Hyperledger-säveltäjä: Rakenna yrityksesi estoketju

Nykyään suurin osa yrityksen blockchain-alustoista on enemmän kuin innokkaita käyttämään blockchainia sisäisen verkkojärjestelmänsä päivittämiseen. Ja miksi heidän ei pitäisi? Se on yksi parhaista tekniikoista siellä. Hyperledger toi meille tämän Hyperledger Composerin helpottamaan tämän tekniikan käyttöönottoa.

Tämä projekti ei ainoastaan ​​takaa parempia tuloksia luvatuille alustoille, vaan myös säästää paljon aikaa. Mutta monet teistä ovat hämmentyneitä siitä, mistä projektissa todella on kyse.

Joten auttaakseni sinua puhumaan Hyperledger-säveltäjän eri komponenteista.

Aloitetaan!

Contents

Luku-1: Mikä on Hyperledger Composer?

Hyperledger Composer on yksi avoimen lähdekoodin projekteista yrityksen blockchain-yrityksen Hyperledger alla. Todellisuudessa se on työkalu blockchain-kehysten toteuttamiseen. Voisit ajatella sitä kokoelmana työkalupaketteja, joiden avulla voit integroida järjestelmän nykyiseen järjestelmään ilman ongelmia.

Todellisuudessa tämä tarkoittaa, että nykyinen verkkojärjestelmäsi voi helposti tehdä yhteistyötä uuden hajautetun alustan kanssa tämän tekniikan avulla.

Jos haluat kehittää käyttötapauksia paljon nopeammin, kannattaa ehdottomasti tarkistaa Hyperledger Composer asiakirjat. Asiakirjojensa mukaan he tarjoavat nopeamman tuloksen, jossa saat ratkaisun viikkojen kuluessa kuukausien odottamisen sijaan.

Luulen, että tiedät jo, että blockchainin sisäinen rakenne ei ole niin yksinkertainen. Ja monissa tapauksissa useimmilla teistä on vaikeuksia löytää sille sopiva kehitystiimi.

Siten ongelman helpottamiseksi tämä tekniikka tarjoaa yksinkertaisia ​​työkaluja, jotka kehittäjät voivat ymmärtää yksinkertaistamatta koodausprosessia.

Joka tapauksessa tällä hetkellä tämä alusta tukee vain Hyperledger Fabric -infrastruktuuria. Joten jos käytät sitä, sinun on valittava kangas peruskomponenttina. Mutta koska näyttää siltä, ​​että kangas tukee paljon liitettäviä vaihtoehtoja, niin tekee myös Hyperledger Composer.

Työkalusarjoissa on myös muita validointiprosesseja, jotka soveltuvat Hyperledger-kankaalle.


Verkon mallinnus

Se on hyvä uutinen yrityksille, jotka haluavat hyödyntää blockchainin voimaa helposti.

Lisäksi loppukäyttäjät voivat saada pääsyn hallittuihin ja yksinkertaisiin tukiasemiin, jotka on liitetty suoraan näihin yritysverkkojen lohkoketjuihin. Joten, se on win-win-skenaario kaikille.

Hyperledger Composer -asiakirjojen mukaan kuka tahansa yritys voi helposti määrittää liiketoimintaverkonsa sekä määrittää tiettyjä varoja ja tapahtumia.

On selvää, että mallinnellessasi itse päätät, miten haluat sisällön olevan vuorovaikutuksessa siirtymän kanssa. Lisäksi toinen viileä osa on osallistujia, joissa jokaisella on oma identiteettinsä. Ja niin, jatketaan oppaan seuraavaa osaa?

hyperkirjan säveltäjä

Mitkä ovat Hyperledger Composerin ominaisuudet?

No, Composerilla on kolme pääominaisuutta. He ovat –

Yksinkertainen mallinnuskieli

Tiedän, että sinun on määriteltävä mallintamisrakenne minkä tahansa yritysverkon käyttöönottoa varten. Hyperledger Composer -asiakirjoilla saat yksinkertaisen. Parasta on, että voit rakentaa sen yhdellä maailman suosituimmista yksinkertaisista ohjelmointikielistä – JavaScriptillä.

Joten kehitystiimin löytäminen sille sopivaksi olisi helppoa.

Uudelleenkäytettävät nopeat POC: t

Kaikentyyppisissä käyttötapauksissa sinun on lisättävä käyttöympäristösi, jotta sinun on määriteltävä uudelleen Proof of Concept -mallit. Auttaakseen sinua tässä suhteessa foorumi tarjoaa tuotantovalmiita POC-tiedostoja, jotka säästävät varmasti valtavasti aikaa.

Kun ajatellaan sitä, ne kaikki ovat uudelleenkäytettäviä ja kattavat myös verkkovalmiit versiot.

Tietojen integrointi

Muistatko, kuinka sanoin, että olemassa olevan järjestelmän liittäminen uuteen järjestelmään on todella helppoa? Todellisuudessa Hyperledger Composer -dokumenteista se käyttää Loopback-ominaisuutta täsmälleen siihen. Joten ongelmat, joita saatat kohdata nykyisen järjestelmän vaihtamisesta tai sen yhdistämisestä, eivät ole nyt ongelma.

Jokainen kehittäjä rakastaa yksinkertaisesti tämän työkalun tietojen integrointiprosessia.

Kuinka Hyperledger-säveltäjä todella toimii todellisissa skenaarioissa?

No, Hyperledger-säveltäjäasiakirjojen mukaan käytännössä työskentelyyn liittyy tiettyjä sääntöjä. Selvitetään se esimerkillä.

Oletetaan, että kiinteistönvälittäjä mallintaa liiketoimintaverkostoa toimialansa perusteella. Joten sitä varten hän voi suorittaa tiettyjä tehtäviä –

 • Osallistujat: Asunnon omistajat ja ostajat
 • Varat: Ilmoitukset ja talot
 • Tapahtumat: Luetteloiden luominen ja sulkeminen sekä talojen myynti tai ostaminen alustalle

Joten näet tämän olevan täydellinen malli kaikille kiinteistönvälittäjille markkinoilla. Yrityksen ei tietenkään tarvitse lisätä muiden kiinnostuksen kohteiden edustajia.

