Kuinka integroida lohkoketju telealalle

Kun yritykset siirtyvät yhä useammin blockchain-sovelluksiin parantaakseen olemassa olevia palveluja, miten televiestintäjärjestelmät voivat hyötyä uusimmasta hajautetusta kirjanpidosta?

Vaikka televiestintäteollisuus on nauttinut eturivin istuimista historian mielenkiintoisimpaan teknologiseen kehitykseen, lohkoketju on edelleen suhteellisen uusi ja käsittelemätön polku nykypäivän teleyrityksille. Jotkut sanoivat asiantuntijat uskomme, että blockchainin kasvava vaikutus televiestintäalaan voi saada markkina-arvon nousemaan 46,6 miljoonasta dollarista vuonna 2018 mielettömään 993,8 miljoonaan dollariin vuoteen 2023 mennessä.

Olitpa tekninen johtaja, joka etsii käytännön neuvoja tai toimitusjohtaja, joka haluaa investoida uusimpaan tekniikkaan, blockchainin arvon ymmärtäminen auttaa sinua avaamaan oven mahdollisuuksien maailmaan.

Liity mukaan, kun tutkimme blockchainin mahdollisia sovelluksia televiestinnässä ja kuinka teollisuus voi voittaa pitkäaikaiset esteet innovaation ajamiseksi ja uusien kasvumahdollisuuksien avaamiseksi..

Mikä on Blockchain?

Ennen kuin sukellamme Miten yrityksesi voi hyötyä blockchainista, on tärkeää ymmärtää mitä blockchain on ja miksi yritykset voivat päättää käyttää sitä.

Termi “blockchain” nousi ensimmäisen kerran mainetta vuonna 2008 kuvaamaan hajautettua digitaalista kirjanpitoa kirjanpidosta. Alkuvuosina blockchainia käytettiin salauksen seurantaan turvallisesti keräämällä ja tallentamalla reaaliaikainen tietue muutoksista kirjanpitoon.

Toisin kuin perinteiset järjestelmät, jotka toimivat keskitetyn tietokannan kautta, jossa on vain yksi viranomainen, blockchain-tekniikat käyttävät hajautettua pääkirjaa, joka kasvaa ajan myötä. Kun tieto saapuu lohkoketjuun, se pysyy siellä. Kuka tahansa, jolla on valtuudet käyttää lohkoketjua, voi tarkastella jokaista muutosta jatkuvasti päivitetyn kirjanpidon kautta – synkronoitu erillisen vertaisverkon kautta.

Kaikki lohkoketjut koostuvat kolme ydinkomponentit:

 • Lohko. Kaikki lohkoketjuun saapuvat tiedot tallennetaan yksittäisinä lohkoina. Eri lohkot on kytketty suojatun ketjun kautta pitämään reaaliaikaista kirjaa siitä, miten tietojoukko muuttuu ajan myötä.
 • Hajautus. Jokainen lohko on suojattu ja merkitty salatulla digitaalisella allekirjoituksella, jota kutsutaan hashiksi. Päällekkäisten tietojen välttämiseksi estoketjut käyttävät työn todistamiseen kutsuttua prosessia tarkistaakseen, ovatko kukin hash ainutlaatuisia.

 • Estä aika. Kaikki lohkoketjut tuottavat uusia lohkoja säännöllisin väliajoin. Kuvailemme näiden päivitysten tiheyttä estoaikana. Mitä lyhyempi intervalli, sitä lähempänä lohkoketju on ketjun ulkopuolisten tapahtumien reaaliaikaisen esityksen näyttämiseen.

Monet yritykset ovat kiinnostuneita siitä, kuinka he voivat käyttää hajautettuja kirjanpitoja tarkkojen tietueiden luomiseen. Lohkoketjujärjestelmät auttavat yrityksiä välttämään inhimillisiä virheitä tai väärää yhteydenpitoa huonosti kytkettyjen IT-järjestelmien välillä. Monimutkaiset ketjun ulkopuoliset tapahtumat voidaan yksinkertaistaa ja tallentaa sarjaksi puremankokoisia paloja.

