Yksityisten blockchain-tekniikoiden nousu

Tässä artikkelissa keskitytään yksityisen blockchain-tekniikan perusteisiin sekä sen ominaisuuksiin, eroihin yksityisten ja julkisten blockchain-tekniikoiden, suosittujen alustojen ja yksityisten blockchain-tekniikoiden käyttötapauksissa..

Yksityinen blockchain on yksi suosituimmista blockchain-tekniikoista tällä hetkellä. Pohjimmiltaan blockchain-tekniikkaa on kolme tyyppiä – julkinen, yksityinen ja federaatio. Kunkin ominaisuuden perusteella yritykset käyttävät niitä omissa ratkaisuissaan.

Jos käytät yksityisiä blockchain-sovelluksia ratkaisussa, jossa julkinen tai yhdistetty järjestelmä on välttämätön, ratkaisu ei onnistu. Siksi on todella tärkeää tietää, millaisia ​​yksityisiä blockchain-alustoja käytät.

Joten auttaakseni sinua esittelemään kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää yksityisestä blockchainista. Joten, aloitetaan!

Ilmoittaudu nyt:Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

yksityinen lohkoketju

Mikä on yksityinen estoketju?

Ennen kuin siirrymme käyttämään yksityisiä lohkoketjuja eri sektoreilla, katsotaan ensin, mikä on yksityinen lohkoketju. Yksinkertaisesti sanottuna yksityinen lohkoketju on eräänlainen lohkoketjuverkko, jossa vain yhdellä viranomaisella tai organisaatiolla on verkon hallinta.

Kyllä, näyttää siltä, ​​että se ei suoraan resonoi blockchainin pääkonseptin kanssa, eikö niin? Vaikka yksityiset lohkoketjuesimerkit saattavat tuntua keskitetyltä verkolta, todellisuudessa se voi tarjota osittaista hajauttamista.

Tällaisessa verkossa et myöskään voi saada merkintää ilman syytä. Todellisuudessa tämän tyyppinen verkko soveltuu hyvin yrityksen sisäiseksi tekniikaksi. Miksi?

No, koska koska kaikki riippuu nykyään tekniikasta, edelliset eivät yksinkertaisesti pysty pysymään mukana muuttuvassa ajassa.

Seurauksena on paljon asioita, kuten tietovarkaus, henkilöllisyyden hakkerointi ja niin edelleen.

Siksi yrityksen arkaluontoisten tietojen suojaamiseksi yksityisten lohkoketjujen käyttö on täydellinen vaihtoehto.


Joten ilman asianmukaista todennusta kukaan ei voi päästä tämän tyyppiseen verkkoon.

Varmistaaksesi, että kuka tahansa yritys voi käyttää blockchainia, on monia blockchain-yrityksiä, jotka pyrkivät tuomaan yksityisen version vain salaisuuden vuoksi..

Esimerkiksi Ethereum oli aiemmin yksinomaan julkinen foorumi. Mutta nyt EEA tuo Ethereumin yksityisen lohkoketjun, jolla on samat ominaisuudet ja yksityisyyttä näille huippuluokan yrityksille.

Markkinoiden reaktio

No, yksityisissä lohkoketjuissa on joitain kiistoja. Esimerkiksi monet ihmiset ajattelevat, että tämän tekniikan käyttäminen ei tarkoita sitä, että käytät blockchain-ydinarvoja.

No, se voi olla totta, mutta alustalla on kaikki ominaisuudet, paitsi että se on vain yksityinen. Mutta yritysyrityksille julkinen estoketju ei ole niin sopiva, koska siellä on paljon arkaluontoista tietoa, joka voi vuotaa.

Ja niin, yksityiset lohkoketjut tai yrityslohkoketjut ovat erittäin suosittuja huippuluokan yritysten keskuudessa.

Katsotaanpa joka tapauksessa yksityisten lohkoketjujen ominaisuudet.

Mitkä ovat yksityisen lohkoketjun parhaat ominaisuudet?

