Exodus-lompakon tarkistus

Tänään tarkastelemme yksi helppokäyttöisimmistä ohjelmistolompakoista noinExodus-lompakko. Tässä Exodus-lompakon katsauksessa kerromme ohjelmiston käytön aloittaminen, erilaisia ​​kolikoita, joita voit tallentaa lompakkoon, turvaominaisuudet se tarjoaa, ja luettelo sen eduista ja haitoista.

Oppaan loppuun mennessä tiedät, miten voit ladata ja asentaa Exoduksen sekä lähettää ja vastaanottaa erilaisia ​​kryptovaluuttoja lompakon avulla. Opit myös käyttämään sen sisäänrakennetut vaihto-ominaisuudet, miten varmuuskopioi lompakko, ja mihin käyttötapauksiin Exodus on hyvä ja mihin se ei ole niin hyvä.

Joten, älä tuhlaa enää aikaa ja siirry Exodus-lompakon arvosteluun!

Plussat

 • Helppokäyttöinen
 • On asiakastukea
 • Useita kryptovaluutta-vaihtoehtoja
 • Ohjelmistopohjainen lompakko
 • Sisäänrakennetut vaihto-ominaisuudet

Haittoja

 • Altis turvallisuuskysymyksiin
 • Palkkiot voivat olla melko korkeita

Exodus Wallet Review: Mikä on Exodus?

Exodus-lompakko on suhteellisen uusi ohjelmistolompakko. Sen on luonut JP Richardson ja Daniel Castagnoli. Richardson on aiemmin kirjoittanut koodin monille kryptovaluuttatuotteille, ja Castagnoli on työskennellyt suunnittelijana suurille yrityksille, kuten Omena, BMW, ja Nike.

Exodus on suunniteltu olevan a käyttäjäystävällinen, monikryptovaluutan lompakko. Voit käyttää sen kanssa monia erilaisia ​​salausresursseja. Olen listannut kolikot, joita voit käyttää sen kanssa, alla (niitä on paljon!):

0X (ZRX), Aragon (ANT), Augur (REP), Bancor (BNT), BAT (BAT), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Civic (CVC), Dash (DASH) ), Decred (DCR), District0x (DNT), Reunaton (EDG), EOS (EOS), ETH Classic (ETC), Ethereum (ETH), FirstBlood (1ST), FunFair (FUN), Gnosis (GNO), Golem ( GNT), iExec RLC (RLC), Litecoin (LTC), Matchpool (GUP), Numeraire (NMR), OmiseGo (OMG), SALT (SALT), Status (SNT), WeTrust (TRST), Siivet (WINGS)

Voit myös tallentaa kaikki tällä hetkellä tukemattomat ja mukautetut ERC-20-tunnukset käyttämällä Exodus-ohjelmiston lompakkoa.

Miksi Exodus luotiin?

Siellä on paljon ohjelmistolompakoita jo saatavilla. Esimerkkejä kilpailijoista ovat Jaxx, Vihreä osoite, ja Leipä Lompakko. Joten miksi Exodus-tiimi halusi tehdä toisen?

Exoduksen suunnittelijat halusivat tehdä käyttäjäystävällinen lompakko joka voisi tehdä kaiken perustavanlaatuisen kryptovaluutta käyttäjä haluaa sen. He toivovat, että tämä helpottaisi salauskokemusta ihmisille, jotka eivät ole tottuneet käyttämään tekniikkaa.

Jos näillä aloittelijoilla on miellyttävä kokemus salauksen käytöstä, he suosittelevat sitä todennäköisemmin ystävilleen. Näin tapahtuu laajaa käyttöönottoa – se on ilmeistä lukemalla myös käyttäjän Exodus-lompakon arvosteluja!

Exodus-lompakon tarkistus

Tästä syystä Exodus-tiimi mukana helposti luettava salkkuosa auttaa järjestämään omaisuutta ja tarkistamaan niiden arvo eri tavoin fiat-valuutat. Ne sisältävät myös sisäänrakennettu kaupankäyntitoiminto. Tämän avulla käyttäjät voivat vaihtaa valuutan toiseen. Exodus-tiimi ansaitsee rahaa myös siitä lähtien itse ohjelmisto on vapaasti käytettävissä.

