Hashgraph ja Hedera Hashgraph: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos haluat oppia Hashgraph-tekniikasta, olet tullut oikeaan paikkaan. Käymme läpi sen yksityiskohtaisesti ja tarkastelemme myös sen julkista toteutusta, Hedera Hashgraphia.

Decentralized Ledger Technologies (DLT) – Se on yksi haetuimmista termeistä vuonna 2018. Ja miksi ei? Tämä muuttaa tapaa ratkaista ympärillämme olevat ongelmat. Yritykset ja startupit ovat jo oppineet sen merkityksen ja integroimalla blockchainin työpaikalle. Joten, tarkoittaakö se, että blockchain on lopullinen ratkaisu yrityksille, jotka haluavat muuttaa liiketoimintaansa? No eipä oikeastaan.

Tapaa Hashgraph.

Hashgraph on DLT (hajautettu kirjanpitotekniikka), joka tarjoaa erilaisen lähestymistavan hajautetun ratkaisun ratkaisemiseen. Sen on kehittänyt CTO ja Swirldsin perustaja Leemon Baird. Jos olet täysin uusi hajautetun kirjanpitotekniikan kohdalla, saatat löytää Hashgraphin hieman hämmentävän tai tarvitset vain aikaa selkeään ajatukseen. Jos kuitenkin olet lohkoketjuissa, saatat löytää silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä blockchainin ja Hashgraphin välillä – kaksi suosituinta DLT: tä siellä.

Blockchain-tekniikka

Ennen kuin siirrymme ymmärtämään Hashgraphia, meidän on saatava vilkaisu siitä, mitä blockchain-tekniikka tarjoaa. Ensinnäkin, se on yksi suosituimmista hajautetuista kirjanpitotekniikoista. Monet kryptovaluutat käyttävät blockchain-tekniikkaa. Kaikki eivät kuitenkaan käytä “lohkoketjut” -käsitettä.

Lohkoketjuverkot ovat pohjimmiltaan vertaisverkkoja, joita vertaisryhmät hallinnoivat. Ratkaiseva ero tässä on verkon ylläpidossa. Ne ovat täysin hajautettuja, eikä mikään viranomainen käsittele verkkoa. Luottamus saavutetaan konsensusalgoritmin ja tietokannan replikoinnin avulla.

Tärkein käsite tässä on “lohkot”. Tapahtumat (tietueet) tallennetaan lohkoina, ja ne tehdään enimmäkseen ketjuina, eikä tietoja voida millään tavalla muokata millään mahdollisella tavalla. Tämä tekee blockchain-tekniikasta ihanteellisen tietueiden tallentamiseen, omaisuuden hallintaan, äänestämiseen ja niin edelleen.

Blockchainin ongelma

Blockchain on kehittynyt paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Kaikki alkoi bitcoinista, joka tarjosi kaikkien aikojen ensimmäisen version blockchainista. Se on ensimmäisen sukupolven lohkoketju, joka esitteli hajautetun pääkirjatekniikan käsitteen. Se oli kiehtova omalla tavallaan ja uraauurtava sanoa ainakin.

Yksi suurimmista ongelmista, joita nykyaikainen blockchain-pohjainen ratkaisu on, liittyy niihin liittyvään siirtonopeuteen. Ethereum, yksi uusista blockchain-pohjaisista DLT: stä, tarjoaa 15 tapahtumaa sekunnissa. Toisaalta Bitcoin ei ole myöskään vaikuttava. Se tarjoaa vain 5 tapahtumaa sekunnissa. Se on merkittävä haitta, kun liiketoiminnan tulee omaksua blockchain-tekniikat.

Mikä on Hashgraph? Hiipivä huippu Hashraph-tekniikan takana

HASHGRAPH


Hashgraph on jälleen yksi hajautettu kirjanpitotekniikka. Se on patentoitu tekniikka, jonka on suunnitellut Leemon Baird ja lisensoinut Swirlds Corporation. Hashgraph on parannettu DLT-versio, joka tarjoaa tietoturvaa, jakelua ja hajauttamista hajautuksen avulla. Tämä tarkoittaa, että se ei kärsi nopeusongelmasta.

