Tunnus vs kolikko: Mikä on ero?

Tänään tarkastelemme aihetta, joka hämmentää usein ihmisiä, jotka ovat uudet kryptovaluutassa – Token vs Coin.

Joskus ihmiset käyttävät termiä “kolikko” viittaamaan siihen, mitä muut ihmiset kutsuvat “rahakkeiksi”, ja “rahakkeiksi” viittaamaan siihen, mitä muut kutsuvat kolikoiksi. Jotkut ihmiset käyttävät kumpaakin nimeä viittaamaan kaikkiin tällä hetkellä saatavilla oleviin digitaalisiin resursseihin.

Salauskolikoiden ja salaustunnusten välillä on kuitenkin hyvin suuria eroja, joten on tärkeää, että tiedät, mitä ne ovat!

Tämä Token vs Coin -opas aloittaa tarkastelemalla, miksi molemmissa termeissä on niin paljon sekaannusta. Sitten se antaa joitain selityksiä kolikoista ja rahakkeista oikeastaan, antaa sinulle esimerkkejä kolikoista ja rahakkeista ja selittää, miten niitä käytetään.

Tämän oppaan loppuun mennessä voit myös tunnistaa, onko digitaalinen omaisuus tunnus tai kolikko. Minkä puolesta olet täällä oikeassa?

Joten, aloitetaan!

Tunnus vs kolikko: Mikä on kolikko?

Digitaalisen kolikon määritelmä on omaisuus, joka on kotoisin sen omasta lohkoketjusta. Ajattele Bitcoinia, Litecoinia tai Eetteriä. Jokainen näistä kolikoista on omassa lohkoketjussaan.

Viimeisin löydetty Coinbase-kuponki:

Joten, jotta tämä olisi hieman selvempi:

 • Bitcoin toimii ja toimii Bitcoin-lohkoketjussa
 • Eetteri toimii ja toimii Ethereumin lohkoketjussa
 • NEO käyttää ja toimii NEO-lohkoketjua

Digitaalisten kolikoiden liiketoimet voidaan tehdä henkilöstä toiseen. Mikään fyysinen kolikko ei kuitenkaan liiku, kun lähetät ja vastaanotat niitä. Kaikki “kolikot” ovat olemassa tietoja jättiläismäisessä globaalissa tietokannassa. Tämä tietokanta (tai lohkoketju) seuraa kaikkia tapahtumia, ja tietokoneet tarkistavat ja vahvistavat sen ympäri maailmaa.

Nopea vinkki: Minun pitäisi kertoa tämä ennen kuin jatkat lukemista – jos et ole vielä perehtynyt blockchain-tekniikkaan, lue meidän Blockchain selitetty opas ennen kuin luet tämän. On tärkeää, että ymmärrät blockchainin ennen kuin yrität ymmärtää eroa kolikon ja tunnuksen välillä!

Tunnus vs kolikko: Kuinka kolikkoa käytetään?

Digitaalisia kolikoita käytetään yleensä samalla tavalla kuin tosielämän kolikot – rahana. Voit ajatella kolikoita, kuten Bitcoin, Litecoin ja Monero, aivan kuten lompakkosi tai säästöpossusi kolikoita. Usein niillä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin käyttää rahana. Näitä ”vain käteisellä” -kolikoita käytetään:

 • Rahansiirto (voit antaa ja vastaanottaa arvoa niiden avulla)
 • Arvon varastona (ne voidaan tallentaa ja myöhemmin vaihtaa jotain hyödyllistä)
 • Laskentayksikkönä (voit hinnoittaa niissä tavaroita tai palveluja)

Käytetään Bitcoinia esimerkkinä varmistaaksemme, että ymmärrät yllä olevat lausunnot.


 • BTC: tä voidaan käyttää tavaroiden ja palveluiden maksamiseen kaikkialla Internetissä ja monissa todellisissa paikoissa.
 • Voit säilyttää sitä pitkään, eikä sille tapahdu mitään. Voit sitten vaihtaa sen vastaavaan arvoon myöhemmin.
 • Ostamasi asiat voidaan hinnoittaa myös BTC: ssä.

