Opi kaikki kuuluisasta ADA-kolikosta

kryptovaluuttateollisuus on luonut paljon mahdollisuuksia uusille jännittäville projekteille tulla markkinoille – yksi niistä on Cardano ja se on kolikko!

Cardanon käyttämä tekniikka on aivan uutta, joten aion antaa sinulle täydellinen opas kaikesta mitä sinun tarvitsee tietää. Ensinnäkin selitän, mikä Cardano on ja mitkä ovat yrityksen päätavoitteet.

Sen jälkeen selitän, miten tekniikka toimii, käyttäen todella yksinkertaisia ​​tosielämän esimerkkejä sekä tarjoan luettelon Cardanosta etuja ja haittoja se auttaa sinua päättämään ADA on huomionne arvoinen.

Ennen kuin ostat ADA: n, muista valita a luotettava kryptovaluutan vaihto, kuten Coinbase, ja tallenna tunnuksesi turvalliseen lompakkoon. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat Ledger Nano S ja Trezor.

Aloitetaan selvittämällä, miten Cardano-projekti alkoi!

Etsitkö turvallisinta paikkaa ostaa BTC? Olen kerännyt alla olevat parhaiten arvioidut salausvaihdot, jotka hyväksyttiin turvallisimmiksi alustoiksi BTC: n ostamiseen, joten katsokaa.

Palveluntarjoajan Visa / Mastercard Saatavilla oleva salaus Tuloksemme Coinbase-arvostelu JOO

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 lisää

9.8 Lue arvostelu Vieraile sivustolla Binance-arvostelu JOO

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 lisää

9.6 Lue arvostelu Vieraile sivustolla Coinmama-arvostelu JOO

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 lisää

9.4 Lue arvostelu Vieraile sivustolla Kraken-arvostelu JOO

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + 37 lisää

9.1 Lue arvostelu Vieraile sivustolla eToro-arvostelu JOO

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 lisää

8.6 Lue arvostelu Vieraile sivustolla KuCoin-arvostelu JOO

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 lisää

8.5 Lue arvostelu Vieraile sivustolla Gemini Exchange -katsaus JOO

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 lisää

8.4 Lue arvostelu Vieraile sivustolla Suosituin 729 arvostelua 9.8 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu Editor’s Choice 1279 arvostelua 9.6 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu 816 arvostelua 9.4 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu 1174 arvostelua 9.1 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu 453 arvostelua 8.6 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu 563 arvostelua 8.5 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu 603 arvostelua 8.4 Pankkisiirto: JOO Vieraile sivustolla Lue arvostelu

Plussat

 • Upea joukkue
 • Halvat ja nopeat liiketoimet
 • Ei skaalausrajaa

Haittoja

 • Blockchainia kehitetään edelleen
 • Jatkuvat ongelmat lompakossa

Cardanon ydin

Cardano-projekti aloitettiin vuonna 2015. Kehityksen takana olevaa yritystä kutsutaan Panos-tuotos Hong Kong (IOHK), jota johtaa sekä BitSharesin että Ethereumin perustaja Charles Hoskinson.

Cardanon tavoitteena on luoda estoketju se voi toimivat paljon paremmin kuin vanhemmat lohkoketjut Kuten Ethereum, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi käsitellä enemmän, halvempia ja nopeampia tapahtumia.

Charles Hoskinson uskoo, että Cardano on kolmannen sukupolven lohkoketju Bitcoin ja Ethereum ovat ensimmäinen ja toinen. Joten sen sijaan, että kopioitaisiin muiden lohkoketjujen koodia, IOHK on luonut oman uuden lohkoketjun.

Ihmiset joskus ajattelevat sitä Cardano ja ADA ovat samat, on kuitenkin pieni ero. Cardano on .nimi estoketju jonka avulla ihmiset voivat lähettää ja vastaanottaa varoja. ADA-kolikko on kryptovaluutan nimi.

Ada-tunnus: Cardanon etusivu.

Tämä on samanlainen kuin Ripple, missä Ripple on lohkoketjun nimi ja XRP on salausvaluutan nimi.