Hashgraph pystyy käsittelemään tuhansia tapahtumia sekunnissa, ja tämä erottaa sen blockchain-tekniikasta. Siellä on myös monia Hashgraph-käyttötapauksia, mukaan lukien sen käyttö kryptovaluutassa.

Nopeudet saavutetaan sen yksityisen luonteen vuoksi. On myös julkinen versio Hashgraphista, joka on Hedera Hashgraph – toinen Hashgraph-käyttötapauksia. Se kuuluu myös Hashgraph-sovellusten luokkaan. Puhumme Hedera Hashgraphista artikkelin myöhemmässä osassa. Joten, pysy kuulolla!

Selvästi, jos käydään läpi Hashgraph-valkopaperi joka julkaistiin toukokuussa 2016, huomaat, että se määrittelee itsensä “konsensusalgoritmiksi” tai “järjestelmäksi” eikä tarkalleen hajautetuksi kirjanpitotekniikaksi. Hyväksymme myös sen määritelmän, että se on tietorakenne tai konsensusalgoritmi eikä täydellinen järjestelmä. Syynä siihen on, että sitä voidaan pitää matalan tason rakennuspalikkana. Kuitenkin myöhemmin oppaassa käsitellään Hedera Hashgraphia, joka näyttää olevan täydellinen ratkaisu.

Hashgraph Explained: Teknologian yleiskatsaus

Joten mikä saa Hashgraph Technologyn valitsemaan? Mikä tekee siitä nopeamman, turvallisemman ja oikeudenmukaisemman DLT-maiseman keskuudessa? Tutkitaan.

Hashgraphista puuttuu ”lohkoketju”. Parantaakseen yleistä tehokkuutta Hashgraph-tekniikka käyttää kahta algoritmia. Ne ovat seuraavat:

 • Juoru juorusta
 • Virtuaalinen äänestys

Nämä kaksi menetelmää toimivat yksinkertaisilla tavoilla.

Juoru juorusta

Kaikkien verkon solmujen on puhuttava keskenään. Tämä on Gossip over Gossip -menetelmän lähtökohta. Saadaksemme selkeän kuvan ottakaamme huomioon viisi solmua – Alfa, Beeta, Gamma, Charlie ja Bravo. Jokainen näistä solmuista aloittaa nyt tapahtuman – mikä johtaa “tapahtumaan” verkon sisällä.

Tapahtuman aikana kukin solmu kutsuu kaksi muuta satunnaisesti määritettyä solmua. Nämä solmut valitaan satunnaisesti – jolle tapahtuman yksityiskohdat jaetaan. Esimerkiksi Beta soittaa Gammaan ja Braveen, kun taas Alfa-solmu soittaa Charlieen ja Bravoon. Se on täysin satunnaistettu, joten emme tiedä mikä solmu kutsuu toista. Kun tapahtuma on ohi, kaikki solmut ovat soittaneet toisilleen ja luoneet verkon, jossa jokaisella solmulla on edellisen lohkon hash. Se on puumainen järjestelmä, jossa voit visualisoida lehdet yhdistettäviksi muihin lehtiin. Se, miten kukin solmu muodostaa yhteyden toisiinsa, tekee Hashgraph-tekniikasta niin ainutlaatuisen ja hämmästyttävän samanaikaisesti.

Virtuaalinen äänestys

Virtuaalinen äänestys toimii eri tavalla kuin “Gossip about Gossip”. Virtuaalista äänestystä käytetään yksimielisyyden saavuttamiseen tapahtumien järjestyksestä päättämisessä. Virtuaalinen äänestys alkaa vasta, kun solmut käsittelevät tietyn määrän tapahtumia. Oletetaan esimerkiksi, että 15 tapahtumaa tapahtuu ennen virtuaalisen äänestyksen alkamista.

Kun virtuaalinen äänestys alkaa, jokainen osallistuja etsii nyt tietyn tapahtuman, joka sopii verkkoon. Se tunnetaan nimellä “kuuluisa todistaja”. Yksinkertaisesti sanottuna valitut tapahtumat sisältävät tietoja vanhoista tapahtumista, jotka solmut ovat tallentaneet. Jos uusi tapahtuma sopii vanhan tapahtuman kanssa, se äänestetään kyllä, muuten se ei. Näin tapahtuma saa eniten ääniä ja on nyt ”kuuluisa” todistaja tälle ”tietylle” kierrokselle. Tapahtuma antaa sitten tapahtumatoimeksiannot.

