Hajautettu rahoitustekniikka: kattava opas

Lohkoketjun ekosysteemi syntyi halusta rakentaa läpinäkyvä ja parempi digitaalinen infrastruktuuri, joka kattaa kaikki ja missä tahansa. Rahoitusjärjestelmämme on kaukana tässä tilanteessa, ja se vaatii muutosta. Jotta tämä tapahtuisi, hajautettu rahoitusteknologia tuo pöytään uusia ominaisuuksia, kuten luotettavan maailmanlaajuisen saavutettavuuden, nopeamman toimitusajan, tarkan omaisuudenhallinnan ja niin edelleen..

Ennen hajautettua rahoitusta rahoitusinfrastruktuurimme keskitettiin voimakkaasti. Enemmän, keskusviranomaiset, kuten BoE tai Fed, laskevat liikkeeseen valuutan ja valvovat kysyntää ja kysyntää. Koska olemme taloudellisia käyttäjiä, annamme myös rahoitusorganisaatioille hallita omaisuuttamme toivoen saada enemmän vastineeksi.

Tämä infrastruktuuri on kuitenkin erittäin puutteellinen, jos keskitetty viranomainen manipuloi järjestelmää haluamallaan tavalla, samoin kuin joka päivä tehty valtava määrä inhimillisiä virheitä. Edes verkkopankkijärjestelmät, omaisuutemme eivät ole turvallisia, koska ne käyttävät vanhoja verkkoja, jotka eivät sovi nykypäivän verkkorikollisille.

Kuten näette, vaikka meillä on omaisuuttamme, meillä on yleensä nollavalvonta siihen. Mutta nyt on korkea aika päästä eroon tästä puutteellisesta järjestelmästä ja hyödyntää hajautetun tekniikan voimat.

Keskustelen siis hajautetun rahoitustekniikan yksityiskohdista tässä oppaassa, ja toivottavasti ymmärrät, miksi se on niin tärkeää taloudelle.

Joten, aloitetaan!

Ilmoittaudu nyt: Johdatus DeFi (Decentralized Finance) -kurssille

Mikä on hajautettu rahoitustekniikka (DeFi)?

Hajautettu rahoitus on uudentyyppinen hajautettu rahajärjestelmä, joka käyttää Ethereumin kaltaisia ​​julkisia lohkoketjuja perusteknologiana. Yleensä hajautetun rahoituksen komponentit sisältävät digitaalisen omaisuuden, protokollat, älykkäät sopimukset ja dApps.

Vaikka useimmat meistä näkevät Bitcoinin tai Ethereumin olevan vain kryptovaluuttoja, vain harvat tietävät, että näillä kryptovaluutoilla on laaja järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat käsitellä rahoitustoimintaa ilman keskusviranomaista.

Itse asiassa hajautettu rahoitus alkoi käyttää Ethereumia alusta alkaen tämän valtavan ekosysteemin kehittämiseksi.

Nyt kun hajautettu rahoitustekniikka on valtavirtaa, monet yritykset tai yksityishenkilöt ovat kiinnostuneita siitä, mitä tämä uusi järjestelmä voi tehdä.

Todellisuudessa tämän uuden järjestelmän käyttöönoton ensisijainen tavoite on melko yksinkertainen. Ensinnäkin tavoitteena on tarjota rahoituspalveluja 1,7 miljardille ihmiselle, joilla ei ole pääsyä niihin. Toiseksi avoimen järjestelmän avulla on helppo päästä eroon epäonnistumisista ja virheistä ja ottaa käyttöön avoimempi vertaisverkko.

Koska DeFi-tekniikka on luvaton, niin kuka tahansa voi käyttää verkkoa milloin haluaa.


Mutta nyt, katsotaanpa, kuinka DeFi toimii perinteisiin järjestelmiin nähden.

Lue myös: Mikä on hajautettu rahoitus (DeFi)?

Hajautettu vs. Perinteinen talous: kuinka ne eroavat toisistaan?

