State of Ethereum Protocol Protocol – elokuu 2018

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiUutiset

State of Ethereum Protocol Protocol – elokuu 2018

Katsaus kaikkeen, mitä Ethereumin skaalautuvuusvuorossa on tapahtunut, ja edistymisestä kohti Ethereum 2.0: ta. Kirjoittanut ConsenSys 28. elokuuta 2018 Lähetetty 28. elokuuta 2018

Ethereumin sankari ConsenSys

Ethereumin skaalautuvuus – tarina tähän mennessä

Vuoden 2018 alusta lähtien oli selvää, että vuoden teemana on “skaalautuvuus”. Ethereumin säätiö teki 2. tammikuuta a hakemus apurahoille, jotka myönnetään tutkijoille ja kehittäjille, jotka työskentelevät verkon tapahtumien käsittelykyvyn massiivisen parantamisen puolesta. Ja a esitys 4. maaliskuuta otsikolla “Tie eteenpäin vuodelle 2018”, Vitalik sanoi: “Vuonna 2018 uskomme todella, että skaalaus on ensisijainen painopiste.”

Joten mitä on tapahtunut tähän mennessä vuonna 2018 skaalautuvuuden vuotena?

Kuten EF: n hakupyynnössä todetaan, Ethereum-järjestelmän prosessointikapasiteetin lisäämiseksi on kaksi täydentävää lähestymistapaa. Kerros 1 on “ketjussa” -protokollakerros: kuinka voimme lisätä perusteellisesti Ethereum-lohkoketjun kapasiteettia? Taso 2 kattaa ketjun ulkopuoliset ratkaisut, joissa suurinta osaa tapahtumista ei ole kirjattu estoketjuun. Siitä huolimatta taustalla oleva lohkoketju pystyy takaamaan kerroksen 2 järjestelmien turvallisuuden.

Tässä viestisarjassa tuon sinut ajan tasalle Layer 1 -protokollatason kehityksestä, ja kollegani Kevin Zhang selittää viimeisintä tutkimusta ja kehitystä Layer 2-skaalautuvuudesta.

Aihe: Nopeuden tarve

Ethereum-verkostosta on tullut menestyvämpi kuin kukaan olisi voinut odottaa niin lyhyessä ajassa. Alla oleva kaavio näyttää prosenttiosuuden suurimmasta kapasiteetista, jolla Ethereum on ollut käynnissä alusta lähtien. Muutaman vuoden matalalla kapasiteetilla (anna tai ota piikkejä DAO-hakkeroinnin ja kesän 2016 verkkopostihyökkäysten ympärillä) käyttöaste on ollut yli 80% suurimman osan vuodesta 2018, kun keskimääräinen käyttöaste on yli 96% muutama päivä tänä vuonna.

Ethereumin keskimääräinen lohkon käyttö Ethereumin keskimääräinen lohkon käyttö. Lähde: etherchain.org

Tämä valtava kysyntä on joskus johtanut ei-toivottuihin käyttökokemuksiin, kuten pitkiin odotuksiin ketjujen sisällyttämisessä ja epävakaista transaktiomaksuista (kaasu)..


Massiivinen skaalautuvuus – kyky käsitellä tuhansia tapahtumia sekunnissa nykyisten 15 tai niin tps: n sijaan – on kauan sitten osa Ethereumin suunnitelmaa. Lähestymistapa tämän toteuttamiseen on tullut tunnetuksi “sirpaloitumiseksi”. Tällä hetkellä, kuten kaikki muut tällä hetkellä julkisessa julkaisussa olevat blockchain-alustat, kaikki Ethereum-verkon solmut käsittelevät kaikkia tapahtumia, mikä on valtava rajoitus. Sirpaleisessa verkossa tapahtumien käsittely ja siihen liittyvä tallennustila (tila) on jaettu erillisiksi, itsenäisiksi siruiksi, joten jokaisen solmun on käsiteltävä vain murto-osa järjestelmän kokonaiskuormituksesta. Tämä kuulostaa melko suoraviivaiselta. Todellinen haaste on tehdä tämä samalla kun ylläpidetään verkon täyttä turvallisuutta: jos meillä on tuhat sirpaleita, sanoen kuinka voimme välttää verkkohyökkäyksen tekemisen tuhat kertaa helpommaksi?