Hashgraph Whitepaper – Tehdään teknisempiä

Nyt kun meillä on kotkanäkymä Hashgraph-tekniikan toiminnasta, on aika siirtyä sen teknisempiin näkökohtiin. Käymme läpi sen valkoisen kirjan ja ymmärrämme alla olevat keskeiset näkökohdat. Voit tarkistaa valkoisen kirjan suoraan tässä.

Valkoisen kirjan läpi käymisen tarkoituksena on saada parempi käsitys Hashgraphin tarjonnasta.

Valkoisessa kirjassa ensimmäinen asia, jonka huomaat, on se, kuinka Hashgraph määrittelee itsensä. Se ei kutsu itseään täysimittaiseksi järjestelmäksi, ja se on totta. Se on pohjimmiltaan konsensusalgoritmi tai tietorakenne, joka tarjoaa matalan tason rakennuspalikan sen sijaan, että toimisi itse kokonaisena järjestelmänä. Kuitenkin siinä mainitaan “Hashgraph SDK” kryptovaluuttajärjestelmän toteutuksessa.

Hashgraph avaa uusia tapoja ratkaista monimutkaisia ​​ongelmia. Se on kuitenkin Swirls, Inc. -yhtiön omaisuus, eikä sitä siksi koskaan avata yleisölle. Joten miten se aiotaan toteuttaa muissa hankkeissa – kumppanuuden kautta. He ovat jo aloittaneet laajentumisensa, ja yksi näistä laajennuksista sisältää yhteistyön CULedger. CULedger käyttää Hyperledger-tekniikkaa rakentamaan Credit Unionin hajautetun tapahtumien käsittelyratkaisun. Selvästi voimme nähdä, kuinka Hyperledgerin nopeustekijä auttaa sitä parantamaan rahoitusjärjestelmiä.

Mutta se ei ole täysin suljettu ekosysteemi. Hashgraph tarjoaa SDK-kirjasto Tämän avulla on helppo kokeilla konsensuskirjastoa.

Ohjelmointikieli

Hashgraphin käyttämä ohjelmointikieli sisältää LISP: n ja Java: n. Ydin on kirjoitettu näillä kahdella ohjelmointikielellä. Se on kuitenkin taipuvainen kohti JVM-kieltä, kuten Scala, Java jne., Käyttämällä Hashgraphin tarjoamaa SDK: ta..

Avoimen lähdekoodin yhteisö on ollut polulla parantamaan Hashgraph-tarjontaa, ja siksi heillä on oma toteutus eri ohjelmointikielellä. Jos olet kiinnostunut, löydät vastaavan toteutuksen alta.

 • Siirry osoitteeseen https://github.com/mosaicnetworks/babble
 • Python https://github.com/Lapin0t/py-swirld
 • JavaScript https://github.com/buhrmi/hashgraph-js

Hashgraph-tekniikka on hieno konsepti, ja sen vuoksi näet sen olevan yhtä hyväksytty avoimen lähdekoodin yhteisössä. Valkoisen kirjan mukaan se on nopea, turvallinen ja oikeudenmukainen – vai onko? Katsotaanpa Hashgraphia teknisesti.

Kuinka se toimii? – Tekninen yleiskatsaus

Hashgraph-konsensus on ainutlaatuinen tapa ratkaista konsensusongelma. Se käyttää bysanttilaista vikasietoisuutta tilakoneiden jäljentämiseen. Voimme nähdä sen myös “atomilähetys” -algoritmina. Tämä tarkoittaa, että se luo yhteyden tilaamattomiin tapahtumiin ja järjestää ne vastaavasti. Prosessi on käynnissä, ja solmut voivat lähettää tapahtumat. Kun se on tehty, jokainen solmu vastaanottaa sitten tilatun tapahtumalähdön – joka sisältää kaikki lähetetyt tapahtumat. Tällä tavalla kaikki solmut ovat yhteydessä toisiinsa, ja jokaisella on kopio “kokonaisjärjestyksestä”, koska kukin solmu on järjestetty ketjun muita solmuja vastaavasti. Se on tehokas tapa tilata tapahtumia ja yhdistää ne toisiinsa. Tämä tekee siitä ihanteellisen erilaisten kryptovaluuttojen, järjestelmien ja ratkaisujen toteuttamiseen.

