Kuntarahoitus COVID-19-pandemian aikakaudella

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiCodefi-varat

Kuntarahoitus COVID-19-pandemian aikakaudella

Kirjoittaja Alex Kostura 11. kesäkuuta 2020 Lähetetty 11. kesäkuuta 2020

michael longmire RhBVoJnRqVg unsplash

Yhdysvaltojen osavaltioissa ja kaupungeissa on vakava puute elintärkeiden infrastruktuurien ja palveluiden rahoituksessa, mikä johtuu COVID-19-vastauksen kustannuksista, joihin liittovaltion rahoitus on puuttunut vain osittain, ja niiden perinteisten tulolähteiden vähenemisestä. Nyt on aika luoville ja harkituille ratkaisuille tulovajeiden korjaamiseksi ja tulevaisuuden suunnittelemiseksi. Ehdotamme mikro- / mini-kunnan joukkovelkakirjoja, joita Codefi Assets -digitaalialusta tukee yhtenä työkaluna, jonka kunnat voivat käyttää taseensa vahvistamiseen.

COVID-19 aiheuttaa historiallisesti äärimmäisen suuren vaikutuksen elämäämme

Laajuus ja nopeus, jolla COVID-19-pandemia on vaikuttanut elämäämme, on äärimmäinen, jopa asetettuna yli 100 vuoden taloushistoriaan. Hyvä lähde sen vaikutusten historiallisesti suhteelliselle laajuudelle on menetettyjen työpaikkojen määrä. Yhdysvalloissa, yli 22 miljoonaa ihmistä menetti työpaikkansa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla suurin ennätys laski, mikä edustaa yhtä jokaista seitsemää työllistä.

Kaavio 1: Historialliset Yhdysvaltain työllisyystiedot. Meillä on tällä hetkellä USA: n historian suurin ja nopein kokonaistyöllisyyden lasku.

Kaavio 1: Historialliset Yhdysvaltain työllisyystiedot. Meillä on tällä hetkellä USA: n historian suurin ja nopein kokonaistyöllisyyden lasku.


Samanaikaisesti valtion ja kuntien voimakkaiden puutteiden kanssa

Tämä on myös aika, jolloin harkitulla yhteisön avustuksella on suurin vaikutus tuloksiin tulevina vuosikymmeninä. Valtion ja paikallishallinnon käytettävissä olevat varat ovat kuitenkin laskussa. Kansallinen lääninliitto (NACo) arvioi a ~ 114 miljardia dollaria myynnin veroista, bruttotuloista ja muista kuluista johtuvien tulojen lasku. Tämä merkitsee läänin budjettien laskua ~ 17%. Vaikka COVID-19-vasteeseen liittyvien lisäkustannusten arvioidaan olevan ~ 30 miljardia dollaria.

Kaavio 2: Maarahoituksen lähteet ja niiden altistuminen COVIDiin liittyville vaikutuksille.

Kaavio 2: Maarahoituksen lähteet ja niiden altistuminen COVIDiin liittyville vaikutuksille.

Kriittisten etupalvelujen ja pitkäaikaisten infrastruktuuri-investointien lisäksi koulutus ja lastenhoito ovat erityisen alttiita. Yleinen harhaluulo on se, että Yhdysvaltain K-12-rahoitus tulee yksinomaan kiinteistöveroista, mutta sillä on kuitenkin liian suuri vaikutus. Vaikka on tyypillisesti totta, että valtaosa K-12-rahoituksesta tulee paikallisista ja valtion talousarvioista, Kansallinen koulutustilastokeskus Vuosien 2015–2016 tiedot viittaavat siihen, että julkiset peruskoulut ja lukiot saivat noin 8% rahoituksesta liittohallitukselta, 47% osavaltion hallituksilta ja 45% paikallishallinnolta. Kun noin 81% näistä paikallisista tuloista saadaan kiinteistöveroista, hieman yli kolmasosa (noin 36%) koulujen rahoituksesta tuli nimenomaan kiinteistöveroista.

Mutta tämä voi silti johtaa vääristyneisiin tuloksiin useista syistä. Esimerkiksi Coloradossa liittovaltion hallitus rahoittaa vain 6% K-12-koulutuksesta. Valtion tulot vastaavat kuitenkin paikallista elintasoa. Siten rahoitus on sidottu usein dramaattisesti erilaisiin elintasoihin. Esimerkiksi suhteellisen varakas Aspen käyttää 14 090 dollaria opiskelijaa kohti, kun taas Boulder käyttää 9 247 dollaria ja osa Denverin metroalueen kuluttaa vain 6 958 dollaria vuoden 2016 mukaan NPR-tutkimus.