Täysi yksityisyys

Todellisuudessa yksityiset blockchain-alustat keskittyvät lähinnä yksityisyyteen täydellisten tietojen sijaan. Joten, jos olet kiinnostunut tekniikasta, jossa yksityisyys on suurin huolenaihe, yksityiset lohkoketjut ovat varmasti sinulle.

Toisaalta yritys tarvitsee tietoturvaa ja yksityisyyttä, koska ne käsittelevät aina kyberhyökkäyksiä. Koska he käsittelevät koko ajan arkaluonteisia tietoja, se vaikeuttaa kaiken pitämistä loitolla.

Joten jos yritys voi käyttää yksityistä lohkoketjua tiukentamaan turvajärjestelmiään, kukaan hakkeri ei voi hakkeroida järjestelmään.

Korkea hyötysuhde

Tämäntyyppinen blockchain-alusta tarjoaa korkeimman tehokkuustason. Todellisuudessa yksityiset blockchain-esimerkit voivat osoittaa, että ne toimivat paljon paremmin kuin perinteiset julkiset blockchain-alustat. Mutta miksi?

No, koska yksityisesti vain muutama ennalta valtuutettu solmu saa merkinnän. Joten solmut eivät missään tapauksessa voi käyttää enemmän resursseja kuin tavallisesti. Mutta julkisessa lohkoketjussa solmujen määrälle ei ole rajoituksia.

Tämän seurauksena järjestelmä hidastuu rajusti, kun osallistujia on liian paljon. Mutta yksityinen verkko on immuuni tälle ongelmalle.

Skaalautuvuus

Itse asiassa yksityiset alustat ovat vakaampia, ja saat siitä parhaan suorituskyvyn. Sama koskee skaalautuvuutta. Jotta yritys toimisi tehokkaasti, sen tulisi olla skaalautuva. Joten ajan myötä sen on myös kasvettava. Mutta julkisessa lohkoketjussa, kun verkko alkaa kasvaa tietyn ajan kuluttua, se alkaa myös hidastua.

Tätä kutsutaan skaalautuvuusongelmaksi. Mutta yksityiset verkot näyttävät ohittaneen tämän ongelman, koska se voi kasvaa, mutta ei missään tapauksessa hidastua.

Lisäksi tämä johtaa alennettuihin maksuihin, nopeampiin tapahtumiin ja niin edelleen.

Vankka arkkitehtuuri

Todellisuudessa yksityisillä verkoilla on tällä hetkellä yksi vankimmista verkkorakenteista. Heidät tehdään vastustuskykyisiksi kaikkiin ongelmiin. Siksi niillä on hyvät suojausprotokollat, jotka auttavat pitämään haitallisen toiminnan kurissa.

Joillakin alustoilla saatat jopa nähdä palomuurityyppiominaisuuden, joka suojaa kaikkia pääkirjaan sisältyviä tietoja ulkopuolelta ja sisäpiiriläisiltä.

Luulen teknisesti, että organisaatio voi muuttaa tapahtumaa, jos haluaa, mutta se on erittäin epätodennäköistä eikä se jää huomaamatta.

Haluatko tulla sertifioiduksi yrityksen blockchain-arkkitehdiksi? Ilmoittaudu nyt: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurssi!

Miksi käyttää tämän tyyppistä blockchainia?

  • Säästää resursseja

Jos tarkastelet yksityisiä lohkoketjuesimerkkejä, huomaat, että nämä alustat säästävät paljon resursseja. Todellisuudessa yksityisen järjestelmän ylläpitäminen on melko yksinkertaista eikä vaadi niin paljon huomiota.

Siksi ne vievät vain kourallisen resursseja julkisista blockchain-alustoista. Joten säästät paljon rahaa ja työvoimaa, joka tarvitaan näihin ratkaisuihin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi täysin halpaa tai jotain.

Mutta verrattuna muihin tehokkaisiin tekniikoihin, kuten tämä, se on halvin!

