Kuka on Elizabeth Stark? Lightning Labsin toimitusjohtaja

Kryptovaluutan perustamisesta lähtien suurin osa innovaatio-ohjelman aktiivisista rajoista on ollut miehiä, mutta viimeisten kahden vuoden aikana Elizabeth Stark on osoittautunut naisjätiksi laskeakseen hänen panoksensa salamaverkkona bitcoin-yhteisölle. Joten joku saattaa kysyä, kuka on Elizabeth Stark? Mistä hän on kotoisin? Mikä on hänen salkunsa? Nyt yksityiskohtiin asti.

Elizabeth Stark on valmistunut Harvardin yliopistosta, josta hän sai oikeustieteen tohtorin. Hänet synnytti Brooklynissa, New Yorkissa ja asuu tällä hetkellä San Franciscossa, Yhdysvalloissa. Hän on Lightning Labsin perustaja ja toimitusjohtaja. Lightning labs on yritys, joka “skaalaa estoketjuja”. (Mitä tarkoittaa blockchainin skaalaus? Selvitä myöhemmin.) Cryptocurrency-harrastajana hän on kollega Coin Centerissä. Coin Center on tutkimuskeskus, joka on perustettu (voittoa tavoittelematon) puolustamaan hyviä valtioneuvoja kryptovaluuttoja, eli Bitcoinia, Ethereumia, Litecoinia jne. Ja muita hajautettuja tekniikoita. Vaikka hän ei ole kovinkaan mukana akateemisessa ympäristössä, kuten salausyhteisölle näyttää, hän ei kuitenkaan ole katkaissut siteitä akateemiseen maailmaan. Hän on vieraileva kaveri Yalen tietoyhteiskuntaprojektissa ja opettaa myös Yalen yliopistossa. Molemmissa yliopistoissa hän on opettanut P2P-tekniikkaa, avoimen lähdekoodin protokollaa ja muita tekniikoita. Thiel-apurahan mentorina hän työskentelee tarkoituksenaan tarjota tukea eli taloudellista ohjausta alle 23-vuotiaille opiskelijoille tarkoituksenaan lopettaa koulunsa muiden projektien toteuttamiseksi. On kiinnostavaa huomata, että Stark ei ole kehittäjä; hänen kiinnostuksensa tekniikkaan on kuitenkin merkittävä.

 

VALAISIMET: MITEN SALAMAVERKOT TOIMIVAT

Salamalaboratoriot on tekninen käynnistys, joka kehittää avointa protokollakerrosta hyödyntämällä blockchain- ja älykkäiden sopimusominaisuuksien saatavuutta, jotta tapahtumien tekeminen kenelle tahansa ympäri maailmaa olisi halpaa ja nopeaa. Se on suunniteltu auttamaan blockchain-skaalautuvuutta. Tämä käy ilmi bitcoin-lohkoketjusta, kun Lightning-verkko aktivoitiin vuonna 2018. Skaalautuvuuden sijasta tämä protokolla virtaviivaistaa yksittäisiin tapahtumiin osallistuvien solmujen määrän sen sijaan, että tavallinen prosessi, jossa tietoja käsitellään kaikille solmuille tapahtumien vahvistamiseksi. Tällöin tapahtumien kesto olisi tavallista nopeampi, ja se johtaa myös kohtuullisiin maksuihin. Solmuparit hallitsevat näitä tapahtumia. Nämä solmut linkittävät tapahtuman lähettäjän vastaanottimeen, ja ne on yhdistetty alkuperäisellä lohkoketjulla olevilla maksukanavilla. Kun kanava luodaan, liiketoimeen osallistuvat kaksi osapuolta sijoittavat varat lohkoketjuun merkinnällä, jossa molemmat osapuolet allekirjoittavat tapahtumien tapahtumisen..

