Lyhyt Ethereumin historia

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiBlockchain selitetty

Lyhyt Ethereumin historia

Yleiskatsaus Ethereumin menneisyyden päivityksiin ja koviin haarukoihin silmällä tulevaa. ConsenSys 13. toukokuuta 2019 Lähetetty 13. toukokuuta 2019

lyhyt historia ethereum

Lintuperspektiivistä blockchain-tekniikkaa ei ole ollut olemassa pitkään aikaan. Vaikka peruskäsitteet (salaus, hajauttaminen, vertaisverkko & transaktiota) on tutkittu vuosikymmenien ajan, vasta Bitcoinin julkaisun jälkeen vuonna 2008 voidaan kaikkien näiden komponenttien nähdä luotettavasti yhdessä toimivan tuotteen luomiseksi. Varsinkin Ethereum on ollut käytettävissä, julkisessa muodossa vasta vuodesta 2015. Vaikka suunnitellun evoluution päivämäärät ja yksityiskohdat ovat muuttuneet, Ethereum on pitänyt kiinni suunnitelmastaan ​​päivittää jatkuvasti protokolla käytettävyyden, turvallisuuden, toimivuuden ja hajauttamisen parantamiseksi..

Äskettäisen helmikuun Konstantinopolin päivityksen myötä Ethereum on Serenityn (tunnetaan myös nimellä Ethereum 2.0) kärjessä, jonne pääsee sarjaan kovaa haarukkaa ja päivitysvaiheita, mukaan lukien ”Ethereum 1.x”. Ymmärtääksemme mihin olemme menossa, meidän on kuitenkin katsottava taaksepäin ja ymmärrettävä mistä tulimme. Tämä aikajana tarkastelee Ethereumin merkittävien (suunnittelemattomien) haarukoiden ja päivitysten historiaa valmistautuessaan sen seuraavaan kehitysvaiheeseen.

Olympic | 9. toukokuuta 2015

Ethereum-lohkoketju nousi julkisuuteen heinäkuussa 2015. Välitön askel sitä edeltävänä ajankohtana oli kuitenkin Olympic – yhdeksäs ja viimeinen todiste konseptin avoimesta testnetistä, kehittäjien käytettävissä tutkimaan, miltä Ethereum-lohkoketju näyttäisi julkaisun jälkeen. Vitalik ilmoitti 25000 ETH: n kokonaispalkinto kehittäjille, jotka viettivät aikansa verkon stressitestissä. Pyyntö oli selvä: yritä ylikuormittaa verkkoa ja tehdä “hulluja asioita valtion kanssa” saadaksesi käsityksen siitä, miten protokolla käsittelee suurta liikennettä. Kehittäjille annettiin testattavaksi neljä luokkaa: tapahtumatoiminta, virtuaalikoneen käyttö, kaivostoiminta ja yleinen rangaistus.

Raja | 30. heinäkuuta 2015

Muutaman kuukauden stressitestin jälkeen Ethereum-verkko oli valmis viralliseen julkiseen mainnetin käynnistämiseen. 30. heinäkuuta Ethereumin geneettinen lohko louhittiin olemassaoloon ja yhteisö alkoi kasvaa. Muutama kuukausi ennen Frontierin laukaisua, Vinay Gupta julkaisi muistiinpanon Ethereumin käynnistysprosessista. Jännityksen kappaleiden keskellä ovat varoituksia potentiaalisille käyttäjille. Frontier oli hänen mukaansa Ethereum “sen parhaimmillaan” ja kehittäjien tulisi olla varovaisia. Vain muutama päivä ennen Frontierin laukaisua, Stephen Taul toisti Guptan varoitus kehittäjille: “Kuten heidän kollegansa Amerikan rajalla, näille uudisasukkaille tarjotaan valtavat mahdollisuudet, mutta heillä on myös monia vaaroja.”