Tarkastellaan kahta toimintoa.

lähetä_transaktio (tapahtuma)

get_transaction (hakemisto) -> tapahtuma tai nolla

Nämä kaksi toimintoa ovat Hashgraphin toiminnan ytimessä. Transaktiotunniste lähetyksen_toiminto -funktiossa on objekti, joka sisältää tietoja, kuten maksu, lähettäjä, vastaanottaja, summa, tunnus ja niin edelleen. Tapahtumaobjektin tietoja käytetään tunnistamaan sen sijainti verkossa. Solmu itse kutsuu subm_transaction-funktion, kun sitä tarvitaan.

Joten miten Hashgraph varmistaa, että tapahtuma toimii tarkoitetulla tavalla? Se takaa sen seuraamalla atomilähetysalgoritmia.

 • Jos T1-tapahtumakutsujen lähetysoperaatio (T1) onnistuu, get_transaction (indeksi) -kutsujen indeksin pitäisi palauttaa T1 lopulta.
 • Jos get_transaction (indeksi) kutsu (mikä tahansa) palauttaa T2 Transaction (ei nolla), niin sen pitäisi palauttaa T2 tai null jokaisesta get_transaction (index) -kutsusta. Lopulta se palauttaa myös T2: n kaikille puheluille.

Takaus on tärkeä sen varmistamiseksi, että jokainen Hashgraphin asiakas näkee tilatun tuotosluettelon samalla indeksillä (kun Hashgraph on hyväksynyt tapahtuman.) Toinen takuu puolestaan ​​ratkaisee kaksinkertaisen menotuksen, mikä on ratkaisevan tärkeää varmistaa, ettei mikään kolmannen osapuolen haitallinen toimija voi vahingoittaa verkon normaalia toimintaa.

Salausvaluutan rakentaminen Hashraphin avulla

Nyt kun olemme ymmärtäneet, miten nämä kaksi toimintoa toimivat ja takaavat Hashgraphin takuun, voimme käyttää tietoa rakentaaksemme “perustavan kryptovaluutan”. Toistaiseksi jaamme vain pseudokoodin, joka peittää sen takana olevan logiikan.

Hedera Hashgraph -teknologian kryptovaluutta

Pseudokoodin selitys

Meidän on ilmoitettava globaali taulukko, johon osoite ja seurantanumerot on tallennettu. Nyt on määritetty send_money-menetelmä, jota kutsutaan aina, kun solmu päättää käyttää Hashgraphia. Siinä on kolme määritettä, mukaan lukien vastaanottajan osoite, lähettäjä ja numeron määrä. Määrä tallennetaan sitten tapahtumaryhmään.

Sync_forever () -funktiossa varmistamme, että tapahtumat ovat silmukassa. Se huolehtii myös solmuista, jotka kuluttavat tasapainonsa ja ohitetaan, kun tasapaino palauttaa negatiivisen arvon. Jokainen solmu pystyy näkemään saman tapahtumasarjan tietyssä järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun tapahtuma on päivitetty, muut solmut ohittavat sen.

Yllä oleva koodi on esimerkki siitä, kuinka helppoa on luoda kryptovaluutta Hashgraphin avulla. Se on salausvaluutan perusmalli, ja voit aina muokata sitä vaatimuksesi mukaan. Voit esimerkiksi lisätä maksuja, lisätä älykkäitä sopimuksia ja niin edelleen. Lyhyesti sanottuna Hashgraph voi helposti tarjota minkä tahansa kryptovaluutan tarvittavan konsensuksen selviytymään. Sen lisäksi kehittäjän on luotava muita tarvittavia toimintoja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Hashgraph tarjoaa enemmän joustavuutta verrattuna muihin vastaaviin ratkaisuihin.