Kuvahyvitykset: Lightning Labs

Tämän tyyppisillä liiketoimilla on kuitenkin etuja ja haittoja. Koska liiketoimi edellyttää molempien osapuolten suostumusta tapahtumien allekirjoittamiseen, toisen osapuolen puuttuminen voi johtaa joko liiketapahtuman peruuttamiseen tai siihen, että käytettävissä oleva osapuoli menettää varansa. On tärkeää huomata, että tämä salamaefekti ei toimi vain Bitcoinin, mutta myös muiden lohkoketjujen kohdalla. Itse asiassa salaman avulla voidaan tehdä ristilohkoketjun implantointi siten, että merkkivaihtoa voidaan tehdä milloin tahansa. Lopuksi, Lightning Labsin lähetyslausunnon mukaan he ovat tehtävässä, mutta seuraavan sukupolven joustavat, hajautetut & rahoitusjärjestelmä.

“Uskomme, että salaukseen, lohkoketjuun ja älykkäisiin sopimuksiin perustuvat järjestelmät lisäävät taloudellista yhteistyötä ympäri maailmaa ennennäkemättömillä tavoilla sekä suurissa että pienissä mittakaavoissa.”

Katso täällä puhuvan toisen kerroksen tärkeydestä.

ELIZABETH STARK -OSUUS KRYPTOYHTEISÖLLE

Varsinaisen historian perusteella kryptoarvo ei alkanut vuonna 2008. 1900-luvun 90-luvulla oli ihmisiä, joita kutsuttiin salaperäisiksi, katsomalla heidän panostaan ​​kirjoituksensa kautta, löydämme silmiinpistävän samankaltaisuuden heidän ja Bitcoinin välillä. Siten voimme sanoa, että heidän salausyhteisönsä löytää paikan nykyajasta. Vuonna 2008 Bitcoin keksittiin virallisella julkaisullaan tammikuussa 2009 miehen (tai ryhmän, henkilöllisyyden tuntematon) nimeltään Satoshi Nakamoto.

Joten, kuten aiemmin sanottiin, että Elizabeth Stark on Lightning Labsin toimitusjohtaja ja perustaja, hän on osallistunut yhteisöön lohkoketjujen alueella. Ensinnäkin, mikä on blockchain? Blockchain on digitaalisen verkon pääkirja, johon bitcoinilla tai muulla kryptovaluutalla tehdyt tapahtumat kirjataan kronologisesti ja julkisesti. Salamalaboratorioiden avulla lohkoketjujen skaalaus on mahdollista. Mitä tarkoittaa lohkoketjujen skaalaus? Tämä prosessi käsittelee lohkoketjussa mahdollisten tapahtumien määrää aikayksikköä kohti. Lohkoketju tallentaa tapahtumat alusta alkaen, ja tämä toimii siirtämällä tietoja solmusta toiseen. Lohkoketju koostuu solmuista, jotka vahvistavat ketjun tapahtumat. Kuten Bitcoinin luomisen yhteydessä, sille annettiin lohkon kokoraja 1MB, ja siten, kun tapahtumat suoritetaan, tiedot tallennetaan lohkoon sen jälkeen, kun solmut ovat vahvistaneet sen ja kun 1MB on ylitetty, luodaan toinen lohko . Joten tilastojen mukaan havaitaan, että sekunnissa keskimäärin käsiteltyjen tapahtumien lukumäärä on keskimäärin 3,3 – 7. Tämä siis määrittää lohkoketjun skaalautuvuuden tietojenkäsittelyn liikenteen seurauksena. Joten tämän ongelman ratkaisemiseksi tulevaa hyväksymistä varten hän esitteli konseptin, joka on merkitty nimellä “Layer Two”. Tämä tunnetaan laajalti nimellä Lightning-verkko, jota Bitcoin Core -kehittäjät kannattivat, kun ihmiset vaativat SEGWIT-aktivointia vuonna 2017.

