Blockchain-skaalautuvuusongelma ja joitain lupaavia ratkaisuja

Blockchain on vallankumouksellinen. Mutta Blockchainin skaalautuvuus on merkittävä ongelma, jota kohtaamme tänään. Se ei voi sopeutua massiiviseen työmäärään, mikä on pelottavaa. Ja se on luonnostaan ​​hidasta.

Joka tapauksessa, jos sitä käytetään asianmukaisesti, se voi vahvistaa tietoturvaa ja yksityisyyttä. Ja se voi auttaa estämään henkilöllisyysvarkauksia – vaivaava ongelma maailmanlaajuisesti. Myös blockchain helpottaa ulkomaanmaksuja ja vähentää merkittävästi transaktiokustannuksia.

Ja olemme kuulleet, että blockchain on täällä jäädäkseen. Jos sen on pysyttävä, blockchainin pitäisi nopeuttaa tapahtumien käsittelyä; ainakin Visa-maksujen käsittelyverkon tasolle.

Täällä keskustelemme blockchain-skaalautuvuusongelmasta pitämällä painopiste,

  1. Bitcoin – kaikkien aikojen ensimmäinen menestyvä kryptovaluutta
  2. Ethereum – lohkoketjualusta, joka helpottaa hajautettuja sovelluksia ja älykkäitä sopimuksia. Jopa sinä voit luoda oman kryptovaluuttasi Ethereumin päälle; ja samasta syystä Ethereumilla pidetään useita alkuperäisiä kolikoiden tarjouksia, salausvaihtoehtoinen osake-IPO-versio..

Miksi blockchain on hidas?

Kuka tahansa voi tehdä kaivostoimintaa. Ja vain yksi lohko voidaan julkaista kerrallaan. Kun lohko on julkaistu, muut kaivostyöläiset tarkistavat sen, mikä vie aikaa.

Lisäksi kunkin lohkon enimmäiskoko on rajoitettu. Tämä on huolta lohkoketjun skaalautuvuudesta

Bitcoin on suunniteltu julkaisemaan yksi lohko kymmenen minuutin välein. Lisäksi lohkon koko on rajoitettu 1 MB: iin. Joten jos tapahtumia on enemmän, näiden tapahtumien on odotettava vielä kymmenen minuuttia. Siksi mitä enemmän tapahtumia on, sitä enemmän aikaa kuluu niiden vahvistamiseen.

Tästä ongelmasta huolimatta kaivostyöläiset yrittävät sisällyttää liiketoimet korkeammilla maksuilla – koska maksujen maksamiseen ei ole rajoituksia. Näin ollen viivästyttää niitä, joilla on alhaiset palkkiot; koska kaivostyöläiset saavat ne siirtymämaksut. Tästä syystä, kun tapahtumia tapahtuu suuressa määrin, on maksettava suuremmat maksut nopeammasta vahvistuksesta. Ja kryptovaluutalla ei ole järkevää veloittaa huomattavia maksuja.

Ethereumilla on kuitenkin nopeampi estoaika. Keskimäärin yksi lohko julkaistaan ​​15 sekunnin välein. Ja sillä ei ole lohkon kokorajoitusta. Joka tapauksessa kunkin lohkon kumulatiivisille transaktiopalkkioille on raja. Eli kaivosmies voi sisällyttää niin monta tapahtumaa kuin pystyy, kunhan näiden tapahtumien tuomat kokonaismaksut eivät ylitä tiettyä rajaa.

Muista, että Ethereum on lohkoketjualusta, jolla ei ole vain oma kryptovaluutta Eter (ETH), vaan lukuisia muita kryptovaluuttoja, joita usein kutsutaan rahakkeiksi tai kolikoiksi, ja jaettuja sovelluksia. Ja jokainen näiden sovellusten suorittama toiminto maksaa rahaa, koska kaivostyöläiset tarjoavat heille laskentatehoa. Nämä maksut suoritetaan puolestaan ​​myös transaktioissa, mikä lisää enemmän määriä kuin mitä Bitcoinista voi nähdä.

