Blockchain-todiste konseptista: Enterprise POC -opas

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan kuvan blockchain Proof of Conceptista (POC) – lähtökohdasta minkä tahansa yrityslohkoketjun kehittämiselle. Opit myös blockchain POC -kehyksestä, kehityksestä, eri vaiheista ja rakentamispäätöksestä.

Kun blockchain-innovaatiot ovat nousussa, on todennäköistä, että uskot myös tekniikkaan ja uskot, että se häiritsee myös teollisuuttasi. No, älä huoli, et ole yksin tässä. On monia tietohallintojohtajia tai yritysjohtajia, jotka ajattelevat aivan kuten sinä ja haluavat tehdä muutoksia jo nyt.

Monet heistä tietävät kuitenkin eduista, mutta eivät todellakaan tiedä miten aloittaa blockchain-kokeilusi. Lisäksi heillä ei todennäköisesti ole rajoittamatonta budjettia pitkiä kokeiluja varten, mikä ei tule esiin toivotulla tavalla.

Jos olet heidän joukossaan, olet tullut oikeaan paikkaan. Tänään näytämme sinulle blockchain-konseptin vaiheet ja kuinka kehittää onnistunut suunnitelma.

Siksi tiedät vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin – mikä on todiste konseptilohkoketjusta? – ja – todiste konseptilohkoketjun merkityksestä.

Ilmoittaudu nyt:Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Contents

Mikä on todiste konseptilohkoketjusta?

Blockchain Proof of Concept on prosessi, jolla määritetään, voidaanko Blockchain-projektiidea toteuttaa todellisessa tilanteessa – yleinen tyyppi lohkoketjua koskevaa konsensusalgoritmia. Tämä prosessi on tarpeen sen varmistamiseksi, että idea toimii suunnitellusti.

Parasta konseptilohkoketjun merkityksen todistamisesta on, että se auttaa sinua saamaan selkeän käsityksen siitä, mitä olet tekemässä ennen kuin aloitat edes. Lisäksi blockchain-kapealla olevan käsitteen todistaminen ei ole tarkoitettu vain ideoiden markkinoiden tutkimiseen. Et myöskään määritä parasta tapaa aloittaa tuotantoprosessi.

Sen sijaan työskentelet vain mahdollisen blockchain-ratkaisuvaihtoehdon kanssa ja näet, pystyykö se olemaan todellisuus vai ei.

Blockchain-todistuksen kehittäminen vaatisi aikaa, rahaa ja resursseja. Todellisuudessa sinun on hankittava käytännön tukitekniikat tai jopa fyysiset komponentit, joita tarvitaan täydellisen suunnitelman saamiseksi.

Prosessin läpi käyminen on välttämätöntä, jotta yritykset voivat nähdä, onko heidän ideansa näkyvissä, ennen kuin he käyttävät siihen kaikkia tuotantotason laitteita.

Tuoreen Gartner-tutkimuksen mukaan 66% tietohallintojohtajista ajattelee, että blockchain on täällä häiritsemässä nykyisiä markkinapaikkoja. Ja monet käyttävät yli 10 miljoonaa dollaria tekniikan kokeiluihin.


Miksi yritykset tarvitsevat todistuksen konseptista?

Yleensä blockchain-todiste konseptista on erittäin suosittu startup-yritysten keskuudessa markkinoilla. Blockchain-konseptin todistaminen voi kuitenkin olla hyvä työkalu myös yrityksille. Sen tarvitsemiseksi on pääasiassa kolme asiaa –

 • Testaa blockchain-projekti ennen kuin lähdet massatuotantoon.
 • Tunnista mahdolliset kipupisteet, jotka voivat tehdä projektista hyödyllisen.
 • Säästä valtavasti aikaa ja rahaa.

Vaikka kuka tahansa, joka keksii blockchain-projektiidean, ajattelee sen toimivan, mutta todiste konseptista blockchainissa testaa ideasi varmistaaksesi, että saat siitä parhaan version, mikä säästää paljon aikaa ja rahaa prosessissa.

Toinen tärkeä syy sinun käyttää todiste konseptista blockchainille on varmistaa, että kaikki sidosryhmät rakastavat ideaasi ja ovat kiinnostuneita investoimaan siihen. Olitpa lisäämässä uuden tyyppistä ominaisuutta olemassa olevaan blockchain-ratkaisuun tai kehittänyt sitä alusta alkaen blockchain-todiste konseptista, voit valita nopeamman reitin. Tämä antaa suhteellisen erilaisen reunan todistettaessa käsitteen lohkoketjun merkitys.

Blockchain-todiste konseptivaiheista

Blockchain-todiste konseptista: yksinkertaisesti selitetty infografiikka

Blockchain-todiste konseptista

Teoreettinen rakennusvaihe

Tässä vaiheessa tulet käyttämään blockchain POC -kehyksen teoreettista näkökohtaa. Jos sinulla ei ole oikeaa suunnitelmaa siitä, mitä tarvitset tai missä tarvitset, se ei todellakaan ole oikea blockchain-kehitys. Katsotaan siis, mitä tämän vaiheen vaiheet ovat.

Vaihe 1: Oikeiden Blockchain-sovellussektorien etsiminen, jotka lisäävät arvoa

Aloitetaan teoreettisen rakennusvaiheen ensimmäisestä vaiheesta. Monet teistä eivät todellakaan tiedä, mitkä sovellusalat ovat hyviä blockchain Proof of conceptille. Siksi hahmotellaan joitain merkittäviä sovellusaloja, joissa voit käyttää ratkaisua. Nämä ovat –

Rahoittaa

Aloitetaan kaupan rahoituksen lohkoketju-sektorista. Tämä sektori on suhteellisen suosittu blockchain-yhteisön keskuudessa. Lisäksi tällä alalla on jo monia hankkeita, jotka tarjoavat tuottoisan ratkaisun suuriin kysymyksiin. Joten siinä mielessä tämä sektori on varsin kilpailukykyinen blockchain POC -kehityksen tapauksessa.

