laittaa potilaan elämän linjalle saadakseen rahaa.

 • Rogue IoT -laitteet

Mitä kelmi IoT-laite tarkoittaa? No, väärennettyjen tuotteiden lisääntymisen vuoksi on myös valtava määrä väärennettyjä IoT-laitteita. Todellisuudessa nämä laitteet korvaavat alkuperäiset ja asennetaan upseereihin tai koteihin.

Saatuaan pääsyn verkkoon he voivat helposti vioittaa jokaisen laitteen, joka on kytketty verkkoon. Miksi ne lisääntyvät?

No, lähinnä siksi, että alkuperälle ei ole oikeaa kanavaa. Siten väärennetyt yritykset käyttävät tätä tilaisuutta päästäksesi järjestelmään ja kaatamaan sen lopullisesti.

Tai pahempaa highjack se rahalle. Et voi edes kuvitella vahinkoa, jota se voi aiheuttaa mille tahansa teollisuudelle, jos järjestelmään pääsee yksi väärennetty laite.

 • Salauslouhinta IoT-bottien kanssa

Kyllä, nyt hakkerit kohdistavat IoT-laitteisiin kryptovaluuttojen louhintaa. IoT-laitteissa on GPU- ja CPU-resurssit, ja niiden hakkerointi merkitsisi kaiken laskentatehon saamista.

Tämän seurauksena IoT-laitteet eivät toimi kunnolla ja hitaasti ne hajoavat. Todellisuudessa salauksen louhinta vie valtavan paljon tietulleja millä tahansa laitteella.

Joten jos laitteesi jotenkin tarttuu salausroboteihin, se alkaa ottaa laskentatehoa ja hajottaa sen hitaasti. Vaikka nämä robotit eivät varastaisi tietoja laitteeltasi, se varmistaa, että laitettasi ei voida käyttää.

 • Tietosuojakysymykset

IoT-laitteet käsittelevät paljon tietoja päivittäin. Joten loppujen lopuksi nämä ovat valtava tietolähde kenellekään käyttäjälle. Todellisuudessa monet yritykset ostavat käyttäjätietoja ja kiertävät yksityisyyttämme ennustaa käyttäytymistä.

Näiden tietojen myyminen muille yrityksille on suora osuma yksityisyyden suojaamme. Puhumattakaan siitä, että yritykset, jotka hyödyntävät tietojamme saadakseen lisää liiketoimintaa, on todella kamalaa.

Koska monet IoT-laitteet eivät kuitenkaan ota huomioon yksityisyyden suojaamme, näitä tietoja tulee joka päivä.

 • Pieniä hakkereita ei voida tunnistaa

Kaikki hakkerit eivät aloita huomattavilla muutoksilla. Todellisuudessa useimmat hakkereista hakkeroivat pieniä asioita taustalla, mikä on huomaamatonta. Yleensä nämä hakkeroinnit eivät ole vielä niin haitallisia, ja ne voidaan pysäyttää, jos huomataan varhaisessa vaiheessa.

Suurin osa IoT-järjestelmän mikrorikkomuksista jää kuitenkin huomaamatta. Lisäksi järjestelmä ei yksinkertaisesti pysty havaitsemaan näitä pieniä muutoksia tai haittaohjelmia.

Tämän seurauksena se rakenee hitaasti ja käynnistää lopulta massiivisen hyökkäyksen.

 • Riskialtista automaatioprosessia

Automaatioprosessit ovat todella hienoja. Ne helpottavat elämäämme paljon. Automaation käyttöön liittyy kuitenkin kohtuullinen osuus riskeistä. Mutta vain yhden autonomisen järjestelmän käyttö tuhansien tietojen hallintaan ei ole hieno vaihtoehto.

Yksi muutos koodissa saattaa kaataa koko teollisuudenalan. Tai jos hakkeri pääsee järjestelmään ja muuttaa vain yhden yksinkertaisen numeron, se voi vaikuttaa tuhansiin järjestelmän ylläpitämiin tietoihin.

Joten se saattaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta, mutta se ei ole.

 • Epäluotettava tiedonsiirtoyhdyskäytävä

Tiedonsiirtoyhdyskäytävä on yksi IoT-järjestelmän tärkeimmistä komponenteista. Monissa tapauksissa nämä yhdyskäytävä on kuitenkin edelleen auki, ja monet hakkerit pääsevät siihen. Jos yhdyskäytävässä ei ole salausprotokollaa, se voi helposti vuotaa tietoja muille.

Ilman yksityistä viestintäkanavaa IoT-verkko ei ole mitenkään 100% suojattu.

Kuinka Blockchain voi auttaa IoT: tä

Keskitetyt palvelimet käyttävät nyt IoT-teollisuutta. Mutta kun on kyse pitkäaikaisesta ratkaisusta, keskitetyt järjestelmät eivät riitä. Itse asiassa minkäänlaiset keskitetyt palvelimet eivät ole tarpeeksi hyviä tuleville IoT-laitteille, kun otetaan huomioon kaikki tietoturva-aukot.

Joten jos IoT-laitteet haluavat saavuttaa täyden potentiaalinsa, heidän on siirryttävä lopullisesti pois keskitetyistä palvelimista.

IoT: n estoketju auttaa luomaan kaikkien haluaman luotettavan ja liitettävyyden ilman ongelmia. Koska kaikki lohkoketjun ja esineiden internetin solmut toimivat ilman keskitettyjä palvelimia, niin se on tehokkaampaa.

IoT: n lohkoketjun avulla monet valmistajat voivat vihdoin saada turvatun ja edullisen sijoituksen. Mutta ennen kuin näemme, kuinka yritysten blockchain voi muuttaa IoT-sektoreita, katsotaanpa, mitä ominaisuuksia se voi käyttää prosessissa.

 • Luotettava

IoT: n estoketjun avulla kuka tahansa osapuoli voi saada luotettavan yhteyden todellisen muodon. Yleensä IoT: n estoketjun kanssa laitteet käyttävät verkkoa suoraan tietojen tarkistamiseen. Lisäksi se voi käyttää älykkäitä sopimuksia automatisoimaan prosessit blockchain- ja esineiden internet -alustalla.

Kuitenkin, kuten tiedät, IoT-järjestelmän lohkoketjussa ei olisi keskitettyä palvelinta tai kolmatta osapuolta, joka hallitsisi tietojasi.

