Digitaalisen identiteetin estoketju: Hajautettu ja itsenäinen identiteetti (SSI)

Identiteetti on olennainen tekijä elämässämme. Elämme yhteiskunnassa, jossa kaikki tekemämme pyörii identiteetin ympärillä. Teollisuuden näkökohdat voivat todella loistaa, kun siihen on helppo pääsy. Todellisuudessa identiteettimme ovat hitaasti poistumassa vanhasta paperipohjaisesta järjestelmästä ja siirtymässä kohti digitaalista identiteettiä.

Mutta vain se, että se digitalisoidaan, ei ratkaise monia siihen liittyviä ongelmia. Nyt blockchain on ollut käytössä jo jonkin aikaa, on aika käyttää tekniikkaa myös digitaaliseen identiteettiin.

Ollakseni rehellinen, blockchain ja digitaalinen identiteetti ovat todella hieno pari. Monien alojen uusien innovaatioiden myötä identiteettisektoreilta puuttuu edelleen digitalisointi. Ja niin, blockchain voi varmasti auttaa ratkaisemaan kaikki ongelmat ja lahjoittaa meille hajautetun identiteettiratkaisun.

Joten puhun tässä oppaassa kaikista poikkeuksellisista tavoista, joilla blockchainia voidaan käyttää digitaaliseen identiteettiin. Joten, aloitetaan!

 

Contents

Luku-1: Identiteetin perusteet

Identiteetti on varmasti minkä tahansa ihmisen perusoikeus. Todellisuudessa jokaisella ihmisellä on oltava identiteetti toimiakseen sosiaalisessa ympäristössämme. Joka tapauksessa perusidentiteettirakenne koostuu –

 • Etu- ja sukunimi.
 • Syntymäpäivä.
 • Kansalaisuus.

On myös monia muita tunnisteita, kuten passin numero, sukellusluvat tai sosiaaliturvatunnus jne. Todellisuudessa nämä muodot vaihtelevat maittain.

Kukaan ei tietenkään voi sanoa, kuinka tärkeä identiteetti on. Enemmän, ilman asianmukaista henkilöllisyystodistusta, et voi todella omistaa omaisuutta, käyttää valtion palveluja, äänestää, omistaa pankkitiliä tai edes saada itsellesi työpaikkaa.

Joten tarvitset aina tapaa hallita identiteettiäsi, muuten olisi vaikeaa edes todistaa, kuka sanot olevasi. Vaikka aiemmin identiteetinhallintasektori käytti paperipohjaisia ​​tietokantajärjestelmiä, nyt asiat ovat muuttuneet.

Todellisuudessa monet maat ovat siirtymässä kohti digitaalisen identiteetin järjestelmää, jossa sen avulla voimme hallita identiteettimme helposti.

Katsotaan siis, mikä digitaalinen identiteetti on seuraavassa osiossa.

 

Mikä on digitaalinen identiteetti?


Vaikka määritelmä saattaa tuntua suoraviivaiselta käsitteeltä, se ei silti ole niin helppoa kuin miltä se näyttää.

Otetaan huomioon se tosiasia, että me kaikki tiedämme kuka olemme, mutta kun kyse on toisista, he tarvitsevat jonkinlaisen parametrin tunnistamaan meidät. Se voi olla nimemme tai kasvomme tai mikä tahansa muu tieto. Todellisuudessa nämä tiedot toimitetaan heille muista lähteistä.

Joten kun on kyse digitaalisesta identiteetistä, mikä tahansa sinulle liitetty erillisen tiedon muoto olisi “identiteetin attribuutti”. Täten näet, että käytännössä ei ole sidottu siihen, kuinka monta määritettä voi määritellä sinut.

Esimerkiksi on olemassa monia biometrisiä digitaalisen identiteetin ominaisuuksia, kuten miltä kasvomme näyttävät, mikä sukupuolemme on, sormenjälkemme tai äänimallimme jne.. tai nykyinen osoite voi myös määritellä meidät sosiaalisesti.

Myös muut hallituksen ominaispiirteet ovat ilmeisesti tärkeitä. Lyhyesti sanottuna digitaalinen identiteetti on eräänlainen identiteettimuoto, jossa yksilön identiteetti esitetään digitaalisilla keinoilla.

Lisäksi se voi olla atominen tai myös kumulatiivinen. Digitaalista identiteettiä on useita tasoja, ja jokainen antaisi meille eri näkökulman.

Joten kun ajattelet digitaalista identiteettiä, se ei tarkoita vain yhtä tietolähdettä, vaan kaikkien määritteiden yhdistelmää.

Ja siksi sen käsittely on haastavaa. Digitaalisen identiteetin merkitys on vielä valtava.

 

Digitaalisen identiteetin hallintajärjestelmät tällä hetkellä

Kaikenlainen liike riippuu kehittyvästä tekniikasta, jolla on taipumus hyödyntää uusia mahdollisuuksia. Jokaisen uuden tekniikan mukana tulee kuitenkin aivan erilaiset haasteet. Todellisuudessa henkilöllisyydenhallintajärjestelmällä on oltava nopeus, jotta jokainen käyttäjä saa kyselyn ratkaistua ajoissa.

Lisäksi sillä on oltava korkeampi turvallisuustaso. IT-johtajat kamppailevat kuitenkin kovasti ylläpitääkseen molempia samanaikaisesti. Lisäksi hyökkäykset ja vialliset sovellukset lisäävät myös digitaalisen identiteetin hallinnan vaikeuksia.

Digitaalisen identiteetin merkitys on siis suurempi kuin koskaan. Asianmukaisten turvallisuusongelmien puuttuessa skenaario ei kuitenkaan tällä hetkellä ole paras.

Joten monet käyttäjät kohtaavat identiteettiongelmia, jotka aiheuttavat massiivisen ongelman myös heidän sosiaalisessa elämässään. Oikean hallintajärjestelmän varmistamiseksi kaikki ongelmat on ratkaistava nopeasti.

 

Miksi digitaalinen identiteetti on impotentti?

Digitaalisen identiteetin merkitys on korostunut kuin koskaan joistakin tärkeistä syistä. Nämä ovat –

 • Ilman asianmukaista henkilötodistusta on vaikea saada koulutusta, pankki- tai terveystietoja, ja tämä koskee myös pakolaisia.
 • Paperiradan poistaminen on tärkeämpää, koska järjestelmä ei tarjoa ihmisille parhaan tuloksen nopeuden ja korruption puutteen vuoksi.
 • Tunnusten kanssa ei ole maailmanlaajuista yhteistyötä, joten digitaalinen identiteetti voi mahdollistaa sen, koska se on digitaalinen tunnistaminen.

Kuten näette, digitaalisen identiteetin merkitys on ehdottoman massiivinen.

