ICO Vs DAICO: Mikä on ero näiden kahden välillä?

Initial Coin Offering (ICO) -konseptista on nopeasti tullut yksi suosituimmista joukkorahoituksen muodoista varsinkin kun lohkoketjusta ja kryptovaluutasta tulee enemmän valtavirtaa. Saattaa kuitenkin olla uusi DAICO-niminen joukkorahoitusmalli, joka saattaa haastaa ICO-mallin. On tärkeää arvioida ICO Vs Daicoa näiden kahden välisten erojen ymmärtämiseksi.

ICO vs. DAICO: näiden kahden välisen eron ymmärtäminen

ICO tapahtuu, kun yritys tai organisaatio valmistaa digitaalisen tunnuksen tai kryptovaluutan, jota se sitten tarjoaa yleisölle pääoman saamiseksi, jota sitten käytetään projektien toteuttamiseen. Monet yritykset ovat onnistuneesti keränneet paljon varoja ICO: n kautta, ja tällainen joukkorahoitus on osoittautunut varsin tehokkaaksi.

Valitettavasti sillä on myös ollut kohtuullinen osuus haittoja, mukaan lukien viranomaisten kritiikki asianmukaisen sääntelyn puuttumisesta. Huijarit ovat myös varastaneet rahaa sijoittajilta, mikä on johtanut miljoonien menetykseen. Tämä on johtanut parempaan ICO-malliin ja DAICO saattaa olla se.

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin julkaisi aiemmin tänä vuonna valkoisen paperin DAICO: sta, jossa hän kuvaili sitä yhdistelmänä vanhasta ICO-mallista ja hajautetusta autonomisesta organisaatiosta (DAO). DAICO-konseptin taustalla on tarve mallille, joka keskittyy ICO-mallissa olevien riskien minimoimiseen, joten ICO vs DAICO -vertailu

DAICOn erilaiset ominaisuudet

DAICO antaa sijoittajien tai rahakkeiden haltijoiden maksaa summan ajan mittaan, toisin kuin ICO: t, joissa investointisumma nostetaan projektin alkaessa. DAICO-lähestymistapa antaa sijoittajille enemmän hallintaa ja antaa heidän jopa määrittää nopeuden, jolla varat luovutetaan kehitystiimille. Tunnuksen haltijat päättävät hinnan äänestämällä, ja tämä sisältää sen, jatketaanko rahan toimittamista vai jätetäänkö hana kuivumaan.

DAICO-lähestymistavan idea on ratkaisu, joka kannustaa kehittäjiä olemaan rehellisiä ja keskittymään edelleen projektiin ja rajoittaa huijauksen todennäköisyyttä. Tämän konseptin odotetaan toimivan hyvin erityisesti kehittäjille, jotka suhtautuvat vakavasti projektiin. Se varmistaa, että kehittäjät palkitaan ajoittain tehdyn työn määrän tai rekisteröidyn edistymisen perusteella. Päivän päätteeksi sen tarkoituksena on tarjota osapuolille win-win-tilanne.

DAICO: t kannustavat myös sijoittajien sitoutumista erityisesti äänestyksen kautta ja antavat heille mahdollisuuden seurata projektia. Tämä on toisin kuin ICO: t, joissa sijoittajilla ei ole minkäänlaista määräysvaltaa sijoitettuaan rahansa ja heillä ei usein ole mahdollisuutta olla mukana.

DAICOn haasteet

Vaikka Vitalik kehitti DAICO-konseptin voittamaan ICO: n haasteet, kuten edellä on mainittu, on tärkeää huomata, että DAICO: lla on myös haasteitaan. Sijoittajia on esimerkiksi koulutettava useista näkökohdista, kuten tietoon perustuvien päätösten tekemisestä markkinoilla ja merkittävistä hintavaihteluista. Huomioon on otettava myös ulkoisia tekijöitä, kuten lohkoketjuteknologiaan liittyvät haasteet ja yksi hyvä esimerkki on skaalautuvuus. Ethereum on erityisen suosittu ICO: n keskuudessa, mutta ei ole selvää, voisivatko muut lohkoketjut ohittaa sen tulevaisuudessa.

Toinen DAICO-lähestymistapaan liittyvä haaste on se, voidaanko investoijiin luottaa tekemään oikean päätöksen projektin suunnasta, koska heillä on valta. DAICO-konsepti on melko uusi ja Abyss on ensimmäinen projekti, joka testaa aja sitä. Paljon on edelleen epäselvää, etenkin kriteerit, jotka otetaan käyttöön tällaiselle joukkorahoitukselle. Lisätietoja paljastetaan, kun ensimmäinen ajo osoittautuu onnistuneeksi. ICO: n ja DAICO: n arvioinnin perusteella voidaan kuitenkin sanoa, että DAICO esittää houkuttelevamman argumentin.

Yhteenveto


Molemmilla joukkorahoitusmenetelmillä näyttää olevan haittapuolensa, mutta positiivisella puolella DAICO esittää vakuuttavamman argumentin sijoittajien hyväksi ja sen tarkoituksena on suojata heidän etujaan. Tästä syystä se voi olla joukkorahoituksen tulevaisuus blockchain-yhteisössä.

Tykkäsitkö tästä artikkelista? Tässä on toinen vain sinulle, STO Vs ICO: Ero näiden kahden välillä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map