BITKOININ JA SEN BLOKKIKETJUN TÄRKEIMMÄT HAASTEET

  • Aika: Aikaisemmin mainittiin, että kun lohko on täytetty, luodaan uusi lohko, joten keskimäärin joka kymmenes minuutti luodaan uusi lohko. Tämä viivästyttää tapahtumamenettelyjä, sillä lohkon täyttämisen jälkeen jonottavat liiketoimet odottavat kaivostyöntekijöiden vahvistusta. Nämä liikatoiminnot, jotka ovat jonossa ylivuoton jälkeen, ovat nimeltämme “bitcoin-mempool”. Tämän tiukan prosessin takia, vaikka jotkut tapahtumat ovat vielä jonossa, muut tapahtumat tulevat jonoon. Siksi on ymmärrettävää, että mitä isommat tapahtumat ovat jonossa, sitä suurempi osa niistä juuttuu mempooliin. Tammikuusta 2018 keskimääräinen vahvistusaika oli kaikkien aikojen korkein, 190 tuntia 53 minuuttia tai noin kahdeksan päivää. Tämä käsittelyaikaviive yhdistettynä korotettuihin transaktiopalkkioihin sai monet sijoittajat hermostumaan, kun suunniteltiin aktivoida SEGWIT 24 lohkoketjussa, mikä nostaisi lohkon kokorajoitusta ja antaisi tilaa haarukoille lohkoketjussa. Tämän päätöksen seurauksena syntyi kaksi merkittävää kovaa haarukkaa, joiden tuloksena olevat valuutat olivat Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold.
  • Tapahtumamaksut: Salausvaluutassa, koska mainitut solmut ovat lohkoketjun auktoriteetteja, eikä niitä ole yksityistetty, se on yleinen yksimielisyys, joka päätti, mitä lohkoketjuilla tapahtuu. Näitä solmuja käyttäviä ihmisiä kutsutaan kaivostyöläisiksi. Kryptovaluutan kaivostoiminta on tuottoisa osa kryptovaluutta. Bitcoin on todiste työvaluutasta, ja siten tapa, jolla kaivostyöläiset saavat palkkansa, on monimutkaisten kryptografisten pulmien ratkaiseminen. Heidän tehtävänsä on käsitellä jokainen tapahtuma ja vuorostaan ​​lisätä tapahtumamuistinsa lohkoketjuun. Palkkiona työstään blockchainin ylläpitämisessä heidät maksetaan Bitcoinissa; nämä palkkiot syntyvät tapahtumamaksuista ja maksuista, jotka koskevat blockchainin pitämistä kurissa. Joten vaikka korkeat TX-palkkiot ovat hyödyllisiä kaivostyöläisille, se on kuitenkin kannattamatonta kauppaketjun osallistujalle blockchainissa. Lisäksi korkeat TX-maksut eivät tue mikromaksuja. Joten näiden ongelmien ratkaisemisessa Elizabeth aloitti Lightning Labsin ehdottamalla Layer two avoimen lähdekoodin protokollaa alkuperäiselle lohkoketjulle siten, että Bitcoin-mempoolissa tapahtuneiden tapahtumien aiheuttama ongelma viivästyttää tapahtumaa ja korkeat maksut katkaistaan.

Tämä Manuel Stagesin video nimeltä “The Blockchain and Us” sisältää myös Elizabethin haastattelun.

VALAISIMET: ÄLYKKÄT SOPIMUKSET

Salamaefekti tuo sopimusvaikutuksen bitcoin-lohkoketjuun. Sen voidaan sanoa olevan älykäs urakointijärjestelmä. Tässä rakenteessa estoketju toimii kuitenkin tuomioistuimena, jota ei voida lahjoittaa. Muista, että jokainen lohkoketjun tapahtuma on poistettavissa ja muokattavissa. Joten kun älykäs sopimus on valmisteltu ja kaikki sopimuksen yksityiskohdat on määritetty ennalta. Salama varmistaa, että sopimus pannaan täytäntöön oikein.

Jos ymmärrämme tämän paremmin, sanotaan, että kaksi henkilöä haluaa tehdä kauppaa eli Riisi ja vesi verkkopalvelumaksun maksuna. He molemmat tekisivät 2 – 2 – 2 allekirjoitussopimuksen (tätä voidaan verrata pankin yhteiseen säästötiliin, jossa molemmat allekirjoitukset vaaditaan rahaston nostotoimenpiteen suorittamiseksi) alkuperäiselle lohkoketjulle. Sitten tämä toiminto vie heidät toiseen kerrokseen, joka lukee näiden kahden välisen tapahtuman. Kuvittele, että Rice ja Water laittaa 50 dollaria ja 100 dollaria vastaavasti tekemällä 150 dollarin maksukanavan. Olisi joka kerta, kun he tekevät kauppaa, he vaihtavat digitaalisen allekirjoituksensa päivittääkseen ketjun ulkopuolisen kanavansa tapahtumahistoriaa. On tärkeää huomata, että tapahtuma on avoimen lähdekoodin protokollassa ja kolikot eivät jätä lohkoketjua, mikä on tallennettu tapahtuma. Kanava on auki tapahtuman tapahtuessa ja on suljettu, kun tapahtuma on suoritettu siten, että lopullinen tapahtumahistoria lisätään lohkoketjuun. Joten, koska estoketju suojaa osallistujia kolikoiden varkaudelta, varkausyrityksissä varas menettää merkkinsä prosessissa rangaistuksena ja hänen varansa hyvitetään osallistujalle, jonka rahakkeet oli tarkoitus varastaa. On kuitenkin suositeltavaa lähettää kanavan viimeisin oikeutettu tila varastamisyrityksissä ennen lopullisen tapahtuman lähettämistä lohkoketjuun.