Pankit tai muut rahoitusyhtiöt työskentelevät jo blockchainin kanssa. Todellisuudessa, jos olet finanssialan yritys, rahasektorille meneminen on paras veto. Kerro myös siitä, mistä olet kokenut, joten riskitekijät ovat paljon pienemmät. Voit käyttää blockchain proof of concept -tapausta näissä käyttötapauksissa –

 • Kaupankäynti
 • Vertaislainaus
 • Ratkaisut
 • Osakkeet
 • Ennustemarkkinat
 • Rahanpesunvastainen
 • Vakuuden hallinta
 • Tunne asiakkaasi (KYC)
 • Kaupan raportointi & riskien visualisointi
 • Joukon rahoitus

Ilmoittaudu nyt:Enterprise Blockchains ja Trade Finance -kurssi

Terveydenhuolto

Lääketieteellinen sektori on toinen merkittävä blockchain-sovellussektori tällä hetkellä. On lukemattomia skenaarioita, joissa blockchain voi todella loistaa. Sairaaloiden on käsiteltävä paljon väärennettyjä ilmoituksia ja väärennettyjä lääkkeitä.

Lisäksi on monia tapauksia, joissa lääkärit väärentävät lääkärintodistustaan ​​ja jatkavat potilaiden hoitoa. Blockchain POC -kehys voi kertoa, pystyykö blockchain-ratkaisusi ratkaisemaan nämä ongelmat. Auta lisäksi ylläpitämään potilaan yksityisyyttä paljastamalla potilastiedot. Blockchain POC -kehityksen alkuvaiheessa sinun on varmistettava, että toteutuksesi tarjoaa täyden turvallisuuden terveydenhuollon lohkoketjussa. Voit käyttää blockchain proof of concept -tapausta näissä käyttötapauksissa –

 • Tietueiden jakaminen
 • DNA-sekvensointi
 • Henkilökohtainen lääke
 • Vaatimustenmukaisuus
 • Reseptin jakaminen

Vahvuuksien hallinta

Omaisuuden ylläpito näinä aikoina on suhteellisen vaikeaa kaikkien markkinoiden huonojen toimijoiden vuoksi. Yksinkertainen paperipohjainen kirjanpito ei riitä nyt. Lisäksi poliittisista ja muista syistä omistajuudenhallinnalla on riski tulla korruptoituneeksi sektoriksi.

Esimerkiksi monet ihmiset ottavat maanomistuksen, mutta paperipolkujen pitämisen takia huonot pelaajat muuttavat parametria, mikä lopulta johtaa omaisuuden menetykseen. Lisäksi pankkien on seurattava, pystyykö asiakas maksamaan asuntolainat vai ei.

Blockchain POC -kehitys voi ratkaista nämä ongelmat helposti lisäämällä oikeat turvallisuus- ja varmennusprotokollat ​​blockchain proof of concept -projektiin. Lisäksi voit käyttää blockchain proof of concept -tapahtumaa näissä käyttötapauksissa –

 • Digitaaliset omaisuusrekisterit
 • Maaomistusoikeus
 • Kodin kiinnitykset & maksut
 • Auton leasing & myynti

Lue lisää: Varojen tokenointi lohkoketjussa – täydellinen opas

Hallitus

Monet valtion laitokset ovat jäljessä digitoinnissa. Lisäksi jokainen kansalainen tarvitsee paremman infrastruktuurin, joka antaa heille tarvitsemansa turvallisuuden. Todellisuudessa julkishallinto ei pysty varaamaan kansalaisten oikeuksia kunnolla.

Siksi tämän talouden kasvu on jäämässä johtaen valtavaan valtion taakkaan. Tässä voitte tarjota suojatun verkkojärjestelmän, jonka avulla hallitus voi mennä paperittomaksi.

Lisäksi, jos blockchain POC -kehityksesi voi tarjota hallintatason turvallisuutta ilman ongelmia, se olisi varmasti valtava menestys. Mutta on parasta, että valtion yritykset siirtyvät tähän lohkoketjuun julkishallinnolle, koska heillä on riittävät tiedot hallituksen toiminnasta.

Lisäksi voit käyttää blockchain proof of concept -tapahtumaa näissä käyttötapauksissa –

 • Äänestys
 • Tekijänoikeudet
 • WIC, Vet, SS, edut, jakelu
 • Lisensointi & henkilöllisyystodistus
 • Ajoneuvon rekisteröinti
 • Kansalaisen henkilöllisyys

Identiteetti

Identiteetin hallinta on yrityksille iso vaiva. Lisäksi monet esiintyvät usein muiden ihmisten identiteettinä ja tekevät vakavia rikoksia. Jopa kaupan rahoittajassa monien yritysten on kohdeltava väärennettyjä yrityksiä ja väärennettyjä asiakirjoja.

Digitaalisen henkilöllisyyden hallinnan avulla voit myös seurata tuotteita tai jopa tarjota monitekijöiden todennusprosesseja erittäin arkaluontoisille tiedoille. Identiteettisektori on kuitenkin arkaluontoinen ala, joka luottaa enimmäkseen turvallisuuteen ja yksityisyyteen.

Joten blockchain POC -kehityksessäsi on oltava vahvat suojausprotokollat.

Voit käyttää blockchain proof of concept -tapausta näissä käyttötapauksissa –

 • Digitaalinen identiteetti
 • Digitaaliset varat
 • Ostaa & arvostelun seuranta
 • Tuotteen seurantaidentiteetti
 • Koulutus & rintanappi
 • Pakolaisten seuranta
 • Usean tekijän todennus

IoT

Esineiden Internet on loistava ala todistaa konsepti blockchain-kehityksessä. Lisäksi tämä sektori on vastuussa kaikkien älykkäiden sovellusten linkittämisestä yhteen. Lisäksi laitteiden välinen yhteys suojatussa alustassa on välttämätöntä.

Koska täällä on kytketty useita laitteita yhteen paikkaan, jopa yhden laitteen tietoturvaloukkaus johtaisi massiiviseen yksityisyyden loukkaukseen. Todellisuudessa voit käyttää tätä sektoria blockchain proof of concept -projektissasi. Se on suhteellisen uudempi lisäys; kilpailu ei ole niin valtava. Myös blockchain ja IoT ratkaisevat todella yhden digitaalisen maailman suurimmista ongelmista.