Lisäksi Hyperledger Composer -asiakirjojen mukaan voit rajoittaa osallistujia heidän roolinsa perusteella. Esimerkiksi myyjänä sinulla on pääsy potentiaalisiin ostajiin, mutta et muihin myyjiin. Toisaalta ostajat näkevät, mitä myyjät myyvät, mutta eivät sitä, mitä muut ostajat ostavat.

Todellisuudessa tämä voisi olla sovellettavissa myös välittäjiin. Joten välittäjä voi luoda yksinkertaisen sovelluksen myyjille ja ostajille, jotka voivat nähdä ilmoituksia tai tehdä tarjouksia niistä.

Voit myös yhdistää sen varastoon, jossa uusista taloista tulisi omaisuus. Toisaalta myytyjä ei ole kiinteistöjen luettelossa. Jos yrityksesi tarvitsee muita asiaankuuluvia osapuolia, voit myös rekisteröidä ne osallistujiksi.

Todellisuudessa parasta on, että voit luoda verkon joka tapauksessa. Joten riippumatta yrityksestäsi, on suhteellisen helppoa mallintaa hajautettua kirjanpitotekniikkaa Composerin kanssa.

Luku-2: Hyperledger Composerin keskeiset käsitteet

Hyperledger Composer on eräänlainen mallintamisohjelma, joka tulee mallintamiskielien ja sovellusliittymien avulla liiketoimintaverkostojen määrittelemiseksi. Hyperledger Composer älykkään sopimuksen avulla on helppoa tarjota osallistujille omaisuudenvaihto-ominaisuuksia.

Ilmeisesti heidän Playgroundin avulla voit helposti kokea, mistä työkalu on kyse. Lisäksi yksinkertainen Hyperledger-säveltäjän älykäs sopimus tekee siitä mallintamisen varmasti vähemmän aikaa vievää.

Parasta on, että voit hankkia Hyperledger Composer -sopimus heidän isännöimälle leikkikentälle. Todellisuudessa siihen ei tarvita asennuksia. Mutta jos haluat kokeilla sitä offline-tilassa, sinun on asennettava se.

Itse asiassa se on hyvä vaihtoehto liiketoimintamallin testaamiseen tai muokkaamiseen offline-tilassa eikä verkossa.

Joka tapauksessa, siellä on kehittäjän työkalut, jotka sisältävät kaikki hienot kehitysominaisuudet. Joten, se on täydellinen ratkaisu kehittäjälle, joka haluaa mennä yritysten ketjuun.

Joka tapauksessa, ennen kuin siirrymme eteenpäin, sinun on tarkistettava joitain Hyperledger-säveltäjän keskeisiä käsitteitä. Katsotaanpa, mitä he ovat!

Hyperledger Composerin keskeiset käsitteet

 • Omaisuus

Pääasiassa omaisuus on digitaalisen muodon kaikista aineettomista tai aineellisista tavaroista, kiinteistöistä tai palveluista verkossa. Ja nämä kaikki on tallennettu rekistereihin. Todellisuudessa yritysverkolla voi olla myös mitä tahansa omaisuutta tarpeen mukaan.

Esimerkiksi kulta, asunto, maa, asiakirjat jne. Sinun on kuitenkin varmistettava, että kaikilla varoilla on yksilölliset tunnisteet, jotta niitä voidaan seurata. Lisäksi voit vapaasti määritellä ne haluamallasi tavalla.

Tarpeetonta sanoa, että varat ovat välttämättömiä liiketoimintaverkoston toiminnalle. Ja säveltäjän avulla olisi hyvin helppoa luoda sellainen.

 • Osallistujat

Yritysverkossa osallistujat ovat vain kyseisen järjestelmän jäseniä. Todellisuudessa he voivat vapaasti omistaa omaisuutta ja osallistua myös liiketoimien toimittamiseen. Voit myös mallintaa osallistujia verkon tarpeiden mukaan, kuten omaisuutta.

Joten he tarvitsevat myös tunnisteen ja minkä tahansa muun tarvittavan ominaisuuden. Näin ollen osallistujilla on tiettyjä ominaisuuksia, kun he osallistuvat Hyperledger Composer älykkääseen sopimukseen.

Lisäksi voit kartoittaa osallistujan useisiin identiteetteihin monille verkoille.

 • Identiteetit

No, alustalla kaikki identiteetit ovat yhdistelmä yksityistä avainta ja digitaalista sertifikaattia. Todellisuudessa kaikki identiteetit ovat välttämättömiä verkkoliikenteelle ja osallistuvan vertaisen kartoittamiseksi järjestelmässä.

Lisäksi se on myös tärkeä osa Hyperledger Composer -sovelluksen älykästä sopimusta. Joka tapauksessa yksi henkilöllisyys on pääosin käyntikortissa. Lisäksi, jos kyseinen identiteetti on määritetty osallistujalle, osallistujat voivat tehdä kauppaa kyseisessä yritysverkossa käyttäjänä.

 • Tapahtumat

Transaktiot ovat ehdottoman välttämättömiä Hyperledger Composer älykkäälle sopimukselle. Se on väline vuorovaikutuksessa alustan sisällön kanssa. Tapahtumien avulla voit lähettää tai vastaanottaa maksuja tai muuttaa tapahtuman omistajaa.

Lisäksi voit tehdä tarjouksen myös huutokaupan omaisuudesta. Mutta sinun tarvitsee tehdä asianmukainen Hyperledger Composer -todennus.

 • Kyselyt

Todellisuudessa kyselyjen avulla voit palauttaa kaikenlaisia ​​tietoja maailmavaltiossa. Todellisuudessa yritysverkko on vastuussa kyselyjen määrittelemisestä, lähinnä se hyödyttäisi organisaatiotasi yksinkertaistamalla monia asioita.

Lisäksi se tarvitsee vain yksinkertaisen parametrimuutoksen mukautettavaksi, joten se on erittäin helppoa. Voit käyttää kyselyjä myös Hyperledger Composer -todennuksessa. Näiden avulla voit etsiä nopeasti tietokannastasi ja saada tuloksen tarpeen mukaan.

Muista kuitenkin, että kyselyjen lähettämiseen on käytettävä säveltäjän sovellusliittymää.

 • Tapahtumat

Hyperledger Composer -todennusjärjestelmässään he määrittelevät tapahtuman yritysverkoissaan samalla tavalla kuin osallistujille ja omaisuudelle.

