Non-Fungible Tokens (NFT): Täydellinen opas

Tässä artikkelissa syvennetään syvemmälle ei-syötävien merkkien (NFT) perusteita – mukaan lukien määritelmä, esimerkit ja sovellukset.

Olemme puhuneet blockchainista, olemme puhuneet rahakkeista ja olemme puhuneet rahakkeiden ja kolikoiden eroista, mikä tarkoittaa, että nyt on aika keskustella pienestä kehittyneestä ja uusimmasta merkkien muodosta – Non Fungible Token – tunnetaan myös nimellä NFT.

On myös pätevä syy, miksi meidän kaikkien on ymmärrettävä hyvin ei-syötävät merkit. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan NFT: t voivat muokata blockchainin tulevaisuutta, minkä vuoksi he saavat harrastuksia harrastajilta ja käyttäjiltä.

Ilmoittaudu Nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Palamattomat rahakkeet: Pieni tausta

Termi vaihdettavissa tarkoittaa jotain, joka voidaan korvata vastaavalla. Joten nimellä Non Fungible Tokens voimme helposti ymmärtää, että puhumme eräänlaisesta tunnuksesta, jota ei voida korvata toisella vastaavalla tunnuksella. Se on ainutlaatuinen ja ei vaihdettavissa.

Mutta riittääkö tämä ymmärtämään Non Fungible Tokenin taustalla olevan käsitteen? Ei, joten kaivetaan hieman syvemmälle.

Lohkoketjun ja kryptovaluutan yhteydessä rahakkeet ovat keskeinen käsite. Tunnuksia on saatavana myös eri muodoissa, ja niitä käytetään monista syistä. NFT on yksi tyyppisistä tunnuksista ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan ja sovelluksillaan.

Voit myös lukea yksityiskohtaisen oppaan erityyppisistä suojaustunnuksista täältä.

Salausvaluutan yhteydessä vaihdettavuus on tärkeää. Itse asiassa mikä tahansa valuutta, perinteinen tai digitaalinen, halutaan vaihtaa, koska useimmat valuutat pyrkivät olemaan vaihtoväline.

Voit esimerkiksi vaihtaa Yhdysvaltain dollarin minkä tahansa muun Yhdysvaltain dollarin kanssa. Ei vain sitä, mutta voit myös vaihtaa sen Ison-Britannian punnan tai Pakistanin rupian kanssa. Tämä on vaihdettavuus.

Jos lainat dollaria jollekulle, et tarvitse täsmälleen samaa dollaria samalla sarjanumerolla, eikö? Tämä on vaihdettavuus. Jos kuitenkin lainat jollekin rajoitetun painoksen baseball-korttia, tarvitset saman tarkan rajoitetun painoksen baseball-kortin, tämä ei ole vaihdettavissa.

Sopeutuvuus on myös keskeinen piirre kaikissa suurimmissa kryptovaluutoissa, kuten Bitcoin ja Ethereum.

NFT nousi kuitenkin uudentyyppiseksi tunnukseksi ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan. Sillä on myös erittäin mielenkiintoisia sovelluksia. Koska konsepti on uusi, monet ihmiset eivät ymmärrä sitä, siihen liittyviä ominaisuuksia, tulevaisuutta ja mihin sitä voidaan käyttää.


Tässä artikkelissa tarkastelemme määritelmiä, ominaisuuksia ja sovelluksia yksityiskohtaisesti, joten jatka lukemista.

Mitkä ovat syttymättömät merkit?

NFT on eräänlainen tunniste, jota ei voi vaihtaa keskenään ja joka on erotettavissa toisistaan. Tämä ominaisuus tekee siitä erilaistuneen ja toivottavaa joissakin tapauksissa.

Kuten edellä mainittiin, tosielämän esimerkki voi olla rajoitetun painoksen baseball-kortti. Toinen esimerkki on lentolippu, koska et voi vaihtaa lippua jonkun toisen kanssa.

Se on virtuaalinen tunnus, jonka luot luomalla todentamaan varmenteen aitous ja omistajuus salauksen avulla.

Esimerkiksi, jos sinulla on virtuaalinen ominaisuus, kuten virtuaalinen taideteos, voit luoda Non Fungible Tokenin tunnustaaksesi taideteoksen. Nyt omistamasi NFT kuvastaa sitä, että taideteoksen omistus kuuluu sinulle. Se ei ole vaihdettavissa, koska taideteoksesi on ainutlaatuinen. NFT on tallennettu lohkoketjuun omaisuutena.

