Mitä ovat atomivahteet? Blockchain-tekniikan tulevaisuus

Atomic swap luokitellaan usein vallankumoukselliseksi uusimmaksi tekniikaksi tai konseptiksi, joka voi muuttaa rahoitusjärjestelmää tulevina vuosina. Asiantuntijoiden mukaan Atomic Swapin käyttöönotto laajemmassa mittakaavassa voi vaikuttaa myös siihen, miten rahansiirrot toimivat nykyään.

Se on uusi tekniikka, jonka avulla ihmiset voivat siirtää kolikoita tai käydä kauppaa keskenään blockchainissa tai blockchainissa ilman vaihtoja tai kolmatta osapuolta. Siirrot voivat olla vain lompakosta lompakkoon, jotta se olisi yksinkertaisempaa ja nopeampaa ihmisille.

Contents

Mitä ovat Atomic Swaps?

Yksinkertaisesti sanottuna, se on älykäs sopimus tai voit kutsua sitä älykkääksi sopimustekniikaksi, joka mahdollistaa yhden kryptovaluutan vaihdon toisen kanssa kahden tai useamman ihmisen välillä ilman keskitettyä vaihtoa.

Tämä tarkoittaa, että kryptovaluutan vaihtoon tai vaihtamiseen ei tarvita keskitettyjä välittäjiä. Voit suorittaa atomivaihdon kahden eri lohkoketjun välillä eri alkuperäisillä kolikoilla tai toteuttaa sen ketjun ulkopuolella. Tämä tarkoittaa, että et ole enää riippuvainen blockchainista. Siksi sitä kutsutaan myös ketjujen väliseksi kaupaksi.

Atomic Swap yksinkertaisesti selitettävä infografiikka

Atomivaihto: Pieni historia

Lohkoketjun ja kryptovaluutan perustamisesta lähtien ihmiset työskentelivät vertaisverkko-salauksen vai luotettavan vaihdon käsitteen parissa. Ensimmäisen luottamuksellisen vaihtoprotokollaluonnoksen loi Sergio Demian Lerner ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Konsepti ei kuitenkaan tuolloin saanut paljon suosiota. Todellinen läpimurto oli toukokuussa 2013, jolloin Tier Nolan esitteli ensimmäisen täydellisen tilin atominvaihtosopimuksista ja selitti miten se toimii. Siksi, vaikka ensimmäinen luonnos oli Lerner, Nolan tunnetaan Atomic Swapin luojana.

 

 • Ensimmäinen atomivaihto

 

Pidä tämä mielessä, kaikki tämä oli teoria syyskuuhun 2017 saakka. Se oli aika, jolloin ensimmäinen Atomic Swap tapahtui Litecoinin ja Decredin välillä. Nykyään useat startupit ja hajautetut vaihdot antavat käyttäjilleen mahdollisuuden vaihtaa kryptovaluuttoja Atomic-vaihtosopimuksilla, joihin kuuluvat Lighting Labs, Altcoin.io, Komodo ja 0x. Litecoin Atomic Swapia pidetään kuitenkin kaikkien aikojen ensimmäisenä raportoituna Atomic Swap -tapahtumana.

Tarpeeksi historiasta? Katsotaanpa enemmän siitä, miten atomi-swapit toimivat, mikä on atominvaihdon lohkoketju, mitkä ovat atomiswapien edut ja kuinka atomi-swapit voivat mullistaa tulevat valuutanvaihdot ja jopa kaupan.

Miksi tarvittiin atomivaihtoa?

Ensinnäkin nykyinen kryptovaluutanvaihto on usein monimutkainen ja aikaa vievä. Tätä pidetään usein yhtenä tärkeimmistä esteistä, jotka estävät salauksen menemisen valtavirtaan.  

Joten miten käymme salausta nyt? Käytämme verkkopörssejä, joita kutsutaan myös digitaalisiksi valuutanvaihdoiksi (DCE). Keskitettyjä pörssejä on yli 200, joiden avulla elinkeinonharjoittajat tai sijoittajat voivat ostaa, myydä ja käydä kauppaa kryptovaluutoilla.

Joten, mikä on ongelma? Tässä asennuksessa on muutama ongelma, minkä vuoksi tarvitsemme parempia vaihtoehtoja, kuten Atomic Swaps.

