Cardano vs Ethereum: Lopullinen vertailu

Jos olet kuullut Cardanosta ja Ethereumista, mutta et ole varma, miten ne toimivat? Tai ehkä etsit selville, mikä protokolla on parasta tekniikkaa? Joko niin, olen saanut kaiken tämän Cardano vs Ethereum -oppaan sisällön!

Muuten, tiesitkö, että ADA Cardanoa kutsutaan usein "Ethereum-tappaja ”?

Joka tapauksessa tässä Cardano vs Ethereum -oppaassa aion aloittaa selittämällä kunkin projektin perusteet. Sen jälkeen aion sitten puhua tekniikan toiminnasta, mukaan lukien siitä, kuinka kukin lohkoketjuista tarkistaa tapahtumat ilman kolmannen osapuolen välittäjää.

Lopuksi puhun lopuksi siitä, kuinka kukin projekti on toiminut tähän mennessä. Joten tämän artikkelin lukemisen loppuun mennessä sinulla on kaikki tarvittavat tiedot päättääksesi, mikä kahdesta mielestäsi on paras!

Mitä odotat? Cardano vs Ethereum -oppaan ensimmäinen osa alkaa aloittaa selittämällä kunkin lohkoketjun perusteet!

Aloitetaan Ethereumista!

Cardanon ja Ethereumin keskeiset elementit

Mikä on Ethereum?

Ethereumin loi nuori kehittäjä Vitalik Buterin vuonna 2015. Siitä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen blockchain-projekti, jonka avulla ihmiset voivat luoda älykkäitä sopimuksia. Tämän seurauksena, toisin kuin Bitcoin, Ethereum voi tehdä paljon muutakin kuin vain käsitellä rahoitustoimia.

Perusmuodossaan älykäs sopimus antaa ihmisille mistä päin maailmaa tahansa sopia ilman luotettavaa kolmatta osapuolta. Sen sijaan ennalta määritellyt ehdot tehdään koodattuun älykkääseen sopimukseen ja kun nämä ehdot täyttyvät, älykäs sopimus vapauttaa varat automaattisesti.

Katso seuraava esimerkki ymmärtääksesi kuinka hyödyllisiä älykkäät sopimukset voivat olla.

  1. Chris haluaa ostaa vakuutuksen lennolta
  2. Jos lentosi viivästyy tai peruuntuu, hän saa täyden hyvityksen
  3. Jos lento on ajallaan, hän menettää vakuutusmaksunsa
  4. Chris tekee älykkään sopimuksen tallettamalla maksun
  5. Kun lento lähtee, älykäs sopimus voi skannata tuhansia itsenäisiä verkkosivustoja saadakseen selville tarkan ajan, jonka se jäi
  6. Jos se lähti ajoissa, John menettää vakuutusmaksunsa automaattisesti
  7. Jos se viivästyi tai peruutettiin, hän saa automaattisesti täyden hyvityksen
  8. Kaikki tämä oli mahdollista ilman kolmatta osapuolta älykkään sopimussopimuksen avulla

Yllä olevaa esimerkkiä voidaan soveltaa satoihin erilaisiin skenaarioihin. Kun kolmannen osapuolen tarve poistetaan, sopimussopimukset ovat nopeampia, halvempia ja tehokkaampia.

Aivan kuten Bitcoin-asiakas, Ethereumilla on estoketju, jonka avulla ihmiset voivat lähettää ja vastaanottaa kolikoita. Ethereumilla on salausvaluuttansa, jota kutsutaan Eteriksi (lyhyesti ETH). Virallisesti ETH: n kokonaismäärälle ei ole enimmäistarjontaa.

Kirjoitushetkellä heinäkuussa 2018 liikkeessä on hieman yli 100 miljoonaa kolikkoa. Perustajan Vitalik Buterinin mukaan tämä määrä ei todennäköisesti kuitenkaan kasva paljon enemmän.