Cardanon kolikkoketju antaa ihmisille mahdollisuuden luoda älykkäitä sopimuksia, kuten Ethereum-lohkoketju. Älykkäät sopimukset antavat kahdelle tai useammalle henkilölle mahdollisuuden tehdä sopimus ilman kolmatta osapuolta, mikä tarkoittaa kerran ennalta määritellyt olosuhteet kaikki muu on automatisoitu.

Kuten useimmat muut lohkoketjut, Cardano on hajautettu, mikä tarkoittaa, että mikään yksittäinen viranomainen ei valvo sitä. Sen sijaan yhteisö tarkistaa tapahtumat ja älykkäät sopimukset, jotka tekevät sen lisäämällä laskentatehoa. Cardano tekee asiat kuitenkin eri tavalla kuin Bitcoin ja Ethereum (selitän kaiken myöhemmin yksityiskohtaisemmin).

Tiimi auttaa keräämään varoja Cardanon kehittämiseen keräsi 63 miljoonaa dollaria ICO: n aikana. Siitä lähtien ADA-kolikon markkina-arvo on noussut 33 miljardiin dollariin!

Huomautus: ICO tarkoittaa “Alkuperäinen kolikoiden tarjoaminen”. Se on tapa kryptovaluuttayhtiöille kerätä varoja. Pelkästään vuoden 2018 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ICO: ssa kerättiin yli 6 miljardia dollaria!

ADA-kolikko: Cardanon ominaisuudet.

Joten nyt kun ymmärrät kuinka Cardano ja ADA-salausvaluutta alkoivat, samoin kuin mitä he aikovat tehdä, oppaani seuraava osa selittää miten se toimii.

Kuinka Cardano toimii?

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, miten Cardano-lohkoketju toimii. Se voidaan jakaa kaksi erilaista kerrosta:

 1. Tilityskerros: Ratkaisukerros on rakennettu ja on nyt täysin toiminnassa. Tämän avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa ADA-kolikoita, lompakosta lompakkoon. Tämä on samanlainen kuin miten käyttäjät voivat siirtää Ethereumin (ETH) toisilleen.
 2. Laskentakerros: Laskentakerrosta kehitetään edelleen. Kun se on käynnistetty, se antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda ja tehdä älykkäitä sopimuksia.

Siksi Cardano eroaa aikaisemmista lohkoketjuista, jotka normaalisti toimivat yhdellä kerroksella. Kaksi erillistä kerrosta tuo joitain mahdolliset edut Cardanon käyttäjille.

Ensinnäkin laskennallinen kerros on sopeutuvampi kuin Ethereumin kaltaiset, sillä pieniä muutoksia voidaan tehdä eri loppukäyttäjille. Esimerkiksi koska eri kansakunnilla on omat sääntönsä, Cardano voi muuttaa tietojen tallennustapaa ja käyttöä niiden lakien mukaan.

Varmistaaksesi, että ymmärrät molemmat ratkaisu ja laskenta kerrokset toimivat, tässä on nopea esimerkki todellisesta maailmasta.

 1. Johnin on palkattava sähköasentaja korjaamaan keittiön valot.
 2. John tekee älykkään sopimuksen, joka on tallennettu laskentakerrokseen.
 3. Sopimuksessa todetaan, että heti kun sähköasentaja on kiinnittänyt Johnin valot, sovitut varat vapautetaan.
 4. Kun näin tapahtuu, älykäs sopimus siirretään selvityskerrokseen, jolloin sähköasentaja voi maksaa ADA-salausvaluutassa.
 5. Kaikki on täysin automatisoitu, mikä tarkoittaa, että kolmatta osapuolta ei tarvita.

Joten, nyt kun tiedät eron ratkaisu kerros ja laskenta kerron nyt, miten tapahtumat tarkistetaan!

Viimeisin löydetty Coinbase-kuponki:

Kuinka ADA-kolikkotapahtumat vahvistetaan?

Mainitsin aiemmin, että Cardano-alusta on hajautettu, mikä tarkoittaa, että yksikään viranomainen ei voi hallita verkkoa. Tämä tarkoittaa, että verkkoa hallinnoi kaivostyöläiset.

Cardano käyttää kuitenkin erilaista mallia, jota se kutsuu ”Ouroborosiksi”. Ennen kuin selitän, miten se toimii, haluan selittää nopeasti, kuinka muut blockchainit, kuten Bitcoin, ovat erilaisia.