 

 • Työskentely hallituksen asetusten puitteissa

 

Nämä pörssit on rekisteröity eri maissa ja niiden on noudatettava sen maan sääntöjä, johon ne ovat rekisteröityneet. Siksi ehdot ja ehdot, sekä ominaisuudet ja valuuttojen määrä vaihtelevat alkuperämaan mukaan.

Tietty muutos hallituksen politiikassa voi pakottaa nämä vaihdot muuttamaan ehtojaan tai jopa tarttumaan toimintaansa. Yksi tällainen esimerkki on Kiina, jossa hallitus ryhtyi salakirjoituksiin vuonna 2017. Tämän seurauksena monet pörssit takavarikoivat toimintaansa yön yli tai muut siirtyivät ulkomaille..

 

 • Haavoittuvainen kysynnän muutoksille

 

Kun kysyntä kasvaa äkillisesti, monilla pörsseillä ei ole kykyä selviytyä siitä. Tällaisissa tapauksissa suurin osa seisokkeista ja prosessin aikana vaikuttaa hintavaihteluihin.

 

 • Huijaukset ja huono hallinta

 

Salausvaihdon äkillinen nousu ja tavallisten ihmisten kiinnostus salaustoimintaan saa alan myös huijareille. Monet väärennetyt vaihdot ilmestyivät verkossa viime vuosina, ansaitsivat rahaa ja katosivat yhdessä yössä.

Joissakin tapauksissa johto vain sekaisin ja aiheutti taloudellisia menetyksiä sijoittajille, kun taas toisissa tapauksissa keskitettyjä pörssejä hakkeroitiin. Joissakin tapauksissa, kuten Coincheckin tapauksessa, hakkeroitiin yli 550 dollarin arvoinen kryptovaluutta.

Näiden ongelmien takia sijoittajat etsivät turvallisempia vaihtoehtoja, jotka eivät perustu keskitettyyn pörssiin. Atomic swapit ovat juuri sitä, mitä monet sijoittajat haluavat.

Atomivaihtoa selitetään

Ensinnäkin atomivaihtosopimukset eivät perustu mihinkään tiettyyn atominvaihdon lohkoketjuun tai ole riippuvaisia ​​siitä. Se voi tapahtua lohkoketjujen välillä, joilla on eri kryptovaluutat tai ketjun ulkopuolella, eli ilman lohkoketjua.

Tässä on perusmääritelmä:

“Se on kahden kryptovaluutan vertaisvaihto kahden osapuolen välillä ilman minkään kolmannen osapuolen palvelun, kuten salausvaihdon, käyttöä..

Joten miten käyttäjät vaihtavat kryptovaluuttoja käyttämättä keskitettyä vaihtoa? He käyttävät vaihtoa yksityisillä avaimilla, joita he voivat hallita prosessin aikana.

Kuinka atomivaihto toimii?

Tutkitaan yksityiskohtaisesti, miten tämä toimii. Monet teistä saattavat miettiä ilman keskitettyä vaihtoa, kuinka atomivaihtosopimukset toimivat ja miten osapuolet voivat pitää sen turvassa. Tässä on yksityiskohtainen vastaus.

Jotta vaihto ja prosessi olisivat turvallisia, molemmat osapuolet jakavat salaisuuden, jonka heidän on annettava tarvittaessa koko prosessin ajan. Koska vain asianomaiset osapuolet tietävät salaisuuden, kukaan kolmas osapuoli ei voi käyttää salausta tai tulla osaksi pörssiä.

Osapuolet jakavat tai vaihtavat salauksia vain, jos niiden toimittamat salaisuudet ovat samat. Katso, Atomic Swapin idea on hyvin yksinkertainen. Kuinka atomivaihtosopimukset kuitenkin toimivat tämän käsitteen kanssa?

Tämän ainutlaatuisen idean toteuttamiseksi käytetään HTLC: itä, jotka tunnetaan myös nimellä Hashed Timelock -sopimukset. Näitä kutsutaan myös erityisiksi maksukanaviksi, joita käytetään ketjun ulkopuolisina valtion kanavina Atomic Swap- tai muissa maksuissa.

Tällä tavalla, käyttämällä HTLC: itä, osapuolet voivat kommunikoida ketjun ulkopuolisen kanavan avulla lohkoketjun käyttämisen sijaan.  

