Kuinka etuoikeuslaino tuo kiinteät korot DeFi: lle

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiCodefi

Kuinka etuoikeuslaino tuo kiinteät korot DeFi: lle

Erätuotteet ja erityisesti etuoikeuslainatuotteet ovat uusia innovaatioita, jotka tuovat kiinteät korot DeFi-pohjaisiin velkoihin. Kirjoittanut Mattison Asher 4. helmikuuta 2021 Lähetetty 4. helmikuuta 2021

Q4 2020 DEFI REPORT -blogi 3 Lataa raportti

Tämä on osa artikkelisarjaa ConsenSys Codefin Q4 2020 Ethereum DeFi -raportista. Lataa koko raportti saadaksesi lisätietoja varojen ja maksujen tokenistandardeista, NFT-kauppapaikoista, sosiaalisista ja yhteisömerkeistä, pikalainoista, käärityistä Bitcoinista ja Filecoinista, lainausprojekteista ja muusta.

Yksi DeFi: n trendi, jota on syytä varoa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä, ovat uudet erätuotteet, joiden LatoSilta ja Saffron Finance. Näitä tuotteita kohtaan on ollut huomattavaa kiinnostusta, kuten BarnBridge’s lähes osoittaa 500 miljoonaa dollaria TVL: ssä vain maatalouden sen hallintotunnus. On tärkeää huomata, että Saffron Finance -sopimuksia ei ole tarkastettu. 

Erityisesti on innovaatioita uusiin etuoikeusluototuotteisiin, jotka tulevat pian markkinoille. Mikä on erälainaustuote, saatat kysyä? Yksi suurimmista DeFi-lainojen ongelmista on, että korot ovat aina vaihtelevia, mikä tarkoittaa, että ne muuttuvat jatkuvasti. Vaikka saatat ansaita 6,7% APY lainatessasi DAI: ta Aaveen tänään, korko voi olla huomenna 10% tai 1% viikosta. Näiden vaihtuvien korkojen volatiliteetti estää kaikkia henkilöitä tai laitoksia, jotka etsivät luotettavia ja vakaita tuottoja luototustuotteistaan. DeFin innovaattorit suunnittelevat ratkaisua tähän ongelmaan: erät. Perusasteella erä toimii seuraavasti: 

  • Käyttäjät tallettavat digitaalisen omaisuutensa pooliin, johon on kiinnitetty kiinteä korko. Tämä omaisuuserä lainataan sitten lainaprotokollien kautta, kuten Aave tai Compound. 
  • Kun käyttäjä aluksi tallettaa varansa, käyttäjällä on mahdollisuus tallettaa ryhmän A osaan tai erään B. 
  • A-osan tallettajille taataan, että ne saavat kiinteän koron, joka on kiinnitetty altaaseen kiinteänä ajanjaksona. Esimerkiksi jos altaan kiinteä tuotto on 10% APY ja talletat 100 dollaria erään A, saat 110 dollaria (100 dollaria pääomaa + 10 dollaria korkoa) yhden vuoden aikana. 

Joten sinun on kysyttävä itseltäsi, kuinka kiinteä korko voidaan taata A-sarjan tallettajille, kun omaisuuserä lainataan vain vaihtuvakorkoisen protokollan avulla? Siihen astuvat B-erään tallettavat keinottelijat. B-osan tallettajat spekuloivat tosiasiallisesti, mitä heidän mielestään poolin toteutunut APY tulee olemaan. Jos toteutunut korko on yli 10% APY vuoden kuluttua, kaikki syntynyt ylimääräinen korko jaetaan B-erän tallettajille. 

Mutta mitä tapahtuu, jos toteutunut korko päätyy alempaan kuin poolissa ilmoitettu korko, tässä tapauksessa 10%? Erä A palkitaan edelleen 10 prosentilla, mutta tässä skenaariossa toteutunut korko ei kata listattua korkoa. Näin ollen erän B talletusten pääomaa alennettaisiin korvaukseksi A-osan tallettajille. Voit todennäköisesti nähdä, miksi erän B tallettajia kutsutaan nyt keinottelijoiksi!

Lainananto on vain yksi monista DeFi: ssä kehitetyistä uusista innovatiivisista tekniikoista. Lisäksi etuoikeuslainaus on esimerkki siitä, kuinka kaikki nämä innovaatiot ovat yhdistettävissä. Tämän eräluotonantojärjestelmän suunnittelijat eivät ole tulleet Compoundista tai Aavesta, mutta he rakensivat aivan uuden tuotteen olemassa olevien lainaprotokollien päälle..

Ethereumin älykkäiden sopimusten yhteensopivuuteen liittyy kuitenkin luontaisia ​​riskejä. Mitä enemmän erilaiset rahoitustuotteet luottavat toisiinsa, sitä enemmän näiden tuotteiden riskit kietoutuvat toisiinsa. Jos jokin taustalla olevista protokollista epäonnistuu, ne aiheuttavat systeemiriskin muille protokollan kanssa vuorovaikutuksessa oleville tuotteille. Salausmarkkinoiden kaatuminen 12. maaliskuuta 2020 on tuore esimerkki. 36 tunnin aikana ETH: n hinta laski jyrkästi renderöimällä MakerDAO-holvit pääsy verkon ruuhkien takia, mikä myös aiheutti hinta-oraakkelien epäonnistumisen ja lopulta maksoi käyttäjille miljoonia tappioita. 

Ovatko nämä erätuotteet toistuvia vuoden 2008 finanssikriisistä?

Ei saa unohtaa varojen jakamiseen liittyvää toista luontaista riskiä, ​​varsinkin kun otetaan huomioon asuntolainojen takaama arvopaperikriisi, joka aiheutti vuoden 2008 taloudellisen kaatumisen. Junk-asuntolainalla vakuudellisten arvopapereiden erät pakattiin uudelleen CDO: ksi ja myytiin edelleen.


Harvat ennakoivat dynamiikkaa siitä, miten nämä uudet strukturoidut tuotteet ovat vuorovaikutuksessa makrotalouden suuntausten, kuten asuntomarkkinoiden kaatumisen, kanssa. Toinen erillinen riski näiden erätuotteiden kanssa on, että ne ovat suurelta osin uudenlaisia jäsenneltyjä tuotteita muiden kuin taloudellisten asiantuntijoiden rakentama. Tuotteiden uudelleenjärjestely on uskomattoman monimutkainen käytäntö, jonka yleensä tekevät vain sijoituspankkien kalliimmat rahoitusinsinöörit. On välttämätöntä välittää vankka käsitys siitä, miten nämä DeFin strukturoidut tuotteet toimivat markkinaosapuolille, jotta vältetään merkittävä taloudellinen menetys.

Tästä huolimatta monet vuoden 2008 finanssikriisin ongelmista liittyivät siihen, että luottoluokituslaitokset luokittelevat CDO: t epätarkasti, eikä itse strukturoiduista tuotteista. Koska DeFi: ssä ei ole luokituslaitoksia, jotka luokittelevat näitä strukturoituja tuotteita virheellisesti, luokituksen epäonnistumisen riskiä ei ole tällä hetkellä. 

DeFiEthereumGovernanceLendingMetaMaskTrancheNewsletterTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map