Teknisesti hajautettu rahoitus on edistynyt versio tyypillisestä rahoitusrakenteesta. Se noudattaa samoja protokollia tai rahan vastaanottamista ja antamista. Työssä on kuitenkin joitain perustavanlaatuisia eroja.

Kaikilla hajautetuilla rahoitusteknologiayrityksillä on taipumus lisätä omaa kosketustaan ​​rahoitusratkaisuihin. Katsotaan siis uusia ominaisuuksia.

 • Ihmisiä ei tarvita:

Tämän tekniikan ensimmäinen ominaisuus on, että se ei tarvitse työntekijöitä tai instituutioita toimiakseen. Pääasiassa kaikki toimii kyseiselle ympäristölle kirjoitetulla koodilla. Voit aina lisätä omia sääntöjä älykkäisiin sopimuksiin, mutta työskentelyn yleinen järjestys on sama.

 • Koodin läpinäkyvyys:

Suurin ero on koodin käyttö ja prosessin läpinäkyvyys. Perinteisissä pankkisovelluksissa et näe koodien läpinäkyvyyttä. DeFi: ssä voit kuitenkin vapaasti tarkastaa ja vahvistaa koodit. Joten käyttäjät tietävät aina, mitä he työskentelevät ja miten sopimukset toimivat.

 • DApps: n ilmaantuminen:

Hajautettu rahoitusteknologian ekosysteemi on täynnä rahoituksen apuohjelmia. Kaikki sovellukset on suunniteltu siten, että ne ovat maailmanlaajuisesti käytettävissä alusta alkaen! Joten sillä ei ole väliä mikä maantieteellinen sijaintisi voi olla; voit käyttää näitä DeFi-verkkoja milloin tahansa mistä tahansa.

 • Kaikille pääsy:

Ei ole rajoituksia sille, kuka voi kehittää näitä sovelluksia tai kuka voi luoda tilinsä näissä. Joten toisin kuin rahoitusjärjestelmämme toimii, ei ole olemassa erityisiä ohjeita tai valtuuksia rajoittaa oikeuksiasi saada rahoituspalveluja. Siksi sinulla voi olla vain salauslompakko ja käyttää älykkäitä sopimuksia tai muita ominaisuuksia saadaksesi hyödyt omaisuudestasi.

 • Avoimen lähdekoodin algoritmit:

Voit sekoittaa erilaisia ​​hajautettuja rahoitussovelluksia ja keksiä aivan uuden prosessin aikana. Suurin osa heidän algoritmeistaan ​​ovat avoimen lähdekoodin ja ilmaisia ​​ihmisten käyttöön. Voit jopa rakentaa alustan, joka voi käyttää useita sovelluksia yhdestä pisteestä. Tätä et saa perinteisestä rahoitusjärjestelmästä.

Lue lisää: DeFi vs CeFi – erojen ymmärtäminen

Mitkä ovat hajautetun rahoituksen edut?

Hajautetut rahoitusteknologiayritykset käyttävät julkisen blockchainin periaatteita yleisen taloudellisen avoimuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Enemmän, käyttämällä tätä, he voivat avata suuren määrän mahdollisuuksia likviditeetin ohella ja luoda standardoidun rahoitusjärjestelmän.

Joka tapauksessa tällä tekniikalla on monia etuja. Katsotaanpa mitä nämä ovat –

 • Ei voida peukaloida

Ihan kuin blockchain-tekniikkaa, nämä sovellukset ovat myös muuttumattomia. Todellisuudessa et voi muuttaa tai poistaa tietoja, kun ne on tallennettu. Joten jokainen elementti tarkastetaan asianmukaisesti turvallisuuden varmistamiseksi.

Erittäin ohjelmoitava arkkitehtuuri

Voit muokata älykkäitä sopimuksia haluamallasi tavalla. Siksi se antaa sinulle joustavuutta uuden rahoitusvaran tai -välineen kehittämiseen.

