Blockchain -tutkimus | Mata Capital: Kiinteistösijoitukset Blockchainin kanssa Codefi-varat

 

Abstrakti

Ranskalainen kiinteistörahastoyhtiö, Mata Capital, halusi blockchain-tekniikkaa vuonna 2019 modernisoida ja optimoida rahasto-osuuksien jakamisprosesseja ja ylläpitää sijoittajarekisteriä. 

Omaisuusmerkinnällä Mata Capital pyrkii mahdollistamaan suuremman osallistumisen kiinteistösijoituksiin vähentämällä sijoittajien rekisteröintiin, sijoittajien käyttöönottoon ja merkitsemiseen liittyviä kustannuksia. Pitkän aikavälin visio on alentaa sijoittajien vähimmäismääriä 100 000 eurosta 1 euroon. Alhaisemmilla kustannuksilla ja lisääntyneellä blockchain-digitaalitoiminnolla Mata Capital pyrkii houkuttelemaan laajemman ja monipuolisemman sijoittajajoukon kiinteistösijoituksiin.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Mata Capital yhteistyössä ConsenSys Codefin kanssa antoi turvatunnuksia kolmelle erilliselle rahastolle yhteensä 350 miljoonan euron arvosta. 

Ensimmäinen näistä tokenisaatioprojekteista johti suunnitellun 11-kerroksisen hotellin omistukseen Pariisin laitamilla. Tuloksena oleva 26 miljoonan euron liikkeeseenlasku on yksi Euroopan suurimmista kiinteistövälityshankkeista. 

 

Kipupisteet

Nykyään kiinteistöjen omaisuudenhoito kärsii seuraavista kipupisteistä:

  • Hankala ja kallis rahaston luominen, omaisuuden jakaminen ja rekisterin ylläpito

  • Huomattavat hallintokustannukset erityisesti pienille sijoituslipuille KYC: hen ja rekisteröintitoimintaan, mikä johtaa korkeisiin vähimmäissijoitusmääriin

  • Sijoittajilla on rajallinen pääsy jälkimarkkinoille. He eivät pysty käymään varoja helposti, vaikka salkunjako-strategia sitä edellyttäisi

Varainhoitajat, kuten Mata Capital, luottavat paperiin hallitessaan sijoittajarekisteriä. Tämän prosessin digitalisointi antaisi Mata Capitalille mahdollisuuden säästää kustannuksia, varmistaa tarkkuus ja parantaa sijoittajiensa valvontaa.

 

Ratkaisu

Hallitakseen tehokkaasti hotellirakennuksen sijoituksia lakisääteisten vaatimusten mukaisesti, Mata Capital tarvitsi hallita, kuka voi sijoittaa, ja määritellä omistamat osakkeet ja kauppasäännöt.


Toisin kuin perinteinen lähestymistapa vaatimustenmukaisuusvaatimusten, sijoittajien kelpoisuuden ja osakeannin hallintaan erillisinä manuaalisina prosesseina, Codefi Assetsin Ethereum-pohjainen alusta käyttää älykkäitä sopimuksia kuvaamaan kiinteistöomaisuutta, määrittelemään sen vaatimustenmukaisuusvaatimukset, vahvistamaan sijoittajan Know-Your-Client (KYC) -profiili ja laskea liikkeeseen vastaavat rahasto-osuudet jokaiselle tarkastetulle sijoittajalle.

Mata Capitalin tavanomainen taakka sijoittajien kelpoisuuden ja riskiprofiilin tutkimiseen lievennettiin kutsumalla potentiaalisia sijoittajia luomaan tilejä, täyttämään KYC-vaatimustenmukaisuuslomake ja lataamaan kaikki vaaditut asiakirjat alustalle. Liikkeeseenlaskija Mata Capital käsitteli nämä asiakirjat Ethereum-ketjun ulkopuolella. Ne, jotka ovat oikeutettuja ostamaan rahakkeisiin sijoittamaan rahastoon, lisättiin sallittujen luetteloon ja vahvistettiin valtakirjat alustalla.

Ethereumin tarkkuus- ja automatisointikykyä hyödyntämällä ratkaisu antoi tukikelpoisille sijoittajille mahdollisuuden määritellä ostamiensa osakkeiden luonne ja lukumäärä, suorittaa maksun tilisiirrolla ja vastaanottaa osakkeet maksuvahvistuksen yhteydessä. Kulissien takana liikkeeseenlaskija lupasi rahakkeiden siirron sallittujen sijoittajien joukkoon yksityisellä avaimella allekirjoitetun sertifikaatin kautta..

Valmistuttuaan sijoittajat saivat kuitin myynnistä, jossa oli yksityiskohtaiset tiedot sen ominaisuuksista (eli liikkeeseenlaskijat, sijoittajat, ostettujen rahakkeiden lukumäärä) ja linkki liiketoimeen Ethereum-lohkoketjussa.

 

Kaavio 1: Liikkeeseenlaskijan käyttöliittymä

Varat 8211 liikkeeseenlaskijan käyttöliittymä

 

Kaavio 2: Sijoittajan käyttöliittymä

KYC-yhteensopivuus ja sallittujen luetteloon lisääminen

Varat 8211 Sijoittajan pääsy

 

Kaavio 3: Tapahtumien käsittely ja maksujen seuranta

Omaisuus 8211 Tapahtumien käsittely ja maksujen seuranta

 

“Tämä ensimmäinen askel merkitsee kiinteistöjen varainhoitoalan radikaalin muutoksen alkua”, sanoo Codefi Assetin tuotejohtaja Matthieu Bouchaud. “Codefi Assets -alustan avulla asiakkaamme voivat siirtyä kokeilun aikakaudesta teollisen kasvun vaiheeseen, jolloin he voivat antaa ja hallinnoida rahasto-osuuksiaan paljon tehokkaammin.”