Hashed Timelock Contracts (HTLC) on eräänlainen älykäs sopimus, jota käytetään periaatteessa vastapuoliriskin poistamiseen. Tämä mahdollistaa ajallisesti sidotut liiketoimet kahden osapuolen välillä, aivan kuten myös atomisidokset, jotka ovat myös ajallisesti sidottuja.

Mitä aikarajoitettu tapahtuma tarkoittaa? Se tarkoittaa, että kun tapahtuman toisessa päässä olevan vastaanottajan on kuitattava tapahtuma, hänen on toimitettava salausnäyttö (edellä käsittelemämme salaisuuden käsite). Henkilön on myös toimitettava kyseinen salaustodistus määräajassa. Jos näin ei tehdä, tapahtuma mitätöidään.

HTLC: itä käytetään Atomic Swap -sovelluksissa sekä Bitcoinin salamaverkostossa.

Atomic Swaps Explained: Kuinka hajautetut aikalukosopimukset toimivat?

Hashed Timelock Contracts on myös eräänlainen tapahtuma lohkoketjuverkossa, mutta sillä on useita eroja. Yksi tällainen ero on useiden allekirjoitusten käyttö, joka on yleensä yksityinen avain, jota käytetään tapahtuman vahvistamiseen.

Kuitenkin, mikä tekee siitä ainutlaatuisen muista tapahtumista, on hashlockin käyttö. Joten mikä on hashlock?

Kun tapahtuman alullepanija asettaa salausavaimen, hashlock on salattu versio samasta avaimesta, jota vastaanottaja käyttää hash-lukituksen avaamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kun atomivaihdon alullepanija aloittaa avaimen – henkilö omistaa sen. Sen jälkeen se tallennetaan esikuvana ja paljastetaan vasta lopullisen tapahtuman yhteydessä.

Hashlockin lisäksi se käyttää myös aikalukkoa. Hashed Timelock -sopimuksissa käytetään kahta erityyppistä aikalukkoa atomivaihdon aikana.

 • CheckLockTimeVerify (CLTV):

  Tämä on aikaperuste tai aikarajoitus, jota käytetään lukitsemaan ja vapauttamaan bitcoineja tai muita Atomic Swap -salauksia. Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa, että kolikot vapautetaan vain tiettynä ajankohtana tapahtuman aikana tai valtion kanava sulkeutuu tietyn ajan kuluttua.

Esimerkiksi kaksi osallistujaa voivat päättää sulkea tapahtuman kahden tunnin kuluttua.

 • CheckSequenceVerify (CSV):

  Se ei ole ajasta riippuvainen, mutta käyttää luotujen lohkojen määrää seuratakseen ja päättääkseen, milloin kolikot vapautetaan tai tapahtuma viimeistellään.

Esimerkiksi kaksi osallistujaa voi päättää sulkea tapahtuman 500 dollarin arvoisten tapahtumien suorittamisen jälkeen.

HTLC antaa myös vastaanottajan menettää saamansa maksun ja voi palauttaa sen maksajalle. Kaiken kaikkiaan se on moniallekirjoitettu tapahtumajärjestelmä, joka varmistaa, että molemmat osapuolet ovat vastuussa tapahtumasta, jotta se olisi turvallinen ja turvallinen.

Kuinka Hashlock syntyy?

Hashlock voidaan luoda seuraamalla näitä yksinkertaisia ​​vaiheita.

 • Voit valita satunnaisen mutta suuren numeron, jota kutsutaan Preimageksi. Sinulle tämä on salainen salasana.
 • Sitten käytät preimagea laskemaan hash, joka on toinen numero.
 • Sitten luot älykkään sopimuksen ja lähetät sen toiselle osapuolelle. Lähettämäsi sopimus lukitaan hashilla, jonka olet luonut käyttämällä preimagea.
 • Toinen osapuoli voi vapauttaa Atomic Swap -kolikot vain, jos hän pystyy näyttämään aikaisemman kuvan, jota käytät hajautuksen kartoittamiseen.

Tämä tarkoittaa, että lompakon lukituksen avaaminen Atomic-vaihtosopimusten yhteydessä, toisen osapuolen on tarvittava esikuva, että vain lompakon alkanut osapuoli voi antaa sen hänelle.