Voidaan sanoa, että todiste työstä on ongelma, joka aiheuttaa lohkoketjun skaalautuvuusongelman.

Mikä on todiste työstä?


Kun lohko muodostetaan tapahtumilla, kaivostyöläisen on käytettävä tietty määrä laskentatehoa lohkon julkaisemiseksi. Ja siihen liittyy tyypillisesti monimutkaisen matemaattisen ongelman ratkaiseminen.

Kun kaivosmies julkaisi lohkon yhdessä ratkaisun kanssa, muut tarkistivat sen. Vaikka ratkaisun tarkistaminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Ongelman ratkaisu ei ole muuta kuin todiste työstä – kun kaivosmies todistaa suorittaneensa työn.

Kulutettavan tehon määrä riippuu verkon käytettävissä olevasta kokonaislaskennatehosta.

Työtodistus on erinomainen tapa pitää blockchain terve ja hajautettu. Se on kuitenkin myös este tapahtumien nopeammalle käsittelylle.

Lopeta. Mikä on hajauttaminen?

Keskuspankki hallitsee Yhdysvaltain dollaria. Voitteko kysyä mitään, jos he haluavat tulostaa enemmän USD: tä? Ei, sinulla ei ole mahdollisuutta. Siitä huolimatta sama pätee selvään enemmistöön keskuspankeista kaikkialla maailmassa, jotka hallitsevat fiat-valuuttoja. Ja nämä yhteisöt ottavat yleisön mukaan päätöksentekoon vähemmän; ja joskus heidän etunsa eivät ole samat kuin yleiset edut.

Hajauttaminen on hallinnan jakamista järjestelmään osallistuville ihmisille sen sijaan, että harvat ihmiset ohjaisivat toimintaa ja päätöksentekoprosessia. Tämä on yksi syy siihen, että yhä useammat ihmiset käyttävät kryptovaluuttoja. Jos nykyisessä blockchain-ekosysteemissä enemmän ihmisiä liittyy verkkoon, sitä suurempi blockchain-skaalautuvuusongelma tulee.

2 ratkaisua blockchain-skaalautuvuuden parantamiseen

Blockchainin keksimisestä on kulunut vain kymmenen vuotta. Ja monet tutkijat pyrkivät tekemään blockchainista nopeamman.

Tässä keskustelemme jännittävistä tapahtumista, jotka käsittelevät blockchain-skaalautuvuusongelmaa.

1. Maksukanavat

Sen sijaan, että kirjoittaisit jokaisen tapahtuman lohkoketjuun, maksukanava avataan joukon yksiköiden välillä. Verkkokokonaisuuksien – käyttäjien, kauppiaiden ja kaivostyöläisten – välillä voidaan avata mikä tahansa määrä kanavia. Ja kanava voidaan sulkea milloin tahansa.

Vain maksukanavan avaaminen ja sulkeminen merkitään lohkoketjuun.

Otetaan esimerkki siitä, miten se toimii.

Verkostossa on viisi ihmistä: Alice, Bob, Charlie, David ja Ellen.

Alice ja Bob avasivat keskenään maksukanavan. Alicella on 5 dollaria ja Bobilla 30 dollaria. Nämä 35 dollaria ovat nyt tallelokerossa. Tallelokero luodaan, kun kanava avataan.

Kun Bob haluaa lähettää 5 dollaria Alicelle sen sijaan, että rahat siirrettäisiin suoraan, rahan omistajuus muuttuu. Rahat pysyvät vain kassakaapissa. Kun maksukanava suljetaan, kassakaappi avataan. Ja Bob saa 25, koska hän oli tehnyt 5 dollarin siirron. Alice saa 10 dollaria.

Mutta kuinka Alice voi lähettää rahaa Davidille tai Ellenille?

On olemassa kaksi tapaa.

