Parhaat vaihtoehdot ICO-rahankeräykselle

Vaihtoehtoja ICO: lle: Kuinka muuten blockchain-startupit voivat kerätä varoja?

Oletko blockchain-crypto -yrittäjä, joka arvioi vaihtoehtoja hankkia varoja projektiisi? Mahdollisuudet ovat, että olet huolissasi lukiessasi ICO: n negatiivisen tiedotusvälineiden tiedotusvälineissä, ja etsit vaihtoehtoja.

Alkuperäiset kolikoiden tarjoamisvaihtoehdot

Tässä artikkelissa selitän muutamia vaihtoehtoja ICO: lle.

He ovat:

 1. Turvatunnustarjoukset (STO);
 2. DAICO;
 3. Yksinkertainen sopimus tuleville rahakkeille (SAFT);
 4. Interaktiivinen ICO (IICO);
 5. Tunnuksen lentoputki;
 6. Riskipääoman korotus.

1. Security Token Offerings (STO): arvopaperimääräysten noudattaminen

Maailmanlaajuiset sääntelyviranomaiset tutkivat ICO: ita, koska he epäilevät, että ICO kiertää sijoitusmääräyksiä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Securities and Exchange Commission (SEC), joka on arvopaperisijoituksia valvova sääntelyviranomainen, on haastanut monet ICO: t.

SEC on tullut siihen tulokseen, että useimmat ICO: t myivät suojaustunnuksia peittäen ne hyödyllisyystunnuksiksi. Arvopaperit ovat sijoitussopimuksia, joita ihmiset ostavat pääasiassa siksi, että he odottavat tulevaa voittoa, kun taas apuohjelmakoodit antavat vain pääsyn tuotteeseen.

Suurimmalla osalla ICO: lla ei ollut mitään toimivaa tuotetta lanseerauksen yhteydessä, joten hyötyarvoa koskeva väite on heikko. Lisäksi he markkinoivat ICO: ta aggressiivisesti lupaamalla tulevaa voittoa ja siten sijoittamalla jopa aitoja hyödyllisyyskoodeja arvopapereiksi.

Ne eivät kuitenkaan täyttäneet arvopaperilainsäädännön vaatimuksia, esimerkiksi rekisteröinti ja raportointi. Lue lisää aiheesta ”Suojaustunnus vs apuohjelmatunnus: vertailu”.

Security Token Offering (STO) ovat täysin SEC-yhteensopivia ICO-vaihtoehtojen joukossa. Aloittavat yritykset käynnistävät nämä SEC-hyväksynnällä ja ilmoittavat rahakkeensa arvopapereiksi etukäteen. He rekisteröivät rahakkeensa ja täyttävät tarvittavat paperit arvopaperisijoitussopimuksen myyntiin.

Esimerkkejä STO: sta ovat seuraavat:

 1. tZero: Se on pääomamarkkinoiden blockchain-alusta;
 2. Polymath: Tämän blockchain-alustan on tarkoitus merkitä arvopapereita;
 3. Corl: Blockchain-pohjainen foorumi pienyritysten rahoittamiseen.

Lisätietoja STO: iden vertailusta ICO: iin on kohdassa ”STO Vs ICO: The Difference Between Two”.


2. DAICO: ICO, jolla on DAO-mallin ominaisuudet

Julkaisussa “Aloittelijan opas: Kuinka havaita ICO-huijauksia”, mainitsin, kuinka huijaushankkeet tekivät sijoittajien rahalla tuottamatta mitään tuotetta. Ethereumin perustaja Vitalik Buterin on yhdistänyt DAO-mallin ominaisuudet ICO: iin ja keksinyt DAICO-idean.

Tavallinen ICO käyttää älykästä sopimusta, jonka avulla sijoittajat voivat lähettää varansa aloittavalle yritykselle, ja älykkään sopimuksen toiminta päättyy siihen. Jos projektiryhmä katoaa varoilla, sijoittajilla ei ole oikeussuojakeinoja.

DAICOssa älykäs sopimus on kuitenkin jaettu kahteen osaan seuraavasti:

 1. Ensimmäisen osan avulla sijoittajat voivat antaa panoksensa ja kieltää sitten kaikki lisäosuudet tietyn rajan jälkeen. Projektitiimi ei voi käyttää varoja tässä vaiheessa.
 2. Toinen osa alkaa automaattisesti heti, kun ensimmäinen osa on ohi, ja asettaa “napautuksen” rajoittaakseen projektiryhmän varojen nostoa. Tunnusten haltijoilla on nyt äänioikeus hajautetussa autonomisessa järjestössä (DAO), ja projektiryhmän on toimitettava ehdotus projektin kehittämiseksi. DAO: n sidosryhmät äänestävät ja päättävät, nostetaanko raja-arvoa eli annetaanko projektitiimille mahdollisuus nostaa suurempia varoja. Jos projektitiimi tai DAO: n sidosryhmät eivät ole tyytyväisiä projektin etenemiseen, he voivat päättää tuhota älykkään sopimuksen itse, mikä palauttaa jäljellä olevat varat.

