Tapaa Fluree- kattava ratkaisu yritystietojen hallintaan ja luotettuun tietojen jakamiseen

Mikä on Fluree?

Fluree on tiedonhallinta-alusta, joka on rakennettu tukemaan nykyaikaisia ​​sovellusvaatimuksia ja helpottamaan ulkoista ja jopa hajautettua tietojen jakamista, yhteistyötä ja tapahtumien hallintaa. Fluree on monipuolinen työkalupaketti, jota voidaan käyttää yrityssovellusten tehostamiseen, luotettavan tietojen jakamisen ja yhteistyön helpottamiseen sekä kokonaisvaltaisten lohkoketjuratkaisujen rakentamiseen..

Vaikka on yleistä piirtää selkeä ero lohkoketjujen ja tietokantojen välillä, Fluree on yhdistänyt molemmat vastaavat tekniikat tarjoamaan työkalun datakeskeisten sovellusten rakentamiseen, jotka käyttävät käytännössä (ja skaalautuvasti) hajauttamista, muuttumattomuutta ja tietojen eheyttä.

Joukkueen koko – 8

Sijainti – Winston-Salem, Pohjois-Carolina, USA

Miltä Flureen arkkitehtuuri näyttää?

Useimmat modernit tietokannat käyttävät transaktorimoottoria (“kirjoittaa”) ja kyselyvertaista (“lukee”) samassa solmussa (palvelimessa). Saadakseen modernin tietokannan skaalautuvuuden ja lohkoketjun muuttamattomat ja hajautetut edut Fluree on jakanut perinteisen tietokannan kahteen osaan: FlureeDL ja FlureeDB.

FlureeDL on pääkirja, joka vahvistaa, tallentaa ja suojaa kaikki tapahtumat. FlureeDB käyttää FlureeDL: ää semanttisen kaavakyselymoottorin avulla yrityssovellusten virtana.

Molemmat järjestelmät skaalautuvat itsenäisesti ja ovat konfiguroitavissa (säännöt, käyttöoikeudet jne.).

Mitkä ovat Flureen ydinominaisuuksia?

 • Todistettavissa oleva historia – Osoita paitsi jokaisen järjestelmässä olevan datan eheys – myös jokaisen tapahtuman alkuperä.
 • Manipulaation todiste – Fluree tuottaa vain liitteenä lokina todistettavan ja täydellisen tarkastusreitin, joka on vastustuskykyinen väärinkäytöksille.
 • Historiallinen pääsy tietoihin – Suorita kyselyjä mistä tahansa yksittäisestä ajankohdasta – tehokkaasti antamalla mille tahansa sovellukselle välittömän kelausominaisuuden.
 • Semanttisen kuvaajan kyselyt – Fluree paljastaa tiedot rikkaassa semanttista kuvaajan tietokannassa, joka pystyy suorittamaan erittäin analyyttisiä aggregaatteja.
 • Hajauttaminen – Valinnaisesti hajauta pääkirjaasi ohjelmoitavilla säännöillä ja liitettävällä konsensuksella älykkääseen hallintoon.
 • Suora tietojen jakaminen sovellusliittymien kautta – Suojaa käyttöoikeudet sinne, missä ne kuuluvat – datatasolle sen sijaan, että se yhdistää API: n verkon.

Mitä ongelmaa tai ongelmakokonaisuutta projekti yrittää ratkaista?

Flureen tiimi pyrkii ratkaisemaan melkoiset ongelmat koko tiedonhallintaspektrissä, mutta lohkoketjun näkökulmasta Fluree haluaa tuoda valtavat edut, joita lohkoketju aiheuttaa suoraan tyypillisen sovelluspinon tietotasolle.

Blockchain on räjähtänyt suurella kysynnällä sovelluksille, jotka tuottavat muuttumattomuutta, läpinäkyvyyttä ja hajauttamista, mutta universaali tekijä on estänyt monia projekteja: tiedonhallintaa ja tallennusta. Julkiset lohkoketjut on optimoitu ja suunniteltu erittäin yksinkertaiselle omaisuudensiirrolle – mikä vaatii vain vähän tiedonhallintatarpeita.

Mutta mitä tapahtuu, kun yritämme jälkiasentaa saman blockchain-muodon yritykselle – esimerkiksi toimitusketjun ERP-sovellus, joka hallinnoi ostotilauksia, sidosryhmiä, RFID-tietoja ja muuta? Lohkoketjuratkaisun rakentaminen, joka käsittelee tietoja ja metatietoja luonnollisesti, tulee haastavammaksi – sekä kehityksessä että tietoturvassa.

Projektipäälliköt ovat huomanneet, että koska suurin osa lohkoketjuista muodostaa yhteyden sovelluspinon “liiketoimintalogiikka” -tason kautta, heidän on silti työnnettävä estoketjutapahtumiin liittyviä tietoja ja metatietoja keskitettyyn, staattiseen tietokantajärjestelmään. Täydellisen ketjussa olevan tallennustilan puute johtaa tarpeettomaan integraatiokerrokseen (tai kuten jotkut sanovat: “yrittää pakottaa lohkoketju pinoon, joka yksinkertaisesti hylkää sen”.)


Fluree ratkaisee tämän tietointegraatio-ongelman pohjakenttätietokantatekniikkana, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa yhtenäisen ja muuttumattoman tietojoukon sovellustensa tehostamiseksi ja laajentamiseksi. Ei tahmeaja integraatioita tai ylimääräisiä kerroksia – vain yksi, kyseltävä lohkoketjun tietovarasto, joka on optimoitu yrityssovelluksiin.

