Singapore, Etelä-Afrikka ja Filippiinit rakentavat älykkäämpiä rahaa

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiYritys Blockchain

Singapore, Etelä-Afrikka ja Filippiinit rakentavat älykkäämpiä rahaa

Project i2i, Project Ubin ja Project Khokha osoittavat, kuinka kansat ja pankit ympäri maailmaa toteuttavat blockchain-ratkaisuja. – ConsenSysJoulukuu 9, 2019 Lähetetty 9. joulukuuta 2019

singapore etelä-afrikka filippiinit sankari

Ihmisten, yritysten ja pankkien väliset maksut kehittyvät ennennäkemättömällä nopeudella. Suoritamme päivittäisiä kontaktittomia maksuja, siirrämme rahaa ystäville puhelimellamme olevan sovelluksen avulla ja maksamme laskuja verkossa. Suurin osa vuosituhannen ikäisistä ei ole koskaan käyttänyt paperisekkiä, ja tämän prosentin voidaan odottaa, ettei seuraava sukupolvi käytä lainkaan käteistä. 

Hallitukset ympäri maailmaa ovat alkaneet tunnustaa tämän muiden maiden kanssa Singapore ja Hong Kong, suunnitelmien tekeminen rahattomaksi yhteiskunnaksi. Yrityksille ja pankeille uusi normi on rahansiirto digitaalisesti sekä kotimaassa että rajojen yli. Kehityksen jatkuessa kysyntä paremmalle järjestelmälle, joka on tehokas, turvallinen ja vaatimustenmukaisempi. Pankkialan kustannukset suurimman luotettavuuden, saatavuuden ja sietokyvyn tarjoamisesta hyökkäyksiä tai laitteiden vikoja vastaan ​​ovat korkeat. Maksujen täsmäytys on edelleen tehotonta, ja epäilyttävistä liiketoimista ilmoittamisen taakka laskeutuu pankkeihin, mikä tekee niiden toiminnasta kalliiksi.

Toinen nykyisten rahoitusjärjestelmien parannusalue on sen tehokkuus selvitykseen kuluvan ajan suhteen. Siirtojen ja maksujen suorittaminen voi kestää päiviä, mistä aiheutuu suuria yleiskustannuksia. Esimerkiksi kun ostat tai myyt rahoitustuotteita, kuten osakkeita, kyseisten rahoitustuotteiden omistusoikeus tai laillinen omistus vaihdetaan rahaksi. Tätä vaihtoa kutsutaan selvitykseksi ja Australian pörssi, tämä tapahtuu vasta 2 päivän kuluttua kaupan tapahtumisesta. Tätä prosessia kutsutaan toimitukseksi vastaan ​​maksu (DvP). On vaikea uskoa, että vuonna 2019 maksun suorittaminen vie vielä päiviä, kun taas muut kuin rahoitustuotteet ja palvelut voidaan toimittaa välittömästi.

Nämä ovat vain joitain tekijöitä, jotka johtivat lohkoketjuteknologian luomiseen, joka synnytti kryptovaluutan, kuten Bitcoin ja Ethereum. Avain osa blockchainista, joka mullistaa maksut, on tokenisointi. Vaikka useimmat ihmiset ovat alkaneet ymmärtää kryptovaluutan käsitettä, tokenisointi on monille edelleen hyvin uutta. Lohkoketjussa token on digitaalinen esitys arvoyksiköstä. Tämä arvoyksikkö voidaan osoittaa minkä tahansa digitaalisen omaisuuden tai reaalimaailman digitaalisen esityksen arvoon. Toisin sanoen se mahdollistaa yksinkertaisen ja tehokkaan omistajuuden todentamis- ja siirtojärjestelmän rakentamisen. Tunnuksia on pääosin kahta luokkaa, suojaustunnuksia ja apuohjelmatunnuksia.

Turvakoodit edustavat omaisuutta, kuten osallistumista todellisiin fyysisiin taustalla oleviin henkilöihin, yrityksiin tai tulosvirtoihin tai oikeutta osinkoihin tai korkomaksuihin. Tähän sisältyy fyysisten omaisuuserien ottaminen ja niiden arvon sijoittaminen lohkoketjuun jakamalla kokonaisarvo kryptografisesti suojatuiksi edustavan arvon digitaalisiksi rahakkeiksi. Hyvä esimerkki on yrityksen rahoittaminen, samanlainen kuin mitä osakkeet tekevät tänään, paitsi että kaikki tehdään blockchainissa.