Kun tapahtumat on määritelty, tapahtumaprosessorin toiminnot lähettävät takaisin ulkoiseen järjestelmään, että verkossa tapahtui jotain erittäin tärkeää.

Kun tapahtumat alkavat, muut vertaisryhmät voivat tilata nämä tapahtumat käyttämällä säveltäjä-asiakas-sovellusliittymää.

 • Kulunvalvonta

Kaikkien yritysverkkojen ylläpitämiseksi on oltava erityiset pääsynvalvontasäännöt. Todellisuudessa tämä auttaa ylläpitämään sitä, kenellä on pääsy mihin. Lisäksi se auttaisi hallitsemaan pääsyä tiettyihin omaisuuksiin ja olosuhteisiin, joissa ikätoverit voivat käyttää niitä.

Tyypillisesti pääsynvalvontakieli on tapa suoraviivaiseen luoda kaikenlaiset ehdot. Se voisi esimerkiksi sanoa “vain talon omistaja voi siirtää talon omistuksen”.

Lisäksi pääsynhallinnan ulkoistamiseksi voit helposti käsitellä logiikkaa, ja se olisi helppo ylläpitää, kehittää, virheenkorjaus ja tarkastus.

 • Blockchain State -tallennus

Kaikki järjestelmän tapahtumat ovat olemassa lohkoketjun pääkirjassa. Lisäksi tapahtuma, jonka osallistujien ja omaisuuden nykyinen tila pidetään blockchain-tilatietokannassa. Todellisuudessa on ehdottoman välttämätöntä pitää ne tallennettuina yksimielisyyden ylläpitämiseksi kunnolla.

Täten lohkoketju jakaa pääkirjan solmujen kesken tilatietokannan kanssa. Siksi se päivittäisi myös kirjanpidon ja muut verkon valtion tietokannat. Lisäksi jokainen konsensusprotokollaa aktiivisesti käyttävä vertaisvastuu on pääasiassa sen päivittämisestä.

 • Yritysverkkokortit

Yrityskortit ovat ehdottoman välttämättömiä Hyperledger Composer -todennukselle. Miksi? No, koska pohjimmiltaan nämä ovat metatietojen, identiteetin ja yhdistävän profiilin yhdistelmä. Todellisuudessa näiden käyntikorttien avulla voit helposti muodostaa yhteyden yritysverkkoihin.

Lisäksi voit myös laajentaa identiteetin ominaisuutta verkon ulkopuolella koskemaan tiettyjä identiteettilompakoita. Lisäksi tässä jokainen identiteetti muodostaa yhteyden tiettyyn yhdistävään profiiliin ja yritysverkkoon.

 • Yhteysprofiilit

Hyperledger Composer -todennuksessa se käyttää pääasiassa yhteysprofiileja määrittääkseen, mihin järjestelmään heidän on muodostettava yhteys. Todellisuudessa yhteysprofiili on itse asiassa JSON-asiakirja, ja se on osa yritysverkkokorttia.

Kaikki profiilit ovat sen järjestelmän kehittäjiltä, ​​johon he ovat yhteydessä. Joka tapauksessa sinun tarvitsee käyttää niitä vain yritysverkkokorttien tekemiseen ja selittää kuinka kommunikoida heille.

 • Historioitsijarekisteri

Oletko koskaan miettinyt, mihin onnistuneet tapahtumatiedot tallennetaan? No, historioitsijarekisterin avulla kaikki onnistuneen tapahtuman tietueet kirjataan pääkirjaan. Ajattele sitä todellisuudessa erikoistuneena rekisterijärjestelmänä.

Lisäksi sillä olisi liiketoimeen liitetty henkilöllisyys ja osanottajat, jotka lähettivät sen. Kukaan ilman Hyperledger Composer -todennusta ei tietenkään voi lähettää tapahtumia tai antaa osallistua siihen. Joka tapauksessa järjestelmä tallentaa liiketoimet HistorianRecord-varoiksi.

Todellisuudessa järjestelmän nimitila määrittelee tämän omaisuuden muodon.

Luku-3: Hyperledger-säveltäjän arkkitehtuuri

Hyperledger Composer -näytösovelluksen avulla kuka tahansa kehittäjä tai arkkitehti voi helposti luoda täysin toimivan blockchain-verkon.

Esimerkiksi REST-sovellusliittymä mobiili- tai verkkosovellusten liittämiseksi mihin tahansa blockchain-liiketoimintalogiikkaan, kaikenlainen blockchainissa toimiva liiketoimintalogiikka, olemassa olevan yritystietokannan integrointi uuteen hajautettuun ratkaisuun jne..

Hyperledger Composer -arkkitehtuurissa on yhteensä kahdeksan korkean tason komponenttia, joista sinun on tiedettävä. Katsotaanpa mitä ne ovat –

 • Suoritusajot
 • REST-palvelin
 • Komentoriviliitäntä
 • JavaScript SDK
 • VSCode- ja Atom-editori-laajennukset
 • Yeoman-koodigeneraattori
 • Leikkikentän web-käyttöliittymä
 • LoopBack-liitin

Suoritusajot

Hyperledger Composer -näytösovelluksessa se tarjoaa erilaisia ​​liitettäviä ajonaikoja. Lisäksi sillä on nyt pääasiassa kolme ajonaikaisia ​​toteutuksia –

Hyperledger Fabric v1.2. Tässä tilamuisti on hajautetussa pääkirjassa.

Upotettu ajonaikainen toteutus. Täällä ajonaika suoritetaan Node.js-prosessissa. Tämä sopii kuitenkin lähinnä liiketoimintalogiikan yksikkötestaukseen. Lisäksi valtio on muistin sisäisessä avainarvovarastossa.

Verkon ajonaikainen toteutus. Täällä se suoritetaan verkkosivulla ja toimii pääasiassa Playgroundissa. Lisäksi täällä valtio on paikallisen selainhistoriassa.

Yhteysprofiilit

Todellisuudessa yhteysprofiilit auttavat pääasiassa määrittämään, miten yhteys suorituksen ajonaikaan. Lisäksi on paljon kokoonpanoja jokaiselle suorituksen suoritustyypille.

Jos esimerkiksi käytät Hyperledger Fabric vs. 1.2-ajonaikoja, sillä on TCP / IP-portit ja Fabric-vertaisverkkojen osoitteet. Lisäksi sillä olisi myös salaustodistuksia ja paljon muuta.