Frontier-protokolla sisälsi joukon keskeisiä ominaisuuksia:

  • Estä palkinto: Kun kaivostyöläiset kaivavat lohkon olemassaoloon Ethereum-lohkoketjussa, he saavat palkkion ETH: ssä. Frontier käynnistettiin lohkopalkkiona 5 ETH lohkoa kohden.
  • Kaasu: Frontierin olemassaolon ensimmäisten päivien aikana blokkikohtainen kaasuraja oli kovakoodattu 5000 kaasulla. Pohjimmiltaan tämä tarkoitti, että mitään ei voisi tapahtua verkossa. Tämä toteutettiin määrätietoisesti antamaan muutaman päivän puskuriaika, jotta kaivostyöntekijät voivat aloittaa toimintansa Ethereumilla ja jotta varhaiset käyttöönottajat voivat asentaa asiakkaansa. Muutaman päivän kuluttua kaasuraja poistettiin automaattisesti ja verkko kykeni käsittelemään tapahtumia ja älykkäitä sopimuksia tarkoitetulla tavalla.
  • Kanariansaarten sopimukset: Kanariansaarten sopimukset sisällytettiin Frontieriin ilmoittamaan käyttäjille, että tietty ketju oli huono tai haavoittuva. Kanariansaarteille annettiin joko 0 tai 1. Sopimuksille, joilla oli ongelma, annettiin 1 ja asiakkaille ilmoitettiin, jotta he eivät kaivaisi katkennutta ketjua. Pohjimmiltaan kanariansaarten ominaisuudet antoivat Ethereum dev -ryhmälle mahdollisuuden lopettaa operaatio tai tapahtuma verkossa, jos jokin alkaa mennä pieleen. Kanariansaarten sopimukset olivat voimakkaasti keskitetty, mutta välttämätön suojamekanismi Ethereumin olemassaolon alussa.
  • Käytettävyys: Kaikki kehittäjän toimet tehtiin komentoriveillä; graafista käyttöliittymää ei ollut olemassa. Verkko oli käyttökelpoinen, mutta käyttöliittymä oli karkea ja sen kyvyt rajoittuivat suurelta osin ihmisille, joilla oli tietoa ja kokemusta Ethereumista.

Talo | 14. maaliskuuta 2016

Homestead-päivitys oli Ethereum-verkon ensimmäinen suunniteltu haarukka, ja se toteutettiin 14. toukokuuta 2016 lohkonumerolla 1.150.000. Kaiken kaikkiaan Homestead-päivitys sisälsi kolme suurta parannusta Ethereumiin. Ensinnäkin se poisti kanarian sopimuksen toiminnallisuuden ja poisti kyseisen keskitetyn pisteen verkossa. Toiseksi se otti käyttöön uudet koodit Solidityssä, joka on Ethereumissa käytetty ohjelmointikieli. Viimeisenä se esitteli Mist-lompakon, jonka avulla käyttäjät voivat pitää / suorittaa ETH: ta ja kirjoittaa / ottaa käyttöön älykkäitä sopimuksia.


Homestead-päivitys oli yksi Ethereumin parannusehdotusten varhaisimmista toteutuksista. EIP: t ovat yhteisölle annettuja suosituksia, jotka sitten hyväksytään, sisältyvät verkkopäivityksiin. Homestead-päivitys sisälsi kolme EIP: tä:

EIP-2: Pääkotitalon päivitykset

EIP 2.1: Lisäsivät älykkäiden sopimusten luomisen kustannuksia transaktiolla 21 000 kaasusta 53 000 kaasuun. Kustannukset sopimuksen tekemisestä toisen sopimuksen kautta – ensisijainen menetelmä – olivat kalliimpia kuin sopimuksen luominen tapahtuman kautta. Lisäämällä kaasun kustannuksia sopimusten tekemiseksi tapahtumien kautta EIP 2.1 kannusti käyttäjiä palaamaan sopimusten luomiseen muiden sopimusten kautta.

EIP 2.2: “Kaikkia tapahtuman allekirjoituksia, joiden s-arvo on suurempi kuin secp256k1n / 2, pidetään virheellisinä. ECDSA palauttaa esikoostetun sopimuksen pysyi muuttumattomana ja hyväksyi jatkuvasti korkeat s-arvot; tämä on hyödyllistä esim. jos sopimus palauttaa vanhat Bitcoin-allekirjoitukset. ” [lähde]

EIP 2.3: Saneli, että jos sopimuksessa ei ole tarpeeksi kaasua toiminnan loppuunsaattamiseksi, sopimus “epäonnistuu” eikä luo tyhjää sopimusta. Tämä muutti tapahtuman mahdolliset tuotokset arvosta [menestys] [epäonnistunut] tai [tyhjä] vain [onnistunut] tai [epäonnistunut].