 

Älykkäät sopimukset: Tekniset tiedot

Codefi Assets mahdollistaa älykkäiden sopimusten luomisen ja käyttöönoton Ethereum-mainnetissä muun muassa ERC1400-standardin perusteella. Ethereum-yhteisö ja ConsenSys ovat erityisesti luoneet ERC1400-standardin edustamaan rahoitusvaroja lohkoketjussa. Näillä erittäin konfiguroitavilla älykkäillä sopimuksilla ja suojaustunnuksilla on seuraavat ominaisuudet:

  • Turvakoodit tukevat järjestelmänvalvojan voimansiirtoja, polttoja ja rahapajoja

  • Suojausmerkit tukevat kaupan rajoituksia ketjun ulkopuolisten varmenteiden luomisen kautta. Tunnussiirrot ovat ehdollisia varmenteen voimassaololle ja tarjoavat liikkeeseenlaskijalle vahvan hallinnan valmiudet rahoitusvaroihinsa sekä pää- että jälkimarkkinoilla

  • Suojausmerkit tukevat osittaista vaihdettavuutta (eli kykyä luoda erilaisia ​​omaisuuslajeja)

  • ConsenSys Diligence tarkasti kaikki käytetyt älykkäät sopimukset

 

Tulokset

Mata Capitalin merkityn liikkeeseenlaskun tavoitteisiin sisältyivät ajan- ja kustannussäästöt, suurempi joustavuus tuotteiden räätälöinnissä ja pääsyn tarjoaminen uusille sijoittajaluokille. Se halusi myös turvallisempaa ja tehokkaampaa tapahtumien käsittelyä sekä “yhden totuuden lähteen” kaikkien osallistujien ja kolmansien osapuolten välillä – tietojen avoimuuden ja muuttumattomuuden parantamiseksi sekä raportoinnin virtaviivaistamiseksi..

Codefi-alustan avulla sijoittajarekisteri päivitetään ja ylläpidetään automaattisesti yhdessä paikassa, mikä varmistaa tietojen paikkansapitävyyden, läpinäkyvyyden ja turvallisuuden. 

“Innovaatiot ovat Mata Capitalin strategian ytimessä, mikä näkyy äskettäin käyttöönotetulla operatiivisella alustalla, jolla turvataan kaikki tilaajan tiedot”, sanoo Souleymane-Jean Galadima, Mata Capitalin innovaatio- ja digitaalisen liiketoiminnan johtaja.

Ethereumin sijoitusprosessin digitalisointi tarjoaa myös Mata Capital -mahdollisuuden levittää globaalimmin, koska kansainväliset sijoittajat pääsevät alustalle yhtä helposti kuin kotimaiset sijoittajat, sekä KYC: n että tokenien jakelussa käsitellään lohkoketjussa.

Laajempana tavoitteena on, että Mata Capital houkuttelee lisää yksityissijoittajia, jotka hyödyntävät helppoutta, jolla he voivat sijoittaa monimutkaiseen rahoitustuotteeseen. Ajan myötä blockchainissa edustettujen rahoitusvarojen tietojen avoimuus ja saatavuus lisäävät sijoittajien luottamusta Mata Capitalin tuotteisiin.

Mata Capitalin tuotekehityspäällikkö Baptiste Saint-Martin lisää: “Tokenisaatio antaa meille paremman likviditeetin sijoittajillemme etenkin jälkimarkkinoilla.”

 

Kiinteistöomaisuuden merkitseminen

Eri rooleissa blockchainilla voi olla kiinteistöalalla – kiinteistökauppoja koskevista älykkäistä sopimuksista kiinteistöluetteloiden tiedonhallintaan – kaikkein kannattavin ja laajin sovellus on omaisuuden merkitseminen kiinteistöpalveluyrityksen Cushmanin tutkimuksen mukaan & Wakfield. Mata Capitalin tavoitteen mukaisesti lisätä osallistumista kiinteistösijoituksiin raportissa ennustetaan, että tokenisaatio auttaa kaupallisia kiinteistömarkkinoita avautumaan suuremmalle joukolle yksityissijoittajia matalamman vähimmäislipun, suuremman avoimuuden ja suuremman likviditeetin ansiosta..

Maailman talousfoorumin mukaan mahdollisuuden merkitä rahoitusvaroja merkitään 2 biljoonaan dollariin seuraavien kahden vuoden aikana, ja puolet siitä tulee vaihtoehtoisista varoista, mukaan lukien kiinteistöt. Aikataulun tämän potentiaalin toteuttamiseksi uskotaan yleisesti olevan paljon nopeampi kiinteistöjen suhteen verrattuna muihin omaisuusluokkiin, ja varhaiset esimerkit kiinteistöjen tokenisaation toteuttamisesta, kuten Mata Capital, ovat jo edistyneet.

Mutta tämä mahdollisuus perustuu sellaisten ratkaisujen kehittämiseen ja käyttöönottoon, jotka voivat vähentää operatiivista monimutkaisuutta ja sääntelyriskiä blockchainin ja tokenisaation ympärillä. Mata Capitalin Codefi Assetsin alustalla saavuttamat tulokset osoittavat, että tokenisaatio voi tarjota kiinteistörahastoille paremman tehokkuuden, avoimuuden ja riskienhallinnan vaarantamatta institutionaalisia standardeja, jotka ovat olennaisia ​​sekä sijoittajille että varainhoitajille. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map