Palkinnot ja seuraamukset Ethereum 2.0: sta [vaihe 0]

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

HomeBlogCodefi Aktivoi

Palkinnot ja seuraamukset Ethereum 2.0: sta [vaihe 0]

mennessä James Beck 2. maaliskuuta 2020 Lähetetty 2. maaliskuuta 2020

Kuva iOS: stä

Johdanto

ConsenSys Codefi rakentaa kaupan ja rahoituksen blockchain-käyttöjärjestelmää auttaakseen globaaleja markkinoita siirtymään kohti “Finance 2.0” -ohjelmaa. Kriittinen osa tätä pyrkimystä on mahdollistaa sellaisten luontaisesti digitaalisten omaisuuserien luominen ja käyttö, jotka kannustavat maksimaalisesti hajautettuja verkkoja toimimaan luotettavasti uusien rahoitustuotteiden ja markkinoiden selkärangana. Ethereum 2.0: n käyttöönotto ja siirtyminen panoskiinteistöihin on meille etusijalla, ja olemme iloisia voidessamme jakaa kokemuksiamme, asiantuntemustamme ja paljon muuta näistä aiheista, mukaan lukien tässä symbolinen taloustiede.

Ethereum 1.0: n valtava kysyntä on joskus johtanut ei-toivottuihin käyttökokemuksiin, kuten pitkiä odotuksia tapahtumien sisällyttämiseen ketjuun ja epävakaita kauppamaksumaksuja. Massiivinen skaalautuvuus – kyky käsitellä tuhansia tapahtumia sekunnissa eikä nykyisiä noin 15 tapahtumia sekunnissa – on jo pitkään ollut osa Ethereumin suunnitelmaa.

Olemme nyt Ethereum 2.0: n lanseerauksen ensimmäisessä vaiheessa – vaiheessa 0. Kun kaikki 2.0: n vaiheet on täysin toteutettu, tapahtumien määrä paranee dramaattisesti. Kaksi suurta päivitystä Ethereum-koodissa tekisi tämän mahdolliseksi: sirpoutuminen ja panosnäyttö. Tämä päivitys johtaa verkostoon, jossa on uudistettu taloustiede, yksimielisyys ja toimintamekanismi, jonka selitämme tarkemmin alla.

Motivaatio

Ethereum 1.0 on työn todistava lohkoketju: Lohkon lyömiseksi kaivostyöläiset ratkaisevat palapelin todennäköisyydellä, joka on verrannollinen heillä olevaan hashrateen ja kääntäen verrannollinen ketjun vaikeuteen. Jos kaivosmies onnistuu, se saa palkkion 2 ETH plus transaktiopalkkiot. Siinä kaikki. Tutkimalla viimeisen lohkon vaikeutta voit arvioi verkon hashrate, mikä puolestaan ​​kertoo sinulle, mitkä ovat kertoimesi seuraavan lohkon saamiseksi, jolloin voit ennustaa maksusi.

Ethereum 2.0 on hiukan teknisempi tässä osastossa.

Jos saavut tänne ja haluat vain kirjekuoren viitteen, siirry kohtaan ”Hyödyllinen arvio verkon liikkeeseenlaskusta”.


Tämän asiakirjan tarkoituksena on antaa lukijalle yleiskatsaus Ethereum 2.0: n panoksen todistamiseen liittyvästä toteutuksesta sekä sen palkitsemis- ja rangaistusjärjestelmästä. Jaamme kannustimet yhteenvetoon, jossa arvioidaan nopeasti, mikä voisi olla osuuden ROI, tiettyjen oletusten perusteella. Viimeistelemme simulaation teaserilla, jonka Codefi Staking-as-a-Service -tiimi rakentaa saadakseen tarkemman käsityksen tästä aiheesta.

Rehellinen Validator

Jos suoritat yhden tai useamman maksun tilille talletussopimus Eth1-ketjuun sijoitettuna, jonka summa on yhtä suuri tai suurempi kuin 32 ETH, voit pätevöityä Eth2 Beacon -ketjun validoijaksi.

Vahvistimen panokseen lisäämisen määrää ei ole rajoitettu. Yläraja on kuitenkin – nimittäin tehokas tasapaino, asetettu 32 ETH – mikä on todellinen määrä, joka lasketaan sen vuorovaikutuksille Beacon-ketjussa. Toisin sanoen saldosi voi olla jopa 1000 ETH, mutta palkkiot ja rangaistukset ovat tosiasiallisen saldosi funktio, joka on enintään 32 ETH.

Toisaalta, jos rangaistukset vaikuttavat vahvistajaasi ja sen saldo laskee alle 16 ETH: n, se laukaisee ns. väkivaltainen (tai tahaton) poistuminen.

