Ethereum-verkon tila: 5 vuotta käynnissä

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiUutiset

Ethereum-verkon tila: 5 vuotta käynnissä

Katsaus ensimmäiseen viiteen vuoteen ekosysteemimme pyrkimyksissä päivittää Internet. mennessä ConsenSys 30. heinäkuuta 2020 Lähetetty 30. heinäkuuta 2020

ethereum 5 vuoden syntymäpäivä luova keskus

Suuret läpimurrot seuraavat tyypillisesti seitsemän vaihetta:

 1. Ensinnäkään kukaan ei ole kuullut sinusta.
 2. Sitten he ovat kuulleet sinusta, mutta luulevat sinun olevan pähkinöitä.
 3. Sitten he ymmärtävät tuotteesi, mutta luulevat, ettei sillä ole mahdollisuutta.
 4. Sitten he näkevät tuotteesi leluna.
 5. Sitten he näkevät sen hämmästyttävänä leluna.
 6. Sitten he alkavat käyttää sitä.
 7. Sitten he eivät voineet kuvitella elämää ilman sitä.

–Morgan Housel, “Kun muutat maailmaa ja kukaan ei huomaa”

Kukaan ei ole kuullut sinusta

Ethereum on nyt maailman aktiivisimmin kehitetty blockchain-verkko. Mutta viisi vuotta sitten tänään, kun geneesi estää louhittiin olemassaoloon ja verkko käynnistettiin virallisesti, harvat ihmiset ohjelmistosuunnittelupiirien ulkopuolella olivat kuulleet Ethereumin lohkoketjusta.

Ethereum: Bitcoin Plus Kaikki

Goldman Sachsin vuoden 2015 maamerkkiraportissa, “Mitä jos sanoisin, että blockchain voisi häiritä kaikkea” Ethereum listattiin ”startupina”. Muualla sitä kuvattiin “ryhmäksi”. Ihmiset yrittivät ymmärtää, mikä se oli ja tarkalleen, mikä teki siitä eron kuin Bitcoin, digitaalinen kassajärjestelmä. ConsenSysissä vietimme ja vietämme vielä paljon aikaa selittämällä näitä eroja. Niitä ei voida korostaa tarpeeksi: 

 • Bitcoin on yksi blockchain-tekniikan sovellus.
 • On olemassa monia erilaisia ​​lohkoketjuja, joilla on hyvin erilaiset ominaisuudet.
 • Ethereum on eräänlainen blockchain.
 • Ethereum on avoimen lähdekoodin ja siksi kaikkien omistama.

Jos haluat tietää, mitä estoketjut tarkoittavat ihmisverkkojen tulevaisuutta ja voimanjakoa, tämä tweetorm alkaen Naval Ravikant on hyvä paikka aloittaa. 

Kehittäjän lohkoketju

Ethereum-lohkoketju rakennettiin Vitalik Buterinin viiden suunnitteluperiaatteen mukaisesti Ethereumin valkoinen kirja


 • Yksinkertaisuus
 • Universaalisuus
 • Modulaarisuus
 • Ketteryys
 • Syrjimättömyys ja sensuuri

Yksi tapa ajatella sitä on, jos joku pyytäisi sinua rakentamaan kone, joka vei nämä periaatteet loogiseen rajaansa, päädyit Ethereumin kaltaiseen koneeseen. 

Heidän kirjassaan Ethereumin hallinta, Andreas Antonopoulos ja Gavin Wood kutsuvat Ethereumia “kehittäjien rakentamaksi blockchainiksi, jonka kehittäjät ovat rakentaneet kehittäjille”. Kehittäjät suosivat yleensä avointa, käyttökelpoista, ohjelmoitavaa ja tehokasta ohjelmistoa. Tuhannet ja sitten sadat tuhannet kehityskeskittymät etsivät Ethereumia, koska lähdekoodi on ilmainen, voit rakentaa muiden rakentamille, älykkäät sopimukset ovat standardoituja ja tempatisoitavissa, ja mahdollisuudet ovat rajattomat, kun aloitat sopimusten lukitsemisen ja erilaisten tietojen liittämisen syötteet.

Uusia hajautettuja sovelluksia (dapps) kuukaudessa käynnistettiin Ethereum-lohkoketjussa.Uusia hajautettuja sovelluksia (dapps) kuukaudessa käynnistettiin Ethereum-lohkoketjussa.