Taipei, maaliskuu 2018: Sharded Networkin rakentaminen

Vuoden 2018 alussa a eritelmä sirutetulle Ethereum-protokollalle oli jo olemassa ja se oli ollut kohtuullisen vakaa jonkin aikaa. Tämän spesifikaation perusteella a työpaja Suunniteltiin maaliskuussa 2018 Taipei Cityssä, Taiwanissa, tuomaan yhteen kaikki osapuolet, jotka aikovat työskennellä sirutuksen toteuttamiseksi Ethereumin eri asiakkaiden sisällä. Workshopin lähestyessä tutkimustoiminnan vauhti kiihtyi, kun… BOOM… kolme päivää ennen työpajaa, upouusi pääpiirteet julkaistiin, täynnä uusia ideoita ja kunnianhimoa.

Joten, pitkällä lentomatkalla Euroopasta, paljon sulavaa, Nicolas Liochon, myös PegaSys / ConsenSys, lähdin Taipeiin kohti maailmanlaajuisen sirpaleyhteisön avajaistapaamista..

Sirpaleinen arkkitehtuuri ja laajempi innovaatio

Taipeiin avajaissirpaleiden osallistujat. Taipeiin avajaissirpaleiden osallistujat. Valokuva: Jason Yeh.

Oli hienoa nähdä Taipeissa edustettujen joukkueiden vahvuus. Osallistujien joukossa:

  • Ethereum Foundation -säätiön tietysti. Suuri osa tutkimuksen ajatusjohtajuudesta tulee Vitalikilta ja Justin Drakeelta sekä muilta, kuten Hsiao-Wei Wang, Karl Floersch ja Vlad Zamfir.
  • Geth-asiakaskehitystiimi.
  • Parity- ja Web3-säätiöt.
  • Kolminaisuus (Py-EVM) -tiimi, myös Ethereum-säätiöltä.
  • Joukkue kaupungista Tila mobiiliasiakkaan kehittäminen Nim-kielellä.
  • Prysmatic Labs tiimi – työskentelee sirpaleisen toteutuksen puolesta Go: ssa.
  • Muut yksittäiset tutkijat, kuten Phil Daian ja Leonardo Bautista-Gomez.

Työpaja-keskustelu vaihteli kaukana kolmen päivän aikana.

Sirpaleella keskustelimme perusteellisesti uuden eritelmän käsitteistä. Kuten esimerkki, nykyisessä Ethereum-verkossa jokainen solmu on vastuussa kolmesta erillisestä toiminnosta: (1) osallistuminen yksimielisyyteen tapahtumien tilaamisesta, (2) näiden tapahtumien suorittaminen tilan päivittämiseksi ja (3) näiden tapahtumien ja päivitetyn tilan asettaminen muiden saataville verkon (tietojen saatavuus). Hajautetussa verkossa nämä toiminnot voitaisiin jakaa eri osallistujien kesken verkon eri ominaisuuksien optimoimiseksi seuraavasti:

  • Ehdotussolmut voivat olla vastuussa tapahtumien kokoamisesta lohkoiksi, joita ne ehdottavat kanoniseksi historiaksi.
  • Keräilysolmut tarkistavat, että ehdottajien tarjoamien lohkojen tiedot ovat käytettävissä, ja lisää ne sitten sirpaleen lohkoketjuun.
  • Suorittajan solmut voivat olla vastuussa asiakkaiden päivittämisestä lohkoketjun tilasta (esim. Heidän tilisaldonsa) pyynnöstä. Tämä mahdollistaa eräänlaisenlaiska arviointi“, Jossa suoritetaan vain tosiasiallisesti tarvittaviin tietoihin liittyvät laskelmat, ja ehkä myös” vaihtoehtoisille suoritusmoottoreille “.