Lukuun ottamatta näitä rahamääräisiä käyttötapoja, Bitcoinilla ei ole muuta käyttöä. Sitä ei voida ansaita ansaitsemaan enemmän Bitcoineja, eikä sitä tarvitse käyttää tietyn sovelluksen käyttämiseen. Sitä käytetään rahana ja siinä kaikki.

Joillakin digitaalisilla kolikoilla (kuten Ether, NEO ja DASH) on kuitenkin enemmän ominaisuuksia kuin vain hyödyllisyys rahana. Olen luetellut nämä käyttötavat alla:

 • Eetteriä (ETH) käytetään liikennöimään Ethereum-verkossa. Tunnuksia voidaan rakentaa Ethereumille, mutta Eetteriä vaaditaan edelleen lähettämään tunnus. Se rahoittaa kaivoskulut (se maksaa tietokoneille, jotka tarkistavat tapahtumia Ethereum-verkossa).
 • NEO (NEO) on sidottu lompakkoon ansaitsemaan osinkoa. Tämä osinko tunnetaan nimellä GAS. Tunnukset voidaan rakentaa NEO: lle, aivan kuten Ethereumille. Kun lähetät tunnuksen NEO-verkkoon, sinun on maksettava GAS transaktiomaksuna samalla tavalla kuin Etheriä käytetään Ethereum-maksujen maksamiseen.
 • Lopuksi, pitämällä riittävästi Dashia (DASH), käyttäjät voivat äänestää Dash-verkon tärkeistä päätöksistä. Jos DASH-verkon päivittämiseen ehdotetaan, ne, joilla on tarpeeksi Dashia, voivat äänestää päättääkseen päivityksen tapahtuvan. Nämä äänioikeudet antavat DASH: n haltijoille mahdollisuuden sanoa, miten projekti kehittyy.

Huomautus: Salausosuudet ovat kolikoita tai rahakkeita, jotka myönnetään tietyn omaisuuden hallussapidosta. Hyvä esimerkki on NEO: n kaasu. Tämä maksetaan käyttäjille, jotka jättävät kolikot lompakkoon ja vaarnata heidät verkon suojaamiseksi. Haltijalle maksetaan kaasusta kiinteä hinta tästä. Se on käytettävissä vain lohkoketjuissa, joissa käytetään Proof of Stake (PoS) -konsensusta. Vertaa salausvaihtoa rinnakkain muiden kanssa

Tiesitkö?

Oletko koskaan miettinyt, mitkä salausvaihdot ovat parhaita kaupankäyntitavoitteidesi kannalta?

Katso & vertaa TOP3-salausvaihtoa vierekkäin

Tunnus vs kolikko: Esimerkkejä kolikoista

Kaikki suurimmat markkina-arvoiset digitaaliset varat määritellään kolikoiksi tänään. Kaikilla kolikoilla ei kuitenkaan ole suurta markkina-arvoa. Teollisuuden hintasivusto Kolikkomarkkinat listaa yli 900 erilaista esimerkkiä kolikoista.

Emme tietenkään aio luetella kaikkia digitaalisia kolikoita täällä. Näet koko luettelon Coinmarketcapissa. Olemme kuitenkin sisällyttäneet joitain tutumpia ja heidän merkintöjään. Tämän pitäisi auttaa ymmärtämään, mitä tarkoitamme käytettäessä termiä kolikko.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC)

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH)
Litecoin (LTC)Litecoin (LTC)

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH)

Ripple (XRP)

Ripple (XRP)

Cardano (ADA)

Cardano (ADA)

Tähti (XLM)

Tähti (XLM)

NEO (NEO)

NEO (NEO)

NEM (XEM)

NEM (XEM)

Monero (XMR)

Monero (XMR)

Huomautus: Tunnus on kolme tai neljä kirjainta jokaisen digitaalisen sisällön nimen jälkeen. Suurin osa pörsseistä viittaa kolikoihin merkinnöillä, ei koko nimellään.

