Blockchain Euroopassa: EU: n Blockchain-observatorion ja foorumin oppia

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiYritys Blockchain

Blockchain Euroopassa: EU: n Blockchain-observatorion ja foorumin oppia

Kahden vuoden ajan ConsenSys on johtanut tiimiä Euroopan komission tärkeimmän blockchain-ajatushautomon ja poliittisen neuvoa-antavan elimen takana. Tässä ovat noutomme ekosysteemin tilasta. Kirjoittaja Tom Lyons 25. kesäkuuta 2020 Lähetetty 25. kesäkuuta 2020

Blockchain Euroopassa

Toukokuussa ConsenSys saattoi onnistuneesti päätökseen 27 kuukauden toimeksiannon Euroopan komissiolta EU: n Blockchain-observatorio ja foorumi. Observatorion tarkoituksena on ollut helpottaa vuoropuhelua eurooppalaisten päättäjien ja Euroopan lohkoketjuajattelijoiden ja yhteisön välillä. Tässä viestissä tiivistetään observatorion työ ja havainnot. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin 94 sivun loppuraportti, observatorion yksityiskohdat, tai observatorion verkkosivusto (www.eublockchainforum.eu). 

Kuinka EU: n observatorio alkoi

Observatorion juuret ulottuvat heinäkuuhun 2017, jolloin Euroopan komissio julkaisi tarjouspyynnönEurooppalainen lohkoketjua ja hajautettua kirjanpitotekniikkaa käsittelevä osaamiskeskus.“Tuolloin useat EY: n päättäjät sekä Euroopan parlamentin jäsenet – mukaan lukien Jacob von Weizsäker ja Eva Kaili, jotka olivat aikaisin ja pysyvät observatorion vankkoina mestareina – olivat tunnustaneet lohkoketjun tärkeäksi läpimurroksi. Mutta se oli myös korkein ICO-kupla ja julkinen keskustelu kryptovaluutoista ja rahanpesusta, joten hallituspiireissä ja suuressa yleisössä oli myös paljon epäilyksiä. Monet sidosryhmät eivät tienneet blockchain-tekniikan laajaa käyttötapausta hallituksessa, yrityksessä ja start-up -maailmassa.

Kun jätimme tarjouksen projektiin, näimme sen tapana tukea uutta kertomusta blockchainille ja mahdollisuuden keskittyä hajautetun luottamuksen arvoon. Tämä on ollut myös Euroopan komission kumppaneidemme näkemys. EY: n kannalta tavoitteen saavuttaminen varmistaa, että Euroopassa on johtava rooli lohkoketjussa, edellyttää päättäjiltä syvällistä ymmärrystä tekniikasta ja ekosysteemin tarpeista. 

Olemme yrittäneet johtaa observatoriota näiden linjojen mukaisesti – pyrkimyksemme olla sekä “vartiotorni”, analysoida lohkoketjun kehitystä Euroopassa ja maailmanlaajuisesti, että “majakka”, joka antaa ohjausta poliittisille päättäjille, jotka perustuvat ekosysteemi.

Kuinka observatorio toimi

Tämä tehtävä on heijastunut työmme, joka on keskittynyt voimakkaasti analyyseihin ja ajattelutapaan blockchain-käyttötapauksissa. Kaiken kaikkiaan pidimme 18 työpajaa blockchainiin liittyvistä aiheista, teimme ja julkaisimme yhdeksän akateemista paperia teknisiä blockchain-aiheita akateemisilta kumppaneiltamme ja tutkimme ja kirjoitimme 13 temaattista raporttia – alkuperäiset valkoiset kirjat blockchain-aiheista, joiden tarkoituksena oli kouluttaa ja antaa poliittisia suosituksia. Rakensimme myös Observatorion verkkosivusto, mukaan lukien a joukkorahoitettu blockchain-kartta joka sisältää nyt luettelon yli 700 blockchain-aloitteesta Euroopassa ja maailmanlaajuisesti, ja Online-yhteisö.

Global Blockchain Initiative MapGlobal Blockchain Initiative Map

Tehdessään tätä työtä observatorio luotti laajaan sidosryhmiin. Oli edellä mainittuja akateemisia yhteistyökumppaneita, joihin kuului Southamptonin yliopisto, avoimen yliopiston Knowledge Media Institute, University College London ja Luzernin ammattikorkeakoulu. Muodostimme myös kaksi 30 hengen työryhmää, jotka koostuivat eurooppalaisista blockchain-ajattelijoista, ja luottasimme voimakkaasti työpajan osallistujiemme – asiantuntijoiden, yrittäjien ja tutkijoiden, jotka puhuivat tai osallistuivat paneeleihin, sekä monien osallistujien osallistumiseen. keskusteluissa ja keskusteluissa työistuntojemme aikana. 

Keskeiset teemat: Digitaalinen omaisuus, toimitusketju ja digitaalinen identiteetti

Pääpainomme on ollut käyttötapauksissa poikittaisista aiheista, kuten identiteetti, oikeudelliset ja sääntelykehykset tai hallinto, alakohtaisempiin aiheisiin, kuten toimitusketju, terveydenhuolto tai rahoituspalvelut. Vaikka tämä loi melko laajan valikoiman aiheita, voimme tänään tarkastella useita keskeisiä teemoja, jotka ovat edelleen erityisen merkityksellisiä Euroopan blockchainille. 