Lisäksi voit käyttää blockchain proof of concept -tapahtumaa näissä käyttötapauksissa –

 • Yritysten väliset kunnossapitomarkkinat
 • Älykoti & toimiston hallinta
 • Ruudukon seuranta
 • Laiteluettelot
 • Laitteiden väliset maksut

Maksut

Maksusektori on toinen mahtava sovelluskohta yritystason ratkaisulle. Lohkoketjujärjestelmä on enemmän kuin kykenevä käsittelemään maksuja, ja monet niistä tarjoavat myös mikromaksuja. Lisäksi rahan lähettäminen vie todella vähän aikaa verrattuna perinteiseen pankkijärjestelmään. Puhumattakaan palkkioiden alentamisesta ulkomaille.

Lisäksi perinteinen maksujärjestelmä on päivitettävissä, ja ainutlaatuisen blockchain-todisteen avulla voit helposti vaihtaa markkinapaikkaa. Ei ihme, että maksun estoketju saa enemmän ja enemmän pitoa vuosien varrella.

Voit käyttää blockchain proof of concept -tapausta näissä käyttötapauksissa –

 • Lompakoiden uudelleentarkastelu & pankit
 • Veroilmoitus & kokoelma
 • B2B kansainväliset rahalähetykset
 • Mikromaksut

Toimitusketju

Suuryrityksillä on oltava silmät ja korvat toimitusketjun kaikissa vaiheissa. Lisäksi kaikki pienet virheet voivat johtaa miljoonan dollarin tappioon. Ilmeisesti et halua sitä. Yksi tärkeimmistä tuskakohdista on seurata, mistä raaka-aineet tulevat ja ovatko tuotteesi todella aitoja vai ei.

Todellisuudessa toimitusketjun lohkoketjussa on paljon laajuuksia, jotta voit integroida konseptitodistuksen tähän. Ja niin, se on yksi suurimmista sovelluspisteistä sinulle.

Voit käyttää blockchain proof of concept -tapausta näissä käyttötapauksissa –

 • laivaus & logistiikan hallinta
 • Maatalouden elintarvikkeiden todentaminen
 • Farmaseuttinen seuranta & puhtaus
 • Reaaliaikainen huutokauppa toimitusten toimittamiseksi
 • Dynaaminen maataloushyödykkeiden hallinta

Ilmoittaudu nyt:Enterprise Blockchains- ja Supply Chain Management -kurssi

Vakuutus

Vakuutusteollisuudessa on vakavia ongelmia vakuutuskorvausten ja asiakirjojen todentamisen suhteen. Lisäksi valtava määrä papereita, jotka jokaisen työntekijän on täytettävä, on liian kauheaa.

Petosten havaitseminen, kaikkien asiakirjojen hallinta turvallisessa ympäristössä on vaikeaa. Joten, jos otat käyttöön blockchain-kehyksen, joka pystyy ratkaisemaan kaikki nämä ongelmat, olisi valtava tekijä.

Kilpailu lohkoketjussa vakuutuksista on kuitenkin hieman korkea; silti, asianmukaisella blockchain-konseptilla, sen pitäisi olla loistava tilaisuus.

Voit käyttää blockchain proof of concept -tapausta näissä käyttötapauksissa –

 • Korvaushakemukset
 • Itse hallinnoitu vakuutus
 • Automatisoitu vakuutus
 • Vahvuuksien hallinta
 • Digitaalinen todennus
 • Petosten havaitseminen / ennustaminen
 • Vaatimusten käsittely & admin
 • Kiinteistömaksut

Vaihe 2: Tuotteen määrittely

Teoreettisen rakentamisen toisessa vaiheessa sinun on ajateltava blockchain Proof -konseptisi aivan kuten mikä tahansa muu tuote. Lisäksi sinulla on oltava vankka suunnitelma ja kaikkien sidosryhmien täysi tuki.

Mutta miten saat aikaan vankan suunnitelman? No, sitä varten tarvitset tuotesuunnitteluvaiheen tai työpajan.

Blockchain POC -tuotesuunnitteluvaihe

Tuotesuunnitteluvaiheessa joudut kutsumaan tapaamisen kaikkien sidosryhmien kanssa. Lisäksi se voi olla yhden tai kahden päivän kokous tarpeidesi mukaan. Siksi suoritat joitain harjoitussarjoja panostamaan blockchain-todistuksen konseptideosta ydinarvoon asti.

Näin pystyt laatimaan toimivan etenemissuunnitelman. Täällä sinun olisi päätettävä kolmesta pääkomponentista –

 1. POC-ominaisuusvaatimukset
 2. Avaintietojen mittaaminen
 3. Yhdenmukaistaminen sidosryhmien kanssa

POC-ominaisuusvaatimukset

Määritä kaikki ominaisuudet, joita yrityksesi blockchain-ratkaisu tarvitsee. Kun olet päättänyt blockchain-sovelluksestasi, sinulla on todennäköisesti jonkinlainen käsitys siitä, mitä ominaisuuksia lisätä. Muut tiimin jäsenet kuitenkin auttaisivat sinua siinä. Nämä ovat ominaisuusjoukon vähimmäistaso, joka voi ratkaista loppukäyttäjän ongelman. Esimerkiksi –

 • Transaktioprosentti

Transaktioprosentti riippuu täysin siitä, millä sektorilla käytät sitä. Jos olet yritys, jonka on käsiteltävä päivittäin paljon rahansiirtoja, kuten pankki, tarvitset korkeat transaktioprosentit.

Lisäksi tuhannen tapahtuman suorittaminen sekunnissa olisi turvallisin veto. Sinun on kuitenkin myös varmistettava, että verkko pystyy käsittelemään suuren tapahtumaprosentin eikä hidastu.

Toisaalta, jos olet pk-yrityksiä, jotka eivät tarvitse liikaa tapahtumia päivässä, olisi järkevämpää tyytyä vähemmän. Et tarvitse tarpeetonta määrää ominaisuuksia, vaikka todellisuudessa et edes tarvitsisi sitä.

 • Konsensusmalli

Toinen tärkeä ominaisuus, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, on konsensusmalli. Miksi? No, koska ilman minkäänlaista yksimielisyyttä miten blockchain-ratkaisusi on jopa blockchain, eikö? Lisäksi on aina oltava vankka tapa päästä sopimukseen käyttäjien välillä ilman suosimista.