Kaavio 3: Liittovaltion rahoitusosuus on alle 10% K-12: n kokonaisrahoituksesta Coloradossa.

Kaavio 3: Liittovaltion rahoitusosuus on alle 10% Coloradon K-12-kokonaisrahoituksesta.

Tämä ero esiintyy kaikkialla Yhdysvalloissa, ja se johtuu merkittävässä määrin paikallishallinnon kiinteistöverojen rahoituksen vuorovaikutuksesta. Jopa New Yorkin osavaltiossa, jossa on K-12-koulutuksen korkein ja homogeenisin rahoitus Yhdysvalloissa, sinulla on silti valtava valikoima, kun New Rochelle kuluttaa 18 809 dollaria opiskelijaa kohti, Highland Falls 28 198 dollaria ja Onteora 42 715 dollaria. Tämä saa uuden kiireellisyyden vuonna 2020. New Yorkin kuvernööri Cuomo aloitti vuoden ehdottamalla 3 prosentin lisäystä paikallishallinnon menoihin, jotta enemmän varoja ohjataan köyhemmille koulupiireille. Koska NY PAUSE -tilaus ja COVID-19: n tuhoiset vaikutukset etenkin pienituloisiin ja vähemmistöyhteisöihin, kuvernööri Cuomo odottaa Gates-säätiöltä apua “Kuvittele” koulunkäynti. Siitä huolimatta NY ja monet osavaltiot tarkastelevat valtavaa budjettivajetta, jota liittovaltion avustusrahoitus ei ole vielä täyttänyt. 150 miljardin dollarin koronaviruksen tukirahasto vain kunnat voivat käyttääkansanterveyden ja yleisen turvallisuuden työntekijöiden palkkakustannukset ovat maksuja palveluista, jotka on omistettu olennaisesti COVID-19-kansanterveystilanteen lieventämiseen tai niihin vastaamiseen”. Lisäksi toisin kuin liittohallitus, jolla on laaja valta painaa rahaa; 49: llä 50: stä valtiosta budjettivaatimukset ovat tasapainossa, mikä tarkoittaa, että ne eivät voi käyttää yli tuotujen tulojen.

Alhaisempien palkkioiden, verojen ja myyntiverojen aiheuttaman tulovajeen lisäksi osavaltioita haittaa myös vaihtelevasti nykyinen lainsäädäntö. Esimerkiksi, Coloradon Galaghar-tarkistus vaatii, että 45% kerätystä valtion omaisuusverosta tulee olla asuinrakennusta ja 55% kerätystä kiinteistöverosta tulee tulla kiinteistöstä.

Asuntoverot ovat melko joustavia COVID-19-pandemialle, koska ne kannetaan kiinteistöjen arvioiduista arvoista (jotka ovat tyypillisesti huomattavasti markkina-arvoja alhaisemmat ja siksi vähemmän epävakaat finanssikriisien aikana). Tämän seurauksena niiden tulovirta on vakaampi. Kaupalliset kiinteistömarkkinat ovat kuitenkin paljon epävakaampia ja voivat johtaa kaupallisten kiinteistöjen veronkannan vähenemiseen, mikä sitten edellyttää Galagher-tarkistuksen nojalla alennettua kerättyä asuntoveroa.

Kaavio 4: COVID loi kasvavan ~ 2,5 miljardin dollarin tulovajeen Coloradon budjetissa

Kaavio 4: COVID loi kasvavan ~ 2,5 miljardin dollarin tulovajeen Coloradon budjetissa

Yhdessä katsottuna Colorado odottaa nyt Menojen lasku 25% Tämä vuosi.

Vaikka liittohallitus tukee tosiasiallisesti koko taloutta, myös yritykset, se on toistaiseksi tosiasiallisesti sulkenut pois osavaltiot ja kunnat

Liittovaltion hallitus on julkaissut ennennäkemättömän $ 2Trn + -edustuksen. Samanaikaisesti Fed ilmoitti “mitä se tekee” -lähestymistavasta Amerikan talouden tukemiseksi, mukaan lukien kaikkien yritysten velkojen tukeminen, jotka luokiteltiin sijoitusluokaksi ennen COVID-19-pandemiaa. Vaikka Fed ilmoittaa voivansa tehdä niin, Fed ei ole toistaiseksi ottanut tällaista kantaa osavaltioihin tai kuntiin, ei ohjelmaa kunnallisten velkojen ostamiseen eikä muita ehdotettuja helpotuksia Coronaviruksen avustusrahaston ulkopuolella.