Atomic Swap ja käytä, jos Hashed Timelock Contracts: Esimerkki

Oletetaan, että herra A ja herra B haluavat vaihtaa salauksen Atomic Swap -toiminnolla keskitetyn vaihdon sijaan. Joten mitä heidän on tehtävä?

Herra A omistaa bitcoinin, jonka hän haluaa vaihtaa herra B: n litecoinin kanssa. Tässä on vaiheet, joita heidän on noudatettava:

Vaihe 1: Herra A luo hashin yksityisellä avaimellaan ja lähettää sen herra B: lle käyttäen avointa kanavaa molempien osapuolten välillä. Herra A luo myös esikuvan hashista. Tämä voidaan tehdä luomalla nimellinen tapahtuma. Tätä esikuvaa käytetään myöhemmin tapahtuman viimeistelyyn tai vahvistamiseen.

Vaihe 2: Herra B luo vastauksena oman hajautuksensa yksityisellä avaimellaan ja lähettää sen herra A: lle. Hän luo myös esikuvan hashista aivan kuten herra A teki ensimmäisessä vaiheessa.

Vaihe 3: Heti kun herra A vastaanottaa herra B: n litecoin-tapahtuman, herra A allekirjoittaa sen nyt käyttämällä samaa alkuperäistä avainta kuin hänellä on esikuvan muodossa. Sama prosessi herra B toistaa herra A: n bitcoin-tapahtuman.

Tämä se on! Kauppa tapahtuu molemmissa päissä.

Selitetyt atomivaihdot: esimerkki todellisesta elämästä

Selvyyden lisäämiseksi selitämme, mitä yllä tapahtui, tosielämän esimerkillä.

Esimerkiksi herra A haluaa käydä kauppaa kultakolikoillaan herra B-dollareilla. Joten miten tämä tapahtuu, jos käytämme samaa Atomic Swap -tekniikkaa?

Otetaan huomioon, että yllä olevassa esimerkissä osoite, jonka he tallettivat kolikoilleen, ovat kassakaapit. Kun he tallettivat osoitteensa salakirikoihin, he tosiasiallisesti asettivat kassakaapit markkinoille, kuten kadulle, mutta kukaan ei voi käyttää turvallista sisältöä, koska vain heillä on avain sen avaamiseen..

Joten, herra. A ja herra B jakavat tallelokeronsa sijainnin – molemmat katsovat toistensa sisältöä, jos ne todella sisältävät luvattua.

Nyt molempien on painettava painikkeita, toisin sanoen yksityistä avainta, samanaikaisesti avataksesi kassakaapin. Tallelokeron ovet avautuvat vain, kun molemmat painavat painiketta. Jos vain yksi osapuoli painaa painiketta, kassakaappi ei aukea.

Kassakaapit avautuvat myös rajoitetun ajan, ja molempien osapuolten on suoritettava tapahtuma annetussa ajassa, jonka jälkeen ovi sulkeutuu uudelleen. Siksi se on turvallinen liiketoimi, koska se tapahtuu, kun molemmat osapuolet sopivat tai eivät tapahdu ollenkaan. Kaupassa ei ole mitään osittaista.

Mikä on ero ketjun ulkopuolisten ja ketjussa olevien atomivaihtojen välillä?

Olemme jo maininneet, että Atomic Swaps voi tapahtua joko blockchainissa tai blockchainin ulkopuolella. Lohkoketjussa tapahtuvia atomivaihtoja kutsutaan ketjuiksi ja lohkoketjun ulkopuolella tapahtuvia ketjujen ulkopuolisiksi..

Kun ketjussa oleva atomivaihto tapahtuu, lohkoketjujen on tuettava HTLC: tä ja valuutoilla on oltava sama hajautusalgoritmi.

Toisaalta ketjun ulkopuoliset atomivaihtosopimukset tapahtuvat kerroksella 2, joka on nimi ketjun ulkopuoliselle avoimelle kanavalle kahden osapuolen välillä. Yksi tällainen esimerkki on ensimmäinen atomivaihto, joka tapahtui Litecoinin ja Bitcoinin välillä ja käytti Bitcoin Lightning Networkia lohkoketjun sijaan.  

Mikä on Atomic Swap Lightning Network ja miten se toimii?

Salamaverkko on erinomainen esimerkki toisen kerroksen ratkaisusta ketjun ulkopuolisille atomivaihdoille.