Miksi teleyritykset tarvitsevat blockchainia?

Vaikka blockchain-tekniikoilla on laajat sovellukset sellaisilla aloilla kuin rahoitus ja toimitusketjun hallinta, useimmat televiestintäyritykset eivät ole vielä kokeneet tämän nousevan tekniikan täysimääräistä voimaa.

Useimmat Teknologiamedia ja telekommunikaatio (TMT) yritykset luottavat monimutkaisiin kolmansien osapuolten välisiin suhteisiin tarjotakseen laadukkaita ja kattavia palveluja asiakkailleen. Blockchain tulee omaksi, kun ajattelemme tehokkaiden ja läpinäkyvien järjestelmien rakentamista luottamus.

Jotkut blockchainin keskeisistä eduista TMT-yrityksille ovat:

 • Kolmansien osapuolten välisten suorien maksujen seuranta ja käsittely. Blockchain voi auttaa teleyrityksiä seuraamaan tapahtumia, välttämään päällekkäisiä maksuja ja arkistoimaan historiallisia tietoja.
 • Lisenssisopimusten, omaisuuden ja henkisen omaisuuden hallinta ja hoitaminen. Hajautetut digitaaliset kirjanpidot voivat auttaa tietoliikenneyrityksiä koordinoimaan useita ammattisuhteita palveluntarjoajien ja B2B-asiakkaiden kanssa.
 • R: n etujen hyödyntäminen&D verohelpotukset. Monet yritykset, jotka ovat aktiivisesti mukana uusien blockchain-tekniikoiden kehittämisessä, voivat olla oikeutettuja R-ryhmään&D verohyvitykset.
 • Itsetoimivat protokollat ​​älykkäiden sopimusten avulla. Yritykset voivat käyttää blockchain-tekniikoita automaattisten laskujen, hyvitysten, sopimusten uusimisen ja paljon muuta. Älykkäät sopimukset nopeuttavat vanhentuneita prosesseja, välttävät virheitä ja minimoivat riippuvuuden välittäjistä.

estoketju televiestinnässä

Blockchainin käyttötapaukset telealalla

Lohkoketjun hyväksyminen parantamiseksi tehokkuus, rakentaa luottamus ja parantaa avoimuus voi auttaa TMT-yrityksiä tarjoamaan nopean ja luotettavan palvelun, jota asiakkaat rakastavat.

Olipa kyseessä digitaalisten oikeuksien hallinta viihdealalla, DNS-palvelujen käsittely tietotekniikassa tai toimitusketjun integroinnin valvonta toimitusketjussa, lohkoketjun mahdolliset sovellukset televiestinnässä ovat rajattomat.

Blockchain voi myös mullistaa tapaa, jolla teleyritykset:

 • Seuraa laitteita, joissa on parannetut yksityisyyden suojatoimenpiteet.
 • Seuraa kansainvälisiä verkkovierailumaksuja.
 • Levitä multimedia-suoratoistopalvelujen rojaltitiedot.
 • 5G-verkko-osien merentakaisten vuokrien hallinta

Esimerkiksi matkapuhelinten virtuaaliverkko-operaattorit (MVNO), kuten Asda Mobile ja Virgin Mobile, ovat tytäryhtiöitä, jotka ulkoistavat toimintansa suuremmille matkapuhelinverkoille, kuten EE.

Blockchain voi auttaa suurempia yrityksiä hallitsemaan näitä tytäryhtiökumppanuuksia ja yhdistämään kokonaisen MVNO-verkon, joka puhuu keskenään sopusoinnussa. Joten kaikki osapuolet ymmärtävät mitä blockchainissa tapahtuu ja jokainen voi seurata kuka on velkaa.

Onko yrityksesi valmis Blockchain-järjestelmien integrointiin?

Vaikka blockchainin käyttöönoton edut yrityksellesi ovat selvät, teorian toteuttaminen käytännössä ei ole aina niin yksinkertaista. Lue lisää blockchainin käyttöönoton eduista seuraavassa artikla.