Niin kutsuttu rehelliset validoijat toimii hyvin suunnitelluilla asiakkailla Beacon-ketjun eritelmien mukaisesti välttäen virheellisestä äänestyksestä määrättäviä rangaistuksia. Tai mikä voisi olla pahempaa, leikkaamalla protokollan väärinkäytöksiltä.

On tärkeää mainita se rangaistuksen saaminen ei ole sama kuin leikkaaminen: Ensin mainittu tarkoittaa vain vahvistajan tasapainon laskua johtuen esimerkiksi väärästä äänestyksestä (tiettyjen parametrien rajoissa) tai offline-tilassa. Vahvistin, joka on kiinni pilkuttavalla todistuksella, poistetaan voimakkaasti Beacon-ketjusta, ja sen saldo rangaistaan ​​kullakin aikakaudella ajanjaksolla, jona se on poistumisjonossa..

Lohkomarkkinoinnista ja konsensuksesta Ethereum 2.0: ssa

Beacon-ketjun virtaus on rakennettu aikayksikköön, jota kutsutaan aukko. Kuten sydämenlyönti – 12 sekunnin välein – validoija valitaan lohkoehdottajaksi. Kun lohko on lyöty ja levitetty, validoijien todistuskomitea äänestää, että tämä lohko on osa kanonista ketjua.

Beacon-ketjun komiteoiden tarkoituksena on jakaa validoijat siten, että kukin voi äänestää kerran per aikakausi (joka 32 paikkaa). Valiokuntien validoijat juoruttavat keskenään ja mahdollistavat todistusten yhdistämisen.

Jos aikavälin aikana ei ole ehdotettua lohkoa, se tunnistetaan a ohitettu paikka. Tässä tilanteessa uudet ehdotukset tai todistukset perustuvat viimeiseen lohkoon, joka on saatavilla entisestä lähtöpaikasta.

Ehdottaja valitsee minkä lohkon yli se suorittaa tilansiirtymän uuteen kanoniseen pää ketjun. Nämä vaalit tehdään algoritmin avulla LMD GHOST -haarukan valinta: Menettely valitsee haarukan, jonka yli vastaanotetuissa äänissä on rekursiivisesti suurin painoarvo. Kun validoijat todistavat tämän lohkon, he itse asiassa äänestävät tämän haarukkavalinnan puolesta.

Saadakseen lopullisuuden lohkoketjulle, toisin sanoen varmuuden siitä, että valtiota ei voida kääntää, rehelliset validoijat käyttävät Eth2-toteutus / Casper lopullisuus-gadget (FFG), antaen todistuksissaan kaksi ylimääräistä ääntä: Yksi viimeisimmän perustellun ajanjakson (lähde) ja yksi viimeisimmälle aikakaudelle (kohde).

 

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

 

Kohteessa jokaisen aikakauden alku, todistukset lasketaan. Jos ylimäräosa (kaksi kolmasosaa) on olemassa, viimeisin perusteltu aikakauden tarkistuspiste siirtyy ajassa eteenpäin, ja tiettyjen sääntöjen mukaan viimeistely saavutetaan joko edelliselle aikakaudelle tai sen edeltäjälle.

Jos järjestelmä ei ole saavuttanut lopullisuutta useissa aikakausissa (4 nykyisen erittelyn mukaan), kaikki majakkaketjun validoijat osuvat toimettomuusrangaistus.

Täällä on paljon purettavaa! Jos haluat tutkia tarkemmin yksityiskohtia, parhaat viitteet ovat Gasper (kuten GHOST + Casper) -paperissa (Buterin et ai.), Varsinainen ketjun erittelyt vaiheessa 0 (Ethereumin säätiö), Vaihe 0 ihmisille (Danny Ryan), ja majakkaketjun ethereum-selittäjä, joka sinun on ensin luettava (Joseph Chow).

Palkinnot ja rangaistukset

Slash

Oleminen viiltää tarkoittaa, että validator on pakko poistua majakkaketju tulevaisuudessa, saamalla useita rangaistuksia, kunnes se lähtee.

Validointilaite voi saada kauttaviivan kolmella tavalla:

 1. Olemalla a ehdottaja ja allekirjoita kaksi erilaista majakkalohkoa samalle paikalle.

 2. Olemalla todistaja ja allekirjoita todistus, joka “ympäröi” toista.

 3. Olemalla todistaja ja allekirjoittamalla kaksi erilaista todistusta, joilla on sama tavoite.

Kaikissa näissä tapauksissa rikoksentekijä on kiinni, jotta leikkausprosessi voidaan käynnistää. Ilmoittajan vahvistaja luo ja levittää tietyn rikoksen sisältävän viestin, jotta ehdokas sisällyttää sen lohkoon. Sekä ehdottajalla että ilmiantajalla on oikeus palkkioon.

Se ei ole täysin selvää eritelmässä, mutta vaiheessa 0 vain ehdottaja saa ilmiantajan palkkion – tuo on, ehdottaja saa koko palkkion (8/8 siitä).