Atomic Swap Lighting Network on itse asiassa ketjun ulkopuolisten maksukanavien verkosto, jota voit käyttää Atomic Swap -palvelussa.

Kanavat käyttävät tapahtuman luomiseen MultiSig (multi-signature) -mekanismia. Esimerkiksi tapahtuma vaatii useamman kuin yhden yksityisen avaimen molemmilta osapuolilta vahvistamiseksi ja tapahtuu.

Mitä tämä tarkoittaa? Salamaverkko noudattaa mekanismia, joka vaatii molempia osapuolia

Mitkä ovat atomivaihtojen edut?

Kuten aiemmin mainittiin, Atomic Swaps on hyvä vaihtoehto perinteisille salausvaihdoille ja tarjoaa sinulle paremman ratkaisun joihinkin rajoituksiin, joita kohtaat käyttäessäsi näitä vaihtoja.

Atomic Swaps -sovelluksessa on kuitenkin paljon muuta. Tässä on joitain tunnetuimpia Atomic Swap -etuja.

 • Atomic Swap tarjoaa tehokkaan ratkaisun eri valuuttojen ja digitaalisten omaisuuserien yhteentoimivuuteen. Atomic Swap on ensimmäinen vaihe yhdistää erilaisia ​​kolikoita ja kryptovaluuttoja ja antaa niiden käydä kauppaa itsenäisesti.
 • Sen avulla voit säästää rahaa. Miten? Välttämällä palkkiot ja muut maksut, sinun on maksettava, kun käytät vaihtoa. Joskus kun nostat kolikot lompakkoosi, he jopa veloittavat sinulta piilotettuja maksuja, koska monilla näistä pörsseistä on kyseenalainen palkkarakenne. Lisäksi sinun on myös kohdattava väärennösten ja huijausten vaara, mikä ei ole Atomic Swapin tapaus.
 • Useimmissa salaustapahtumissa, varsinkin jos kauppa tapahtuu vähemmän tunnettujen kryptovaluuttojen välillä, sinun on ensin ostettava Bitcoin välittäjänä, mikä on tuskaa. Esimerkiksi, jos myyt Litecoinia ostamaan Tezosia, sinun on ensin ostettava Bitcoin. Kun sinulla on Bitcoin, voit nyt myydä ne Tezosin ostamiseksi. Ärsyttää, eikö olekin? Atomic Swap -sovellusten avulla voit kuitenkin käydä kauppaa suoraan omistamiesi kryptovaluuttojen kanssa.

Lisää etuja:

 • Atomic Swaps tekee lompakosta lompakkoon suoran kaupan mahdollisuuden, joka tekee vaihdosta nopeampaa, turvallisempaa ja halvempaa. Tämä auttaa myös ohittamaan vaihdon kohteena olevat säännöt.  
 • Atomic Swaps tekee liiketoimet ja vaihdot paljon nopeammin, koska se ohittaa kaikki perinteisissä pörsseissä vaaditut vaiheet, rekisteröintiprosessin, vahvistukset ja validoinnit. Voit vain vaihtaa heti.
 • Perinteiseen keskitettyyn vaihtoon liittyy usein verkkohyökkäyksen tai hakkeroinnin riski. Koska Atomic Swapissa ei ole kolmatta osapuolta ja kanava osapuolten välillä on turvallinen, prosessi on turvallinen.
 • Atomic Swap tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaihtaa kryptovaluuttoja ja kolikoita maksuttomassa ja luotettavassa hajautetussa ympäristössä.
 • Sijoittajilla on mahdollisuus hajauttaa sijoituksiaan helpommin, nopeammin ja halvemmalla tavalla vaihtaa kryptovaluutta. Suurin osa ihmisistä on nyt sijoittanut yhteen tai kahteen kryptovaluuttaan ja välttää vaihtamista muille palkkioiden ja riskien takia. Atomic Swap -palveluiden avulla kryptovaluutan vaihto on melkein ilmaista ja riskitöntä.
 • Sinun ei tarvitse antaa henkilökohtaisia ​​tietojasi tai käydä läpi vahvistusprosessia, kuten salauksenvaihdossa, jotta voit pitää henkilöllisyytesi yksityisenä.