Lisäksi senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell totesi 23. huhtikuuta, että hän “kannattaa ehdottomasti valtioiden sallimista käyttää konkurssireittiä … emme ole kiinnostuneita ratkaisemaan heidän eläkeongelmiaan heidän puolestaan ​​… emme ole kiinnostuneita pelastamaan heitä he ovat tehneet menneisyydessä huonoja päätöksiä. “

Tämän tuloksena on saatu Bloomberg Moody / S -indeksi&P, AAA-luokitellut, 30 vuoden takaisinmaksukelpoiset kuntien joukkovelkakirjat, joiden kauppa on ~ 60 bps, levisi 30 vuoden valtionobligaatioihin. Tämä on kaksi keskihajontaa yli sen keskiarvon ~ 8 bps viimeisen vuosikymmenen aikana.

Kaavio 5: Bloomberg-indeksi AAA-luokitelluista 30 vuoden takaisinostettavista kunnallisista joukkolainoista verrattuna 30 vuoden valtionlainoihin.

Kaavio 5: Bloomberg-indeksi AAA-luokitelluista 30 vuoden takaisinmaksettavista kunnallisista joukkovelkakirjalainoista verrattuna 30 vuoden valtionlainoihin.

Lisäksi, Applen äskettäin liikkeeseen laskema 30 vuoden joukkovelkakirjalaina, jonka tuotto on 2,60%, on suunnilleen samanlainen kuin Georgia verotuksellisesti. Kuten Harley Bassman huomauttaa, “vaikka onkin varmaa, että Georgia maksaa velvoitteensa (nosta vain veroja), samaa ei voida sanoa Applesta. Muistakaamme, että Motorola, Nokia ja Blackberry tarjosivat yhdessä vaiheessa myös pakollisen puhelimen. “

Liittovaltion hallituksen moraalisen vaaran takia valtioilla ja kunnilla on selkeämmin aikaa kerätä pääomaa välittömien tarpeiden, kuten tehokkaan COVID-19-vastauksen, koulutuksen ja lastenhoidon rahoittamiseen kuin yrityksillä.

Se tulee paikallisille yhteisöille, mutta yhteisöiltä puuttuu usein skaalautuvia mekanismeja, joiden avulla ne voivat toipua verotuksellisesti itse

Ellei liittovaltion kanta muutu, paikallisten yhteisöjen on keksittävä luovia ja harkittuja ratkaisuja välttääkseen kriittisiin palveluihin vaikuttavat tulojen puutteet.

Vaikka olemme nähneet monia kohottavia tarinoita yksityisiltä lahjoittajilta, kuten Gates-säätiöltä, kriiseihin on edelleen puututtava kiireellisemmin.

Codefi voi auttaa paikallisia yhteisöjä kohdennetuissa varainhankintakampanjoissa, joissa käytetään blockchain-tekniikkaa

Joukkorahoitusalustat, kuten Kickstarter ja GoFundMe, ovat osoittautuneet onnistuneiksi yhdistämään tuote- ja lähetyslähtöiset henkilöt hankkeisiin, joista he välittävät ja haluavat tukea. Tarkastellessamme digitaalisen omaisuuden ekosysteemiä globaalisti löydämme vahvan yhteisöllisyyden tunteen ja halun auttaa paikallisesti.

Tätä silmällä pitäen olemme luoneet Codefi for Municipalities -rahoitusalustan, joka on räätälöity kunnalliseen rahoitukseen ja joka on rakennettu Codefi Assets -alustan päälle, jotta asukkaat voivat tukea ja osallistua yhteisönsä kehitykseen.

Paikallisyhteisön investoinneilla on merkittäviä parannuksia

Kuntien joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskut ovat nykyään suhteellisen haastavia sijoittaa, vaikka nimellisarvo on 5000 dollaria. Paperityö on varmasti vähemmän kuin intuitiivinen, ja se liittyy yleensä suuriin yleisiin käyttötarkoituksiin eikä projektikohtaisiin korotuksiin, jotka todennäköisesti houkuttelevat paikallista asukasta. Tämän seurauksena suurin osa paikallisista ostajista ostaa kunnan joukkovelkakirjalainoja välittäjän tai rekisteröidyn sijoitusneuvojan välityksellä. Sitä vastoin Codefi on suunniteltu kiinnittämään paljon huomiota osallistavuuteen ja helppokäyttöisyyteen tuntemalla mobiilipankkitoiminta samalla, kun silti merkitään kaikki vaatimustenmukaisuusruudut.

