Zilliqa ICO: Mikä on Zilliqa-kolikko?

Terveisiä, salauksen fanit! Tervetuloa aloittelijan oppaaseen Zilliqa ICO: lle.

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia salakolikoita. Niin monien uusien kolikoiden kanssa voi olla vaikea selvittää, mitkä ovat laillisia. Jos haluan tietää, onko uusi kolikko legitiimi, tarkastelen neljää pääasiaa.

He ovat:

 1. Tiimi: Ovatko luojan tekniset supertähdet tai toivottomia aloittelijoita?
 2. Tekniikka: Onko kolikoilla jotain uutta ja jännittävää vai onko se vain Bitcoin-rip-off?
 3. Kolikon yhteisö: Onko kolikolla paljon faneja ja suuri kehitysyhteisö?
 4. Kolikon todellinen arvo: Onko kolikosta hyötyä? Tarvitseeko maailma sitä?

Jos uusi kryptovaluutta voi vastata kyllä ​​kaikkiin näihin kysymyksiin, se on todennäköisesti oikeutettua. Joten, voiko Zilliqa-kolikko läpäistä testin? Ja mitä Zilliqa ICO: lla on tekemistä sen kanssa? Otetaan selvää…

Tässä oppaassa tarkastelen Zilliqan tiimiä, sen tekniikkaa, yhteisöä ja sen todellista arvoa. Siihen mennessä, kun olet lukenut, tiedät kaiken, joka kannattaa tietää yhdestä vuoden mielenkiintoisimmista uusista kryptovaluutoista!

Aloitan tarkastelemalla perusasioita, mikä on Zilliqa ja mistä se tuli?

Mikä on Zilliqa?

Zilliqa ICO

Viimeisin löydetty Coinbase-kuponki:

Zilliqan loi vuonna 2017 ryhmä tietojenkäsittelytieteen tutkijoita. Ryhmää johtaa Prateek Saxena Kalifornian yliopistosta sekä Xinshu Dong ja Amrit Kumar Singaporen yliopistosta. Vaikka tiimillä ei ole valtavasti salakokemusta, sillä on tukea vakiintuneiden verkostojen neuvonantajilta Kyber.

Sen verkkosivusto kuvaa Zilliqaa “seuraavan sukupolven, suuritehoisella blockchain-alustalla”. Mutta mitä se tarkoittaa? Yksinkertaisesti sanottuna Zilliqa on nopeampi, edistyneempi lohkoketju. Bitcoin oli ensimmäisen sukupolven kryptovaluutta, Ethereumin kaltaiset alustat olivat toinen ja uudempi alusta, kuten IOTA ja Zilliqa, jotka ovat kolmannet.

Kolmannen sukupolven alustat yrittävät ratkaista joitain ongelmia, jotka ovat vaikuttaneet vanhempiin kryptovaluuttoihin. Suurin ongelma, jonka Zilliqa yrittää ratkaista, on skaalautuvuus.

Huomautus: Skaalautuvuus on kryptovaluutan kyky käsitellä valtava määrä käyttäjän tapahtumia hidastamatta. Skaalautuvat salausvaluutat ovat ne, jotka pystyvät käsittelemään yhtä monta tapahtumaa kuin yritykset, kuten Mastercard ja Visa suurella nopeudella.

Zilliqa toivoo ratkaisevansa skaalautuvuuden ongelman systeemillä nimeltä Sharding, josta keskustelen seuraavassa osassa. Zilliqa on ensimmäinen alusta, joka käyttää sirpaleita, mikä aiheutti paljon jännitystä salausyhteisössä. Jännitys johtaa suunnittelemattomaan Zilliqa ICO: hon vuonna 2017.

Zilliqa ICO


Vuoden 2017 loppuun mennessä Zilliqa oli saanut 20 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria yksityistä rahoitusta. Tämä tarkoitti sitä, että heidän ei tarvinnut käyttää alustavaa kolikkotarjousta alustan kehittämiseen.

