Top 10 UKK salausverosta Australiassa (se voi säästää rahaa)

Tässä artikkelissa vastaamme kymmeneen yleisimmin kysyttyyn kysymykseen salausverosta Australiassa. Luemme myös joitain parhaita salausverotyökaluja ja ohjelmistoja, jotka auttavat laskemaan salaustulosi tämän viestin lopussa..

Sinun tulisi myös olla tietoinen siitä, että Australian verotoimisto (ATO) ryöstää nyt kryptovaluutta-kauppiaita. Joten, jos et tunne verovelvoitteitasi, saatat vaarantaa itsesi.

Suositut salausvaihdot Australiassa

10 yleistä UKK salausverosta Australiassa

Ennen kuin aloitamme, on tärkeää ymmärtää, miten Australian verovirasto (ATO) määrittelee salausvaluutan verokohtelu Australiassa.

Pohjimmiltaan hallitus luokittelee sen a "digitaalinen omaisuus, jossa salaustekniikoita käytetään säätämään lisäyksiköiden syntymistä ja tarkistamaan tapahtumia lohkoketjussa. Kryptovaluutta toimii yleensä keskuspankista, keskushallinnosta tai hallituksesta riippumatta."

Sinänsä kaikki viittaukset kryptovaluuttaan sisältävät siis Bitcoinin ja muut altcoiinit, joita saatat pitää laitteistolompakossa tai Bitcoin-kaupankäyntialustalla..

Liittyvät: 10 parasta salausvaluutanvaihtoa Australiassa

Ilman lisätoimia tässä on 10 yleisimmin kysyttyä salausverokysymystä:

Kuinka kryptovaluutta vero toimii?

Kryptovaluutta verotetaan kuten mitä tahansa muuta perinteistä omaisuutta, kuten kiinteistöjä ja jalometalleja. Kun myyt tai vaihdat omaisuuserää, joudut todennäköisesti maksamaan veroa myyntihinnan ja ostamasi hinnan erotuksesta (lukuun ottamatta valuutanvaihtopalkkioita ja palkkioita jne.).

Tämä arvoero mitataan fiat-valuutassa ja siihen viitataan usein nimellä Myyntivoittovero. Tämä koskee useimpia maita, kuten Australia, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada jne.

Myyntivoittoveroa sovelletaan myös kryptovaluuttaan silloin, kun se myydään. Esimerkiksi, kun myyt sen, vaihda se toiseen kryptovaluuttaan tai käytä sitä ostamiseen alla kuvatulla tavalla.

Mitkä salaustoiminnastasi ovat verollisia?

Kuka tahansa, joka osallistuu kryptovaluutan hankkimiseen tai luovuttamiseen, on verovaikutusten alaista. Ne voivat vaihdella olosuhteiden luonteen ja marginaaliveroaste.

Suurimmalle osalle australialaisia ​​seuraavia salaustoimintoja pidetään verollisina tapahtumina:


 • Kaupankäynti kryptovaluutalla (yhden salauksen myyminen toiselle)
 • Bitcoinin myynti fiat-valuutaksi (esim.Australian dollareiksi)
 • Kun annat kryptovaluutan lahjaksi ystävälle tai perheelle
 • Vastaanota kryptovaluutta tuloina (esim. Salauksen louhinta)
 • Tavaroiden ja palveluiden ostaminen kryptovaluutalla

Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun ostat, myyt, lahjoitat, kauppaa, louhit tai kulutat kryptovaluutta, suoritat Pääomavoitot-tapahtuman ja osaa tai kaikkia voittoja saatetaan verottaa.

Liittyvät: 4 parasta Bitcoin Cashbackia & Palkintosovellus (ILMAINEN raha)

salausvero

Kuinka paljon salausveroa minun on maksettava?

Tieto siitä, kuinka maksaa veroja salauksesta, voi olla haastava tehtävä, jos olet juuri aloittanut salauksen.

