Mitä ovat Ricardian sopimukset? Kattava opas

Uudet EOS Ricardian -sopimukset ja uudentyyppisen digitaalisen sopimuksen käyttöönotto herättivät monia kulmakarvoja ja kiinnostusta aiheeseen. Katsotaanpa, miten tämä tekniikka toimii ja mitkä ovat mahdolliset edut.

Viime aikoina jotkut blockchain-pohjaiset tekniikat ovat alkaneet tukea Ricardian-sopimuksia. Esimerkiksi Block.One väitti työskentelevänsä Ricardian sopimusten tukemisessa.

Ne meistä, joilla on perustiedot blockchainista, tietävät jo älykkäistä sopimuksista. Mutta nyt on aika oppia lisää Ricardian sopimuksesta. Tässä artikkelissa keskitymme tähän uudentyyppiseen sopimukseen, joka on äskettäin otettu käyttöön blockchainissa yhdessä Ricardian lausekkeiden kanssa. Esittelemme myös Ethereum-pohjaisen Ricardian-sopimuksen, koska konsepti on suhteellisen uusi blockchainille.

Ilmoittaudu nyt:Ilmainen Blockchain-kurssi

Mitä ovat Ricardian sopimukset?

Ricardian sopimus on laillinen sopimus, jonka otti käyttöön vuonna 1995 tunnettu ohjelmoija Ian Grigg. Konsepti on nyt myös osa blockchainia. Tässä on perusmääritelmä:

“Se on digitaalisten asiakirjojen muoto, joka toimii kahden osapuolen välisenä sopimuksena sovittujen osapuolten välisen vuorovaikutuksen ehdoista ja ehdoista.”

Ainutlaatuisen tekee siitä – se on kryptografisesti allekirjoitettu ja vahvistettu. Silloinkin kun se on digitaalinen asiakirja, se on saatavana ihmisen luettavana tekstinä, joka on myös helppo ymmärtää ihmisille (paitsi lakimiehille). Se on ainutlaatuinen oikeudellinen sopimus tai asiakirja, joka on luettavissa tietokoneohjelmille ja ihmisille samanaikaisesti.

Yksinkertaisesti sanottuna sillä on kaksi osaa tai se palvelee kahta tarkoitusta. Ensinnäkin se on helposti luettava oikeudellinen sopimus kahden tai useamman osapuolen välillä. Asianajajasi ymmärtää sen helposti ja jopa sinä voit lukea sen ja ymmärtää sopimuksen keskeiset ehdot.

Toiseksi, se on myös koneella luettava sopimus. Blockchain-alustoilla nämä sopimukset voidaan nyt helposti hajauttaa, allekirjoittaa ja tallentaa ne lohkoketjuun.

Kaiken kaikkiaan Ricardian Contracts yhdistää lailliset sopimukset tekniikkaan, tarkalleen blockchain-tekniikkaan. Ne sitovat osapuolet oikeudelliseen sopimukseen ennen lohkoketjuverkon toimintojen suorittamista.

Ricardian sopimukset

Ricardian sopimusten historia


Vaikka Ricardian-sopimukset ovat jotain uutta lohkoketjulle, mutta se on kolmen vuosikymmenen ikäinen käsite. Ricardian-sopimus ei ole ainoa moderni blockchain-termi, joka otettiin käyttöön 1990-luvulla.

Monet äskettäin sovellettavat ideat, kuten älykkäät sopimukset ja työn todistus, otettiin myös käyttöön samanaikaisesti, mutta ne toteutettiin myöhemmin, kun lohkoketju siirtyi valtavirtaan.

Ian Grigg: Mies Ricardian sopimusten takana

Ricardian sopimukset otettiin alun perin käyttöön osana Ricardo-maksujärjestelmää jo vuonna 1995. Ian Griggiä, joka oli tämän uuden tyyppisen oikeudellisen asiakirjan takana, pidetään yhtenä taloudellisen salauksen edelläkävijöistä..

Mielenkiintoista on, että kun hän kehitti Ricardian sopimukset, hän oli vielä koulussa. Siksi ihmiset kutsuvat näitä myös Ian Grigg Ricardian sopimukseksi.