Ethereum-verkosto on hajautettu, mikä tarkoittaa, että sitä ei ohjaa kukaan yksittäinen henkilö tai viranomainen, eikä sitä tuki kukaan keskuspankki tai kansallisvaltio. Sen sijaan yhteisö tarkistaa jokaisen tapahtuman (älykkäät sopimukset mukaan lukien).

Kuka tahansa voi liittää laitteen Ethereum-järjestelmään tapahtumien vahvistamiseksi. Vastineeksi he saavat lisäpalkkiona ETH: ta. Älä huoli, aion puhua tästä tarkemmin myöhemmin!


Joten nyt, kun tiedät mikä on Ethereum, ‘Cardano vs Ethereum’ -oppaan seuraava osa käsittelee Cardanon perusteet!

Mikä on Cardano?

Cardano ja virallinen ada-kolikko

Aivan kuten Ethereum, Cardano on blockchain-projekti, joka on erikoistunut älykkääseen sopimustekniikkaan. Sen loi ensimmäisen kerran vuonna 2015 organisaatio nimeltä Input Output Hong Kong (IOHK), jota johtaa tunnettu kryptovaluutta-asiantuntija nimeltä Charles Hoskinson. Vaikka Ethereumia kutsutaan toisen sukupolven blockchainiksi, Cardano väittää olevansa kolmannen sukupolven blockchain.

Huomautus: Charles Hoskinson oli Ethereumin perustaja, mutta uskoo voivansa luoda blockchainin paljon paremmin kuin Ethereum.

Tämä tarkoittaa sitä, että perustajien mielestä heidän projektinsa on paljon edistyneempi kuin Ethereum, minkä vuoksi sitä kutsutaan joskus “Ethereum Killeriksi”.

Cardanolla on myös kryptovaluutta nimeltä ADA-kolikko. Aivan kuten ETH, ADA-kolikkoa voidaan käyttää varojen lähettämiseen tai vastaanottamiseen lompakosta lompakkoon.

Cardanon yleisenä tarkoituksena on löytää täydellinen tasapaino käyttäjien tarpeiden palvelemisen ja sääntelyviranomaisten välillä. Joukkueen mielestä tämä on tärkeää, koska lopulta he ajattelevat, että kryptovaluutta säännellään samalla tavalla kuin rahoituspalveluala.

Ihmiset pitävät Cardanon kolikosta, koska sitä tukee joukko akateemisia johtajia, tutkijoita ja tutkijoita, jotka kukin auttavat kehittämään lohkoketjua. Vaikka projekti on vasta alkuvaiheessaan, pitkän aikavälin tavoitteena on, että se pystyy tarjoamaan nopeita, halpoja ja erittäin skaalautuvia liiketoimia maailmanlaajuisesti. Jos näin tapahtuu, se voisi jonain päivänä tarjota sillan kryptovaluutan ja reaalimaailman rahoitussektorin välille.

Toisin kuin monet muut projektit, jotka usein päättävät haarautua toisen lohkoketjun alkuperäiseen koodiin, ADA Cardanon tiimi rakentaa protokollaansa tyhjästä. Lohkoketjua tukevaa ohjelmointikieltä kutsutaan "Haskell", ja se perustuu matematiikan edistyneeseen muotoon.

Huomautus: ‘Haarukka’ viittaa koodin kopioimiseen olemassa olevasta lohkoketjusta ja tekemällä muutoksia sen parantamiseksi. Suosittu esimerkki tästä on Bitcoin Cash, joka haarautti alkuperäisen Bitcoin-asiakkaan.

Vaikka aluksi saattaakin kuulostaa siltä, ​​että nämä kaksi hanketta ovat hyvin samankaltaisia, on kuitenkin joitain suuria eroja! Siksi puhun Cardano vs Ethereum -oppaan seuraavassa osassa siitä, kuinka molemmat lohkoketjut toimivat!

Esitys

Ethereum

Ensinnäkin, kun Ethereum-lohkoketjua käytetään varojen lähettämiseen toiseen käyttöön, jokainen tapahtuma kestää normaalisti noin 16 sekuntia. Tämä on melko nopeaa, varsinkin kun verrataan sitä perinteisiin maksujärjestelmiin.