Dappien tila teki valtavan palvelun ekosysteemille, kun se alkoi kaivaa dapp-sopimuksia ja sormenjälkiä GitHub-repoista paljastamalla Ethereumin kehitystoiminnan kulissien takana. Kun New York Times julkaisi “Beyond the Bitcoin Bubble” tuntui siltä, ​​että ihmiset kiinnittivät vihdoin huomiota. Bitcoin oli vain blockchain-jäävuoren huippu, ja oli vain ajan kysymys, ennen kuin muu maailma seurasi kehittäjiä.

He ajattelevat, että olet pähkinöitä

DAO

Vuonna 2016 DAO-hakkerointi ja sitä seuraava kova haarukka kiinnittivät kaikkien huomion. Jotkut ihmiset ajattelivat, että tämä Ethereum-asia oli pähkinä. Mitä tapahtui, paina sanoi, “Herättää filosofisia kysymyksiä tällaisten järjestelmien elinkelpoisuudesta”. 

Mutta kehittäjät sanoivat: “Tämä on siirtymisrituaali.”

Yhteisö aloitti työn dokumentoinnin tunnetut hyökkäykset ja taistelutestaus älykkäät sopimuskirjastot. Vaikka ei ole ollut pulaa turvallisuushäiriöt vuosien varrella hajautetut autonomiset organisaatiot ovat nyt Ethereumin ekosysteemin katkottu osa (Aragon, Moloch DAO, Legal DAO, Maker DAO), ja kovat haarukat ovat todistettu malli verkon protokollan päivittämiseen.  

Positiivinen summaajattelu

Ajattele mitä muita pähkinöitä oli ekosysteemissämme:

 • Julkisessa verkossa toimivat yritykset
 • Eri lohkoketjut toimivat yhdessä

100-vuotiaat yritykset, kuten Ernst & Nuoret käyttävät nyt nollatietotodistuksia yksityisten tapahtumaratkaisujen kehittämiseen julkisessa Ethereum-verkossa. Ja he tekevät yhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa, jotta Baseline Protocol voidaan viedä eteenpäin ja auttaa yrityksiä pääsemään mainnetiin. 

Ethereum ja Hyperledger, jotka koettiin kilpailevina DLT-aloitteina, on nyt täysin integroitu Besun, Burrowin ja Sawothin kautta. Jopa Fabric tukee Ethereumin älykkäitä sopimuksia.

Kryptosfäärin alkuaikoille ominainen maksimalistinen, yhden lohkon ketju hallitsemaan niitä kaikkia -ajattelu on pudonnut suurempana näkemyksenä toimivien lohkoketjuprotokollien suhteen. Viime kuukausien aikana olemme nähneet valtavan nousun “käärittyyn bitcoiniin” – bitcoiniin, joka on edustettuina ERC-20-merkkeinä Ethereumissa ja jotka antavat bitcoinin haltijoille mahdollisuuden osallistua hajautettuihin rahoitusprotokolliin, joita ei ole saatavana Bitcoin-verkossa. 

Asia on, että aikaisin kauaskantoisina ja teknisesti mahdottomina vaikuttaneiden varhaisessa vaiheessa ottajien positiivinen summaajattelu on nyt yhä enemmän todellisuutta. Jeff Bezos sanoo: “Keksintö edellyttää pitkäaikaista halukkuutta ymmärtää väärin.” 

He ymmärtävät sen, mutta…

ICO-kuume

Alkuvuodesta 2018 blockchain- ja Ethereum-yhteisöt olivat edelleen liikkeellä sokista, jonka 2017 oli aiheuttanut kryptosfäärin kautta. Vuoden 2017 ICO-puomi oli käynnistänyt yhden suurimmista härkämarkkinoista Ethereumin historiassa huomattavan spekulaation ja ennennäkemättömän ERC-20-merkkilähetysten takana. Puomi osoitti omakohtaisesti verkon vaikutusmahdollisuuksien voiman blockchain-tekniikan ytimessä. Useat maat – Kiina, Etelä-Korea, Marokko, Kolumbia, Singapore ja monet muut – kuitenkin antoivat kansalaisilleen joko kieltoja tai ankaria varoituksia bitcoinista, eetteristä ja muista salausvaroista.

Kun 1000 dollarin + ETH-hintojen hehku loppui ja salaustalvi laskeutui, teollisuus alkoi tarkastella ICO: n kulunutta vuotta ja laskea sen tummemmista perinnöistä. Fortune ilmoitti siitä Lähes 50% kaikista ICO-hankkeista oli jo epäonnistunut helmikuuhun mennessä. Verge julkaisi järkyttävän raportin mielenterveys ja monien Etelä-Korean tuhatvuotisten epätoivo salaushärkämarkkinoiden jälkimainingeissa.