Huomautus: ICO on tapa uusille kryptovaluutoille rahoittaa kehitys myymällä kolikoita yleisölle. ICO: t ovat suosittuja, koska ne eivät noudata samoja tiukkoja sääntöjä kuin yksityinen rahoitus ja perinteiset julkiset listautumistarjoukset (IPO).

Joukkue päätti kuitenkin pitää Zilliqa ICO: n joka tapauksessa, koska niin monet ihmiset halusivat olla mukana projektissa. Zilliqa ICO nosti 22 miljoonaa USD 27. joulukuuta 2017 ja 4. tammikuuta 2018 välisenä aikana.

Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä (13.6.2018), Zilliqa-mainnettia ei ole vielä käynnistetty. Tämä tarkoittaa, että alustaa rakennetaan ja testataan edelleen. Vaikka tämä tapahtuu, Zilliqa-kolikko (ZIL) perustuu Ethereumin lohkoketjuun. Se noudattaa sääntöjä, jotka Ethereum on asettanut verkkoonsa rakennetuille uusille kolikoille. Zilliqa-kolikko tunnetaan siksi ERC-20-tunnuksena. Nämä ERC-20-rahakkeet siirretään Zilliqa-lohkoketjuun, kun Zilliqa-mainnet käynnistyy.

Ennen kuin tarkastelen tarkemmin Zilliqan toimintaa, haluan näyttää, kuinka hyvin Zilliqa on menestynyt markkinoilla Zilliqa ICO: n jälkeen.

Zilliqa-markkinatilastot

Zilliqa ICO

Zilliqa Market Cap -kaavio | Lähde: coinmarketcap

Viimeisten 24 tunnin aikana yli 50 miljoonaa USD-arvoinen Zilliqa-kolikko on ostettu ja myyty. Ei huono alustalle, jota ei ole vielä edes käynnistetty! Kaikkien markkinoilla olevien Zilliqan kokonaisarvo on nyt ohi 630 miljoonaa USD.

Zilliqa ICO: n aikana kunkin tunnuksen hinta oli 0,0038 USD. Nykyään jokaisen Zilliqan hinta on noin 0,085 USD. Tämä tarkoittaa, että Zilliqa-hinta on yli kaksikymmentä kertaa korkeampi kuin se oli Zilliqa ICO: n aikaan, kuusi kuukautta sitten.

Zilliqan koko tarjonta on rajoitettu 12.6 miljardia. Enemmän kuin 7.35 miljardia rahaketta on jo liikkeessä. On mahdollista, että Zilliqan hinta voi nousta vieläkin korkeammaksi, kun sen koko tarjonta on liikkeessä ja sen jälkeen, kun sen verkkovirta on mennyt eloon (tämä ei ole taloudellista neuvontaa, se on vain arvaus!). Zilliqa on 27. päivä suurin salausvaluutta markkinoilla, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä, missä foorumi sijoittuu sen käynnistämisen jälkeen.

Joten nyt tiedät mikä Zilliqa on. Mutta mitä Zilliqa aikoo tehdä käynnistyessään ja miten se toimii? Vastaamaan näihin kysymyksiin meidän on tarkasteltava Zilliqan tekniikkaa…

Kuinka liiketoimet toimivat?

Ymmärtääksesi Zilliqan tekniikan niin erikoista sinun on ensin ymmärrettävä ongelmat, joita se yrittää ratkaista. Katsotaanpa nopeasti, miten maksutapahtumat toimivat vähemmän kehittyneellä kryptovaluuttaverkolla. Käytän Bitcoinia esimerkkinä.