Kuten jo tiedät, yhdistävät profiilit ovat osa yritysverkkokorttia ja Hyperledger Composer -näytösovellusta.

JavaScript SDK

Hyperledger Composer -näytösovelluksessa on JavaScript SDK. Todellisuudessa JavaScript SDK on joukko erilaisia ​​Node.js-sovellusliittymiä. Nämä sovellusliittymät auttavat kehittäjiä luomaan uusia sovelluksia, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa ja hallita luotua yritysverkkoa.

Sovellusliittymät jaetaan yleensä kahteen npm-moduuliin –

 • Säveltäjä-järjestelmänvalvoja: Täällä se hallinnoi yritysverkkoa, kuten päivittämistä, käynnistämistä tai asentamista.
 • Säveltäjä-asiakas: Tämä suorittaa lähinnä osallistujien ja omaisuuden luku-, poisto-, luomis- ja päivitystoimintoja. Lisäksi se lähettää tapahtumia yritysverkossa.

Katsotaanpa näiden Hyperledger Composer -näytösovelluksen komponenttien yksityiskohdat.

Säveltäjä-asiakas

Todellisuudessa tämä moduuli asennetaan periaatteessa minkä tahansa sovelluksen paikalliseen riippuvuuteen. Sen avulla voit muodostaa yhteyden osallistujiin, omaisuuteen tai lähettää yritysverkon tapahtuman. Joten tämä moduuli on erittäin välttämätön.

Kun verkko olisi tuotannossa, tarvitset tämän moduulin lisäämään kyseisen sovelluksen suoran riippuvuuden.

Säveltäjä-järjestelmänvalvoja

Joka tapauksessa hallintamoduuli seuraa samoja jälkiä kuin asiakas, mutta täällä se asennettaisiin hallintasovellukseen. Tämän moduulin avulla kuka tahansa voi luoda tai ottaa käyttöön yritysverkkoja tai muuttaa niiden määritelmää.

Komentoriviliitäntä

Komentorivityökalu auttaa järjestelmänvalvojia tai kehittäjiä hallitsemaan tai ottamaan käyttöön yritysverkkomääritelmiä. Siksi se on myös tärkeä osa Hyperledger Composer -näytösovellusta.

REST-palvelin

No, REST-palvelin luo periaatteessa avoimen sovellusliittymän tai Swagger REST -sovellusliittymän yritysverkolle. Koko sen luomisprosessi tapahtuu automaattisesti. Lisäksi REST-palvelin muuntaa säveltäjämallin yritysverkolle käyttämällä avointa sovellusliittymän määritelmää.

Joka tapauksessa ajonaika lukee, poistaa, päivittää ja luo osallistujia ja resursseja, mikä mahdollistaa tapahtumien käsittelyn tai lähettämisen.

LoopBack-liitin

Pohjimmiltaan REST-palvelin käyttää LoopBack-liitintä. Monet integraatiotyökalut voivat kuitenkin käyttää sitä itsenäisenä, ne tukevat LoopBackia luonnollisesti. Lisäksi LoopBack-työkalut voivat käyttää sitä myös REST-sovellusliittymien edistyneempään mukautukseen.

Leikkikentän web-käyttöliittymä

Tämä on suhteellisen tärkeä arkkitehtuurissa. Todellisuudessa se on verkkokäyttöliittymä yritysverkkojen testaamiseen ja määrittelemiseen. Lisäksi se varmistaa, että yritysanalyytikko prototyyppisi tai näyttäisi yrityksen logiikan, joka toimii Fabric-ajon aikana tai verkossa.

Yeoman-koodigeneraattorit

Yeoman-koodigeneraattori on avoimen lähdekoodin kehys, joka luo minkä tahansa projektin luurangon, kuten –

 • js-sovellus
 • Kulmainen verkkosovellus
 • Luuranko-yritysverkko

VSCode- ja Atom Editor -laajennukset

VSCode- ja Atom-tiedostojen muokkauslaajennukset ovat itse asiassa laajan Composer-yhteisön panos. Joka tapauksessa VSCode on erittäin tehokas laajennus, joka voi vahvistaa ACL-tiedostot tai Composer-mallit. Se voi myös tarjota syntaksikorostuksen, koodinpätkätuen ja virheiden havaitsemisen.

Toisaalta Atom-laajennus on enemmän perustaso ja voi vain korostaa syntaksia.

Luku-4: Hyperledger Composer -prosessin asentaminen

No, jotta voit käyttää työkalua, sinun on asennettava Composer verkkoon. Joka tapauksessa, Hyperledger Säveltäjän asennus pääasiassa on jaettu kahteen osaan. Nämä ovat –

 • Edellytykset
 • Kehitysympäristö

Jotta se toimisi oikein, sinun on ensin asennettava ennakkoedellytykset ja sitten kehitysympäristö. Katsotaanpa, miten se tehdään!

Esivaatimusten asentaminen

No, Hyperledger Composer -asennukseen tarvitaan MacOS tai Ubuntu tietokoneellesi. Joten, ennen kuin siirryt enää, varmista, että sinulla on jokin näistä kahdesta käyttöjärjestelmästä. Kerron sinulle, miten kukin niistä asennetaan.

Ubuntu

Todellisuudessa sinulla on oltava vähintään 4 Gt RAM-muistia, jotta Fabric and Composer voidaan suorittaa tietokoneellasi.

Nämä ovat seuraavat komponentit, joita tarvitset kehitystyökaluille –

 • Käyttöjärjestelmät: Ubuntu 16.04 LTS tai Linux 14.04. Tässä molempien on oltava 64-bittisiä. Lisäksi voit käyttää Mac OS 10.12: ta.
 • Docker-Compose: Versio 1.8 tai uudempi
 • Docker-Engine: Versio 17.03 tai enemmän
 • npm: v5.x
 • Python: 2.7.x
 • Solmu: 8.9 tai enemmän (nuottiversiota 9 ja sitä enemmän ei tueta)
 • git: 2.9.x tai uudempi

Voit käyttää mitä tahansa koodieditoria valintasi mukaan, mutta kehittäjät suosittelevat VSCodea.