Non Fungible Token on paras esimerkki siitä, miten tunnusta voidaan käyttää niukkuuden luomiseen, mikä johtaa kyseisen tunnuksen arvon luomiseen. Paras tapa on CryptoKitties, josta keskustelen yksityiskohtaisesti muutamassa seuraavassa kappaleessa. Digitaalinen kisu myytiin CryptoKittiesille hintaan 120 000 USD tätä periaatetta noudattaen.

Voit myös määritellä ei-syötävät tunnukset – “eräänlaiseksi tunnukseksi, joka luo digitaalisen niukkuuden ja joka voidaan vahvistaa ilman keskitettyä organisaatiota, joka todentaa sen.”

Tätä varten NFT: t käyttävät lohkoketjua, jonka avulla nämä rahakkeet voivat käyttää hajautettua tapaa pitää digitaalisesti niukat tuotteet.

Uudet mahdollisuudet sijoittajille

Viime kuukausina NFT: itä käytetään voimakkaasti tähän tarkoitukseen. Monet ihmiset luovat digitaalista taidetta tai erilaisia ​​digitaalisia juttuja, usein vain turhaa paskaa, ja merkitsevät sen NFT: n avulla arvon luomiseksi.

Kuitenkin on olemassa tuottavampi NFT: n käyttö, joka on suosittu ja jonka odotetaan siirtyvän valtavirtaan lähitulevaisuudessa. Tämä on sekä fyysisen omaisuuden että kelvollisten virtuaalivarojen, kuten todellinen taideteos, muistoesineet, muuttaminen ja muuttaminen arvopaperiksi. Tämä luo uuden mahdollisuuden sijoittaa.

Yksinkertaisesti sanottuna, merkitsemällä aineellisia hyödykkeitä, sijoittajilla voi olla enemmän likviditeettiä.

Muista myös, että NFT on uusi ilmiö, mutta sillä on paljon sovelluksia. Suurin osa ihmisistä on edelleen ymmärtämässä sitä ja etsimässä tapoja toteuttaa ja käyttää sitä.

Kuka loi NFT: n?

Ensimmäisen Non Fungible Tokenin loi Witek Radomski, Enjin Coinin perustaja, kun hän kirjoitti ensimmäisen kolikon koodin takaisin kesäkuussa 2017. Koodi julkaistiin kuitenkin yleisölle kaksi kuukautta myöhemmin elokuussa.

Palamattomat rahakkeet käyttökotelot

Non-Fungible-tunnuksia käytetään nykyään monin tavoin, ja löydät useita esimerkkejä NFT: stä, kuten –

Pelaaminen

Yksi ensimmäisistä käyttökohteista oli itse asiassa peli, joka esitteli NFT: n käsitteen maailmalle CryptoKitties joka perustui lohkoketjuun. Ethereum-lohkoketjuun ja ERC-721-standardiin perustuvassa pelissä keräät, ostat, kasvatat ja myyt digitaalisia kittejä, jokaisella digitaalisella kisulla, jolla on omat geneettiset ominaisuutensa ja lohkoketjuunsa tallennetut ominaisuudet.

ERC-721 eroaa hieman ERC-20-tunnuksesta, joka on Ethereum-verkon vakioprotokolla. Vaikka ERC-20 edustaa yhtä tyyppistä omaisuutta, ERC-721 tarkoittaa koko omaisuuslajia.

Tämä aloitti ajatuksen ei-syötävistä rahakkeista. Peli on tullut niin suosituksi, että myynti ylitti yli 12 miljoonaa dollaria vuodessa.

Toinen suosittu esimerkki on Decentraland, joka on peli digitaalisesti niukasta maasta. Voit ostaa, kehittää ja myydä maata Decentralandissa käyttämättömien merkkien avulla. Sinulla on täysi hallinto maasi suhteen, voit rakentaa mitä tahansa sen päälle, tehdä siitä ainutlaatuisen ja lisätä siihen arvoa. Peli käyttää 360 asteen virtuaalimaailmaa, joten tunnet olevasi reaalimaailmassa.

Pelien sisäisten omaisuuksien omistus edellä mainituissa peleissä käyttäen ei-syötäviä tunnuksia on luonut arvoa näille omaisuuserille. Voit myydä pelin sisäisiä varojasi molemmissa peleissä voittoa varten myymällä ei-syötävät merkit.