 • Autonomia

IoT: n estoketju todella auttaa älylaitteita seuraamaan itseään ja toimimaan itsenäisesti. Lisäksi blockchainin itsensä toteuttavan logiikan avulla he voivat suorittaa mitä tahansa tehtäviä blockchain- ja esineiden internet -järjestelmässä.

Valmistajan on kuitenkin määritettävä logiikka, ennen kuin se ottaa tuotteen käyttöön tiettyä tehtävää varten. Sillä välin he voivat myös tarjota käyttäjille käyttöliittymän muuttamaan logiikan parametreja helposti.

Todellisuudessa tämä voi helposti virtaviivaistaa paljon työtä ja päästä suoraan eroon välimiehestä ilman IoT: n estoketjua.

 • Kustannusystävällinen

No, toinen IoT: n lohkoketjun suuri ominaisuus on kustannusystävällinen ympäristö, jonka se esittelee. Yleensä IoT: lle mitattu turvallisuus tekee tästä tekniikasta kalliimpaa kuin muut laitteet. Mutta IoT: n lohkoketjun kanssa ei tarvita ylimääräistä turvaverkkoa.

Blockchain ja esineiden internet voivat hallita kaikkea itse ilman mitään ongelmia. Todellisuudessa palveluntarjoajilla on monopoli IoT-alalla tukilaitteiden ohella.

Mutta IoT: n estoketjun avulla tekniikka olisi helpommin tavallisten kuluttajien saatavilla. Blockchain- ja esineiden internet -järjestelmässä ei myöskään ole mitään vahinkokysymyksiä.

Siten se säästää paljon rahaa lopulta.

Lue lisää siitä, kuinka Blockchain voi muuttaa kaupan rahoituksen nyt!

Luku-4: Blockchain ja IoT: Mahdolliset käyttötapaukset

blockchain ja iot

 • Korkea tietoturva

Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan yli 81% yrityksistä ja julkishallinnosta, yrityksistä uskoo esineiden internetin katastrofin vaikuttavan niihin kahden seuraavan vuoden aikana. Kuitenkin vain 28% heistä tekee mitään asialle. Tarkoitan tässä varotoimenpiteitä, jotka yritysten olisi toteutettava IoT-riskien vähentämiseksi.

Mutta kuten voit sanoa, edes kolmasosa yrityksistä ei etsi IoT: n riskinhallintapalveluja. Lopputulos?

Se ei ole selvää, mutta lopulta meillä ei ole keinoja suojautua ulkoisilta uhilta.

Siksi blockchain- ja IoT-käyttötapaukset voivat todella olla hyödyllisiä täällä. IoT-estoketjun käyttötapauksissa yritys saa täydellisen todistetun suojatun verkon, joka voi tarjota tiloja, joita kukaan kolmas osapuoli ei voi tarjota. IoT-lohkoketjun käyttötapaukset voivat tarjota varmennusprosessin, joka perustuu konsensusalgoritmeihin, jotta tietojen syöttö olisi oikeudenmukaisempaa.

Toinen suuri tosiasia olisi lohkoketjun ja IoT-järjestelmän muuttumattomuus. Kun henkilö yrittää manipuloida blockchain IoT -verkkoa, se havaitsee ongelman välittömästi.

Siksi blockchain ja IoT voivat olla hyvä ratkaisu kaikkiin turvallisuusongelmiin.

 • Vahvempi tietojen validointiprosessi

Big Datan suosio ja kysyntä kasvavat valtavasti markkinoilla. Todellisuudessa on melko selvää, että vuoteen 2023 mennessä siitä tulee yli miljardin dollarin teollisuus. Mutta miksi näin on? Datasta on tulossa valtava osa elämäämme ja se on kaikkien aikojen halutuin tuote.

Lisäksi saamme niin paljon tietoja kaikista esineiden internet-laitteista, tietokoneista jne. Meillä ei kuitenkaan ole mitään hyvää tekniikkaa todentamaan, ovatko tiedot paikkansa vai eivät..

Tämä aiheuttaa valtavan dilemman kasvavalle teollisuudelle. Jos lohkoketju ja IoT-järjestelmä ovat nousussa, se olisi kuitenkin lopulta mahdollista. Voit siis luottaa estoketjuun, ja IoT käyttää tapauksia kaikkien tietojen tarkistamiseen ennen niiden lisäämistä pääkirjaan.

Kuten jo tiedät, tietojen vahvistus on osa blockchain IoT: tä. Ja kaikki solmut käyttävät erilaisia ​​menetelmiä vahvistaakseen kaikki tiedot sulkeakseen pois väärät tiedot, jotka saavat paikan pääkirjaan.

Tekemällä sen IoT-estoketjun käyttötapaukset voivat yksinkertaisesti lopettaa tietojen todentamisongelmat ja auttaa myös kasvamaan Big Data -teollisuutta.

 • Tietojen nimettömyys ylimääräisen yksityisyyden takaamiseksi

Esineiden Internet ei ole vain yrityskäyttäjille, vaan myös jokapäiväiseen elämäämme. Todellisuudessa melkein kaikki älykäs koti on varustettu tällä tekniikalla. Koska näin läheinen altistuminen näille laitteille on, yksityisyytemme ovat suuressa vaarassa.

Monissa tapauksissa nämä laitteet voivat välittää yksityiset tietomme ulkomaailmaan. Siksi emme enää hallitse täysin omaa arkaluonteista tietoa. Se voi aiheuttaa katastrofaalisen ongelman, ja käyttäjät menettävät pian uskonsa suuriin tuotemerkkeihin.

Blockchain- ja IoT-käyttötapaukset voivat kuitenkin auttaa myös tässä. Kuten jo tiedätte, hajautettu kirjanpitotekniikka pystyy täysin käsittelemään tätä sotkua. Lisäksi blockchain IoT tarjoaa täydellisen nimettömyyden.

Se auttaisi käyttäjiä ottamaan takaisin vain heidän omansa eikä salli edes yhden uteliaan silmän heidän elämäänsä. Lisäksi yritykset voivat hyötyä IoT-estoketjujen käyttötapauksista. Blockchainin ja IoT: n avulla he voivat saada enemmän suosiota ja näkyvyyttä.