Jos olet uusi blockchainissa ja sinulla ei ole sisäistä asiantuntemusta nykyisten järjestelmiesi optimoimiseksi, panostaminen blockchain-tekniikoihin voi olla pelottavaa.

Kuten kaikkien investointien kohdalla, ajoituksella on ratkaiseva rooli siinä, miten yritykset päättävät milloin, jos tai miten heidän tulisi lähestyä mahdollisuutta omaksua uusi tekniikka.

Kun lohkoketjuun on siirrytty niin perusteellisesti, miten asiat tehdään ja joka vaatii yrityksesi IT-infrastruktuurin huomattavaa hylkäämistä, on usein hyvä koordinoida siirtymä muiden digitaalisten muutosten rinnalla. Tämä on paras aika ottaa käyttöön digitaalinen natiivijärjestelmä nopeutettuun toimintaan, jäljittää edistymistä ja sopia sopimuksista.

On paljon helpompaa integroida blockchain-konsortio alusta alkaen natiivijärjestelmään kuin optimoida olemassa oleva ohjelmisto. Jälkimmäinen voi tuntua kuin lyödä neliön tappi pyöreään reikään.

Suorita kustannus-hyötyanalyysi

Jos olet tekninen johtaja tai teknologiajohtaja tietoliikennealalla, yksi suurimmista huolista blockchain-tekniikan käyttöönotossa on kustannuksia. Kuten kaikkien innovaatioiden kohdalla, ensimmäinen nyrkkisääntö on yksinkertaisen kustannus-hyötyanalyysin tekeminen sen arvioimiseksi, auttaako blockchainin integrointi liiketoimintaasi vai haittaa sitä.

Kysy itseltäsi, mitä kipupisteitä haluat ratkaista ja missä blockchain voi keventää kuormaa.

Vaikka ennakkoinvestointi saattaa tuntua kalliilta, pitkän aikavälin säästöt voivat olla merkittäviä. Olipa kyse älykkäistä sopimuksista välittäjän leikkaamiseksi tai prosessien automatisoimisesta työvoimakustannusten vähentämiseksi, blockchainin hitaasti palavat taloudelliset säästöt voivat olla valtavia.

Blockchain tuo arvoa televiestinnän arvoketjuun auttamalla yrityksiä kehittämään teknistä infrastruktuuriaan ja siirtymään pois vanhentuneesta tekniikasta. Kun asiakkaat vaativat parempia kokemuksia ja kilpailijat ottavat käyttöön huipputason järjestelmät innovaatioiden edistämiseksi, teleyritysten on sopeuduttava pysymään markkinoiden kysynnän mukana..

Turvalliset ja läpinäkyvät kirjanpitopohjaiset tekniikat tarjoavat teleyrityksille omistetut verkkoinfrastruktuurit merentakaisten datapohjaisten palvelujen tarjoamiseen yhden totuuden lähteen kautta.

Jos osa liiketoimintamallistasi sisältää Software as a Service (SaaS) -lisenssin tai myynnin, blockchain voi torjua petoksiin, asiakkuudenhallintaan (CRM) ja jopa tilausmaksuihin liittyviä kustannuksia.

Hyvin hoidetusta blockchain-järjestelmästä tulee yrityksesi aivot. Ketjussa olevat tietueet auttavat virtaviivaistamaan vanhentuneita prosesseja, välttämään virheitä ja kiertämään työvoimavaltaisia ​​menettelyjä.

Nelivaiheinen opas Blockchainin onnistuneeseen käyttöönottoon

Kun olet selvittänyt, sopiiko blockchain sinulle, seuraava vaihe on ajatella Miten ja missä voit integroida sen yritykseesi.