 • Yhteentoimiva suunnittelu

Todellisuudessa suurin osa hajautetusta rahoitustekniikasta käyttää Ethereumin protokollia ja standardeja. Siksi on helpompaa tehdä niistä yhteentoimivia, koska niillä on yleensä samanlainen arkkitehtuuri. Kehittäjät voivat nyt rakentaa uusia ominaisuuksia kaikkien olemassa olevien DeFi-sovellusten päälle. Joten tämä varmistaa myös tämän tyyppisen tekniikan yhteentoimivuuden.

 • Täysin läpinäkyvä verkko

Koska DeFi-tekniikka käyttää tekniikkaan julkista lohkoketjua, se seuraa kaikkia tämäntyyppisten lohkoketjujen ominaisuuksia. Esimerkiksi julkisissa lohkoketjuissa kaikki käyttäjät tarkistavat tapahtumat, ja kaikki lähetetään heille. Siksi avoimuuden taso on tässä valtava, eikä useimmissa tapauksissa ole mahdollista tehdä näistä tapahtumista yksityisiä. Myös heidän lähdekoodinsa voivat olla avoinna kaikille, katsella ja tarkastaa.

On olemassa erityyppisiä blockchain-tekniikoita, joissa jokainen tyyppi tarjoaa erityyppisiä ominaisuuksia. Tutustu erityyppisiin blockchain-tekniikoihin oppiaksesi niiden eroista ja samankaltaisuuksista. 

 • Luvaton käyttö

Tyypillisesti perinteinen rahoitus ei tarjoa käyttöoikeuksia. Siksi monilla ihmisillä ympäri maailmaa ei vieläkään ole pääsyä taloudellisiin oikeuksiinsa. Mutta DeFi-palvelussa he voivat saada pääsyn ilman rajoituksia. Joten, ei ole väliä missä he ovat tai heidän sijaintinsa; he voivat käyttää tämän uuden ekosysteemin mukana olevia tiloja.

 • Käyttäjien vaikutusmahdollisuudet

Kaikki DeFi-sovellukset antavat pikemminkin käyttäjille kuin organisaatioille mahdollisuuden. Salauslompakoita käyttämällä voit olla vuorovaikutuksessa verkon kanssa ja hallita omaisuuttasi. Joten sinulla on yksinomainen henkilökohtaisten tietojen ja omaisuuden hallinta.

 

Hajautetut rahoitustekniikan käyttötapaukset

 • Vahvuuksien hallinta

Monet hajautetut rahoitusteknologiayritykset kehittivät sovelluksia varainhoitoon. Pohjimmiltaan näiden sovellusten avulla voit ostaa, myydä, siirtää, panostaa ja ansaita kiinnostuksia digitaalisesta omaisuudestasi.

Kuten tiedät, täällä omistat tiedot ja kukaan muu. Joten nämä sovellukset ovat tarpeen auttamaan sinua hallitsemaan kaikkia digitaalisia resurssejasi ongelmitta. Esimerkiksi Gnosis Safe, MetaMask ja Argent ovat sovelluksia, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan omaisuutta.

 • Know-Your-Transaction (KYT) -mekanismit

Tavanomaisesti perinteisessä rahoituksessa Know-Your-Client-ohjeet ovat erittäin välttämättömiä terrorismin rahoittamisen (CFT) ja rahanpesun (AML) torjumiseksi. Ilman näitä järjestelmiä terrorismin tai vilpillisen toiminnan lopettaminen ei ole mahdollista.

Hajautettu rahoitus vie sen kuitenkin toiselle tasolle. Täältä saat tietoa liiketapahtumastasi (KYT). Todellisuudessa se keskittyy osallistuvien käyttäjien käyttäytymiseen identiteetin sijasta.

 • Hajautetut autonomiset organisaatiot

Toinen suosittu DeFin käyttötapaus on DAO. Ilman DeFi: tä DAO-konsepti ei olisi koskaan mahdollista. Todellisuudessa hajautettu autonominen organisaatio noudattaa lohkoketjuprotokollia ja poistaa keskitetyn viranomaisen tarpeen.

Se on ainutlaatuinen organisaatiorakenteen käsite, josta tuli nopeasti suosittu. Vaikka polulla oli joitain ylä- ja alamäkiä, se on silti yksi DeFi-protokollien ensisijaisista käyttötapauksista.

