Hajautetut sovellukset: Mikä on dApp?

Maapallon maailma kryptovaluutta ei ole vain muuttanut ihmisten näkemystä rahasta, vaan se on myös luonut joukko uusia ja jännittäviä sanoja, joita ei ollut aiemmin. Yksi suosituimmista muotisanoista, joita estoketju yhteisö on hajautettuja sovelluksia, joita kutsutaan myös nimellä dApps.

On hyvät mahdollisuudet kysyä itseltäsi: “mikä on dApp ja mitä se tekee?”. Kun olet lukenut tämän oppaan, pystyt vastaamaan molempiin kysymyksiin!

Ensin annan sinulle yleiskuvan mikä tekee sovelluksesta hajautetun. Näytän myös, miten tekniikka toimii ja miten siihen voidaan käyttää ratkaista todellisia ongelmia. Kaikki selitetään selkeällä ja yksinkertaisella tavalla, esimerkkien avulla, jotka auttavat sinua ymmärtämään oppimisprosessin jokaisen osan. Aluksi varmista, että ymmärrämme, mitä tarkoitamme termillä “hajautettu”.

Hajautetut sovellukset: Mitä "Hajautettu" Tarkoittaa?

Jos jotain on hajautettu, se tarkoittaa sitä sitä ei valvota, omistettu, tai sitä hallinnoi yksi henkilö tai viranomainen. Satoshi Nakamoto, luoja Bitcoin, Suunnitteli maailman ensimmäisen kryptovaluutan hajauttamalla rahaa. Kuten tässä oppaassa selitetään myöhemmin, hajauttaminen ei ole vain hyvää rahalle – sitä voidaan soveltaa melkein mihin tahansa!

Viimeisin löydetty Coinbase-kuponki:

MIELENKIINTOINEN FAKTA

Satoshi Nakamoto on salanimi. Bitcoinin luoja käytti tätä nimeä perustettaessa Bitcoinia, mutta myöhemmin se osoittautui väärennökseksi. Kukaan ei tiedä kuka todellinen luoja on!

Hajautetut sovellukset Bitcoin Satoshi Nakamoto

Pidämme asiat yksinkertaisina käyttämällä esimerkkiä eurosta (EUR). Kun kuluttaja kävelee paikallisessa supermarketissaan ja maksaa päivittäistavarastaan ​​paperirahalla, ne myötävaikuttavat keskitettyyn järjestelmään. Tämä johtuu siitä, että ostaja ja myyjä eivät hallitse eurovirtaa.

Tämä tehtävä on varattu Euroopan keskuspankille, jonka valtuudet sallivat sen tehdä monia asioita, joita jokapäiväiset kansalaiset eivät voi valvoa. Tähän voi sisältyä korot, rahan tarjonnan lisääminen tai palkkiot.

Valitettavasti, kuten historia viittaa, keskuspankit eivät aina saa asioita oikein, ja ihmiset, jotka käyttävät pankkeja, joutuvat maksamaan hinnan. kuitenkin, Bitcoin haastoi nämä uskomukset ottamalla käyttöön hajautetun valuutan.

Hajautetut sovellukset: Bitcoin-sovellus.

Hajauttamalla valuutta on mikään keskuspankki tai hallitus, joka ei voi valvoa sen käyttöä. Sen sijaan, Bitcoin-verkko antaa yhteiskunnalle mahdollisuuden hallita. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on Internet-yhteys, voi tarkastella ja tarkistaa tapahtumia.

Käyttämällä laskentatehoa Bitcoin-verkon tietokoneet (tunnetaan myös nimellä solmut) ovat palkitaan uudella Bitcoinilla. Siksi solmuja kutsutaan myös kaivostyöläisiksi. He kaivavat tarkistamalla liiketoimet, ja heidät palkitaan siitä – se on samanlainen kuin kultamiinan palkitseminen kullalla. Tämän järjestelmän käyttö, lohkoketju voi toimia hajautetusti.

Joten nyt, kun ymmärrät hajauttamisen ja kuinka sitä voidaan soveltaa rahaan, seuraava askel on ymmärtää älykäs sopimus hajautetussa sovellusmaailmassa.

Mikä on älykäs sopimus?

Älykäs sopimustekniikka Ethereum esitteli ensimmäisen kerran vuonna 2015, mikä loi paljon enemmän mahdollisuuksia kuin pelkästään rahoitustaloustoimet. Pohjimmiltaan älykkäät sopimukset sallivat kaksi tai useampi henkilö tekemään sopimuksen tietyin ehdoin. Kun nämä ehdot on täytetty, älykäs sopimus toteutetaan automaattisesti.