ERC-20-tunnussopimusten luominen Ethereumille.ERC-20-tunnussopimusten luominen Ethereumille.

Nykyään Ethereum-verkossa on yli 160k ERC-20 -merkkisopimuksia. Monet luotiin alkuvuodesta 2018 ICO-puomin korkeudessa. Tämän vuoden viime kuukausina olemme nähneet, että ERC-20-merkkien luominen on alkanut kasvaa kohti vastaavaa tasoa, mutta ilman hintavaihtelua, jonka me kaikki kokimme loppuvuodesta 2017 ja alkuvuodesta 2018.

“Ethereum Killers”

ICO-puomi ja sen seuraukset tarjosivat runsaasti maaperää sadoille uusille ohjelmoitaville lohkoketjuille, joista monet sijoittivat teknologiansa Ethereumin korvaavaksi. Merkittävin näistä ”Ethereum-tappajista” oli EOS, joka julkaisi valkoisen kirjan vuonna 2017. 

Uusien lohkoketjujen ICO: n jälkeiset markkinointikertomukset keskittyivät suurelta osin Ethereumin puutteisiin: skaalautuvuus, yksityisyys, UX ja hyödyllisyys. Jotkut näistä puutteista koettiin, toiset todellisia ja toiset liioiteltuja.

Kaiken kaikkiaan Ethereum ICO -boomilla ja jälkimainingeilla oli paljon ymmärrystä tekniikasta, mutta etsivät silti pakottavia käyttötapauksia ja mahdollisuuksia. Yksi salausbuumin ja talven hopeavuori oli se, että se kannusti meitä kiinnittämään huomiota alemman tason ja ehkä paljastavampiin lohkoketjuihin hintojen ja tapahtumien määrän ulkopuolella: älykäs sopimusten käyttöönotto, hajauttaminen ja riski.

He ajattelevat, että se on lelu

Rampit ja NFT: t

Ethereumin yhteisö kehitti uusia tunnusmerkkejä, kuten ERC-721, pelaaminen ja taide nousivat hauskoiksi ramppeiksi taustalla olevaan blockchain-tekniikkaan. Ja se oli järkevää: peleissä on sisäänrakennetut mikrotaloudet ja keräilyesineet, ja lohkoketjuun sekoitettu digitaalinen taide oli helposti kaupallistettavissa olevaa ja todistettavasti aitoa. Kauppapaikat kuten Erittäin harvinainen nousi esiin digitaalista taidetta varten. Ihmiset puhuivat “makutodistuksesta”.  

CryptoKitties

Viruksen tunne, joka ensin järkytti Ethereum-verkkoa, oli vaatimaton dapp, nimeltään CryptoKitties, digitaalinen pentujen kaupankäyntipeli, joka vaikutti ristikkäiseltä Neopetsin ja futuurikaupan välillä. Joulukuussa 2017 verkon kokonaispyynnöt yli kaksinkertaistuivat, kun CryptoKittiesin hinnat nousivat kuuteen lukuun. MetaMaskin, Infuran, Grid +: n ja Axiom Zenin kehittäjien työryhmä kokoontui optimoimaan UX: ää ja tutkimaan pitkän aikavälin skaalausratkaisuja ruuhkien poistamiseksi. Yhteistyössä he tajusivat jotain syvällistä Ethereum-protokollan kehittämisestä. Kuten Alex Miller Grid +: sta totesi, “Kaikkia eetteriä omistavia kannustetaan parantamaan järjestelmää.” 

Ethereumin päivittäiset aktiiviset käyttäjätPäivittäiset aktiiviset käyttäjät (DAU) ovat noudattaneet samanlaista mallia kuin tilin kasvu. 16. tammikuuta 2018 näki eniten DAU: ita päivistä viimeisten 5 vuoden aikana, ja 723,085 yksilöllistä osoitetta oli vuorovaikutuksessa mainnetissä.

Ihmiset ymmärsivät myös, että pelaajat ja taiteilijat ajavat yrityksiä suoraan omasta Ethereum-lompakot. Kehittäjillä oli lukitsematon taloudellinen malli, jota ei ollut aiemmin ollut olemassa. He toivat rahaa pelaamiseen – nyt oli aika nähdä, pystyisivätkö he rahoittamaan rahoitusta.