Etujen yhteenveto

Tässä on lyhyt yhteenveto Atomic Swap -etuista:

 • Välitön tapahtuma
 • Pienemmät kustannukset
 • Suojattu
 • Peer to Peer -vaihto ilman välittäjää
 • Läpinäkyvä

Mikä on ero atomivaihdon ja vaihdon välillä?

Olemme jo keskustelleet paljon molempien välisistä eroista. Tässä osassa käydään kuitenkin läpi nopea Atomic Swap vs. Exchange -vertailu, jonka avulla lukijat ymmärtävät paremmin molemmat käsitteet.

Atomivaihto

Salausvaihto

Kustannus

Pieni transaktiomaksu Yleensä siihen liittyy korkeita maksuja ja piilotettuja maksuja.

Ehdot

Välitön tapahtuma Sinun on luotava tili, vahvistettava tai vahvistettava tapahtumasi, kolikoiden tallettaminen, nostokäsittely ja muut vaiheet vievät aikaa.

Välittäjän tunnus

Välittäjän tunnusta ei tarvitse ostaa. Useimmissa tapauksissa on ostettava välittäjätunnus, kuten Bitcoin, kauppaan vähemmän tunnettujen kryptovaluuttojen välillä.

Tyyppi

Hajautettu Keskitetty

Suojattu

Turvallinen liiketoimi kahden osapuolen välillä. Pörssi on avoin sääntelylle, hakkeroinnille ja verkkohyökkäyksille.

 

Onko atomivaihtorajoituksia?

Atomic Swap on vielä lapsenkengissä oleva käsite, joka on edelleen kehittymässä. Joten kyllä, on joitain rajoituksia, joita asiantuntijat työskentelevät edelleen. Tässä on joitain avainkysymyksiä Atomic Swapsissa.

 • Sopeutumiskyky.

Kukin kryptovaluutta tarvitsee Atomic Swap -olosuhteista johtuen et voi vielä käyttää Atomic Swap -ohjelmaa jokaiselle kryptovaluutalle.

Esimerkiksi jokaisen kryptovaluutan on täytettävä kolme ehtoa.

 1. Molemmilla kryptovaluutoilla, joiden kanssa haluat vaihtaa ja vaihtaa, on oltava hash-algoritmi. Hajautusalgoritmin on myös oltava luontainen molemmille kryptovaluutoille.
 2. Sinun on myös varmistettava, että molemmat kryptovaluutat voivat myös käynnistää hajautetun aikalukon sopimukset (HTLC).
 3. Salausvaluutoilla on oltava myös erikoistuneet ohjelmointitoiminnot.

Toistaiseksi ei ole olemassa monia kryptovaluuttoja, jotka täyttävät kaikki yllä olevat ehdot. Tämä valitettavasti rajoittaa Atomic Swap -sovelluksissa käytettävien kryptovaluuttojen määrää.

Näyttää siltä, ​​että meidän on odotettava vielä jonkin aikaa, ennen kuin tämä tekniikka voi siirtyä valtavirtaan.

 • Kyvyttömyys käsitellä suurta tietomäärää

Nopeus on eräänlainen Atomic Swap -etu, mutta ei paljon, kun haluat siirtää paljon kolikoita. Tarvitaan vielä paljon parannuksia, ennen kuin se voi olla riittävän nopea myös suurempaan dataan.

 

 • Ei tarpeeksi yhteensopiva

 

Kaikki lompakot eivät tue Atomic Swap -sovelluksia. Lompakoiden määrä kuitenkin kasvaa, jotka voivat nyt toimia Atomic Swap -sovellusten kanssa, kun taas toiset suunnittelevat omaksuvansa atomivaihtotekniikan, mutta odotamme vielä jonkin aikaa, ennen kuin tekniikka voi siirtyä valtavirtaan.

Toistaiseksi Atomic Swaps -tukea tukevien lompakoiden määrä on hyvin pieni.

Kaiken kaikkiaan tekniikka, koska se näyttää tarvitsevan enemmän aikaa saavuttaakseen itsensä salauksenvaihdon pääkilpailijana tai siirtyäkseen valtavirtaan. Siihen asti saatamme joutua odottamaan vielä jonkin aikaa.  

Lisäksi Atomic Swaps ei myöskään voi toimia sellaisten kryptovaluuttojen kanssa, jotka eivät tue älykkäitä sopimuksia.

