Lopullinen opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Ethereumista

Ethereum on yli 1300 kryptovaluutta salausmaailmassa, ja se on yksi johtavista kryptovaluutoista, joka pysyy Bitcoinin kasassa.

Samoin kuin Bitcoin, se on hajautettu blockchain-verkko, jolla voidaan käydä kauppaa käyttäjien kesken, mutta näiden kahden välillä on merkittäviä eroja.

Bitcoin käyttää blockchainia ja pyrkii tulemaan tehokkaaksi vertaisvertaiseksi sähköiseksi kassajärjestelmäksi. Ethereum keskittyy vain sovelluksen ohjelmointikoodin suorittamiseen. Lisäksi Ethereumin estoketjujärjestelmässä kaivostyöläiset työskentelevät ansaitsemaan eetteriä, jota eri sovelluskehittäjät käyttävät Ethereum-verkon palveluiden maksamiseen.

Ethereumin muut hajautetun alustan edut sisältävät – se on muuttumaton, koska kolmas osapuoli ei voi tehdä muutoksia tietoihin. Ilman keskeistä epäonnistumispistettä se on myös hyvin suojattu hakkeroinnilta ja muulta vilpilliseltä toiminnalta. Internetin sääntelyorganisaatiot tai hallitukset eivät myöskään voi poistaa tietoja, koska ne ovat hajallaan koko verkossa.

Joten Ethereum on blockchain-sovellus, mutta täysin eri tarkoitukseen.

Mutta mikä on Ethereum?

Kuvahyvitykset: Ethereum

Ethereum on julkinen, avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä ja hajautettu käyttöjärjestelmä älykäs sopimuksen toiminnallisuus. Se on myös tietokoneiden verkko, joka toimii Ethereum-lohkoketjussa ja jonka avulla ihmiset voivat vaihtaa kolikoita.

Yksinkertaisimmillaan se on blockchain-tekniikkaan perustuva avoin ohjelmistoalusta, jonka avulla kehittäjät voivat tehdä ja ottaa käyttöön (Dapps) hajautettuja sovelluksia.

Mikä on älykäs sopimus?

Ethereum-alusta on rakennettu mahdollistamaan älykkäiden sopimusten luominen vertaisverkon kautta.

Älykäs sopimus on lause, joka kuvaa tietokonekoodia, jota kehittäjät käyttävät omien toimintojensa ohjelmointiin. Ne tunnetaan korkean tason ohjelmakoodeina, jotka voidaan kirjoittaa käärmeellä, LLL: llä tai Solidityllä.

Blockchainilla käytettynä älykäs sopimus on aivan kuin itsekäyttöinen tietokone, joka suoritetaan automaattisesti, kun tietyt ehdot täyttyvät.

ERC20– Ethereumin pyyntö kommentoida


Kuvahyvitys: Ethereum

ERC20 on vakioprotokolla, jota käytetään Ethereumin lohkoketjun älykkäisiin sopimuksiin tunnusten toteuttamiseen. Se perustettiin 19. marraskuuta 2015, ja siinä määritetään luettelo Ethereum-tunnisteiden säännöistä, jotta kehittäjät voivat ennustaa tunnusten välisen vuorovaikutuksen. Se sisältää myös sen, kuinka tunnukset tulisi siirtää osoitteen välillä ja miten sisällä tulisi käyttää.

Se on myös varsin suosittu joukkorahoitusyritysten keskuudessa, jotka työskentelevät ICO: n parissa yksinkertaisen käyttöönottomenettelyn ja suuren yhteentoimivuuspotentiaalin kanssa muiden ETH-tunnusten kanssa.

Toukokuusta 2018 lähtien ERC20-merkintäsopimuksia on yli 83 400, ja onnistuneisiin sopimuksiin kuuluvat Bancor, Bankex, Qash, jotka keräävät yli 70 miljoonaa dollaria kukin.

Mikä on eetteri?

Eetteri on kryptovaluutta, jonka lohkoketjun tuottaa Ethereum-alusta. Se tunnetaan digitaalisena haltijavarallisena eikä vaadi kolmatta osapuolta käsittelemään maksua. Se ei kuitenkaan toimi vain kryptovaluuttana. Sen sijaan se toimii myös verkon hajautetuissa sovelluksissa.

