Onko Bitcoin kupla: Suuri Bitcoin-kupla puhkesi

Onko bitcoin kupla - Bitcoin-logoSkeptikot ovat aina Bitcoinin alkuaikoista lähtien kysyneet – onko Bitcoin kupla? Onko se vain toinen paisunut ja ylikypsä trendi? “Bitcoin-kuplan” käsite on kiehtonut ihmisiä monien vuosien ajan – on ollut paljon puheluita ja väitteitä, että “Bitcoin-kuplan räjähdys” tapahtui eri aikoina koko ajan – mutta kryptovaluutta on edelleen elossa ja hyvin.

Tässä opetusohjelmassa yritämme paljastaa Bitcoin-kuplan salaisuudet – mikä se on, miksi ihmiset puhuvat siitä, miten se luonnehditaan ja niin edelleen. Puhumme “puolesta ja vastaan” -perusteista, jotka useimmiten tuodaan esiin, kun puhutaan tästä “kuplasta”.

Sen jälkeen yritämme vastata alati kaipaavaan kysymykseen – onko Bitcoin kupla? Ja jos se on … Milloin Bitcoin-kupla puhkeaa?

Mitä kupla tarkoittaa?

Joten meillä on kysymys – onko Bitcoin kupla? Mutta mitä ilmaus “Bitcoin-kupla”Todella tarkoittaa?

Viimeisin löydetty Coinbase-kuponki:

Taloudellisessa mielessäkupla”On tila, jossa omaisuus pysyy vanhimpana pisimpään, sitten räjähtää ja sen hinta kohoaa katon läpi. “räjähtää”Johon viitattiin tapahtuu, kun omaisuuserän hinta putoaa alas niin nopeasti kuin se nousi.

Laskun on kuitenkin oltava hyvin spesifinen – ja tarkemmin tarkoitan pysyvää. Jos omaisuus (tässä tapauksessa Bitcoin) onnistuu nousemaan uudelleen, niin se ei ollut “kupla puhkesi”.

Kuinka voit selvittää, onko se räjähdys vai väärä hälytys pudotuksen tapahtuessa? No, se on hankala osa – et voi kertoa kaikkea niin helposti.

Jos olet Bitcoin-asiantuntija, joka on seurannut kolikkoa alusta asti, saatat pystyä kertomaan yhden tai kaksi asiaa sen tulevaisuudesta. Kryptovaluutoilla on kuitenkin yksi erittäin tärkeä piirre – ne ovat täysin arvaamattomia ja erittäin epävakaita.

Olet ehkä seurannut Bitcoinia päivittäin päivästä lähtien, jolloin se julkaistiin, ja olet silti täysin ristiriidassa ennusteidesi kanssa. Kolikon hintaa voi tapahtua niin paljon arvaamattomia asioita, että on melkein mahdotonta pysyä mukana.

Nyt näytän sinulle, miksi ihmiset uskovat, että Bitcoin-kupla on räjähtänyt.

Bitcoin-kupla

Ihmisillä on taipumus määritellä taloudellisia kuplia monin eri tavoin. Yksinkertaisuuden vuoksi jaan sen kolmeen pääosaan.

  • Alun perin omaisuuserän hinta on hyvin alhainen eikä huomionarvoista. Se vaihtelee hieman, mutta on jatkuvasti matalalla suurimman osan ajasta. Täällä ihmiset eivät kiinnitä omaisuuteen paljon huomiota, eivätkä ne ole vieläkään osallistuneet merkittäviin tilanteisiin tai tapahtumiin huomatakseen.
  • Tietyssä vaiheessa hyödyke alkaa saada pitoa ja nousta hinnassa. Asia, joka erottaa tämän kasvun muista normaalista omaisuuden kasvusta, on intensiteetti – hinta nousee voimakkuuden ja nopeuden kasvaessa. Tämä tapahtuu, koska vaikka ihmiset näkevät, että omaisuus on lupaava, he haluavat myös sijoittaa siihen ja saada nopeasti voittoa. Mitä enemmän ihmisiä alkaa liittyä vaunuun, sitä nopeammin hinta nousee – aivan kuten kupla.
  • Kolmas ja viimeinen vaihe on erittely – aivan kuten hinta nousi ilman näkyvää syytä, niin se laskee. Täällä ihmiset alkavat paniikkimyynnissä kaikkea omaisuuttaan peläten, että hinta kaatuu vielä enemmän ja he menettävät rahaa. Tästä tulee loputon sykli, kunnes omaisuuden hinta kaatuu kokonaan – tai toisin sanoen kupla puhkeaa.