Bitcoin-liiketoimet

Patty haluaa lähettää Selma 10 Bitcoinin (BTC). Näin kauppa toimii Bitcoin-verkossa;

 1. Patty lähettää siirtopyyntönsä Bitcoin-verkkoon, joka koostuu tuhansista tietokoneista, joita kutsutaan solmuiksi. Huomautus: Solmut ovat tietokoneita, jotka pitävät koko Bitcoin-lohkoketjua ja antavat laskentatehoa tehtyjen tapahtumien tarkistamiseksi. Lohkoketju on tietokanta jokaisesta Bitcoin-tapahtumasta, joka on koskaan tehty.
 2. Erityiset solmut, joita kutsutaan kaivostyöläisiksi, salataan Patty-pyyntö ja sekoitetaan muiden käyttäjien tapahtumiin. Tiedot on ryhmitelty lohkoon. Huomautus: Salaus on järjestelmä tietojen piilottamiseksi tietokonekoodilla.
 3. Kaivostyöläiset kilpailevat nyt toisistaan ​​arvaamaan koodinumeron, jonka Bitcoin-protokolla antaa valmiille lohkolle.
 4. Lohkotiedot lähetetään kaikkiin verkon solmuihin. Jos yli puolet solmuista on samaa mieltä siitä, että lohko on kelvollinen, se voidaan lisätä lohkoketjuun.
 5. Selma saa 10 BTC: tä Patty: lta.

Tämä prosessi tapahtuu jokaiselle Bitcoin-tapahtumalle ja se vie melko kauan. Keskimääräinen Bitcoin-tapahtuma-aika on noin 10-15 minuuttia, mutta se voi viedä yli tunnin. Tämä on aiemmin mainitsemani skaalautuvuusongelma.

Bitcoin-verkko voi käsitellä vain ympärillä 3-7 tapahtumia sekunnissa (Tx / s). Jopa Ethereumin Tx / s on vain 20-30. Tämän asiayhteyden luomiseksi Visa-kaltaiset maksupalveluntarjoajat voivat käsitellä keskimäärin 2000 Tx / s, mutta voi nousta jopa 24000 Tx / s!

Bitcoinin ja Ethereumin kaltaiset verkot hitaammin kasvavat! Muista, että jokainen solmu on mukana päättämässä, onko lohko kelvollinen. Mitä enemmän solmuja verkossa on, sitä kauemmin päätöksen tekeminen kestää.

Joten mitä Zilliqa tekee eri tavalla? Vastaus tähän kysymykseen on siro…

Mikä on sirpaleinen?

Zilliqa ICO toivoo käyttävänsä sirpausta skaalautuvuusongelman ratkaisemiseksi. Sirpoutuminen tarkoittaa Zilliqa-verkon jakamista sirpaleiksi kutsuttujen solmujen ryhmiin. Jokainen sirpale koostuu 600 solmusta. Sirpaleet toimivat kuin mini-blockchain-verkot.

Sirpaleet käsittelevät tapahtumia erillään toisistaan ​​eikä ryhmänä. Tämä antaa mahdollisuuden käsitellä paljon enemmän tapahtumia. Se tarkoittaa myös, että verkko käsittelee tapahtumia nopeammin kasvaessaan. Mitä enemmän sirpaleita on, sitä enemmän tapahtumia he voivat käsitellä.

Zilliqa käsitelty 1,218 Tx / s käyttäen 3 sirpaleita (mikä on 1800 solmua) yksityisessä testiverkossa lokakuussa 2017. Zilliqa-testiverkko käsitteli 3600 solmua tai 6 sirpaleita 2,488 Tx / s. Tapahtumanopeudet Zilliqan julkisessa testnetissä ovat hieman vähemmän vaikuttavia. Testnet v1.0 sillä on käynnissä 961 solmua ja se tuottaa hieman yli tapahtuman ajan 100 Tx / s. Tämä on kuitenkin edelleen yli kymmenen kertaa nopeampi kuin Bitcoin!

Zilliqa ICO

Joten sirpale tekee tapahtumien käsittelystä paljon nopeampaa, mutta järjestelmällä on kuitenkin ongelmia. Seuraavaksi selitän, mitkä nuo ongelmat ovat ja miten Zilliqa käsittelee niitä.