Tässä on nelivaiheinen opas, jonka avulla voit määrittää, mitkä yritysprosessit hyötyisivät end-to-end blockchain -käyttöjärjestelmästä ja kuinka taata saumaton digitaalinen muutos:

1. Määritä, mitkä liiketoiminta-alueesi edellyttävät blockchainia

Vaikka blockchainin sovellukset telealalla ovat kauaskantoisia, jokainen yritys on ainutlaatuinen. Teknisten johtajien tulisi analysoida toimintaansa ja miettiä huolellisesti, mitkä heidän yrityksensä alueet soveltuvat parhaiten blockchain-integraatioihin.

Esitä itsellesi seuraavat kysymykset, jotta voit määrittää, mihin kanavoida resurssejasi:

 • Käsitteletkö sääntöihin perustuvia tietoja? Lohkoketjuteknologiat tulevat omiksi, kun ne käsittelevät standardoituja tietojoukkoja ja ennalta määrättyjä prosesseja, jotka voidaan tallentaa luettaviin lohkoihin. Esimerkiksi estoketju olisi paljon hyödyllisempi 5G-datan käytön seuraamiseen kuin asiakkaiden valitusten käsittely.
 • Voitteko tulkita tietojasi useammalla kuin yhdellä tavalla?? Blockchainin ydinetu on kyky tallentaa ja tallentaa yksi lähde totuus. Jos työskentelet epäselvien tietojoukkojen kanssa, et saa hyötyä yksittäisten totuuksien synkronoinnista vertaisverkossa.
 • Onko sinulla prosesseja, jotka edellyttävät useiden sidosryhmien osallistumista? Vertaisverkkojen lisääntynyt läpinäkyvyys ja saatavuuden ansiosta useat sidosryhmät voivat tehdä yhteistyötä sopusointuisesti. Hajautetut digitaaliset kirjanpidot varmistavat, että kaikki osapuolet laulavat samalta virsilehdeltä.

2. Tarkastele kaikkia oikeudellisia puitteita & Vaatimustenmukaisuus

Noudattamisen on oltava kaikkien mielessä, kun otetaan käyttöön blockchain-tekniikoita. Vaikka suurin osa valmiista blockchain-käyttöjärjestelmistä tarjoaa sisäänrakennettuja vaatimustenmukaisuustoimenpiteitä, jokaisen yrityksen on toteutettava tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen, ettei kiveä jätetä kääntämättä.

Tarjoamistasi palveluista riippuen sinun on ehkä harkittava seuraavaa:

 • Rahanpesun vastaiset lait
 • Blockchainin kotimaisiin ja kansainvälisiin liiketoimiin liittyvät verovelvoitteet
 • Älykkäiden sopimusten oikeudellinen perusta ja uskottavuus
 • GDPR ja toimialakohtaiset tietosuojalait

3. Ajattele mahdollisia riskejä

Kuten kaikkien investointien tai teknisten innovaatioiden kohdalla, teleyritysten on otettava huomioon estoketjun käyttöönottoon liittyvät riskit.

Olipa kyseessä seisokkeja kahden järjestelmän vaihtovaiheen aikana, vaikeuksia maksaa käyttöönoton alkukustannukset tai vahingoittaa maineesi järjestelmän vikojen kautta, yritysten on suoritettava kattava riskinarviointi ennen vihreän valon osoittamista.

Vaikka blockchain-toteutus vaatii teknistä asiantuntemusta, keskusteluun uusien tekniikoiden käyttöönotosta on saatava mukaan henkilöstöä kaikilta yrityksesi alueilta.

Kaikkien kyberturvallisuuskonsulttien, tarkastusvaliokuntien, rahoitusryhmien, teknisten johtajien ja jopa tuotetiimien on oltava mukana päätöksentekoprosessissa oikeudenmukaisen hallinnon varmistamiseksi ja odottamattomien ongelmien välttämiseksi..

Luonnollisesti jotkut riskit voivat toteutua vasta, kun olet siirtynyt estoketjuun. Jos näin on, on tärkeää löytää nopeita ratkaisuja ja sopeutua ennen kuin riskeistä tulee todellisuutta.