Lue lisää DAICOsta ”Aloittelijan oppaasta: Mikä on DAICO? Parannettu ICO! “.

DAICO-älykäs sopimus antaa merkittävän hallinnan sijoittajille, eikä huijaus ICO-tiimi voi korvata varoja. Toisaalta sillä on joitain haittoja:

 1. Projektiryhmä tarvitsee DAO: n sidosryhmät hyväksymään hankekehitysehdotuksensa, mikä vähentää joustavuutta jokaiselle aloittavalle yritykselle.
 2. Lyhytaikaista voittoa ajatellut sijoittajat saattavat olla vähemmän kiinnostuneita projektin pitkäaikaisesta kehityksestä. Jos he myyvät rahakkeitaan pörssissä, onko ostajilla äänioikeus? Tässä ei ole selkeyttä.
 3. Monet sijoittajat eivät ole täysin perehtyneitä blockchain-tekniikan lupauksiin. Jos he päättävät tuhota projektin itse ymmärtämättä sen arvoa, projekti saavuttaa ennenaikaisen lopputuloksen.

DAICO on uusi, ja esimerkki sitä käyttäneestä startup-yrityksestä onAbyss-foorumi’, Joka on blockchain-pohjainen digitaalinen jakelualusta. Lue “ICO Vs DAICO: Mikä on ero näiden kahden välillä?” tietää kuinka DAICO vertaa ICO: ita.

3. Yksinkertainen sopimus tuleville tunnuksille (SAFT):

ICO: n vaihtoehtojen joukossa SAFT käyttää kaksivaiheista prosessia tullakseen SEC-yhteensopivaksi. Lohkoketjun perustaja myy arvopaperisijoitussopimusta vain akkreditoiduille sijoittajille. Tällä tavoin he keräävät varoja projektikehitykseen ja lupaavat merkkejä tulevaisuudessa. Sopimukset on rekisteröity SEC: ssä.

Kun he julkaisevat tuotteensa, he myyvät rahakkeita suurelle yleisölle, kun taas SAFT-sijoittajat saavat tunnuksensa automaattisesti. Koska toiminnallinen tuote on olemassa siihen mennessä, käynnistysyritys odottaa, että SEC pitää niiden tunnusta apuohjelman tunnuksina.

Marco Santori Cooley-asianajotoimistosta ja Protokollalaboratorion tiimi ovat keksineet tämän idean lokakuussa 2017. Havaittu etu on SEC-sääntöjen noudattaminen rekisteröidyn arvopaperisijoitussopimuksen vuoksi.

Lähestymistavalla on kuitenkin seuraavat haitat:

 1. SEC ei ole vahvistanut, että kaksivaiheinen prosessi täyttää heidän vaatimukset.
 2. SAFT-ohjelmia ostavat akkreditoidut sijoittajat saavat tunnuksensa automaattisesti, kun start-up tuo markkinoille tuotteen. Tämän vuoksi se näyttää yksityiseltä myynniltä, ​​eikä SEC hyväksy tätä arvopaperisijoitussopimukseen.
 3. Vain SAFT on rekisteröity, mutta ei tunnuksia. Kuitenkin vain aloittava yritys voi luoda tunnuksia, joten SAFT-sijoittajat ovat täysin riippuvaisia ​​niistä. Tämä tekee SAFT: sta “vaihdettavan arvopaperin” ja tunnuksen “taustalla olevan arvopaperin”, ja SEC vaatii molempien rekisteröinnin. Tämä on toinen syy, miksi SEC ei hyväksy SAFT-ohjelmia.

Lue lisää SAFT-ohjelmista kohdasta “Mikä on SAFT: Johdatus Blockchain-projektin varainhankintamenetelmään”.

4. ICO: n vaihtoehtojen joukossa IICO ei aktivoi salausvalaita:

ICO: ita voidaan rajoittaa, eli varojen keräämiselle on yläraja. Ne voidaan myös sulkea, eli ilman ylärajaa. Sijoittajat tietävät, että merkintähinta pysyy samana, kun he ostavat rajattuja ICO: ita, mutta monet näistä tapahtumista pääsevät yli nopeasti. Sijoittajat eivät voi olla varmoja merkintähinnasta, jos ICO: ta ei ole rajoitettu.

Monissa rajattujen ICO: iden salausvalailla, eli sijoittajilla, joilla on erittäin suuri määrä salausvaluutta, on manipuloiva rooli. Etherin lähettäminen projektiryhmän osoitteeseen edellyttää, että sijoittajat maksavat kaasun hinnasta. Salausvalaat maksavat valtavan määrän siitä saadakseen liiketoimensa etualalle ja työntämällä siten pienemmät sijoittajat pois. Valaat ostavat sitten valtavan määrän rahakkeita ja myöhemmin manipuloivat markkinoita.