Tämä eroaa melko paljon nykypäivän Ethereum Mainnet -verkosta, mutta jotain tällaista on todennäköisesti välttämätöntä tehokkuuden ja turvallisuuden tasapainottamiseksi verkossa, jossa kaikki solmut eivät voi olla kaikkien sirpaleiden asiakkaita. Tehokkuuden ylläpitämiseksi ajatus on, että ehdottaja- ja toteuttajasolmut voivat pysyä synkronoituna pienen osan sirpaleiden kanssa, mutta turvallisuuden ylläpitämiseksi kollaattorisolmut (jotka tosiasiallisesti kirjoittavat lohkoketjuun) voidaan sekoittaa sirpaleiden välillä melko usein. Näin vältetään pienet osajoukot ottamasta vastaan ​​sirpaleita.

Keskustelimme myös kaiken tämän työn tekemiseen tarvittavasta erilaisesta infrastruktuurista, sirunhoitajan sopimuksesta, kansalaisuudettomat asiakkaat, ja vertaisverkkokerros muun muassa.

Skaalautuvuusinfrastruktuurin parissa työskentelyn lisäksi oli myös selvää, että Ethereumilla on huomattava keskeytetty innovaatiokysyntä, joka ei liity skaalautuvuuteen. Ehkä sirpaleiden toteutus voisi olla mahdollisuus tuoda muita suuria innovaatioita. Vietimme siis aikaa myös muihin pitkäaikaisiin aiheisiin, kuten Ethereumin virtuaalikoneen (EVM) korvaamiseen eWasm, vanhemmat aiheet, kuten tilinotto, ja kiistanalaisia ​​ideoita, kuten varastovuokra.

Berliini, kesäkuu 2018: Sharding Meets Proof-of-Stake

Monet Taipeissa keskustelluista käsitteistä olivat hyvin uusia, ja ryhmät jatkoivat niiden arviointia työpajan jälkeen. Seuraavien viikkojen aikana syntyi pari suuntausta. Ensinnäkin, että keskusteltujen ehdotusten erityispiirteissä oli joitain heikkouksia (julkaisimme yksi kritiikki). Toiseksi muilla rintamilla tapahtui erittäin mielenkiintoista kehitystä, erityisesti salauksessa, tämä voisi mahdollistaa sirpalemallin suuren uudelleenrakentamisen menettämättä tehokkuutta tai turvallisuutta.

Kaikkien uusien kehityskeskustelujen jälkeen oli aika pitää se toinen sirpaleiden työpaja. Tällä kertaa Status-tiimi isännöi meitä ystävällisesti Berliinissä kesäkuussa 2018 asiakkaan kehittäjien konferenssi he järjestivät.

Olimme iloisia siitä, että Casper FFG -tiimi (todistuskokonaisuus) liittyi yllättäen työpajaan. Kolmen tai neljän viikon aikana tapahtumaan, toinen valtava muutos eritelmään oli ehdotettu: miksi emme rakenna Shardingia ja Casperia yhdessä yhteiselle alustalle?

Oli käymässä ilmeiseksi, että joillakin uusilla Sharding-suunnitteluvaihtoehdoilla oli yhteisiä suunnitellun Casper FFG -työn kanssa, joka oli edennyt itsenäisesti (kuten nyt hylätty) EIP-1011). Molemmat vaativat validointitalletuksia (panokset), molemmat luottavat satunnaislukujen saatavuuteen, molemmilla on vikatodisteet ja leikkausmekanismit, molemmat käyttävät yhdistettyjä allekirjoituksia. Näiden yhteisten piirteiden vuoksi ehdotettiin, että sekä Sharding että Casper rakennettaisiin yhteiselle infrastruktuurille, joka tunnetaan nimellä Beacon Chain. Lisäetu olisi Casperin suorittamisen ja Sharding-työn poistaminen olemassa olevasta Mainnet-verkosta, mikä saattaa kamppailla ylimääräisen kuorman ylläpitämiseksi..