Tunnus vs kolikko: Mikä on merkki

Tunnuksia kutsutaan usein digitaalisiksi kolikoiksi. Tämä ei kuitenkaan ole oikein. On suuri ero!

Tunnukset luodaan olemassa oleviin estoketjuihin. Itse asiassa älykkäiden sopimusten luomisen ja helpottamisen ansiosta yleisin blockchain-merkkialusta on Ethereum. Ethereum-alustalle rakennetut tunnukset tunnetaan nimellä ERC-20-tunnukset.

On kuitenkin muitakin, kuten NEO, Waves, Lisk ja Stratis. Vaikka, kuten edellä mainittiin, Ethereum-alustan tunnukset tunnetaan nimellä ERC-20-tunnukset, NEO käyttää NEP-5-tunnuksina tunnettuja tunnuksia.

Kuka tahansa voi tehdä oman mukautetun tunnuksensa jollakin näistä alustoista.

Tunnus vs kolikko: Kuinka rahakkeita luodaan

Se vie yllättävän vähän tekninen kyky, itse asiassa. En suosittele sitä täysin aloittelijalle, mutta jollekin, jolla on vähän ohjelmointikokemusta, se ei vie niin kauan kuin luulet. Kehittäjän on kuitenkin käytettävä joitain alkuperäisiä kolikoita lohkoketjuun, johon tunnusta luodaan.

Jos tunnusta luodaan esimerkiksi Ethereumissa, sisällöntuottajan on käytettävä jonkin verran eetteriä saadakseen verkon kaivostyöläiset vahvistamaan tunnuksen tapahtuma (luominen).

On tärkeää muistaa, että palkkiot on maksettava kaikista blockchainin token-tapahtumista, ei vain tunnuksen luomisesta. Siksi kaikkien Ethereumiin rakennettujen sovellusten on käytettävä Ether-kolikoita siirtämään sovelluskohtaiset tunnukset käyttäjältä toiselle tai sovelluksen ja käyttäjän välillä.

Tämä on sama kuin miten kolikkotapahtumat tarvitsevat maksuja verkon turvaaville.

Tunnus vs kolikko: niiden tarkoitus

Suurin osa tunnuksista on käytettävissä hajautettujen sovellusten tai dApps: n kanssa. Kun kehittäjät luovat tunnustaan, he voivat päättää, kuinka monta yksikköä he haluavat tehdä ja minne nämä uudet tunnukset lähetetään, kun ne luodaan. He maksavat osan natiivista kryptovaluutasta lohkoketjussa, johon he luovat tunnuksen tässä vaiheessa.

Kun tunnuksia on luotu, niitä käytetään usein niiden sovellusten ominaisuuksien aktivoimiseksi, joita varten ne on suunniteltu.

Esimerkiksi Musicoin on tunnus, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää Musicoin-alustan eri ominaisuuksia. Tämä voi olla musiikkivideon katselu tai kappaleen suoratoisto.

Binancella (vaihdolla) on myös oma tunnus. Kun käyttäjät käyvät kauppaa BNB: n (Binance token) kanssa, heidän palkkionsa ovat 50% pienemmät.

Jotkut rahakkeet on luotu aivan eri tarkoitukseen: edustamaan fyysistä asiaa. Oletetaan, että halusit myydä talosi älykkäällä sopimuksella. Et voi fyysisesti laittaa talosi älykkääseen sopimukseen? Ei.

Joten sen sijaan voit käyttää tunnusta, joka edustaa talosi.

WePower (WPR) on hyvä esimerkki tunnuksesta, joka edustaa fyysistä asiaa – se edustaa sähköä. WePower-projekti on dApp, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä sähköä lohkoketjussa älykkäillä sopimuksilla. Sen tunnus (WPR) edustaa tiettyä määrää energiaa.

Tunnus vs kolikko

Tunnus vs kolikko: Valtava etu tunnuksen luomisesta

Koska dAppin ja tunnuksen kehittäjän ei tarvitse luoda omaa estoketjuaan, se säästää aikaa ja resursseja. He voivat käyttää cryptocurrency -ominaisuuksia sovelluksessaan samalla kun he hyötyvät natiivin blockchainin turvallisuudesta.

