Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää keskuspankin digitaalisista valuutoista

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiYritys Blockchain

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää keskuspankin digitaalisista valuutoista

Lue ConsenSys Whitepaper: “Keskuspankit ja rahan tulevaisuus”, kirjoittanut ConsenSys 24. tammikuuta 2020 Lähetetty 24. tammikuuta 2020

ConsenSys August Debouzy Blockchain -tutkimus tietoturvatunnisteiden tarjoajille

Stabiilisien rahojen – nimellisarvon säilyttävien tai fiat-valuuttojen takaamien kryptovaluuttojen – suosio on kasvanut usean viime vuoden aikana yhdessä hajautetun rahoituksen räjähdysmäisen kasvun kanssa. Suuret rahoituslaitokset ympäri maailmaa, mukaan lukien globaalit pankit, kokeilevat nyt digitaalisia valuuttoja, ja vakiomallit tarjoavat ihanteellisen pääsyradan monissa tapauksissa. 

Englannin keskuspankki on virallisesti ilmoitettu että se tutkii digitaalisen valuutan käyttöönoton mahdollisia etuja. Englannin keskuspankin virkamiehet tapaavat seuraavien pankkien kanssa tutkimusta ja keskustelevat keskuspankin digitaalisen valuutan mahdollisesta käyttöönotosta:

 •  Japanin keskuspankki
 • Euroopan keskuspankki (EKP)
 • Sveriges Riksbank
 • Kanadan keskuspankki
 • Sveitsin keskuspankki ja
 • Kansainvälisten maksujen pankki (BIS) 

Uusi julkaisu keskuspankin digitaalisista valuutoista

Davosissa vuonna 2020 ConsenSys julkaisi julkaisun, jossa esitetään käytännön ehdotus keskuspankkien digitaalisista valuutoista Ethereumin lohkoketjussa: “Keskuspankit ja rahan tulevaisuus”. 

Asiakirjassa on myös yleiskatsaus keskuspankin digitaalisten valuuttojen historiaan ja nykytilaan sekä esimerkki siitä, kuinka CBDC voitaisiin suunnitella ja rakentaa Ethereumin lohkoketjuun.

Mitä ovat keskuspankin digitaaliset valuutat? 

Keskuspankin digitaaliset valuutat ovat digitaalisia omaisuuseriä, jotka käsitellään käyttäen yhtä pääkirjaa (jaettua tai ei), joka toimii yhtenä totuuden lähteenä. Keskuspankin digitaaliset valuutat edustavat saatavaa keskuspankkia vastaan ​​samalla tavalla kuin setelit toimivat nykyään. Lopuksi valuutta on keskuspankin hallinnassa – ts. Keskuspankki valvoo ja määrittää täysin CBDC: n tarjontaa. CBDC eroaa perinteisestä kryptovaluutta-stablecoinista, jossa liikkeeseenlaskua ei hallitse pankki, vaan pikemminkin ryhmä ihmisiä. 

Valkoisessa lehdessä on yleiskatsaus CBDC: n potentiaalista ja riskeistä sekä esimerkki siitä, kuinka CBDC voitaisiin suunnitella ja rakentaa Ethereumin lohkoketjuun. Tarkoituksena on antaa lukijalle paitsi hyvä tausta tähän tärkeään aiheeseen, myös konkreettisen ehdotuksen avulla käytännön katsaus siihen, mitä CBDC: n toteuttaminen voi merkitä.

Lisätietoja keskuspankin digitaalisten valuuttojen tyypistä on julkaisussa: “Keskuspankit ja rahan tulevaisuus”.


Valkoisessa kirjassa käsitellään myös muita aiheita, kuten: 

 • Kryptovaluutat, kiinteät rahat ja digitaalisen rahan nousu
 • Johdatus keskuspankin digitaalisiin valuuttoihin
 • Digitaalisten valuuttojen edut keskuspankeille ja taloudelle
 • CDBC: n onnistuneen käyttöönoton vaatimukset
 • Ehdotettu arkkitehtuuri Ethereum-pohjaisille keskuspankkirahoille

Merkittävimpiä innovaatioita, joita olemme todistamassa tänään, ovat vakiomallit tai yksityisesti liikkeeseen lasketut kryptovaluutat, jotka on sidottu vakaaseen omaisuuteen ja joiden markkina-arvo on tänään yli 5 miljardia dollaria, sekä keskuspankin liikkeeseen laskemien digitaalisten valuuttojen rinnakkainen ilmiö CBDC: nä, jotka ovat tämän asiakirjan aihe. Bank of International Settlementin mukaan yli 70% keskuspankeista suunnittelee digitaalisen valuutan liikkeeseenlaskua lohkoketjussa. Mielestämme tämä on kehitystä, jota on syytä kiittää.

Joseph Lubin

Miksi keskuspankin digitaaliset valuutat ovat tärkeitä?

Kun istumme taloudellisen ja teknologisen vallankumouksen patinalla, suuret rahoituslaitokset ovat valmiita hyötymään paremmista rahoituspalveluista ja sisäisistä toiminnoista, jotka vähentävät kustannuksia ja parantavat tehokkuutta. Maailma, jossa CBDC: t ovat merkittäviä, parantaa globaalia rahapolitiikkaa tarjoamalla uusia työkaluja rahan saatavuuden ja lainsäädännön noudattamisen valvomiseksi. Yksityishenkilöt hyötyvät halvemmista rahansiirroista rajojen yli ja reaaliaikaisesta maksamisesta tietyille vastapuolille. Todellinen arvonluonti syntyy kuitenkin yhdistyneemmistä globaaleista järjestelmistä, jotka lisäävät rajat ylittävää innovaatiota ja yhteistyötä. 

ConsenSys-lohkoketju julkisten hyödykkeiden allokoinnissa wp cta

CBDCUutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.SähköpostiosoiteYksinomainen sisältöTäydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Digitaalisten varojen ja DeFi: n tulevaisuusWebseminaari

Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi

Mikä on Enterprise EthereumWebseminaari

Mikä on Enterprise Ethereum?

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Komgo Blockchain hyödykekaupan rahoitukseenTapaustutkimus

Komgo: Blockchain for Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map