Ongelmia sirpaloitumisessa

Sirpoutumisen pääongelma on, että kun jaat lohkoketjun solmuryhmiin, jaat myös siihen tallennetut tiedot. Muista, että jokainen Bitcoin-solmu sisältää koko lohkoketjun. Tämä tarkoittaa, että he eivät tarvitse muita tietoja tapahtumien käsittelyyn.

Sirpaleissa olevat solmut sisältävät vain osan lohkoketjuista. Tämä tarkoittaa, että heidän on oltava yhteydessä muihin solmuihin saadakseen kaikki tarvitsemansa tiedot. Tämä voi tulla hyvin monimutkaiseksi tuhansien tietokoneiden verkossa!

Ajattele sitä näin. Ota kirja ja leikkaa se kahtia. Anna kummankin puolikas Patty ja Selma. Nyt Patty tietää vain tarinan alun ja Selma tietää vain lopun. Saadakseen selville koko tarinan Patty ja Selma joutuvat keskustelemaan keskenään.

Koko lohkoketjun jakaminen on vähän kuin koko kirjaston irtoaminen, sivujen pudottaminen Saksan yli ja väestön pyytäminen koottamaan se uudelleen! Se vie paljon energiaa ja viestintää, eikö niin?

Zilliqa ratkaisee tämän ongelman kuitenkin hybridimekanismin avulla. Älä huoli, se on yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa!

Vertaa salausvaihtoa rinnakkain muiden kanssa

Tiesitkö?

Oletko koskaan miettinyt, mitkä salausvaihdot ovat parhaita kaupankäyntitavoitteidesi kannalta?

Katso & vertaa TOP3-salausvaihtoa vierekkäin

Zilliqa Hybrid Consensus Mechanism

Konsensusmekanismi on järjestelmä, jota verkko käyttää sopimukseen. Konsensus tarkoittaa sopimusta ja mekanismi järjestelmää!

Zilliqa ICO

Bitcoin-konsensusmekanismi vaatii yli puolet kaikista solmuistaan ​​sopimaan tapahtumasta. Zilliqa käyttää kahta yksimielisyysmekanismikerrosta sopiakseen. Tätä tarkoittaa sana hybridi. Kerrokset ovat:

 1. Sirpale kerros: Kokonaisia ​​tietoryhmiä ei käsitellä sirpaleella. Sirpaleet käsittelevät vain mikrolohkoiksi kutsuttujen lohkojen osia. Sirpaleiden solmujen on käytettävä vain pientä määrää tietoja, jotta niiden ei tarvitse kommunikoida muiden sirpaleiden kanssa.
 2. DS-kerros: Pieni ryhmä satunnaisesti valittuja solmuja muodostaa ryhmän, jota kutsutaan DS-komiteaksi. Sitten ryhmä yhdistää makrolohkot kokonaiseksi lohkoksi ja pääsee sopimukseen pätevyydestä vai ei. Näillä solmuilla on pääsy koko lohkoketjuun, jotta he voivat tehdä lopullisen päätöksen kustakin lohkosta.

Kun verkko saavuttaa yksimielisyyden tällä mekanismilla, haarukkaan johtavien solmujen välillä ei voi olla erimielisyyttä. Tätä kutsutaan lopullisuudeksi ja se auttaa verkkoa käsittelemään tapahtumia nopeasti ja tehokkaasti. Tällä tavoin päästään yksimielisyyteen myös vähemmän tietokonetehoa kuin lohkoketjujen, kuten Bitcoin ja Ethereum, käyttämissä järjestelmissä.

Huomautus: Salaus, haarukka on solmujen välinen erimielisyys yhden tai useamman lohkon voimassaolosta. Se voi johtaa uusien lohkoketjujen muodostumiseen, jota kutsutaan kovaksi haarukaksi.

Nyt tiedät, että Zilliqalla on erityinen tekniikka. Mutta kuka käyttää sitä ja mihin he käyttävät sitä?

Kuinka Zilliqaa voidaan käyttää?