Lisäksi käytämme digitaalista identiteettiä kaikkialla nyt. Se paitsi tekee elämästämme yksinkertaisempaa, mutta myös lisää tehokkuutta. Lisäksi jokaisessa sovelluksessa, laitteessa tai palvelussa meillä on erillinen tunniste. Digitaalisen identiteetin merkitys noissa palveluissa on siis valtava.

Toisaalta myös digitaalisen identiteetin merkitys yrityssektorilla on korostunut. Todellisuudessa yritysyrityksillä on oltava täydellinen selvitys jokaisesta työntekijästä. Alan tehokkuuden varmistaminen on välttämätöntä, joten myös digitaalisen identiteetin tekniikoiden käyttö lisääntyy.

Hajautettu ja itsehallinnollinen identiteetti (SSI)

Luku-2: Tyypillisen henkilöllisyyden hallintajärjestelmän kysymys

 • Väärä salasanayhdistelmä

Aloitetaan identiteetinhallintaprosessin merkittävimmistä kysymyksistä. Suurin osa sovelluksesta tarjoaa salasanapohjaisen kirjautumistodennusjärjestelmän sen syöttämistä varten. Tämän prosessin monimutkaisuus kuitenkin saavuttaa pian.

Todellisuudessa kaikilla sovelluksilla on tietty salasanojen vanhentumispäivä. Lisäksi jopa uusien salasanojen vaatimukset muuttuvat ajan myötä. Siksi uusien salasanojen seuraaminen ja vanhojen palauttaminen käyttäjille on vaikeampi.

Tämän seurauksena käyttäjät käyvät läpi salasanojen väsymisen ja käyttävät samaa salasanaa useissa sovelluksissa. Monissa tapauksissa he jopa toistavat aiemmin käytettyjä, mikä lisää heidän identiteettinsä turvallisuusriskiä.

Puhumattakaan siitä, että yleisten salasanojen käyttö antaa hakkereille myös mahdollisuuden varastaa tietonsa ilman ongelmia.

 

 • Manuaalisen valmistelu- ja purkuprosessin aiheuttama vika

Kun uusi työntekijä liittyy yritykseen, IT-sektori antaa työntekijälle pääsyn pääsääntöisesti ydinpalvelimeen, sähköpostitileihin, tiedostopalvelimiin ja muihin sisäisiin verkkojärjestelmiin. Periaatteessa kaikki provisiointiprosessi hoidetaan osastotasolla.

Siksi osaston ylläpitäjä myöntää monissa tapauksissa pääsyn työntekijälle. Koska kyseessä on manuaalinen prosessi, siihen liittyy kuitenkin useita inhimillisiä virheitä.

Toisaalta, kun työntekijän irtisanominen tapahtuu, myös tälle on rajoitettava pääsyä. Mutta purkamisprosessi on myös manuaalinen, ja siksi jotkut työntekijät saattavat luopua pääsystä keskuspalvelimeen.

Todellisuudessa tämä voi olla suuri ongelma ihmisten tekemien virheiden vuoksi. Se olisi helppo tehtävä päästä palvelimelle ja varastaa arvokasta tietoa kukaan edes huomaamatta.

 

 • Ei pääsyn rajoittamista koskevia määräyksiä

Digitaalisen henkilöllisyyden hallintajärjestelmän on ehdottomasti tiedettävä, kenellä on pääsy minkä tyyppisiin tietoihin tai sovelluksiin. Lisäksi heidän on määritettävä, mitä laitteita käyttäjä käyttää näihin tietoihin.

Se on vakavampi pilvipalveluissa. Todellisuudessa suurimmalla osalla digitaalisen identiteetin hallintajärjestelmää ei ole asianmukaisia ​​säännöksiä. Siten monet käyttäjät voivat helposti saada tietoja, joita heidän ei ole tarkoitus saada.

Ilman asianmukaista valvontaa säännöksillä on erittäin vaikeaa tarjota täydellistä turvallisuutta. Siksi monet käyttäjät menettävät arvokkaan tietonsa ja kärsivät suuresti. Sinulla pitäisi olla täysi pääsy henkilöllisyydenhallintajärjestelmääsi muiden osapuolten kautta.

Lisäksi tämä kysymys on yleisempi keskitetyissä järjestelmissä. Ja sääntelyn puutteen vuoksi tämä ala kärsii suuresti.

 

 • Heikko suojaus laitteiden ja selainten identiteeteille

Me kaikki käytämme selaimia ja laitteita elämämme joka osassa. Pohjimmiltaan nyt, kun kaikki on Internetissä, on täysin normaalia käyttää sovelluksiasi matkapuhelimilla, tietokoneilla tai muilla laitteilla. Ongelma tulee kuitenkin, kun sinulla on liian monta tukiasemaa yhteen sovellukseen.

Voit esimerkiksi kirjautua sovellukseen puhelimesta, välilehdeltä tai tietokoneelta. Ja suurimmaksi osaksi voit tehdä sen selaimella. Siksi asetat tilillesi useita riskipisteitä.

Todellisuudessa hakkerit voivat helposti hakkeroida selaimeesi tai laitteeseesi saadakseen hallita salasanoja ja henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Siksi on ehdottoman välttämätöntä, että kaikilla käyttämilläsi laitteilla on hyvä turvajärjestelmä. Joten ilman asianmukaista henkilöllisyydenhallintajärjestelmää mikään henkilötunnuksistasi ei ole täysin suojattu.

 

 • Sovellukset eivät ole ajan tasalla

Saatat ajatella, mitä tekemistä sovellusten päivityksellä on riskien tunnistamiseen? Lähes kaikissa sovelluksissa kehittäjät asettavat aluksi tietoturvatoimenpiteen tietojen suojaamiseksi.

Mikään sovellus ei kuitenkaan ole täydellinen, joten virheet tai porsaanreiät ovat ilmeisiä, kun useat käyttäjät alkavat käyttää sitä. Joten, kun käyttäjä havaitsee virheen ja ilmoittaa siitä, kehittäjät ottavat sen käyttöön tietoturvakorjauksen. Monissa tapauksissa kehittäjät eivät kuitenkaan päivitä sovellusta riittävän nopeasti.

Käyttäjät eivät myöskään päivitä sovelluksiaan uusimpaan versioon heti, kun se on saatavilla. Siksi hakkereilla on mahdollisuus käyttää vikoja tai porsaanreikiä päästäessään järjestelmään ja varastamaan henkilöllisyystietoja.

Todellisuudessa sama koskee myös yrityksiä. Yritysyrityksen on pidettävä kaikki sovelluksensa ajan tasalla asianmukaisilla tietoturvakorjauksilla. Tai muuten se voi olla myöhäistä.

 

 • Useita hallinnollisia malleja useille sovelluksille luo epäjohdonmukaisuutta

Todellisuudessa pilvisovellukset ovat halpoja, ja useammat yritykset käyttävät niitä. Siksi he ottavat monia SaaS-sovelluksia siipiensä alle. Vaikka niitä ylläpitää useita operatiivisia ryhmiä, kaikilla sovelluksilla ei ole yhtä raportointipistettä.