 • Palomuuri DDoS-hyökkäyksiä vastaan

Muistatko, kuinka DDoS-hyökkäys voi lamauttaa yritysverkon? Monet yritykset joutuvat tämän täysin väärinkäyttävän hyökkäyksen uhriksi, joka vie koko verkkotilan muutamassa minuutissa.

IoT-laitteet ovat paljon haavoittuvampia ja alttiita DDoS-hyökkäyksille usein. Hakkerit voivat helposti löytää haavoittuvat IoT-laitteet verkosta ja hyökätä niitä vastaan, mikä aiheuttaa koko verkon kaatumisen.

Mutta blockchain- ja IoT-käyttötapausten avulla kaikki DDoS-hyökkäykset voidaan ratkaista. Todellisuudessa blockchain IoT toimii kuin palomuuri kaikenlaisille haittaohjelmahyökkäyksille. Mutta DDoS: n kanssa sen olisi otettava se ylöspäin.

Mikä tahansa lohkoketju ja IoT-järjestelmä voivat havaita roskapostiliikenteen, kun kaikki alkaa. Kaistanleveyden pienentyessä omistajan on kuitenkin hankittava enemmän kaistanleveyttä korvaamaan menetys. Tässä IoT-lohkoketjun käyttötapaukset voivat lainata kaistanleveyttä verkon hajautetuista solmuista hyökkäyksen estämiseksi.

 • Näkyvyys päästä päähän

Täysin avoin verkko on luotettava verkko. Todellisuudessa kysymys tyypillisistä keskitetyistä palvelimista on täydellisen avoimuuden puute. Siksi monet ovat skeptisiä siitä, voivatko he luottaa järjestelmään vai eivät. Lisäksi se on yleisempää myös yrityksissä.

Blockchain- ja IoT-käyttötapausten avulla kukaan ei kuitenkaan kohta tätä ongelmaa. Blockchain IoT pystyy tarjoamaan kokopäiväisen näkyvyyden päästä päähän.

Koska enimmäkseen yritykset tarvitsevat myös yksityisen kanavan, IoT-lohkoketjut voivat tarjota yksityisiä kanavia vain kahden osapuolen välillä.

Lisäksi IoT-laitteet voivat käyttää tätä kanavaa kommunikoimaan keskenään ilman ongelmia. Siksi estoketju- ja IoT-järjestelmä muuttavat tietojen hakkeroinnin riskejä tällä menetelmällä.

 • Reaaliaikainen seuranta

Suurin osa esineiden internetistä on anturit ja RFID-tunnisteet. Näiden avulla kuka tahansa voi seurata esineitä varmistaakseen niiden täyden aitouden. Oikean seurantajärjestelmän puuttumisen vuoksi monet valmistajat kohtaavat todellisuudessa kauppaa koskevia kysymyksiä.

Kaupan lisäksi myös toimitusketju tarvitsee kipeästi reaaliaikaista seurantaa. Todellisuudessa IoT-laitteet pystyvät käsittelemään kaiken seurannan, mutta ne tarvitsevat myös riskienhallintaa.

Joten IoT-estoketjun käyttötapausten avulla jokainen yritys voi nyt seurata tavaroitaan ilman ongelmia. Enemmän, he voivat tehdä sen reaaliajassa! Blockchain IoT -alustat voivat tarjota tavaroiden oikean sijainnin ilman häiriöitä.

Siksi blockchain- ja IoT-laitteet pysyvät turvallisina, eikä väärennettyjä tuotteita ole. Kuten näette, kaikki johtuu blockchain- ja IoT-käyttötapauksista.

 • IoT-laitteiden identiteetti

No, IoT-teollisuudessa on toinen tärkeä asia, ja se on IoT-laitteiden identiteetin puute. Laitteen aitoutta ei yleensä voida tarkistaa. Yksinkertaista yrityksen tilaa tai sen luomisajankohtaa ei ole edes mahdollista tarkistaa.

Lisäksi, jos IoT-laite päivittää ohjelmistoa tai onko sillä liikkeeseenlaskijan allekirjoitus vai ei, käyttäjien on tiedettävä.

Mutta blockchainin ja IoT: n käyttötapausten avulla he voivat nyt tietää varmasti. Todellisuudessa lohkoketju ja IoT-järjestelmä salaavat jokaisen IoT-laitteen tunnistetiedot salauksella. Puhumattakaan, turvakerros tarjoaa täyden suojan blockchain IoT -järjestelmässä. Nyt laitteet olisivat aitoja, eivätkä jätä tilaa huijareille.

IoT-lohkoketjun käyttötapaukset voivat siis varmasti muuttaa tyypillisiä tapoja hyväksi.

 • Lisää kulunvalvontaa

Kaikki liitetyt laitteet voivat hyötyä suuresti blockchain- ja IoT-järjestelmästä. Lisäksi IoT-lohkoketjun käyttötapaukset voivat tarjota täysin pääsyn hallinnan sekä virtuaalisille että fyysisille resursseille. Lisäksi järjestelmä pystyy myös tallentamaan tietueet siitä, kuka käyttää millaisia ​​resursseja koko ajan.

Esimerkiksi blockchain ja IoT-yhteensopiva älylukko voivat tallentaa tietoja rakennukseen tuolloin tulleista. Se tallentaa myös kaikenlaiset maahantuloyritykset. Lisäksi, jos avain ei täsmää, se lopettaa kaikki yritykset käyttää sitä.

Sama koskee tiedostojen jakamista myös IoT-laitteiden välillä. Yleensä se ei anna muiden laitteiden käyttää tietoja, jos heillä ei ole siihen lupaa. Blockchain- ja IoT-käyttötapausten avulla voit jopa määrittää yksilöt ja heidän käyttöoikeustasonsa.

 • Parempi vaatimustenmukaisuus

Todellisuudessa on niin monia skenaarioita, joihin liittyy prosesseja, joissa sinun on tiedettävä, noudatetaanko niitä oikein. Lisäksi tämä pätee pääasiassa prosesseihin, joihin osallistuu useita osapuolia.

Joka tapauksessa voit saada paremman noudattamiskokemuksen älykkäiden sopimusten avulla blockchain- ja IoT-järjestelmässä.