Ei ole väliä, lähetätkö varoja jollekin samassa kaupungissa kuin sinä tai jollekin muussa maassa olevalle henkilölle, tapahtuman aika on aina sama.

Transaktiopalkkioiden osalta kaikki riippuu verkon kiireisyydestä. Esimerkiksi sen ensimmäisten vuosien aikana liiketoimet maksavat vain muutaman sentin. Kuitenkin, kun se on tullut suositummaksi, se on lisääntynyt.

Kun Ethereum koki sen vilkkaimmaksi jaksoksi alkuvuodesta 2018, transaktiopalkkiot maksoivat peräti 4 dollaria. Kirjoitushetkellä heinäkuussa 2018 tämä on kuitenkin sittemmin laskenut vajaan 1 dollariin.

Joidenkin mielestä tämä on silti liian korkea, koska se tekee siitä sopimattoman mikromaksuihin. Selvyyden vuoksi mikromaksut ovat todella pieniä rahoitustapahtumia, jotka ovat joskus alle sentin. Tämän on yksi aloista, jolla blockchain-tekniikan piti auttaa, joten ellei Ethereum pysty alentamaan maksujaan merkittävästi, se ei olisi sopiva.

Toinen kysymys nykyisen Ethereum-lohkoketjun kanssa on, että se on myös hyvin rajoitettu tapahtumien määrään, jota se voi käsitellä kerralla. Kryptovaluuttateollisuudessa tätä kutsutaan skaalautuvuudeksi, ja se perustuu siihen, kuinka hyvin verkko hoitaa suuria määriä toimintaa.

Ethereumin tapauksessa lohkoketju voi käsitellä vain 15 tapahtumaa sekunnissa. Saadaksesi käsityksen siitä, miksi tämä on ongelma, Visa voi käsitellä enintään 50000 sekunnissa! Lisäksi suosittu kryptovaluutan vaihto Binance voi käsitellä yli 1,4 miljoonaa tapahtumaa sekunnissa, joten Ethereumilla on pitkä tie kuljettavana.

Onneksi Vitalik Buterin ja hänen kehittäjätiiminsä ovat tietoisia tästä ja työskentelevät muutamien ratkaisujen parissa, joista keskustelen myöhemmin tarkemmin..

Joten nyt, kun tiedät mikä on Ethereum ja miten se toimii, seuraavassa ‘Cardano vs Ethereum’ -oppaan osassa tarkastellaan miten Cardano vertaa!

Vertaa salausvaihtoa rinnakkain muiden kanssa

Tiesitkö?

Oletko koskaan miettinyt, mitkä salausvaihdot ovat parhaita kaupankäyntitavoitteidesi kannalta?

Katso & vertaa TOP3-salausvaihtoa vierekkäin

Cardano

Ennen kuin jatkan, ajattelin tehdä selvemmäksi, että Cardano on vasta alkuvaiheessaan. Tiimi väittää rakentavansa yhden nopeimmista, halvimmista ja skaalautuvimmista lohkoketjuista maailmassa. Heillä on kuitenkin vielä pitkä tie kuljettavana. Ennen kuin heillä on toimiva tuote, on tärkeää ymmärtää, että tässä vaiheessa kaikki on teoreettista!

Nyt kun olen saanut sen pois tieltä, katsotaanpa, mitä joukkue väittää, että blockchain pystyy tekemään…

Lopullisena tavoitteena on pystyä tarjoamaan lähes välittömiä ja ilmaisia ​​tapahtumia, joiden avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa varoja, luoda älykkäitä sopimuksia ja rakentaa hajautettuja sovelluksia (dApps). Lisäksi toivotaan, että kun tuote on täysin toimiva, se pystyy skaalautumaan rajoittamattomiin tapahtumiin.

Vaikka selitän tämän yksityiskohtaisemmin myöhemmin, ADA Cardanon rakennustapa on, että mitä enemmän verkkoa käyttäviä ihmisiä on, sitä halvemmaksi, nopeammaksi ja skaalattavammaksi siitä tulee.