 • Tietojen analysointi ja riskienhallinta

Voit käyttää hajautetun rahoituksen ominaisuuksia tietojen analysointiin ja uusien mahdollisuuksien tekemiseen. Voit myös käyttää niitä riskien arviointiin ja vähentämiseen. Yleensä DeFi tarjoaa suuren avoimuuden verkon toiminnasta ja tiedoista.

Voit käyttää tätä ominaisuutta tietojen analysointiin ja verkon riskialttiiden toimintojen ennustamiseen. Defi Pulse tai Codefi Data ovat suosittuja sovelluksia, jotka on tehty yksinomaan tähän käyttötarkoitukseen.

 • Tunnistetut johdannaiset

Hajautetun rahoituksen älykkäiden sopimusten avulla voit kehittää tokenoituja johdannaisia. Enemmän, johdannaiset saavat arvonsa kohde-etuudesta. On selvää, että sinun on myös sovittava joistakin ehdoista toisen osapuolen kanssa ennen näiden johdannaisten merkitsemistä.

Parasta on myös se, että voit tehdä minkä tahansa reaalimaailman omaisuuden johdannaisina. Esimerkiksi joukkovelkakirjoista, fiat-rahasta ja jopa hyödykkeistä voi tulla johdannaisia.

 • Infrastruktuurin kehittäminen

On olemassa monia sovelluksia, jotka tarjoavat tarvittavat työkalut infrastruktuurin kehittämiseen. Tämä on toinen suosittu tapa käyttää tätä tekniikkaa. Enemmän, voit käyttää näitä työkaluja kehittääksesi, integroitaksesi ja kootaksesi algoritmejasi tehdäksesi omia blockchain-ratkaisujasi.

Esimerkiksi tryffelipuku koostuu kehyksistä, testausympäristöstä, etulinjan kirjastoista ja niin edelleen. Joten kuka tahansa kehittäjä voi käyttää tätä työkalua oman blockchain-projektinsa kehittämiseen.

On niin paljon blockchain-työkaluja, jotka voivat auttaa sinua kehittämään blockchain-projektejasi paljon nopeammin. Katso parhaat blockchain-työkalut, joita kehittäjät rakastavat oppia lisää näistä.

 • Hajautettu vaihto

Toinen hieno hajautetun rahoitustekniikan käyttötapa on hajautettu vaihto. Hajautetut pörssit voivat tehdä kryptovaluuttakaupasta paljon helpompaa, koska sillä ei ole mitään keskusviranomaista.

Siksi omaisuuserien manipulointia tai hallinnan menettämistä ei tapahdu. Tämän avulla voit tehdä omaisuutta suoraan toisen vertaisryhmän kanssa ja hallita omaa omaisuuttasi.

Se auttaa myös ylläpitämään symbolista likviditeettiä verrattuna perinteisiin pörsseihin.

 • Pelaaminen

Sovelluksen sisäinen ostaminen on yksi pelialan pääkohdista. Uuden tekniikan myötä tämä teollisuus voi alkaa käyttää hajautettuja raharahoja vaihtoehtona fiat-rahalle.

Nämä peliyhtiöt voivat myös ottaa käyttöön innovatiivisia kannustinmalleja ja palkitsemispolitiikkoja, joissa käyttäjät saavat palkintoja DeFi-kolikoilla. Tämä voi nopeasti hyökätä useampiin käyttäjiin ja varmistaa tulojen kasvun tälle sektorille.

 • Digitaalinen identiteetti

Voit yhdistää lohkoketjuun perustuvat identiteettijärjestelmät hajautettuihin rahoitusprotokolliin itsemääräämiseksi. Tämä on uuden tyyppinen digitaalinen identiteetti, jossa olet vastuussa omasta henkilöllisyydestäsi ja tiedoistasi. Enemmän, DeFi voi tarjota sinulle avoimen pääsyn näille alustoille ja tehdä sinusta kannettavia identiteettejä, joita voit käyttää missä ja milloin tahansa.