Apuohjelmakoodit tarjoavat pääsyn tuotteisiin ja palveluihin, jotka projekti käynnistää tulevaisuudessa. Ne antavat haltijoille oikeuden käyttää verkkoa ja äänestää. Niitä käytetään yleensä rahoituksen keräämiseen ja sisäisen talouden rakentamiseen järjestelmän sisällä. Kaksi hyvää esimerkkiä aputunnisteista ovat Power Ledger ja Grid+. 

Power Ledger on australialainen blockchain-pohjainen alusta, joka mahdollistaa hajautetun uusiutuvan energian kaupan. Virtakirja äskettäin ilmoitti kumppanuudesta BSES Rajdhani Power Limitedin (BRPL), Delhin suurimman sähkönjakeluyhtiön, kanssa kokeilemaan vertaisverkkosähköjärjestelmää. Tämän kokeilun aikana asukkaat, joilla on katolla olevat aurinkopaneelit, voivat tuottaa tuloja myymällä ylimääräistä aurinkoenergiaa naapureille. Tämä voi johtaa halvempaan uusiutuvaan energiaan alueen kuluttajille ja tuloihin niille, joilla on aurinkoa kotona. 

Ruudukko+ antaa asiakkaille mahdollisuuden leikata hinnoittelu antamalla asiakkaille pääsy tukkuhintoihin, mikä on mahdollista käyttämällä Ethereum-lohkoketjua. Sisään 2017, Grid + loi rajoitetun 300 000 000 GRID-rahakkeen. Jokainen tunnus voidaan lunastaa oikeukseksi ostaa 500 kWh sähköä suoraan tukkuhintaan ilman lisämaksuja. Nämä rahakkeet liikkuvat vapaasti Ethereum-alustalla, ja kuka tahansa voi alkaa ostaa ja lunastaa niitä.

 

Projekti Ubin Singaporessa

ProjectUbin Booth

Singaporen rahoituslaitokset tunnustetaan tehokkuudestaan. Kansallisuusvaltion julkinen politiikka viedään suunnitelmaksi muille keskusjärjestelmille ympäri maailmaa. Singaporen rahaviranomainen (MAS) on myös ottanut johtavan majatalon, jossa tutkitaan hajautetun kirjanpitotekniikan mahdollisuuksia rahoitus- ja pankkisovelluksissa.

MAS oli yhteistyössä useiden rahoituslaitosten ja yritysten blockchain-teknologiayritysten kanssa luodakseen Project Ubinin. Se otti onnistuneesti käyttöön reaaliaikaiset bruttoratkaisujärjestelmät (RTGS), joissa on tapahtumien täydellinen yksityisyys ja selvitys lopullisuudesta, samalla kun estettiin yksittäiset epäonnistumiset. Project Ubin kuvitteli Singaporen institutionaalisen infrastruktuurin tehokkaasti toteuttamalla blockchain-alustoja.

Kokeilemalla tekniikoita, joilla pyritään lisäämään läpinäkyvyyttä ja parantamaan tehokkuutta, MAS osoittaa, että se on valmis varmistamaan vakiintuneet prosessinsa. MAS on käynnistänyt monivaiheisen harjoituksen yhteistyössä kansainvälisten pankkien, hajautettujen pääkirjatekniikoiden ja lohkoketjujen tarjoajien kanssa. Käynnistämällä Project Ubinin, MAS vahvistaa heidän oikeutettua asemaansa pankkiinnovaatioiden ja alan johtajuuden kärjessä. 

”DLT on osoittanut potentiaalia tehdä rahoitustapahtumista ja prosesseista avoimempia, joustavampia ja edullisempia. Projektin tarkoituksena on auttaa MAS: ta ja teollisuutta ymmärtämään paremmin tekniikkaa ja mahdollisia etuja, joita se voi tuottaa käytännön kokeilujen avulla. Tämän tarkoituksena on lopulta kehittää yksinkertaisempia ja tehokkaampia vaihtoehtoja nykypäivän järjestelmille, jotka perustuvat digitaalisen keskuspankin myöntämiin rahakkeisiin. ” – Singaporen rahaviranomainen

Toisen vaiheen aikana MAS teki yhteistyötä ConsenSys Solutionsin ja JP Morganin Quorum-alustan kanssa. Yhdessä he osoittivat menestyksekkäästi, kuinka tokenoitu Singaporen dollari voisi toimia päivittäisenä pankkien välisenä ratkaisuna. Tavoitteena oli parantaa tapaa, jolla liiketapahtumat selvitetään nykyiseen järjestelmään verrattuna, jossa ne asetetaan jonoon ja nettoutetaan säännöllisesti. Projektissa todettiin, että testatut alustat voisivat toimia perustana hajautettuihin pääkirjapohjaisiin RTGS-järjestelmiin. Vaiheen 2 lopussa MAS tarjosi avoimen lähdekoodin pääsyn koodiin ja harjoituksen tukitietoihin. Etelä-Afrikan varantopankki (SARB) hyödynsi tätä tietoa ja jaettua kooditietokantaa Khokha-projektin rakentamiseen. 