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Oletukset

 • Jatkuva MIN_SLASHING_PENALTY_QUOTIENT = 32

 • Jatkuva WHISTLEBLOWER_REWARD_QUOTIENT = 512

 • Jatkuva PROPOSER_REWARD_QUOTIENT = 8

Rikoksentekijästä tulee kaistaleeksi vahvistin, ja hänelle määritetään nostettava aikakausi 36 päivää (8192 aikakautta) tulevaisuudessa.

Lisäksi kauttaviivainen vahvistaja vastaanottaa

 1. A vähimmäisrangaistus tällä hetkellä ehdottaja sisällyttää ilmoituksen sanoman lohkoon

 2. Rangaistus jokaisen aikakauden alku, pää- / FFG-äänten puuttumisesta, kunnes vahvistaja poistuu poistumisjonosta

 3. A erityinen rangaistus käytetään puolivälissä hetkestä, jolloin ilmiantajan viesti sisältyy lohkoon, ja senhetkellä, jolloin viiltämä rikoksentekijä voi vetäytyä.

Tämä erityisrangaistus on verrannollinen siihen, kuinka monta muuta validointia on myös leikattu ajanjakson aikana. Enimmäismäärä voi olla yhtä suuri kuin koko rikoksentekijän todellinen saldo.

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Oletukset

 

Näyttökuva 2020-03-02 klo 19.47.04 PM.png

 

 • Jatkuva MIN_SLASHING_PENALTY_QUOTIENT = 32

 • Jatkuva BASE_REWARD_FACTOR = 64

 • Jatkuva BASE_REWARDS_PER_EPOCH = 4

 • Jatkuva EFFECTIVE_BALANCE_INCREMENT = 1

Epoch-käsittely

Kohteessa jokaisen aikakauden alku (joka 32 paikkaa, paitsi GENESIS), tapahtuu useita asioita, mukaan lukien

 1. Ketjun perustelu ja viimeistely

 2. Palkintojen ja rangaistusten osoittaminen todistajille

 3. Validointirekisterin päivitys

 4. Erityinen rangaistusrangaistus (katso yllä) ja

 5. Joitakin lopullisia päivityksiä (lasketaan tehokkaat saldot, palautukset jne.)

Validatorilla on oltava aktiivinen status edellisellä aikakaudella saadaksesi palkintoja ja / tai rangaistuksia. Siirtymiseen saakka kaatuneet vahvistajat osallistuvat myös tähän prosessiin, jossa heitä rangaistaan ​​vain FFG-vastaavuusluokissa.

Jos validointilaite on ollut aktiivinen edellisellä aikakaudella, mutta ei äänestänyt, se tulee rangaistaan FFG: n äänten vastaavuudesta. Vahvistimia ei leikattu offline-tilassa.

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Oletukset

 

Näyttökuva 2020-03-02 klo 19.47.04 PM.png

 

 • Lopullisuuden viive = Edellinen aikakausi – Viimeinen aikakausi

 • Todistussaldo = erittelemättömän todistajan saldon summa

 • Jatkuva BASE_REWARD_FACTOR = 64

 • Jatkuva BASE_REWARDS_PER_EPOCH = 4

 • Jatkuva PROPOSER_REWARD_QUOTIENT = 8

 • Jatkuva MIN_EPOCHS_TO_INACTIVITY_PENALTY = 4

 • Jatkuva INACTIVITY_PENALTY_QUOTIENT = 2 ** 25

 

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

 

Hyödyllinen arvio verkon liikkeeseenlaskusta

Hyödynnetään äskettäin hankittua tietämystämme palkkioiden ja rangaistusten kirjekuoriarvion tuottamiseksi yhden mielivaltaisen aikakauden. Haluamme tehdä siitä yksinkertaisen ja aloittaa vain kahdella parametrilla.

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Ensimmäinen on itsestään selvä, kun taas jälkimmäinen voidaan nähdä todennäköisyydeksi, jonka satunnaisesti valittu validoija voi osallistua majakkaketjuun (sen isäntäkone on päällä), jolla on toimiva Internet-yhteys tai muita tekijöitä.

Jos oletamme, että kaikki majakaketjun validointilaitteiden tasapaino ja tehollinen tasapaino ovat yhtä suuret kuin 32 ETH, ja käytämme yllä olevaa online-todennäköisyyttä

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Nyt olemme olosuhteissa laskea seuraavat palkkiot ja rangaistukset jokaiselle validatorille

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Kahden viimeisen kannustimen parissa on työskenneltävä vähän: Lohkotodistajien oletetaan olevan online-validoijat aikavälissä, tasaisesti jakautuneet koko aikakaudelle; Todistajan kannustin, me teemme yhdistää geometrinen sarja jonka saamme määritettyä odotetun arvon todennäköisyyspuun, koska tämä palkkio on kääntäen verrannollinen korttipaikkojen eroon, se sisältyy todistukseen.