Katsokaa nyt yllä olevaa tietoa mielessä alla oleva kaavio:


Onko Bitcoin kupla? Bitcoin-kaavio

Muistuttaako tämä sinua jostakin?

Tämä on Bitcoinin hintakaavio sen perustamispäivästä nykypäivään.

Kuten voit sanoa, tällä kaavalla on suurin osa kuplan ominaisuuksista – hidas ja vanhentunut alku, äkillinen huippu ja sitten yhtä äkillinen pudotus. Mutta viimeinen osa on hieman erilainen – hinta ei pudonnut nollaan. Lisäksi – se näyttää olevan vakiintunut.

Tämä on usein yksi tärkeimmistä visuaalisista argumenteista, joita Bitcoin-kannattajat käyttävät yrittäessään kumota väitteen, jonka mukaan Bitcoin on kupla. Kun tällainen talouskuplan puhkeaminen, hinta osuu nopeasti nollaan, eikä yleensä ole mahdollisuutta toipua. Bitcoinin kohdalla voimme kuitenkin nähdä, että näin ei ole.

Joten onko Bitcoin kupla? Analysoidaan joitain yleisempiä argumentteja “puolesta ja vastaan” saadaksemme suuremman kuvan.

FOR

Ihmiset, jotka vastaavat kysymykseen “Onko Bitcoin kupla?” positiivisella vastauksella on muutama iso argumentti väitteen tueksi.

Ensinnäkin he sanovat, että Bitcoin ei yksinkertaisesti ole konkreettinen – se on hajautettu valuutta, mikä tarkoittaa, että kukaan hallitus ei tukisi sitä. Fiat-valuutoilla on tietty vakaus, koska niillä on valtavat pankit ja hallitukset, jotka tukevat niitä. Lisäksi heitä rangaistaan ​​ja jopa kannustetaan – voit maksaa verosi fiat-valuutoilla ja käyttää niitä muihin virallisiin asioihin. Bitcoinin (ja useimpien muiden kryptovaluuttojen) osalta tämä ei kuitenkaan ole asia. Eri hallitukset pyrkivät seuraamuksiin Bitcoinista hyvin eri tavoin yksinkertaisesti siksi, että sillä ei ole konkreettista omistajaa – kukaan henkilö tai organisaatio ei hallitse kyseistä kryptovaluutta.

Toinen suuri argumentti on, että Bitcoin yksinkertaisesti ylikuormitettiin ja paisutettiin kaukana mitattavasta. Se oli ensimmäinen laatuaan – sen ostaneita ihmisiä oli paljon vähemmän verrattuna niiden ihmisten määrään, jotka halusivat yksinkertaisesti kääntää sen – osta se matalalla ja myydä korkealla.

Koska salakolikolla ei ollut riittävän vahvaa tukea sen hyvinvoinnista huolehtiville kannattajille, hintaa jatkoivat ne, jotka vain etsivät tapoja ansaita nopeasti voittoa.

Bitcoinin volatiliteetin takia hallitukset ympäri maailmaa ovat päättäneet määrätä seuraamuksia ja verottaa sen käyttöä, ja jotkut menevät niin pitkälle kuin tosiasiallisesti kieltävät kryptovaluutan. Tämä oli yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka johti Bitcoinin valtavaan hintojen kaatumiseen.

Todennäköisesti yksi vahvimmista argumenteista, jotka väittävät Bitcoinin olevan kupla, on se, että se on yksinkertaisesti liian kömpelö ja hyvin … vanha.