Bitcoin käyttää yksimielistä mallia nimeltä Proof-of-Work. Kaivostyöntekijät auttavat tapahtuman todentamisessa ratkaisemaan todella vaikean palapelin laskentatehollaan. Se on kuin matemaattinen yhtälö, joka on niin vaikeaa, kukaan ihminen ei pystyisi ratkaisemaan sitä!

Kumpi kaivosmies ratkaisee pulman ensin, he saavat palkkion, joka maksetaan Bitcoinissa! Työtodistuksen ongelmana on, että palapelin monimutkaistuttua kaivostyöläisten on käytettävä yhä enemmän sähköä.

Joulukuussa 2017 se oli raportoitu että Bitcoin-todistavat kaivostyöläiset käyttivät enemmän sähköä kuin koko Irlanti! Ei kovin taloudellinen, oikea?

Cardano-verkko vahvistaa maksutapahtumat kutsutun konsensusmekanismin avulla Panoksen todiste:

 1. Henkilöitä, jotka haluavat auttaa vahvistamaan tapahtumia, kutsutaan validoijiksi.
 2. Vahvistajien on jäädytettävä osa ADA-kolikoistaan, joita kutsutaan "Panos".
 3. Kun vahvistaja auttaa vahvistamaan tapahtuman, he saavat palkkiona ylimääräisen ADA-salausvaluutan.
 4. Mitä suurempi panos, sitä enemmän mahdollisuudet validatorilla on saada palkkio!
 5. Saatujen kolikoiden määrä perustuu siihen, kuinka paljon “panoksia” heillä on.

Tämä järjestelmä on paljon tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi kuin työn todistaminen, koska se vaatii paljon vähemmän sähköä, mikä tarkoittaa transaktiota maksut ovat pienemmät yhtä hyvin.

ADA-kolikko: todiste työstä ja todiste panoksesta.

Vaikka on olemassa muita Proof-of-Stake-lohkoketjuja, Cardano-tiimi sanoo, että yksikään niistä ei tarjoa todella satunnaista tapaa valita validator. Siksi he rakensivat omansa Ouroboros-protokolla vakiomallisen vaakamallin päällä, koska se varmistaa, että kaikki saavat kohtuulliset mahdollisuudet ansaita palkkio.

Tätä kutsutaan joskus “Rehelliseksi enemmistöksi”, mikä tarkoittaa, että jos ihmisillä on suuri osuus lohkoketjussa (esimerkiksi heillä on paljon ADA-kolikoita), heillä on syytä varmistaa, että verkko pysyy turvallisena, vakaana ja eniten mikä tärkeintä – rehellinen.

Joten nyt, kun tiedät, miten tapahtumat vahvistetaan ja vahvistetaan, katsotaanpa, kuinka Cardano-alusta toimii!

Onko Cardano skaalautuva?

Markkinoilla on niin paljon erilaisia ​​lohkoketjuja, ja on tärkeää ymmärtää, mikä tekee niistä jokaisen ainutlaatuisen. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon päätettäessä projektin onnistumisesta, on sen skaalautuvuus.

Salausvaluutta-alalla skaalautuvuus on kuinka monta tapahtumaa lohkoketju voi käsitellä tietyssä ajanjaksossa se esitetään kuitenkin yleensä “tapahtumia sekunnissa”.

Vanhemmilla lohkoketjuilla, kuten Bitcoin ja Ethereum, on suuria ongelmia skaalautuvuuden kanssa, koska ne rajoittuvat hyvin niiden tapahtumien määrään, joita ne voivat käsitellä kerralla. Itse asiassa Bitcoin pystyy käsittelemään vain 7, kun taas Ethereumin keskiarvo on vain vain 15. Jälleen tässä Cardanolla on etu.

Kun liiketoimet vahvistetaan Bitcoin-lohkoketjussa, ne pysyvät julkisessa pääkirjassa ikuisesti. Tämä tarkoittaa, että ajan myötä blockchain-pääkirja muuttuu suuremmaksi.

Tämän ongelmana on, että jokaisen verkon kaivostyöläisen on säilytettävä kopio jokaisesta tapahtumasta. Tämä aiheuttaa skaalautuvuuskysymykset.

ADA-tunnus: natiivi merkki.