Tammikuusta 2018 lähtien eetterin kokonaismäärä oli 98 miljoonaa, ja vähintään 150 myymälää on alkanut hyväksyä sen.

Kuinka Ethereum toimii?

Ethereum perustuu Bitcoinin protokollaan ja sen blockchain-suunnitteluun. Ethereumin lohkoketjua voidaan pitää transaktiopohjaisena tilakoneena. Kun tapahtuma suoritetaan, kone siirtyy yksinkertaisesti toiseen tilaan.

Nyt jokainen Ethereumin osavaltio koostuu miljoonista tapahtumista. Nämä tapahtumat ryhmitellään lohkoiksi, jotka on yhdistetty toisiin lohkoihin. Mutta ennen kuin tapahtuma lisätään kirjanpitoon, se on vahvistettava prosessilla, joka tunnetaan nimellä kaivos. Monet kaivostyöläiset kilpailevat keskenään lohkon luomiseksi. Kun kaivosmies luo lohkon, muodostetaan eetterimerkit ja ne annetaan kaivostyöläiselle. Jos haluat lisätietoja, lue arvostelu, Toimiiko Ethereum?

EVM- Ethereum-virtuaalikone

Ennen Ethereumin luomista estoketjusovellukset suunniteltiin suorittamaan rajoitettu joukko toimintoja.

Sitten tuli esiin Ethereumin innovaatio-EVM!

Ethereum Virtual Machine on Turingin täydellinen ohjelmisto, joka toimii älykkäiden sopimusten ajonaikaisena ympäristöön.

Sen avulla kuka tahansa voi suorittaa ohjelmaa, riippumatta muistista ja ajasta, jonka tietty ohjelmakieli antaa. Joten uuden lohkoketjuverkon rakentamisen sijaan ETH: lla voit kehittää tuhansia erilaisia ​​sovelluksia yhdelle alustalle. Ja koska jokainen Ethereum-solmu toimii tällä virtuaalikoneella, sovellukset voivat yksinkertaisesti toimia hajautetusti ilman, että heidän on tehtävä omaa lohkoketjuaan.

Lisäksi Ethereum Virtual Machine on myös toteutettu Java-, Go-, Python-, Ruby-, JavaScript-, C ++ -, WebAssembly- ja Rust-ohjelmille..

Ethereum Blockchain -sovellukset – DApps (hajautetut sovellukset)

Hajautetut sovellukset palvelevat samankaltaista tarkoitusta kuin sovellukset, mutta koska ne ovat hajautettuja – ne toimivat solmujen verkossa eikä yhdessä keskipisteessä. DApps ovat itsenäisiä, turvallisia, helpommin toteutettavissa, avoimen lähdekoodin ja niiden käyttöaika on 100%. Tammikuusta 2018 lähtien on yli 250 live-DApps: ää, joissa on yli sata kehitteillä.

Aloittelijan opas: Mikä on hajautettu sovellus (DApp)?

Kuinka skaalata Ethereum dApps

Tässä on joitain lupaavimpia Ethereum-sovelluksia, joihin haluat tutustua:

  • Golem: Golem on avoimen lähdekoodin, globaali ja hajautettu supertietokone, johon kuka tahansa pääsee käsiksi. Se käyttää Ethereum-pohjaista tapahtumajärjestelmää, joka suorittaa maksut palveluntarjoajien, pyynnön tekijöiden ja kehittäjien välillä. Jokainen laskenta tapahtuu hiekkalaatikkoympäristössä ja on eristetty isäntäjärjestelmistä.
  • OmiseGO: OmiseGO on hajautettu sovellus, jonka tarkoituksena on ratkaista erilaisten rahoituslaitosten ongelmat. Tämä verkko on skaalausratkaisu Ethereumin rahoitukselle ja mahdollistaa vertaisvertaisen vertaisarvioinnin ja transaktiot reaaliajassa. OMG-verkon avulla voit yksinkertaisesti käyttää ketjussa pidettäviä digitaalisia resurssejasi ja hallita niitä.
  • Augur: Augur on yksinkertaisesti ennustamisen tulevaisuus. Se on hajautettu, avoin lähdekoodi ja peer to peer -ennustusalusta, joka on rakennettu Blockchainiin. Vaikka näyttää siltä, ​​että pinnalla on hajautettu alusta, Augurilla on lupaavat mahdollisuudet ennustaa tietoja käytännössä mille tahansa teollisuudelle.
  • Kansalainen: Civicin tavoitteena on antaa sekä yksilöille että yrityksille työkalut identiteetin hallintaan ja suojaamiseen tehokkaalla tavalla. Hajautetun arkkitehtuurinsa ansiosta se tarjoaa monivaiheisen todennuksen ilman kirjautumistietoja tai minkäänlaista kolmannen osapuolen todenninta.