Asiakkaiden rooli

Verkossa asiakkaiden on käsiteltävä paljon asioita. Jokainen asiakas on vastuussa Hashgraph-algoritmin ajamisesta. Tämä on samanlainen kuin täysin hajautettu lohkoketju, jossa heillä on kopio pääkirjasta. Hashgraphin asiakkaat lataavat myös koko Hashgraph-tietorakenteen ja vahvistavat ne varmennusmenettelyllä. Vahvistusmenettely suoritetaan sen tarkistamiseksi, onko tapahtuma tehty vai ei.

Joten miten se eroaa bitcoin-verkon solmuista? Merkittävä ero on tietojen määrä, jota asiakkaat tarvitsevat tapahtumien todentamiseksi. Bitcoin-verkossa jokaisen solmun on ladattava lohkootsikot ja todiste yksittäisen tapahtuman validointia varten. Hashgraph puolestaan ​​vaatii vain kuvaajan tietorakenteen. Se on ainutlaatuinen tapa varmistaa, että se ei tarvitse koko dataa tai suurta määrää dataa tapahtuman vahvistamiseksi. Yhteensä asiakas tarvitsisi allekirjoituksen ja tapahtumia – joiden pitäisi olla 128 tavua tietoja.

Hashgraph-algoritmin syvällinen ymmärtäminen

Hashgraph tarjoaa ihanteellisen ratkaisun järjestelmälle, joka pyrkii tarjoamaan käytännön lähestymistavan konsensuksen ratkaisemiseen. Algoritmilla on avain, ja siksi käymme nyt läpi algoritmin ja ymmärrämme sen toiminnan.

Otetaan verkko, jossa on N lukumäärää. Jotta yksimielisyys onnistuu, sen on varmistettava, että se toimii myös silloin, kun verkossa on haitallisia solmuja. Solmut voivat yhdessä valehdella tapahtumaa tai viivästyttää paketteja tietoisesti. Kaikki nämä tarkoittavat, että tällaisilta hyökkäyksiltä tai solmujen väliseltä yhteistyöltä on oltava asianmukainen suoja.

Bysantin asetus varmistaa, että jos jokin vaatimuksista täyttyy, kaksi solmua voivat kommunikoida tehokkaasti ja varmistaa, että algoritmi ei hajoa.

Ennen kuin jatkat, ymmärrämme joitain terminologioita, joita tarvitaan algoritmin ymmärtämiseen.

 • Suunnattu asyklinen kaavio (DAG): DAG on Hashgraphissa käytetty tietorakenne, jossa jokainen solmu on kytketty muihin solmuihin suunnatusti, ilman jaksoja.
 • Tapahtumat: Tapahtumat sisältävät joukon tapahtumia, joita Hashgraphin pisteet edustavat. Jokainen tapahtuma koostuu tiedoista, mukaan lukien tapahtuman vanhemmat, solmun allekirjoitus, josta se on luotu, ja aikaleiman.
 • Aikaleima: Aikaleima on reaalimaailman aika, jolloin tapahtuma tapahtui. Aikaleimat harkitsevat, että ne vaikuttavat solmujen lopulliseen järjestykseen.
 • Törmäyksenkestävä tiivistystoiminto: Törmäyksenkestävää hajautusfunktiota käytetään varmistamaan, että kaikki tapahtuman tiedot koodataan oikein. Se varmistaa myös, että juoruhistoria tapahtumaan asti on sertifioitu eikä sitä muuteta millään tavalla.

Joten jos tapahtuma tapahtuu, se lähetetään muille solmuille. Solmu, joka todistaa uuden tapahtuman, tietää myös vanhan tapahtuman, kun se vahvistetaan konsensusalgoritmilla. Kyse on lokalisoidusta analyysistä ja juorutapahtumien asianmukaisesta käytöstä.

Hashgraph

Lähde: Hashgraph-valkopaperi

Yllä olevassa kuvassa on viisi solmua tai asiakasta, eli Alice, Bob, Carol, Dave ja Ed. Jokainen näistä solmuista yhdistää säännöllisesti (juorut), mikä aiheuttaa tapahtumia. Kun solmu juoruttaa, kaavioon lisätään uusi tapahtuma, jolla on kelvollinen allekirjoitus ja hash-osuma. Vain ne tapahtumat, joita ei ole ennen nähty, lisätään kaavioon, mikä varmistaa, ettei kaavioon jää tarpeettomia tietoja.