Mitkä ovat suosittuja Atomic Swap -lohkoketjuja?

Tässä on joitain esimerkkejä siitä, kuinka joistakin Atomic Swap -lohkoketjuista tulee menestys. Lisäksi kuinka jotkut vaihdot mahdollistavat käyttäjiensä käyttää Atomic Swap -tekniikkaa alustoillaan.

 

 • Komodo Atomic Swap

 

Komodo on luultavasti ensimmäinen atomivaihtopörssi, jonka avulla sen käyttäjät voivat hyödyntää ominaisuutta. Toisin kuin perinteiset pörssit, se on myös hajautettu pörssi.

Itse asiassa Komodon takana oleva tiimi panostaa ponnisteluihinsa ja sijoittaa aikansa Atomic Swap -ideaan. Kun Nolan esitteli ajatuksen teoriassa, Komodon kehitystiimi, kuten pääkehittäjä jl777, kirjoitti koodin ensimmäiselle atomivaihdolle.

Vaikka koodi oli alun perin käytettävissä vain Atomic Swapsille NXT-varojen välillä, mutta myöhemmin koodia parannettiin NXT-varojen vaihtamiseksi Atomic Swap -sovelluksella Bitcoin-protokollakolikoilla.

Se oli myös Komodo, joka otti ensimmäiset vakavat askeleet tuodakseen Atomic Swapit valtavirtaan. Vuonna 2017 he kehittivät ensimmäisen graafisen käyttöliittymän täysin Atomic Swap -salakauppamarkkinoille nimeltä BarterDEX.

Komodo on suorittanut tuhansia atominvaihtoja useiden kryptovaluuttojen välillä ja integroinut kymmeniä Atomic Swap -kolikoita. Tämän avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa hyvällä määrällä Atomic Swap -kolikoita käyttämättä perinteisiä pörssejä.

Lisäksi Komodo kehitti myös tekniikan käyttää Atomic Swap -ohjelmaa Ethereum-palvelinten kanssa. Se oli helmikuussa 2018, jolloin Komodo yhdisti Bitcoin-protokollan kolikot Ethereumin kanssa, mikä mahdollisti Atomic Swapin kahden eri lohkoketjun välillä. Ensimmäinen tällainen atomivaihto oli DOGE: n ja ETH: n välillä.

Hyvä uutinen on, että Komodo tukee nyt lähes 95% kaikista käytettävissä olevista kolikoista ja rahakkeista. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Komodoa melkein mihin tahansa Atomic Swap -kolikoihin. Tähän mennessä Komodo BarterDEX on isännöinyt satojatuhansia Atomic Swaps -alustoja.

Kuinka Komodo Atomic Swap toimii?

Tarkastellaan esimerkkiä saadaksemme paremman käsityksen komodon atomivaihdon toiminnasta.  

Jos herra A haluaa käydä kauppaa joillakin bitcoineilla KMD: n kanssa, joka on Komodo-rahakkeita, jonka MR B omistaa, niin mitä MR. A on tehtävä?

Tässä on yksinkertaisia ​​vaiheita:

Vaihe 1

Herra A tekee kauppatilauksen, jossa on tietoja siitä, mitä hän omistaa, mitä hän haluaa vastineeksi, määrästä ja vastaavista tiedoista.

Vaihe 2 

Herra B pitää kaupankäyntimahdollisuutta houkuttelevana ja hyväksyy tilauksen.

Vaihe 3:

Muista, että BarterDex veloittaa 0,15%: n palkkiot kaupan kokonaissummasta, josta herra B: n on sovittava, kun hän hyväksyy tilauksen..

Vaihe 4:

Ensinnäkin herra B: n on maksettava palkkiot, minkä jälkeen tapahtuu atomivaihto.

Herra A lähettää sitten talletuksen, jonka on oltava 112% osoitteen varmistamiseksi lähetetyn tilauksen todellisesta määrästä. Rahastot ovat turvassa, koska kukaan ei voi käyttää varoja, ellei kauppa saa päätökseen tai kaupalle määritetty ajanjakso loppuu.

Vaihe 5:

Herra B toistaa saman prosessin lähettämällä omistamansa KMD-talletuksen turvalliseen osoitteeseen.