Todistettuaan, että blockchain-tekniikka toimii pankkien välisessä ratkaisussa, Project Ubin siirtyi yhteen blockchain-verkkojen yhdistämiseen. Vaihe 3 (Delivery-versus-Payment) oli SGX: n kanssa projekti, joka kehitti valmiuksia tokenoitujen digitaalisten valuuttojen ja arvopaperivarojen samanaikaiseen vaihtoon ja lopulliseen maksamiseen eri blockchain-alustoilla. Kyky suorittaa nämä toiminnot samanaikaisesti parantaa toiminnan tehokkuutta ja vähentää toimitusriskejä.

Vaihe 4 (Payment-versus-Payment) tarkastelee blockchain-maksuverkkojen liittämistä rajatylittäviin maksuihin. Vaihe 4 alkoi yhteistyössä Kanadan keskuspankin ja Englannin keskuspankin kanssa teknologia-magneettisen katsauksen olemassa olevista maksumalleista ja uusista vaihtoehtoisista malleista, jotka voisivat parantaa rajatylittäviä maksuja ja maksuja. Sitten se jatkoi teknisenä kokeena yhdistää Ubinin ja Jasperin kokeelliset kotimaiset maksuverkot Kanadan keskuspankin kautta rajatylittäviin maksuihin. Projekti osoitti kyvyn yhdistää nämä kaksi verkkoa ja sallia maksu-vastaan-maksu (PvP) -ratkaisu ilman luotettavan kolmannen osapuolen tarvetta toimia välittäjänä.

Hanke on nyt viidennessä vaiheessa – vaihe V. Tässä vaiheessa keskitytään monivaiheen maksumallin kehittämiseen, joka on yksi vaiheessa 4 kuvattu vaihtoehtoinen malli, teollisuuden testaamiseksi kaupallisilla sovelluksilla. Tämä vaihe vie askeleen pidemmälle kuin tekniset kokeilut, tutkitaan ja ymmärretään laajemmat ekosysteemin edut sellaisten liiketoimintamahdollisuuksien mahdollistamisesta, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia tai kustannustehokkaita. Vaihe V -verkko tarjoaa liitäntärajapinnat muille DLT-verkoille saumattomasti yhdistettäviksi ja integroitaviksi tarjoamalla lisäominaisuuksia sellaisten käyttötapausten tukemiseksi, kuten DvP, jossa on vaihto, ohjelmallinen escrow ja ehdolliset maksut kaupalle ja kaupalle. 

 

Khohka-projekti Etelä-Afrikassa

2a37479bf1a843ba88ddd3c174a14843

SARB, yhdessä seitsemän liikepankin kanssa, käytti Ethorumin yritystason Quorumia luomaan lohkoketjuun perustuvan pankkienvälisen järjestelmän, joka käsitteli tyypillisen päivittäisen maksumäärän täysin luottamuksellisesti ja lopullisesti ennätysajassa.

SARB rakensi yhteistyössä ConsenSys Solutionsin ja Adharan kanssa todellisuusperiaatteen, joka perustuu todelliseen suorituskykyyn, luottamuksellisuusvaatimuksiin ja monipuoliseen pankkilaitteistoon blockchainiin. Hyödyntämällä sallittua blockchain-verkkoa, projekti Khokha pystyi jäljittelemään pankkien välisen selvityksen ja selvitykset alle kahdessa tunnissa ilman yhtä epäonnistumispistettä.

“Tapahtumat käsiteltiin kahden sekunnin kuluessa maantieteellisesti hajautettujen solmujen verkon yli, jaettu konsensus tarjosi tarvittavan joustavuuden. SARB pystyi tarkastelemaan kaikkien tapahtumien yksityiskohtia, jotta sääntelyvalvonta olisi mahdollista. ” SARB sanoi.

Khohka-projekti ei ollut ainoa projekti, joka hyötyi Project Ubin -tuloksista. Filippiineillä toimiva UnionBank ja ConsenSys tutkivat Project Ubin -tuloksia sisällyttääkseen kansainväliset varojen siirrot omalle alustalleen, i2i: lle.