Nyt kryptovaluutat, kuten Litecoin, IOTA ja Ethereum, ovat onnistuneet ylittämään Bitcoinin melkein kaikilla mahdollisilla puolilla. Litecoin on neljä kertaa nopeampi kuin Bitcoin, IOTA on teknisesti ylivoimainen ja Ethereum on todellinen verkko, jota käytetään rakentamaan ja luomaan muita kryptovaluuttoja. Joka päivä näemme uusien ja voimakkaasti parannettujen kryptojen pääsyn markkinoille – Bitcoin oli alkuperäinen ja kryptovaluuttojen pääosa valtavirrassa, mutta kuinka kauan tämä maine voi kestää, kunnes ihmiset alkavat ymmärtää kolikon haittoja?

Vertaa salausvaihtoa rinnakkain muiden kanssa

Tiesitkö?

Oletko koskaan miettinyt, mitkä salausvaihdot ovat parhaita kaupankäyntitavoitteidesi kannalta?

Katso & vertaa TOP3-salausvaihtoa vierekkäin

VASTAAN

Vaikka kysytään “Onko Bitcoin kupla?” on tullut yleiseksi eri salausyhteisöissä ympäri maailmaa, on monia ihmisiä, jotka edelleen uskovat kryptovaluuttaan ja pilkkaavat väitteitä siitä, että se on kupla. Yritetään analysoida tärkeimmät argumentit, joita ihmisillä on vastattaessa “ei” kysymykseen “onko Bitcoin kupla?”.

Onko Bitcoin kupla? Bitcoin-salausvaluutta

Ensinnäkin, vaikka Bitcoinin hinta vaihtelee voimakkaasti, se ei tarkoita, että sillä ei olisi yhtäläistä arvoa. Kuten mainitsin edellisessä luvussa, ihmiset arvostavat Bitcoinia monista eri syistä. Kolikosta on tullut todellinen esimerkki valuutasta, joka ei vaadi keskitettyä toimivaltaa eikä hallintoa – sen arvon sanelevat sitä käyttävät ihmiset. Tämä puolestaan ​​antaa ratkaisun siihen, miksi Bitcoin ei ole kupla.

Vaikka jotkut sijoittajat ovat vakuuttuneita siitä, että Bitcoin on saavuttanut kuolemansa, toisilla ei ole ongelmaa sijoittaa johonkin, jota pidetään epävakaana.

Monet ihmiset näkevät Bitcoinin taloudellisena yhdyskäytävänä – kuinka monta kertaa Internetissä olet törmännyt erilaisiin vertailuihin, joihin liittyy Bitcoin? Vertailut, kuten:

… Tämä Bitcoin-hana, joka perustettiin vuonna 2010, antoi alun perin 5 bitcoinia käyttäjää kohden – se olisi tänään 20 000 dollaria! …

Jotkut sijoittajat sijoittavat rahaa Bitcoiniin lähinnä, koska se on epävakaa – he toivovat ja odottavat kolikon hinnan nousevan lähitulevaisuudessa (tai kaukaisessa). Siksi argumentti Bitcoinin epäjohdonmukaisuudesta ei ole pätevä syy poistaa se tavallisena kuplana.

Kun puhutaan siitä, miksi Bitcoin ei ole kupla, on syytä huomauttaa, että kolikossa oli ehkä neljä tai viisi “kuplan puhkeamista” koko elinaikanaan. Ihmiset ovat kysyneet “Onko Bitcoin kupla?” nyt pisimpään – ja kryptovaluutta on aina noussut tuhkasta.

Totta puhuen, tämä on kolikon suurin kaatuminen, mutta kuten olet todennäköisesti nähnyt aiemmin osoittamastani kaaviosta, se on jo alkanut vakautua. Monet Bitcoinin kannattajista uskovat, että vaikka tällä kertaa lasku oli merkittävämpi, se on silti vain – toinen putosi monista.

Onko Bitcoin kupla?

