DeFi johtaa tietä Blockchainin valtavirtaistamiseen

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiCodefi

DeFi johtaa tietä Blockchainin valtavirtaistamiseen

Kirjoittaja Nicole Adarme 8. huhtikuuta 2020 Lähetetty 8. huhtikuuta 2020

Yleinen sosiaalinen media 1200215628

Yksi usein kuullut kriittisten valuuttojen kritiikki ja niitä tukeva lohkoketjuteknologia on niukasti käytännön käyttötapauksia niiden soveltamiseen tosielämässä. Joidenkin kapealla olevien kahviloiden lisäksi harvat vähittäiskauppiaat hyväksyvät digitaaliset valuutat johtuen vaikeudesta siirtyä fiatiksi, kolikoiden muuntamiseen ja vastaanottamiseen tarvittavaan aikaan ja energiaan sekä hintojen epävakauteen liittyvään ilmeiseen pelkoon (kukaan ei halua selvittää, että bitcoinit, joilla he ostivat tuon pizzan vuosi sitten, ovat nyt miljoonien arvoisia). Paljon puhetta huolimatta pankkiirit ja institutionaaliset sijoittajat ovat erityisen konservatiivisia suhtautuessaan niihin vedoten sääntelyn valvonnan puutteeseen ja Bitcoinin epäonnistumiseen kehittyä laskentayksikkönä, vaihdon välineenä tai arvon säilyttäjänä, puhumattakaan säännöllisen puuttumisesta vastuuvelvollisuus ja keskuspankin takaukset.

Vaikka monet näistä huolenaiheista ovat edelleen päteviä, DeFi: n syntyminen on alkamassa synnyttää hyvin todellisten sovellusten putkea. DeFi eli hajautettu rahoitus luo uudelleen perinteisiä rahoitusvälineitä, kuten lainoja ja korkotulotilejä, arkkitehtuurissa, joka on vapaa kolmansilta osapuolilta ja keskitetyistä järjestelmistä. Teollisuutena DeFi kasvaa nopeasti – yhdessä mielessä liian nopeasti: uusien työkalujen ja alustojen jatkuva virtaus saa kehityksen levittämään liian ohueksi useille lohkoketjutekniikoille ja kryptovaluutoille. ConsenSys Codefin teettämä äskettäinen DeFi-käyttäjäraportti kryptovaluuttojen ja DeFi: n käytöstä hajottaa muutaman myytin. Ensinnäkin käy ilmi, että ihmisiä ei motivoi yksinomaan keinottelu ja mahdollinen voitto. Kryptovaluutan haltijat (tai hodlrs, kuten niihin viitataan) ovat useammin kiinnostuneita taustalla olevasta tekniikasta ja siitä, miten sitä voidaan käyttää käytännön keinoin. Hodlrs seuraa keskusteluja verkossa ja menee minne tahansa rakennus tapahtuu. Kun he ovat löytäneet DeFi: n, hodlrs pysyy varovaisena kokeillessaan oppia ja kasvaa. Käyttäjät kokeilevat protokollaa pienellä määrällä ennen kuin sijoittavat mitään suurempaa.

Otetaan esimerkkinä yksi DeFi-sovellus: vakuudelliset velkasijoitukset. Nämä ovat älykkäitä sopimuksia, jotka toimivat Ethereum-lohkoketjussa. Yhdeksäntoista 20 CDP: stä avataan puhtaasti testausta varten. Mistä tiedämme? Koska niiden arvo on alle 0,0058 ETH, mikä vastaa hieman yli dollaria (tämän artikkelin aikaan). 

Samaan aikaan salausvalaat (varhaiset sijoittajat ja ihmiset, jotka rakensivat käytetyt digitaaliset tunnukset) haluavat käyttää CDP: tä laajamittaisesti. Siksi loput 5% CDP-vakuuksista on keskimäärin vakuudellisia yli 1000 ETH (4,5 miljoonaa dollaria) mukaan ConsenSys Codefin tutkimuksen mukaan. 

