Blockchain pankkiprosesseille: Project Ubin -tapaustutkimus

Tulevaisuus on täällä

Singaporen rahoituslaitokset tunnustetaan tehokkuudestaan. Heidän julkista politiikkaansa viedään suunnitelmaksi muille keskusjärjestelmille ympäri maailmaa. Äskettäin Singaporen rahaviranomainen (MAS) alkoi tutkia hajautetun kirjanpitotekniikan mahdollisuuksia rahoitus- ja pankkisovelluksissa.

MAS oli yhteistyössä useiden rahoituslaitosten ja yritysten blockchain-teknologiayritysten kanssa, mukaan lukien ConsenSys Solutions ja JP Morgan’s Quorum, luodakseen Project Ubin -projektin. Se otti onnistuneesti käyttöön reaaliaikaiset bruttomaksujärjestelmät (RTGS), joissa on tapahtumien täydellinen yksityisyys ja selvitys lopullisuudesta, samalla kun estettiin yksittäiset epäonnistumiset. Project Ubin kuvitteli Singaporen institutionaalisen infrastruktuurin tehokkaasti toteuttamalla blockchain-alustoja.

Kokeilemalla tekniikoita, joilla pyritään lisäämään läpinäkyvyyttä ja parantamaan tehokkuutta, MAS osoittaa, että se on valmis varmistamaan vakiintuneet prosessinsa. Käynnistämällä Project Ubinin, MAS vahvistaa heidän oikeutettua asemaansa pankkiinnovaatioiden ja alan johtajuuden kärjessä.

 

Haaste

Mikä on keskuslaitosten rooli maailmassa, jossa kryptovaluutat ja tokenisaatiot ovat muuttumassa valtavirtaan? MAS yritti vastata tähän kysymykseen käynnistämällä etsintähankkeen keskuspankin lohkoketjun käyttötapausten tutkimiseen.

 

Enterprise Ethereum -ratkaisu

MAS aloitti kolmivaiheisen yhteistyön yhteistyössä kansainvälisten pankkien, hajautettujen pääkirjatekniikoiden ja lohkoketjujen tarjoajien kanssa..

Vaihe 1 koostui tutkimuksesta ja toteutettavuustutkimuksesta, joka koski blockchain-tekniikan mahdollisia sovelluksia.

Tutkimuksessa tutkittiin:

  • Keskuspankin valuutan merkitsemisen edut ja sudenkuopat
  • Optimoimalla osallistuvien paikallisten pankkien väliset maksut
  • Vaiheet rajat ylittävien tapahtumien käyttöönottamiseksi
  • Tehokkaat menetelmät maksujen digitalisoimiseksi

Vaihe 2 keskittyi siihen, miten blockchain-alustoja ja tokenointia käytetään päivittäisessä selvitys- ja selvitysprosessissa RTGS: n käyttöönottoa varten.

Vaihe 3 tutki tokenoidun kansallisen valuutan mahdollisuuksia ja rajatylittävien maksujen toteuttamista blockchain-tekniikan avulla.

 


Tavoitteet saavutettu

Vaiheen 2 aikana MAS teki yhteistyötä ConsenSys Solutionsin ja JP Morgan’s Quorum -yrityksen blockchain-alustan kanssa. Yhdessä he osoittivat onnistuneesti, kuinka tokenoitu Singaporen dollari voisi toimia päivittäisenä pankkien välisenä ratkaisuna.

Projektin menestys muuttaa kansainvälistä rahoitusympäristöä. Project Ubinin tulokset osoittavat, että pankkien väliset liiketoimet, rajatylittävät rahalähetykset ja tokenoidut arvopaperit voidaan hoitaa hajautetulla kirjanpitotekniikalla, jolla on täydellinen selvitys lopullisuudesta ja tapahtumien yksityisyydestä. Tämän aloitteen jatkokäsittelyn tavoitteena on viedä siirtymäaika T + 3: sta tai T + 2: sta T + 0: een. Tilitysajan lyhentäminen täyttää alkuperäisen lupauksen hajautetusta arvoyhteydestä sallimalla kaupan käskyn ja kaupan toteuttamisen samanaikaisesti ja tehokkaasti RTGS: n avulla.

Vaiheen 2 lopussa MAS tarjosi avoimen lähdekoodin pääsyn koodiin ja harjoituksen tukitietoihin. Etelä-Afrikan varantopankki (SARB) hyödynsi tätä tietoa ja jakoi koodipohjaa Khokha-projektin rakentamiseen. Project Khoka on toinen maamerkki ConsenSys Solutions blockchain -aloite, joka lisää tapahtumamääriä ja verkon sietokykyä säilyttäen samalla reaaliaikaisen bruttoselvityksen luottamuksellisuusvaatimukset..

Keskuspankin julkaisu tunnusti myöhemmin Khokha-projektin Vuoden 2018 paras hajautettu pääkirja-aloite. Jakamalla havainnot MAS on aktiivisesti kannustanut rahoituslaitoksia ottamaan blockchain-ratkaisuja käyttöön maailmanlaajuisesti.

”DLT on osoittanut potentiaalia tehdä rahoitustapahtumista ja prosesseista avoimempia, joustavampia ja edullisempia. Projektin tarkoituksena on auttaa MAS: ta ja teollisuutta ymmärtämään paremmin tekniikkaa ja mahdollisia etuja, joita se voi tuottaa käytännön kokeilujen avulla. Tämän tarkoituksena on lopulta kehittää yksinkertaisempia ja tehokkaampia vaihtoehtoja nykypäivän järjestelmille, jotka perustuvat digitaalisen keskuspankin myöntämiin rahakkeisiin. ” 

-Singaporen rahaviranomainen

Teknologiakumppanit

päätösvaltainen 3

Lisätietoja Project Ubinista

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map