Heidän mielestään se on upea lelu

DeFin nousu

On väite, että koko Ethereum on hajautettua rahoitusta (DeFi). Ytimessä lohkoketjua ylläpitää kannustettujen kaivostyöläisten verkosto, joka jatkaa resurssien käyttöä saadakseen hajautetun valuutan palkkiona. Kertynyt valuutta myydään sitten muille ihmisille ja se siirtyy ekosysteemiin.

DeFi, kuten yleisesti ymmärretään – yhdistettyinä protokollina, joilla on mahdollisuus syrjäyttää nykyajan perinteiset rahoitusvälineet -, nousi paikalle vuoden 2017 lopulla MakerDAOn julkaisemalla DAI. MakerDAO salli ETH: n lukitsemisen älykkääseen sopimukseen ja DAI-stablecoinin ottamisen vakuudeksi. Tämän hetken jälkeen Ethereum DeFi -ekosysteemi kasvoi tasaisesti MakerDAO: n hallitsemaa suurelta osin.

ETH ja WETH yhteensä lukittu DeFiinETH ja WETH yhteensä lukittu DeFi-protokolliin.

2019 oli DeFin vuosi, mutta sen vaikutus säilyi edelleen suurelta osin ihmisten kanssa, jotka olivat jo perehtyneet tekniikkaan ja olivat työskennelleet ekosysteemissä jonkin aikaa. Monet yritykset rakensivat DeFi-protokollia, mutta kaiken kaikkiaan UX tuntui alkeelliselta ja kyvyt edelleen melko rajalliset lukuun ottamatta ammattitaitoisimpia DeFi-käyttäjiä.

Vuoden 2019 alkukuukausina DeFi-ekosysteemi oli monin tavoin hiekkalaatikko, jossa Ethereumin harrastajat testasivat näitä avoimia protokollia ja todistivat hajautetun rahoituksen perustetta. Vuoden 2018 karumarkkinoiden jälkimainingeissa ETH: n haltijat ovat saattaneet tuntea olevansa varovaisia ​​”asettamaan ETH: nsa töihin” kuin HODLingin toisten härkämarkkinoiden toivossa..

Taloudelliset primitiivit ja rahalegot

Taloudelliset primitiivit ovat hajautettuja taloudellisia perusominaisuuksia ja tekniikoita, jotka muut voivat yhdistää tai rakentaa päällekkäin monimutkaisempien ja / tai erityisempien sovellusten luomiseksi. Nämä taloudelliset primitiivit ja ylhäältä rakennetut sovellukset toimivat vähän kuin legot, suosittu analogia. Rahalegot, jotka on pinottu rahalegojen päälle, jotka on pinottu useamman rahalegon päälle, luo kudotun, toisiinsa yhteydessä olevan rahoitusrakenteen, joka on sekä vahva että muokattavissa.

Nämä rahalegot saavuttivat kriittisen massan loppuvuodesta 2019, heittäen meidät vuoteen 2020 ja viemällä DeFi: n “hämmästyttävän lelun” asemasta kriittisen työkalun alkuvaiheisiin rahoitusinfrastruktuurimme uudistamiseksi..

He alkavat käyttää sitä

Ohjelmisto syö rahaa

Viisi vuotta sitten se olisi vaikuttanut outolta “Siirrä 15 biljoonaa dollaria globaalista bruttokansantuotteesta avoimen lähdekoodin ohjelmoitaviin lohkoketjuihin.” Nyt se näyttää olevan ainoa tapa tuoda nopeutta, joustavuutta, läpinäkyvyyttä ja viime kädessä luottamusta globaaliin rahoitusjärjestelmäämme, joka toimii edelleen 30-vuotiailla pankkiohjelmistoilla. 

Eteenpäin ajattelevat yritykset seuraavat kehittäjiä ja ovat investoineet Ethereumiin jo vuosia. Vuonna 2015 alkanut kumppanuutemme Microsoftin kanssa oli yksi aikaisimmista pyrkimyksistämme auttaa yrityksiä omaksumaan blockchain-tekniikka kautta Ethereum Blockchain Azure-palveluna. Enterprise Ethereum Alliance ja Hyökkääjä niistä on myös tullut arvokkaita ympäristöjä suurille laitoksille aktiivisen yhteistyön, eläinlääkärien käyttöönottovaihtoehtojen kehittämiseksi ja yhteisten yritysstandardien kehittämiseksi. 