Ajattele hajautettujen sovellusten soveltamista reaalimaailman esimerkkeihin myydä talo. Normaalisti sinun on maksettava välittäjä- ja hakemusmaksut. Kuvitellaanpa nyt älykkäällä sopimuksella:

 1. Teet talosi älykkääseen sopimukseen (tämä on mahdollista käyttämällä tunnusta, joka edustaa talosi omistusta). Asetat hinnaksi 150 ETH.
 2. Älykkään sopimuksen ehto on, että JOS joku lähettää 150 ETH älykkääseen sopimukseen SEN jälkeen tunnus lähetetään kyseisen henkilön osoitteeseen.
 3. Joten, jos joku haluaa ostaa talosi, heidän tarvitsee vain lähettää oikea määrä ETH: tä älykkääseen sopimukseen.
 4. Jos se on oikea summa, tunnus (talosi omistusoikeus) lähetetään tälle henkilölle ja 150 ETH lähetetään sinulle. Jos se ei ole oikea summa, ETH palautetaan lähettäjälle ja talosi pysyy älykkäässä sopimuksessa.

Käyttämällä älykästä sopimusta, et tarvitse välittäjää. Sinun ei myöskään tarvitse maksaa hakemuksia. Luotettavaksi ei ole keskusviranomaista, joten komissiota ei voida veloittaa! Ainoa, mitä sinun on maksettava, on Ether-transaktiomaksu Ethereum-verkon solmuista, jotka louhivat / todentavat tapahtumia. Tämä maksu on hyvin pieni! Se on normaalisti noin 0,30-1,30 dollaria.

Hajautetut sovellukset: Ethereumin keskimääräinen transaktiomaksu.Ethereumin keskimääräinen tapahtumamaksu | Lähde: bitinfocharts

Älykkäitä sopimuksia, mukaan lukien, käytetään loputtomasti varaa hotelleja / lentoja, myydä autoa, lainaa rahaa ja monia, monia muita.

Älykkään sopimustekniikan tärkein etu on se poistaa kolmannen osapuolen tarpeen tarkistaa sopimus. Jokainen tapahtuma on nähtävissä julkisessa lohkoketjussa ja tässä esimerkissä, varat jaettiin automaattisesti sopimuksen ehtojen perusteella. Koska älykkäät sopimukset toimivat hajautetussa järjestelmässä (lohkoketju), ei ole mitään kolmatta osapuolta, johon luotettaisiin!

Älykkäiden sopimusten ansiosta voimme säästää loputtomia määriä rahaa, joka yleensä käytetään provisioihin ja käsittelymaksuihin. Ei vain sitä, mutta voimme myös säästää loputtomasti aikaa!

Toinen hieno asia älykkäistä sopimuksista virtaa hajautettuihin sovelluksiin:

Kun älykäs sopimus on lähetetty estoketjuun, sitä on mahdotonta muuttaa tai muuttaa, jolloin peruuttaminen on mahdotonta. Tämä tarkoittaa, että kukaan ei voi muuttaa sopimusta!

Mikä on dApp?

Jos olet seurannut oppaamme tähän mennessä, sinun pitäisi nyt ymmärtää hyvin, mitä se tarkoittaa toimivat hajautetussa järjestelmässä. Ymmärrät myös, kuinka paljon älykkäät sopimukset voivat parantaa liiketoiminnan tulevaisuutta.

Tämä johtaa meidät nyt aiheeseen, johon usein viitataan a dApp. Ennen kuin aloitamme dApps-tekniikan (tai yksinkertaisesti – hajautettujen sovellusten) tekniikan kanssa, on ensin hyvä ymmärtää säännöllisten (keskitettyjen) sovellusten historia ja niiden toiminta. Selitämme sitten, miksi näiden sovellusten hajauttaminen on niin tärkeä.

Keskitettyjen sovellusten lyhyt historia

Tietokoneiden alkuaikoina sovellukset olisi asennettava suoraan käyttäjän laitteeseen. Ajattele joitain pelejä, joita olet ehkä pelannut, kuten Tetris tai Solitaire. Nämä olivat esimerkkejä tietokoneellesi asennetuista sovelluksista paikallisesti, eikä niillä ollut mitään yhteyttä ulkoiseen palvelimeen (ts. Internetiin).

Tietokoneiden myöhempinä päivinä sovellukset saivat kyvyn kommunikoida Internetissä. Hyvä esimerkki tästä olisi selain jonka avulla käyttäjä voi lähettää ja vastaanottaa tietoja mistä päin maailmaa tahansa. Seuraava tuli mobiilisovellukset, Internetiin yhdistetyn tietokoneen samat ominaisuudet ja edut.