Cardano kuitenkin rakentaa lohkoketjua tekee asiat eri tavalla erottamalla tiedot, joilla ei ole merkitystä tapahtumaan osallistuville ihmisille. Esimerkiksi, jos John lähettää 100 ADA-kolikkoa Sueelle, he ovat ainoat kaksi henkilöä, jotka ovat mukana kaupassa.

Tämän seurauksena milloin vahvistimet auttavat vahvistamaan liikkeen varoista, heidän on vain ylläpidettävä tapahtumalle merkityksellisiä tietoja, ei koko lohkoketjua!

Tiimi pyrkii myös asentamaan protokollan nimeltä “Sharding”. Tämä toimii siten, että kun yhä useammat ihmiset käyttävät verkkoa, tapahtumien määrä sekunnissa kasvaa.

Cardano suoritti vuoden 2017 loppupuolella testin, joka antoi lohkoketjun prosessoida 257 tapahtumaa sekunnissa, mikä on huomattavasti enemmän kuin Bitcoin ja Ethereum. Pitkän aikavälin tavoitteena on kuitenkin kasvattaa tämä määrä kymmeniin tuhansiin sekunnissa.

Daedalus-lompakko

Cardanolla on ADA-kolikon varastointiin oma virallinen lompakko Daedalus. Kryptovaluuttayhteisöltä on kuitenkin saatu useita ilmoituksia, joissa sanotaan, että Daedalus-lompakossa on monia asioita. Tähän sisältyy muun muassa se, ettei pysty muodostamaan yhteyttä verkkoon, synkronointilohkot ja tapahtumat eivät saavuta vastaanotinta.

Jos etsit turvallisinta ja luotettavinta lompakkoa, kannattaa tarkistaa Ledger Nano S ja Trezor. Koska ne ovat offline-lompakoita, omaisuutesi pysyvät aina turvassa.

Ada-tunnus: Ledger Nano S.

Joten nyt, kun tiedät Cardanon suunnitelmista skaalautuvuudelle, tämän ADA-salausvaluuttaoppaan seuraavassa osassa tarkastellaan, mihin sitä voidaan käyttää ja miten sitä voidaan käyttää väärin!

Kuinka Cardanoa voidaan käyttää ja käyttää väärin?

Ensinnäkin ADA Cardanon kolikkoa voidaan käyttää samalla tavalla kuin Bitcoinia – a maailmanlaajuinen maksujärjestelmä. Kuten aiemmin mainitsin, Bitcoin pystyy kuitenkin käsittelemään vain 7 tapahtumaa sekunnissa. Mikään maailmanlaajuinen maksujärjestelmä ei voisi selviytyä, jos se aiotaan laajentaa vain 7 tapahtumaan sekunnissa. Itse asiassa Visa yksin käsittelee keskimäärin 1667 tapahtumaa sekunnissa!

Joten jos Cardano-tiimi pystyy saavuttamaan tavoitteensa “kymmeniä tuhansia” sekunnissa, verkko toimisi täydellisesti maksujärjestelmänä.

ADA-kolikon toinen päätehtävä on antaa ihmisille mahdollisuus luoda älykkäitä sopimuksia ja dApps (hajautetut sovellukset). Tämä voi olla kuka tahansa yrityksistä, hallituksista tai jopa yksityishenkilöistä.

Jos Cardano kuitenkin haluaa saada älykkään sopimusprotokollansa maailmanlaajuiseksi, heidän on tehtävä se parantaa niiden skaalautuvuusongelmia.

Ada-tunnus: mikä on Ada.

Jos Cardano pystyy saavuttamaan nämä tavoitteet, heidän tekniikkansa olisi täydellinen jokapäiväiseen käyttöön, koska ihmisten olisi melkein mahdotonta hakata ja sovellus ei koskaan menisi offline-tilaan. Se tarkoittaisi myös, että luottamukselliset tiedot pysyvät luottamuksellisina!

Rikollinen toiminta

Blockchain-alustat, kuten Cardano, ovat täydellisiä anonyymin rikoksen tekemiseen (tämä ei ole suositus).

Mutta miksi?

No, kun lähetät tai vastaanotat ADA-kolikon, sinun ei tarvitse paljastaa todellista identiteettiäsi.