Institutionaalinen lauma

Joten ketkä ovat tärkeimmät Ethereumia käyttävät pelaajat? Se on pitkä luettelo. Kaupan rahoituksen jättiläiset. Agritech-jättiläiset. 32 Forbes Blockchain 50 tänä vuonna projektit rakentuvat Ethereumille. Nyt voimalaitokset muuttavat sisään. Depository Trust & Clearing Corporation, joka käsittelee noin 2 miljardin dollarin arvosta tapahtumia vuodessa, ilmoitti äskettäin Ethereumiin perustuvasta digitaalisen omaisuuden hallinnan prototyypistä.

Uusia aloitteita syntyy jatkuvasti. Viime kuussa antamassaan loppuraportissa EU: n Blockchain Observatory and Forum jakoi joukkorahoitetun blockchain-aloitekartan, joka nyt kuvaa yli 700 aloitetta maailmanlaajuisesti.

EU: n Blockchain Observatory ja Forum's Global Blockchain Initiative Map.EU: n Blockchain Observatory ja Forum’s Global Blockchain Initiative Map.

Jotkut näistä hankkeista ovat edelleen hyvin tutkivia. Esimerkiksi kolmesataa vuotta vanhat keskuspankit eivät ota käyttöön blockchain-pohjaisia ​​maksujärjestelmiä yön yli. Mutta a viimeaikainen paperi Kansainvälisten maksujen pankista 80% näistä vanhoista laitoksista tutkii aktiivisesti keskuspankin digitaalista valuuttaa (CBDC). Vakiintuneet operaattorit ymmärtävät, että maailmassa, jossa on super-sovelluksia, niputettuja palveluita ja yhä digitaalisempi talous, Ethereum ei ole vain infrastruktuuri, jota he tarvitsevat suurempien liiketoimintojen tekemiseksi keskenään, vaan heidän elineensä palvelemaan 2000-luvun asiakasta. 

Plug-and-Play Ethereum

ConsenSysin tehtävä on alusta asti ollut rakentaa tarpeeksi infrastruktuuria ja työkaluja, jotta muu maailma pystyy rakentamaan uutta luottamuksellista infrastruktuuria rinnallemme. Verrataan tätä prosessia usein rakettilaivan rakentamiseen lennon puolivälissä. Panokset ovat uskomattoman korkeat, eikä nyt ole mitään pysähdyksiä. 

Kuluneen vuoden aikana olemme työskennelleet kovasti saadaksemme tuotteemme yhteen täyden pinon integroiduksi ohjelmistopaketiksi, joka tekee Ethereumista enemmän plug-and-play -ratkaisuja kuin koskaan ennen, olitpa sitten dapp-tiimi, joka tarvitsee API-käyttöoikeuden solmuinfrastruktuuriin tai rahoituslaitos, joka on valmis optimoimaan liiketoimintaprosesseja ja digitalisoimaan rahoitusvälineitä. Kerros 2 -ratkaisulla, kuten SKALE Network -muodostus ja Ethereum 2.0 horisontissa, olemme innoissamme siitä, kuinka uusi ja parannettu käytettävyys ja verkon suorituskyky avaavat kehittäjät, yritykset ja seuraavan superkäyttäjien aallon.

He eivät voi kuvitella elämää ilman sitä

Tätä lukua seitsemän vaiheen polusta suurelle läpimurrolle kirjoitetaan edelleen ja se etenee hitaasti, mutta varmasti tulevina vuosina. Tämän mittakaavan innovaatioita ei usein voida mitata vuosineljänneksinä tai jopa vuosina. Haluamme kuitenkin ajatella, että on joitain käyttäjiä – ja joitain suuria instituutioita – jotka eivät jo voi kuvitella elämää ilman Ethereumia. 

Kiitos teille kaikille ekosysteemissä tuestanne, innostuksestanne ja väsymättömästä työstänne viimeisten viiden vuoden aikana. Globaalin infrastruktuurin päivittäminen ei ole pieni saavutus, mutta se on kannattava ja erittäin palkitseva. Emme voi odottaa, miten tämä verkko näyttää viiden vuoden kuluttua. 

Pysy Ethereumin kanssa

Tilaa ConsenSys-uutiskirje. Tilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.Ethereum Q3 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q3 2020 DeFi -raportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raportti

Ethereum 2 0 PanosekosysteemiraporttiRaportti

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem -raportti

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map