Hajautetut sovellukset: Mikä on dApp?

Tärkeintä tässä on, että kaikki nämä sovellukset ovat keskitetty, mikä on aivan kirjaimellisesti päinvastainen hajautettu sovellukset. Tämä ei ehkä koske tavallista käyttäjää, mutta jos ajattelet sitä hetkeksi, saatat alkaa ymmärtää, miten se vaikuttaa meihin. On monia tapoja, joilla keskitetyt sovellukset vaikuttavat meihin ja aiheuttavat meille ongelmia, minkä vuoksi hajauttaminen on niin tärkeää!

dApp-merkitys: Miksi dApps on niin tärkeä ja miten dApps toimii?

Facebook – sosiaalisen median jättiläistä – käyttävät ihmiset kaikkialla maailmassa. Vaikka se on kielletty Kiinassa (maassa, jossa on arviolta 20% maailman väestöstä), niitä on edelleen yli 2 miljardia aktiivista Facebook-tiliä käytössä!

Ajatella Facebookille antamiesi yksityisten tietojen määrä. Pelkästään luomalla Facebook-tili annat henkilökohtaiset tiedot, kuten koko nimesi, syntymäpäiväsi ja maasi, jossa asut. Kuitenkin, käyttämällä Facebookia edelleen, annat niin paljon muuta kuin.

Hajautetut sovellukset: sovellukset vs. dApps.Lähde: newgenapps

Facebookilla voi olla pääsy sijaintisi, valokuvasi, missä työskentelet, mitä syöt aamiaiseksi, kenen kanssa olet suhteessa, ja onko sinulla lemmikkikalaa vai ei. Kerro tämä tieto 2 miljardilla käyttäjällä, ja Facebook-tiimillä on erittäin suuri tietokanta. Kaikki nämä tiedot ovat yksityisesti heidän hallussaan keskitetty palvelimet.

Tämä tarkoittaa sitä, että luotat Facebookiin olemaan väärinkäyttämättä toimittamiasi tietoja. Nämä tiedot myydään kuitenkin usein markkinointiyrityksille!

Keskitetyt palvelimet ovat myös huonoja, koska jos ne sammutetaan (koska ne on hakkeroitu tai ne epäonnistuvat / rikkoutuvat), niin koko verkko tulee olemaan offline-tilassa – et voisi käyttää Facebookia. Jos Facebook käytti hajautettuja palvelimia sen sijaan ja olisi enemmän kuin hajautettu sovellus, ei olisi väliä, jos yksi järjestelmä sammutetaan, koska verkko on, että tiedot jaetaan useille eri solmuille, ei vain yhdelle keskipisteelle.

Paitsi, että hajautettujen palvelimien omaava Facebook tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse luottaa kenenkään tietoihin. Sen sijaan se tallennettaisiin jaettuun tietokantaan, jota kukaan ei voi hallita. Tiedot salattaisiin ja sinä olisit ainoa henkilö, jolla on valtuudet purkaa se!

Toinen esimerkki

YouTube on toinen erinomainen esimerkki keskittämisestä – YouTuben hallintotiimillä on täysi hallinta ladattaviin videoihin. Jos foorumi ei ole samaa mieltä, he voivat poistaa videon. He voivat myös estää sen lähettäneen käyttäjän!

Hajautetut sovellukset: nainen selaa YouTubea.

Toinen asia: vaikka käyttäjät voivat ansaita rahaa videoistaan, YouTube ottaa suuren prosenttiosuuden voitoista. Jos YouTube olisi sen sijaan hajautettu sovellus, se ei olisi ongelma. DApp-sovelluksessa ei ole kolmatta osapuolta (kuten YouTube) maksamaan eikä kolmatta osapuolta voi poistaa videoita tai estää sinua!

Teknologia

dApps ovat kuin käyttöliittymä älykkäille sopimuksille ja lohkoketjulle. Ajattele lohkoketjua Internetinä, älykkäitä sopimuksia Internetinä ja hajautettuja sovelluksia YouTubena ja Facebookina.

Se ei ole aivan sellainen, mutta se auttaa sinua kuvittelemaan sen.