Aika ei ole ainoa asia, mikä säästää heitä – jos he luovat oman lohkoketjun ja kolikon dAppin ja tunnuksen sijaan, heidän on löydettävä kaivostyöntekijät myös tapahtumiensa vahvistamiseksi..

Tarvitaan paljon kaivostyöläisiä luomaan vahva estoketju, jota ei voi olla hyökkäsi. On paljon järkevämpää, että monet tietokoneet työskentelevät yhdellä jaetulla lohkoketjulla, jota useat sovellukset voivat käyttää, eikä tuhansia heikkoja, enimmäkseen keskitettyjä lohkoketjuja..

Se on vain paljon pidempi, paljon kalliimpi prosessi.

Tunnus vs kolikko: Katsaus rahakkeiden toimintaan

Tunnuksia käytetään vuorovaikutuksessa hajautettujen sovellusten kanssa, jotka on rakennettu eri lohkoketjujen päälle. Hyvä esimerkki on Kansalainen. Civic käyttää tunnusta nimeltä CVC.

Heidän sovelluksensa seuraa salattuja identiteettejä Ethereum-lohkoketjussa. Sen tarkoituksena on tarjota halvempi, luotettavampi ja tehokkaampi tapa tarkistaa henkilöllisyys. Katsotaanpa, miten se toimii.

Jos matkustat ulkomaille, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi monilla paikoilla matkalla. Ensimmäinen saattaa olla lentoyhtiö. Jos lentoyhtiö oli Civicin kumppani, he lähettivät sinulle QR-koodin pyytääkseen sinusta (matkustajasta) tietoja.

Civic-sovelluksen avulla lähetät tietosi suoraan yritykselle mobiililaitteellasi. Tiedot tallennetaan laitteeseen, mutta ne on täysin salattu. Tämä estää sen varastamisen. Sormenjälki tai iiris-skannaus voi todistaa, että olet vastaanotettujen tietojen omistaja.

Voit sitten käyttää samaa laitetta henkilöllisyytesi vahvistamiseen matkan eri kohdissa (lentokenttä, hotelli jne.). Jokainen digitaalista identiteettiäsi käyttävä yritys tai organisaatio voi vahvistaa tiedot käyttämällä lohkoketjua. Mitä useammin sovellusta käytetään, sitä enemmän kolmannet osapuolet luottavat Civiciin tallennettuun digitaaliseen identiteettiin.

Itse CVC-tunnusta käytetään tapahtumiin näissä identiteettiin liittyvissä palveluissa. Sitä käytetään henkilöllisyystodistusten todentajille (pankeille, hallituksille ja muille luotetuille lähteille) maksamaan tarvittavat “asiakkaasi tuntevat” tarkastukset. Tämän jälkeen tietueet tallennetaan lohkoketjuun / tietokantaan.

Osa CVC lähetetään myös sinulle, käyttäjälle. Tämä kannustaa käyttämään Civiciä, koska asiakirjojen tarkistusta tarvitsevien yritysten on lopulta ostettava lisää tunnuksia käyttäjiltä. Tämä luo talouden, jossa kaikki palkitaan osallistumisestaan.

Kuten näette, Civic-tunnus toimii tavalla, joka ei ole vain rahallinen. Civic-alusta ei myöskään hyväksy BTC: tä, ETH: ta tai NEO: ta käyttämään palveluitaan – se on vain CVC-tunnus. Mutta jokainen tapahtuma vaatii tietenkin myös eetteriä, koska se on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun ja kaivostyöläisille on maksettava.

Tunnus vs kolikko: suojaustunnus, osaketunnus tai apuohjelman tunnus

Lopuksi tarkastellaan tunnuksen määrittelyssä muutamia erityyppisiä tunnuksia. Niitä kutsutaan tietoturva- tai omaisuusmerkeiksi, maksutunnuksiksi, pääomatunnuksiksi ja apuohjelman tunnuksiksi.