Tarkoitan sillä sitä, että yritysyrityksellä voi olla useita sovelluksia. Jos kaikki sovellukset toimivat eri hallintomalleilla, käyttäjien seuranta on kuitenkin vaikeampaa. Kaiken kaikkiaan oikean raportoinnin saaminen eri tilanteissa on vaikeampaa.

Siten kaikkien sovellusten suorittaminen samalla hallintomallilla voi ratkaista ongelman. Mutta identiteetinhallintajärjestelmän puuttumisen vuoksi työntekijät voivat hyödyntää tilannetta.

Joten siirtyminen jakelukanaviin voi todella ratkaista ongelman tässä.

 

 • Ei hyödynnetä turvatoimia oikein

Ilman asianmukaisia ​​suojauskanavia olisi vaikea seurata kaikkia käyttäjiä. Kaikissa asioissa on oltava välitön hälytysjärjestelmä. Tämän päivän digitaalisesta identiteetin hallintajärjestelmästä näyttää kuitenkin puuttuvan.

Toisaalta heidän järjestelmänsä ei myöskään tarjoa asianmukaisia ​​raportointitoimenpiteitä tai ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Lisäksi tallennusjärjestelmä ei ole muuttumaton. Jos joku saa siihen pääsyn, hän voi helposti väärinkäyttää muiden henkilöitä.

Ja näin tapahtuu identiteettivarkauksia. Lisäksi kyberuhkien lisääntynyt taso tapahtuu yleensä myös tästä syystä. Useimmissa tapauksissa alustoja on niin helppo käsitellä, että kukaan käyttäjä ei ole koskaan turvassa tietoverkkorikollisilta. Siksi henkilöllisyydenhallintajärjestelmä tarvitsee asianmukaiset turvatoimet.

 

 • Laitehallinnan puute identiteetillä BYOD: ssa

Toinen vakava ongelma identiteetinhallintajärjestelmässä on laitehallinnan puute tietyissä BYOD: issa. Todellisuudessa BYOD tarkoittaa tuo oma laite. Monet yritykset antavat työntekijöidensä nyt tuoda oman laitteensa työpaikalle ja käyttää sitä.

Heillä on kuitenkin taipumus unohtaa myös siihen liittyvä uhka. Yleensä yrityksessä on palomuureja tai muita turvallisuuspalveluita jokaisessa laitteessa, jonka he tarjoavat työntekijöille. Mutta kun kyse on henkilökohtaisista laitteista, sillä ei tietenkään ole tarvittavia turvatoimia.

Ja kun työntekijä muodostaa yhteyden yrityksen verkkoon, hän on vaarassa paljastaa henkilöllisyytensä hakkereille.

Jos siis hakkeroidaan vain yksi laite, myös koko verkko vaarantuu. Todellisuudessa yritykset tarvitsevat järjestelmän, joka sallisi vain rekisteröityjen henkilökohtaisten laitteiden muodostaa yhteyden palvelimeen.

 

 • Sama toistuva KYC- tai rekisteröintiprosessi

Toistuvat KYC-prosessit ovat myös toinen tärkeä asia identiteetinhallintajärjestelmälle. Koska useita alustoja on erotettu toisistaan, meidän on rekisteröidyttävä useita kertoja jokaisesta palvelustamme.

Esimerkiksi kun avaat pankkitilin, meidän on rekisteröidyttävä. Toisaalta teemme saman asian vakuutuksiin, ulkomaille menemiseen, lainojen ottamiseen jne..

Digitaaliset identiteetit ovat siten haavoittuvia lisääntyneiden yksityisyyden loukkausten kanssa. Toisaalta se on ongelmallisempaa myös käyttäjille. Heidän on suoritettava sama rekisteröintiprosessi uudestaan ​​ja uudestaan, mikä viettää aikaa.

 

 • Online-alustojen henkilöllisyysriski

Monet meistä jakavat meitä koskevia tietoja verkossa eri alustoilla, kuten silloin, kun ostamme verkossa tai rekisteröidymme palveluun. Ilmeisesti emme voi pääsyä näille alustoille ilman rekisteröitymistä.

Mutta ongelma lisääntyy, kun näillä alustoilla ei ole asianmukaisia ​​hallintatyökaluja tietojen käsittelyyn.

Lisäksi monet meistä eivät ymmärrä, mikä vaarantaa henkilöllisyytemme ja tietorikkomukset. Lisäksi monilla sosiaalisilla alustoilla tai verkkokaupalla on taipumus hallita enemmän tietojamme. Suurin osa näistä alustoista on keskitetty, eikä tietoturva ole tasalla.

Lisäksi ilman asianmukaista hallintaa on ilmeistä, että joku lopulta väärinkäyttää tietojamme.

 

 • Heikot todennusprotokollat

Todennusprosessi on nykyään digitaalisen identiteetin hallintajärjestelmän suurin huolenaihe. Mutta vain yhden tekijän todennusprosessin avulla kukaan ei voi täysin tunnistaa henkilöllisyyttään.

Todellisuudessa vain salasanojen tarjoaminen ei enää riitä, koska sillä ei ole tarpeeksi tasoja hakkereiden estämiseksi. Siksi monet yritykset käyttävät nyt kaksivaiheisia todennusprosesseja. Todellisuudessa nämä tarjoavat pääasiassa sähköposti- tai SMS-PIN-numeroita tai jopa biometrisiä tietoja.

Hakkerit ovat kuitenkin myös innovaatioita, ja monet kahden tekijän todennuksista eivät enää estä niitä. Ne voivat nyt rikkoa myös kaksivaiheisen todennusprosessin.

Joten, jotta hakkerit eivät pääse järjestelmään, yrityksen on käytettävä vahvaa monitekijöiden todennusprosessia. Tämän lisäksi ei tietenkään ole mitään tapaa estää tietoverkkorikollisia käyttämästä tietojamme.

 

 • Vain keskitetyt palvelimet, jotka antavat henkilöllisyyden

Perinteistä menetelmää noudattaen vain keskitetyt palvelimet voivat antaa identiteettejä. Nämä identiteetit ovat periaatteessa maakohtaisia. Koska nämä keskitetyt palvelimet hallitsevat kuitenkin täydellisesti henkilöt, joille ne antavat henkilöllisyyden, monet kansalaiset jäävät ilman henkilöllisyyttä.

Raportin mukaan yli 1,1 miljardilla ihmisellä maailmassa ei ole tunnisteita. Joten ilman voimassa olevaa henkilötodistusta heillä ei voi olla edes pankkitiliä. Pitkällä aikavälillä näiden ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti, jos emme poistu perinteiseltä polulta.

Nämä keskitetyt instituutit eivät edes yritä antaa asianmukaisia ​​kansalaisoikeuksia myös kaikille näille ihmisille.