CDP: t ovat kysyttyjä vaihtoehdoiksi perinteisemmälle hitaalle, kalliimmalle ja tehottomimmalle rahoituslaitteistolle, jossa rahansiirto tilien välillä kestää yleensä kolme työpäivää. DeFi tarjoaa välittömiä, muuttumattomia tapahtumia erittäin alhaisin kustannuksin ja ilman keskitettyjä kolmansia osapuolia. 


Teknisten nörttien ja salausvalaiden ohella DeFi: tä testaa myös laajempi yleisö, joka on luonnollisesti varautuneempi sijoittamalla rahansa sääntelemättömiin uusiin järjestelmiin. Luottamus on DeFi-vähittäiskaupan käyttäjien suurin este. Loppujen lopuksi luoton sana on peräisin latinasta “credere” – uskoa. Ilman luottamusta tai uskoa järjestelmään ja sen perusinfrastruktuuriin asiakkaille ei ole perustaa.

Ottaen huomioon, että DeFi pidetään edelleen riskialttiina – kuten salausta yleensä – luottamuksen luominen edellyttää koulutuksen ja kokeilun yhdistelmää. Hakkerointia ja koodien menetystä ympäröivä negatiivinen julkisuus tekee käyttäjille entistä tärkeämmän käyttää aikaa tutkia ja testata järjestelmiä ennen pääoman sijoittamista kolikoihin.

Koko vaiheittaisen DeFi-aloitteensa aikana käyttäjät testaavat varauksiaan jatkuvasti ja tutkivat ihmisten mahdollisia ohjelmoinnin puutteita, jotka voivat johtaa hakkerointiin (kuten erityisesti MakerDAO: n kanssa tapahtui). Protokollan luotettavuuden määrittäminen riippuu useista tekijöistä, etenkin Internetin tai Web2.0: n yhteistyöluonteesta. Käyttäjät tuovat omat kokemuksensa, jotka on jaettu, koottu ja rakennettu muiden ihmisten tietojen ja tietueiden päälle. Vaikka älykäs sopimus saattaa olla “luottamaton” – sikäli kuin kenenkään ihmisen ei tarvitse luottaa – käyttäjät, jotka eivät pysty itse tarkastamaan sopimusta, hakevat vahvistusta yhteisöltä ja ihmisiltä, ​​joiden kanssa he ovat tekemisissä.

Käytä tätä pankki- ja suurten rahoitusmaailmojen maailmaan. Ei ole epäilystäkään, kun otetaan huomioon vuosikymmenien aikana rakennettujen länsimaisten rahoitusjärjestelmien tila, joka kuitenkin jättää maailmassa 2½ miljardia ihmistä pankkivallattomaksi, visio vaihtoehtoisesta hajautetusta rahoitusjärjestelmästä houkuttelee yleisesti. DeFi voi antaa ihmisille mahdollisuuden lainata, lainata, ostaa ja myydä tuotteita ja arvopapereita täysin hajautetun verkon ja protokollien avulla, ilman keskuspankkien, välittäjien tai kolmansien osapuolten palveluja. Tällaiset instituutiot ja infrastruktuuri korvataan peruuttamattomilla ja vaatimattomilla ohjelmistoilla ja koodilla kuin laki. Käyttäjät ja heidän vastapuolensa ovat vuorovaikutuksessa omilla ehdoillaan ja antavat luvan niille, joiden kanssa he haluavat olla tekemisissä. 

Luottamuksen rakentamisessa on edelleen valtavia esteitä – ei pelkästään itse tekniikassa vaan myös sitä ohjelmoivissa ihmisissä. Näemme kuitenkin edelleen esteitä, jotka on jaoteltu blockchain-tekniikan ja kryptovaluuttojen tehokkaan käytön avulla. DeFi vaikuttaa yhä enemmän vakiintuneisiin rahoitusverkostoihin ja järjestelmiin, jotka hallitsevat rahajärjestelmiämme. Työkalut talouden tulevaisuuden rakentamiseen ovat käsissämme.

Katso uusin DeFi-käyttäjätutkimusraporttimme saadaksesi lisää havaintoja. 

DeFiIndustry InsightUutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map