Sanokaamme; potilaan on jaettava sairaushistoria asiaankuuluvien lääkäreiden kanssa tutkiakseen asiaa paremmin. Potilas haluaa kuitenkin myös säilyttää yksityisyyden eikä salli mitään lisätietoja valituksi ajaksi.

IoT-estoketjun käyttötapauksissa se on täysin mahdollista. Lisäksi blockchain- ja IoT-käyttötapauksissa voidaan ennakoida, noudatetaanko tiettyä vaatimusta vai ei. Lisäksi lohkoketju ja IoT-järjestelmä voivat myös lopettaa kaikki uudet yhteensopivuudet, jos aikaisempia vaatimuksia ei noudateta kunnolla.

Lue, kuinka Blockchain voi muuttaa terveydenhuollon nyt!

 • Parempi laadunvalvonta IoT-valmistuksessa

Valmistusvaihe on varsin ratkaiseva IoT-laitteille. Todellisuudessa ei ole laadunvalvontaa tai mitään. Nämä asiat voivat aiheuttaa suuria ongelmia. Sen sijaan, että korjata nämä laitteet ennen käyttöönottoa, valmistajat eivät todellakaan tee mitään asialle.

Siksi näiden laitteiden turvallisuuskysymykset jatkavat pilaantumista. Lisäksi sen sijaan, että keskityttäisiin turvallisuuteen, he keskittyvät lähinnä muotoiluestetiikkaan.

Mutta lohkoketjun ja IoT-käyttötapausten avulla skenaario muuttuu kokonaan. Blockchain- ja IoT-järjestelmän avulla yritykset voivat hallita jokaisen tuottamansa laitteen laatua. Ei vain fyysisen turvallisuuden, vaan myös ohjelmistojen turvallisuuden kannalta.

Todellisuudessa valtava määrä laitteita voi tulla ylivoimaiseksi täydelliseksi. Mutta blockchain- ja IoT-järjestelmien avulla ne voivat helposti vetää sen pois.

 • Vahvempi pilvien hallinta

Pilvi on valtava osa IoT-arkkitehtuuria. Pääasiassa laitteet työskentelevät aina tietojen keräämisessä, käsittelyssä, lähettämisessä edestakaisin. Joskus jotkut IoT-laitteet voivat lähettää tietoja pilveen salaamatta sitä koskaan.

Tämän seurauksena hakkeri voi helposti käyttää sitä ja käyttää sitä omaksi hyödykseen. Todellisuudessa edes pilvi ei pysty täysin käsittelemään kaikkia turvallisuuskysymyksiä. Koska samassa pilvessä on useita verkkoja, joskus tapahtuu tietovuotoja.

Mutta blockchainilla ja IoT-ratkaisulla voit helposti suojata pilvi tehokkaammin. Vielä tärkeämpää on, että ennen kuin kukaan IoT-laitteista lähettää tietoja pilveen, ne kaikki salataan salauksella lohkoketjussa ja IoT-verkossa.

Siten IoT: n lohkoketjun avulla pilvi olisi turvallisempi kuin koskaan. Ei vuotoja, eikä kukaan pysty hakkeroimaan tiensä verkkoon.

Joten se on viime kädessä loistava ratkaisu blockchainin ja esineiden internetin avulla.

 • Suojattu tiedonsiirtoyhdyskäytävä

Monissa tapauksissa yhdyskäytävä on auki, ja monet hakkerit pääsevät siihen. Jos yhdyskäytävässä ei ole salausprotokollaa, se voi helposti vuotaa tietoja muille. Siksi on äärimmäisen tärkeää myös IoT-laitteiden turvalliselle yhdyskäytävälle.

Oletetaan esimerkiksi, että termostaatti lataa talosi tarkan lämpötilan pilveen. Jos hakkeri pääsee siihen, se voi muuttaa talosi lämpötila-arvoa ilman ongelmia.

Mutta miten yhdyskäytävä voidaan turvata? Lohkoketju- ja IoT-järjestelmä pystyy täysin tarjoamaan yksityisen viestintäkanavan yhdyskäytävän teollisuudelle. Lisäksi estoketju ja esineiden internet -kanava ovat täysin minkäänlaisten häiriöiden käsissä.

Tämän seurauksena kukaan ei voi siepata keskellä viestintäkanavaa lohkoketjussa ja IoT-verkossa.

 • Parempi automaatioprosessi

Automaation käyttöön liittyy kohtuullinen osuus riskeistä. Mutta vain yhden autonomisen järjestelmän käyttö tuhansien tietojen hallintaan ei ole hieno vaihtoehto.

Yksi muutos koodissa saattaa kaataa koko teollisuudenalan. Tai jos hakkeri pääsee järjestelmään ja muuttaa vain yhden yksinkertaisen numeron, se voi vaikuttaa tuhansiin järjestelmän ylläpitämiin tietoihin.

Tarvitset siis lohkoketjun ja IoT: n automatisointiprosessin hallitsemiseksi, jotta kukaan ei pääse siihen. Todellisuudessa prosessi liittyy yleensä ketjuun muita teoksia, jotka ruokkivat toisiaan. Lisäksi automaattisen prosessin kannalta on välttämätöntä tehdä täydellinen analyysi ja toimia sen mukaisesti.

Mutta jos joku ylittää tulokset, prosessi hajoaa. Koska estoketju ja esineiden internet -alusta ovat muuttumattomia, se estäisi ketään muuttamasta tuloksia.

Siksi estoketju ja IoT estävät kaikki riskialtiset automaatioprosessit.

 • Salaus useiden tekijöiden valtuutusta varten

Tiedätkö, kuinka salasanamme eivät enää riitä tarjoamaan täyttä turvallisuutta? Valmistajan oletussalasanavalinnoilla kaikilla hakkereilla oli suhteellisen helppoa vain arvata se ja saada pääsy.

Todellisuudessa monet eivät käytä monikäyttöisiä salasanoja tai valtuutusmenetelmiä. Joten siitä tulee tapa alttiimpi hakkeroinnille. Blockchainin ja IoT-verkon avulla saat kuitenkin monitekijän valtuutukset, jotka voivat sisältää myös biometrisiä identiteettejä.

Mutta silti se ei riitä. Siksi kaikki monitekijän valtuutusavaimet myös salataan ja tallennetaan lohkoketjuun ja esineiden internet -järjestelmään.