 

 • Yritykset voivat käsitellä henkilötietoja helposti väärin

Katsokaa vain ympärilläsi. Elämme digitaalisessa maailmassa, jossa jokainen yritys hyödyntää tietojasi itsekkäistä syistään. Enemmän, nyt jokainen yritys tarvitsee rekisteröinnin, jotta voit antaa pääsyn.

Mutta mitä he eivät kerro sinulle, miten he käyttävät tietojasi väärin ja manipuloivat sinua jokapäiväisessä elämässä.

Otetaan esimerkiksi Facebook-tapaus. ”This Is Your Digital Life” -sovellus kyseli useita ihmisiä ja huijasi heitä sanoen, että se oli puhtaasti akateeminen. Yli 300 000 käyttäjää latasi sovelluksen ja käytti sitä.

Mitä he eivät tienneet, että sovellus kerää tietoja myös muilta kontakteiltaan. Vaikka sovellus asetti tämän palvelujen kannalta, silti kuka todella viittaa lukemaan niitä, eikö?

Joka tapauksessa yli 87 miljoonaa ihmistä menetti henkilökohtaiset tietonsa sovellukseen.

Siksi on oltava tiukat protokollat ​​ja turvatoimet, jotta muita yrityksiä ei rajoiteta käyttämään henkilöllisyystietoja.

 

 • Pysyvä henkilöllisyyden hakkerointi tai varkaus

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, jatkuvat henkilöllisyyden hakkerointikysymykset ahdistavat digitaalista identiteettitilaa pitkään. Todellisuudessa sille voi olla useita syitä. Vuonna 1997 Bari Nessel -niminen nainen huijaisi ihmisiä sanoen palkkaavansa heidät työhön.

Hän keräsi heidän henkilökohtaiset tietonsa sekä pankkitilitietonsa. Tekemällä näin hän voisi käyttää väärin monien ihmisten luottokortteja.

Mutta melkein äskettäin vuonna 2017 hakkeroitua luottotietoja raportoivaa yritystä varastettiin käyttäjän luottokorttitiedot, sosiaaliturvatunnukset ja paljon muuta.

Joten miten nämä hyökkäykset tapahtuivat? No, useimmat ihmiset luottavat siihen, että monet kolmannet osapuolet käsittelevät tietojaan, ja tämä aiheuttaa datahakemuksia vielä enemmän.

Luku-3: Blockchain ja hajautettu identiteetti

Mikä on hajautettu identiteetti?

Lyhyt vastaus tähän kysymykseen olisi, että ei ole keskitettyä laitosta, joka antaisi tai vaatisi minkäänlaista identiteettiä. Henkilöllisyytesi olisi yksinomaan sinun. Lisäksi hajautettujen järjestelmien mukana tuleva lisäsuojaustaso hämmästyttää sinua todella.

Joka tapauksessa mikään kolmas osapuoli tai muu instituutti ei voi enää käyttää digitaalista identiteettiäsi väärin. Joten sinun on ylläpidettävä sitä.

 

Digitaalisen identiteetin estoketju: Kuinka estoketju voi auttaa?

Blockchain voi olla hieno ratkaisu hajautettuun identiteettiin. Todellisuudessa yrityksille tarkoitettu blockchain voi helposti hallita hajautetun identiteetin kehystä. Sen lisäksi, että se tarjoaa valmiin infrastruktuurin, se tarjoaa myös turvallisuutta.

Joten jos yritys alkaa käyttää sitä, se ratkaisee varmasti ongelman, joka liittyy kolmansien osapuolten yritysten väärinkäyttöön.

Katsotaanpa, miten blockchain voi todella auttaa tällä alalla?

 • DID-tunnusten luominen

Luulen, että tiedät jo, että blockchain-osoitteet ovat erittäin ainutlaatuisia. Ja voit käyttää näitä osoitteita DID-tunnusten tekemiseen. Lisäksi nämä kaikki ovat salattuja, ja omistaja tuottaa ne itse.

 • Rekisteri kaikille DID: ille

Toinen suuri digitaalisen identiteetin estoketjualustan hyödyllisyys olisi käyttää sitä DID-rekisterinä. Pohjimmiltaan voit tallentaa kaikki tunnusten tiedot muuttumattomaan kirjanpitotallennukseen. Tällä tavoin kukaan ei voi käyttää henkilötodistustasi milloin tahansa ja jopa varastaa tietoja.

 • Tunnistustodistus

Se on samanlainen kuin sinettien asettaminen henkilötodistukseesi. Täällä foorumi voi tarjota sijoittaa hajaosoitteen näihin tietoihin digitaalisen identiteetin estoketjualustalla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se tallentaa vain tunnistetiedot pääkirjaan.

Se tarkoittaisi, että se toimisi aikaleimana ja tarjoaisi lisäksi sähköisen leiman. Oletetaan esimerkiksi, että yliopisto antaisi alustalle tutkintotodistuksen hajautuksen opiskelijan valmistuttua. Se auttaa opiskelijaa tietämään, milloin tutkintotodistus on annettu, sekä todistuksen hänen todistuksistaan.

Kun hän käyttää todistusta työhön tai muuhun tarkoitukseen, hän voi osoittaa, että tällä todistuksella oli hash-toiminto yliopistosta.

Todellisuudessa se voi olla hieno tapa muuttaa tapaa, jolla ihmiset käsittelevät minkä tahansa arvostetun yliopiston sertifikaattia. Lisäksi se pääsee eroon väärentävistä todistuskysymyksistä, joita monilla yrityksillä on uuden työntekijän palkkaamisen yhteydessä.

 • Suostumus ja käyttöoikeudet

Voit myös käyttää digitaalisen identiteetin estoketjualustaa hallita, kuka voi käyttää kirjautumistietojasi ja kuka ei. Voit esimerkiksi haluta jakaa tietosi tietyillä alustoilla, mutta ehkä tietyn ajan.

Voit myös antaa pääsyn yrityksille, joiden kanssa haluat työskennellä tarkistaaksesi, onko sinulla notaarin vahvistamat valtakirjat. Joka tapauksessa voit tehdä sen tapahtuman muodossa, jonka viimeinen voimassaolopäivä on. Joten, kun se vanhenee, se olisi palannut ennalleen.

Toisaalta yrityksen, jolle annat pääsyn, on sitten poistettava tiedot ja todistettava se alustalla, että he tekivät niin.

 • Älykkäät sopimusominaisuudet

Älykkäitä sopimuksia on paljon. Tarvitset henkilöllisyytesi joka kerta kaikenlaisiin virallisiin sopimuksiin. Esimerkiksi vakuutuksessa, terveydenhuollossa tai muussa muodossa. Joten voit käyttää henkilöllisyyttäsi todisteena älykkäissä sopimuksissa, jotka käynnistävät maksujärjestelmän matkan varrella.

 

Kuinka hajautettu henkilöllisyys toimii?