Huomaa: Fiat-valuutat tarkoittavat keskuspankin liikkeeseen laskemia valuuttoja. Esimerkkejä näistä ovat Yhdysvaltain dollari, euro ja Korean Won.

Vertaa Exodusta rinnakkain muihin


Tiesitkö?

Vertaa Exodusta rinnakkain muihin

Kaikki salausvaihdot voivat näyttää samanlaisilta kuin sinä, mutta ne ovat EI kaikki samalla tavalla!

Joo! Näytä vertailukaavio

Mikä tekee Exodus-lompakosta erilaisen?

Käynnistetään nopeasti läpi tärkeimmät asiat, jotka tekevät Exoduksesta erottuvan joukosta kryptovaluutta lompakoita, jotka ovat tällä hetkellä käytettävissä.

Design

Joukkue takana Exodus-lompakko on työskennellyt ahkerasti luomaan pala ohjelmiston, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen. Käyttöliittymä (bitti, jonka näet!) On puhdas ja siinä on ominaisuuksia, joita peruskäyttäjät todennäköisesti haluavat käyttää. Tämä sisältää kunkin sisällön lähetys- ja vastaanottotoiminnot, täydellinen salkunäkymä, kaupankäyntiominaisuus, ja varmuuskopiointi / palautus vaihtoehtoja.

Exodus-lompakon tarkistus: suunnittelu.

Suunnittelu oli selvästi hyvin tärkeä Exodus Bitcoin -lompakon luojille. Asetusvalikossa voit muuttaa ohjelmiston ulkoasua. Siellä on useita teemoja mistä valita. Kukaan heistä ei ole kuitenkaan liian hullu, ja kaikki antavat ohjelmistolle ammattimaisen ilmeen.

Voit myös muuta taustan väriä lompakossa. Tämä vaihtoehto on melko hauska, koska voit valita vain tumman sinisen, tumman violetin ja mustan eri sävyjä.

Tuki

Usean käyttäjän Exodus-lompakkoarvostelut kertovat sinulle, että yksi asia, joka puuttuu useimmista lompakoista ja kryptovaluuttapalveluista, on hyvä asiakastuki. Koska useimmat lompakot ovat avoin lähdekoodi ja ilmainen, he eivät voi tarjota tukea vain siksi, että heidän olisi maksettava ihmisille vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin.

Exodus on kuitenkin erilainen.

He ansaitsevat rahaa veloittaa maksut sisäänrakennetulla pörssillä tehdyistä kaupoista. Tämä tarkoittaa, että he voivat tarjota oikea sähköpostituki.

Exodus-lompakon tarkistus

En ole henkilökohtaisesti käyttänyt Exoduksen asiakastukea. Internet on kuitenkin täynnä ihmisten tarinoita sen käytöstä. He ovat enimmäkseen erittäin myönteisiä, ja kuulostaa siltä, ​​että Exodus tekee hienoa työtä pitääkseen asiakkaansa tyytyväisinä.

Asiakastuen lisäksi Exodus-asiakkaat voivat tarkastella sitä yli 100 artikkelia verkkosivustolla. Nämä selittävät täysin lompakon ominaisuudet. Heillä on myös tietoa maksuista ja neuvoja ongelmakäyttäjille. Monissa artikkeleissa on myös videoita. Nämä osoittavat, kuinka voit käyttää lompakon ominaisuuksia.

Kaupankäynti

Exodus-lompakossa on sisäänrakennettu kaupankäyntiominaisuus. Tämän tarjoaa vaihtoalusta Shapeshift. Se tekee yhden valuutan vaihtamisesta toiseen erittäin nopeaa ja helppoa. Se ei ehkä tarjoa niin alhaisia ​​hintoja kuin löydät pörsseistä, kuten CoinBase ja Bittrex, mutta se on hieno ei-ammattimaisille kauppiaille, jotka haluavat ostaa erilaisia ​​kryptoja.

Onko Exodus turvallinen käyttää?

Mikään Exodus-lompakon tarkistus ei olisi täydellinen katsomatta ohjelmiston turvallisuus. Exodus antaa sinulle suhteellisen turvallisen kryptovaluutta-lompakon päivittäiseen käyttöön. Koska se on online-lompakko, se ei ole koskaan yhtä turvallista kuin jättää digitaalinen valuutta kylmävarasto (kuten paperilompakko).