Todellisuudessa on edelleen epäselvää, kuinka monta tapahtumaa Cardano voi käsitellä juuri nyt. Joukkue teki testin loppuvuodesta 2017, jonka tuloksena blockchain saavutti 257 tapahtumaa sekunnissa. Suurin ongelma on kuitenkin se, että riittämättömät ihmiset eivät käytä sitä varojen siirtämiseen, joten sitä ei ole vielä asetettu sen rajoille.

Viralliset transaktioajat vaihtelevat myös, vaikka tavallisten käyttäjien mukaan se on tällä hetkellä keskimäärin 5-7 minuuttia. Siksi Ethereum pystyy nykyisessä muodossaan käsittelemään paljon nopeammat tapahtumat vain 16 sekunnissa. Cardanoa rakennetaan kuitenkin edelleen, ja se pystyy jo käsittelemään huomattavasti enemmän tapahtumia sekunnissa, ja tämän määrän odotetaan kasvavan hyvin pian.

Joten nyt, kun tiedät kahden projektin suorituskyvyn sekä sen, mitä Cardano toivoo saavuttavansa, Cardano vs Ethereum -oppaan seuraavassa osassa puhutaan tapahtumien todentamisesta!

Konsensus – miten tapahtumat tarkistetaan?

Ethereum

Aiemmin tässä ‘Ethereum vs Cardano’ -oppaassa mainitsin, kuinka molemmat näistä lohkoketjuista hajautetaan. Tämä tarkoittaa, että tapahtumat tarkistetaan ilman keskitetyn kolmannen osapuolen tarvetta. Tätä varten molemmat lohkoketjut käyttävät ‘konsensusmekanismia’.

Konsensusmekanismi määrittää, miten estoketju saavuttaa yksimielisyyden. Toisin sanoen, miten voimme luottaa tapahtuman pätevyyteen? Jokainen lohkoketju saavuttaa tämän eri tavalla, mutta ne kaikki perustuvat matematiikan edistyneeseen tutkimukseen nimeltä ”Salaus”.

Ethereum käyttää yksimielisyysmekanismia nimeltä “Proof of Work”, joka on sama malli, jota Bitcoin käyttää. Tapahtuman todentamiseksi järjestelmä tuottaa satunnaisen summan, joka on niin monimutkainen, ettei kukaan ihminen pysty ratkaisemaan sitä. Sen sijaan se vaatii laskentatehoa.

Ethereum-todiste työmekanismista

Kuka tahansa voi tulla Ethereumin ‘kaivosmieheksi’ liittämällä laitteen Ethereum-verkkoon, joka auttaa vahvistamaan Ether-tapahtumia. Vastineeksi “ kaivosmies ”, joka ratkaisee summan, palkitaan ylimääräisellä ETH: lla. Tuhannet kaivostyöläiset kilpailevat keskenään tullakseen ensimmäiseksi laitteeksi summan ratkaisemiseksi. Kuka ratkaisee sen ensin, voittaa ETH-palkinnon!

Ethereumin Proof of Work -mallissa on kuitenkin pari asiaa. Ensinnäkin, kun yhä useammat ihmiset käyttävät verkkoa, liiketoimien vahvistamiseen tarvittava sähkön määrä kasvaa. Tämän lisäksi kaivostoiminta on vähemmän kannattavaa, mutta se on myös todella haitallista ympäristölle!

Proof of Work -mallin käyttö rajoittaa myös todennettavien tapahtumien määrää. Kuten aiemmin mainitsin tässä Ethereum vs Cardano -oppaassa, verkko pystyy käsittelemään vain 15 tapahtumaa sekunnissa. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin useimmat muut uudet lohkoketjut.

Siksi Ethereumin tiimi haluaa päivittää uuteen konsensusmekanismiin nimeltä Proof of Stake. Tämän tukemiseksi joukkue työskentelee myös kahden päivityksen parissa nimeltä Sharding ja Plasma. Toivotaan, että nämä verkon päivitykset mahdollistavat nopeammat, halvemmat ja skaalautuvammat tapahtumat.