Zilliqa ICO: sta lähtien salausyhteisö on odottanut, pystyykö Zilliqa-verkko toimittamaan tarjoamiaan palveluja. Mutta kuka saa eniten hyötyä Zilliqan käytöstä? Zilliqa on julkinen estoketju, joten kuka tahansa voi käyttää sitä. Alusta vetoaa kuitenkin enimmäkseen käyttäjiin, jotka haluavat kehittää suuria määriä älykkäitä sopimuksia ja dApps-sovelluksia.

Huomautus: Älykäs sopimus on joukko ehtoja, jotka on täytettävä tapahtuman tapahtuessa. DApp on hajautettu sovellus. DApps ei tarvitse keskuspalvelimia, koska ne on rakennettu lohkoketjuihin.

Markkinoilla on aukko alustalle, joka voi tukea älykkäitä sopimuksia ja dApps-sovelluksia, jotka edellyttävät suuria tapahtumanopeuksia menestyäkseen. Kun Zilliqa-pääverkko käynnistyy, se voi isännöidä Facebookin tai Twitterin kaltaista suurta sosiaalisen median dApp-sovellusta. Se voi myös tukea mainoskampanjoita ja maksujen käsittelypalveluja.

Alustalla on valtava potentiaali, jonka Zilliqa ICO osoitti. Kaupan nopeustestit ovat saaneet vieläkin enemmän ihmisiä innostumaan ja kiinnittäneet kehitysyhteisön huomion. Zilliqa-lohkoketju voi olla erittäin kiireinen, kun se käynnistyy!

Yksi tärkeimmistä käyttäjien huolista uusista alustoista on turvallisuus. Joten, mitä Zilliqa tekee turvallisuuden suhteen?

Onko Zilliqa Secure?

Lohkoketjut ovat erittäin turvallisia verrattuna keskitettyä tallennustilaa käyttäviin verkkoihin, kuten Google tai Visa. Lohkoketju koostuu tuhansista järjestelmistä. Blockchainin hakkeroimiseksi sinun on hallittava yli puolta sen solmuista.

Zilliqalla on kaksi ainutlaatuista turvaominaisuutta:

 1. Hybridi konsensusmekanismi (HCM): Zilliqan HCM: n ensimmäinen kerros tarkistaa solmujen identiteetin. Tämä estää Sybil-hyökkäyksiä tapahtumasta. Huomautus: Sybil-hyökkäys on yksi hakkeri, joka esittää useita eri solmuja saadakseen verkon hallinnan tai lähettääkseen virheellisiä tapahtumia.

  HCM: n toinen kerros antaa tapahtumalle lopullisuuden, joten verkossa ei voi olla kovia haarukoita.

 2. Scilla: Zilliqalla on koodauskielensä nimeltä Scilla. Scilla sallii kehittäjien luoda vain ohjelmistoja, jotka toimivat turvallisesti Zilliqa-verkossa. Käyttäjät voivat luottaa siihen kirjoitettuihin älykkäisiin sopimuksiin.

Kaiken kaikkiaan Zilliqa on turvallinen alusta, mutta on tärkeää muistaa, että sitä kehitetään edelleen. Tämä tarkoittaa, että on joitain asioita, joita se ei voi vielä tehdä turvallisesti. Alustan väärinkäytön estämiseksi on tehtävä parannuksia.

Kuinka sitä voidaan käyttää väärin?

Zilliqa voi tällä hetkellä käyttää vain älykkään urakoitsijan dApp: n yksinkertaisia ​​osia. Kokonaisten älykkäiden sopimusten suorittaminen vaatisi valtavan määrän viestintää sirpaleiden välillä.

Jos Zilliqa yritti käsitellä kokonaisia ​​älykkäitä sopimuksia sirpaloitumisella, sopimukset voivat olla eri valtioissa eri sirpaleilla. Tämä voi antaa hakkereille mahdollisuuden muuttaa estoketjua. Jos alusta saavuttaa täyden potentiaalinsa, sen on ratkaistava tällaiset ongelmat ennen käynnistämistä.