Siinä ei myöskään ole joitain ominaisuuksia, jotka tekevät siitä vähemmän turvallisen kuin muut, monimutkaisemmat ohjelmistolompakot. Ennen kuin tarkastelemme näitä, puhutaanpa joitakin Exoduksen turvaominaisuuksista on.

Varmuuskopiointiominaisuudet

Jos laite, johon Exodus Bitcoin -lompakko on tallennettu (tietokoneesi), katoaa, varastetaan tai vahingoittuu, voit silti käyttää kryptovaluuttaa. Exodus tarjoaa käyttäjilleen kaksi tapaa heidän lompakkojensa palauttamisesta.

Ensimmäinen on käyttää tavallinen 12 sanan salasana. Tämä annetaan sinulle, kun teet ensimmäisen tilin. On erittäin tärkeää, että tallennat tämän tunnuslauseen turvallisesti. Kirjoita se muistiin ja laita se tallelokeroon. Jos kadotat sen ja tietokoneesi rikkoutuu, et voi käyttää kryptovaluuttaa.

Exodus-lompakon tarkistus: varmuuskopiointi ja palautus.

Toinen hyödyllinen varmuuskopiointiominaisuus on sähköpostin palautusvaihtoehto. Kun luot tilin, sinulle lähetetään sähköpostiviesti, johon on liitetty varmuuskopiointilinkki. Tämän napsauttaminen palauttaa tilisi. Sinun tarvitsee vain antaa salasanasi ja sinut yhdistetään arvokkaaseen salaukseen!

Turvallisuusvirheet

Yllä olevat ominaisuudet tekevät lompakon palauttamisesta helppoa, mutta eivät tarjoa mitään korkean tason suoja vastaan hakkereita ja haittaohjelma. Muutamalla lisäominaisuudella Exodus-lompakko voisi tarjota paljon paremman turvallisuuden. Ajan myötä nämä ominaisuudet voidaan kuitenkin varmasti lisätä.

Exodus ei tarjoa kaksivaiheinen todennus. Tämä helpottaa hakkereiden käyttöä näppäinlukija murtautua lompakkoon. Lompakkoa suojaa vain yksi salasana. Hakkerilla on pääsy sinne tallennettuihin kryptovaluuttoihin.

Huomaa: Näppäinlukija on haittaohjelma, joka tallentaa näppäimistöllä painetut näppäimet. Niitä käytetään sähköpostiosoitteiden ja salasanojen etsimiseen.

Exodus-lompakon tarkistus: Exodus-lompakon käyttäminen.

Toinen ominaisuus, josta Exodus-lompakosta puuttuu, on monen allekirjoituksen osoitteet. Ajatus takana monen allekirjoituksen osoite on kuin kaksivaiheinen todennus. Se antaa toinen kerros turvallisuus lompakkoon. Usean allekirjoituksen lompakossa valitset, kuinka monen laitteen on kerrottava verkolle, että on hyvä lähettää rahaa ennen kuin lähetät mitään. Esimerkkejä tästä ovat sähköposti- tai tekstiviestivahvistus.

On yleistä, että kannettavalla tietokoneella ja matkapuhelimella on monen allekirjoituksen lompakko. Molempien laitteiden on vahvistettava tapahtuma ennen kuin se lähetetään verkkoon. Tämä vaikeuttaa hakkereiden varastamista varojen takia, koska heidän on pakko käyttää kahta laitetta yhden sijasta.

Se johtuu näistä kahdesta tietoturva-aukosta Exodus itse ei suosittele suurten määrien kryptovaluutan tallentamista ohjelmistoihinsa. Exodus-lompakko soveltuu paljon paremmin päivittäiseen lompakkoon. Vertaa sitä todelliseen lompakkoosi. Et kyllä ​​kävele kaupungissa säästösi lompakossa?

Miten Exoduksen turvallisuus vertaa muihin lompakkoihin?

Jatkamme tätä Exodus-lompakon tarkistusta, katsotaanpa miten Exodus-lompakko vertaa joihinkin muihin lompakkoihin siellä.