Joten nyt, kun tiedät, miten liiketapahtumat todennetaan Ethereum-lohkoketjussa, Cardano vs Ethereum -oppaan seuraava osa tarkastelee kuinka Cardano tekee sen…

Vertaa salausvaihtoa rinnakkain muiden kanssa

Tiesitkö?

Oletko koskaan miettinyt, mitkä salausvaihdot ovat parhaita kaupankäyntitavoitteidesi kannalta?

Katso & vertaa TOP3-salausvaihtoa vierekkäin

Cardano

Cardano käyttää muunnelmaa ‘Proof of Stake’, jota se kutsuu "Ouroboros". Protokolla saavuttaa yksimielisyyden eri tavalla kuin Ethereumin Proof of Work -malli, jonka selitän nyt.

Sen sijaan, että kaivostyöläiset saisivat ratkaisemaan monimutkaisia ​​matemaattisia summia, Proof of Stake käyttää ‘väärennöksiä’. Ero tässä on se, että monimutkaisten matemaattisten summien ratkaisevien koneiden sijaan onnistunut väärentäjä valitaan satunnaisesti kryptografialgoritmilla.

Jotta sinulla olisi mahdollisuus tulla väärentäjäksi, sinun on kuitenkin “panostettava” kolikkosi, mikä olisi ADAN-kolikko Cardanon tapauksessa. Panostus on paikka, jossa kolikot siirretään erityiseen lompakkoon, missä ne ovat "jäätynyt" ja sitten sitä käytetään verkkotapahtumien tarkistamiseen. Et voi käyttää näitä kolikoita niin kauan kuin kolikot ovat kiinni.

Mitä enemmän panostat Cardano-kolikoita, sitä suurempi mahdollisuus sinulla on voittaa palkinto. Yksinkertainen!

Ajatuksena on, että mitä enemmän kolikoita panostat, sitä motivoituneempi olet varmistamaan, että järjestelmä pysyy turvallisena. Jos väärentäjä yritti hakkeroida verkkoa tai käsitellä haitallista tapahtumaa, väärentäjä menettää kaikki panoksensa rangaistuksena!

Cardanon käyttämä Ouroboros-malli on todella hyvä, koska toisin kuin muut Proof of Stake -lohkoketjut, sinun ei tarvitse asettaa vähimmäismäärää.

Joten tiedät nyt, kuinka nämä kaksi lohkoketjua tarkistavat tapahtumat. Cardano vs Ethereum -oppaan viimeisessä osassa puhutaan siitä, miten projektit ovat tähän mennessä suoriutuneet, sekä siitä, mitä tulevaisuus heille tuo. Ensinnäkin, tutustu kuitenkin alla olevaan vertailutaulukkoon kertaamaan joitain asioita, joista olen puhunut yllä.

Vertailu Taulukko

  Konsensusmekanismi Tapahtumat p / s Markkina-arvo Kiertävä tarjonta Julkaisupäivä Tiimi / organisaatio Tapahtumamaksut
Cardano PoS Ouroboros 257 3,2 miljardia 25 miljardia Syyskuu 2015 IOHK <1 dollaria
Ethereum PoW 15 44 miljardia 100 Mil Heinäkuu 2015 Ethereumin säätiö <1 dollaria

Ethereum vs Cardano: Tarina toistaiseksi ja tulevaisuus

Siitä lähtien, kun Ethereum perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, se on toiminut hyvin. Ensimmäisenä älykkäiden sopimustekniikoiden isäntänä toimiva blockchain-projekti on nyt maailman toiseksi suosituin salausvaluutta.

Tämän menestyksen lukuina – pelkästään vuonna 2017 ETH: n arvo kasvoi yli 10000%! Lisäksi joulukuussa 2017 se saavutti kaikkien aikojen ennätyksensä, 1389 dollaria, mikä vastasi reilun 130 miljardin dollarin kokonaismarkkina-arvoa!

Ethereum -alusta isännöi myös suurimman osan kolikoiden alkutarjouksista (ICO), jolloin uudet start-upit suorittavat joukkorahoitusta blockchain-projekteille. Yhä useammat dApps ovat myös alkaneet käyttää Ethereum-lohkoketjua, joka antaa Ether-kolikolle todellisen arvon.