  • Alhaiset palkkiot

Tässä verkossa voit tehdä kauppaa vähimmäismaksuilla. Suurimman osan ajasta et ehkä edes tarvitse maksua, aluksi. Todellisuudessa tämä on täysin hyvä syy aloittaa yksityisillä lohkoketjuilla. Näillä estoketjuilla ei myöskään ole monissa tapauksissa natiivia tunnusta verkolle.

Siksi minkäänlaista kriittisten valuuttojen mahdollisesti aiheuttamaa negatiivista vaikutusta ei ole täällä.

  • Määräykset

Toinen hyvä syy käyttää tätä verkkoa ovat määräykset. Kaikki reaalimaailman yksityiset lohkoketjuesimerkit pyörivät säännösten ympärillä. Itse asiassa yritysyritykset eivät voi toimia ilman sääntelyjärjestelmää.

Joten tiettyjen tehtävien suorittamiseen pitäisi olla oikea tapa, eikä sääntöjen noudattamatta jättäminen aiheuta seurauksia. Siten se lisää osallistujien turvallisuutta.

  • Ei laittomia osapuolia

Tämä on yksi yksityisen lohkoketjun käytön eduista, koska se ei tarjoa mitään mahdollisuutta tuntemattomalle kolmannelle osapuolelle tulla verkkoon. Siksi se varmistaa, ettei kukaan voi käyttää kanavaa laittomaan toimintaansa. Toisin kuin julkinen blockchain, yksityinen blockchain ottaa tämän asian vakavasti, koska se voi haitata yrityksen mainetta.

  • Yritysorganisaatioiden vaikutusmahdollisuuksien lisääminen

Toisin kuin julkinen blockchain, yksityiset blockchain-alustat on suunnattu enemmän yrityksiin tai organisaatioihin. Nämä eivät halua valtuuttaa käyttäjiä vaan pikemminkin koko yritystä.

Julkinen vs. yksityinen lohkoketju

Selitän lyhyesti tärkeimmän eron julkisen ja yksityisen lohkoketjun välillä. Monet teistä ovat usein hämmentyneitä näiden kahden tyypin välisestä erosta, joten on parempi selvittää se.

Julkisessa lohkoketjussa kaikki ja kuka tahansa voi liittyä verkkoon, toisaalta vain valitut solmut voivat päästä yksityisiin lohkoketjuihin.

Myös yksityiset lohkoketjut ovat osittain hajautettuja, ja julkiset ovat täysin hajautettuja. Mutta kaupan nopeuden, kustannusten tai tehokkuuden suhteen julkinen estoketju jää huomattavasti jälkeen.

Tämä on yksi suurimmista eroista julkisessa ja yksityisessä lohkoketjussa.

Kuten olemme aiheessa, kannattaa ehkä tarkistaa myös yksityisten ja konsortioiden lohkoketjutekniikoiden vertailu.

Mutta yksityiseltä lohkoketjulta puuttuu myös muuttumattomuus, pääsy ja niin edelleen. Toivottavasti alla oleva taulukko valaisee tätä aihetta enemmän. Joten, tarkista se!

Yksityinen lohkoketju
Pääsy Kuka tahansa Yhtenäinen organisaatio
Siirtomaksu Korkea Matala
Tapahtumanopeus Hidas Nopeasti
Viranomainen Hajautettu Osittain hajautettu
Muuttamattomuus Koko Osittainen
Datan käsittely Luku- ja kirjoitusoikeudet kenellekään Luku- ja kirjoitusoikeudet yhdelle organisaatiolle
Yhteisymmärrys Luvaton Sallittu
Tehokkuus Matala Korkea

Yksityiset Blockchain-alustat

On monia yksityisiä blockchain-alustoja, jotka sopivat täydellisesti yrityskäyttöön. Joten esitän ne lyhyesti yksi kerrallaan.