Vaihe 6:

Jos jompikumpi osapuoli muuttaa mieltään, aika loppuu ja kauppa peruutetaan, vaikka kolikot olisivat talletettu osoitteeseen. Tällöin molemmat osapuolet saavat kolikot takaisin.

Vaihe 7:

Herra A lähettää Bitcoinin talletuksen herra B: lle ja saa MR: n pääsyn KMD: n talletukseen. B.

Vaihe 8:

Molemmat osapuolet saavat merkkinsä, ja kauppa on tehty.    

Komodo-alustallasi kyky käydä kauppaa kolikoilla kahden eri lohkoketjun välillä on myös ensimmäinen iso askel kohti lohkoketjujen yhteentoimivuutta. Aiemmin kolikoiden kauppa kahden eri lohkoketjun välillä ei ollut mahdollista.

Atomic Swap -sovellusten avulla on nyt mahdollista vaihtaa BTC-protokollan kolikoita Ethereum-pohjaisiin ERC-20-rahakkeisiin. Lisäksi Komodossa on myös uutta Ketjujen välinen älykäs sopimus tekniikka, joka tarjoaa ketjujen välistä vaihdettavuutta ja transaktiotodistuksia.

 

 • Bitcoin Atom

 

Yksi suosituimmista Atomic Swap -lohkoketjuista on Bitcoin Swap, joka tunnetaan myös nimellä BCA. Se on SegWit-yhteensopiva Bitcoin-haarukka, jossa on hybridikonsensus ja ketjun atomivaihtovaihtoehto. Se käyttää samaa menettelyä, josta keskustelimme osiossa Atominvaihto-ohjeet.

Esimerkiksi sen avulla voit vaihtaa kryptovaluuttoja hajautetun prosessin jälkeen. Prosessi käyttää Hash Time-Locked Contracts (HTLC) sekä omaa HTLC-sovellusliittymää. Projektin takana oleva tiimi työskentelee parhaillaan upotettujen työkalupakettien parissa sekä ketjun ulkopuolisille että atomisille ketjun atomivaihdoille..

Voit myös oppia lisää tästä Atomic Swap -lohkoketjusta heidän virallisessa virassaan verkkosivusto.

 • Merkittävä toimittaja: ATOMIC

ATOMI on uusi infrastruktuurikerros kaikkien olemassa olevien lohkoketjujen yläpuolella, mikä mahdollistaa kokonaan uudenlaisen rahoituspalvelujen. Käyttämällä ATOMIC-tekniikkaa käyttäjät voivat käydä kauppaa vertaisverkolla erittäin nopeassa ja taatussa ympäristössä ilman vaihtoon liittyvää vapausriskiä.

Mikä on atomivaihtojen tulevaisuus?

Toistaiseksi atomiswapit ovat erinomainen ratkaisu niille, jotka haluavat käydä kauppaa salakirjoilla. Se on kehittyvä hajautettu vaihto-tekniikka, joka on parantumassa ja suosimassa.

On enemmän kuin selvää, että lohkoketju- ja kryptoala on siirtymässä kohti hajautettua maailmaa, ja Atomic Swapilla on tärkeä rooli kaupassa, kun näin tapahtuu.   

Viimeiset sanat

Atomic Swap on kehittyvä tekniikka, joka tarjoaa paljon etuja salaussijoittajille, jotka haluavat monipuolistaa kolikoitaan. Teknologialla on selkeitä etuja pörsseihin nähden edullisena, nopeampana ja turvallisempana vaihtoehtona.

Siellä on kuitenkin myös joitain rajoituksia, ja joudumme ehkä joutumaan odottamaan joskus, ennen kuin tekniikka pääsee valtavirtaan. Yksi suurimmista kysymyksistä on sen skaalautuvuus ja yhteentoimivuus, koska monet lompakot ja kryptovaluutat eivät täytä vaatimuksia.

Tämän sanottuaan Atomic Swap tarjoaa myös todelliset mahdollisuudet muuttaa tapaa, jolla käymme kauppaa verkossa lähivuosina, ja voi mullistaa online-salakirjoituksen. On joitain menestystarinoita, kuten Komodo BarterDex -alusta, joka on hajautettu vaihto, jonka avulla Atomic Swap voidaan vaihtaa lähes kaikkien saatavilla olevien rahakkeiden ja kolikoiden välillä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map