Ethereumia voidaan käyttää myös ”hajautettujen autonomisten organisaatioiden” rakentamiseen. DAO on itsenäinen ja hajautettu organisaatio, joka toimii Ethereumin lohkoketjuun kirjoitetun koodin mukaan.

Tunnuksia ostavat ihmiset omistavat DAO: t. Mutta sen sijaan, että ne toimisivat merkkinä, ne toimivat panoksina, jotka antavat ihmisille äänioikeuden.

Ethereumin historia

Jotta ymmärtäisimme ethereumin historian, meidän on aloitettava alusta alkaen.

2013 – Ethereumin valkoinen kirja

Vuonna 2013 uuden kolikon infrastruktuuri rakennettiin. Vitalik Buterin, joka työskenteli sitten Bitcoinin ohjelmoijana, kuvasi ethereum-konseptia. Vitalik kirjoitti ensimmäisen valkoinen paperi kuvaamalla sitä. Myöhemmin samana vuonna hän ehdotti prototyyppiä, jolla on yleinen ohjelmointikieli.

2014 – Ethereumin ilmoitus

Tammikuussa 2014, Pohjois-Amerikan Bitcoin-konferenssin aikana, Vitalik ilmoitti konseptista. Hän nimitti myös ethereumin kehittäjät, eli Jeffrey Wilcklen ja tohtorin Gavin Wood.

Saman vuoden huhtikuussa hän julkaisi ethereumin muodolliset eritelmät keltaisessa kirjassa. Vitalik koodasi myös ensimmäisen täysin toimivan ohjelmointikielen. Tätä käytettiin myöhemmin ethereumin prototyyppinä.

Heinäkuuhun 2014 mennessä Eetteri oli tehty. Kerätty pääoma käytettiin lakisääteisten selvitysten selvittämiseen. Saman vuoden elokuuhun mennessä Eterin myynnistä oli kerätty 14 miljoonaa dollaria.

Syyskuussa 2014 ethereumin ICO-ostajat palkittiin 60 miljoonalla eetterillä. Loput ETH lähetettiin eetterin voittoa tavoittelemattomalle säätiölle Sveitsiin.

Marraskuussa 2014 Berliinissä järjestettiin DEVCON-0-kokous. Tämä tapahtuma toi yhteen ethereumin kehittäjät kaikkialta maailmasta. Kokouksessa keskusteltiin ethereum-tekniikan eri näkökohdista. Tapahtuman jälkeen erilaiset esitykset tekivät ethereumista skaalautuvamman, turvallisemman ja luotettavamman.

2015 – Kehittäjät tukevat Ethereumia

Huhtikuussa 2015 käynnistettiin DEVgrant-ohjelma. Ohjelman oli tarkoitus palkita sekä ethereumin kehittäjät että kannattajat. Ohjelma auttoi rahoittamaan ethereum-hankkeita ja alustaa.

Heinäkuun lopulla 2015 julkaistiin ensimmäinen ethereumin virstanpylväs. Älykäs sopimus Frontier paransi huomattavasti ethereum-ekosysteemiä.

Saman vuoden marraskuussa DEVCON-1 -tapahtuma pidettiin Lontoossa. Tapahtuma kesti viisi päivää. Tapahtumaan osallistui yli 400 osallistujaa ja pidettiin yli 100 esitystä. Tapahtuma oli onnistuneempi kuin vuonna 2014, koska vakiintuneet yritykset, kuten Microsoft, IBM ja USB, olivat läsnä.

Myös DEVCON-1-kokouksessa blockchain-tekniikka tuli parrasvaloihin. Ethereum oli eturintamassa tekniikan kanssa ja se oli merkittävä lisäys.