Kuten Cardano vs Ethereum -oppaani aiemmin mainitsi, projektin on kuitenkin ratkaistava sen skaalautuvuusongelmat. Jos joukkue haluaa saavuttaa unelmansa maailmanlaajuisesta käyttöönotosta, suunnitellun Panos-, Plasma- ja Sharding-päivityksen on oltava menestys.

Toisaalta on paljon muita lohkoketjuja, jotka haluavat korvata Ethereumin suosituimmana älykkäänä sopimusalustana, minkä vuoksi heitä kutsutaan “Ethereum-tappajiksi”. Yksi näistä on Cardano, jotka uskovat rakentavansa alan edistyneintä älykkäitä sopimuskäytäntöjä.

Vaikka Cardanon kolikko julkaistiin vasta vuoden 2017 lopulla, se on myös toiminut hyvin. Kolikon arvo oli alun perin vain 0,02 dollaria, mutta vain muutama kuukausi myöhemmin tammikuussa 2018 tämä nousi huomattavaksi 1,22 dollariksi! Tämä merkitsi yli 6000 prosentin kasvua, mikä johti kokonaismarkkina-arvoon 32 miljardia dollaria.

Siitä lähtien, kuten muu kryptovaluutateollisuus, sen arvo on laskenut melko merkittävästi.

Erilaiset ihmiset yhteisössä ovat turhautuneita siitä, kuinka kauan tiimi vie kehitysprosessin loppuun. Vastauksena Cardano väittää, että kiirehtimisen sijaan he haluavat käyttää aikaa varmistaakseen, että he rakentavat parhaan mahdollisen tuotteen.

Jos ajattelet Cardanon ja sen ADA-kolikon sijoittamista, sinun on muistettava, että tuote on kaukana rajattomien, välittömien ja ilmaisten tapahtumien tavoitteen saavuttamisesta. Vaikka joukkue sisältää joitain älykkäitä tutkijoita, tutkijoita ja kehittäjiä, ei ole mitään takeita siitä, että lohkoketju pystyy saavuttamaan väittämänsä.

Cardanon etenemissuunnitelman mukaan tuleviin kehityssuunnitelmiin sisältyy myös kvanttiresistenttien osoitteiden rakentaminen, ketjussa äänestäminen ja ketjun ulkopuoliset maksut. Parasta mitä voit tehdä, on tarkistaa säännöllisesti virallinen kehitysaikataulu, jonka voit tehdä napsauttamalla tätä linkkiä.

Cardano vs Ethereum: Päätelmä

Ja tämä on Cardano vs Ethereum -oppaan loppu! Jos olet lukenut sen alusta loppuun, sinun pitäisi nyt olla todella hyvä käsitys siitä, miten kaksi lohkoketjua vertailevat.

Olen myös selittänyt, miten tekniikka toimii, mukaan lukien se, miten tapahtumat tarkistetaan molemmissa näistä lohkoketjuista.

Cardano vs Ethereum -keskustelu on vaikea käydä. Yksinkertaisesti siksi, että yksi kryptovaluutta on jo perustettu toiseksi suurimmalla markkina-arvolla, ja toinen rakentaa edelleen tuotteitaan.

On myös vaikea tietää, millainen vaikutus Cardanolla on, jos Ethereumin suunnitellut päivitykset onnistuvat. Jos Ethereum pystyy käsittelemään tuhansia tapahtumia sekunnissa sekä lisäämään nopeuttaan, muut älykkäät sopimusalustat, kuten Cardano, saattavat tulla nopeasti merkityksettömiksi.

Mikä on kuitenkin mielipiteesi Cardano vs Ethereum -argumentista? Luuletko, että Cardano saavuttaa tavoitteensa ja siitä tulee suosituin älykäs sopimusalusta? Vai luuletko Ethereumin olevan aina ykkönen?

Voit vapaasti ilmoittaa minulle ajatuksesi alla olevasta kommenttiosasta!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map