Sen sijaan ainoa asia, jonka ihmiset näkevät, on sinun henkilökohtainen lompakon osoite, joka näyttää tältä:

Ae2tdPwUPEZKmwoy3AU3cXb5Chnasj6mvVNxV1H11997q3VW5ihbSfQwGpm

Salliminen ihmisten lähettää ja vastaanottaa varoja nimettömästi tarkoittaa, että alustaa voidaan mahdollisesti käyttää rahanpesuun tai veronkiertoon. Tämä johtuu siitä, että on melkein mahdotonta saada selville, kuka on tosiasiallisesti mukana kaupassa.

Sen avulla ihmiset voivat myös myydä laitonta tavaraa ja palvelut verkossa tarvitsematta paljastaa todellisia maksutietoja.

Cardano-tiimi työskentelee myös sellaisen protokollan parissa, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa metatietonsa, jos he päättävät. Metatiedot kantaa tiettyjä tietoja liiketapahtumasta, kuten:

 • Mihin X käytti kryptovaluutta?
 • Kenelle X antoi kolikon?
 • Mistä X sai ADA-kolikonsa?

Yllä oleva protokolla antaa pankeille mahdollisuuden käyttää Cardano-lohkoketjua, koska ne voivat noudattaa kansallisia määräyksiä.

Plussat & Haitat ADA-kryptovaluutasta

Plussat

 • Suuri kehitystiimi. Perustaja on työskennellyt menestyvien projektien, kuten BitShares ja Ethereum, kanssa.
 • Se on ensimmäinen lohkoketju, joka käyttää useita kerroksia (ratkaisu ja laskennallinen kerros).
 • Ei skaalausrajaa. Mitä enemmän ihmiset käyttävät blockchainia, sitä enemmän tapahtumia voidaan käsitellä.
 • ADA-salausvaluutta tarjoaa halpoja ja nopeita tapahtumia.
 • Cardanon konsensusmekanismi on ympäristöystävällisempi kuin vanhemmat lohkoketjut, ja se on myös oikeudenmukaisempi.

Haittoja

 • Lohkoketjua kehitetään edelleen, joten jotkut Cardano-väitteet ovat teoreettisia.
 • Muut lohkoketjut, kuten Ripple, Stellar Lumens ja NEO, voivat jo käsitellä yli 1000 tapahtumaa sekunnissa.
 • Suurin skaalautuvuus on tällä hetkellä vain 257 tapahtumaa sekunnissa.
 • Jatkuvia ongelmia heidän virallisen lompakonsa kanssa.

Vertaa ADA-kolikkoa rinnakkain muihin

Tiesitkö?

Vertaa ADA-kolikkoa rinnakkain muihin

Kaikki salausvaihdot voivat näyttää samanlaisilta kuin sinä, mutta ne ovat EI kaikki samalla tavalla!

Joo! Näytä vertailukaavio

Johtopäätös

Joten tämä on tämän loppu "mikä on Cardano?" opas!

Toivon, että löysit tämän Cardano ja ADA kryptovaluuttaopas on hyödyllinen ja onnistui ymmärtämään kaikki ADA-kolikkoa koskevat näkökohdat.

Jos olet kiinnostunut ostamaan ADA-kolikon, suosittelen tarkistamaan Kolikkopohja alustan. Sen avulla voit ostaa ja myydä ADA: ta helposti. Lisäksi, vaikka yrityksellä on oma lompakko, on olemassa paljon turvallisempia vaihtoehtoja, kuten Ledger Nano S ja Trezor.

Jos sinulla on vaikea ymmärtää, miten ostaa ADA-kolikkoa, tässä on muutama helppo vaihe:

1. Hanki a luotettava salauslompakko (Ledger Nano S ja Trezor ovat erittäin suositeltavia).

2. Rekisteröidy Coinbaseen.

3. Osta ADA-kolikoita Coinbasesta.

4. Siirrä ADA-kolikot lompakkoon.

Toivon, että tästä oli hyötyä!

Tällä verkkosivustolla julkaistun sisällön tarkoituksena ei ole antaa minkäänlaista taloudellista, sijoitus-, kauppa- tai muuta neuvontaa. BitDegree.org ei tue tai suosittele sinua ostamaan, myymään tai pitämään minkäänlaista kryptovaluutta. Ennen kuin teet sijoituspäätöksiä, ota yhteyttä neuvonantajaasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map