2016 – Ethereumin julkinen myynti & Halkaisee

Maaliskuussa 2016 ethereum-verkostoon tehtiin parannuksia. Päivityksen teki Homestead, joka on parannusprotokolla.

Saman vuoden toukokuussa Ethereum sai suuren vauhdin tiedotusvälineiden kautta. Lisääntynyt kattavuus johti 150 miljoonan dollarin keräämiseen julkisessa myynnissä.

Kesäkuussa 2016 ethereum oli hakkeroitu ensimmäistä kertaa. Hakkerit väittivät varastaneensa yli 50 miljoonan dollarin eetteriä. Tämä johti lukuisiin kiistoihin samassa kuussa.

Saman vuoden heinäkuussa kesäkuussa todettujen riitojen vuoksi ethereum-verkosto jaettiin kahteen osastoon. Kaksi jakoa olivat: Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Ethereum turvautui hajautettuun päätöksentekoon, lisäprotokolliin ja konfliktinratkaisustrategioihin. Ethereum classic puolestaan ​​turvautui koodilakiin, lohkoketjun muuttumattomuuteen ja oleelliseen kapinaan.

Jako johti edelleen kehittäjien, ethereumin perustajien, liikekumppaneiden, käyttäjien ja kaivostyöntekijöiden irtautumiseen ethereum classicista.

2017 – Enterprise Ethereum Alliance

Helmikuussa 2017 EEA (yrityksen ethereum-liitto) muodostettiin. Tässä liittoumassa Microsoft edistyi yhdessä vakiintuneiden pankkien ja teknologiageekkien kanssa ethereum blockchain -tekniikan hyväksymiseksi.

Saman vuoden toukokuussa oli muodostettu kaksi muuta EEA: ta. Allianssien lisääntyessä lisättiin yhä enemmän korkean profiilin organisaatioita ja yrityksiä.

Tämä liittouma on johtanut uskomaan, että bitcoin todennäköisesti korvataan ethereumilla tänä vuonna – 2018.

DAO Hack

Kuten jo todettiin, DAO on hajautettu autonominen organisaatio! Se toimii avoimen lähdekoodin avulla eikä ole sidottu mihinkään johtoon, hallitukseen tai hallintayhteisöön.

Vuonna 2016 tämä älykkäiden sopimusten joukko keräsi yhteensä 150 miljoonaa dollaria joukossa myydäkseen projektia. Mutta se jotenkin hyödynnettiin kesäkuussa, kun tuntematon yksikkö vaati Eterissä 50 miljoonaa dollaria.

Mutta miksi hakkerointi todella tapahtui?

Se tapahtui DAO: n jaetun toiminnon vuoksi. 17. kesäkuuta 2016 tuntematon henkilö hyödynsi jakotoiminnon raukeamista. Hän antoi hakkereiden toistaa pyyntöään rahakkeiden peruuttamisesta, ennen kuin järjestelmä rekisteröi sen 50 miljoonaksi dollariksi.

Tämän hakkeroinnin jälkeen yhteisöllä kesti 28 päivää keksimään ratkaisu, joka päätyi ”haarukaksi”.

Tämä hakkerointi toi yksinkertaisesti hajoamisen Etherum-yhteisöön, ja se jaettiin kahteen erilliseen lohkoketjuun – Ethereum (ETH), ja alkuperäinen jatkoi Ethereum Classicina (ETC).

Tutustu vertailuihimme:

  • Bitcoin vs Ethereum? Mitä eroa?
  • Ethereum vs Litecoin: Miksi LTC on tarkoitettu transaktioille ja ETH älykkäille sopimuksille?
  • EOS vs Ethereum: Mahdollinen Ethereum-tappaja!
  • Ardor vs Ethereum: Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet?
  • NEO vs Ethereum: Mikä on parempi?
  • Ethereum vs Ripple: Sisäinen vertailu

Lopulliset ajatukset

No, DAO: n hakkeroinnista huolimatta Ethereum etenee eteenpäin ja osoittaa myös lupaavan tulevaisuuden. Se käyttää täysimääräisesti blockchain-tekniikkaa ja varmistaa myös maailman talouden hajauttamisen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map