Siellä on monia konsensusprotokollia. Jokaisella niistä on kuitenkin joukko etuja ja haittoja. Joten ideasi mukaan sinun on tasapainotettava, mikä konsensusprotokolla sopisi sinun blockchain-todisteesi.

 • Yksityisyys

Yksityisyys on tärkeä asia. Jos olet yritys, joka ei halua tehdä kaikkea avointa kaikkien nähtäväksi, sinun on lisättävä yksityisyysasetukset. Todennusprosessin käyttö toimisi tässä asiassa erittäin hyvin.

Lisäksi, jos olet tekemisissä tunnistamisen tai arkaluonteisten tietojen tallentamisen kanssa, yksityisyys on suuri huolenaihe. Kaikkien käyttäjien ei pitäisi voida nähdä muiden arkaluontoisia tietoja. Hajautetusta luonteesta johtuen kukaan ei voi selvittää, missä blockchain on tallennettu tarkalleen!

 • Skaalautuvuus

Blockchain-verkon on oltava skaalautuva. Se on yksi blockchain-tekniikan suurimmista puutteista. Siksi, kun liian monet käyttäjät alkavat käyttää verkkoa, se hidastuu täysin hitaasti, kun se nopeuttaa tulostusta.

Mutta jos haluat loistaa blockchain Proof of concept -sovelluksella, sinun on lisättävä skaalautuvuus ominaisuuksien joukkoon. Kun ymmärrät käyttäjäongelman, ongelman ratkaisevien ominaisuuksien lisääminen ei ole vaikea tehtävä.

Avaintietojen mittaaminen

Sen jälkeen sinun on keskusteltava mittareista ja määriteltävä ne. Lisäksi sinun on keskityttävä OMTM: ään tai yhteen tärkeään mittariin, koska kahdesta tärkeästä syystä –

 • Nämä mittarit ohjaavat kehitystiimiä blockchain-konseptin todistamisen prototyyppivaiheessa. Lisäksi jokaisella ponnistelulla on oltava suora suhde näihin mittareihin.
 • Sinun pitäisi määritellä, miten saat palautuksesi, jos onnistunut blockchain-todiste konseptista. Koska se on myös sijoitus ja sinun täytyy nähdä, kuinka se hyödyttää sinua.

Koska se on todiste konseptista, näihin mittareihin olisi sisällytettävä –

 • Sen määrittäminen, voiko blockchain Proof of Concept olla kaupallisesti kannattava. Koska kun Proof of concept blockchain -projekti on valmis, joudut soittamaan, haluatko sen siirtyvän tuotantotasolle vai ei. Lisäksi sinun on mitattava myös mahdolliset tuotot, jos otat sen tuotantotasolle.
 • Sinun on tiedettävä, onko joukkueellasi tekninen käsitys blockchainista. Vaikka päätät, että yrityksesi ei vielä sovi blockchain-projektin käyttöönottoon, sinun on saatava kokemusta sen kanssa työskentelystä. Tällä tavalla, kun yrityksesi on vihdoin valmis käynnistämään blockchain-projektin, voit tehdä sen melko nopeasti.

Yhdenmukaistaminen sidosryhmien kanssa

Se on tärkeä osa POC: ta. Sinun on varmistettava, että kaikki sidosryhmät ovat täysin samaa mieltä Proof of Conceptin pääpiirteiden kanssa, ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen. Miksi?

Pohjimmiltaan sidosryhmillä on suurempi vaikutus yritykseesi. Joten, kun ilmoitat ideasi tai korjaat lisättäviä ominaisuuksia, sinun on kysyttävä myös niiden vaihtoehdoista. Lisäksi sen sijaan, että kerroit heille vain ideasi, haluat sisällyttää ne myös.

Ota niin paljon aikaa kuin tarvitset päästäksesi sopimukseen, koska panostat aikaa ja resursseja konseptin Blockchain Proof -ohjelmaan. Joten on parasta pysyä turvallisemmalla puolella, jos tulos on huono.

Vaihe 3: Tutkitaan tekniikkaa

Kun olet keksinyt vankan idean siitä, mitä ominaisuuksia sisällytetään ja miten etenemissuunnitelma kohdennetaan, sinun on annettava ne suunnittelutiimille. Siksi tiimisi tutkii sitten tarpeidesi mukaista tekniikkaa ja keksii parhaan alustan sen kehittämiseksi. Tässä on kaksi vaihetta –

 • Tunnista Blockchain-protokolla

Sinun on tunnistettava käytettävä blockchain-protokolla, koska markkinoilla on monia Enterprise-luokan blockchain-ratkaisuja. Se riippuu täysin ominaisuudesta, jonka haluat lisätä POC: iisi.

Lisäksi sinun on myös tutkittava jokaisen alustan suorituskykyä ja valittava lähinnä blockchain-todisteesi. Tekninen tiimisi hoitaa kuitenkin enimmäkseen tämän osan. Lisäksi sinun on perustettava kokouksia nähdäksesi, mitkä alustat he valitsivat ja miten he lähestyvät tilannetta.

Lue lisää:Viisi suurinta Enterprise Blockchain -protokollaa

 • Määritä hallintoarkkitehtuuri

Hallintorakenne on toinen keskeinen tekijä blockchain-konseptin todistamisessa. Siksi sinun on valittava paras tyyppi blockchain-tekniikkaa Proof of Concept blockchain -projektiisi. Peruskysymys on, pitäisikö verkon olla yksityinen vai julkinen vai ei.

On melko tavallista, että yritykset tai pk-yritykset käyttävät yksityisiä verkkoja. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Ilmoittaudu nyt:Sertifioitu Enterprise Blockchain Architect (CEBA)

Voit käyttää käytännössä viittä erilaista valtionarkkitehtuuria –

Julkinen

Miksi käyttää tätä?

 • Käyttäjien vaikutusmahdollisuudet
 • Muuttamattomuus
 • Todella hajautettu rakenne
 • Suurempi läpinäkyvyys
 • Tarjoaa nimettömyyttä

Yksityinen

Miksi käyttää tätä?