Näin blockchain- ja IoT-järjestelmä toimivat täyden turvallisuuden tarjoamiseksi.

 • Yhteistyöympäristö jaettua taloutta varten

Jakamistalous on tällä hetkellä yksi nousevista toimialoista. Lisäksi se on talous, jossa palvelujen, tavaroiden tai muunlaisten resurssien jakaminen vertaisverkossa tapahtuu. On sanomattakin selvää, että melkein koko jaetun talouden ala riippuu suuresti IoT-laitteiden uskottavuudesta.

Tässä tapauksessa blockchain ja IoT-järjestelmä ovat täydellinen saalis. Molempien järjestelmien kytkeminen antaisi IoT-laitteille tarvittavan tehon. Lohkoketjun ja esineiden internetin avulla voit myös luoda myös yhteistyöympäristön.

Kuvittele vain skenaario, jossa voit käyttää kaikkia jakamistoimialoja yhdellä alustalla. Sen lisäksi, että se olisi erittäin turvattu, se lisäisi myös tuloja.

Joten minun on sanottava, että blockchain ja IoT tekevät täydellisen parin myös tälle teollisuudelle.

Luku-5: Sopiva Enterprise Blockchain IoT: lle

Nämä kolme suurinta yritysblokkialustaa soveltuvat parhaiten kaikenlaisille blockchain IoT -yrityksille.

 • Ethereum Enterprise

Ethereum Enterprise olisi kypsin yrityslohkoketjualusta siellä. Tyypillisesti se on julkinen foorumi, mutta yrityksille alusta sisältää erityisiä yksityisiä kanavia.

Todellisuudessa voit käyttää Ethereumia lähes kaikilla aloilla, mukaan lukien esineiden internet. Joten IoT- ja blockchain-alustoille Ethereum Enterprise olisi täydellinen ehdokas.

Enterprise Ethereum on itse asiassa avoin alusta eikä tuote blockchain IoT -yrityksille. Kaikki blockchain IoT -yritykset haluaisivat oikean todennuksen ja hallitun pääsyn. Ja yritys Ethereum tarjoaa juuri sitä.

Yleensä tyypillisissä IoT-blockchain-yrityksissä heidän on käsiteltävä valtion asioita, mutta EE pystyy täysin tukemaan tällä tavalla. Lisäksi jatkuvat päivitykset ovat täydellisiä vain IoT- ja blockchain-ratkaisuille.

Sinun on kuitenkin tiedettävä, että vaikka Enterprise Ethereum onkin paljon suosittua, se on vähän matalalla skaalauksella. Mutta valtavan määrän tuen ja dApps: n pitäisi korvata alhaiset transaktioprosentit.

 • Hyökkääjä

Hyperledger on itse asiassa yksi markkinoiden suurimmista yritysblokkiympäristöistä tällä hetkellä. Koska alusta soveltuu monille teollisuudenaloille, se sopii erinomaisesti myös esineiden internetiin ja lohkoketjuun. Nykyisessä Hyökkääjä mukana tulee kymmenen erilaista projektia, joista kukin sopii eri tarkoituksiin.

Jokainen blockchain IoT -yritys voi käyttää tekniikkaansa, koska se on avointa lähdekoodia ja edistää yhteistyöympäristöä. Lisäksi blockchain IoT -yrityksille ne voivat tarjota luvallisen blockchain-järjestelmän, joka sallisi vain valtuutetut henkilöt eikä kukaan muu.

Puhumattakaan siitä, että suuri skaalautuvuus on täydellinen kaikille markkinoilla oleville blockchain IoT -yhtiöille. Mikä tärkeintä, tiedon saatavuus on valtava lisäys IoT- ja blockchain-alustoille.

Auttaakseen IoT-blockchain-yrityksiä ne tarjoavat myös rikkaita kyselykieliä, jotka auttavat ymmärtämään kirjanpitoa paremmin. Joka tapauksessa modulaarinen rakenne on paras vaihtoehto IoT: lle ja blockchainille, koska se tarjoaa plug and play -palveluja.

Lukuun ottamatta kaikkia näitä, alusta on erittäin turvallinen.

Katso Hyperledger Vs Ethereum -oppaamme heti!

 • Päätösvaltaisuus

Quorum on toinen loistava yrityslohkoketju, joka sopii parhaiten blockchain- ja IoT-yrityksille. Sinulla on ilo tietää, että alusta on kehitetty nopeita tapahtumia ja suurta läpäisykykyä varten. Joten, jos blockchain- ja IoT-yritykset haluavat saada nopeamman alustan, heidän tulisi katsoa Quorumia.

Todellisuudessa raskaan konsensusalgoritmin puuttuminen verkosta varmistaa tämän alustan nopean tuoton. Lisäksi blockchain IoT -yrityksille, Päätösvaltaisuus tarjoaa solmun hallintaviranomaisen.

Se auttaa viranomaista hyväksymään solmut ja varmistamaan, että verkko pysyy yksityisenä. Lisäksi yksi Quorumin parhaista ominaisuuksista, jota blockchain IoT -yhtiöt rakastavat, on yksityinen kauppa.

Täällä vain kauppiaat voivat nähdä tietokannansa eikä kukaan muu. No, kaikki blockchain IoT -yritykset tarvitsevat huippuluokan suorituskykyä, eikö olekin? Joten, Quorum tuo lopullisen pelin muuttuvan tekniikan, joka voittaa kaikki muut markkinoilla olevat.

Luku-6: Esimerkkejä Blockchain IoT: stä työssä

 • Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden ministeriö

Aloitetaan kotimaan turvallisuuden ministeriön hienosta esimerkistä. He käyttävät blockchainia ja IoT: tä todistaakseen, että laajempien valvontatutkimusten tiedot ovat laillisia. Todellisuudessa DHS uskoo, että tyypilliset IoT-laitteet eivät ole riittäviä tarjoamaan täydellistä tietoa tapahtumista.

Monet vastustajat voisivat helposti manipuloida tietoja, eikä tietäisi mitään keinoa. Lisäksi on kansallisen turvallisuuden asia varmistaa, että kaikki IoT-laitteilta pyydetty on 100-prosenttisesti laillista.