Edellä selitetty tapaus on kahden osallistujan välillä, entä kanavien välinen verkko, jossa Rice haluaa lähettää 25 dollaria Danille, mutta heillä ei ole avointa kanavaa, mutta Waterilla on avoin kanava Danin kanssa. Siten Rice voi avata uuden kanavan Danin kanssa sen sijaan, että Rice voi lähettää maksun veden kautta. Tässä skenaariossa salamaverkko toimii siten, että Water lähettää varat ensin Danille ennen kuin hän noutaa rahansa Riceltä, vaikka se saattaisi olla maksullista, koska hän toimii salaman solmuna. Tämä rakenne estää vettä varastamasta varoja. On tärkeää tietää, että tätä järjestelmää ei ole luotettavuuteen perustuen. Siksi kaikki tehdään huolellisesti ja järjestyksessä.

HÄNEN KRITIIKKANSA

Koska salaustila on teknisesti suuntautunut tila, häntä on kritisoitu melkoisesti, koska hän epäilee kyvyttömyyttään selittämään projektinsa taustalla olevia syviä teknisiä käsitteitä. Vaikka hänellä on oikeudellinen tausta, hänen innostuksensa näkyy joka kerta, kun hän puhuu, ja hän on elävästi käyttänyt esimerkkejä projektin monimutkaisten kysymysten selittämiseen. Voimme kuitenkin sanoa, että kritiikki häntä kohtaan puhuminen johtuu ehkä tärkeimmästä syystä, miksi haastattelu tehtiin, jonka tarkoituksena on antaa hänen puhua enemmän projektistaan, mutta yhteisö haluaa enemmän, jota kukaan ei ole milloinkaan lähettänyt todisteet väitteidensä tueksi.

Joten myös havaitaan, että vaikka Salama auttaa tekemään mikromaksuista helpompaa, nopeampaa & halvemmalla, samaa ei voida sanoa isommasta tapahtumasta, koska se herättää paljon epäluottamusta järjestelmän sisällä. Kuvittele esimerkiksi, että rangaistustapahtumassa joku, jolla on 10 dollarin varoja, rangaistaan ​​väitetystä varkausyrityksestä ja hänellä on varat siirretty toiselle, vaikka varat ovat pieniä, rangaistustapahtuma kuitenkin herättää paljon kulmakarvoja. Sanotaan nyt, kuvittele joku, jonka varat ovat 100 000 dollaria ja hänelle kerrotaan rangaistustapahtumasta, josta hänen varansa siirretään loukkaantuneelle bitcoinerille, joka valitti merkkivarkaudesta, jos tätä ei hoideta hyvin, tämä yksittäinen teko voi estää käyttäjiä perustamasta älykkäitä sopimukset bitcoin-lohkoketjusta käyttämällä Lighting-verkkoa. Vaikka Lightning-verkko on täyttänyt lupauksensa tehdä bitcoin-tapahtumista helpompaa, halvempaa ja nopeampaa, sen on parannettava itseään, koska suuret toimittajat ovat tehokkaita avustajia missä tahansa taloudessa.

Viitteet:

https://cointelegraph.com/news/lightnings-elizabeth-stark-2017-will-be-the-year-of-smart-contracts

www.hackernoon.com/5-notable-women-in-the-blockchain-and-crypto-industry-6dd5981c0e7d

www.ccn.com/lightning-chief-its-a-bitcoin-not-blockchain-world/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map