EIP 2.4: Poistettiin kannustin, jonka avulla käyttäjät pystyivät luomaan lohkoja hieman suuremmilla vaikeuksilla – toisin sanoen lohkoja, jotka todennäköisesti louhitaan. Tämä päivitys stabiloi lohkoajat 10–20 sekunnin välillä ja palautti verkon kokonaistavoiteaikaan ~ 15 sekuntia lohkoa kohden.

EIP-7

“Lisää uuden koodikoodin, DELEGATECALL at 0xf4, joka on ajatukseltaan samanlainen kuin CALLCODE, paitsi että se levittää lähettäjän ja arvon vanhemman laajuudesta alatasoon eli. luotavalla puhelulla on sama lähettäjä ja arvo kuin alkuperäisellä puhelulla. ” [lähde]

EIP-8: Tulevat päivitykset

EIP-8 oli parannusehdotus tulevaisuuden suunnitelluille verkkopäivityksille. Parannuksella varmistettiin, että kaikki Ethereumin asiakasohjelmistot pystyvät vastaamaan tuleviin verkkoprotokollapäivityksiin.

DAO-haarukka | 20. heinäkuuta 2016

Suunniteltujen Ethereum-päivitysten ja kovien haarukoiden historiassa suunnittelematon DAO-tapahtuma ansaitsee sisällyttämisen. Vuonna 2016 hajautettu autonominen organisaatio nimeltään DAO keräsi 150 miljoonaa dollaria merkintämyynnissä rahoitusta varten. Kesäkuussa DAO hakkeroitiin ja tuntematon hakkeri varasti ETH: n 50 miljoonan dollarin arvosta. Ethereumin yhteisö yleensä päätti haarautua ketjuun palauttaakseen varat alkuperäisiin lompakkoihinsa ja korjaamaan haavoittuvuuden. Kova haarukka oli kuitenkin kiistanalainen, ja jotkut Ethereum-yhteisöstä jatkoivat kaivostoimintaa ja tekivät kauppaa alkuperäisessä ketjussa. Alkuperäinen ketju – josta varastettua eetteriä ei palautettu – muuttui Ethereum Classic, joka on heikentynyt ja altistunut ajan myötä. Suurin osa yhteisöstä ja ydinkehittäjistä jatkoivat haarukan työskentelyä – varastetun ETH palautettiin alkuperäisille omistajilleen – mitä tunnemme nyt Ethereumin lohkoketjuna.

Metropolis: Bysantti | 16. lokakuuta 2017

Ethereumin etenemissuunnitelman seuraava vaihe tunnettiin nimellä Metropolis, ja se tapahtui kahdessa vaiheessa: Bysantissa ja Konstantinopolissa. Bysantti aloitti toimintansa vuonna 2017 lohkossa 4370000 ja sisälsi yhdeksän EIP: tä, mukaan lukien:

EIP 100

Mukautettu kaava eston vaikeuden arvioimiseksi setän lohkojen huomioon ottamiseksi. Uusi kaava tarjosi liikkeeseenlaskukorkolle vakauden, varmistaen, että sitä ei voitu pakottaa ylöspäin manipuloimalla setäsalkkuja.

EIP 658

Bysantin päivityksen jälkeisissä lohkoissa tapahtumakuitit sisälsivät tilakentän, joka ilmaisi onnistumisen (edustaa 1) tai epäonnistumisen (0)..

EIP 649

Vaikeuspommi on mekanismi, joka aktivoituna lisäisi uuden lohkon louhimiseen tarvittavaa energiaa (eli vaikeutta), kunnes se muuttuu mahdottomaksi eikä uusia lohkoja voida kaivaa. Tässä vaiheessa Ethereum-verkko jäätyisi. Vaikeuspommi sisällytettiin alunperin verkkoon syyskuussa 2015. Sen tarkoituksena on tukea mahdollista siirtymistä työn todistamisesta osuuden todistamiseen. Kun PoS on toteutettu, kaivostyöläiset voisivat teoriassa päättää tukea vanhaa PoW-ketjua aiheuttaen siten jakautumisen yhteisössä ja kahden erillisen ketjun luomisen – yhden sidosryhmät ylläpitävät ja toisen kaivostyöläiset ylläpitävät. Ratkaisu sille, ettei näin tapahdu, on toteuttaa vaikeuspommi, joka lopulta lopettaa kaivostoiminnan tehokkuuden ja mahdollistaa verkon täydellisen siirtymisen PoS: ään ilman kiistanalaisen haarukan uhkaa. Jääkauden / vaikeuspommin viivästyminen yhdellä vuodella ja lohkopalkinnon vähentäminen 5 ETH: sta 3 ETH: ksi

Yleiskatsaus jäljellä oleviin Bysantin EIP: iin (140, 196, 197, 198, 211, 214) löytyy täältä.