  1. Alice avaa uuden maksukanavan Davidin ja Ellenin kanssa.
  2. Muuten sanotaan, että Davidilla ja Ellenillä on jo avattu kanava Charlien kanssa. Lisäksi Charlien ja Bobin välillä on avattu maksukanava. Täällä maksukanavat keskustelevat keskenään. Nyt Alicen tapahtuma Davidille ja Ellenille tavoittaa ensin Bobin, sitten Bob välittää sen Charlielle. Lopuksi Charlie lähettää rahat Davidille ja Ellenille.

Mitä enemmän maksukanavia on käytettävissä, sitä nopeammin maksuverkko muuttuu. Ja blockchain-tapahtumien huomaa harvemmin. Siksi vähemmän tapahtumia lohkoketjussa. Siten tapahtuman käsittely on salamannopeaa.

Bitcoinin tapauksessa tätä järjestelmää kutsutaan Salamaverkko. Ja Ethereumille se on Raiden-verkko. Peruskonsepti on sama molemmissa toteutuksissa.

2. Shading blockchain-skaalautuvuutta varten

Sirpoutumisessa kaivostyöläiset jaetaan useisiin ryhmiin (sirpaleet), ja sitten kullekin ryhmälle annetaan erilaisia ​​käsittelyjä. Jokainen ryhmä työskentelee erikseen ja julkaisee yhden lohkon samanaikaisesti.

Koska useita lohkoja julkaistaan ​​usein, tapahtumien vahvistusprosessi nopeutuu.

Lisäksi nämä sirpaleet puhuvat usein keskenään, jotta vihreää signaalia ei annettaisi kaksoiskulutustapahtumalle.

Näin kaksoiskulutustapahtuma voi tapahtua.

Alicella on 10 dollaria. Ja hän lähettää 10 dollaria Bobille. Shard1 vastaanottaa viestin vahvistaakseen tämän tapahtuman.

Välittömästi, Alice lähettää jälleen väärennetyn 10 dollarin tapahtuman Charlielle, vaikka hänellä ei ole rahaa. Se on mahdollista, koska Shard1 ei ole vielä vahvistanut Alicen tapahtumaa Bobille – toisin sanoen Bob ei ole saanut rahaa. Ja tämä on laitonta, koska Alice käyttää enemmän kuin hänellä on tyhjästä.

Nyt Shard2 vastaanottaa Alicen liiketoimen Charlieen.

Jos Shard1: n ja Shard2: n kaivostyöläiset eivät puhu keskenään usein, he saattavat molemmat hyväksyä nämä kaksi tapahtumaa. Ja se rikkoo rahajärjestelmän sääntöjä. Joten sirpaleiden on jatkuvasti kommunikoitava estääkseen huonoja tapahtumia.

Tämä ongelma on kuitenkin ratkaistu paremmin, kun älykkäät sopimukset – itse toteuttavat ohjelmat – ovat voimassa.

Älykäs sopimus tietää, kuinka paljon Alicella on tasapainoa. Kun hän lähettää tapahtumaa, älykäs sopimus estää automaattisesti Alicea lähettämästä toista väärennettyä tapahtumaa. Ja se ei koskaan tavoita Shard2: ta.

Toinen ratkaisu Ethereum-pohjaisten dApps: n skaalaamiseen on plasma, voit lukea lisätietoja viimeaikaisesta oppaastamme: Mikä on Ethereum Plasma? Kuinka se voi lisätä Ethereumia?.

Johtopäätös

Maksukanavat ja jakaminen ovat lupaavia ratkaisuja estämään lohkoketjun skaalautuvuutta. Ja nämä ovat aktiivisessa tutkimuksessa ja kehityksessä. Ja nämä ovat vain jäävuoren huippu. Mutta suurin osa ratkaisuista ei ole vielä kypsiä. Kun ratkaisu on tuotu estoketjuun, vain me voimme arvioida, kuinka pitkälle ne auttavat skaalautumaan.

Pidä sormesi ristissä. Toivottavasti blockchainilla on nopeammat päivät edessä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map