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin keksi idean Interaktiivisesta ICO: sta (IICO), jossa älykäs sopimus tarjoaa tasavertaiset toimintaedellytykset kaikille sijoittajille. Tämä tehdään seuraavasti:

 1. Sijoittajat voivat määrittää myynnin enimmäismäärän. Kaikki yli kerätyt varat palautetaan.
 2. Sopimus käsittelee kaikki tarjoukset avoimesti.
 3. Sijoittajat voivat tehdä tai poistaa tarjouksen muiden käyttäytymisen perusteella.
 4. IICO kohtelee suuria ja pieniä tarjouksia tasapuolisesti, mikä rajoittaa salausvalaiden etuja.
 5. Kaivostyöläiset eivät voi sensuroida tapahtumia väkijoukon aikana, IICO tekee siitä kustannukset kohtuuttoman. Tämä estää myös salausvalaat.

Ensimmäinen projekti, joka kokeili IICO: ta, oli Kleros, hajautetun oikeuden pöytäkirja.

5. Token-ilmapisara verkon vaikutuksen lisäämiseksi:

Token-airdrop tarkoittaa salakirjoituskoodien luovuttamista ilmaiseksi. Monet blockchain-crypto -projektit käyttävät tätä suosittua palkkionkampanjan muotoa osana markkinointistrategiaansa. Olin selittänyt merkkipisaroiden merkityksen “Aloittelijan opas: Kuinka luoda hyvä ICO-markkinointistrategia”.

Tunnuslentopisarat ovat kuitenkin nyt tulleet yhdeksi vaihtoehdoista ICO: lle. Monet projektit luovuttavat nyt suurimman osan rahakkeistaan ​​osana maapalloa, kun taas joukkue säilyttää loput. Tavoitteena on luoda tunniste salausyhteisöissä ja lisätä siten sen käyttöä.

Projektit yrittävät lisätä verkkoefektiä tällä tavalla. Useimmilla blockchain-projekteilla on suurempi arvo, jos useampi käyttäjä alkaa käyttää tuotteitaan. Tätä suuremmasta osallistujamäärästä johtuvaa arvonnousua kutsutaan verkkovaikutukseksi. Lue siitä Wikipedia-artikkeli verkkovaikutuksesta.

Everipedia, blockchain-pohjainen online-tietosanakirja on hyvä esimerkki projektista, joka on kokeillut tätä lähestymistapaa. Lue lisää token-ilmapisaroista kohdasta “Mikä on Airdrop? 5 vaiheen opas ilmaisten tunnusten vastaanottamiseen “.

6. Riskipääomarahoitus on edelleen tärkeä vaihtoehto ICO: lle:

Vaikka saatat ajatella enemmän ICO: sta ja muista vaihtoehdoista, tutustu myös riskipääoman korottamiseen vaihtoehtona. Se on edelleen tärkeä ICO-vaihtoehtojen joukossa aloittelijasi kannalta.

VC-korotus tarjoaa sinulle seuraavat edut:

 1. Riskipääomat ovat kokeneita liikemiehiä, ja monet heistä ovat itse yrittäjiä. He tutkivat hanke-ehdotuksia perusteellisesti. Jos pystyt myymään liiketoimintasuunnitelmasi riskipääomasijoittajalle, myyt todennäköisesti tuotteesi hyvin markkinoilla!
 2. Riskipääomayhtiöt ovat uusien lupaavien yritysten rakentamisen asiantuntijoita ja pitävät kättäsi muodostumisvuosien ajan. Voit saada erinomaista ohjausta, ”todisteita konseptista” (PoC), kiihdyttimiä jne. VC: ltä.
 3. Riskipääomat eivät odota nopeita voittoja ja pysyvät kanssasi pitkällä aikavälillä, ja jos projektisi epäonnistuu, he jakavat vastuun.
 4. VC-korotukset ovat arvokkaita ja saat erittäin positiivisen näkyvyyden yritystiedotusvälineissä. Toisaalta heidän verkkonsa takaa mykistyneen medianäkyvyyden, jos projektisi epäonnistuu.
 5. Koska riskipääomasijoitukset ovat maineikkaita liikemiehiä, saat pääsyn merkittäviin markkina- ja verkostoitumismahdollisuuksiin.

Lue lisää riskipääomasijoitusten vertailusta ICO: iin artikkelista ICO vs VC: The Experience Matters.

Huomaa: Jos haluat ymmärtää ICO: n käsitteen perusteellisesti, lue “Mikä on ICO: Johdatus alkuperäiseen kolikoiden tarjoamiseen”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map