Missä näet eniten pitoa?

Fluree-kiinnostus näkyy yleensä kahdessa kategoriassa: ensinnäkin SaaS-palveluntarjoajat tai SaaS-konsulttiyritykset, jotka haluavat laajentaa blockchain-työkalupakettiaan. Toiseksi meillä on uskomaton startup-yhteisö, joka käyttää Flureea infrastruktuurina tarjoustensa rakentamiseksi.

Teollisuuden vertikaalien osalta Fluree on toimialan agnostinen tietoratkaisu. Kiinnostusta toimitusketjuun, vakuutuksiin, terveydenhuoltoon ja valtion kirjanpitoon on kuitenkin paljon.

Kuinka Fluree eroaa muista blockchain-ratkaisuista?

Fluree on yksityinen / yrityslohkoketju, joka keskittyy tiedonhallintaan ja transaktioiden eheyteen Fluree SmartFunctions ™ -ominaisuuksien avulla. Fluree toimii yleisemmällä tasolla kuin useimmat estoketjut, jotka on tyypillisesti tarkoitettu helpottamaan omaisuuseriä (eli rahaa, arvopapereita, digitaalisia varoja). Toimimalla konfiguroitavammalla tasolla sen lisäksi, että se toimii parempana tietovarastona, Fluree sallii tietovaraston osien (tai koko) hajauttamisen ja käytön yhteistoimintaratkaisuna.

Kun lohkoketjua halutaan helpottaa luotettavien ja läpinäkyvien omaisuuserien kaupoissa olemassa olevan sovelluksen rinnalla (jossa lohkoketju toimii palveluna) tai kokonaan rahalle suuntautuneelle sovellukselle, joka vaatii vain vähän tai ei lainkaan lisäohjelmalogiikkaa tai käyttöliittymää nykyiset lohkoketjut tarjoavat todennäköisesti nopeamman polun kuin Fluree, koska niiden dokumentaatio ja konfiguroitavat säännöt on suunnattu kyseiseen ongelmaan. Fluree pystyy helpottamaan tällaisia ​​ja muita ratkaisuja, mutta se on määritettävä kullekin näistä tarkoituksista.

Fluree tarjoaa tarkoituksiin, joissa lohkoketjun halutaan helpottavan tiedon jakamista tai omaisuuden tapahtumien lisäksi tietojen jakamista, yhden kokonaisvaltaisen ratkaisun ja tarjoaa valtavan hyödyllisyyden jokaiselle osallistujalle hallinnoitavan ja jaettavan datan ympärillä. Perinteisissä lohkoketjuissa ei ole kykyä hallita tietoja siinä määrin kuin yrityssovellus tarvitsee – Jotkut voivat tallentaa tietopaloja, mutta eivät tarjoa rikkaita kyselyominaisuuksia kyseisissä tiedoissa. Jos tieto on osa lohkoketjuratkaisua, kehittäjät joutuvat rakentamaan kaiken tiedonhallinnan perinteiseen (keskitettyyn) tietokantaan, josta puuttuu sama eheys kuin lohkoketjusta, ja sitten rakennetut mukautetut sovellusliittymät jakamaan kyseiset tiedot muiden osapuolten kanssa. Tuloksena on kallis, mukulakivillä yhdistetty teknologiasarja, joka tuli eri tekniikan maailmoista (keskitetty vs. hajautettu).

Valokuvahaku: Innovaatiokortteli

Kuinka tekniikkaa on saatavana tänään?

Flureen käytön aloittaminen on ilmaista – sekä pilvipalvelimena että ladattavana Java-suoritettavana ohjelmana. Fluree käynnistetään myös pian avoimen lähdekoodin projektina yhteisön jatkokehityksen tukemiseksi. 

Pito

Fluree käynnisti beetaohjelmansa vuoden 2017 lopulla houkuttelemalla yli 750 organisaatiota, jotka ovat tällä hetkellä rekisteröityneet sen ilmaiseen yhteisöversioon. Fluree on siirtynyt tuotantoon marraskuussa 2018 ja allekirjoittanut yrityssopimukset, joihin sisältyy laaja valikoima teollisuuden käyttötapauksia:

 • Kangas, kuluttajatietojen markkinapaikka
 • SSBI, yhteinen ponnistus Intian hallituksen kanssa maanomistusrekisterien rakentamiseksi
 • Benekiva, insurtech-yritys keskittyi henkivakuutuskorvausprosessin digitalisointiin
 • Ideablock, startup, joka haluaa häiritä digitaalisia patenttimarkkinoita
 • Docsmore, pilvipohjainen asiakirjahallintatekniikan yritys

Kiitokset

 • 10 tyylikkäintä Big Data -tuotetta vuodelta 2017CRN-lehti
 • 10 Data Analytics -toimittajaa katsottavaksi vuonna 2018Channel Company
 • 20 suosituinta pilvimyyjääCRN-lehti
 • Käynnistä katsellaTietokannan trendit ja sovellukset
 • Top 10 käynnistysprosessia Pohjois-CarolinassaNC Tech Association
 • Global Top 50 -käynnistysGooglen Startup Grind

Tämä viesti on osa 101 Blockchains for Startups Initiative -ohjelmaa ja kirjoittanut Kevin Doubleday, Viestintäjohtaja Fluree.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map