  • Enterprise Ethereum

Todellisuudessa Enterprise Ethereum on itse asiassa yksi uusista lisäyksistä tänään. Ethereum on itse asiassa julkinen lohkoketju, joka sai vetovoiman käyttöön ottamiensa ominaisuuksien perusteella. Yritysyritysten oli kuitenkin vaikea edes käyttää näitä ominaisuuksia, koska se on täysin julkinen verkko.

Siksi EEA tai Enterprise Ethereum Alliance aloitti Ethereumin yksityisen blockchain-version käyttöönoton vain kaupallisen käytön vuoksi. Joten tämä Ethereumin yksityinen lohkoketju tarjoaa uuden tyyppisen yksityisen verkon, joka käyttää myös julkisen verkon etuja.

Ethereumin yksityinen lohkoketju päivittyy myös julkisen verkon perusteella. Joten se kasvaa edelleen laajemmaksi verkostoksi.

  • Hyperledger-kangas

Tämä on yksi suosituimmista yksityisistä blockchain-alustoista toistaiseksi luettelossa. Todellisuudessa Hyperledger-kangas on täynnä ominaisuuksia, joita kuka tahansa voi käyttää kaikilla aloilla. Lisäksi siihen sisältyy käyttöoikeudet, joten kaikkien jäsenten on valtuutettava henkilöllisyytensä ennen kuin he pääsevät sinne. Katso lisätietoja luvallisesta blockchainista täältä.

Enemmän, siinä on modulaarinen rakenne, mikä tarkoittaa, että voit liittää ja toistaa minkä tahansa tyyppisiä kohteita tässä. Lisäksi sen avulla voit mukauttaa pitkälle. Tapahtumanopeus on nopea ja todellisuudessa ylivoimainen millä tahansa muulla alustalla markkinoilla.

  • Corda

Corda on toinen loistava foorumi, jota sinun pitäisi tutkia. Todellisuudessa Cordalla on kahden tyyppisiä versioita, joista toinen on avoimen lähdekoodin ja toinen kaupalliseen käyttöön. Mutta Corda-lohkoketju soveltuu paremmin finanssialoille, kuten pankkisektorille, vakuutuksille, kiinteistöille ja niin edelleen.

Mutta se on kehittymässä, joten kaikki yritykset, jotka etsivät tapoja päivittää rahoitusverkostojärjestelmänsä, voivat tarkistaa Cordan.

Lisäksi Corda sattuu tarjoamaan parhaan mahdollisen palomuurin kaikkia verkkohyökkäyksiä vastaan. Joten, se on loistava vaihtoehto käyttää turvajärjestelmänä.

  • Ripple

Ripple on toinen yksityinen blockchain-alusta, joka on tarkoitettu yksinomaan finanssisektorille. Todellisuudessa sen mukana tulee oma natiivitunnus ja tätä käyttämällä voit suorittaa tapahtumat muutamassa sekunnissa. Joka tapauksessa aiemmin monet ihmiset ajattelivat, että Ripple soveltuu vain finanssialoille.

Mutta hitaasti jopa hallitukset alkavat käyttää tätä alustaa omiin etuihinsa. Tämän alustan transaktiokustannukset ovat suhteellisen alhaiset, ja se tarjoaa suojatun konsensusprotokollan. Joka tapauksessa tämän alustan käyttöä varten sinun on ladattava RippleNet.

Katsotaanpa joka tapauksessa nyt seuraava!

  • Päätösvaltaisuus

Päätösvaltaisuus on luettelomme viimeinen. JP. Morgan on Quorumin menestyksen takana. Todellisuudessa Quorum on itse asiassa yksityinen versio Ethereumista. Mutta kehittäjät muokkaavat Ethereum-alustaa tekemään tiettyjä moderaatioita ja tekemään siitä yritysystävällisen.

Joka tapauksessa Enterprise Ethereum ja Quorum eivät ole samoja asioita. Joten, älä sekoita heitä. Molemmat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä ja erilaisia ​​protokollia päästäkseen yksimielisyyteen.