Jokainen, joka osaa lukea hänen teoksensa, voi ymmärtää, että hän oli paljon aikansa edellä. Hän kehitti mielenkiintoisen konseptin laillisen sopimuksen tai minkä tahansa rahoitusvälineen tai omaisuuden digitoimiseksi.

90-luvulla ei kuitenkaan ollut sopivaa tekniikkaa hänen ideoidensa toteuttamiseksi niiden ansioiden mukaan. Mutta tämä rajoitus ei ole enää sen jälkeen blockchain-tekniikan syntyminen.

Hän työskentelee myös kumppanina Block.One-yhtiössä, joka on yksi johtavista korkean suorituskyvyn blockchain-ratkaisujen tarjoajista maailmassa. Se on myös sama yritys, joka esitteli Ricardian Contracts -konseptin blockchainille, jota kutsutaan myös nimellä EOS Ricardian Contracts.

Blockchain meni myös pitkälle ennen kuin siitä tuli suosittu. Tutustu blockchain-tekniikan historiaan saadaksesi lisätietoja siitä.

Kuinka Ricardian-sopimukset toimivat?

Ricardian sopimukset ovat ensisijaisesti ihmisen luettavissa oleva oikeudellinen sopimus osapuolten välillä. Voit käyttää tätä sopimusta lain tuomioistuimessa, koska ne sitovat sinua ja toista osapuolta oikeudellisessa sopimuksessa. Saatat tarvita asianajajia luomaan todellisen oikeudellisen sopimuksen, jonka jälkeen molemmat osapuolet voivat lukea, ymmärtää, sopia ja allekirjoittaa asiakirjan. Vasta sen jälkeen voit digitalisoida tai hajauttaa, jotta ohjelmisto voi käyttää sitä blockchain-alustalla.

Laillisen sopimuksen voimassaoloa varten liikkeeseenlaskija voi luoda oikeudellisen kehyksen. Molemmat osapuolet tai haltijat täyttävät kyseisen oikeudellisen kehyksen ja sopivat siitä allekirjoittamalla sen.

Muista, että Ricardian-sopimukset ovat eräänlaisia ​​älykkäitä sopimuksia tai käyttävät älykkäissä sopimuksissa käytettyä koodia. He ovat myös elävät sopimukset jota voidaan muuttaa tapahtuman suorittamisen jälkeen.

Esimerkiksi sopimuksessa, joka koskee auton ostamista ja myyntiä osapuolten välillä, yksi lauseke voi koskea yhteydenottoa viranomaiseen, joka voi vahvistaa, onko myyjä ajoneuvon todellinen omistaja. Kun sinulla on tiedot, voit lisätä ne Ricardian sopimukseen ja luoda uuden version sopimuksesta.

Tällä tavalla Ricardian sopimus toteuttaa erilaisia ​​tapahtumia ja siirtyy kohti loogista johtopäätöksiä kunkin tapahtuman lopputuloksen perusteella.

 • Viittaus Hashiin

Kun sopimus on valmisteltu, se allekirjoitetaan digitaalisesti ja sopimuksessa sovitaan viittaavan sopimuksen hajautukseen. Esimerkiksi, jos sopimuksen nojalla tapahtuu rahoitustapahtuma, liiketointa sovelletaan kyseisen sopimuksen hashiin yhdessä maksajien kanssa.

 • Piilotettu allekirjoitus

Ricardian sopimuksissa käytetään myös piilotettuja allekirjoituksia prosessin parantamiseksi. Sopimusten allekirjoittaminen tapahtuu yksityisillä avaimilla. Myöhemmin sopimuksen hajautusta käytetään piilotetun allekirjoituksen liittämiseen sopimukseen.

Lue myös: Kuinka Blockchain toimii?

Mikä on ero älykkäiden sopimusten ja Ricardian sopimusten välillä?

Blockchain käyttää toista suurta digitaalisen sopimuksen muotoa, nimeltään Smart Contracts. Joten miten nämä Ricardian-sopimukset eroavat jo käytössä olevista älykkäistä sopimuksista? Tutkitaan eroja yksityiskohtaisesti.