Pohjimmiltaan hajautetut sovellukset antavat meille mahdollisuuden käytä älykkäitä sopimuksia ja lohkoketjua käyttäjäystävällisellä tavalla. Esimerkissä, jota käytimme aiemmin talon myymisestä älykkään sopimuksen avulla, dApp olisi se, mitä lataat puhelimeesi tai käytät tietokoneellasi, jotta voit itse asettaa hinnan talollesi, syöttää yksityiskohdat ja lähettää valokuvia jne..

Kun joku painaa dAppin “osta”, dApp lähettää ETH: n älykkääseen sopimukseen.

Kuinka rakentaa hajautettu sovellus?

Vaikka hajautettuja sovelluksia on nyt saatavilla monien eri lohkoketjujen kautta, Ethereum on edelleen suosituin. Siksi kuulet usein termin ‘Ethereum dApp’.

Niiden, jotka ovat kiinnostuneita joko älykkään sopimuksen tai dAppin rakentamisesta, on opittava Ethereumin ohjelmointikieliVakavuus.

Ethereumin takana olevat kehittäjät suunnittelivat Solidityn siten, että kuka tahansa, joka tuntee hyvin peruskielet, kuten Java tai Python, voisi oppia käyttämään sitä. Jos haluat oppia vakautta, voit käyttää meidän Space Doggos -ohjelma!

Hajautetut sovellukset: Space Doggo -kurssi BitDegree-ohjelmalla.

Space Doggos on vaiheittainen kurssi, joka tulee opettaa sinua vakauden perusteet viihdyttävällä tavalla. Seuraa vain ohjeita ja rakenna oma peli! Se on suunniteltu erityisesti aloittelijoille. Koodaavien kielten oppiminen voi olla usein tylsää ja tylsää, joten teimme siitä hauskaa!

Todellisia esimerkkejä hajautetuista sovelluksista

Sinun pitäisi nyt ymmärtää hyvin, mikä on hajautettu sovellus. Sinun tulisi myös tietää, että dApps käyttää älykkäitä sopimuksia ja että ne on rakennettu Solidity-ohjelmointikielellä. Vaikka Ethereum Virtual Machine lanseerattiin vasta vuonna 2015, on jo olemassa monia hajautettuja sovelluksia. Tarkastellaan kolmea suosittua dAppsia, joihin pääset jo tänään:

Huomautus: Ethereum Virtual Machine (EVM) on kuin globaali tietokone, jonka avulla ihmiset voivat luoda älykkäitä sopimuksia. Ilman sitä ei olisi hajautettua verkkoa tapahtumien suorittamiseksi! Vertaa salausvaihtoa rinnakkain muiden kanssa

Tiesitkö?

Oletko koskaan miettinyt, mitkä salausvaihdot ovat parhaita kaupankäyntitavoitteidesi kannalta?

Katso & vertaa TOP3-salausvaihtoa vierekkäin

Etherisc

Etherisc on hajautettu sovellus, joka parantaa matkailualaa! Etherisc dApp antaa käyttäjille mahdollisuuden joko ostaa tai myydä vakuutuksia lentojen viivästymisistä ja peruutuksista. Ethereum-lohkoketjun avulla jokainen vakuutussopimus on nähtävissä julkisessa tietokannassa.

Hajautetut sovellukset: Etherisc-etusivu.

Kun vakuutussopimus on sovittu, sitä on mahdotonta muuttaa. Sijoitettavaksi on monia erilaisia ​​vakuutuspaketteja, joilla kaikilla on erilainen riskitaso.

Mikä tärkeintä, hajauttaminen antaa käyttäjille mahdollisuuden saada maksuja heti, kun tapahtuman tulos on varmistettu. Aivan oikein – pikamaksut! Kaikki on älykkäiden sopimusten tekniikan ansiosta, jota hajautetut sovellukset hyödyntävät täysimääräisesti.

Golem

Golem projekti vie hajauttamisen seuraavalle tasolle. Golem dApp antaa käyttäjille mahdollisuuden vuokrata ylimääräisen laskentatehonsa vastineeksi omasta tunnuksestaan ​​- GNT.

Hajautetut sovellukset: hajautettu Golem-sovellus.

Ihmiset, jotka tarvitsevat ylimääräistä tehoa, voivat vuokrata sen toiselta käyttäjältä a peer-to-peer perusta. Kaikki tapahtumat ovat täysin itsenäinen Golemin verkosta, varmistamalla, että alusta toimii hajautetusti.

Ethlance

Ethlance alustan tavoitteena on hajauttaa freelancer-markkinapaikka. Normaalisti niiden, jotka haluavat myydä taitojaan ja asiantuntemustaan ​​asiakkaille verkossa, on käytävä läpi kolmas osapuoli. Tämän seurauksena sekä freelanceria että asiakasta vaaditaan maksamaan maksu, ja jotkut alustat veloittavat jopa 20% projektin kokonaisarvosta. Se on valtava!