4. Kuka on vastuussa estoketjun hallinnasta?

Vaikka hajautetut pääkirjat on suunniteltu hajottamaan vanhempien henkilöiden hallitsema hallinto, nimettyjen henkilöiden on hallinnoitava ja valvottava kaikkia lohkoketjujärjestelmiä.

Olipa kyseessä teknisen tuen hankkiminen järjestelmän seisokkeista tai säätämällä prosesseja uusimpien lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi, kaikki estoketjut vaativat lajittelua.

Ajattele, kuinka rahoitat teknisen infrastruktuurin, kuka tarjoaa teknistä neuvontaa ja mitä protokollia sinun on mukautettava erilaisiin tilanteisiin.

Toimintojen ulkoistaminen: Päästä päähän Blockchain-pilvipalvelut

Nopein ja helpoin tapa toteuttaa blockchain-tekniikoita on työskennellä kolmannen osapuolen blockchain-käyttöjärjestelmän kanssa.

Vahvista tietoliiketoimintaasi monipilvisen lohkoketjuinfrastruktuurin ja lohkoketjuryhmän avulla ketjun integraation hallitsemiseksi. Sen sijaan, että rakennat blockchain-järjestelmiä alusta alkaen, end-to-end-pilvipalvelut tarjoavat valmiita palveluja, jotka voidaan räätälöidä vastaamaan yksilöllisiä tarpeitasi.

Nauti protokollien vaihtamisen joustavuudesta yrityksesi eri osa-alueilla ja hanki syvällisiä kustannuksia, suorituskykyä ja sovellustietoja tarkoitukseen rakennetuista data-analytiikkaohjelmista.

Pysy yhteydessä Blockchain-yhteenliittymiin

Vaikka yritykset eivät ole vielä raaputtaneet pintaa siitä, miten he voivat soveltaa blockchain-tekniikoita telealalla, nyt on aika eteenpäin ajatteleville innovaattoreille purra luoti ja näyttää tietä hajautetussa digitaalisessa kirjanpitotekniikassa.

Alan ylivoimainen riippuvuus tiedonhallinnasta, tietoturvasta ja käsittelytapahtumista asettaa tietoliikenteen täydelliseksi ympäristöksi uusimpien blockchain-tekniikoiden edelläkävijäksi.

Ketjussa olevat yhteenliittymät yhdistävät joukon organisaatioita, joilla on yhteiset tavoitteet ja jotka voivat yhdistää voimansa kasvattaakseen teollisuuttaan. Blockchain-isäntäalustat työskentelevät yhteenliittymän jokaisen jäsenen kanssa luodakseen molempia osapuolia hyödyttävän rakenteen, joka edistää kasvua.

Jos yrityksesi haluaa virtaviivaistaa vanhentuneita prosesseja, leikata kustannuksia ja parantaa asiakaskokemuksia, päästä päähän pilvipohjaiset blockchain-yhteenliittymät tarjoavat täydellisen lähtökohdan televiestintäyrityksesi siirtämiselle nykyajan.

Hei Ocyan

Tarvitsetko apua lohkoketjun toteuttamisessa teleliiketoiminnassasi?

Ocyan työskentelee Tier-1 – Tier-3-organisaatioiden kanssa FinTech, Logistics, Energy, O&G- ja teleteollisuus. Autamme yrityksiä skaalaamaan, ottamaan käyttöön ja hallitsemaan blockchain-sovelluksia yritysympäristössä.

Omistettu pilvi-käyttöjärjestelmämme tarjoaa suojatut lohkoketjukonsortiot, optimoidun back-office-tuen, vanhat integraatiot ja hienostuneet dataputket varmistamaan sujuvan siirtymisen lohkoketjuun.

Tämä viesti on osa 101 Blockchains for Startups Initiative -ohjelmaa ja kirjoittanut Evangelos Pappas,

Evangelos Pappas on Ocyanin toimitusjohtaja ja teknikko, jolla on taustaa johtavissa strategisissa yritysyrityksissä yritysohjelmistojen, digitaalisen muutoksen, hajautetun tietojenkäsittelyn ja Blockchain-tekniikan ympärillä..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map