Tämä on haaste kaikille krypto-valuutoille. Alustat haluavat sisällyttää mahdollisimman monta ominaisuutta asettamatta verkkoaan hyökkäysriskille. Se, voivatko kryptovaluutat laajentua turvallisesti vai ei, on erittäin tärkeää koko markkinoille seuraavien vuosien aikana.

Joten mitä mieltä olet Zilliqasta? Onko se läpäissyt testin? Otetaan selvää…

Zilliqa: Plussat ja miinukset

peukut pystyyn Plussat

Siinä on loistava uusi tekniikka: Zilliqa on ensimmäinen alusta, joka käyttää sirpaleita. Tämä asettaa sen edellä muille markkinoille. Se on täysin uudenlainen lohkoketju, joka on suunniteltu ratkaisemaan skaalautuvuusongelma. Kolmannen sukupolven alustat, kuten Zilliqa, voivat olla suuria voittajia kryptovaluutan tulevaisuudessa.

Sillä on vahva yhteisö: Alustalla on paljon faneja. Zilliqa ICO tapahtui vain siksi, että sille oli niin paljon kysyntää. Zilliqa ICO osoittaa myös, että salausyhteisö on valmis näkemään lohkoketjuteknologian siirtymän kehityksen seuraavaan vaiheeseen.

peukut alas Haittoja

Sillä on kokematon joukkue: Zilliqan luojat ovat tutkijoita, eivät liikemiehiä. Zilliqan tekniikka on edellä muita markkinoita, mutta sen liiketoiminta ei ole. Muilla alustoilla – kuten OmiseGolla – on paljon vahvemmat yhteydet todellisiin organisaatioihin. Zilliqalla on tehtävä vakavaa työtä, jos se haluaa olla suurimpien kryptovaluuttojen joukossa.

Sitä kehitetään edelleen: Mainnetin laukaisu oli oletettu vuoden 2018 puolivälissä, mutta näyttää siltä, ​​että se käynnistetään vasta syyskuussa. On melkein mahdotonta sanoa, millainen todellinen arvo Zilliqalla on ennen sen julkaisua. Vasta sitten saamme selville, minkälaisia ​​älykkäitä sopimuksia ja dAppsia se voi tukea ja millä nopeudella. Mitä kauemmin Zilliqa on kehitystyössä, sitä suurempi on mahdollisuus, että muut alustat saavat kiinni. Esimerkiksi Ethereum työskentelee parhaillaan skaalautuvuusratkaisunsa parissa!

Joten siinä se on! Oma täydellinen aloittelijan opas Zilliqaan. Annan sinulle muutaman viimeisen ajatuksen …

Lopulliset ajatukset

Zilliqa on uusi jännittävä kryptovaluutta, ja sinä ymmärrät sen nyt paremmin kuin useimmat ihmiset. Tiedät mistä se tuli ja mitä se voi tehdä. Tiedät myös Zilliqa ICO: sta ja siroamisen voimasta.

Vuosi 2018 on iso vuosi Zilliqalle. Salausyhteisö on kuullut paljon siitä, mitä foorumi voi tehdä, mutta nyt haluamme nähdä todisteet!

Kun Zilliqa mainnet käynnistyy, kaikkiin skaalautuvuutta ja tapahtumanopeuksia koskeviin kysymyksiin vastataan. Palkitaanko Zilliqa ICO: n jännitys? Arvauksesi on yhtä hyvä kuin minun. Paljon voi tapahtua salauksessa seuraavien kuukausien aikana!

Kolmannen sukupolven kryptovaluutta on Zilliqan kaltaisten alustojen johdossa, enkä voi odottaa, mihin ne vievät meidät!

Entä sinä? Oletko innostunut Zilliqasta? Vai onko olemassa jokin toinen kolmannen sukupolven blockchain-projekti, josta luulet minun kirjoittavan?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map