VS Web-lompakko

Exodus-lompakko on paljon turvallisempi kuin web-lompakko. Web-lompakot, kuten pörsseistä löytyvät (kuten Kolikkopohja) ovat helpoin menettää varoja. Heillä on turvallisuusriskejä, joita ei ole muilla lompakoilla. Näihin kuuluu pörssin keskuspalvelimia hakkeroidaan, tai yrityksen riski menee konkurssiin.

Taulukko: Coinbase Walletin ja Exoduksen turvaominaisuudet

Näistä syistä, verkkolompakot eivät sovellu salauksen tallentamiseen. Jos olet aktiivinen kauppias, sinun on otettava riski. Tämä johtuu siitä, että kaupankäynti vaatii kolikoidesi saatavan lyhyellä varoitusajalla, joten voit hyödyntää tiettyjen kryptovaluuttojen hintojen muutoksia. Kaikille muille ei kannata varastoida varoja verkkolompakkopalveluun.

VS-paperi- tai laitteistolompakot

Exodus-lompakko on paljon vähemmän turvallinen kuin kumpikaan paperi- tai laitteistolompakko. Kumpikaan näistä ei ole aina yhteydessä Internetiin, kuten useimmat ohjelmistolompakot ovat. Tämä vähentää niiden hakkerointimahdollisuuksia. Jos ohjelmistolompakko on tietokoneella, jota käytät päivittäin, mahdollisuudet sinuun lataamalla haittaohjelmia tai näppäinlukijoita ovat paljon korkeammat.

Exodus-lompakon tarkistus: Exodus ja Trezor.

Jos haluat tallentaa kryptovaluuttasi pitkäksi aikaa, paperi- tai laitteistolompakot ovat paras vaihtoehto. Exodus-lompakon kaltaiset lompakot ovat hyviä ihmisille, jotka käyttävät säännöllisesti pieniä määriä kryptovaluutta. Ne ovat myös hyviä, jos haluat vaihtaa yhden kryptovaluutan toiseen.

Exodus-lompakon luominen ja käyttäminen?

Seuraavaksi näytän sinulle tässä Exodus-lompakkokatsauksessa miten saada oma lompakko. Exoduksen asentaminen ja aloittaminen on todella helppoa, joten olen hahmotellut alla olevat vaiheet sinulle.

1. Lataa lompakko osoitteesta virallisella verkkosivustolla. Varo tietojenkalastelu (väärennös) verkkosivustoja. Tarkista vierailemasi sivuston suojaustodistus katsomalla vihreää tekstiä verkkosivuston osoitteen vieressä. Sen pitäisi sanoa “turvallinen” tai yrityksen nimi.

Exodus-lompakon tarkistus: Exodus verkkoselaimessa.

2. Kun olet ladannut ohjelmiston, asenna se noudattamalla näytön ohjeita.

3. Kun se on asennettu, avaa lompakko ja napsautalompakko”-Välilehti ruudun vasemmalla puolella.

Exodus-lompakon tarkistus: Exodus-lompakko.

4. Napsauta salausvaluuttaa, jonka haluat lisätä Exodukseen. Napsauta seuraavaksivastaanottaa”.

5. Sinulle näytetään osoite ja QR-koodi. Tämä on julkinen lompakkosi osoite ja annat sen jollekin, joka haluaa lähettää sinulle salauksen. Voit myös käyttää tätä lähettämään salauksen toisesta lompakostasi Exodus-lompakkoon. Jos lähetät salausta toisesta laitteesta, jolla on QR-koodi skanneri, voit käyttää osoitetta QR-koodilla.

Exodus-lompakon tarkistus: Ethereum-osoitteesi.

Huomaa: Tietojenkalastelusivustot ovat sivustoja, jotka on suunniteltu näyttämään suosituilta verkkosivustoilta. Huijarit tekevät ne varastamaan tietoja, kuten kirjautumistietoja. Tätä käytetään varastamaan varoja todellisesta palvelusta, johon uhri yritti päästä.

Salausvaluutan lähettäminen Exoduksen avulla

Voit käyttää Exodus-lompakkoasi salauksen lähettämiseen noudattamalla seuraavia ohjeita. Älä huoli, se on erittäin helppoa – et todellakaan tarvitse edes käyttäjän Exodus-lompakon arvosteluita auttaaksesi sinua!