 • Säilyttää yksityisyyden
 • Nopeampi tulos
 • Ei tarjoa nimettömyyttä
 • Tehokas
 • Vähemmän epävakaa verkko
 • Organisaation vaikutusmahdollisuudet

Federoitu

Miksi käyttää tätä?

 • Säästää paljon kustannuksia
 • Energiatehokas
 • Tarjoaa alhaisemmat maksut
 • Erittäin skaalautuva
 • Verkkosäännöt
 • Erittäin nopea tulostus
 • Ei rikollista pääsyä
 • Jaettu viranomainen

Sallittu

Miksi käyttää tätä?

 • Sopii organisaatioille
 • Suhteellisesti nopeampi
 • Transaktioprosentit ovat alhaiset
 • Luotettu ympäristö
 • Ei vaadita omaa omaisuutta
 • Vaihteleva hajauttaminen

Luvaton

Miksi käyttää tätä?

 • Lisää tehoa solmuille
 • Luottamuksellinen ympäristö
 • Avoin tietosuojataso
 • Yleensä hajautettu
 • Vapaa osallistuminen äänestykseen tai yksimielisyyteen

Todiste konseptista: Prototyyppivaihe ja pienin kannattava tuotekehitysvaihe Infographic

Blockchain-todiste konseptista

Prototyyppivaihe

Tämä on blockchain Proof of concept -vaiheen toinen vaihe. Täällä rakennat prototyypin blockchain-käyttöönotolle. Lisäksi tässä vaiheessa sidosryhmiesi ja teknisen tiimisi tulisi jo olla yhdenmukaisia ​​käyttöönoton rakenteen kanssa.

Rakenna Blockchain

Lohkoketjun rakentaminen sisältäisi arkkitehtuurin, hallintomallin luomisen ja ominaisuuden lisäämisen.

 • Luo arkkitehtuuri

Aloita kehittämällä blockchain Proof of Concept -projektin ydinarkkitehtuuri. Siksi tekninen tiimisi aloittaisi luomalla syntymälohkon esi-isäksi. Jokainen toinen lohko voidaan jäljittää geneesi-lohkoon.

Lisäksi tämä lohko koodataan kovasti mihin tahansa sovellukseen, joka haluaa olla vuorovaikutuksessa lohkoketjujärjestelmän kanssa.

 • Kehitä hallintomalli

Kun arkkitehtuuri on valmis, teknisen tiimisi on aika kehittää hallintomalli. Toivottavasti jo nyt tiedät mikä hallintomalli sopii sinun etuihisi. Yksityisen hallintomallin tapauksessa sinun on lisättävä todennusprosessi käyttäjien rajoittamiseksi.

Lisäksi sinun on linkitettävä se tunnistetietokantaan, jotta se pystyy vastaamaan käyttäjän todennusta ja antamaan pääsyn valtuutetuille käyttäjille..

 • Lisää ominaisuudet

Nyt olet valmis arkkitehtuurin ja hallintomallin kanssa. On aika aloittaa niiden lisäominaisuuksien lisääminen, jotka keskittyivät mahdollisten tiettyjen ongelmien ratkaisemiseen käsitteen blockchain-todistuksessa. Jotkut alustat tarjoavat modulaarisen arkkitehtuurin.

Lisäksi tätä arkkitehtuuria käyttämällä voit liittää erillisiä ominaisuuksia ja kokeilla vähän nähdäksesi, mikä niistä toimii parhaiten.

Kolme parasta Blockchain-kehystä nopeaan prototyyppiin

Markkinoilla on käytännössä monia yrityksen blockchain-kehyksiä, joita voit kokeilla. Käsittelemme kuitenkin kolme parasta blockchain-kehystä, joka tarjoaa nopean prototyyppien muodostamisen blockchain POC -kehitykseen.

Katsotaanpa, mitä ne ovat, eikö niin?

Ethereum

Ethereum on yksi suosituimmista blockchain-alustoista nopeaan prototyyppien muodostamiseen. Lisäksi se soveltuu monialaiseen käyttöön pääasiassa älykkään sopimusominaisuuden ja joustavuuden vuoksi. Todellisuudessa Ethereumilla on pussinsa alla paljon käyttötapauksia.

Se on kuitenkin lähinnä julkinen foorumi. Vaikka yritys Ethereumissa on yksityisiä kanavia yksityisiä liiketoimia varten, silti pääalusta on julkinen.

Toinen suuri tosiasia Ethereumista on suuri yhteisöpohja, joka tarjoaa valtavaa tukea innovaatioiden suhteen. Lisäksi toistuvat parannukset ja päivitykset tekevät siitä todella kannattavan valinnan.

Sinun on kuitenkin muistettava, että se on pohjimmiltaan julkinen ja toimii blockchain-todisteena työkonsensuksesta. Tämä konsensusprotokolla ei ole nopein siellä, ja se vie suhteellisen paljon energiaa. Tätä varten tämän alustan läpäisykyky on lähellä 20 tapahtumaa sekunnissa, mikä ei välttämättä ole ihanteellinen rahoitusyrityksille.

Positiivisesti voidaan todeta, että monet Blockchain-as-a-Service (BaaS) voivat tukea sinua teknisellä avulla blockchain proof of concept -projektissa.

Hyperledger

Hyperledger blockchain on toinen markkinoiden suurimmista toimijoista, joka tarjoaa modulaarisen arkkitehtuurin nopeaan prototyyppien muodostamiseen. Lisäksi he tarjoavat jopa erityisiä Hyperledger-projekteja, jotka on suunnattu nopeaan kehitykseen.

Lisäksi kyseessä on yli 260 organisaation avoimen lähdekoodin yhteistyö. Ne kattavat myös laajan valikoiman sovelluksia. Lisäksi heidän päätavoitteena on kehittää yritystason blockchain-kehys ja kooditukikohdat.

Hyperledger sopii hyvin yrityksille, jotka tarvitsevat yksityisyyttä, koska se on sallittu alusta. Parasta tämän kehyksen käytöstä prototyyppien tekemisessä on, että voit kokeilla erilaisia ​​ominaisuuksia ja yksimielisyyttä plug-and-play-ominaisuuksien kanssa. Tällä hetkellä alustan läpijuoksu on 2000 tapahtumaa sekunnissa.