No, tiedät kuinka voit käyttää hajautettua identiteettiä käyttämällä lohkoketjua, mutta miten järjestelmä todella toimii? Todellisuudessa on paljon lupauksia toimittaa ja varmistaa, että käyttäjä saa mainostetun.

Mutta voiko alusta todella tehdä sen? Yleensä järjestelmällä olisi useita kerroksia, joissa kullakin on roolinsa DID: n ylläpitämisessä. Katsotaanpa, mitä nämä ovat.

 • W3C: n hajautetut tunnisteet

Tämän avulla käyttäjät voivat luoda oman hajautetun identiteettinsä ja hallita niitä ilman keskus- tai kolmannen osapuolen rajoituksia. Tässä nämä DID: t linkitettäisiin hajautetun julkisen avaimen infrastruktuurin metatietoihin.

Yleensä JSON-asiakirjat, joissa on todennustiedot, julkisen avaimen materiaalit ja palvelun päätepisteet, muodostavat metatiedot.

 • Hajautetut järjestelmät

Todellisuudessa jokainen hajautettu identiteetti olisi juurtunut digitaalisen identiteetin estoketjualustaan. Lisäksi foorumi tarjoaisi mekanismin ja ominaisuudet, joita tarvitaan DPKI: lle. Monissa tapauksissa tietty DID voisi tukea monenlaisia ​​alustoja.

Se antaa käyttäjille hieman enemmän joustavuutta, jos he haluavat vaihtaa toiseen pääkirjajärjestelmään.

 • Käyttäjäagentit

Lähinnä nämä ovat sovelluksia, jotka auttavat sinua käyttämään identiteettiä. Käyttäjäagentit varmistavat, että voit luoda ja hallita ohjausta käyttäjäystävällisellä tavalla. Lisäksi se auttaisi sinua vahvistamaan tai allekirjoittamaan kaikki DID-järjestelmään liittyvät väitteet.

Todellisuudessa tämä sovellus voi tarjota myös lompakko-ominaisuuden, joka auttaa sinua maksamaan digitaalisen identiteetin estoketjualustoilla.

 • Universal Resolver

Se on pääasiassa palvelin, joka käyttäisi joukkoa DID-ohjaimia tarjotakseen tarkkuus- ja hakuominaisuuden digitaalisissa identiteetin estoketjujärjestelmissä. Lisäksi se palauttaisi DID-asiakirjaobjektin, joka on kytketty suoraan DPKI: hen.

 • Identiteettikeskukset

Tämä on vain spekulaatiota, mutta sen pitäisi tarjota myös reuna-instansseista ja pilvitallennuksesta tehtyjä identiteettikeskuksia. Pohjimmiltaan nämä toimisivat älylaitteiden, kuten tietokoneiden, matkapuhelinten ja älykkäiden kaiuttimien, tallennustilana.

 

Esimerkkiskenaario

Katsotaan esimerkkiesimerkki, joka auttaa sinua näkemään, miten tämä uusi identiteettimuoto voi toimia tosielämässä. Kuvittele, että olet äskettäin valmistunut mistä tahansa yliopistosta. Hajautetun henkilöllisyyden avulla voit pyytää yliopistolta digitaalisen kopion todistuksestasi.

Todellisuudessa yliopisto antaisi tämän digitaalisen kopion DID: täsi vastaan. Nyt käyttämällä sitä voit esittää sen kenellekään, esimerkiksi työnantajalle. Työnantaja voi sitten tarkistaa, onko digitaalinen kopio todellinen vai ei, käyttämällä julkaisun ajankohtaa ja sen tilaa.

Joten periaatteessa on muutama vaihe, jotta se toimisi.

Vaihe 1: Yliopisto allekirjoittaa todistuksen digitaalisen kopion ja yhdistää sen User-Agentin avulla opiskelijan henkilöllisyyteen.

Vaihe 2: User-Agent tallentaa tämän jälkeen tiedot opiskelijan henkilötietovarastoon. Lisäksi opiskelija voi käyttää tietoja, henkilöllisyyskeskuksia ja Universal resolveria myös Agentin avulla.

Vaihe 3: Siinä tapauksessa, että opiskelijan on esitettävä todistus, hän voi esittää sen muille osapuolille edustajan välityksellä.

Vaihe 4: Muut osapuolet voivat tarkistaa varmenteen luotettavuuden alustasta itsestään.

Luku 4: Mikä on itsenäinen identiteetti (SSI)?

No, sen selittäminen on vähän hankalaa. Todellisuudessa se tarkoittaisi, että henkilöllä olisi yksinomainen omistus heidän digitaalisesta ja analogisesta identiteettiversiostaan. Toisaalta myös järjestöillä voi olla niin suuri etuoikeus.

Joten jos käyttäjällä on itsenäinen henkilöllisyys, hän voi hallita, kuka pääsee tietoihinsa, ylläpitää identiteettinsä itse, käyttää sitä todentamaan henkilöllisyytensä verkossa ja paljon muuta.

Tämän identiteetin luonteen vuoksi paras tekniikka sille olisi blockchain. Todellisuudessa blockchain on hajautettu, mikä osoittaa, että miksauksessa ei ole kolmatta osapuolta.

Jotta järjestelmä olisi täysin toimiva ja onnistunut, sillä on kuitenkin oltava joitain periaatteita. Näin ollen blockchain-pohjaisten Self-Sovereign Identity -alustojen käyttö voi toimia rinnakkain GDPR-lain kanssa.

 

Mitkä ovat itsehallitsijan identiteetin ohjaavat periaatteet?

Itsesuvereenisen identiteetin suhteen on joitain ainutlaatuisia ohjaavia periaatteita. Pohjimmiltaan SSI: llä on kymmenen periaatetta, jotka jokaisen alustan on tarjottava mitä tahansa. Katsotaanpa mitä ne ovat –

Olemassaolo

Kaikilla käyttäjillä on oltava itsenäinen olemassaolo alustalla. Pohjimmiltaan tämä tuli käsitteestä “minä”. Tässä se tarkoittaa, että kaikilla alustan käyttäjillä on oltava riippumaton olemassaolo myös digitaalisessa muodossa.

Ohjaus

Tällöin käyttäjät tarvitsevat identiteettinsä täyden hallinnan. Sillä on kuitenkin myös erilainen merkitys. Todellisuudessa on monia skenaarioita, joissa itsehallitsijan identiteetin täydellinen omistaminen ei ole ollenkaan mahdollista. Mutta näissä tapauksissa käyttäjä voi rajoittaa tapaa, jolla muut osapuolet käsittelevät heidän identiteettinsä.

Pääsy

Itsehallinnollisen henkilöllisyyden on tarjottava täysi pääsy käyttäjälle. Joten kaikkien käyttäjien tulisi käyttää tietojaan ja kaikenlaisia ​​muita vaatimuksia turvautumatta välittäjiin. Mutta millään tavalla he eivät voi muokata kaikkia tietoja, koska tiedot olisivat jo allekirjoittaneet vahvistuksen, jota ei voida muuttaa.

