Yhteentoimivuus Enterprise Ethereumissa

Richard Brown R3: sta kirjoitti äskettäin ihailustaan ​​julkista ketjua kohtaan Ethereumin näkemys, mutta huomautti myös, että sen nykyiset skaalaus- ja yksityisyyshaasteet ovat liian suuret ja että “[vain] Corda-verkko pystyy toteuttamaan tämän”.

Vaikka olemme eri mieltä hänen johtopäätöksestään, Richardin kommenteissa on syvempi viesti, jonka uskomme olevan hyvä Ethereumin tulevaisuuden kannalta. Enterprise blockchain -palvelujen tarjoajat, kuten R3 ja IBM, pitkät ”blockchain good, bitcoin bad” -toimittajat lausunnot, ovat nyt hyväksymässä ketjujen käyttötapausten väistämättömyys teollisuudessa. Yhteenliittyvien lohkoketjujen aidatut puutarhat, vaikka ne ovat hyödyllisiä todisteina arvosta, ovat vaaleat sen lisäksi, mitä skaalautuva, yhteentoimiva lohkoketjuverkko voisi tehdä yrityksille. Brown itse myöntää tämän selvästi:

sininen kuutio sankari

“Mahdollisuudet, jotka avautuvat, kun nämä erilaiset sovellukset, joita alun perin eri ryhmät käyttävät eri tarkoituksiin, voivat toimia yhdessä tulevaisuudessa, ovat hämmästyttäviä. Meillä ei tietenkään ole mitään neroamme: TÄMÄ on Ethereumin visioon ilmeinen merkitys liiketoiminnalle. “

Toisaalta Brown ei anna mitään kuvausta maailmanlaajuisen Corda-verkon toiminnasta – vain epämääräiset lupaukset, että he ovat kokeilleet muutamia käyttäjiä ja julkaisevat sen pian. Osoitetaan “väärä” ja “oikea” kohdassa a vertailugrafiikka ei lasketa teknisiksi yksityiskohdiksi. Ethereum-yhteisö on päinvastoin ollut läpinäkyvä ja tyhjentävä teknisillä konsepteillaan ja suunnitelmillaan.

Viime vuoden aikana noin kaksikymmentä työryhmää on tehnyt yhteistyötä valkoisten kirjojen, tutkimuksen ja koulutuksen alalla sirpaleinen, nollatiedon todisteet, homomorfinen salaus ja kerroksen 2 ratkaisut, kuten Raiden ja plasma. Koko tämän työn dokumentaatiossa otetaan huomioon johtavat tutkijat ja se on helposti saatavilla suuremman Ethereum-ekosysteemin käytettävissä.

Lisäksi Brown itse kommentoi, että täydellisestä verkosta ei ole hyötyä, jos kukaan ei ole liittynyt. Julkisella Ethereum-verkostolla on miljoonia jäseniä, ja toisin kuin Brownin kirjoitti, monet yritykset tekevät turvallisia kauppoja sen peruskäyttötapauksessa siirtäessään ja arvon tallentaminen jo.

Siitä huolimatta käytämme silti tilaisuutta kumota muutama hänen mielipiteensä:

  • Skaalaus yritystoimintaa varten. Tunnustamme, että julkisella Ethereum-skaalauksella on ollut haasteita, joita SKALE, sivuketjut ja sirpaleiden on tarkoitus helpottaa. Edistyminen on ollut suunnitelmallisesti tasaista ja tarkoituksellista, jotta voidaan varmistaa lähes 40 miljardin dollarin arvoa varastoivan verkon ominaisuuksien turvallisuus ja joustavuus. R3 kehittää huippuluokan ominaisuuksia julkiselle ketjulle, mutta vain muutaman käyttäjän ympäristössä. Tämä harjoitus muistuttaa meitä Platonin luolan allegoriasta: uhkien varjo ei voi korvata todellista asiaa. Lisäksi yksityisissä verkoissa viranomaisnäyttö (PoA) on ollut konsensusta yli vuoden ajan ja se voi tarjota useita kertoja suuremmasta tapahtumakapasiteetista.
  • Yrityksen yksityisyyden tarpeet. PegaSys, ConsenSysin protokollasuunnittelutiimi on joukossa yrityksiä, jotka ovat kehittäneet seuraavan sukupolven tietosuojaratkaisuja Ethereumille. Hyperledger Besu, avoimen lähdekoodin Ethereum-asiakas, jonka PegaSys-tiimi on kehittänyt, täyttää yritysten yksityisyys- ja lupavaatimukset ja varmistaa samalla yhteensopivuuden Ethereum-mainnetin kanssa. Yleensä Ethereumin toiminnan ja innovaatioiden määrää ei pidä aliarvioida – ja haluaisimme käyttää tätä tilaisuutta huomauttaa verkon kehittäjien mielialan tasosta, mikä etu kasvaa ajan myötä.

blockchain-yhteentoimivuuskaavio

  • Enterprise Ethereum Alliancen (EEA) tahti. Kulissien takana tehdään paljon työtä virallisen ETA-spesifikaation kehittämiseksi, jonka pitäisi olla saatavilla lähikuukausina. EEA: n tekniset tiedot mahdollistavat monia samoja arvokkaita käyttötapauksia, jotka Brownin viesti kuvailee. Se rakennetaan suoraan protokollalle, joka on ollut julkisessa tuotannossa yli kaksi vuotta.
  • Kooriryhmän kehittäminen. JPMorgan on ollut johtava lohkoketjutilassa useita vuosia, mukaan lukien syvä sitoutuminen EEA: han. Lisäksi avoimen lähdekoodin sijoittaminen alusta alkaen on antanut ekosysteemin kehittyä Quorumin ympärille sekä koodikannan ominaisuuksista (Constellation) että monista sen johtavista käsitteistä (IBFT-konsensusmekanismi). Odotamme Quorumin ekosysteemin kasvavan edelleen.

ConsenSys on kehittänyt useita käyttötapoja maailman innovatiivisimmille keskuspankeille, joista osa on valitsi Ethereumin R3: n sijasta. Haastamme monia yrityshaasteita etupäässä Ethereumin kehysten avulla, mukaan lukien selvityksen lopullisuus, yksityiset liiketoimet ja tietoturva.

Richard Brownin kommentit ja R3: n muuttuva näkemys ovat arvokkaita siltä osin kuin ne tunnustavat sen, mitä olemme pitäneet läpi koko ajan: “blockchain as network” ja “blockchain as a database” käytön välillä ei ole vertailua. Työmme EEA: n, JPMorganin ja monien muiden kanssa – sekä avoimen lähdekoodin yhteisössä että johtavien yritysten lohkoketjutiimien kanssa – saa edelleen vauhtia, eikä sitä voida arvioida pinnalla yhdellä GitHub-repolla. Pikemminkin tämä pyrkimys on olemassa Ethereum-yhteisön monilla kanavilla, projektiryhmissä ja työryhmissä.

Yhteenvetona haluamme viitata R3 yhteen suosikkilainauksistamme verkkojen voimasta: “Se on hyvä. Olet ottanut ensimmäisen askeleesi suurempaan maailmaan. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map