Kun synkronointi on valmis, kaikki tapahtumaa vastaanottavat solmut saavat kaikki tapahtumat lähettävältä solmulta ja allekirjoittavat sen luomaan uuden tapahtuman. Prosessi varmistaa, että jokaisella uudella tapahtumalla on jotain uutta vastaanottavalle solmulle kaavion ainutlaatuisena asiana.

Tällä tavalla Hashgraph laajenee jatkuvasti törmäyksenkestävän ominaisuuden avulla. Jokainen solmu, joka lisää tapahtuman, hyväksyy menneen tiedon, mikä tekee Hashgraphista sen tärkeyden.

Kaksi keskeistä ominaisuutta: pyöristetty luku ja binaarinen arvo

Koko prosessissa kaksi keskeistä tietoa on se, mikä tekee Hashgraphista mahdollisen. Ensimmäinen on pyöreä numero, jota käytetään kasvavassa järjestyksessä. Toinen keskeinen tieto on binääriarvo, joka määrittää, onko asiakas nähnyt tapahtuman vai ei. Arvo pätee vain tietylle kierrokselle.

Arvot luodaan heti tapahtuman tapahtuessa. Se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin se saattaa kuulostaa. Esimerkiksi binaarinen arvo voi olla mikä tahansa kolmesta: “päättämätön”, “ehdottomasti kyllä” ja “ehdottomasti ei”. Nämä kolme arvoa ovat olemassa, kun otetaan huomioon, että arvon valitseminen “ehdottomasti kyllä” tai “ehdottomasti ei” kestää jonkin aikaa. Kun on epävarma, arvoksi asetetaan “undecided”.

Hashraphin kolme pääominaisuutta

Hashgraphilla on kolme keskeistä ominaisuutta, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan erilaisille projekteille. Valkoisessa kirjassa se kuvaa itseään turvalliseksi, oikeudenmukaiseksi ja nopeaksi. Ymmärrämme nämä ominaisuudet, keskustelemme niistä alla.

Suojattu: Konsensusalgoritmi tarjoaa turvallisen tavan käsitellä tapahtumia ja varmistaa, että tapahtuma käsitellään oikein. Järjestyksellä on merkitystä Hashgraphissa, ja Hashgraph varmistaa, ettei kukaan haitallinen toimija voi hämmentää tietojen tarkkuutta tai järjestystä, jossa tapahtumat liittyvät toisiinsa. Tällä tavoin se suojaa verkkoa sekä kaksinkertaisen kulutuksen ongelmalta että 51 prosentin hyökkäykseltä. Se hyödyntää tehokkaasti myös vastustuskykyisiä tiivistystoimintoja ja digitaalisia allekirjoituksia. Kun tapahtuma on tehty, sitä ei voi peruuttaa tai muuttaa. Loppujen lopuksi se käyttää ABFT: tä (asynkroninen bysanttilainen vikasietoinen).

Messut: Oikeudenmukaisuuskäsite ympäröi ajatusta olla oikeudenmukainen verkon kaikille solmuille. Se määrittelee oikeudenmukaisuuden toteamalla, että hyökkääjä ei voi oppia, mitkä kaksi uutta tapahtumaa pääsevät yksimielisyyteen. Ei ole kuitenkaan selvää, miten se voi tarjota oikeudenmukaisuuden Hashgraphille. Valkoisen kirjan määritelmän lisäksi Hashgraph-tiimi selvensi myös sosiaalisen median alustoilla, että oikeudenmukaisuus toimii hyvin, jos suurin osa solmuista tietää tapahtumasta. Tämä voi johtaa ongelmaan, jos hyökkääjä saa käsiinsä 2/3 osallistujista. Hän voi helposti tilata tapahtumia uudelleen vaikuttamatta verkon oikeudenmukaisuuteen. Solmuille ei myöskään vaadita Hashgraph-kaivostoimintaa.