Läpinäkyvyys

Kaikkien identiteettejä käsittelevien järjestelmien tai algoritmien on oltava läpinäkyviä. Ilman avointa järjestelmää käyttäjä ei voi seurata, hallinnoi Self-Sovereign Identity -alusta heidän henkilöllisyyttään oikein.

Sitkeys

Itsesuvereenisen identiteetin alustan kaikkien identiteettien on oltava pitkäaikaisia. Se tarkoittaa, että vaikka järjestelmä olisi päivittänyt järjestelmän, käyttäjä voisi pitää kaikki aikaisemmat tiedot sellaisina kuin ne olivat.

Siirrettävyys

Kaikki käyttäjät voivat kuljettaa identiteetin tarvittaessa. Todellisuudessa tämä ominaisuus varmistaisi, että he voivat viedä identiteettinsä ja käyttää niitä tietyissä tilanteissa.

Yhteentoimivuus

Todellisuudessa itsehallitsijan identiteetin olisi oltava hyväksyttävä kaikkialla maailmassa. Näin ollen ilman asianmukaista yhteentoimivuutta identiteetit menettäisivät joustavuuden.

Suostumus

Jos jostakin syystä kolmannen osapuolen on käytettävä henkilöllisyyttä, käyttäjällä on oltava täydellinen suostumus. Ilman lupaa kukaan osapuoli ei voi käyttää henkilöllisyyttään missään asiassa.

Minimointi

Kenenkään henkilöllisyyttä ei tarvitse ylivalottaa. Ehkä joku halusi tietää käyttäjän iästä. Joten siinä tapauksessa järjestelmän tulisi paljastaa vain ikä eikä tarkka syntymäaika.

Suojaus

Riippumatta siitä, mitä tapahtuu, jokaisella käyttäjällä on oltava täydet oikeudet itsehallinnolliseen identiteettiinsä. Joten alustan on ylläpidettävä sitä mitä tahansa.

Luku-5: Hajautettujen digitaalisten identiteettien käyttötapaukset

Pankkitoiminta

No, pankkitoiminta on ensimmäinen hajautettu digitaalisen identiteetin käyttö. Todellisuudessa pankkisektori käsittelee paljon identiteettiin perustuvia kysymyksiä, kuten vääriä tunnistuksia, henkilöllisyysvarkauksia, toistuvia KYC-protokollia ja monia muita.

Toisaalta, jos he alkavat käyttää hajautettua digitaalista identiteettiä, lähes kaikki heidän ongelmansa saavat helpon ratkaisun. Kun siis haluat avata tilin, sinun ei tarvitse käsitellä paljon asioita. Sen sijaan voit vain myöntää pankille pääsyn henkilöllisyytesi, ja he voivat tarkistaa kaikki tunnistetiedot siitä.

 

Verkkokauppa

Verkkokaupassa sinulla on oltava asianmukainen henkilötunnus petosten estämiseksi. Todellisuudessa verkkokaupan osio käsittelee paljon petostuotteiden myyntiin liittyviä kysymyksiä. Monet käyttäjät maksavat rahaa ostaessaan aitoja tuotteita. Mutta sen sijaan he saavat väärennetyn tai kokonaan erilaiset kuin mitä mainostettiin.

Tämä johtuu siitä, ettei asianmukaista protokollaa ole rekisteröityessäsi verkkokauppaan. Siksi hajautettu tunnistussäätiö voi varmistaa tämän alan turvaamiseksi tarvittavan asianmukaisen todentamisen.

 

Pelaaminen

Peliteollisuus on valtava. Mutta luulen, että saatat tietää sen jo. Joka tapauksessa tämä ala käsittelee paljon pelaajien identiteettejä. Monissa tapauksissa teollisuus ei kuitenkaan tarjoa turvallisuutta pelaajille.

Lisäksi monissa sovelluksissa on sovelluksen sisäisiä osto-ominaisuuksia, mikä tarvitsee suojausta, koska se pyytää luottokorttinumeroita. Siten hajautettu digitaalinen identiteetti voi muokata sitä käyttämällä hajautetun identiteetin säätiön säännöksiä.

 

Hallitus

Hallitus on valtava sektori hajautetuille identiteetin säätiöille. Todellisuudessa hallitus antaa paljon virallisia henkilöllisyystodistuksia kansalaisille. Sen käsittelyprosessi vaatii kuitenkin paljon kiinniottoa.

Liikkeeseenlasku on hidasta ja täynnä virheitä. Lisäksi kansalaisilla on hyvin vähän omistusoikeutta omaan identiteettiinsä. Siksi julkishallinnon palvelut voivat hyötyä hajautetusta digitaalisesta identiteetistä paperityön, korruption vähentämiseksi ja turvallisuuden tarjoamiseksi.

 

Terveydenhuolto

Terveydenhoitoala hyötyy suuresti hajautetusta digitaalisesta identiteetistä. Todellisuudessa melkein kaikilla terveydenhuollon laitoksilla ei ole potilastietojen turvallisuutta. Tämän seurauksena monet käyttävät niitä yksityiseen tutkimukseensa tai pääsevät arkaluontoisiin tietoihin ilman suostumusta.

Toisaalta hajautettu identiteettisäätiö voi auttaa terveydenhuoltoa suojaamaan kaikki terveyteen liittyvät tiedot. Lisäksi potilaat saisivat täyden hallinnan ja ansaitsemansa yksityisyyden.

 

Vakuutus

Liian paljon paperityötä ja väärä vakuutusvaatimus on mitä vakuutusyhtiön on taisteltava. Todellisuudessa vakuutussopimuksen tekeminen on paljon työtä sekä vakuutuksenantajalle että vakuutetulle asiakkaalle.

Lisäksi monissa tapauksissa ihmiset yrittävät olla petollisia vakuutusvaatimusten suhteen. Myös kaikkien tunnistetietojen tarkastus on aikaa vievää. Mutta hajautetun identiteettisäätiön avulla jokainen ongelma ratkaistaisiin.

 

Lainata

Sinulla on oltava asianmukainen henkilöllisyystodistus ja asianmukaiset valtakirjat saadaksesi lainaa mistä tahansa yrityksestä. Jos et täytä vaatimuksia, et yksinkertaisesti saa lainaa. Lainan saamiseksi monet ihmiset osoittavat kuitenkin väärät valtakirjat. Tämän vuoksi yritys menettää rahansa, koska se ei voi saada käyttäjää maksamaan velkaa.

Hajautetun identiteettisäätiön avulla he voivat kuitenkin estää sen ja jopa tarjota pikalainoja oikealle ehdokkaalle.

 

Media

Tiedotusvälineet kaipaavat nykyään väärennettyä sisältöä. Monissa tapauksissa huomaat, että monet vilpilliset tilit samentavat mediatilaa. Hajautetulla digitaalisella identiteetillä oikeutetut taiteilijat saavat kuitenkin ansaitsemansa palkan.