1. Napsautalompakko”Vasemmassa paneelissa.

2. Valitse lähetettävä kryptovaluutta.

3. Napsautalähettää”Ikkunan keskellä.

4. Sinulle annetaan mahdollisuus skannata QR-koodi laitteen kameralla tai antaa osoite.

Exodus-lompakon tarkistus: ETH: n lähettäminen osoitteeseen.

5. Skannaa QR-koodi tai kirjoita vastaanottajan osoite kohtaan Lähetä osoitteeseen.

6. Syötä summa, jonka haluat lähettää.

7. Napsautalähettää”.

Huomaa: Exodus Walletissa kukin verkkomaksu määritetään automaattisesti sinulle. Tämä on hieno peruskäyttäjille. Maksut ovat kuitenkin usein paljon suurempia kuin niiden pitäisi olla. Exodus-lompakkomaksut on asetettu siirtämään mahdollisimman nopeasti, ei niin halvalla kuin mahdollista.

Exchangen käyttö

Aivan kuten muutkin Exodus-lompakon ominaisuudet, vaihto on erittäin helppo käyttää. Seuraa vain alla olevia ohjeita. Oletan, että olet jo lisännyt rahaa tilillesi.

1. Napsautavaihto”Ikkunan vasemmalla puolella olevassa paneelissa.

Exodus-lompakon tarkistus: Bitcoinin ja Ethereumin vaihtaminen.

2. Vasemmalla puolella valitset vaihdettavan salauksen. Oikealla valitset salausvaluutan, jonka haluat vastaanottaa.

4. Napsauta vasemmanpuoleista vaihtoehtoa. Se sanoo “Bitcoin” oletuksena. Vaihda se valuutaksi, jonka haluat vaihtaa.

5. Toista tämä oikeanpuoleiselle vaihtoehdolle. Tämä on valuutta, jonka saat.

6. Sivun alaosassa näet kahden valitsemasi omaisuuden välisen vaihtokurssin. Se saattaa sanoa jotain: “1 BTC = 12,6092 ETH”. Tämä tarkoittaa, että jokaisesta vaihdettavastasi Bitcoinista saat hieman yli 12 eetteriä takaisin lompakkoosi.

7. Kun olet tarkistanut, että olet syöttänyt kaikki tiedot oikein, napsauta vaihtopainiketta. Sinun pitäisi saada uusi salausvarasi pian sen jälkeen.

Kuinka lisätä mukautettuja tunnuksia Exodus-lompakkoon?

Voit tallentaa Ethereum-osoitteesi ERC20-rahakkeet vaikka heitä ei olisikaan Exodus-luettelossa. Eterilompakoilla ja kaikilla ERC20-rahakkeilla on sama osoite. Siistiä, huh?

Tuetut ja mukautetut ERC20-tunnukset on helppo lisätä Exodukseen.

 1. Löydä vain Ethereum-osoitteesi noudattamalla yllä olevia ohjeita kryptovaluuttojen vastaanottamisesta.
 2. Lähetä sitten tunniste lompakosta, johon se on tallennettu (yleensä MyEtherWallet, etenkin jos olet luonut mukautetun tunnuksen) Ethereum Exodus -osoitteeseesi.

Tehty!

Koska Exodus ei tue niitä, ne eivät kuitenkaan näy kuten muut kolikot. Joten, tarkistaaksesi, että he saapuivat, sinun on kirjoita Ethereumin julkinen osoitteesi Ethereum blockchain explorer.

Näiden rahakkeiden lähettäminen takaisin Exodus-lompakosta on hieman vaikeampi. Älä huoli – puhun sinulle sen vaihe vaiheelta!

1. Mene sisään Ohje-valikossa vasemmassa paneelissa.

2. Vieritä alaspäin ja napsauta “näytä kehittäjävalikko”.

3. Lisää vaihtoehtoja ilmestyy sitten näytön yläreunaan.

4. Napsautakehittäjä“Ja”omaisuuserät“, Sitten”Ethereum”.

5. Napsauta sittenvie yksityinen avain”. Ponnahdusikkuna ilmoittaa, mihin yksityinen avain on viety (yleensä tietokoneen työpöydälle).