Nopeasti: Juorumenetelmät pidetään melko nopeasti. Tämä pätee Hashgraphin juoruprotokollan tapauksessa. Tapahtumat levisivät verkon yli nopeasti, kun otetaan huomioon, että kyse on juorusta – juorusta. Tämä tarkoittaa myös, että vähemmän tietoa on levitettävä ajan myötä. Hashgraph hyödyntää myös virtuaalista äänestystä, mikä tekee siitä tehokkaamman. Mutta jos otetaan huomioon, että jokainen solmu vaatii koko Hashgraphin, saapuvan koon tulisi kasvaa ajan myötä. Toistaiseksi emme tiedä, miten se vaikuttaa verkon suorituskykyyn. Teoriassa Hashgraph TPS voi nousta 5000000: een.

Haluatko tietää enemmän Blockchain VS Hashgraphista? Tutustu Hashgraph VS Blockchain -analyysiin juuri nyt!

Hedera Hashgraph

Tähän asti olemme keskustelleet Hashgraphin suljetusta ekosysteemistä, sen teknisestä toiminnasta ja siitä, miten se väittää olevansa nopea, turvallinen ja oikeudenmukainen. Hashgraphin suurin este on kuitenkin sen yksityinen luonne. Se on yritysvalmis.

Tapaa Hedera Hashgraph, julkinen Hashgraph-verkko, joka hyödyntää Hashgraphin konsensusalgoritmia. Se vie asynkronisen bysanttilaisen vikasietoisen algoritmin (aBFT) täyden hyödyntämisen. Se tarjoaa taatun bysanttilaisen vikasietoisuuden replikoiduille tilakoneille.

Hedera Hashgraph vahvistaa ideansa Bysantin vikatoleranssin (BFT) konsensuksen (aBFT) päälle. Parannettu malli varmistaa, että yritykset voivat tuoda enemmän arvoa käyttämällä Hedera Hashgraphia. Sitä hallinnoi myös Hedera Hashgraph Council. Lopullinen tavoite on tarjota yleisölle pääsy Hashgraph-ominaisuuksiin ja saada yleisö käyttämään suojattua ja nopeaa järjestelmää hajautettuun pääkirjaan.

Hupun alla sekä Hashgraph että Hedera Hashgraph ovat samanlaisia. He molemmat käyttävät “juoruja juorusta” -protokollaa, joka käyttää aBFT-sopimusta yksimielisyyden saavuttamiseksi. Se käyttää myös virtuaalista äänestystä, mikä tarkoittaa, että keskusviranomaista ei tarvita. Se on täysin hajautettu ja tarjoaa käyttötarkoituksiinsa luotettavan ympäristön.

ABFT: n käyttö varmistaa oikeudenmukaisuuden kaikissa olosuhteissa – jopa silloin, kun verkossa on haitallisia toimijoita. Kaikkia Hashgraphin ominaisuuksia hyödynnetään Hedera Hashgraphissa. Jotta varmistetaan, että Hedera Hashgraph on suojattu DDoS-hyökkäyksiltä, ​​konsensusalgoritmi ei käytä johtajamuotoa.

Hedera Hashgraphin avulla voit rakentaa luottamusta. Jotkut Hedera Hashgraphin tärkeimmistä sovelluksista ovat kryptovaluutta, älykkäät sopimukset ja tiedostopalvelut.

Hedera Platformin tarjoamat palvelut

Hedera-alustalla voit ottaa käyttöön joitain keskeisiä palveluita, mukaan lukien seuraavat:

 • Salausvaluutta: Antaa välituotteiden käyttää verkkoa kryptovaluuttamaksuihin ja antaa heidän hyödyntää alhaisempia kustannuksia ja yksinkertaista suunnittelua.
 • Älykkäät sopimukset: Voit myös luoda älykkäitä sopimuksia Hedera-alustan päälle. Älykkäiden sopimusten kehittämiseksi sinun on käytettävä vakautta. Kehittäjänä voit tehdä atomivaihtoja, luoda resursseja ja ottaa käyttöön täysin uusia sovelluksia.
 • Tiedostopalvelut: Voit myös käyttää Hedera-alustaa tiedostopalveluiden suorittamiseen, ts. Tiedostojen tarkistamiseen. Se on myös GDPR-valitus.