R3 Corda

Se on suunnattu enemmän finanssialalle kuin kattamaan kaikenlaisia ​​sovelluksia. R3 Corda -lohkoketju on kuitenkin hitaasti suosittu myös muissa markkinarakoissa. Ne ovat myös avoimen lähdekoodin alustoja, kuten Hyperledger, jossa on yli 200 organisaatiota.

Ainutlaatuiseksi tekee sen tapa päästä yksimielisyyteen. Siinä on kuitenkin hallintoarkkitehtuuri, mikä tarkoittaa, että se ei ole julkista. Lisäksi se voi myös rajoittaa käyttöä valtuutetun käyttöoikeustilan perusteella.

Se on laajalti suosittu finanssialoilla. Joten, jos haluat ohjata blockchain-todisteen konseptista kohti rahoitusta, vakuutusta tai jopa maksua, R3 Cordan pitäisi olla valinta. Tällä hetkellä se voi tarjota 170 tapahtumaa sekunnissa.

Lue lisää: Hyperledger vs Corda vs Ethereum: Lopullinen vertailu

Pienin kannattava tuote (MVP) -kehitysvaihe

Vähintään elinkelpoisen tuotteen kehittäminen on välttämätön osa Proof of Concept -kehitystä. Se on tuote, jolla on minimalistinen joukko ominaisuuksia, joita käytetään pitkällä aikavälillä. Lisäksi MVP on tarkoitettu vain sen testaamiseen, miten käyttäjä reagoi tuotteeseen. Joten tarvitset loppukäyttäjän kokeilemaan blockchain proof of concept -projektia.

Pienimmän elinkelpoisen tuotteen tavoitteet (MVP)

Kustannustehokkuus

Pienin kannattava tuote on loistava ratkaisu tuotteen testaamiseen pienillä kustannuksilla. Koska lisäät vain tarvittavat ominaisuudet, se ei maksa liikaa rahaa.

Ajanhallinta

MVP: n käynnistäminen säästää paljon aikaa käyttöönoton aikana. Jos käynnistät tuotteesi kokeilematta blockchain proof of concept -kehystä, se saattaa aiheuttaa suuria muutoksia edelleen tiellä.

Oletetaan, että käyttäjän mielestä sinun pitäisi lisätä tietty ominaisuus tai saada se toimimaan tietyllä tavalla, mutta olet jo rekisteröinyt lopputuotteen. Lisäksi sen palauttaminen vie sitten paljon aikaa.

Käyttäjien palaute

Käyttäjien palaute on tärkein tavoite tässä vaiheessa. Joten hanki kaikki loppukäyttäjien palautteet ratkaisun parantamiseksi. Todellisuudessa loppukäyttäjät ostavat tuotteen, joten palautteen saaminen heiltä olisi todella halo, selvität, mikä myy sen.

Ratkaisu

MVP antaa sinulle myös mahdollisuuden tarkistaa konseptin kehityksen estoketju melko nopeasti. Yritä kuitenkin löytää ratkaisu ainakin yhteen kuluttajaongelmasta. Tällä tavalla kuluttajat kokisivat vaikuttavansa, mikä lisää mainettasi pitkällä aikavälillä.

Oikean palautteen saaminen

Yksi keskeisistä näkökohdista jokaisen yrityskehityksen kannalta on, että vaikka sidosryhmät ovat linjassa ja sisälsivät kaikki ominaisuudet, jotka heidän mielestään olisivat hyödyllisiä, eivät aina saavuta merkkiä. Lisäksi tuotepäällikkö uskoo tekevänsä parhaansa; lopputuote ei kuitenkaan ole odotusten mukainen.

Kun on ennakoitava, mitä asiakas haluaa, ihmiset tekevät aina virheitä. Tutkimuksen mukaan on tavallista, että tuotepäällikkö on usein väärässä.

Todellisuudessa haasteena on saada oikea palaute loppukäyttäjältä, joka on ostaja. Useimmissa tapauksissa tuskin kukaan ostaja antaa asianmukaista palautetta. Joten on asian selvittää todellinen ostajan ongelma väärennöksistä.

Strategiat yritysten MVP: n käynnistämiseksi

Käynnistä MVP sisäisesti

MVP: n käynnistäminen sisäisesti voi olla paras ratkaisu käyttäjien palautteelle. Useimmissa tapauksissa yritykset ovat jo riittävän suuria käynnistääkseen tuotteen tiimisi tai osan työntekijöistä. Lisäksi sen avulla voit kerätä tietoja, jos konseptin MVP estoketju todellakin on merkitystä yrityksellesi.

Lisäksi MVP: n yleinen ajatus on kerätä tietoja ja parantaa matkan varrella ennen lopputuotteen tyydyttämistä. Mutta miksi tehdä näin ensiksi?

No, vaikka käynnistys voi vain käynnistää tuotteen nopeasti ja epäonnistua ja sitten vain käynnistää uudelleen uudella nimellä parannetuilla versioilla, yritykset eivät todellakaan voi tehdä sitä. Se johtuu siitä, että yrityksillä on jo vakiintunut nimi, joten sitä on helppo kääntää nopeasti.

Tämän ajatuksen tarkoituksena on lisäksi, että yritykset rajoittavat tuotemerkkiin liittyviä negatiivisia kommentteja. Joten jos suoritat MVP: n kokeiluna tuotteen julkaisun sijaan, pääset eroon kaikista negatiivisista palautteista. Lisäksi se antaisi sinulle aikaa tehdä muutos blockchain-todisteeksi käsitteestä vahingoittamatta mainettasi.

Lanseerataan pienemmässä asiakasryhmässä

Se on samanlainen kuin tuotejulkaisut beetana muutamille asiakkaille saadakseen palautetta siitä. Lisäksi tämän pienen asiakasryhmän tulisi olla kohdeyleisösi. Tämä ei rajoita vain valottajaasi, mutta antaa sinulle myös käytännön tuloksia siitä, mikä heidän palautteensa voi olla.

Lisäksi tämä toimisi täydellisesti, jos yritykselläsi on hyvä fani, joka on valmis kokeilemaan uudempia tuotteita parantamiseksi. Ja useimmissa tapauksissa kaikki yritykset ovat omistautuneet kuluttajille tällaiseen skenaarioon.