Toisaalta kaikenlainen väärä sisältö tai vilpilliset tilit eivät koskaan voi enää pilata media-alaa. Kukaan ei voi ansaita rahaa myös muiden taiteilijoiden kopioidulla sisällöllä. Siten järjestelmä olisi oikeudenmukaisempi.

 

Maksut

Rahan käsittelyyn liittyy aina riski tuntemattomasta. Yritysten osalta heidän on tarkistettava, onko toinen osapuoli se, jonka he sanovat olevansa. Tyypillisestä varmennusprosessista ei kuitenkaan ole mitään hyötyä.

Nämä yritykset voivat siis saada apua hajautetulta identiteettisäätiöltä. Oikean tunnistamis- ja vahvistusprosessin avulla on melko helppoa työskennellä oikean asiakkaan kanssa. Myös maksujen lähettäminen oikeille ihmisille olisi paljon helpompaa.

 

Matkustaa

Uusi identiteettimalli voi auttaa myös matkailualaa. Pohjimmiltaan tämä käsittäisi varastetut palkintopisteet ja petolliset varaumat. Jos matkailuala alkaa käyttää tätä uutta tunnistamismuotoa, se voi myös yksinkertaistaa matkustajien käsittelyjärjestelmää.

Voit kantaa henkilöllisyytesi, ja he voivat vain sovittaa sen suoraan paikan päällä. Se lyhentäisi käsittelyaikaa ja lisäisi tehokkuutta.

Luku-6: Sopivat yritysympäristöt hajautetulle henkilöllisyydelle

Markkinoilla on joitain yrityslohkoketjualustoja, jotka soveltuvat hajautettuun identiteetinhallinta-alustaan. Todellisuudessa nämä yritysalustat tarjoavat parhaat parhaat palvelut identiteettikysymyksiin. Katsotaan siis mitä ne ovat –

 

Corda R3

R3: ssa on kaksi versiota Cordasta – yksi yrityksille ja toinen tavallinen versio. Pohjimmiltaan Corda-yritys soveltuu paremmin hajautettuun henkilöllisyydenhallintajärjestelmään. Vaikka Corda-yritys on kaupallinen versio, mutta se on silti täysin yhteensopiva Cordan kanssa.

Todellisuudessa Corda tarjoaa korkeamman laadun ja vankan infrastruktuurin kaikenlaisille alustoille. Koska se on myös luvallinen alusta, se olisi täydellinen valinta hajautetulle henkilöllisyydenhallintajärjestelmällesi.

Vaikka monet teistä saattavat ajatella, että Corda sopii vain finanssisektorille, se voi tarjota hyvin erilaisen blockchain-mallin myös muille sektoreille.

Katsotaanpa, mitä Corda-alustalla on sinulle –

 • Cordan sovelluksen blockchain-palomuuri suojaa kaikki arkaluonteiset tietosi ulkopuolisilta vaikutuksilta.
 • Siinä on myös korkean käytettävyyden ja hallinnan ominaisuuksia, jotka auttavat sinua.
 • Jos tapahtuu katastrofi, saat reaaliaikaiset raportit ja sinulla on vaihtoehtoja niiden korjaamiseen myös nopeasti.

 

Hyökkääjä

Hyökkääjä on yrityksen blockchain-projekti, jolla on useita projekteja siipiensä alla. Se aloitti matkansa vuonna 2016 ja on nyt yksi suosituimmista nimistä blockchain-kapealla. Todellisuudessa Hyperledger tarjoaa joitain projekteja, jotka soveltuvat paremmin hajautettuun identiteetin hallintaan.

Esimerkiksi heidän Hyökkääjä Indy on hajautettu pääkirja, joka toimii vain digitaalisen identiteetin kanssa. Tämän lisäksi saat komponentteja, kirjastoja ja työkaluja hajautetun henkilöllisyydenhallintajärjestelmän kehittämiseen.

Tämän lisäksi voit käyttää identiteettiäsi myös muilla alustoilla.

Äskettäin Hyperledger paljasti myös toisen projektin nimeltä Oinas. Vaikka se on inkubointivaiheessa, se toimisi silti työkalupakkina. Tämä on samanlainen kuin oman alustan kehittäminen, jossa on joukko ominaisuuksia moduulissa.

Pohjimmiltaan he tarjoavat –

 • Sallitut lohkoketjualustat ja avoimen lähdekoodin työkalupaketit.
 • Korkea suorituskyky ja lisätty skaalautuvuus.
 • Ainoastaan ​​tietopohjaisten tietojen saatavuus.
 • Kyselykielet kirjanpitohakuun.
 • Plug and play -modulaarinen rakenne.
 • Korkeammat turvallisuusmitat arkaluontoisille tiedoille.

 

Ethereum

Ethereum on ollut olemassa melko paljon aikaa. Vitalik Buterin perusti alustan yrityskäyttöön. Yrityksen estoketju on kuitenkin luvaton. Ja se voi olla ongelma hajautetulle henkilöllisyydenhallintajärjestelmälle, koska jokaisella käyttäjällä on oltava yksityisyys.

Toisaalta, tarjoamaan yksityisyyttä yritysyrityksille, Ethereum tarjoaa yksityisen version alustastaan Enterprise Ethereum Alliance. Joten käyttämällä tätä versiota voit ehdottomasti kehittää täysin todistetun hajautetun henkilöllisyydenhallintajärjestelmän.

Katsotaan nyt, mitä ominaisuuksia saat tältä alustalta –

 • Ne tarjoavat avoimen lähdekoodin.
 • Saat EEA: lta arvovaltaisen tuen mihin tahansa Ethereum-pohjaiseen projektiin. Se auttaa viimeistelemään ohjeet ja standardit.
 • EEA tarjoaa valtion tukea niiden mukaisille hankkeille. Joten, jos jokin muu organisaatio on kehittänyt tarvitsemasi ominaisuudet, EEA tukee myös sinua.
 • Sen mukana tulee myös jatkuvasti päivityksiä julkisesta versiosta.
 • Ne tarjoavat myös joukon standardeja, jotka helpottavat minkä tahansa alustan kehittämistä.

Luku 7: Digitaalisen identiteetin parissa työskentelevät suositut projektit

Työssä on nyt useita tosielämän digitaalisen identiteetin ratkaisuja. Nyt näet, mitkä digitaalisen identiteetin yritykset työskentelevät tämän uuden identiteettimallijärjestelmän parissa.

Sovrin

Sovrin on yksi suosituimmista hankkeista, joka tarjoaa itsemääräämisidentiteettiä käyttäjille. Todellisuudessa se on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka toimii vain hajautettujen digitaalisen identiteetin ratkaisujen kanssa. Tämän avulla saat lopulta henkilökohtaisen hallinnan, luottamuksen ja helppokäyttöisen digitaalisen identiteetin.