 

Projekti i2i Filippiineillä

1 XDdYxoJgPHQVH82wxhICyw

Filippiinit ovat nopeasti nouseva talous, jonka väkiluku on yli 100 miljoonaa. Kaksi kolmasosaa väestöstä on kuitenkin edelleen pankkitili. Kolmasosa filippiiniläisväestöstä elää alle kahdella dollarilla päivässä, kun taas 56 prosentilla maaseutuyhteisöissä asuvista filippiiniläisistä on rajallinen pääsy rahoituspalveluihin. 70 miljoonalla filippiiniläisellä on vakavasti rajoitettu pääsy sekä kotimaiseen että maailmanlaajuiseen rahoitusekosysteemiin. Tämä aiheuttaa merkittävän ongelman, kun jopa 10% Filippiinien bruttokansantuotteesta koostuu kansainvälisistä rahalähetyksistä, joita ulkomaiset työntekijät lähettävät perheenjäsenille eri puolilla maata..

Filippiinien UnionBank, yksi maan suurimmista pankkilaitoksista, pyrki vastaamaan tähän haasteeseen yhteistyössä ConsenSys Solutionsin, Kaleidon, Amazon AWS: n, ConsenSys Diligence, Microsoft Azure ja seitsemän Filippiinien maaseudun pankin kanssa luomaan maaseudun välisen pankkimaksun alustan avulla Enterprise Ethereum.

Maaseudun pankit katkaisivat itsensä sähköisistä pankkipalveluista ja kotimaisista rahansiirtoverkoista, minkä vuoksi UnionBankin oli vaikea luoda perustaa taloudelliselle osallisuudelle. Tämän ratkaisemiseksi Project i2i toteutti Enterprise Ethereumin luomaan hajautetun, kustannustehokkaan ja reaaliaikaisen maaseudun välisen pankkien maksualustan, joka toimii itsenäisesti nykyisten maksuinfrastruktuurien ja välittäjien, kuten Filippiinien PhilPassin ja SWIFTin, ulkopuolella. Project i2i -alusta toimii yhdistämällä maaseudun pankit ja kansalliset liikepankit keskuspankkiin, mikä auttaa etäpankkeja integroitumaan kotimaiseen rahoitusjärjestelmään ja parantaa samalla paikallisten kansalaisten pankkitoimintaa..

Unionbank otti sen askeleen pidemmälle ja sisään Heinäkuu 2019, lanseerasi onnistuneesti PHX-tablet-kolikkonsa Stablecoin on kryptovaluutta, joka on sidottu toiseen vakaaseen omaisuuteen, kuten kulta tai valuutta. Unionbank on onnistuneesti siirtänyt tokenisoidun fiatin PHX: llä OCBC Bankilta Singaporesta Cantilan Bankin tilille Surigao del Surissa i2i blockchain -alustan kautta. Tämä osoitti edelleen, että merkinnöillä suoritetut maksut voivat tehdä rajat ylittäviä maksuja pankkien välillä yksinkertaisemmiksi ja tehokkaammiksi, samalla kun ne pysyvät turvassa.

Johtopäätös

USA: sta Filippiineille pankit ympäri maailmaa tutkivat lohkoketjun käyttöä nykyisten rahoitusjärjestelmien korvaamiseksi tai täydentämiseksi. Äskettäin, Wells Fargo ilmoitti myös kehittävänsä Yhdysvaltain dollariin sidottua, Wells Fargo Digital Cash -nimistä stablecoinia, jota käytetään pilotissa alun perin yrityksen sisäiseen selvitykseen. Blockchainin käytöstä pankkien välisissä selvityksissä sisältyy parempi tehokkuus välittäjien määrän vähenemisen takia, turvallisuus sen nopeuden takia, kiistämättömät merkinnät ja suojausavaimet sekä sen alhaisemmat kustannukset.

Yhteensä International Data Corporation (IDC) arvioi maailmanlaajuiset “blockchain-menot” saavuttavat vuonna 2019 2,7 miljardia dollaria, ja pankkitoiminnan osuus on noin 30 prosenttia ennustetuista blockchain-menoista ainakin vuoteen 2023 asti. Tämän trendin perusteella ei ole merkkejä lopettamisesta ja siitä, että ihmiset muuttavat rahan, pankkien ja fintech-yritysten käyttötapaa ei ole varaa olla tutkimatta blockchain-ratkaisujen toteutusta.

TapaustutkimusBBDCUutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.SähköpostiosoiteYksinomainen sisältöTäydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Digitaalisten varojen ja DeFi: n tulevaisuusWebseminaari

Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi

Mikä on Enterprise EthereumWebseminaari

Mikä on Enterprise Ethereum?

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Komgo Blockchain hyödykekaupan rahoitukseenTapaustutkimus

Komgo: Blockchain for Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me