Helmikuussa 2018 Sveitsin finanssialan sääntelyviranomaiset FINMA julkaistut ohjeet, jotka määrittelivät tietoturva- tai omaisuuserät, apuohjelmat tai maksukoodit. Tämän oli tarkoitus auttaa heitä selvittämään, miten eri tunnuksia kohdellaan heidän laillisuuttaan ajatellen:

Tunnus vs kolikon suojaustunnus Suojausmerkit – suurin osa ICO: n myöntämistä rahakkeista on suojaustunnuksia. Henkilö, joka ostaa ne, sijoittaa rahansa ICO: hon odottaen voittoa. Sveitsin lain mukaan niitä kohdellaan samalla tavalla kuin perinteisiä arvopapereita. Token vs Coin Equity Token Osakemerkit – jos tunnus tarkoittaa jotakin sen liikkeeseen laskevan yrityksen osaketta tai osaketta, se on oman pääoman tunnus. Harvat yritykset ovat kuitenkin yrittäneet tällaista ICO: ta, koska ei ole paljon sääntelyohjeita siitä, mikä on laillista ja mikä ei. Token vs Coin Utility -tunnus Apuohjelmatunnukset – kutsutaan myös sovellustunnuksiksi. Niitä käytetään tarjoamaan ihmisille joko tuote tai palvelu. Ne ovat myös harvinaisia, koska useimpien rahakkeiden odotetaan arvon nousevan niiden rajoitetun tarjonnan perusteella. Tunnus vs kolikkomaksutunnus Maksutunnukset – maksukoodeilla ei ole muuta tarkoitusta kuin maksaa tuotteista ja palveluista.

Kun ne luokittelivat nykyisin käytettävissä olevien tunnusten tyypit, FINMA huomautti varovasti, että kukin merkki voi kuulua useampaan kuin yhteen luokkaan.

On todennäköistä, että useampi finanssialan sääntelyviranomainen tarjoaa hieman erilaisia ​​määritelmiä, kun tila vakiintuu. ICO: t ja rahakkeet ovat edelleen hyvin uusia käsitteitä. On ymmärrettävää, että laki ei ole vielä täysin kiinni.

Lisätietoja ICO: sta, katso minun Mikä on ICO opas.

Tunnus vs kolikko: Päätelmä

Sinun pitäisi nyt ymmärtää, mitä tarkoitetaan, kun joku sanoo digitaalisen “kolikon” ja digitaalisen “rahakkeen”. Se ei ollut loppujen lopuksi niin hämmentävää?

Sinun pitäisi nyt tietää sekä kolikon että rahakkeen yksinkertainen määritelmä: kolikot ovat kotoisin omasta lohkoketjustaan. Vaikka rahakkeet on rakennettu toisen lohkoketjun päälle, kuten Ethereum, NEO tai Waves.

Sinun tulisi myös tietää sekä kolikoiden että rahakkeiden yleisimmät käyttötavat. Kolikoita käytetään useimmiten yksinkertaisesti rahana; Joillakin kolikoilla on kuitenkin muita käyttötarkoituksia. Näitä ovat esimerkiksi polttoaineiden käyttäminen sovelluksina, panoksena verkon tapahtuman vahvistamiseen tai älykkään sopimuksen ja merkkikauppojen polttoaineeksi.

Samanaikaisesti rahakkeilla on erilainen tarkoitus. Jos ne on luotu käytettäväksi dApp: lla, niiden tarkoitus riippuu itse sovelluksesta. Joissakin tapauksissa ne koskevat ääniominaisuuksia. Muissa tapauksissa niitä käytetään dApp-tapahtumissa (kuten Civic) tai käyttäjien palkitsemiseksi esimerkiksi alennetuilla maksuilla (kuten Binance).

Sinulle on annettu paljon esimerkkejä kolikoista ja rahakkeista, joiden avulla voit saada selvän käsityksen siitä, mitä tarkoitamme jokaisella termillä.

Joten nyt, kun tiedät kolikon määritelmän ja tunnuksen määritelmän, ajattele suosikkikryptosi … ovatko ne kolikoita tai rahakkeita? Kysy, oletko epävarma, ja minä vahvistan, mitkä he ovat!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map