Siksi he käyttävät IoT-blockchain-hankkeita alkuperään. Lisäksi he työskentelevät Factomin kanssa ja investoivat jo 199 000 dollaria projektin kehittämiseen.

Mitä Factom tekee tässä IoT-lohkoketjuesimerkissä, on luoda jokaiselle IoT: lle laitetunniste väärentämisen estämiseksi. Ja blockchain-tekniikan luonteen vuoksi on melko helppo saavuttaa tämä upea blockchain- ja IoT-ratkaisu.

 • Maersk

Maersk tekee yhteistyötä IBM: n kanssa muuttaakseen tapaa, jolla globaali toimitusketju toimii. Tätä varten he käyttävät blockchainia ja IoT: tä yhdistettynä toisiinsa saadakseen lisää avoimuutta teollisuudessa. Todellisuudessa tämä ratkaisu edistää turvallista ja tehokasta kauppaa toimitusketjuteollisuudessa.

Lisäksi se tuo lisää tukea avoimuudelle ja tietojen jakamiselle kauppapuolien kesken.

Mutta miten he tekevät sen? Ensinnäkin, alusta on blockchain-pohjainen, ja he käyttävät IoT-laitteita yhdistääkseen kaikki prosessit siihen. Todellisuudessa voit tehdä sen vain IoT-laitteilla, mutta rajoitukset ja turvallisuusriskit olisivat valtavat.

Siksi alusta käyttää lohkoketjua virtaviivaistamaan ja poistamaan tyypillisten toimitusketjuprosessien rajoitukset. Lisäksi tämä on yksi hyvistä IoT-blockchain-hankkeista toimitusketjussa juuri nyt.

Tämä on todella hieno IoT-blockchain-esimerkki, koska se hyödyntää sekä blockchain- että IoT-laitteiden vahvuuksia.

 • Pfizer, McKesson ja AmerisourceBergen

Toinen hieno IoT-estoketjuesimerkki on MediLedgerin ratkaisu terveydenhuoltoon. IoT blockchain -hankkeissa monet lääkeyritykset ja tukkukauppiaat osallistuvat laajasti.

Heistä Pfizer, McKesson ja AmerisourceBergen ovat johtavassa asemassa. Todellisuudessa pelissä sattuu olemaan enemmän huippupelaajia. Alkuperäisessä ilmoituksessa kuitenkin vain näiden yritysten nimet.

Ratkaisu käyttää lohkoketjua ja IoT-alustaa kaikkien tuotettujen lääkkeiden seuraamiseen ja suojaamiseen. Väärennösten maailmassa on nyt tarpeen selvittää, tulevatko huumeet todella aidoista lähteistä vai ei.

Toinen tämän projektin käyttö on alennusten takaisinperintäratkaisu. Yleensä lääkeyrityksillä on erilaiset hinnoittelupisteet ryhmähankintaorganisaatioiden (GPO) ja tukkukauppiaiden kanssa.

Joskus suuren kysynnän vuoksi lääkkeet voivat tarjota alennuksia GPO: ille. Koska tukkuliike huolehtii jakelusta, heidän on kuitenkin tiedettävä alennuksista.

Siksi he voivat veloittaa sen takaisin lääkkeiltä saadakseen tuloja. Tämän estoketjun ja IoT-ratkaisun avulla he voivat tehdä sen helposti täysin avoimesti.

 • Kansainyhteisöpankki

Toinen hieno IoT-lohkoketjun esimerkki on kansainyhteisöpankkien blockchain IoT -ratkaisu. Todellisuudessa kansainyhteisöpankki käyttää IoT: n blockchain-hankkeita käsittelemään kahta pääkysymystä – omaisuuden jakamista ja globaalia kauppaa.

1. Omaisuuden jakaminen

Blockchain- ja IoT-ratkaisun avulla kansainyhteisöpankki antaa asiakkaalle jakaa omaisuutta ja seurata niitä verkossa. Lisäksi he kokeilivat sitä äskettäin maatalouden testissä, jossa kolme viljelijää jakoi yhden kasvinsuojeluruiskun, ja järjestelmän avulla he voisivat päättää, kuinka sen pitäisi toimia.

Koska kaikki oli muuttumattomassa verkossa, kukaan ei voi saada haltuunsa jaettuja omaisuuseriä koskevia tietoja ja muuttaa niitä. Siksi se voi olla hieno ratkaisu kasvavalle jaetun talouden teollisuudelle.

2. Kauppa

Commonwealth Bank tekee yhteistyötä myös viiden Australian australian toimitusketjun kanssa edistääkseen avoimia ja turvallisia kaupankäyntimahdollisuuksia. Tätä varten he käyttävät blockchainia ja IoT: tä yhdessä seuraamaan kaikkea lähetysprosessia.

Lisäksi se voi myös seurata valmistustuotteita ja olosuhteita, joissa ne ovat ennen kaupan aloittamista.

Tarpeetonta sanoa, että blockchain- ja IoT-ratkaisu helpottavat sitä globaalissa kaupassa. Joka tapauksessa he vaihtoivat jo 17 tonnia mantelia Victoriasta Australiaan. Todellisuudessa testi on valtava menestys, ja varustamoyhteistyö jatkuu edelleen.

 • Van Dorp

Toinen hieno IoT-lohkoketju olisi Van Dorpin ja Timeseries-yhteistyö. Täällä he käyttävät IoT-blockchain-projekteja älykkäiden kodin laitteiden ylläpitoon. Todellisuudessa Van Dorp on tekninen FM-toimittaja, joka hoitaa yli 17 000 rakennusta.

Jokaisessa näistä kodeista on tuhansia omaisuuseriä, kuten vaihtovirtajärjestelmät, valaistusjärjestelmät tai lämmitysjärjestelmät. Jokainen näistä järjestelmistä vaatii asianmukaista ylläpitoa, ja ilman avointa verkkoa on mahdotonta jäljittää ongelmaa.

Lisäksi se vie valtavasti aikaa, ja seurauksena asunnoista on haittaa.

Blockchainin ja IoT-ratkaisun avulla he voivat kuitenkin nyt seurata kaiken ylläpitämänsä rakennuksen jokaista komponenttia. Se ei vain lisää niiden tehokkuutta, mutta auttaa myös residenssejä.