Jos haluat asentaa ne Linuxilla, noudata näitä –

 • Älä käytä juuria, vaan kirjaudu normaalina käyttäjänä.
 • Älä käytä npm: tä sudon kanssa.
 • Kun asennat ennakkoedellytyksiä, käytä ensin curlia ja pura sitten sudo.
 • Kun suoritat prereqs-ubuntu.sh, suorita se normaalina käyttäjänä. Se voi kuitenkin pyytää juurisalasanaa, koska joidenkin sen asennusprosessien on käytettävä juurta.
 • Älä su root.
 • Älä asenna solmuja maailmanlaajuisesti pääkäyttäjänä.

Voit tarkistaa heidän doc-tiedostot saadaksesi lisätietoja Hyperledger Composer -asennuksen ennakkoedellytysten lataamisesta.

Mac käyttöjärjestelmä

MacOS Hyperledger Composer -asennuksessa joudut asentamaan joitain näistä työkaluista ennen kuin siirryt Composeriin. Nämä ovat –

 • Apple Xcode ja NVM.
 • macOS-versio 10.12.

Ensinnäkin sinun on asennettava nvm, koska se antaa sinun asentaa, vaihtaa ja päivittää Node.js: n eri versioissa.

Lisäksi sinun on asennettava Node, Docker ja VSCode. Joka tapauksessa voit tarkistaa heidän dos ymmärtää täysin, mitkä koodit suoritetaan Hyperledger Composer -asennusta varten.

Kehitysympäristön asentaminen

Sinun on noudatettava joitain näitä ohjeita, jotta Hyperledger Composer -sovelluksen kehitystyökalut asennetaan. Katsotaan siis mitä ne ovat.

Komponentit, jotka sinun on asennettava

Ensinnäkin, aloita CLI-työkaluista. Pohjimmiltaan on olemassa muutamia hyödyllisiä CLI-työkaluja, mutta säveltäjä-cli olisi paras tapa edetä. Seuraavaksi hanki Yeoman, säveltäjä-lepopalvelin ja generaattori-hyperlehti-säveltäjä. Vaikka nämä kolme eivät ole järjestelmän ydin, ne ovat silti hyödyllisiä.

Sen jälkeen sinun on asennettava Playground. Tätä varten sinun on ladattava selainohjelma ja asennettava se testausta ja muokkausta varten paikalliselle koneellesi.

Lisäksi sinun on määritettävä IDE. Vaikka sinulla on leikkikenttä Business Network -ohjelmointiin, monet teistä haluaisivat työskennellä IDE: ssä.

Viimeiseksi sinun on asennettava Hyperledger Fabric, se antaisi sinulle yrityksesi verkoston perustan. Jos tarvitset lisätietoja siitä, sinun kannattaa tarkistaa heidän asiakirjat.

Luku-5: Kuinka leikkikenttää käytetään

Hyperledger Composer Playground on vankka käyttöliittymä, johon voit ottaa käyttöön, määrittää tai jopa testata yritysverkkoasi. Lisäksi edistyneiden ominaisuuksien avulla voit helposti kutsua muita osallistujia verkkoosi.

Lisäksi voit muuttaa verkon suojaustasoa ja muodostaa yhteyden muihin siellä oleviin yritysverkkoihin.

Jos olet suhteellisen uusi Hyperledger Composer Playgroundissa, suosittelen tutustumaan Playground-oppaisiin. Se johtuu siitä, että opetusohjelma auttaa sinua varmasti oppimaan, miten yritysverkko otetaan käyttöön, konfiguroida tai jopa testata. Ja sinun on tiedettävä siitä, ennen kuin aloitat vuorovaikutuksen yritysverkkokorttien kanssa.

Sivuhuomautus: Jos sinä ja toinen käyttäjä käytät Hyperledger Composer Playground -laitetta muodostaaksesi yhteyden samaan Fabric-esiintymään, päivitä selain muokkaamisen jälkeen. Jos et, muokkaus ei tallentunut. Kun päivität selaimen, se hyväksyy verkkoosi tekemäsi muutokset. Todellisuudessa, jos muutat yritysverkkoa hyväksymättä muita käyttäjän muutoksia, muutokset menetetään lopullisesti.

Kuinka navigoida Hyperledger Composer -leikkikentällä

Yritysverkko-sivu

Kun aloitat Playgroundin, näet ilmeisesti tämän sivun aluksi. Se on tämän työkalun oletussivusivu. Täältä voit myös nähdä, mitä yrityskortteja sinulla on käytettävissänne. Todellisuudessa jokainen yritysverkkokortti antaisi sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset yhteyden muodostamiseksi kelvolliseen verkkoon.

Kun olet valinnut yritysverkon, siirryt Määritä-sivulle.

Lyhyesti sanottuna tältä sivulta saat paljon tekemistä. Nämä ovat –

 • Yhteyden muodostaminen olemassa olevaan yritysverkkoon:

Ehkä olet jo ottanut käyttöön yritysverkon ja sinulla on siihen kortti. Joten voit vain napsauttaa korttia ja muodostaa yhteyden kyseiseen yritysverkkoon.

 • Uuden yritysverkon käyttöönotto:

Ehkä se on ensimmäinen kerta Hyperledger Composer Playgroundilla ja haluat ottaa käyttöön aivan uuden yritysverkon. Todellisuudessa on olemassa esimerkkiliiketoimintaverkko, joka voi auttaa sinua mallintamaan oman järjestelmän, tai voit luoda sen vain tyhjästä.

 • Vuorovaikutus yritysverkkokorttien kanssa:

No, tiedät jo, että käyntikortit ovat väline yhteyden muodostamiseksi yritysverkkoon. Tyypillisesti se on identiteetin ja profiilin yhdistelmä. Yleensä kortti antaa sinulle mahdollisuuden poistaa tai viedä se jopa muodostaaksesi yhteyden toiseen yritysjärjestelmään Hyperledger Composer Playgroundissa.

 • BNC: n tuominen:

Ehkä vei käyntikortin Playgroundilta ja haluat nyt tuoda sen toiseen. Tarvitset siis vain.korttitiedoston edelliseltä tietokoneelta ja tuo se sitten “Lisää yritysverkkokortti” -vaihtoehtoon.

 • Yhdistäminen käyttäjätunnuksella ja käyttäjätunnuksella:

Todellisuudessa tämä toimii, kun sinulla on jo käyttäjän salaisuus tai käyttäjätunnus verkonvalvojalta. Joten, käytä vain “Yhdistä tunnistetiedoilla” -vaihtoehtoa päästäksesi välilehteen ja luo tarvittava kortti tarpeen mukaan.