Älykkäät sopimukset

Aivan kuten aiemmin keskustelemamme Ricardian-sopimukset, älykkäät sopimukset ovat myös koneella luettavia sopimuksia, tai voit sanoa, joukko ohjeita, jotka ohjaavat ja ohjaavat tulevia toimia ja tapahtumia.

Lohkoketjualalla älykkäät sopimukset toimivat sopimuksina luottamuksen tarjoamiseksi vaihdon aikana. Voit käyttää näitä sopimuksia vaihtaaksesi rahaa, osakkeita, omaisuutta ja muuta omaisuutta Internetissä. Voit tehdä sen määrittelemällä kahden osapuolen väliset velvoitteet ja toteuttamalla ne tietokoneella.

Ne ovat olennainen osa prosessia blockchain-verkossa, jossa osapuolet pysyvät nimettöminä.

Nämä ovat älykkään sopimuksen pääpiirteet:

 • Suoritetaan yksin tietokoneen koodin ohjeiden perusteella
 • Itsetarkistus ja automaattinen täytäntöönpano
 • Muuttamaton, joten et voi muokata termejä
 • Kustannussäästöt

Ainoa älykkäiden sopimusten asia on, että ne eivät ole oikeudellisesti sitovia sopimuksia, minkä vuoksi, jos jotain menee pieleen, on vaikea todistaa petosta tai huijausta vastaan ​​tuomioistuimessa, koska se ei ole oikeudellisesti sitova sopimus.

Toinen keskeinen ero on se, että se ei ole myöskään luettavissa ihmisillä. Se on vain koodi, mutta Ricardian sopimukset ovat luettavissa sekä ihmisille että koneille.

Haluatko tietää enemmän älykkäistä sopimuksista? Katso nyt älykkäiden sopimusten lopullinen opas!

Ricardian sopimus

Toisaalta Ricardian-sopimukset hahmottavat tulevaisuudessa tapahtuvaan oikeudelliseen sopimukseen perustuvat aikomukset ja toimet.

Perusero molempien blockchain-alustoilla tehtyjen sopimusten välillä on sopimustyyppi. Yksi (Ricardian sopimukset) tallentaa useiden osapuolten välisen sopimuksen, kun taas toinen (älykkäät sopimukset) toteuttaa mitä tahansa sopimuksessa määriteltyä toimintaa.

Ricardian-sopimus on laillisesti voimassa oleva sopimus, kun taas älykkäät sopimukset eivät. Se muuttaa ihmisen luettavissa olevan laillisen sopimuksen koneellisesti luettavaksi koodiksi, jonka ohjelmisto voi suorittaa.

Yksinkertaisesti sanottuna Smart Contracts automatisoi blockchain-sovelluksen toimet. Niillä on kuitenkin myös joitain rajoituksia, koska monissa tilanteissa ei voi olla selkeää käsitystä siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tällöin et voi käyttää älykkäitä sopimuksia automatisoimaan jotain, josta et ole varma.

Jos tällöin tapahtuu tapahtuma, jota ei ole suunniteltu älykkäiden sopimusten ohjeissa, se voi aiheuttaa merkittävän ongelman. Koska älykkäällä sopimuksella ei myöskään ole mitään oikeudellista kehystä, joka voisi määritellä, miten edetä tällaisessa tilanteessa, se ei yksinkertaisesti toimi tällaisissa tapauksissa. Voit myös sanoa, että älykkäillä sopimuksilla ei ole kykyä kehittyä tällaisten skenaarioiden ympärille ilman oikeudellista kehystä.

Tässä ovat Ricardian sopimusten pääpiirteet:

 • Saatavana painettavassa muodossa ja ihmisen vertailukelpoisena
 • Ohjelma, joka on vertailukelpoinen kaikkien ilmentymien kanssa vastaavien muotojen kanssa
 • Liikkeeseenlaskijan ja molempien osapuolten allekirjoittama

Älykkäät sopimukset vs. Ricardian sopimukset: vertailutaulukko

Tässä on nopea vertailutaulukko Ricardian sopimuksista vs. älykkäistä sopimuksista:

Älykäs sopimusRicardian-sopimus
Tarkoitus Suorita sopimuksen ehdot Kirjaa sopimuksen ehdot juridiseksi asiakirjaksi
Virtaus Automatisoi toimet blockchain-pohjaisiin sovelluksiin Se voi myös automatisoida toimintoja blockchain-pohjaisiin sovelluksiin
Voimassaolo Se ei ole oikeudellisesti sitova asiakirja Se on oikeudellisesti sitova asiakirja tai sopimus
Monipuolisuus Ne eivät voi olla Ricardian sopimuksia Mikä tahansa Ricardian-sopimus voi olla myös älykäs sopimus
Luettavuus Älykkäät sopimukset ovat koneellisesti luettavissa, mutta eivät välttämättä ihmisen luettavissa Ricardian-sopimukset ovat sekä koneella että ihmisellä luettavissa

Ricardianin älykkäät sopimukset: Lisää selkeys luomiisi sopimuksiin

Juuri tähän tulevat Ricardian sopimukset. Se lisää suunnitelmia ja tuo toiminnalle selkeyttä lisäämällä sopimukseen oikeudellisen kehyksen. Se määrittelee sopimuksen aikomukset ja vastaa moniin kysymyksiin, joihin Smart Contracts ei vastannut.

Esimerkiksi se vastaa mitä tehdä, jos toiminnalla on sovellettavia seurauksia? Se määrittelee sopimuksen soveltamisalan. Siinä kuvataan myös osapuolet ja mahdolliset heidän edustajansa.

Tärkeintä on, että Ricardian Contracts määrittelee oikeudelliset säännöt, joita voidaan käyttää riidan ratkaisemiseen.

Ennen Ricardian sopimuksia petosten ja konfliktien estäminen ei ollut helppoa salausteollisuudessa. Ricardian-sopimukset lisäävät turvallisuutta osallistujille, jotka haluavat sijoittaa tai käyttää blockchain-tekniikkaa.

Lisäksi Ricardian-sopimuksia voidaan käyttää lisäämään aitoutta omaisuuden myynti- tai ostoprosessiin Internetissä tai blockchain-verkossa. Ricardian-sopimukset voivat määritellä laillisesti mitä ostat tai myyt ja millä laillisin ehdoin, ketkä ovat osallistujia, ja lisää juridista tietoa vaihdosta.

Yksinkertaisesti sanottuna älykkäät sopimukset, kun ne yhdistetään Ricardian sopimuksiin, voivat tarjota vankan ja typerän prosessin Internet-kaupalle.

Tällöin siitä tulee Ricardian Smart -sopimus. Myös Ricardian-sopimus voi toimia ja toimia samoin kuin älykäs sopimus, koska voit määrittää sekä oikeudelliset termit että ohjeet koodiksi, mutta älykäs sopimus ei voi toimia Ricardian-sopimuksena..

Ilman asianmukaista liiketoimintamallia on vaikea käyttää blockchainia vipuna. Katso lopullinen blockchain-toteutusstrategiamme saadaksesi lisätietoja blockchainin kehittämisestä.

Mitä tietoja se sisältää?

Kaikki, mikä voidaan ohjelmoida määrittelemään oikeudellinen sopimus useiden osapuolten välillä sekä ohjeet, joita voidaan käyttää tapahtuman tai toiminnan toteuttamiseen, voi olla osa Ricardian sopimuksia.

Joitakin sopimuksen olennaisia ​​osia, joihin se voi sisältyä, ovat:

 • Osapuolet

Kuinka monta osapuolta on mukana? Keitä osapuolet tekevät tämän sopimuksen? Keitä ovat heidän edustajansa?

 • Aika ajassa

Mikä on sopimuksen pätevyys? Sovelletaanko sitä rajoitetun ajan vai ikuisesti? Mitä se määrittelee ajan suhteen? Esimerkiksi kauppa on saatava aikaan kolmen kuukauden kuluessa, tai sopimus mitätöidään.

 • Poikkeusten lisääminen eri mahdollisuuksiin

Esimerkiksi mitä tapahtuu, kun joku osapuolista kuolee? Tai vastaavia poikkeuksia.

 • Ehdot

Voit lisätä mitä tahansa ja niin monta ehtoa ja jos / sitten lauseketta kuin haluat.