Hallinto

Hedera Hashgraphin hallinto toimii eri tavalla. Se voidaan jakaa kahteen tasoon – hallintoneuvosto ja avoin konsensus.

Hallintoneuvosto on keskitetty valvontajärjestelmä, joka ei ole ihanteellinen ratkaisu verkolle, joka haluaa tarjota palvelujaan hajautettuun pääkirjaan. Yhteisö ei myöskään ole tyytyväinen lähestymistapaansa, ja se on edelleen yksi Hedera Hashgraphin merkittävimmistä arvosteluista..

Toisaalta avoin konsensus on yksimielisyysmekanismi, josta olemme jo keskustelleet edellä. Se hallitsee, kuinka solmut voivat liittyä verkkoon ja tulla osaksi verkkoa, ja myös tehdä siitä hajautetumman. Oikean painotetun äänestysmallin olemassaolon varmistamiseksi se käyttää panosnäyttöä. Se varmistaa, että törmäyksiä lievennetään riittävästi, ja käyttäjille on myös asianmukainen kannustin suorittaa solmuja.

Hedra Hashgraph -arkkitehtuuri

Hedra Hashgraph -arkkitehtuuri on kolmikerroksinen arkkitehtuuri. Se koostuu Internet-kerroksesta (alhaalta), Hashgraph-konsensuskerroksesta (keskimmäinen) ja palvelutasosta (ylhäältä). Keskustellaan jokaisesta kerroksesta lyhyesti.

 • Internet-kerros: Kerros huolehtii tietokoneiden välisestä viestinnästä Internetissä. Se ottaa käyttöön TCP / IP-yhteydet TLS-salauksella.
 • Hashgraph Consensus Layer (keskimmäinen): Keskikerros sisältää solmut, jotka osallistuvat verkkoon. Nämä solmut osallistuvat konsensusmenetelmään käyttämällä Hashgraph-konsensusalgoritmia ja juoruprotokollaa.
 • Palvelutaso: Ylimmällä kerroksella on omat alaryhmänsä – tiedostojen tallennus, salausvaluutta ja Hashgraph Smart -sopimukset.

Solmut ansaitsevat kryptovaluutan verkkoon osallistumisesta. Se on natiivivaluutta ja varmistaa, että käyttäjät saavat kannustimensa osallistumiseen.

Toisaalta tiedostotallennus on Merkle-pohjainen. Lisäksi, jos olet kehittäjä, voit käyttää myös Solidityä, koska Hedra tukee sitä. Lopuksi se tarjoaa älykkään sopimustuen verkon päällä – antaa sinulle mahdollisuuden luoda skaalautuvia dApps-sovelluksia.

Hedera Hashgraph dApps

Hedera Hashgraph dApps -sovelluksia on vähän. Niihin kuuluvat Sagewise, Hearo.fm, Carbon, Cryptotask ja Arbit.

Hedera Hashgraph -työkalut

Siellä on monia mahtavia Hashgraph-työkaluja. Harvat merkittävät Hashgraph-työkalut ovat seuraavat:

Hashgraph-yhteisöt

Voit myös olla yhteydessä Hashgraph-yhteisöihin ja tulla osaksi heidän tarjontaansa. Aloita tutustumalla Hedera-yhteisöihin Sähke, Medium ja Twitter. Jos haluat keskustella Hedera Developer Chatin kanssa, voit tarkistaa linkin tässä.

Johtopäätös

Hashgraph on jännittävä konsepti, joka muuttaa täysin pelikenttää. Se on suhteellisen nopeampi kuin perinteisen hajautetun kirjanpitotekniikan, mukaan lukien blockchain. Se on selvästi hieno toteutus, mutta se on lähellä luontoa, mikä voi estää sen kasvua. Hedra Hashgraph on toisaalta julkinen Hashgraph-verkosto, joka käyttää Hashgraphia oikein. Ei myöskään ole mitään Hashgraph-kaivosta, joka tekisi verkosta oikeudenmukaisemman kaikkia siihen osallistuvia kohtaan.

Mutta se ei ole vapaa kritiikistä – koska se käyttää keskitettyä hallintomallia. Joten mitä mieltä olet Hashgraphista yleensä? Kasvavatko Hashgraph-sovellukset tulevaisuudessa? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map