Kaavio 6: Sijoittajanäkymä kunnan joukkolainasta, joka tarjoaa ennakkoinvestointeja - Codefi alentaa esteitä käyttäjäkeskeisen suunnittelun avulla

Kaavio 6: Sijoittajanäkymä kunnan joukkolainasta, joka tarjoaa ennakkoinvestointeja – Codefi alentaa esteitä käyttäjäkeskeisen suunnittelun avulla

Sijoittajat ovat epäilemättä kiinnostuneita tällaisesta lähestymistavasta rahoitusteknologiaan. Esteettömyysesteiden purkaminen on luonut räjähdysmäisen kasvun käyttäjäystävällisille välittäjille, kuten Robinhoodille aktiivisempia käyttäjiä kuukausittain kuin Fidelity, Etrade, TDAmeritrade ja EdwardJones yhteensä. NuBankin kaltaisilla mobiilipankeilla on suunnilleen sama määrä kuukausittain aktiivisia käyttäjiä kuin Chase Bank, ja käyttäjien kasvu kaksinkertaistuu vuosittain verrattuna Chasen ~ 10 prosentin vuotuiseen kasvuprosenttiin. Uskomme, että kunnallisessa tilassa on vielä suurempi mahdollisuus, kun otetaan huomioon, että paikallisiin hankkeisiin tehtävillä investoinneilla on konkreettinen ja konkreettinen vaikutus asukkaiden elämään.

Digitaaliset alustat lisäävät kuntien rahoituksen avoimuutta ja luovat perustan muille mahdollisuuksille lisätä kansalaisten sitoutumista. Codefi voi auttaa asukkaita seuraamaan ja saamaan mielipiteen varojen käytöstä. Esimerkiksi ehdotetulla integroinnilla blockchain-äänestystoimintoihin joko kovalla tai pehmeällä äänestyksellä paikalliset sijoittajat voivat ilmaista mielipiteensä kaikesta Codefin kautta rahoitettavan paikallisen leikkikentän väristä laajempaan huoleen siitä, käytetäänkö varoja tehokkaasti. Alustaa voidaan käyttää myös digitaalisen identiteettiratkaisun avulla pääsyn tiettyihin tapahtumiin, katseluihin ja muihin tapoihin osallistua rahoitettuun projektiin.

Kaavio 7: Sijoittajanäkymä - Codefi tarjoaa liikkeeseenlaskijoille työkaluja paikallisten sijoittajien pitämiseksi ajan tasalla ja sitoutuneina

Kaavio 7: Sijoittajanäkymä – Codefi tarjoaa liikkeeseenlaskijoille työkaluja paikallisten sijoittajien pitämiseksi ajan tasalla ja sitoutuneina

Lisäksi kunnilla, jotka laskevat velkaa paikallisten hankkeiden rahoittamiseksi, ei usein ole suoraa yhteyttä sijoittajiinsa. Tämä vaikeuttaa sijoittajien jatkuvaa sitoutumista ja estää projektiin liittyvän tiedon levittämistä. Vastaavasti sijoittajat ovat usein suuria omaisuudenhoitajia, joihin varojen käyttö ei vaikuta suoraan joukkovelkakirjan taloudellisen tuoton ulkopuolella. Codefi tarjoaa kunnille ajantasaista sijoittajatietoa, jotta ne voivat saada paikalliset asukkaat mukaan varainhankintaan.

Kaavio 8: Liikkeeseenlaskijan näkymä - Sijoittajien hallintapaneeli. Toisin kuin vanhat alustat, kunnilla on pääsy ajan tasalla olevaan luetteloon sijoittajista ja heidän postinumeroistaan.

Kaavio 8: Liikkeeseenlaskijan näkymä – Sijoittajien hallintapaneeli. Toisin kuin vanhat alustat, kunnilla on pääsy ajan tasalla olevaan luetteloon sijoittajista ja heidän postinumeroistaan.

Lopuksi joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku on historiallisesti tarkoittanut kaupunkien joutuneen käsittelemään merkittäviä taka- ja etutoimisto-monimutkaisuuksia, jotka kustannusten, ammattitaidon puutteiden ja / tai käytettävissä olevan tekniikan puutteen vuoksi joko estivät kuntia liikkeeseenlaskemasta tai rajoittivat tarjouksen alkuperäiseen alennukseen liikkeeseenlaskut, korkean nimellisarvolainan joukkolainat ja fyysiset todistukset. Codefi automatisoi joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun ja monet back office -prosessit ja valtuuttaa siten kaupungin laskemaan liikkeeseen itse velkoja, joiden nimellisarvo on niinkin pieni kuin 100 dollaria, vaikka Codefiä voidaan yhtä lailla käyttää osana tai kokonaan takaustarjouksessa.

Kirjoittanut Emma Channing, Alex Kostura ja Tim Pusnik Jausovec

Lisätietoja siitä, miten Codefi voi auttaa kaupunkeja yhdistämään asukkaita paikallisiin projekteihin käymällä verkkosivustolla tai ottamalla yhteyttä tiimiin!

Vieraile Codefin verkkosivustolla. Keskustele meille Industry InsightUutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, niin saat uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map