Useita muita pelejä syntyi samalla konseptilla hyödyntäen NFT: tä. Non Fungible Tokens avasi mahdollisuuksien portin pelialalle, joka kukoistaa jo vuositulojen ja kasvun suhteen. NFT: n avulla ihmiset voivat nyt omistaa, ostaa ja myydä pelihahmojaan.

Keräilyesineet

Yksi yleisimmistä esimerkeistä NFT: stä on näiden merkkien käyttö pitämään digitaaliset varat nimessäsi. Olemme jo keskustelleet edellä mainitusta digitaalisen taiteen esimerkistä. Voit luoda NFT: n mille tahansa digitaaliselle omaisuudelle, jotta siitä tulee ainutlaatuinen ja virtuaalinen omaisuus.

Yksinkertaisesti sanottuna NFT tarjoaa kiistatonta omistusta pelisisällöistä ja virtuaalisista hyödykkeistä. On mahdollista, että lähitulevaisuudessa sitä käytetään myös aineellisten esineiden, kuten asunnon, omistamiseen.

Itse asiassa äskettäin julkaistun artikkeli Forbesista, Fyysisten keräilytuotteiden ei-syttyvät rahakkeet ovat tärkeässä asemassa omaisuusvakuudellisten arvopapereiden vahvistamisessa.

Lisensointi

Toinen loistava esimerkki NFT: n tehokkaasta käytöstä on sen käyttö ohjelmistolisensseissä. Asiantuntijoiden mukaan NFT-pohjaisten lisenssien luominen voi vähentää piratismia ja antaa ihmisille mahdollisuuden myydä lisenssinsä avoimilla markkinoilla tasaisen voiton saamiseksi. Tällä tavalla käyttäjät voivat myös välttää vuositilauksia, käyttää ohjelmistoa ostettua lisenssiä vastaan ​​ja myydä sen käytön jälkeen jollekin muulle. Lisenssi toimii tässä tapauksessa käyttäjien omaisuutena.

Ohjelmistokehittäjät voivat hyötyä myös siitä, että he voivat luoda älykkäitä sopimuksia, jotka mahdollistavat voitonjaon jälleenmyynnissä tai mitä tahansa muuta, mikä voi myös tuottaa tuloja alkuperäiselle kehittäjälle.

Se on win-win-tilanne, jonka NFT tarjoaa sekä käyttäjille että kehittäjille. Se voi vähentää piratismia ja antaa käyttäjien myös ansaita rahaa ostoksestaan.

Esimerkkejä ja standardit, joita ei voida sietää

Vaihdettavien merkkien tapauksessa yleisin standardi on ERC-20, joka perustuu Ethereumiin.

Non-Fungible Tokenit käyttävät kuitenkin eri standardeja ja protokollia, kuten ERC-721, joka perustuu Ethereumiin, tai sen uusin päivitys ERC-1155, tai erilaista standardia, joka perustuu NEO blockchain -alustaan.

Seuraavassa on yksityiskohtaisempi katsaus Non Fungible Token -standardeihin.

Mitkä ovat ERC-721: n ei-palavat merkit?

Tällä hetkellä useimmat NFT: t on toteutettu Ethereum-alustan päällä ERC-721-tunnuksina. Löydät muita Non Fungible Token -esimerkkejä, joilla on erilaiset standardit ja muut protokollat ​​ja lohkoketjut, kuten NEO- tai EOS-lohkoketjut, mutta ERC-721 on tällä hetkellä suosituin NFT-standardi. Se kuuluu myös parhaiden Non Fungible -merkkien joukkoon.

ERC-721 sisältää joukon vakiotoimintoja ja määritteitä, jotka määrittelevät sen älykkään sopimuksen muodossa. Sinun on noudatettava näitä määritteitä ja toimintoja, jotta voit omistaa, vaihtaa ja hallita ERC-721: tä.

Yksinkertaisesti sanottuna, ERC-721 tarjoaa meille standardin ei-syötävien tunnusten luomiseen ja vaihtamiseen. Jokainen ERC-721-tunnus on ainutlaatuinen, mikä ei ole asia ERC-20-tunnusten kohdalla.

ERC-721- ja ERC-20-tunnusten välillä on toinen tärkeä ero. ERC-20-rahakkeet ovat jaettavissa, aivan kuten voit jakaa 10 dollaria kahteen 5 dollarin seteliin. ERC-721-rahakkeet eivät kuitenkaan ole jaettavissa. Voiko kukaan järkevällä mielellä jakaa lipun tai baseball-kortin? Ei, sama on Non Fungible Tokenien kanssa.