6. Avaa tämä tiedosto. Korosta ja kopioi yksityinen avain.

7. Käy osoitteessaMyEtherWalletJa napsautalähettää eetteriä ja rahakkeita”.

8. Napsautayksityinen avain”Ja liitä yksityinen avain laatikkoon.

9. Näet sitten lompakon sisällä.

10. Lähetä MyEtherWallet -lähetysvaihtoehtojen avulla mukautetut rahakkeet samalla tavalla kuin muillakin lompakoilla.

Exodus-lompakon edut ja haitat

Seuraavaksi tässä Exodus Wallet -katsauksessa tarkastelen edut ja haitat ohjelmiston käytöstä. Aloitetaan hyvistä asioista, ennen kuin siirrymme ei-niin hyvään.

Edut

 • Helppokäyttöinen. Exodus-lompakko on yksi eniten käyttäjäystävällinen lompakot, joita olen koskaan nähnyt.
 • Tukee useita valuuttoja. Säilytä kaikki omaisuutesi yhdessä paikassa helppo käydä kauppaa ja käyttää.
 • Sisäänrakennetut kauppa- ja salkutoiminnot. Vaihda valuuttoja ja voittojen tai tappioiden seuraaminen on erittäin helppoa Exoduksessa.
 • Automaattinen maksusäätö. Salausvaluutan aloittelijat eivät välttämättä ole varmoja asettamalla oikeita verkkomaksuja tapahtumille. Exodus huolehtii tästä heille.
 • Suuri tuki. Tämä on harvinaista kryptovaluutta-tuotteissa.
 • Ohjelmistolompakko. Turvallisempi kuin verkkolompakko. Exodus on ihanteellinen pieniin ostoksiin ja päivittäiseen kulutukseen.

Haitat

 • Ohjelmistolompakkona, Exodus-lompakko voidaan hakata. Varoja voi menettää, jos laitteesi tarttuu haittaohjelmiin tai näppäinlukijaihin.
 • Rajoitetut turvaominaisuudet. Ei kaksivaiheinen todennus tai monen allekirjoituksen tuki, sinun tulisi välttää jättämästä suuria summia Exodus-lompakkoon.

Viimeisin löydetty Ledger Wallet -kuponki:

Johtopäätös

Exodus-lompakko on hieno ihmisille, jotka ovat uusi kryptovaluuttatila. Se on yksi helpoimmin käytetyistä lompakoista, joita olen nähnyt, eikä se sekoita käyttäjiä monimutkaisiin lisätoimintoihin. Kaikkien lompakon ominaisuuksien käyttö on erittäin helppoa, ja virheiden tekemiseen on vain vähän mahdollisuuksia – myös käyttäjien Exodus-lompakkoarvostelut toistavat.

Rakastan Exodus-lompakkoa asiakastukivaihtoehdot ja se, että lompakko antaa sinulle mahdollisuuden käytä useita kryptovaluuttoja. Sisäänrakennettu pääsy Shapeshift-vaihtoon on hyvä myös niille, jotka haluavat kokeilla kaupankäyntiä, mutta eivät halua riskoida jättää varoja Bittrex, Kraken, tai vastaava keskitetty palvelu.

Taulukko: Ledger Nano X ja Exodus-lompakko

Vaikka Exodus-lompakossa on muutamia haittoja, niiden ei pitäisi olla ongelma useimmille ihmisille, jotka aikovat käyttää lompakkoa pieni, päivittäiset liiketoimet. Jos kuitenkin haluat myydä valtavia määriä kryptovaluuttoja, on parasta, että otat aikaa ja katsot Exodusta hieman lähemmäksi.

Jos haluat tietää enemmän muista kryptovaluutta-lompakoista, tutustu oppaasemme kuinka valita paras kryptovaluutta lompakko.

Joten, tämä on Exodus-lompakon arvostelu. Nyt kun ymmärrät ohjelmiston hieman paremmin, mitä mieltä olet? Käytätkö sitä päivittäisissä salaustuotteissasi?

Tällä verkkosivustolla julkaistun sisällön tarkoituksena ei ole antaa minkäänlaista taloudellista, sijoitus-, kauppa- tai muuta neuvontaa. BitDegree.org ei tue tai suosittele sinua ostamaan, myymään tai pitämään minkäänlaista kryptovaluutta. Ennen kuin teet taloudellisia sijoituspäätöksiä, ota yhteyttä neuvonantajaasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map