Blockchain vs Tangle: Onko muutoksen aika?

Kukaan ei voi kieltää, että estoketjuilla on paljon puutteita. Kyllä, blockchain osoitti meille tulevaisuuden, jossa meillä voi olla, missä kukaan ei hallitse sitä, mikä meillä on. Täydellisestä hajautetusta maailmasta tuli mahdollisuus. Vaikka idea on vankka, blockchainin toiminnallisuudella on kaksi vakavaa ongelmaa – skaalautuvuus ja oikeudenmukaisuus. IOTA tuli meille eräänlaisena suuren yllätyksenä. He ehdottivat lohkotonta digitaalista pääkirjajärjestelmää Tangle. Näin alkoi keskustelu blockchain vs Tangle.

Blockchain vs Tangle: Mikä on Tangle?

On helpompaa sanoa, mikä ei ole Tangle kuin määritellä, mikä se on. Tangle on myös digitaalinen online-pääkirja, johon tapahtumat tallennetaan, aivan kuten lohkoketju. Missä sitten on ero? Vaikka blockchainilla on kaivostyöläisiä, transaktiomaksuja, lohkoja, jotka pitävät kauppatietoja, ja haarautumisominaisuuksia. Tanglella ei ole yhtään heistä!

Joten mikä on Tangle? Tangle on ohjattu asyklinen kaavio tai yksinkertainen DAG. Suunnattu tarkoittaa, että Tangle-verkon solmut voivat liikkua lineaarisessa suunnassa, asyklinen tarkoittaa, ettei mikään tapahtumista tai tiedonsiirrosta ole syklistä ja kuvaa vain järjestelmän tietorakennetta.

Voit kutsua tekniikkaa, joka on samanlainen kuin Hashgraph, joka on toinen estämätön digitaalisen kirjanpidon tekniikka Swirlds. Vaikka Hashgraphin ja Tanglen välillä on monia eroja. Tulemme asiaan myöhemmin jonain päivänä.

Mitkä ovat Blockchainin puutteet?

Blockchain vs Tangle

Kuvahyvitykset: IOTA

Lohkoketju vanhenee joka päivä. Ainakin ensimmäinen Bitcoinin suunniteltu lohkoketju on vanha. Se voi lisätä tietoja vain lineaarisesti, mikä tekee tekniikasta suhteellisen hidasta. Lisäksi se on kallis ja melkein nolla skaalautuvuus.

Kaivostyöläiset tarkoittavat enemmän maksuja

Kun haluat suorittaa kaupan, osa kauppasi arvosta menee kaivostyöläisen taskuun. Tätä kutsutaan vahvistusmaksuksi. Kaivostyöläiset voivat myös valita, mitkä tapahtumat he tarkistavat ja mitkä eivät. Yleensä arvokkaammat liiketoimet ilmoitetaan ensin, koska niistä tarjotaan suurempia transaktiopalkkioita. Siten järjestelmä luo syrjintää.

Nahjus!

Bitcoin pystyy käsittelemään 4-7 tapahtumaa sekunnissa. Rahoitusjätti Visa voi hoitaa 10000 tapahtumaa. Joten, näet, että blockchain on hyvin hidas, onko TPS vertailuparametri. Lisäksi tapahtuma kestää melkein 5-6 tuntia, koska validoijat tai kaivostyöläiset voivat valita, mitkä he tarkistavat. Tangle voi tehdä liiketoimet melkein välittömiksi.

Yksisuuntainen


Lohkot liittyvät verkkoon tai ketjuun lineaarisella tavalla. Tällainen liike aiheuttaa pullonkaulan ja kuluttaa enemmän sähköä kaikkien näiden tietojen käsittelemiseksi. Paitsi että se myös tekee prosessista kestää pidemmän ajan verifioinnin loppuunsaattamiseksi.

Kuinka Tangle ratkaisee ongelmat?

Ei enää kaivostyöläisiä

Tanglen ensimmäinen piirre on, ettei kaivostyöläisiä ole. Koska Tanglen ekosysteemissä ei ole käsitystä kaivostoiminnasta, se poistaa valtavan määrän prosessitehon tarpeen. Joten, voit kutsua sotkua ympäristöystävälliseksi tavallaan. Lisäksi sinun ei tarvitse maksaa maksua joka kerta, kun haluat maksaa salauksen jollekin. Käyttäjät ovat itse vahvistajia.

Verkko pikemminkin kuin lineaarinen ketju

Vaikka melkein kaikki lohkoketjut ovat lineaarisia, Tangle perustuu graafin käsitteeseen. Kaaviossa on vain solmuja ja kukin solmu osoittaa 2 solmua. Solmuille annetaan myös paino. Reunan solmuja, joissa ei ole osoittavia solmuja, kutsutaan vihjeiksi. PoW: ää tarvitaan vain näihin vinkkeihin.

Lisää joukko tarkoittaa enemmän nopeutta

Tangle Blockchain -edut

Kuvahyvitykset: IOTA

Blockchainin ja Tanglen välillä on perustavanlaatuinen ero. Perinteiset lohkoketjut hidastuvat, kun verkkoa on enemmän. Syy on yksinkertainen. Se on kuin ihmiset, jotka liikkuvat jonossa päästäkseen rakennukseen, jossa on vain yksi ovi. Tanglen monimutkainen verkko tekee järjestelmästä nopeamman, kun käyttäjiä on enemmän. Mitä enemmän solmuja Tangle-verkostolla on, sitä nopeammin Tangle-ekosysteemi muuttuisi.

Viimeiset sanat

Joten toivomme, että ratkaisimme kysymyksen, joka sinulla oli mielessäsi blockchain vs Tangle. Mutta jopa Tanglella on negatiivisia puolia, esimerkiksi 34% hyökkää! Tämä tarkoittaa, että jos joku, jolla on valtava laskentateho, tulee kentälle ja saa 34% verkosta, hallitsee verkkoa. Juttu on jälleen nopea, mutta ei niin nopea kuin Hashgraph, joka pystyy käsittelemään yli 250 000 tapahtumaa sekunnissa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map