Berliinissä käydyt keskustelut vahvistivat, että olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että tämä oli myönteinen ja käytännöllinen lähestymistapa molempien hankkeiden toteuttamiseen.

Projektisuunnittelun lisäksi työpajassa keskusteltiin jälleen monista uusista ideoista. Meillä oli istuntoja uusista salausprimitiiveistä, kuten zkSTARKs ja vaihtoehtoiset hajautusfunktiot, keskustelimme huoltotodistuksista ja tarkastelimme satunnaislukujen generointivaihtoehtoja, jolloin nykyinen eturintama on RANDAO, jolla on todennettavissa oleva viivetoiminto (VDF).

Tänään: Kohti Ethereum 2.0: ta

Joten missä kaikki tämä jättää meidät elokuussa 2018?

Toivon, että saat ymmärrettyä yllä olevasta, että viimeisten kuuden kuukauden aikana on tapahtunut räjähdys Ethereumin skaalauksen tutkimuksessa, ja suurelta osin pölyn on vielä laskeuduttava.

Mutta yleinen suunta on selvä. Sekä Sharding että Proof of Stake -kehitys ja toimitus tapahtuu uudella blockchain-alustalla (Ethereum 2.0), joka on yhdistetty takaisin nykyiseen pääketjuun, joka jatkaa toimintaansa sellaisenaan.

Ethereum 2.0: n anatomia. Kaavio Ethereum 2.0: n anatomia. Kaavio Hsiao-Wei Wang.

Rakentamalla uudelle tällaiselle alustalle, Beacon Chainille, voimme ottaa käyttöön valtavan innovaation, joka on rajoittamaton tämän päivän Mainnetin rajoituksilla, ja mikä tärkeintä, meidän ei tarvitse tehdä avointa sydänleikkausta tällä hetkellä käynnissä olevassa verkossa. Aikataulut ovat melko spekulatiivisia, mutta odotukset ovat majakkaketju (koordinointikerros, Casper FFG mukaan lukien) toteutetaan vuoden 2019 aikana, Shard-ketju (tietokerros) vuonna 2020 ja toteutuskerros vuonna 2021.

Joitakin näistä innovaatioista toivon tutkivan paljon yksityiskohtaisemmin tulevissa päivityksissä, mutta yhteenvetona Ethereum 2.0: n osalta etsimme uusia yksimielisyysmekanismeja, uusia salaus-taloudellisia malleja, uusia toteutusmoottoreita, kuten eWASM (ja mahdollisesti , tasainen, viivästynyt toteutus) ja uudet salausprimitiivit.

Lainatakseni Vitalikia ensimmäisestä sirpaleiden työpajasta: ”Ethereum 1.0 on parin kansan pyrkimys rakentaa maailman tietokone; Ethereum 2.0 on itse asiassa maailman tietokone. “

Opi lisää ja ota mukaan

Kuten edellä mainittiin, toivon voivani syventyä joihinkin näistä innovaatioista tulevissa artikkeleissa.

Sillä välin tässä on korkean tason lukulista, jos haluat kaivaa itse. Mutta varokaa, asiat etenevät nopeasti, ja jotkut yksityiskohdat ovat jo vanhentuneita.

Jos haluat todella päästä rikkaruohoihin, säännöllisesti ETH2.0-toteuttajien puhelut on viime aikoina alkanut joka toinen viikko, mukaan lukien joukko uusia tiimejä, jotka työskentelevät toteutusten parissa. Nämä ovat suoratoistettuja YouTubeen, ja siellä on Gitter-kanava yhtä hyvin.

Ethereum 2.0UutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.SähköpostiosoiteYksinomainen sisältöEthereum Q3 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q3 2020 DeFi -raportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raportti

Ethereum 2 0 PanosekosysteemiraporttiRaportti

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem -raportti

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map