Jos ostat ja pidät salakirjoitusta ja myyt sen myöhemmin, siitä aiheutuu myyntivoittovero. Se tarkoittaa, että joudut todennäköisesti maksamaan veroa siitä. Maksamasi salausveron määrä riippuu kuitenkin muutamista tekijöistä:

 • Oletko Australian verotuksellinen asukas
 • Kuinka paljon tuloja ansaitset

Jos olet kryptovaluutta-harrastaja ja olet sijoittanut tai käynyt kauppaa digitaalisissa valuutoissa, sinua verotetaan kaikista salaustoiminnoista johtuvista myyntivoitoista.

Esimerkiksi, jos ostat Ethereumin sijoituksena ja myit sen myöhemmin AUD: lle tai vaihdat sen toiseen kryptovaluutta-kolikoon korkeammalla hinnalla, joka johti myyntivoittoon, joudut maksamaan veroa.

Jos sinulla kuitenkin on salausvarasi yli 12 kuukautta, saatat olla oikeutettu 50%: n myyntivoittoveroalennukseen. Tämä tarkoittaa, että vaikka salaussalkusi markkina-arvo (AUD) muuttuisi, et saa pääomatuloa tai -tappiota ennen kuin olet hävittänyt digitaalisen omaisuuden.

Kun olet laskenut myyntivoittosumman, voit selvittää verovelan viittaamalla omaan verosi marginaaliverokanta. Australian myyntivoittoja verotetaan samalla verokannalla kuin marginaaliveroastetta.

Kuinka lasketaan salaustuloista saatavan veron määrä?

laske salausvero

Salauspanoksistasi maksamasi veron määrä voi vaihdella tekemäsi toiminnan tyypin mukaan. Australiassa kryptovaluuttatoiminnasta johtuvat voitot ja tappiot on laskettava Australian dollareina.

Joten sinun on muunnettava salausomaisuuden hinta osto- ja myyntihetkellä AUD: ksi. Näiden päivämäärien välinen fiat-arvon ero on verovelvollinen.

Tähän sisältyy, kun vaihdat kryptovaluutan AUD: ksi, muunnat toiseksi kolikoksi tai ostat tavaroita ja palveluita kryptovaluutalla.

Täytyykö minun maksaa veroja tappioistani kryptovaluutassa?

Kyllä, vaikka tekisit tappiorekisteröinnin kryptovaluutan myydessäsi sen vähemmän kuin mitä ostit, tätä pidetään pääomatappiona.

Itse asiassa on oman edun mukaista kirjata kaikki tappiot, koska niitä voidaan käyttää tulevien myyntivoittojen vähentämiseen. Tämä voi tulevaisuudessa korvata verotettavat tulosi, kuten salausverot.

Joten on tärkeää tallentaa kaikki salaustoimintasi koko vuoden ajan.

Otetaan yksinkertainen esimerkki.

Jos ostit yhden Bitcoinin, kun hinta oli 5000 dollaria, ja myit yhden Bitcoinin jälleen hintaan 20 000 dollaria, tuotat pääomatuloverotapahtuman (CGT). Siksi sinun on todennäköisesti maksettava veroa 15 000 dollarin hinnan noususta Australian dollareina, kun myit sen.

Voinko välttää salausverojen maksamisen?

Ei, on yhä vaikeampaa välttää veron maksaminen salaustilastasi. Aina kun ostat salakirjoituksen fiatilla tai muunnat salakolikon toiseen, digitaalinen polku jää jäljelle.

Paikallisviranomaisten painostuksen vuoksi salausvaihtoa pyydetään luovuttamaan käyttäjiään koskevat tiedot veroviranomaisille.

Globe Newswiren raportissa ATO odottaa keräävänsä yli 3 miljardia dollaria verosakkoja salauskauppiailta ja sijoittajilta pelkästään tällä tilikaudella. Lisäksi Australian hallitus myöntää miljardin dollarin tunnistamaan kaikki, jotka eivät ole ilmoittaneet kaupankäyntitoimintaansa ja jättäneet veronsa.

Pitääkö minun tallentaa kaikki salausominaisuudet?

Joo. Kukin kryptovaluutta katsotaan myyntivoittovarallisuudeksi.

Joten, jos sinulla on useita altcoineja laitteesi lompakossa, sinun on pidettävä kirjaa kustakin kolikosta valmistellessasi salauksen veroilmoitusta.

Täytyykö minun maksaa vero salauksellisista kaupoista?