Näemme, että ehdokkaan kannustin ylittää suuressa määrin muut määrät. Muistakaamme, että kussakin paikassa on valittu yksi ehdottaja majakkaketjun kaikkien validointilaitteiden joukosta, mikä tekee todennäköisyydestä tulla pienemmäksi kokonaispanoksen kasvaessa. Toisin sanoen aikakaudella, vain 32 N validoijasta tulee ehdottajiksi.

Huomaa myös, että emme tee mitään oletuksia tai laskelmia leikattuista validoijista ja heidän ilmiantajistaan ​​eikä toimettomuusviiveestä.

Jos me moninkertaistua yksittäiset arvot, jotka saadaan vastaavalla määrällä online- tai offline-validointilaitteita, ja lisäämällä ne, saavutamme arvion annetuista alkuperäisistä olosuhteista syntyvälle määrälle.

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Eli noin 1,25 ETH / aikakausi (6,4 minuuttia) 500 000 ETH: n kokonaispanoksesta ja olettaen, että todennäköisyys verkossa on 95%.

On houkuttelevaa mennä, laskea ja kartoittaa – 95% online-todennäköisyydellä – ETH: n määrä, joka syntyy aikakaudella eri panoksilla.

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Lähde: ConsenSys Codefi -analyysi

Käärimistä

Pitäisikö meidän sitten vain mennä eteenpäin ja kertoa saatu määrä aikakautta kohti, antaa vuosittain arvio?

Ennen vastaamista Joo, Tarkastellaan seuraavia tekijöitä:

Saldo

ETH: n luomiseen kullakin aikakaudella on monia eri tapoja. Esimerkiksi, jos vahvistaja saa palkintoja tehokas tasapaino yläraja (eli 32 ETH), kaikki nämä ylittävät varat eivät vaikuta seuraavan aikakauden laskelmiin. Myös johtuen hystereesi tosiasiallisiin saldoihin sovellettuna, osa ETH: sta on tosiasiassa “kadonnut” jokaisessa validoijassa.

Harkitse myös, mitä tapahtuu, kun validoijat ovat poistettu johtuen vähimmäismäärän (16 ETH) säilyttämisestä, kun validoijat ovat aktivoitu koska uudet talletukset maksetaan Eth1-talletussopimukseen tai kun sidosryhmät käynnistävät vapaaehtoiset poistumiset.

Slash

Slashing-toiminnot ovat hyväksi ajaksi ei-triviaalia mallinnukseen. Ensinnäkin Eth2-asiakaskehittäjien ja panostuspalveluiden on opittava välttämään olosuhteiden leikkaamista. Toisaalta voimme vain arvata, mikä on rehellisten pelaajien osuus järjestelmässä; Vai löydetäänkö, lähetetäänkö heidän rikkomuksensa ja sisällytetäänkö ne lohkoihin?.

Todennäköisyydet

Olemme jo koskeneet aihetta rehellisten pelaajien osuudesta ja kertoimista ilmiantajan julkaisemiselle. Ajatelkaamme myös erilaisia ​​tapoja, joilla voimme mitata ja arvioida, että solmu on verkossa, hyvin yhteydessä ja toimii oikein. Että sen todistukset kootaan ja sisällytetään ajoissa tai saadaan näkymä lähtöpaikasta, jonka enemmistö näkee.

Majakkaketju on a monimutkainen adaptiivinen järjestelmä. Vaikka saisimme täydellisen ymmärryksen jokaisesta sen osasta, ei ole taattua, että saisimme täydellisen käsityksen kokonaisuudesta.

Minkä tahansa aiheen hallitseminen alkaa valitsemalla metodologiat ja työkalut tehtävää varten. Tekijä mallinnus ja simulointi vahvistajan näkökohdat ja sen vuorovaikutukset ketjussa – useissa alkuolosuhteissa, olettamuksissa ja rajoituksissa – meidän pitäisi pystyä rakentamaan käsitys tämän panostodistuksen toteutuksen monimutkaisuudesta.

Kiitokset

Kirjoittanut Herman Junge, arkkitehti ja tekninen johtaja ConsenSys Codefin Staking-as-a-Service-alustalle.

Kiitämme Joseph Chow’ta, Ben Edgingtonia, Sylvain Laurentia, Diederik Protolambda Loerakkeria, Tim Lowea, Danny Ryania, Alex Stokesia ja Kuhan Tharmanantharia käsikirjoituksen kommenteista..

Haluatko oppia lisää panoksesta palveluna? Ota yhteyttä ConsenSys Codefiin täällä.

Hajautetut verkot DeFiEthereum 2.0Industry InsightNewsletterTilaa uutiskirjeemme, niin saat uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map