Lisäksi heidän tietosuojakäytäntönsä ovat erilaiset. Voit oppia lisää tästä blockchain-tyypistä tässä Quorum blockchain -oppaassa.

Mitkä ovat yksityisen estoketjun käyttötapaukset?

Rahoituspalvelut

No, yksityiset blockchain-yritykset varmistavat, että jokainen yksittäinen verkko soveltuu finanssipalveluihin. Ja rehellisesti sanottuna, blockchain-verkko sopii täydellisesti siihen. Yleensä rahoituspalveluilla on paljon asioita, kuten haavoittuvat verkostojärjestelmät, hidas tapahtumanopeus ja niin edelleen.

Mutta yksityisten lohkoketjujen avulla finanssialat voivat saada valtavan lisäyksen. Myös kansainvälisten maksujen suorittamisen kustannukset laskevat. Enemmän, se parantaa tehokkuutta, tarjoaa läpinäkyvyyttä ja niin edelleen.

Mutta sinun on varmistettava, että blockchain-ratkaisusi pystyy torjumaan hakkerointiongelmat.

Kaupankäynti

Kaupankäyntiteollisuus on myös toinen merkittävä kohde kauppayrityksille. Todellisuudessa yli 18 biljoonaa dollaria tavaroita käydään läpi kauppaprosesseja vuosittain. Mutta jotta asiat sujuisivat sujuvasti, yritysten on valvottava paremmin koko järjestelmää.

Tämän avulla kaupan sektori voi seurata tuotteitaan myös reitillä. Lisäksi yritys voi tietää, milloin he saavat tuotteet myös seurantaprosessin kautta. Joka tapauksessa tilauserän maksun turvaaminen on myös tärkeää. Kuten voit arvata, kaupan rahoituksen lohkoketju on kasvanut viime vuosina.

Toimitusketjun hallinta

Toimitusketjun hallinta on yksi suosituimmista yksityisten lohkoketjujen käyttötapauksista. Todellisuudessa yksityiset blockchain-yritykset pyrkivät tekemään alustoja yksinomaan toimitusketjuteollisuudelle, koska se on valtava mahdollisuus.

Ja tosielämässä, toimitusketjun lohkoketjun tulokset ovat niin positiivisia. Monet yritykset käyttävät jo yksityistä lohkoketjua tällä sektorilla, ja he näkevät tulojen kasvavan.

Enemmän, jopa asiakkaat saavat läpinäkyvän lopputuloksen missä he tietävät miten tai mistä he ovat saaneet tuotteitaan. Se on hieno tapa tarjota tuotteiden aitoutta ja vähentää väärennöksiä lopullisesti.

Haluatko tietää enemmän yksityisen lohkoketjun käyttöönoton mahdollisuuksista organisaatiosi toimitusketjun hallinnassa? Ilmoittaudu nyt Enterprise Blockchains and Supply Chain Management -kurssillemme!

Jälleenmyynti

Vähittäiskauppa on hieno ala, jolla yksityiset blockchain-sovellukset voivat kukoistaa täydellisesti. Vaikka tämä ala ei ollut niin tervetullut tähän tekniikkaan alusta alkaen, mutta se on nyt hitaasti sisällyttänyt sen myös.

Väärennetyt vähittäistuotteet näyttävät joka tapauksessa olevan yksi tämän alan pääkysymyksistä. Ja vähittäiskaupan lohkoketjun avulla he voivat seurata tuotteitaan valmistajista vähittäiskauppoihin. Joten, on aina tapa suojautua haitallisilta ongelmilta, jotka tulevat tuotteiden toimituksessa.

Walmart ja Alibaba näyttävät olevan kaksi suurinta nimeä tällä alalla.

Valtion palvelut

Julkiset palvelut saattavat tuntua kaukaa haettavalta vaihtoehdolta, mutta se on itse asiassa yksi aloista, jotka ovat nopeasti jäljessä. Tästä päivästä lähtien ala on täynnä korruptiota, eikä mikään muu ala kohdata niin paljon korruptiota maailmassa.