Todellisuudessa se on yksi tämän tekniikan merkittävimmistä käyttötapauksista, ja se voi todella olla tapa, jolla käsittelemme digitaalisia identiteettejä tällä hetkellä.

 • Vakuutus

Vakuutus on toinen merkittävä toimiala hajautetun rahoitusteknologian käyttötapausten integroinnissa. DeFi voi tarjota vakuutusteollisuudelle nolla paperityötä, automaattisia vakuutuskorvauksia ja tarkastuksia. Puhumattakaan, se voi varmistaa turvallisen ja avoimen vakuutusvaatimusten käsittelyn.

Täällä ratkaisut, kuten Nexus Mutual, Opyn ja VouchForMe, voivat tarjota vakuutusriskien jakamista ja vakuutuksiin vapautettuja arvopapereita..

Lue myös: Yli 50 suosituinta DeFi-projektia vuonna 2020

 • Lainanotto- ja lainanantoprotokolla

DeFi esittelee uuden tyyppisen lainanotto- ja lainanantoprotokollan, joka voi auttaa sinua lainata tai lainata suoraan toisen vertaisryhmän kanssa ilman välittäjiä. Lainanantajien korot ovat myös hyvät, ja myös lainanottajille on hallittavia vaihtoehtoja.

Yhdiste on yksi luotonanto- ja lainanottovälineistä, jotka tarjoavat itsenäisiä etuja luotonannossa.

 • Marginaalikauppa

Yleensä marginaalikauppiaiden on lainattava rahaa välittäjiltä, ​​mutta DeFi: ssä marginaalikauppa voi ottaa uuden käänteen. Todellisuudessa nämä toimivat lähinnä lainavapautusprotokollilla, jotka eivät ole vapaudenmenetys. Joten sinun ei tarvitse lainata rahaa välittäjältä kaupankäyntiin.

Älykkäät sopimukset voivat myös automatisoida välitystoimintaa ja muuttaa tapaa, jolla perinteinen kaupankäynti toimii.

 • Verkkokauppa

Verkkomarkkinat kukkivat hajautetun rahoituksen takia. Tällä hetkellä on olemassa useita online-alustoja, jotka tarjoavat palveluitaan maailmanlaajuisesti ja myyvät tuotteita palveluille. Kaikki on vertaisverkkoa täällä, ja voit ostaa tuotteen suoraan tuotemerkeiltä tai yksittäisiltä myyjiltä.

 • Maksut

Hajautettu rahoitustekniikka soveltuu maailmanlaajuisiin maksujärjestelmiin. Se on yksi DeFi: n perustavanlaatuisista käyttötapauksista. Käyttämällä tässä tilassa olevia sovelluksia voit lähettää ja vastaanottaa rahaa suoraan kaikkialle maailmaan. Et tarvitse välittäjiä tai mitään. Siksi siitä on tulossa uusi tienraivaaja pankeille ja alivarauksille.

Lue lisää: Ethereum Smart Contracts Ultimate Guide

 • Ennustemarkkinat

Ennustemarkkinat voivat käyttää DeFi: n voimaa ennustaa tulevia tapahtumia. Todellisuudessa nämä sovellukset voivat tallentaa paljon tietoa, ja ennustemarkkinat voivat analysoida niitä ja antaa käyttäjille mahdollisuuden käydä kauppaa tulevan tapahtuman arvolla.

Augurin kaltaiset ratkaisut voivat tarjota sinulle ennusteita urheilupeleistä, taloudellisista tapahtumista, vaalien tuloksista ja niin edelleen.

 • Säästöt

Hajautetut rahoitusteknologiaratkaisut voivat auttaa sinua säästämään melko nopeasti kuin perinteiset pankkijärjestelmät. Todellisuudessa perinteiset tilit tarjoavat intressejä, mutta vain tietyssä määrin. Siihen verrattuna DeFi näyttää tarjoavan suurta kiinnostusta koskevaa politiikkaa, joka voi lisätä säästösi nopeasti. Dharma, PoolTogether, kuten sovellukset, tarjoavat kokeilemattomia säästötapoja.