Digitaaliset varat

Digitaaliset varat ovat olleet observatorion tärkein huolenaihe alusta alkaen, kun päättäjät ja yhteisö pyrkivät ymmärtämään tätä uutta omaisuusluokkaa. Paljon edistystä on tapahtunut. vuonna Digitaalisen omaisuuden seurantakertomus, huomaamme, että melkein kaikki lainkäyttöalueet ovat nyt julkaisseet aiheesta lausunnon. Ja vaikka vakioluokitusta ei vieläkään ole, näyttää olevan karkea yksimielisyys monista näkökohdista. 

Olemme havainneet valtavaa kiinnostusta ja kasvua vakiomallien alalla ja – Facebookin ehdottaman Libra-projektin katalysoimana – huomattavan määrän nopeaa liikkumista keskuspankin digitaalisten valuuttojen (CBDC) alueella. Mielestämme erityisesti CBDC: t voivat olla yksi vilkkaimmista lohkoketjuista pitkällä aikavälillä.

consensys plexus kuvake pyöreä Valkoinen kirja: Keskuspankit ja digitaalisen rahan lataamisen tulevaisuus

Toimitusketju ja kaupan rahoitus

Blockchain-tekniikka soveltuu hyvin käyttötapausten jäljittämiseen, joten ei ole mikään yllätys, että sekä toimitusketju että kaupan rahoitus ovat osoittautuneet hedelmällisiksi. Tämä oli aihe yhdelle suositummat artikkelimme. Suurten projektien ja yhteenliittymien, kuten elintarvikkeiden, lääkkeiden, energian, ylellisyystavaroiden ja hyödykekaupan rahoituksen, avulla jo tarjotaan palveluja ja luodaan arvoa – ja joissakin tapauksissa otetaan käyttöön innovatiivisia uusia liiketoimintamalleja – odotamme paljon toimintaa ja innovaatioita tällä alalla yhtä hyvin. 

Digitaalinen identiteetti

Kaikista lohkoketjun poikittaisista teemoista identiteetti voi olla tärkein. Paitsi että identiteetillä on keskeinen rooli useimmissa blockchain-käyttötapauksissa, kuten huomautimme paperi julkaistiin toukokuussa 2019, digitaalinen identiteetti on tänään vain rikki. Blockchain voi olla työkalu sen korjaamiseen. 

Hyvä uutinen on, että tietoisuus hajautetuista identiteettikäsitteistä yleensä ja itsemääräämisestä identiteetistä (SSI) kasvaa. Tämä pitää paikkansa yhteisössä, jossa olemme nähneet suurta edistystä hajautettujen identiteettistandardien suhteen, samoin kuin poliittisissa piireissä. Se, että EY on tehnyt SSI: stä keskeisen osan EBSI: stä, eurooppalaisesta blockchain-palveluinfrastruktuurista, ja sitoutunut muuten tukemaan SSI: n periaatteita, on mielestämme merkittävä kehitys. 

Blockchainin tila Euroopassa tänään

Blockchain-teemojen ja käyttötapausten lisäksi olemme tutkineet myös Euroopan blockchain-ekosysteemin tilaa. Tämä oli pääaihe meidän Päätöspaja, missä yritimme antaa retrospektiivin työstämme. Kohokohdista:

Blockchain-politiikka Euroopassa kehittyy

Blockchain-politiikka Euroopassa on edennyt huomattavasti observatorion alusta lähtien. Tähän sisältyy Eurooppalainen blockchain-palveluinfrastruktuuri (EBSI), aloite blockchain-infrastruktuurin rakentamiseksi rajat ylittäville julkisille palveluille, ja Kansainvälinen luotettujen blockchain-sovellusten yhdistys (INATBA), julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus, jonka tarkoituksena on tuoda Euroopan jäsenvaltiot yhdessä yksityisen sektorin ja muiden sidosryhmien, kuten korkeakoulujen, kanssa edistämään blockchain-ekosysteemiä Euroopassa. 

Euroopan unioni on myös edistänyt ja mahdollistanut lohkoketjun osana digitaalisten sisämarkkinoiden oikeudellista kehystä ja tutkii digitaalipalvelulakia nähdäkseen, voidaanko mitään tehdä älykkäiden sopimusten vastavuoroisen tunnustamisen tukemiseksi. Poliittisesti Euroopan komissio aikoo julkaista ensimmäisen omistetun blockchain-strategiansa, jossa hahmotellaan visionsa siitä, miten blockchainia viedään eteenpäin seuraavassa talousarviossa, ja käsittelee myös hajauttamisteknologiaa osana EU: n kokonaismäärää Datastrategia. 