Siksi ihmiset ovat pian menettämässä uskonsa tämän tyyppiseen teollisuuteen. Myös julkisten palvelujen ottaminen on melko hidasta. Mutta yksityisten blockchain-sovellusten avulla se voi lopulta päästä eroon kaikista korruptioista.

Lisäksi se voi tarjota parempia palveluja, jotka ovat nopeita ja luotettavia ihmisille.

Tätä tekniikkaa käyttäviä julkishallinnon palveluja on jo paljon, koska hallitus käyttää lukuisat estoketjut.

Terveydenhuolto

Terveydenhuolto on todella hieno ala, joka tarvitsee muutosta ASAP. Miksi? No, tämä sektori ei tarjoa potilaan luottamuksellisuutta, ja seurauksena on, että järjestelmään vuotaa paljon tietoa.

Siten yksityiset blockchain-yritykset voivat auttaa poistamaan kaikki nämä ongelmat. He voivat tarjota potilaan luottamuksellisuuden ja tarjota pääsyn lääkäreille potilaiden luvalla. Enemmän, se myös eroon väärennetyistä lääkkeistä ja muista hallinto-ongelmista.

Mutta mikä tärkeintä, terveydenhuollon estoketju voi poistaa väärän sertifikaatin muutoksen lääkäreiden keskuudessa. Se puolestaan ​​varmistaa paremman hoitopolitiikan.

Kiinteistöt

Yksityisiä blockchain-yrityksiä tehdään myös kiinteistöaloille. Todellisuudessa markkinat käsittelevät korkeita kustannuksia, heikkoa likviditeettiä ja esteettömyyttä. Se sattuu olemaan ainoa ylempi luokka, jolla on nyt pääsy kiinteistöihin.

Mutta se näyttää menevän käsistä ala- tai keskiluokan ihmisille. Mutta voiko yksityisten verkkojen avulla tämä sektori kukoistaa. Se voi vihdoin tarjota ihmisille murto-omaisuuden ja käyttää sitä sitten myös heidän hyväkseen.

Kiinteistöjen lohkoketju turvaa myös maksuprosessin ja pääsee eroon mahdollisista rikollisista ongelmista.

Vakuutus

Yksityiset blockchain-sovellukset voivat loistaa vakuutusalalla. Todellisuudessa tämä sektori on taipumus julkaista, kuten vastuullisuus ja paperireitit. Kokoelmat, kuten ylimääräinen paperityö ja vakuutusvaatimukset, hidastavat koko prosessia. Siksi yksityisen verkon on tarjottava hyötyjä tälle sektorille lopullisesti.

Joka tapauksessa tekniikkaa käyttämällä voit automatisoida koko vakuutuskorvausprosessin ja säästää siten jonossa odottamisen taakkaa.

Koko prosessi on automatisoitu ja sujuva blockchainissa vakuutuksia varten. Joten ei ole lainkaan viipyviä kysymyksiä.

MetLife sattuu olemaan yksi suurimmista avustajista tässä kapealla.

Lopussa

Yksityiset lohkoketjut ovat ainutlaatuinen tekniikka, joka soveltuu erityisesti yrityksille. On jo niin paljon ratkaisuja, jotka perustuvat yksityisiin lohkoketjuihin.

Vaikka monet ihmiset saattavat ajatella, että yksityiset lohkoketjut ovat vain kirkastettua keskitettyä tietokantajärjestelmää, todellisuus on aivan erilainen.

Tämän todistamiseksi on nyt monia esimerkkejä. Esimerkiksi monet huippuluokan yritykset käyttävät kangasta blockchain-ratkaisujensa perustana. Nämä ratkaisut toimivat entistä tehokkaammin.

Joten varmista, että aloitat myös tämäntyyppisen blockchainin tarkistamisen. Jos haluat lisätietoja, voit aloittaa ilmaisella blockchain-kurssillamme aloittaaksesi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map