Tapoja, joilla yritykset voivat käyttää MVP: tä epäonnistumisen yhteydessä

Me tajuamme sen. Uuden idean toteuttaminen vaatii paljon työtä, emmekä toivoa, että saat menestystä ensimmäisellä yrityksellä. Itse asiassa on monia tapauksia, joista ensimmäisellä MVP: llä on tapana puuttua aina monin tavoin. Mutta jaamme joitain tapoja saada se takaisin jaloilleen. Katsotaanpa mitä ne ovat –

 • Saatuaan palautetta käyttäjän haastattelusta tai kyselystä selvittääksesi konseptitodistuksesi ydinongelman blockchain-projektissa.
 • Katso mitä heidän mielestään puuttuu blockchain-asennuksen nykyisestä versiosta.
 • Määritä tärkeät ja merkittävät asiat kaikkien tehtävän ominaisuuksien joukosta ja yritä käsitellä sitä uudemmassa versiossa. Varmista kuitenkin, että säilytät käyttäjien arvostamat hyvät ominaisuudet.
 • Kehitä uusi versio rinnakkain vanhempaan versioon, jotta käyttäjä voi palata siihen, jos uudessa on ongelmia.
 • Yritä pitää käyttäjät mukana ennen muutosten tekemistä. Heidän hyödyllinen palaute säästää varmasti paljon aikaa kehityksessä.
 • Muista edustaa uudemman version ominaisuuksia käyttäjien valmistelemiseksi. Lisäksi se valmistaa myös käyttäjiä ja nopeuttaa hyväksymistä.
 • Muista aina, että MVP on aina viisasta lähettää myöhemmin kuin keskeneräinen tuote ajoissa.

Vinkkejä menestyvään Blockchain POC: iin

Keskity tiettyyn yrityskysymykseen

Jos haluat tehdä blockchain POC -kehyksestä menestyksen, sinun on aloitettava keskittymällä tosielämän ongelmiin. Teoreettisen rakennusvaiheen alussa, kun etsit suosittua käyttöönottosektoria, etsi tietty ongelma.

Lisäksi mikä tahansa ongelma, jonka ideasi voi korjata, olisi suuri plussa kuluttajien päästä. Monet blockchain-todisteet käsitteestä keskittyvät vain tekniikan ominaisuuksiin. Ne eivät kuitenkaan yksinkertaisesti ratkaise uusia tai edes vanhoja asioita.

Saatat ajatella, että kyseessä on järki; siellä on kuitenkin monia yrityksiä, jotka eivät todellakaan käytä sitä.

Todellisuudessa sinun on varmistettava, ettet tartu nykyisiin monipuolisiin tekniikoihin, jotka eivät todellakaan tee mitään hyvää. Jos teet saman, mitä muut tekevät, miksi blockchain-toteutus olisi menestys, eikö? Joten yritä antaa asianmukainen ratkaisu kaikkiin olemassa oleviin ongelmiin.

Ota pienet askeleet, vältä laajuuksien ryömimistä

Toinen tärkeä asia, jonka yrityksillä on edessään, on laajuus. Valitessaan mitä ominaisuuksia saatat tarvita blockchain-todisteelle, monet menevät liian alusta alkaen. Vilkkaampi sisäänkäynti markkinoille ei kuitenkaan tarkoita 100-prosenttista menestystä.

Hanki lisäksi ne, jotka pystyt todella toimittamaan, älä niitä, joihin et kykene. Älä yritä tehdä kaikkea kerralla. Ota pienet askeleet. Todellisuudessa pienten askeleiden ottaminen auttaa välttämään riskitekijöitä.

Saat tietysti mahdollisuuden lisätä uusia ominaisuuksia matkan varrella. Mutta jokaisen yksittäisen kattaminen alusta alkaen vaikeuttaisi tarpeettomasti blockchain POC -kehystä. Joten lopulta saatat kohdata suuren ajan ongelman säilyttäen vakaan yhteyden kaikkien ominaisuuksien välillä.

Siksi ole kärsivällinen, kun kehität todisteita konseptilohkoketjusta. Yritä myös välttää blockchain-riskejä ottamalla pienempiä vaiheita.

Yhdistä kaikki ideat ja hallitse niitä

Et ole ainoa, joka tulee kaikkien ideoiden kanssa. Kuten jo tiedät, sinun on hankittava itsellesi hyvä joukkue, joka tukee sinua ja auttaa sinua keksimään kompaktin ratkaisun. Kaikki tiimisi jäsenet eivät kuitenkaan hyväksy samaa ajatusta. Lisäksi heillä on erilaisia ​​ideoita ja visioita myös blockchain-kehityksestä.

Myös sidosryhmiesi on oltava linjassa idean kanssa. Lisäksi heillä olisi myös erilainen näkökulma asiaan. Jotkut heistä eivät ehkä halua edes kokeilla itse blockchainia.

Kaikki skenaariot aiheuttavat ristiriitoja, ja konseptilohkoketjun todisteen työntäminen eteenpäin ratkaisematta sitä kunnolla ei pääty menestykseen.

Siksi yritä nähdä muiden näkemys sen sijaan, että keskityt yksinomaan visioosi. Luo lisäksi silta näiden ideoiden välille ja luo vankka suunnitelma saavutettavistasi.

Rakenna perusteellinen suunnitelma

Toinen este konseptilohkoketjun oikean todistamisen tiellä on lohkoketjun toteutushaasteiden väärinkäsitys. Blockchain-toteutus ei tietenkään ole helppo tehtävä. Ensimmäisessä vaiheessa sillä voi olla monia puutteita, jotka päätyvät mahdollisiin vikatilanteisiin.

Ennen kuin esität ideasi sidosryhmille, mene syvemmälle juuriin ja selvitä mahdolliset kipupisteet. Lisäksi aivoriihi tiimisi kanssa jokaisessa vaiheessa löytääksesi puutteet suunnitelmassasi.

Keskustele lisäksi rajoituksista ja siitä, miten voit voittaa ne, jotta tämä todiste konseptin blockchain-projektista onnistuu. Ilman perusteellista suunnitelmaa blockchain-todiste konseptistasi ei välttämättä ole menestyvä yritys.