Metropolis: Konstantinopol | 28. helmikuuta 2019

Metropoliksen päivityksen toisen osan, nimeltään Constantinople, oli määrä alkaa julkaista lohkossa 7 080 000 – arvioitu tammikuun 2019 puolivälissä. 15. tammikuuta riippumaton tietoturvatarkastusyritys ChainSecurity julkaisi raportin, jossa ilmoitettiin yksi viidestä järjestelmän pääpäivityksestä voisi tarjota hyökkääjille mahdollisuuden varastaa varoja. Vastauksena raporttiin Ethereumin ydinkehittäjät ja laajennettu yhteisö äänestivät päivityksen viivästyttämisestä, kunnes tietoturva-aukko ratkaistiin. Myöhemmin samassa kuussa ydinkehittäjät ilmoittivat päivityksen tapahtuvan lohkossa 7 280 000. Lohko 7 280 000 saapui 28. helmikuuta ja Konstantinopolin kovahaarukka päivitys otettiin käyttöön. Tämän päivän Ethereum-verkosto on Konstantinopolin vaiheessa.

EIP 145: Bittinopeuden siirto-ohjeet

Lisättiin bittikohtaiset siirto-ohjeet Ethereum Virtual Machine (EVM) -ohjelmaan. Ohjeiden avulla binaaritiedon bitit voivat liikkua vasemmalle ja oikealle. Tämä parannus tarkoittaa, että älykkäiden sopimusten muutosten toteuttaminen on 10 kertaa halvempaa.

EIP 1052: Älykäs sopimusvahvistus

Älykkäiden sopimusten sallitaan tarkistaa toisiaan vetämällä vain toisen älykkään sopimuksen hash. Ennen Konstantinopolia älykkäiden sopimusten olisi vedettävä koko toinen koodi todentamiseksi, minkä suorittaminen kesti aikaa ja energiaa.

EIP 1014: LUO2

Parannettu valtion kanavien käyttöönottoa, Ethereumin skaalausratkaisua, joka perustuu ketjun ulkopuolisiin tapahtumiin.

EIP 1283: Säilytä

Alensi SSTORE-toiminnon kaasukustannuksia. Tämän alennuksen avulla tapahtumassa voi tapahtua useita päivityksiä halvemmalla.

EIP 1234: Estä palkkiot & Vaikeus pommiviiveellä

Koostuu kahdesta komponentista: Block Reward Reduction ja vaikeustasoinen pommiviive.

Estä palkkion vähennys

Kaivostyöntekijöiden palkkiot laskettiin 3 ETH: sta lohkoa kohti 2 ETH: een lohkoa kohti. Tämä vähennys tunnetaan nimellä “Kolmannistus”.

Vaikeus pommiviiveellä

EIP 1234 viivästyttää vaikeuspommin toteuttamista vielä kahdentoista kuukauden ajan, jolloin siitä äänestetään uudelleen.

Katse eteenpäin: Istanbul & Tyyneys

Tulevaisuudessa Serenity on mahdollinen kohde Ethereum-lohkoketjulle, mutta ei ennen Istanbulin kovaa haarukkaa ja “Ethereum 1.x.” -sarjaa. Istanbulin haarukka määritetään suurelta osin päätöksellä ProgPoW: n ympärillä. Seesteisyys määritetään siirtymällä Proof of Workista Proof of Stake, mutta se sisältää muita tärkeitä päivityksiä. Erityisesti Beacon-ketjun, Shardingin käyttöönotto ja siirtyminen Ethereumin virtuaalikoneesta (EVM) Ethereumin maustettuun verkkokokoukseen (eWASM). Kaikki Serenityn päivitykset toimitetaan vaiheittain, ja tuona aikana Ethereum 1.x: n parannuksia jatketaan alkuperäisen PoW-ketjun jatkumisen varmistamiseksi. Pidä silmällä seuraavaa artikkelia tulevista kovahaarukoista ja seesteisyydestä.

***
Haluatko viedä blockchain-koulutuksesi seuraavalle tasolle?

Tutustu meidän blockchain-kurssit →

Tilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.Ethereum Q3 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q3 2020 DeFi -raportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raportti

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map