Lisäksi verkon automaattisen lisäyksen avulla he tietävät tarkalleen, mikä on ongelma ja mitkä ammattilaiset voivat korjata sen.

 • Makeanveden luottamus

Freshwater Trust tekee yhteistyötä IBM: n kanssa Kalifornian kuivuuskysymyksen ratkaisemiseksi. Lisäksi Colorado Boulderin yliopisto on myös projektin jäsen. Todellisuudessa he haluavat hallita pohjavesialueita, koska ne ovat suuressa vaarassa.

Pohjavesi on itse asiassa kerros maanalaisia ​​vettä sisältäviä kiviä. Lisäksi voit purkaa maanalainen vesi näistä kivistä ja käyttää sitä puhtaana veden lähteenä.

Huonon hallinnon vuoksi he ovat kuitenkin vakavissa riskipisteissä. Mutta IoT-blockchain-projektien avulla he voivat helposti seurata sään korrelaatioita ja sateita. Ja he tietäisivät tarkalleen milloin ja mistä voivat saada pohjaveden.

Paitsi että, IoT-anturit tallentaisivat kaikki tiedot blockchain- ja IoT-järjestelmiin, ja tavalliset käyttäjät voivat seurata, kuinka paljon he käyttivät. Lisäksi he voivat myös ostaa pohjaveden ja vaihtaa sitä osakkeina.

Siksi se on loistava IoT-estoketju työssä.

 • Telstra

Telstra on televiestintäyritys, joka käyttää IoT-lohkoketjuprojekteja kaikkien IoT-älykkäiden laitteidensa suojaamiseen. Todellisuudessa he kokeilevat lohkoketjua ja IoT-ratkaisua selvittääkseen, pystyykö se todellakin havaitsemaan väärentämisen tai suojauksen.

Tätä varten he loivat hakkerointiympäristön ja yrittivät hakkeroida IoT-laitteisiin liitettyjä verkkoja. Se oli valtava menestys, koska verkko pystyi havaitsemaan ongelmat sekunnissa. Todellisuudessa he käyttävät ympäristön kannalta yksityisiä verkkoja, koska ne edistävät nopeinta tuottoa.

Joten tämän IoT-lohkoketjun esimerkin avulla he voivat tarjota enemmän turvallisuutta älykkäille kodin laitteille. He ovat kuitenkin vielä kokeiluvaiheessa eivätkä ole vielä esittäneet julkisia ratkaisuja. Niinpä IoT-laitteiden perusteellisemman kokeilun jälkeen he julkaisevat ne asiakkailleen.

 • Älykäs sähkövoimaliitto (SEPA)

Toinen hieno IoT-lohkoketjuesimerkki on ratkaisu, jota SEPA käyttää sähköverkkojen turvaamiseen. SEPA on organisaatio, joka keskittyy puhtaan energian edistämiseen tutkimuksen, koulutuksen, yhteistyön ja standardien avulla.

Kuitenkin, kun sähköntuotannon tarve kasvaa, myös komplikaatiot lisääntyvät. Mutta näiden monimutkaisten toimintojen hallitsemiseksi käytetään paljon IoT-antureita, verkkoja ja tekniikoita. Todellisuudessa nämä IoT-laitteet ovat erittäin alttiita kyberhyökkäyksille.

Siksi SEPA käyttää IoT-blockchain-hankkeita varmistaakseen ekosysteemin elämän. Lisäksi estoketju- ja IoT-ratkaisu varmistaa, että kaikki näiden antureiden tiedot ovat kelvollisia. Se toimii myös palomuurina, kun on kyse kyberhyökkäyksistä.

Siten energiaverkkoarkkitehtuurista tulee mahdollisimman vankka. SEPA: n mukaan tämän turvallisuuden ja tehokkuuden saavuttaminen ei ole mahdollista tyypillisillä keskitetyillä järjestelmillä.

 • Brooklynin kirjasto

Yleensä julkisilla latausasemilla mobiililaitteesi ovat melko haavoittuvia. Monet laittomat ihmiset voivat helposti päästä mobiililaitteisiin ja kaapata puhelimensa. Tämän lopettamiseksi Brooklynin julkinen kirjasto työskentelee suuren IoT-lohkoketjun esimerkin parissa.

Todellisuudessa he tarjoavat upean älypuhelimen latausaseman, jota tukevat IoT-lohkoketjuprojektit. Mitä tämä tekniikka tekee, on tarjota käyttäjille täysi turvallisuus ja mukavuus huolimatta laitteesi hakkeroinnista.

Näillä käyttäjillä olisi kuitenkin suora yhteys kirjastokortteihinsa ja he käyttäisivät sitä saadakseen pääsyn kirjastoon.

Mutta koska palvelu on täysin ilmainen, saatat joutua näkemään 15–30 sekunnin videon tai jopa täyttämään yleisen Brooklyn Library -tutkimuksen.

Tämä auttaa kirjastoa tarjoamaan parempia palveluja ja selvittämään haluamasi maksut.

 • Neitsyt Timantti

No, toinen hieno IoT-blockchain-esimerkki olisi yritys nimeltä Virgin Diamond. Täällä yritys tarjoaa täydellisen alkuperän suoraan kaivoksesta tuleville timanteille. Joten tietyssä mielessä saat palan täysin käyttämättömiä timanttikoruja.

Timanttiteollisuuden yrityksen mukaan ostaja uskoo, että jokainen ostama timantti on todella uusi. Tosiasiassa näin ei kuitenkaan ole. Monet timantit kierrätetään, eikä ole mitään keinoa tietää, onko kukaan käyttänyt kyseistä timanttia aiemmin vai ei.

Mutta IoT-blockchain-projektien avulla he voivat tarjota asiakkailleen täydellisen paljastuksen sen aitoudesta ja aiemmista omistajista.

Todellisuudessa se voi olla hieno uutinen asiakkaille, jotka haluavat lahjoittaa tai saada käsiinsä uusia timantteja.

 • Nevadan yliopisto, Reno

Nevadan yliopisto, Reno, tekee yhteistyötä Filamentin kanssa lohkoketjun ja IoT-pohjaisen tekniikan luomiseksi. Todellisuudessa tekniikka on suunniteltu luomaan tieinfrastruktuureja ja uusia standardeja autonomisille ajoneuvoille.