Ekosysteemi on kypsynyt

Kun aloitimme alkuvuodesta 2018, tuotannossa ei juurikaan ollut suurten yritysten blockchain-hankkeita tai -alustoja. Hyperledger oli hiljattain käynnistynyt Linux-säätiössä, ja EEA oli kerännyt yli 150 yrityksen jäsenorganisaatiota kartoittamaan ja kehittämään Ethereumin ekosysteemiä. Nykyään on satoja, joko suorana tai tuotannossa. Analyysissä havaitsimme merkittävän kasvun blockchain-yhteenliittymiin liittyneiden yritysten määrässä Euroopassa, minkä tulkitsimme merkkinä kypsistä, yrityskeskeisistä toteutuksista. 

Startup-yritysten kohdalla lompakon tarjoajien, hajautettujen rahoitusoperaattoreiden ja muiden suosittujen protokollien päälle rakennettujen työkalujen selkeät arvoesitykset ja käyttökokemus ovat parantuneet suuruusluokkaa. Mielestämme on myös oikeudenmukaista sanoa, että poliittinen ja sääntelykertomus blockchain-tekniikan roolista yhteiskunnassamme on muuttunut dramaattisesti skeptisyydestä valtavirran hyväksymiseksi, jännitykseksi ja suvereniteettien sitoutumiseksi blockchain-innovaatioiden potentiaaliin.

Meiltä puuttuu edelleen täysin johdonmukainen kehys

Kaikesta tästä edistyksestä huolimatta on vielä tapa edetä, ennen kuin saavutamme johdonmukaisen yleisen kehyksen siitä, miten blockchain-tekniikkaa käytetään Euroopassa. Jotkut toivoivat kahden vuoden kuluttua, että yhteisö ja hallitus voisivat tulla yhteen ja löytää kokonaisratkaisun blockchain-tekniikan aiheuttamiin älyllisimpiin kysymyksiin – mukaan lukien hajautettujen hallintorakenteiden oikeudellinen asema, älykkäiden sopimusten oikeudellinen pätevyys tai yhteentoimivien standardien kehittäminen. 

Vaikka on ollut mielenkiintoisia puitteita, tulkintoja ja ehdotuksia, joista monista keskustelimme observatorion työn aikana, on vielä paljon tehtävää, jotta vanhojen infrastruktuurien lopulta voidaan yhdistää uusiin hajautettuihin järjestelmiin. Tämä on par kurssille innovaatioiden suhteen.

On keskityttävä kokonaiskuvaan

Estämällä blockchain-tekniikan erityispiirteet, tärkeimmät menestystekijät globaalien innovaatiomestareiden syntymisessä ovat tunnettuja. Ne sisältävät pääsyn suurille, homogeenisille sisämarkkinoille; valtion virastojen ja yksityisten sijoittajien väliset yhteissijoitusjärjestelmät investointiriskien vähentämiseksi ja kaupallisten tuotteiden laajentamiseksi; kannustimet palkkaamiseen ja markkinoiden suhteettoman tehottomuuden poistaminen, kuten sääntely, joka luo luonnollisia oligopoleja tai puuttuu pääsy rahoitusjärjestelmään. Odotamme innokkaiden piirien kehittymistä hallitusten ja teknologiayritysten välillä.

Katse eteenpäin: ekosysteemi jatkuu kypsymässä

Mihin tämä ekosysteemi menee seuraavaksi? Lähitulevaisuudessa ekosysteemin tulee edelleen vakiintua ja kypsyä. Odotamme muun muassa, että enemmän ja suurempia yhteenliittymiä sekä muodostetaan että elää. Olemme erityisen innostuneita siitä, että Euroopan hallitus on ottanut käyttöön blockchainin esimerkiksi EBSI: n kautta, koska uskomme, että se auttaa sekä päättäjiä ymmärtämään tekniikkaa paremmin että katalysoi myös laajempaa käyttöönottoa, kun kansalaiset käyttävät näitä blockchain-tuettuja julkisia palveluja. Vastaavasti odotamme myös lisääntyvää selkeyttä ja yhdenmukaistamista oikeudellisessa ja sääntelykehyksessä. Tämäkin on suuri apu blockchain-yhteisölle ja teollisuudelle Euroopassa.

Niille, jotka haluavat pysyä mukana blockchainissa Euroopassa, on hyviä uutisia: Observatorio jatkuu vielä vähintään 30 kuukautta uuden konsortion suojeluksessa. Meille EY: n observatorion uusiminen on ollut sen työn suuri vahvistus. Enemmän kuin se heijastaa tämän tekniikan jatkuvaa merkitystä Euroopan kontekstissa ja EU: n ja jäsenvaltioiden tärkeää roolia sen hyödyntämisessä potentiaalinsa suhteen.

Aloita Blockchain-matkasi tänään

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme saadaksesi selville, kuinka blockchain voi muuttaa organisaatiotasi. Ota yhteyttä OmaisuudenhallintaPääomamarkkinatCBDCMaksutUutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, niin saat uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Digitaalisten varojen ja DeFi: n tulevaisuusWebseminaari

Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi

Mikä on Enterprise EthereumWebseminaari

Mikä on Enterprise Ethereum?

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Komgo Blockchain hyödykekaupan rahoitukseenTapaustutkimus

Komgo: Blockchain for Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map