 • Katso leikkikentän opetusohjelma:

Jos olet uusi käyttöympäristössä, sinun kannattaa tutustua opetusohjelmiin, jotta saat sen kiinni. Lisäksi opetusohjelma antaa sinulle varmasti tietää, miten voit luoda yritysverkon alusta alkaen ja miten voit suorittaa muita perustoimintoja.

Yritysverkkoasetukset

Kun olet muodostanut yhteyden verkkoon, saat kaksi vaihtoehtoa – Määritä välilehti ja Testi-välilehti.

Näissä kahdessa voit suorittaa useita toimintoja. Jos et muuta yritysverkon nimeä, se on perusnäyte-verkko.

Katsotaanpa, mitä näillä kahdella välilehdellä on sinulle.

Määritä-välilehti

Määritä-välilehden avulla voit päivittää, muokata tai jopa luoda yritysverkkoasi. Todellisuudessa sivulla vasemmalla kulmalla on luettelo tiedostoista, jotka määrittivät yrityksesi verkoston.

Jos haluat nähdä kyseisten tiedostojen sisällön, sinun on napsautettava niitä ja sitten se avaa muokkausnäkymän, jota voit muokata ja nähdä. Lisäksi, jos haluat lisätä tiedostoja, voit napsauttaa Lisää tiedosto -painiketta. Todellisuudessa voit lisätä komentotiedostoja, mallitiedostoja, kyselytiedostoja ja pääsynhallintatiedostoja verkkoon.

Kun olet muuttanut ja lisännyt tiedostoja, voit ottaa muutokset käyttöön Hyperledger Composer Playgroundin Ota käyttöön muutokset -painikkeella..

Kun olet ottanut muutokset käyttöön, voit testata ne Testi-välilehdellä. Lisäksi voit viedä yrityksesi verkoston a.bna-tiedostona.

Muista kuitenkin, mitä sanoin aiemmin, älä unohda päivittää tallentaaksesi muutokset.

Testi-välilehti

Testi-välilehden avulla voit helposti testata käyttöön otetun verkon, kuten kuinka osallistujatyypit toimivat tai miten varat toimivat tai jopa tapahtumaprosessit. Välilehden vasemmassa reunassa näet, että kaikki sisällöt ja osallistujat ovat luettelossa.

Lisäksi kun valitset jonkin niistä, se avaa rekisterin, josta näet kaikki aktiiviset esiintymät. Jos alustalla ei vielä ole osallistujia tai resursseja, rekisterit ovat tyhjät.

Toisaalta voit myös luoda vastaavia tapahtumia, omaisuuksia tai osallistujia rekisteristä.

Kaikkien tapahtumarekisterien kautta voit myös tarkistaa kaikki verkossa tapahtuneet tapahtumat. Lisäksi näet jopa tapahtumia, jotka tapahtuivat uusien omaisuuksien tai osallistujien luomisen yhteydessä.

Jos haluat tarkistaa, toimiiko se oikein vai ei, voit yksinkertaisesti lähettää tapahtuman ja nähdä, mitä tapahtui rekistereistä. Se on loistava tapa selvittää vialliset tapahtumat tai mahdolliset koodivirheet.

Luku-6: Liiketoiminnan estoketjuverkoston kehittäminen

Yritysverkon määritelmä

Business Network Definition on yksi Hyperledger Composer useiden organisaatioiden ohjelmointijärjestelmän pääkäsitteistä. Todellisuudessa tunnet heidät BusinessNetworkDefinition-luokalta. Lisäksi ne määritellään yleensä säveltäjä-common-moduulissa, ja sekä järjestelmänvalvoja että asiakas voivat viedä sen.

Pohjimmiltaan sillä on kolmenlaisia ​​tiedostoja –

 • Mallitiedostot
 • JavaScript-tiedostot
 • Kulunvalvontatiedostot

Todellisuudessa mallitiedostojen avulla voit määrittää verkkotunnuksen. Toisaalta JavaScript-tiedostot sisältävät pääasiassa prosessoritoimintoja tapahtumia varten. Enemmän, tapahtumaprosessoritoiminnot toimivat Fabricissa ja niillä olisi pääsy omaisuusrekistereihin.

Mikä tahansa Hyperledger Composer -organisaatioanalyytikko voi luoda mallitiedostot, koska ne määrittelevät yrityksensä rakenteen.

Toisaalta JavaScript-tiedostot olisivat kehittäjien ensisijainen tavoite, koska ne välittäisivät liiketoiminta-analyytikoiden vaatimukset.

Toisaalta kulunvalvontatiedostot kontrolloivat osallistujan oikeutta käyttää eri tiedostoja ja verkon toimintoja.

Yritysverkkojen kehittäminen

Yritysverkoston kehittäminen on monivaiheinen prosessi. Katso mitä ne ovat alhaalta.

 • Malli

Useiden Hyperledger Composer -organisaatioiden kehittäjät työskentelevät liiketoiminta-analyytikoiden kanssa mallintamalla toimialueitaan. Lisäksi sillä olisi säveltäjän mallinnuskieli ja se tarjoaisi omaisuuden ja muiden resurssien perusrakenteen.

 • Kulunvalvonta

Mallin rinnalla, Hyperledger Composerin tekniset analyytikot tai kehittäjät, useita organisaatioita työskentelisi pääsynvalvontasääntöjen parissa. Todellisuudessa solmuille olisi useita ehtoja ja monitasoisia muotoilupisteitä.

 • Ota käyttöön

Komentosarjojen, pakkausten ja pääsynhallinnan jälkeen kehittäjät ottavat verkon käyttöön ja testaavat sen komentorivityökaluilla.

 • Testata

No, testaamiseen tarvitaan ihanteellinen malli. Joten kehittäjät voivat käyttää vertailussa kehyksiä Chai tai Mocha. He voivat käyttää kangasta myös tästä syystä.

 • Integroi

Kaiken testauksen jälkeen käyttöliittymäsovellus tulee peliin. Joten voit käyttää REST-palvelinta REST-sovellusliittymän luomiseen käyttöliittymälle.

Sovellusten kehittäminen

Useiden Hyperledger Composer -organisaatioiden olisi saatava pääsy mobiililaitteisiin, verkkoon tai Node.js: ään sovellusten kehittäminen. Ja siksi työkalu tukee näiden luomista kehyksessä.