Hajautetut sovellukset: Ethlance.

Tämä toimisi niin paljon paremmin hajautetussa järjestelmässä, minkä vuoksi Ethlance luotiin! Koska Ethlance on dApp, freelancerit ja työnantajat käyttävät älykkäitä sopimuksia käsitellessään liiketoimiaan. Tällä tavoin ei ole välittäjää maksamaan myös maksua! Se tarkoittaa myös sitä, että ihmisille maksetaan aina ajallaan ja vasta työn valmistuttua.

Mitä tulevaisuus pitää sisällään dApps: lle?

Siellä on yli 1000 hajautettua sovellusta kehitetään parhaillaan, ja monet haluavat tehdä maailmasta avoimemman ja oikeudenmukaisemman paikan. Blockchain-yhteisö uskoo, että hajautetut sovellukset muuttavat monia teollisuudenaloja aina politiikasta ja uhkapeleistä energiaan ja kirjanpitoon.

Tässä kerromme, kuinka kaksi näistä toimialoista (energia ja politiikka) voivat hyötyä hajautetuista sovelluksista.

Energia

Sähkö on harvinainen resurssi, jota kaikki tarvitsevat. Valitettavasti energia-alaa hallitsee enimmäkseen suuryritykset, jonka ainoa tavoite on ansaita mahdollisimman paljon rahaa.

Tämän vuoksi ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa kalliita hintoja vain saadakseen sähkön. Teho Ledger on vain yksi blockchain-organisaatio, joka kehittää dApp-sovellusta tämän tosielämän ongelman ratkaisemiseksi.

Hajautetut sovellukset: Power Ledger.

Power Ledgerin idea on antaa ihmisille mahdollisuuden myydä ylimääräistä sähköään vertaisverkkokaupan kautta. Ei vain projekti edistää vihreää energiaa kuten aurinkoenergiaa, mutta se myös varmistaa, että ostajat maksavat oikeudenmukaisen ja avoimen hinnan. Tämä poistaa tarpeen välittäjiltä (suuryritykset), jotka yleensä ottavat suuren leikkauksen voitosta.

Politiikka

Äänestys hallituksen vaaleissa on tärkeä ihmisoikeus kaikille. Todellisessa maailmassa kuulemme usein, että hallitukset yrittävät pelotella äänestäjiä uhkailemalla ja väkivallalla. Kuulemme jopa, että he huijaavat äänestysjärjestelmää petoksella. Tämän seurauksena politiikka on ala, joka hyötyisi suuresti hajauttamisesta.

Ryhmä kehittäjiä, jotka haluavat ratkaista nämä ongelmat, on luonut SeuraaMyVote, mikä antaa ihmisille mahdollisuuden äänestää Ethereum-lohkoketjun avulla. Vaalit voivat nyt olla turvallisia, turvallisia ja avoimia käyttämällä hajautettua sovellusta äänestäjien henkilöllisyyden tarkistamiseen.

Kanssa SeuraaMyVote, äänestysjärjestelmää ei voida huijata – jokainen ääni tarkistetaan itsenäisesti julkisella lohkoketjulla, eikä sitä voida muuttaa.

Muut teollisuuden mahdollisuudet:

 • Uhkapeli
 • Mainonta
 • Kirjanpito
 • Pankkitoiminta
 • Vakuutus
 • Lainat ja kiinnitykset
 • Henkilöllisyyden todentaminen
 • Kiinteistöt
 • … Ja monet, monet muut!

Johtopäätös

Tämän oppaan tarkoituksena oli oppia hajautetut sovellukset ja mitä ne voivat tehdä. Lukemalla tämän artikkelin kokonaisuudessaan sinun pitäisi nyt ymmärtää dAppin taustalla oleva päätekniikka. Tiedät, että dApps (hajautetut sovellukset) ovat blockchain-sovellukset.

Sinun pitäisi myös pystyä selittämään, mitä hajauttaminen tarkoittaa ja miksi se on niin tärkeää.

Ehkä päätät oppia vakautta ja luoda oman hajautetun sovelluksen? Haluaisimme mielellämme kuulla mielipiteesi oppaastamme ja mahdollisista hajautetun tekniikan tulevaisuuteen liittyvistä ideoistasi.

Aloita vakauden oppiminen tänään Avaruus Doggos! Ja jos tarkastelet krypto-valuuttakauppaa, valitse oikealla alustalla itseäsi varten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map