Toinen asia, jota kannattaa etsiä, on joukkueen vahvuudet ja heikkoudet. Todellisuudessa tiimisi ottaa haltuunsa prototyyppien muodostamisen ja MVP: n käynnistämisen. Mutta jos tiimisi ei kykene käsittelemään kaikkea sitä, se aiheuttaa yritysyrityksellesi vakavia ongelmia.

Joten mieti myös heikot kohdat ja yritä voittaa ne myös.

Testaa miljoona kertaa

Suunnittelun valmistuttua sinun on mentävä testausvaiheeseen. Ongelma on kuitenkin se, että monet näyttävät ilmoittautuvan MVP: hen ennen sen asianmukaista testaamista, mikä johtaa epäonnistumiseen. Joten testaa MVP: tä paljon aikaa, ennen kuin teet sen loppukäyttäjien saataville.

Tämä ei vain päästä eroon riskitekijöiden mahdollisuudesta, vaan auttaa myös ymmärtämään, onko MVP valmis käyttöönottoon. Et myöskään voi koskaan ennustaa, kuinka monta kuormaa verkon pitäisi kestää.

Joten jos kyseessä on MVP, joka on todiste konseptilohkoketjusta, sinun on testattava se paljon aikaa, kunnes olet täysin varma, että sillä ei ole koodausongelmia.

Lisäksi, jos satut havaitsemaan koodausongelmia, jotka aiheuttaisivat turvallisuusongelmia, saat aikaa täydentää sitä. Joten, miksi ei ole pieni potilas ennen blockchain POC -kehyksen käyttöönottoa?

Tee yhteistyötä muiden osapuolten kanssa

Yhteistyö muiden yritysten kanssa voi auttaa vähentämään konseptin todisteen kokonaiskustannuksia. Lisäksi, jos olet pieni ja keskisuuri yritys, yhteistyö muiden osapuolten kanssa voi auttaa tuotantokustannusten laskemisessa.

Se riippuu vain ominaisuudesta tai blockchain POC -kehyksen tyypistä, jota haluat työskennellä. Lisäksi mitä monimutkaisempia ominaisuuksia lisäät, sitä kalliimpaa se tulee.

Pienille ja keskisuurille yrityksille kustannusrasitus on todellakin liikaa. Joten paras ratkaisu tähän ongelmaan olisi yhteistyö muiden pk-yritysten kanssa, jotka ovat valmiita aloittamaan myös blockchain-käyttöönoton.

Sinun on kuitenkin säilytettävä täysin yhteistyöhön perustuva lähestymistapa ja pidettävä tervetulleena myös heidän panoksensa.

Oikea henkilöstömäärä

Oikea määrä tavaraa on aina tarpeen, jotta voidaan hankkia blockchain-todiste konseptiprojektista. Lisäksi sinun on rekrytoitava henkilöstöä, jolla on blockchain-taitoja tai jolla on älyllinen käsitys tekniikasta.

Hanki tarvittava määrä tavaraa blockchain-taitojoukolla täydentämään Blockchain Proof of Concept. Jos sinulla ei ole blockchain-ammattitaitoista henkilökuntaa, sinun on aika palkata joitain. On kuitenkin ongelma – riittävän ammattitaitoisen henkilöstön puuttuminen markkinoilla.

Tällä hetkellä kehittäjillä, joilla on blockchain-taitoja, on suuri kysyntä, mutta kaikki kehittäjät eivät kykene käsittelemään sitä. Joten varmista, että rekrytoit henkilökunnan vastaavasti, koska sinulla ei ole aikaa kouluttaa heitä yhdeksi.

Joten, nämä ovat vinkkejä siitä, miten tehdä blockchain-todiste konseptisuunnitelmasta valtava menestys. Varmista, että noudatat niitä vastaavasti, koska nämä vinkit ovat joitain tärkeimpiä ongelmia, joita saatat kohdata. Lisäksi kaikki pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä ja haluat tehdä siitä oikean.

Katso oppaamme Blockchainin toteuttamisesta nyt!

Viimeiset sanat: Beyond Blockchain Proof of Concept

Kun blockchain-konseptin todistus on valmis, saatat kohdata kahdenlaisia ​​tuomioita –

Valmiina kaupalliseen blockchain-käyttöönottoon

Blockchain-todiste konseptista onnistui, ja nyt olet valmis käynnistämään sen kaupallisesti. Lisäksi tämä ei ole kaikki tai ei mitään sellaista päätöstä. Mutta jos blockchain POC -projekti antaa sinulle luottamusta viedä se seuraavaan vaiheeseen, sinun on aika aloittaa blockchain-ratkaisujen käyttö rinnakkain liiketoimintaasi.

Todellisuudessa tämä on aika, jolloin aloitat enemmän investointeja yrityksesi blockchain-integraatioon ja käyttöönottoon.

Ei valmis estoketjuun

Et ole millään tavalla valmis estoketjun käyttöönottoon juuri nyt. Tiedämme, että idea ei välttämättä aina onnistu. Lisäksi blockchain POC: n epäonnistumiseen voi olla monia syitä, kuten puutteelliset käyttäjien tarpeet, huono ajoitus, liian vähän työvoimaa jne..

Blockchain-todiste konseptista auttaisi kuitenkin helposti tietämään, onko yrityksesi valmis suuriin blockchain-investointeihin vai ei. Joten säästät rahaa, kun et panosta kaikkea vain ideaan. Blockchain-kokemuksen todistamisen ansiosta joukkuetoverisi oppivat kuitenkin arvokkaita oppitunteja. Ja kun olosuhteet muuttuvat, voit lopulta aloittaa blockchain-kehityksesi.

Riippumatta lopputuloksesta, yrityksille tarvitaan aina blockchain-todiste konseptista. Tässä oppaassa olemme kertoneet sinulle, mikä on todiste käsitteen lohkoketjusta ja todiste käsitteen lohkoketjun merkityksestä. Toivomme, että se todella auttaa sinua onnistuneen blockchain POC: n käyttöönotossa.

Jos haluat terävöittää taitojasi ja tietämyksiäsi blockchainista kuluttamatta penniäkään, tutustu ilmaiseen yritysten blockchain-perusteiden kurssiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map