ERC-721 on tällä hetkellä eniten käytetty lohkoketjun digitaalisen taiteen ja pelaamisen standardi. Sitä ovat toistaiseksi käyttäneet sadat Dappit, ja luotu yli miljoona ainutlaatuista tunnusta.

ERC-721 vs. ERC-1155

Vaikka ERC-721 oli välitön menestys, sitä käytettiin luultavasti miljoonien NFT: iden luomiseen, mutta sillä oli myös joitain rajoituksia. Esimerkiksi se oli kallista, ja Non Fungible Token -sovelluksen tekijän Redomskin mukaan myös tehoton ottaa käyttöön suuria tietokantoja tuotteista.

Näiden puutteiden korjaamiseksi Witek Radomski päätti luoda oman standardinsa, ERC-1155: n. Tämä tarkoittaa, että ERC-1155 on edistynyt ja parempi versio ERC-721: stä, joka tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia luoda NFTS.

Esimerkiksi uuden ERC-1155-standardin avulla voit nyt käyttää loputtomia määriä ei-syötäviä ja sammutettavia esineitä yhdessä käyttöönotetussa älykkäässä sopimuksessa. Witek Radomskin mukaan myös blockchain-verkon on helppo käsitellä.

Hän väittää myös, että tämä uusi standardisarja ei ole pelkästään blockchain-pohjaiselle pelialalle, vaan myös hyvä vaihtoehto luoda tunnuksia kaikentyyppisille omistuksille riippumatta digitaalisesta tai aineellisesta.

Kuinka ERC-1155 voi olla parempi vaihtoehto ERC-721: lle ja ERC-20: lle?

ERC-1155 kehitettiin vastauksena ERC-721: n ja ERC-20: n rajoituksiin, mikä tekee siitä paremman vaihtoehdon. Esimerkiksi sekä ERC-721: n että ERC-20: n yleinen ongelma on erillisen älykkään sopimuksen käyttöönoton rajoittaminen jokaiselle yksittäiselle tunnustyypille. Tämä synnyttää äärettömän määrän toistuvia tietoja sekä ERC-20- että ERC-721-rahakkeissa.

Mitä tämä tarkoittaa?

Toistuva koodi miljoonille tunnuksille koneissa ympäri maailmaa, mikä johtaa prosessitehon, sähkön ja varastotilan tuhlaamiseen.

ERC-1155-standardi on ratkaisu yllä olevaan ongelmaan. Uudessa standardissa voit tallentaa suurimman osan koodista keskitettyyn sopimukseen jokaiselle tunnusluvulle, jolle annetaan tunnusnumero.

Seuraavaksi kukin uusi koodi, joka vaatii saman koodin, voi käyttää sitä määritetyn tunnuksen kautta. Tällä määritetyllä tunnuksella voit käyttää koodausta ilman tarvetta kopioida ja liittää samoja tietoja.

ERC-1155 mahdollistaa myös useamman kuin yhden monimutkaisen tehtävän suorittamisen yhdessä tapahtumassa. Tämä vähentää Ethereumin estoketjun ruuhkia. Esimerkiksi ERC-1155-standardissa toiminnot, kuten hyväksyntä, siirto, kauppa ja sulatus, ottavat taulukot parametreiksi. Tämän avulla voit suorittaa noin 100-200 toimintoa yhdellä tapahtumalla.

ERC-1155: n avulla voit myös luoda sekä Fungible- että Non Fungible -merkkejä, mikä ei ollut mahdollista ERC-20: llä (vain Fungible-merkit) ja ERC-721: llä (vain Fungible-tokenit).

ERC721 vs ERC1155: Vertailutaulukko

 ERC-721ERC-1155
Tunnuksen luominen Vain yksi tunnus yhdessä sopimuksessa Useita tunnuksia yhdessä sopimuksessa
Rajoitus Voi luoda vain NFT: itä Voi luoda sekä syttyviä että ei syttyviä sopimuksia
Kustannus Kallis Halvempi
Helppokäyttöisyys Sallii yhden operaation jokaiselle tapahtumalle Sallii useita toimintoja yhdessä tapahtumassa
Varastointivaatimus Lisää Vähemmän
Tehokkuus Matala Korkea

Ei-syttyvien merkkien luettelo

Stellarilla ei ole syttyvää tunnusta

Stelar on toinen suosittu hajautettu blockchain-pohjainen protokolla, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää rahaa mihin tahansa maailmaan. Alusta on yksi edullisimmista tavoista lähettää rahaa kenellekään millä tahansa valuutalla ja heti.