Ovatko he turvallisia?

Kyllä he ovat. Ricardian-sopimukset ovat erittäin turvallisia, koska niissä käytetään salausta. Jokaisella sopimuksen asiakirjalla on yksilöivä tunniste hashilla.

Mitä tämä tarkoittaa? Tämä tarkoittaa sitä, että kun molemmat osapuolet ovat sopineet siitä ja muutettu koneellisesti luettavaksi muodoksi, kenenkään on mahdotonta muuttaa mielivaltaisesti oikeudellista sopimusta.

Tämä tarjoaa myös suojan sammakon kiehumiseksi kutsuttujen laillisten sopimusten yleisesti käytetyltä taktiikalta. Perinteisten oikeudellisten sopimusten mukaan liikkeeseenlaskija, jolla on etusija, muuttaa sopimuksen ehtoja toteutuksen aikana. Tämä ei ole mahdollista Ricardian sopimusten kanssa.

Voit allekirjoittaa Ricardian-sopimuksia käyttämällä yksityisiä avaimia. Kun lisäät sopimuksen antajan allekirjoituksen asiakirjaan, se luo luettavan ja sitovan sopimuksen asiakirjassa kuvatuista tiedoista. On myös mahdollista seurata osapuolia yksityisen avaimen avulla ja pitää heidät vastuullisina.

Ricardian sopimusten edut

Ricardian sopimukset tekivät joitain uusia mahdollisuuksia todellisuuteen blockchain-verkoissa. Joitakin sen sovelluksia ja etuja ovat:

 • Ensimmäistä kertaa se sallii fyysisen omaisuuden ja oikeuksien laillisesti täytäntöönpanokelpoisen siirron lohkoketjuverkossa, mikä ei ollut mahdollista älykkäillä sopimuksilla. Kun älykkäitä sopimuksia käytettiin myös samaan tarkoitukseen, mutta ne eivät voi laillisesti valvoa siirtoa.
 • Ricardian-sopimukset voivat säästää vaivaa, kustannuksia ja aikaa, jonka saatat joutua investoimaan kiistan syntyessä. Koneellisesti luettavia laillisia sopimuksia ei voida tulkita, mikä on ihmisluettavien laillisten sopimusten tärkein haittapuoli. Lakimiehet voivat tulkita sisältöä mieltymystensä perusteella, mikä voi johtaa ristiriitaan.
 • Ricardian-sopimukset ovat merkittävä askel eteenpäin lisäämällä läpinäkyvyyttä blockchain-verkkoon.

Blockchainilla on kohtuullinen osuus eduista. Lisätietoja blockchain-tekniikan eduista oppaastamme.

Ricardian sopimusten kysymykset

Koska Ricardian sopimusten kohdalla on vielä alkuvaiheita, jotkut asiat tarvitsevat vielä vastauksia tai enemmän selkeyttä. Esimerkiksi kuka panee täytäntöön Ricardian sopimukset? Kysymys siitä, miten välimiesmenettely voidaan integroida EOS-ekosysteemiin, on edelleen vastaamaton. Vastaavasti miten käyttäjät voivat tehdä vaatimuksia?

Ricardian sopimukset perustuvat kuitenkin ennalta määriteltyihin ja ennalta sovittuihin laillisiin sopimuksiin. Ennalta sovittu ja oikeudellisesti sitova tarkoittaa, että kun aika tulee, voit tuottaa ne tuomioistuimen tuomareille. Ricardian-sopimus voi ainakin antaa välimiesten päättää sekä alkuperäisestä tarkoituksesta että velvoitteista.

Toisaalta tekniikka on edelleen täydessä kehitysvaiheessa. Ricardin sopimusten ympärillä oleva oikeudellinen kehys on edelleen jäljessä, kun haemme enemmän selkeyttä.

Tämän sopimuksen nykyiset sovellukset

Kyllä, on joitain Ricardian sopimusehtoja. Yksi tärkeimmistä esimerkkeistä Ricardian sopimuksista on OpenBazaar. Kuten nimestä käy ilmi, se on avoin verkkokauppa, jossa voit ostaa ja myydä mitä tahansa. Tällä alustalla käytetään tällä hetkellä Ricardian-sopimuksia, kun osapuolet vaihtavat tavaroita ensisijaisena välineenä osapuolten vastuun seuraamiseen.