 • Kirjoita Node.js-sovellus

Ensinnäkin sinun on kehitettävä Node.js-sovellukset työskentelemään useiden organisaatioiden Hyperledger Composer -alustan kanssa. Lisäksi sen avulla voit muodostaa yhteyden verkkoon, päivittää sen, poistaa omaisuutta, lukea rekistereitä ja paljon muuta.

 • Luo verkkosovelluksia

Sinun on varmistettava, että verkkoyhteys, jonka haluat yhdistää verkkoon, voi soittaa REST-sovellusliittymän. Todellisuudessa paras tapa edetä on käyttää REST-palvelinta sovellusliittymän luomiseen sovelluksille.

 • Tilaa tapahtumia

Varmista, että Node.js-sovellukset voivat tilata järjestelmän tapahtumia. Kuten jo tiedät, määrität tapahtumat aiemmin, ja ne lähetetään, kun tietyt tapahtumat tapahtuvat alustalla.

Olemassa olevien järjestelmien integrointi

Voit integroida minkä tahansa olemassa olevat järjestelmät käyttämällä Hyperledger Composer -esimerkkien Loopback-sovellusliittymää. Katsotaanpa, miten se tehdään Hyperledger Composer -esimerkkeille.

 • Luo REST-sovellusliittymä käyttämällä REST-palvelinta.
 • Muista julkaista tapahtumat REST-palvelimelta.
 • Lisää todennusprosessi REST-palvelimelle.
 • Ota REST-palvelin käyttöön usean käyttäjän tilassa.
 • HTTPS ja TLS varmistavat REST-palvelimesi turvallisuuden. Joten muista lisätä ne tai määrittää ne oikein.
 • Voit myös ottaa käyttöön REST-palvelimen, jotta voit integroida kaikki olemassa olevat verkkoratkaisut uuteen järjestelmään.
 • Voit mukauttaa RST-palvelinta yritysverkosta ottamaan käyttöön mukautetun REST-sovellusliittymän sovelluksillesi.
 • Node-RED antaisi sinun lähettää, lukea tapahtumia, päivittää tai poistaa omaisuutta ja tilata tapahtumia.
 • Voit käyttää tapahtumaprosessoreita soittamaan ulkoisiin HTTP- tai REST-palveluihin monimutkaisen laskennan poistamiseksi lohkoketjusta.

Luku-7: Ongelmien hallinta ja diagnosointi

Ratkaisun hallinta

Hyperledger Composer -esimerkkien hallinta viittaa lähinnä identiteetteihin ja osallistujien hallintaan. Nämä kaksi elementtiä ovat pikemminkin minkä tahansa yrityksen lohkoketjujärjestelmän peruskäsite.

 • Osallistujien lisääminen

Sinun on lisättävä osallistujat verkkoon, ennen kuin he voivat tehdä mitään tapahtumia Hyperledger Composer -esimerkkeissä. Siten osallistujat luovat omaisuutta ja jopa vaihtavat niitä muiden järjestelmän osanottajien kanssa.

 • BNC: n tuonti, vienti ja luominen

Hyperledger Composer -työkalujen avulla yritysverkkokortin luominen on vaivatonta. Tarvitset vain yhdistelmän identiteettejä, varmenteita ja yhteysprofiileja. Lisäksi työkalut auttavat myös viemään, tuomaan muita BNC: itä.

 • Antaa osanottajalle henkilöllisyys

Voit antaa osanottajalle identiteetin komentorivin tai sovellusliittymän avulla Hyperledger Composer -työkaluista. Siksi, kun annat uuden henkilöllisyyden, osallistujalla olisi lupa olla vuorovaikutuksessa järjestelmän kanssa.

 • Osallistujan sitominen olemassa olevaan henkilöllisyyteen

Ehkä olet jo luonut identiteetin Hyperledger Composer -työkalujen avulla. Joten nyt sinun on vain yhdistettävä osallistuja siihen. No, sitä varten voit käyttää komentoriviä tai API: ta, samoja ohjeita identiteetin luomiseen.

 • Luettelo kaikista identiteeteistä

Oikean henkilöllisyydenhallintajärjestelmän ylläpitämiseksi sinun on kartoitettava kaikki osallistujat ja henkilöllisyys. Joten hanki luettelo ja tarkista ne identiteettien perusteella varmistaaksesi, että näin tapahtuu.

 • Osallistujan kumoaminen henkilöllisyydestä

Jos rikot sääntöjä, voit peruuttaa henkilöllisyyden osallistujalta. Siksi osallistuja ei voi enää tulla yritysverkkoon tai edes olla vuorovaikutuksessa sen kanssa.

Ongelmien diagnosointi

Hyperledger Composer -työkalut käyttävät Winston-lokimoduulia ja haastattelevat Config-moduulia haastamaan myös konfigurointitiedot. Todellisuudessa, jos se ei löydä mitään, se käyttää oletusasetuksia.

Sinun on kuitenkin tiedettävä, että jos se ei löydä määritystiedostoa, se antaa varoitusviestin. Pohjimmiltaan se sanoo, että se ei löytänyt mitään määrityksiä hakemistosta. Toisaalta, jos olet tyytyväinen oletuksiin, voit estää viestin ympäristömuuttujilla.

Ongelman diagnosointi

Hyperledger Composer -työkalujen avulla voit helposti diagnosoida mahdolliset virheet järjestelmässä. Jos sovelluksessa on jotain vikaa, voit saada siitä vianmäärityksen. Mutta sinun on muistettava, että tarvitset kirjauskehyksen diagnostiikan saamiseksi.

Pohjimmiltaan puunkorjuuta varten on 2 erilaista konttia

 • Säilö, jossa sovellus on käynnissä
 • Ketjutunnussäiliö, jossa tapahtumat suoritetaan

Oletuskokoonpano

Puitteissa näet lokitiedot kaikilla seuraavilla tasoilla –

 • Varoittaa
 • Virhe
 • Sanallinen
 • Tiedot
 • Virheenkorjaus

Joka tapauksessa poistumis- tai syöttölokit tuotetaan pääasiassa toiminnon lopussa tai alussa. Joten saat ne Debug-tasolla.

Kuinka hallita tuotettua?