Joo. Yhden kryptovaluutan vaihtamista toiseen pidetään myyntivoittojen verotapahtumana. Verotoimisto käsittelee sellaisenaan kolikon myyntiä markkinahintaan kunkin omaisuuserän valuuttana transaktiohetkellä..

Esimerkiksi, jos myyt Bitcoinia Ethereumille, verovirastot käsittelevät tätä Bitcoinin myynninä Ethereumin markkinahintaan, jonka sait vaihto-lompakkoosi..

Mitä tietoja minun on tallennettava?

Sinun on pidettävä ja pidettävä kirjaa tapahtuman päivämäärästä (osto ja myynti), kryptovaluuttaomaisuudesta / -varoista ja siitä, kenen kanssa olet käynyt kauppaa.

Kuten edellä mainittiin, salausverosi lasketaan Australian dollareina. Joten sinun on muunnettava salaus Aussie-dollareiksi tapahtuman ajankohtana (osto-, myynti- ja kauppatapahtumille).

Nämä tiedot voivat sisältyä maksukuitiin, .csv-muotoiseen tiedostojen vientiin salauksenvaihdosta ja tapahtumahistoriaan digitaalisesta lompakostasi.

ATO hyväksyy kaikki nämä dokumentointimenetelmät.

Onko salausverolaskimia, ohjelmistoja tai työkaluja?

Kyllä, verkossa on useita salausvero-ohjelmistosovelluksia, jotka auttavat seuraamaan kauppojasi ja luomaan myyntivoittoraportin. Jokainen ohjelmisto voi auttaa sinua laskemaan voittosi ja tappiosi verovelvoitteidesi täyttämiseksi.

Muutamia parhaista salausvero-ohjelmisto-työkaluista ovat:

 • TokenTax
 • Koinly
 • Hoito
 • Zenledger
 • Cryptotrader
 • Bitcoin-verot
 • Sublime IP

cointracking

Jos olet aktiivinen kauppias, näiden salausvero-ohjelmistosovellusten käyttäminen on erittäin arvokkaita työkaluja, jotka poistavat päänsäryn tilikauden lopussa.

Jos haluat laskea verosi itse, voit aina tehdä sen vanhanaikaisella tavalla käyttämällä salausverolaskentataulukkoa jokaisen kaupankäynnin kirjaamiseen.

Johtopäätös

Toivomme, että tämä opas on tarjonnut sinulle paremman kuvan Australian salausverosta ja muutaman kätevän vero-ohjelmiston ja työkalun, jotka auttavat veroilmoituksessa.

Australiassa on myös salausvaihtoa, jotka tarjoavat ilmaisen verolaskurin, kuten Swyftx ja Independent Reserve, jotka voit myös harkita. Näillä digitaalisilla palveluntarjoajilla on veroraporttiominaisuus tapahtumiesi viemiseksi.

Koska määräykset muuttuvat jatkuvasti, suosittelemme sinua käymään ATO: n opas kryptovaluutoista Lisätietoja.

Vastuuvapauslauseke: Älä luota tässä esitettyihin tietoihin, emme ole veroasiantuntijoita. Sinun tulee aina kysyä omaa rahoitus- ja veroneuvojasi ammattilaiselta.

Jätämme sinulle muutaman kysymyksen:

 • Annatko salausveroilmoituksen tänä vuonna?
 • Kuinka lasket salausverosi?
 • Mitä salausvero-ohjelmistoa käytät?
 • Käytätkö salauksen peruslaskentataulukkoa?

Jos luulet, että nämä 10 usein kysyttyä kysymystä ovat arvokkaita salaussijoittajille, joista tiedät, voit jakaa heidän kanssaan tämän oppaan ja hyödylliset salausverotyökalut.

Saatat myös olla kiinnostunut näistä valitsemista artikkeleista:

 • Parhaat verkkosivustot myydä Bitcoin käteisenä Australiassa [heti]
 • 7 tapaa ostaa Bitcoin käteisellä Australiassa
 • Nopein & Helpoin tapa ostaa NEO Australiasta
 • 5 parasta kolikkopotivaihtoehtoa ostamiseen & Bitcoinin myynti
 • 4 parasta salauskarttasivustoa Altcoin-kauppiaille
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map