Mukaan ne tarjoavat uuden standardin digitaaliselle identiteetille. Todellisuudessa voit jopa saada digitaalisen kopion ajokorteistasi tai henkilötodistuksistasi.

Pohjimmiltaan se on metajärjestelmä, joka antaa organisaatioille, ihmisille vapauden käyttää mitä tahansa sovellusta huolimatta identiteetistään. Lisäksi Sovrinilla on myös todennettavia kirjautumistietoja.

 

Kansalainen

Todellisuudessa Civic on henkilökohtaisen henkilöllisyyden vahvistusprosessi, joka käyttää blockchain-tekniikkaa digitaalisten identiteettien tarjoamiseen. Joka tapauksessa, jos käytät alustaa, voit luoda oman virtuaalisen identiteettisi ja tallentaa myös lisätietoja.

Sinun on kuitenkin vahvistettava kaikki kirjautumistietosi, ennen kuin voit tallentaa digitaalisen identiteetin ratkaisuihin. Tällä hetkellä saat neljä erilaista ratkaisua liiketoimintasi kasvattamiseen näissä digitaalisen identiteetin yrityksissä.

 • Secure ID Platform antaisi käyttäjillesi pääsyn verkkosivustollesi suojatun henkilöllisyyden kautta.
 • Uudelleenkäytettävä KYC tarjoaa tyydytyksen kaikenlaisiin KYC-vaatimuksiin.
 • Automaattinen vähittäiskauppa voi antaa sinulle pääsyn älyautomaatteihin.
 • Kaikenlaiset sijoitus-, neuvonta- ja liikesuhteet saisivat yksilön Tunnuskoodit.
 • Se tarjoaa myös Salasanaton kirjautuminen

 

uPort

UPortin avulla voit kokea identiteettisi täydellisen hallinnan vapauden. Se on rakennettu Ethereumille, ja kaikki käyttäjät voivat luoda siihen omat digitaalisen identiteettinsä ratkaisut. Lisäksi he voivat myös pyytää ja lähettää kirjautumistietoja, hallita omia tietojaan ja avaimiaan, allekirjoittaa tapahtumia ja paljon muuta.

Mitä saat –

 • Tunnistetiedot: Pohjimmiltaan se rakentaa identiteettitietojen ekosysteemiä. Sovelluksellasi voit pyytää muiden käyttäjien kirjautumistietoja, mutta heidän vastuullaan ovatko he jakavat sen vai eivät.
 • Protokollat: Tämän tyyppisten digitaalisen identiteetin yritysten avulla pääset käyttämään monia protokollia ja viestinvaihtoehtoja sovelluksesta.
 • Työkalut: Heillä on modulaarinen rakenne kehittäjän työkalulla, joten sen käyttö on erittäin helppoa.

 

kukinta

Bloom tarjoaa erilaisen lähestymistavan digitaalisen identiteetin ratkaisuihin. Todellisuudessa BloomID on turvallinen henkilöllisyys, jota tarvitset työskennellessäsi yrityksessäsi. Todellisuudessa saat paljon ominaisuuksia, jotka tulevat BloomID: n mukana. Nämä ovat –

 • Voit suojata henkilökohtaisia ​​tietojasi blockchainilla ja todistaa heidän luotettavuutensa ylivalottamatta mitään tietojasi.
 • Lisäksi voit valita, mitä sisällyttää henkilöllisyytesi ja miten käytät sitä.
 • Rakentaessasi hajautettua identiteettiäsi näillä digitaalisen identiteetin yrityksillä voit ansaita tähtiä, jotka lisäävät mainettasi.
 • Niiden avulla voit vahvistaa henkilöllisyytesi kaikkialla maailmassa.

 

Muut tarkistettavat projektit

KYC-ketju

KYC Chain on yksi digitaalisen identiteetin yrityksistä, jotka käyttävät lohkoketjua alustansa tehostamiseen. Pääasiassa heidän tavoitteenaan on tarjota todennettavissa olevia asiakirjoja, tietoja tai henkilöllisyysvaatimuksia, joita tarvitaan mihin tahansa KYC-käsittelyyn.

Toisaalta ne tarjoavat yksityisyyden suojaamiseksi käyttäjille yksityisten avainten yksinomaisen omistuksen. Joten voit päättää, kuka näkee tietosi ja kuka ei.

 

SelfKey

SelfKey tarjoaa itsenäisiä digitaalisen identiteetin ratkaisuja, joiden avulla voit luoda, omistaa ja hallita henkilöllisyytesi käyttöä. Lisäksi alusta tarvitsisi AVAimen toimiakseen. Se on apuohjelman tunnus, jonka tarvitset pääsyn järjestelmään.

Parasta tästä alustasta on, että se voi auttaa sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ja vahvistamaan henkilöllisyystodistukset verkossa. Lisäksi voit saada kansalaisuuden sijoituksesi ja muiden tekijöiden perusteella.

 

Nugetit

Nuggets on yksi digitaalisen identiteetin yrityksistä, jotka tarjoavat biometrisiä identiteettejä maksujen lisäksi. Kun aloitat heidän sovelluksensa, voit käyttää henkilöllisyyden vahvistuksia, maksuja ja kirjautumistietoja yhdestä biometrisestä lähteestä.

Heidän mukaansa heillä ei ole edes pääsyä henkilötietoihisi. Joten voit halutessasi jakaa sen minkä tahansa arvostetun käyttäjän kanssa. Voit ajatella tätä alustaa digitaalisen identiteetin ratkaisuina, jotka ovat pääasiassa maksuja varten.

 

Jolocom

Jolocom on toinen digitaalisen identiteetin yritys, joka tarjoaa itsenäisiä identiteettejä henkilöille ja organisaatioille. Ilmeisesti heidän henkilöllisyytensä ovat yhteentoimivia, mikä tarkoittaa, että voit käyttää henkilöllisyyttäsi myös muilla alustoilla.

Joka tapauksessa sinä hallitset salattuja henkilötietojasi ja niiden käyttöä. Joten kolmannen osapuolen puuttuminen ei ole mahdollista.

Luku-8: Päättävät ajatukset: Katsaus tulevaisuuteen

Saatat jo kokea sen joka ikinen päivä, että maailma on läpi valtavan digitaalisen muutoksen. Ja nyt fyysinen ja digitaalinen maailma sulautuvat yhdeksi todellisuudeksi. Siksi on ilmeistä, että maailma tarvitsee uuden tavan ylläpitää kaikkia digitaalisia identiteettejä.

Erityisesti mallilla tulisi olla turvallisuus ja yksityisyys kaikilta osin. Siksi hajautettu digitaalinen identiteetti on täydellinen ratkaisu tähän. Todellisuudessa se tarjoaa paitsi henkilökohtaisten henkilöllisyysoikeuksien täydellisen hallinnan, myös helpottaa hallintaa.

Joten tulevaisuudessa on parasta olettaa, että näemme enemmän hajautettuja identiteettejä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map