 • Stablecoins

Stablecoins ovat eräänlaisia ​​hajautettuja rahoitusrahoja, joissa niitä tukee vakaa omaisuus. Pääasiassa näitä tukevat fiat-rahat, hopea, kulta ja jopa muut vakaa kryptovaluutta. Näin voit käyttää tämän tyyppisiä kolikoita vähentämään salauksen ekosysteemin epävakaata luonnetta ja varmistamaan paremman kannattavan maksuratkaisun.

Haluatko tietää enemmän stablecoineista? Tutustu kattavaan kolikkopelien oppaaseen saadaksesi lisätietoja tästä hajautetusta kolikosta.

 • Synteettiset varat

Synteettiset varat ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​kuin stablecoins. Mutta tässä tapauksessa tämän tyyppinen omaisuus on yhdistelmä toisesta omaisuudesta sen vakauttamiseksi. Voit esimerkiksi yhdistää kultaa, fiat-rahaa synteettisen omaisuuden tuottamiseksi, jotta mikä tahansa hinnankorotus tai pudotus voi tasapainottaa muiden omaisuuserien kanssa.

 • Tunnistaminen

Hajautetut rahoitusteknologian ratkaisut tulevat tunnusten kanssa. Siten rahakkeet ovat digitaalisen omaisuuden muoto, jolla on arvoa lohkoketjuverkossa. Voit käyttää verkkomerkkejä toimiakseen tai jopa käyttää niitä toistensa kanssa tekemisiin. Todellisuudessa se on uusi digitaalisen omaisuuden muoto.

 • Kaupankäynti

Kaupankäynti tällä alueella voi vaihdella monenlaisiin toimintoihin, kuten marginaalikaupankäyntiin, johdannaiskauppaan, krypto-kaupankäyntiin, tokenvaihtoihin ja niin edelleen. Joka tapauksessa salaustoiminta voi käyttää hajautettua vaihtoa saadakseen pienempiä leikkauksia, nopeammat liiketoimet, korkean turvallisuuden ja omaisuuden omistuksen.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Mitkä ovat DeFin haasteet?

 • Heikko suorituskyky

DeFi käyttää lohkoketjutekniikkaa, ja nämä ovat hitaampia verrattuna keskitettyihin järjestelmiin. Joten, kun käytät siihen blockchainia, saat hitaamman tuotoksen.

On olemassa tapa lisätä suorituskykyä, mutta sitä varten sinun on käytettävä yksityisiä lohkoketjuja. Kehittäjien on siis otettava tämä ongelma huomioon ja tehtävä muutoksia sen ratkaisemiseksi.

 • Korkea käyttäjävirhe

DeFi-verkossa olet vastuussa omista tiedoistasi ja tapahtumistasi. Joten, ei ole välittäjiä ottamaan vastuun sinusta. Siten siihen liittyy sekä positiivisia että negatiivisia tuloksia.

Esimerkiksi jos käyttäjä tekee virheen tapahtumissa, sitä ei voida poistaa tai peruuttaa. Mutta on vaikeaa varmistaa, että jokainen käyttäjä on riittävän varovainen, jotta verkko toimii oikein. Joten DeFi: llä on vielä pitkä tie kuljettavana.

 • Huono käyttökokemus

Tällä hetkellä käyttäjien on ponnisteltava hajautettujen rahoitussovellusten käyttämiseksi. Todellisuudessa tekniikka itsessään on aivan uutta, ja monien on vaikea ymmärtää, miten se toimii.

Jos se todella haluaa tulla elintärkeäksi osaksi maailmantaloutta, sen on tarjottava lisäetuja houkutellakseen lisää käyttäjiä.

 • Hajallaan oleva ekosysteemi

DeFi-ekosysteemissä on liian monta sovellussarjaa yhtä tehtävää varten. Siksi parhaan löytäminen tarpeidesi mukaan on pelottava tehtävä. Joka tapauksessa käyttäjien odottaminen löytävän parhaat valinnat itse ei ole myöskään loogista.