Jos haluat hallita diagnoosin jälkeen tuotettujen tietojen sijaintia tai tyyppiä Hyperledger Composer -työkaluilla, voit käyttää yksinkertaista JSON-määritystä. Joten Config-moduulin avulla voit helposti jäsentää JSON-tiedoston.

Tällä säätimellä saat –

 • Millä tasolla viestit tuottavat?
 • Minne viestit menisivät?

Luku-8: Hyperkeittosäveltäjien oppaat

Leikkikentän opas

Auttaakseen sinua he tarjoavat täydellisen Playground Hyperledger Composer -opetusohjelman. Prosessin avulla voit helposti tietää, miten voit käyttää alustaa. Kuvaan sitä lyhyesti tässä.

 • Vaihe yksi: Aloita säveltäjän leikkikenttä

Ensinnäkin Hyperledger Composer -oppaassa sinun on aloitettava leikkikenttä. Todellisuudessa pääset yritysverkkonäyttöön, kun se avautuu.

 • Toinen vaihe: Luo yritysverkko

Seuraavaksi sinun on luotava yritysverkko. Joten voit valita mallin tai tuoda myös oman mallisi.

 • Kolmas vaihe: Yhdistä yritysverkkoon

Luomisen jälkeen näet yritysverkkokortin. Joten sinun on napsautettava sarjaa muodostaaksesi yhteyden verkkoon. Tässä on myös toinen Hyperledger Composer -opetusohjelma, joka sisältää tietoja lompakon linkitysvaihtoehdoista.

 • Vaihe neljä: Lisää mallitiedostot

Kun olet sisään, siirry määritä-välilehteen ja luo mallitiedostoja tai edes muokkaa sitä haluamallasi tavalla. Lisäksi voit tarkistaa mallin.

 • Vaihe 5: Lisää tapahtumaprosessorin komentosarjatiedostot

Kun olet määrittänyt mallitiedostot, voit siirtyä verkon tapahtumalogiikkatiedostoihin. Todellisuudessa se käyttää pääasiassa JavaScript-toimintoja. Kaikki toiminnot suoritetaan, kun tapahtuma käsitellään.

 • Vaihe kuusi: Hallitse pääsyä

Pääsynhallintatiedostojen avulla voit määrittää säännöt ja rajoittaa pääsyä tiettyihin verkon osiin.

 • Seitsemäs vaihe: Ota yritysverkko käyttöön

Kun kaikki käyttöoikeustiedostot, mallitiedostot ja komentosarja ovat valmiina, voit ottaa verkon käyttöön testausta varten.

 • Kahdeksas vaihe: Testaa verkon määritys

Testaa ensin verkon määritelmä luomalla osallistujia, omaisuutta ja vaihtamalla sitä verkossa.

 • 9. vaihe: Luo osallistujia

Lisää todellisuudessa nopeasti kaksi osallistujaa verkostoon, jotta voit jakaa omaisuutta näiden kahden kesken ja nähdä tulokset.

 • Kymmenes vaihe: Luo omaisuutta

Sen jälkeen luo omaisuutta ja tee yhdestä osallistujista kyseisen omaisuuden omistaja, jotta solmu voi suorittaa tapahtuman.

 • Vaihe 11: Siirrä omaisuutta

Lisäksi siirrä osa varoista toiselle osallistujalle ja tarkista tulos. Voit toistaa sen myös päinvastoin.

Tämän jälkeen tiedät vihdoin, toimiiko alustasi parhaiten vai ei.

Muita oppaita, joihin etsiä

Siellä on myös Hyperledger Composer -opetusohjelma kehittäjille, joiden on tiedettävä ratkaisujen tekninen puoli. Näiden avulla oppaat, kehittäjät voivat jopa muokata sitä ja tehdä sen haluamallaan tavalla.

Tämän lisäksi on myös kyselyt Hyperledger-säveltäjän opetusohjelma. Tässä opit käyttämään REST-sovellusliittymää tai säveltäjän kyselykieltä.

Todellisuudessa kyselykieli voi suodattaa minkä tahansa kriteerin tuloksen ja jopa kutsua tiettyjä siirtymiä. Se esimerkiksi vaatisi kaikki toiminnot, joilla poistetaan omaisuus tai päivitetään tulosjoukot.

Löydät kyselytiedostot päähakemistosta, niillä olisi yritystoverkossa tiedostopääte nimeltä. Hyperledger Composer -opetusohjelma on siis opas, jotta voit käsitellä kyselytoimintoja täydellisesti.

Luku-9: Loppuhuomautus

Näyttää siltä, ​​että olemme saavuttaneet Hyperledger Composer -oppaan päätepisteen. Todellisuudessa Hyperledger Composer -esimerkit voivat olla erinomainen vaihtoehto sinulle, jos haluat käynnistää blockchain-verkon nopeasti.

Kuten näette, blockchain-verkon käynnistäminen on suhteellisen helppoa heidän Playgroundinsa avulla. Joten uusien Hyperledger Composer -esimerkkien testaaminen on loistava vaihtoehto täällä. Paitsi että konfiguroit koko jutun, saat myös huoltotukea.

Autan sinua helpottamalla, olen jo antanut kaikki tiedot, joita tarvitset viimeisen puhelun soittamiseen. Hyperledger Composer -opetusohjelman avulla on myös helppo oppia käyttämään sitä.

Valitettavasti he ilmoittivat äskettäin asettavansa tauon Compose-kehitykseen. Mutta miksi? Hyperledger Composer on vankka työkalu, mutta jos lisäät siihen uusia ominaisuuksia, se tekee siitä monimutkaisemman.

Tämän työkalun käytön idea oli yksinkertaistaa yritysverkon käyttöönottoprosessia. Mutta jos lisäominaisuuden lisääminen on ristiriidassa sen kanssa, se ei ole paras työkalu?

Siksi varmistaaksesi, että voit silti käyttää sitä verkon jatkamiseen, ne lisäävät ominaisuudet Hyperledger-kankaaseen. Koska säveltäjä tarvitsee kangasta toimiakseen missä tahansa ominaisuudessa, joka antaisi sinulle pääsyn myös säveltäjästä. Et kuitenkaan saa häiritseviä elementtejä itse työkalussa.

Mutta viestinsä mukaan, jos joku haluaa lisätä ominaisuuden, hän voi lähettää kehitetyn version yhteisölle.

Toivottavasti opas auttoi sinua millään tavalla, ja nyt tiedät, miten se todella toimii.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map