Tällä hetkellä itsenäisten ajoneuvojen hype on nousemassa eksponentiaalisesti. Konseptin valmistelu ei kuitenkaan ole helppoa. Kyse ei ole vain kortista, vaan siitä, voidaanko sen sisällä olevaan järjestelmään luottaa.

No, sen on pystyttävä täysin tunnistamaan kaikki tien kohteet ja toimimaan sen mukaisesti. Puhumattakaan, sillä on oltava asianmukaiset turvallisuus- ja yksityisyysasetukset. Et todellakaan halua, että älyautosi kaapataan.

Siksi yliopisto tekee yhteistyötä kestävän ympäristön luomiseksi blockchainille ja IoT: lle varmistaakseen, että verkko on täydellinen todiste.

Todellisuudessa IoT tunnistaa ja välittää tiedot takaisin, ja lohkoketju tallentaa ne muuttumattomaan pääkirjaan. Tarvitsemme kuitenkin myös tekoälyjä sekoituksessa, jotta voimme tehdä mukautuvat päätökset selvästi.

 • Kouvola-innovaatio

Kouvola Innovation käyttää blockchain- ja IoT-ratkaisuja logistiikkateollisuuden tehostamiseen. No, logistiikkateollisuus tarvitsee kipeästi muutosta. Oikean hallinnan ja jäljittämisen puutteen vuoksi monet logistiikkayritykset maksavat hinnan tuloilla.

Blockchainin ja IoT-tekniikan avulla he voivat kuitenkin saada turvallisen alustan operatiivisen dataliikenteen hallintaan.

Todellisuudessa ratkaisu ei rajoitu vain yritykseen, mutta kaikki ovat avoimia liittymään ja nauttimaan eduista.

Tällä hetkellä projektissa näyttää olevan Kouvola Innovation ja viisi muuta osapuolta. He ovat –

 • Örebron lääni, Ruotsi
 • Valga County Development Agency, Viro
 • Tallinnan teknillinen yliopisto, Viro
 • Sensei LCC, Viro
 • Liikenne- ja televiestintäinstituutti, Latvia

Kaikilla näillä yrityksillä on korkeat odotukset blockchain- ja IoT-innovaatioilta, ja ne testaavat projektia sen parantamiseksi entisestään.

 • Apikaali

Voitteko koskaan kuvitella IoT-lohkoketjuesimerkkiä palmuöljyteollisuudelle? No, palmuöljyteollisuus käsittelee paljon kestävyyteen ja jäljitettävyyteen liittyviä kysymyksiä. Siksi on todella vaikeaa todistaa, onko palmuöljy aito vai ei.

Apicalin ja muiden palmuöljyteollisuuden suurten nimien uudella yhteistyöllä ongelmat saattavat kuitenkin päättyä. Äskettäin perustetun kestävyysvakuutus- ja innovaatioliiton avulla ala voi ehdottomasti muuttua.

Tällä hetkellä he ottavat teknistä tukea SAP: lta. Itse asiassa Blockchain- ja IoT-pohjainen alusta pystyisi seuraamaan palmuöljyn tuotantoa ja tarjoamaan turvallisuutta tallennetuissa tiedoissa.

Tämän seurauksena palmuöljyihin perustuvat väärennetyt tuotteet vähenisivät huomattavasti. Emme vieläkään tiedä tämän alustan muita ominaisuuksia, mutta se on vielä alkuvaiheessa.

Kestävämmäksi tekniikaksi tuleminen kestää todennäköisesti hieman kauemmin.

 • Aquai

Aquai tarjoaa NetObjexin kanssa älykästä vesijärjestelmää kuluttajilleen. Tällä hetkellä he työskentelevät IoT-lohkoketjuprojekteissa, jotka voivat auttaa heitä valmistamaan, kehittämään ja jopa jakamaan vesijärjestelmiä.

Lisäksi se auttaa heitä tunnistamaan kaikenlaiset katastrofaaliset vahingot ja vesivarat. Nopeasti muuttuvassa maailmassa, jossa monet teollisuudenalat tuottavat myrkyllisiä jätteitä, puhdas vesi on hitaasti melko vähäistä.

Lisäksi näiden ongelmien estäminen olisi loistava ratkaisu sekä kaupallisille että asuinkiinteistöille.

Mitä Blockchain ja IoT-ratkaisu tekevät, on käyttää antureitaan havaitsemaan kaikenlainen saastuminen tai vuoto puhdistusjärjestelmässä. Mutta estoketjun avulla he voivat suojata nämä tiedot ja jopa määrittää kontaminaation tarkan sijainnin.

Voiko se saada mitään parempaa kuin tämä?

Se on innovaatio, ja toivomme saavanne lisää puhtaan veden ratkaisuja.

Lue, kuinka Blockchain voi muuttaa vakuutusalan nyt!

Luku-7: EndNote – Mikä on esineiden internetin ja blockchainin tulevaisuus?

Blockchain ja IoT muuttavat maailmaa puhuessamme. Ne eivät vain hallitse teollisuusmaisemaa vaan myös jokapäiväistä elämäämme sellaisena kuin me sen tunnemme. Todellisuudessa esineiden internet ja lohkoketju riippuvat yksinomaan maailman yhteydestä.

Itse asiassa sekä IoT: llä että blockchainilla näyttää olevan paljon yhteistä. Molemmat tekniikat ovat liian hyppyjä, ja vain vähän tietoa siitä, mitä he tekevät.

Puhumattakaan valtavasta datamäärästä, jota tekniikka pystyy käsittelemään. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että yritykset jatkavat esineiden internetin ja lohkoketjun tutkimista tulevaisuuden parantamiseksi.

Vaikka IoT: llä oli joitain merkittäviä takaiskuja, mutta IoT: n ja lohkoketjuverkon kanssa nämä takaiskut ovat kauan kadonneet.

Oppaamme kautta puhuimme siitä, kuinka estoketju on hieno IoT: lle. Mutta totuus on, että IoT soveltuu erinomaisesti myös blockchainille. Hanki kaikki reaalimaailman tietolohkot ja käytä IoT-laitteita helposti.

Loppujen lopuksi voimme olettaa vain parhaan sekä blockchainista että IoT: stä. Meidän olisi kuitenkin katsottava, pystyvätkö he täyttämään odotukset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map