He ovat äskettäin alkaneet käyttää myös NFT: itä. Se käyttää Stellar-tilejä edustamaan kutakin yksilöllistä Non Fungible -tunnusta.

Jokainen tunniste käyttää yksilöllistä metatietoa, joka erottaa sen toisesta tunnuksesta, ja tilin luoja on allekirjoittanut sen digitaalisesti, ennen kuin se tallennetaan IPFS-objektiin. Vastineeksi IPFS-monisekoitusta käytetään salaisena avaimena tunnukseen liittyvälle tilille / käyttäjälle.

Pidä kuitenkin mielessä, toisin kuin muut yleiset NFT-muodot, Stellarilla olevia ei-syötäviä merkkejä ei voi vaihtaa Stellar DEX: ssä.

EOS: n polttamaton tunniste

Olemme jo maininneet Ethereumissa käytettävät NFT-standardit, ERC-721 ja ERC-1155. NEO: ssa käytetään myös standardia.

Onko kuitenkin olemassa EOS: lle Non Fungible Token? Kyllä on. Muutama kuukausi sitten UNICO ja EOS Cafe Calgary tekivät yhteistyötä luomaan EOS: lle Non Fungible Token Standard.

Tämä antaa kehittäjille mahdollisuuden luoda NFT: itä myös EOS: lle, lukuun ottamatta Ethereumia ja NEO-lohkoketjua.

NEO: n sietämätön tunnus

NEO-lohkoketjussa, joka on johtava kiinalainen älykäs sopimusalusta, kehitetään ja parannetaan Non Fungible Token -standardeja.

Äskettäisessä haastattelussa NEO: n toimitusjohtaja Da Hongfei osoitti kiinnostuksensa merkkien Non Fungibility -merkkeihin. Hän väitti myös työskentelevänsä samanlaista standardia kuin ERC-721 Ethereumin lohkoketjussa NEO: lle.

Tämän Hongfei sanoi yhdessä haastatteluistaan ​​heinäkuussa 2018 – “Meillä on ollut standardi, joka on juuri hyväksytty. Se sulautetaan päähaarallemme. Ei-vaihdettavat merkit ovat myös strategia NEO: lle. Kun pelaaminen osuu blockchainiin, saat keräilykohteita. Näitä keräilykohteita voidaan käydä kauppaa blockchainissa, joten se sopii täydellisesti. “

Maaliskuussa 2018 Trinity Protocolin perustaja David Li ehdotti myös NEP-10-standardia Non Fungible Tokensille NEO-alustalla. Tämä uusi standardi eroaa NEP5-standardista, jota käytetään vaihdettavien tunnusten luomiseen NEO: lle.

Lue lisää NEP5-standardista täältä.

Tulen nonfungible token

Kun blockchain-tekniikan käytännön käytäntöjä ilmaantuu ja blockchain saa päävirran, voit odottaa enemmän ihmisiä, jotka merkitsevät sekä digitaalisen että aineellisen omaisuuden blockchainiin. Tätä varten he tarvitsevat NFT: itä.

Olemme jo keskustelleet sen mahdollisista sovelluksista pelialalla, ohjelmistojen lisensoinnista ja keräilyesineiden pitämisestä. Samoin NFT: itä voidaan käyttää todistamaan henkilöllisyys ja jopa omaisuuden omistus.

Toinen mahdollisuus on sen käyttö finanssialalla perinteisten omaisuuserien, kuten jalometallien, osakkeiden tai joukkovelkakirjojen, merkitsemiseen. Se riippuu näiden arvokkaiden omaisuuserien tulevasta siirtymisestä lohkoketjuun tulevaisuudessa.

NFT: stä voi myös tulla muuttumaton ja turvallinen tapa säilyttää akateemiset valtakirjat, syntymätodistukset, henkilöllisyydet ja takuut.

Viimeiset sanat

Non Fungible Tokens ovat epäilemättä uusi lapsi korttelissa, jota sinun pitää pitää silmäsi silmällä. Tämäntyyppisten tunnusten sovellukset ovat vielä kesken, mutta se on jo tulossa suosittu lähinnä sen vuoksi, että sitä käytetään peleissä, erityisesti pelien sisäisten varojen ansaitsemiseen, kuten CryptoKitties.

Varmista, että aloitat myös tämäntyyppisen blockchainin tarkistamisen. Jos haluat lisätietoja, voit aloittaa ilmaisella blockchain-kurssillamme aloittaaksesi!

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvontaa, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map