Joten miten se toimii? No, kun kaksi osapuolta vaihtaa alustalla, se luo Ricardian sopimuksen. Se seuraa laillisen sopimuksen legitiimiyttä, jonka useat osapuolet sopivat, ja allekirjoittaa eteenpäin.

Tämä tekee alustasta erittäin turvallisen käyttäjille. Miksi? Koska huijauksen tai sopimuksen rikkomisen tapauksessa yhdellä osapuolella voi olla oikeudellinen asiakirja ja asiakirja, jonka hän voi tuottaa lain tuomioistuimessa.

Siksi Ricardian Contractsilla voi olla merkittäviä käyttötapauksia verkkokaupan alalla, mikä lisää käyttäjille uuden suojaustason.

Lue lisää:50 parasta yritystä, jotka käyttävät Blockchain-tekniikkaa

Ricardian sopimusten tulevaisuus

Ricardian sopimukset voidaan toteuttaa monissa tapauksissa, jopa enemmän kuin älykkäitä sopimuksia. Yleensä älykkäitä sopimuksia käytetään lähinnä blockchainin rahoitustapahtumiin. Ricardian sopimusten käyttötapauksia ei kuitenkaan ole rajoitettu, ja voit käyttää niitä myös muihin sovelluksiin kuin rahoitustapahtumiin.

Koska Ricardian-sopimus määrittää vastuun tai oikeudellisesti yhden osapuolen vastuun toisen osapuolen kanssa käytävässä kaupassa, sovellukset ovat valtavat. Siksi useimmat asiantuntijat uskovat, että Ricardian sopimusten käyttö EOS: lla menee valtavirtaan vasta lähitulevaisuudessa.

Ricardian sopimuksista voi tulla tärkeä osa blockchain-sopimuksia ja ne voivat korvata älykkäitä sopimuksia, koska ne voivat toimia myös älykkäänä sopimuksena samanaikaisesti.

Toisin sanoen he voivat määritellä osapuolten aikomukset, sitoa ne laillisesti sopimukseen ja toteuttaa ohjeet sovittujen ehtojen perusteella. Tämä tekee vain blockchain-liiketoimista ja kaupankäynnistä parempaa, turvallisempaa ja avoimempaa.

Ricardian sopimusten kohdalla on vielä alkuvaiheita, koska näiden sopimusten käyttö on uutta. Niistä tulee äskettäin osa EOS-ekosysteemiä. Kuitenkin, kun lohkoketju kehittyy yhdessä Ricardian sopimusten kanssa, voimme saada paremman kuvan tulevaisuudesta lähikuukausina.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Viimeiset sanat

Yhteenvetona tähänastisesta keskustelustamme Ricardian Contracts on voimakas uudentyyppinen koodi, jolla voi olla merkittävä vaikutus blockchain-verkon kauppaan, mikä tekee prosessista turvallisemman.

Se yhdenmukaistaa laillisen sopimuksen ja ehdot sopimuksena koneella luettavan koodin kanssa suoritettavaksi blockchain-verkossa. Vaikka kyseessä on vuosikymmeniä vanha idea, mutta blockchain-tekniikka mahdollistaa sen hyödyntämisen parhaalla mahdollisella tavalla. Blockchain antaa meille mahdollisuuden notaariuta nämä sopimukset, suojata ne blockchain-verkossa ja pitää täydellisen viittauksen asiaan.

Se voi lisätä selkeyttä useiden osapuolten välisissä oikeudellisissa sopimuksissa ja säästää aikaa, kustannuksia ja vaivaa, koska se poistaa riitojen mahdollisuudet. Yhdistettynä älykkäisiin sopimuksiin ne voivat myös käyttää toimintoja ja toimintoja.

Jos olet vasta aloittelija, joka haluaa lisätietoja blockchain-pohjaisista älykkäistä sopimuksista ja niiden toiminnasta, suosittelemme tutustumaan ilmaiseen blockchain-oppaaseen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map