Joten nyt, kun olemme puhuneet argumenteista “puolesta ja vastaan”, miksi Bitcoin on kupla ja miksi Bitcoin ei ole kupla, mikä on todellinen johtopäätös? Onko niitä yhtään?

Mikä tahansa tapaus onkin, on ilmeistä, että Bitcoin on ollut pelinvaihtaja kyseisen termin useiden määritelmien avulla. Tämä koskee sekä digitaalisia markkinapaikkoja että sosiaalisia mielipiteitä.

Vuosien varrella Bitcoinilla on ollut ylä- ja alamäkiä. Joka kerta, kun kolikko kaatui hinnalla, ihmiset ryntäsivät ennustamaan erilaisia ​​asioita – suurista nousuista muutamassa tunnissa absoluuttisiin putoamisiin tai toisin sanoen “kuplan puhkeamiseen”.

Kuitenkin, kun kysytään “onko Bitcoin kupla?”, Olisi melko naiivia saada kylmä “kyllä” tai “ei” vastaus.

Yksi asia näyttää melkein varma – jos Bitcoin on kupla, se ei ole vielä räjähtänyt. Kolikon hinta on lakannut laskemasta ja kiipeää nyt jälleen hitaasti mutta varmasti.

Erilaiset globaalit tapahtumat sanelevat Bitcoinin hintavaihtelut – vaikka jotkut hallitukset kieltävät kryptovaluutat, toiset omaksuvat ne. Joka päivä on lukemattomia määriä uutisia, jotka ympäröivät erilaisia ​​kryptovaluuttoihin liittyviä tapahtumia. Jotkut näistä uutisraporteista ovat positiivisia, toiset – ei niin paljon. Varmaa on kuitenkin se, että kaikki nämä tapahtumat vaikuttavat Bitcoinin hintaan tavalla tai toisella, ja vaikka kolikolla on todellinen ja todellinen käyttö, ihmiset käyttävät sitä.

Johtopäätös

Jos kysyisit eri ihmisiltä “Onko Bitcoin kupla?”, Saat todennäköisesti jatkuvasti erilaisia ​​vastauksia. Jotkut ihmiset vakuuttaisivat sinulle, että Bitcoin ei ole edes edes muistuttava jotain sellaista kuin taloudellinen kupla, kun taas toiset vannovat, että “Bitcoin-kupla puhkesi” on jo tapahtunut kauan sitten.

Jos kyseinen salakolikko ON kupla, mutta se on edelleen elossa, milloin Bitcoin-kupla puhkeaa? No, vastaus on melko yksinkertainen – heti kun se lakkaa olemasta hyödyllinen väestölle.

Kryptovaluutta-maailmassa on kultainen sääntö, jonka mukaan salaus pysyy elävänä ja kukoistavana niin kauan kuin sillä on todellista, sovellettavaa käyttöä. Ja kun on kyse Bitcoinista, ei vaikuta siltä, ​​että se menettäisi käyttönsä pian.

Kun kysytään, “milloin Bitcoin-kupla puhkeaa?”, Luultavasti kukaan ei voisi tarjota vankkaa, konkreettista vastausta. Vaikka historian aikana on ollut paljon samanlaisia ​​tilanteita (vuoden 2008 finanssikriisi, Mississippin kupla puhkesi jne.), Bitcoin on hieman erilainen kuin ne kaikki. Sillä, että tämä kryptovaluutta on hajautettu, on varmasti haittoja, mutta päivän päätteeksi se on todennäköisesti myös sen suurin vahvuus.

Joten onko Bitcoin kupla? No, vain aika voi kertoa. Vaikka näin onkin, se ei ole vielä räjähtänyt.

Toivon, että tämä opas oli hyödyllinen sinulle. Yritä pysyä Bitcoiniin liittyvien uutisten mukana, tee aina niin paljon tutkimusta kuin mahdollista, ja sinun pitäisi pystyä muodostamaan oma mielipiteesi kysymyksestä “Onko Bitcoin kupla?”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map