Joten kehittäjien on ajateltava strategiaa, joka voi ohjata kaikki käyttäjät suoraan tarvitsemiinsa sovelluksiin eikä pakottaa heille liikaa vaihtoehtoja.

 • Älykkäät sopimukset -vikoja

DeFi-ekosysteemi perustuu nyt määrään eikä laatuun. Monissa tapauksissa kehittäjät toteuttavat hajautettuja rahoitussovelluksia tarkistamatta tai testaamatta viallisia koodeja algoritmeissa.

Tämän seurauksena monissa älykkäissä sopimuksissa on virheitä, jotka vahingoittavat käyttäjien kokemuksia. Nämä ovat myös alttiita verkkohyökkäyksille. Joten monet käyttäjät voivat menettää sopimustensa turvallisuuden.

 • Matala skaalautuvuus

Skaalautuvuus on massiivinen kysymys DeFi: n suhteen. Todellisuudessa julkiset lohkoketjut eivät ole tarpeeksi skaalautuvia tarjoamaan palveluitaan maailmantaloudelle. Kun verkossa on liian monta osallistujaa, kokonaisteho heikkenee ja on hankala.

Kuitenkin, jos se haluaa debyytti vaihtoehtona perinteiselle pankkijärjestelmällemme, sen on oltava skaalautuva.

 • Oracle-manipuloinnit

DeFi on edelleen riippuvainen oraakkeleista haettaessa tietoja verkon ulkopuolelta. Mutta nämä oraakelit ovat voimakkaasti keskitettyjä ja siksi melko alttiita hyökkäyksille.

Joten, kuten näette, oraakelit ovat massiivisia tietoturva-aukkoja niitä käyttävissä sovelluksissa. Jos hajautettu rahoitustekniikka haluaa tarjota sataprosenttisen turvallisuuden, sen on lopetettava keskitettyjen oraakkeleiden käyttö tiedonhankinnassa.

 • Haihtuva luonto

Hajautetussa rahoituksessa käytetään digitaalisia tai salausvaroja, jotka ovat erittäin epävakaita. Vaikka he voivat käyttää vakiomallia sen varmuuskopiointiin, niiden arvon hallitseminen kokonaan ei ole mahdollista tällä hetkellä. Joten koko näitä voimavaroja käsittelevä sovellusverkosto muuttuu epävakaaksi ekosysteemiksi, mikä on suuri este talouskasvulle.

 • Varastointiongelmat

Blockchain ei tarjoa suurta varastotilaa. Rahoitussovellusta varten sen on kuitenkin tarjottava rajoittamaton tallennustila, koska miljoonat ihmiset saattavat käyttää sitä.

Mutta todellisuudessa käyttäjillä on seisokkeja, riittämättömiä tallennusongelmia, kun he yrittävät käyttää mitä tahansa hajautettua rahoitussovellusta. Tämän torjumiseksi kehittäjien on luotava parempi strategia tarjoamaan jokaiselle käyttäjälle hyvä määrä tallennuskapasiteettia pilaamatta alustan suorituskykyä.

Haluatko oppia lisää riskeistä DeFi: ssä? Tutustu DeFi-riskeihin liittyvään oppaaseen ja siihen, miten voit hallita niitä heti!

Loppuhuomautus

Hajautettu rahoitus auttaa meitä luomaan paremman taloudellisen rakenteen ja varmistamaan avoimen rahoitusjärjestelmän. Kun DeFi muuttaa perinteisiä järjestelmiä, uudet mahdollisuudet tulevat nopeasti esiin. Vaikka tekniikassa on vielä paljon puutteita, etuja ei silti voida heikentää.

Voit käyttää tätä uutta kasvavaa taloutta parempaan uramahdollisuuteen. Siksi, jos pystyt hyödyntämään DeFi-taitojasi, sinusta voi myös tulla osa maailmanlaajuista vallankumousta. Joten on vain kohtuullista, että käytät luotettavaa lähdettä saadaksesi lisätietoja siitä. Suosittelen tarkistamaan hajautetun rahoituskurssimme ensimmäisenä askeleena blockchain-urallasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map