Enterprise Blockchain: Teollinen muutos

Blockchain-tekniikasta on tulossa hitaasti yleinen lause teknologiamaailmassa. Monet ihmiset ajattelevat edelleen, että blockchainin todellinen käyttö on vain kryptovaluutoissa. Näin ei kuitenkaan ole todellisuudessa. Kun yritysten blockchain-tekniikat ovat nousussa, ihmiset voivat vihdoin nähdä tämän uuden tekniikan monipuolisuuden.

Yritysten lohkoketjut antavat suurille teollisuudenaloille mahdollisuuden samalla turvallisuustasolla, helppokäyttöisyydellä ja hallinnalla, muuttamalla liiketoimintansa perusteellisesti.

He ovat täällä jäädäkseen, ja monet ovat jo alkaneet omaksua uuden adoption. Vaikka kritiikki on kohtuullisen suuri, monet startupit ja myyjät jatkavat sen kehittämistä. Tämä ajaa yrityksen omaksumista eteenpäin odotettua nopeammin. No, kuka ei halua turvata asemaansa tulevilla blockchain-markkinoilla, oikea?

Contents

Enterprise Blockchain: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Siksi puhumme tässä oppaassa yrityksen lohkoketjusta, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin koko konseptia. Joten, miksi odottaa? Aloitetaan istunto!

 

Luku-1: Mikä on Enterprise Blockchain?
Luku-2: Yrityksen käyttämän Blockchain-tekniikan ominaisuudet
Luku-3: Erilaiset blockchain-tekniikat yrityksille
Luku 4: BAAS: n tarjoavat toimittajat
Luku-5: Esimerkkejä yritysten lohkoketjuista
Luku-6: Mitkä ovat Enterprise Blockchainin käyttötapaukset?
Luku 7: Onko toteutushaasteita?
Luku-8: Mikä on tulevaisuus?
Luku-9: Viimeiset sanat

 

Luku-1: Mikä on Enterprise Blockchain?

Enterprise blockchain on lohkoketjuverkko, joka voidaan integroida ja hyödyntää yritystason tarkoituksiin. Nämä lohkoketjutekniikat on erityisesti varustettu vastaamaan yritystason organisaation vaatimuksiin.

Blockchainin käyttö yritysympäristössä kukkii nopeasti. Uudet projektit hallitsevat pian tätä teollisuuden alaa. Enterprise blockchain -alusta häiritsee tyypillisiä tapoja ja ottaa haltuunsa suuren osan globaaleista yritysmarkkinoista.

Mikä on Enterprise Blockchain?

Ja miksi ei, blockchain pystyy täysin hoitamaan organisaatiotason vaatimukset. Pitkä blockchain-historia antaa meille tietää sen ominaisuuksista. Koska ympärillämme tapahtuu paljon blockchain-projekteja, on vain ajan kysymys, kun tekniikka on täydellinen maailmanlaajuiseen käyttöön.


Monet yritykset käyttävät yritysten blockchain-ratkaisua tehostaakseen vaikutuksiaan kuluttajiin. Suosittu nimi, kuten IBM, Amazon toteuttaa useita blockchain-projekteja ja tekee yhteistyötä myös jo olemassa olevan yrityksen blockchain-alustan kanssa.

Tulemme käsittelemään sitä enemmän myöhemmin artikkelissa. Katsotaan nyt, miten tämä uusi yrityslohkoketjuympäristö mullistaa.

 

Mikä edistää tätä maailmanlaajuista blockchain-vallankumousta?

Vastaus olisi – API (Application Programming Interface) -talous. API-talous kasvaa valtavasti, ja monet organisaatiot käyttävät tätä tekniikkaa liiketoimintansa parantamiseen. Vaikka tämä tekniikka etenee nopeammin, ei ole kuitenkaan mahdollista pysyä mukana Internetin kasvussa.

Nykyään yritykset tarvitsevat valtavan määrän tiedonhallintaa ja nopeita tapahtumia maailmanlaajuisesti, jotta asiat jatkuisivat ja kasvaisivat. Tämä luo erityyppisiä liiketoiminnan haasteita turvallisuuden, avoimuuden ja monimutkaisuuden vuoksi.

 • Turvallisuus: Keskitetty yritysarkkitehtuurijärjestelmä antaa hakkereille edun hakkeroida tiettyihin käyttäjien tileihin, sovelluksiin ja laitteisiin. Se ei tarjoa vaadittavaa vähimmäisturvaa.
 • Monimutkaisuus: Kaikkien globaalien yritysten on pysyttävä mukana eri välittäjien kanssa ja niiden on oltava sopusoinnussa työympäristön kanssa. Sen hallinta aiheuttaa monimutkaisia ​​ongelmia ja kustannusten nousun.
 • Läpinäkyvyys: Ei ole mitään tiettyä näkyvyyspistettä, jossa organisaatiot voisivat seurata palveluitaan asiakkailleen. Tämä lisää väärennöksiä ja aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia liiketoimintaan.

Vain vain väärennettyjä yritykset saavat yli 7,5 miljardin dollarin osuman vuosittain. Ja se tapahtuu vain Yhdysvalloissa! Tuotetoimittajien on maksettava korkoja jopa 30%, mikä nostaa kuluttajien yleistä hinnoittelua. Joten vaikka valmistaja voi lopulta valmistaa budjettiystävällisiä tuotteita, kuluttajat eivät voi nauttia kaikista eduista.

Tässä tyypillisessä katastrofaalisessa tilanteessa blockchain-tekniikka voi pelastaa uppoavan talousaluksen. Integraatio näiden teknologiayritysten kanssa voi palauttaa asiakkaiden menettämän luottamuksen.

Data on uusi valuutta API: n kasvulle, ja yrityksen blockchain-ratkaisun avulla organisaatiot voivat nyt vihdoin hengittää helpotusta.

 

Onko mahdollisuus suuri?

Jos muistelemme perinteisiä tapoja, huomaat, että laitoksilla, kuten hallituksella, pankeilla tai yrityksillä, on aina ollut tärkeä rooli riskitekijöiden hallinnassa. Nämä organisaatiot voivat nyt vihdoin käyttää lohkoketjua eroon epävarmuudesta, joka lopulta vähentää kustannuksia.

Tällä muutostasolla on merkittävä vaikutus koko maailmantalouteen. Ohjelmoitava talous on nyt tulevaisuus. Enterprise blockchain -ratkaisu ottaa sen haltuunsa, ja sen odotetaan kasvaa jopa 3 dollariin vuonna 2030!

Tämä on poikkeuksellinen määrä, joka saavutetaan muutamassa vuodessa.

 

Onko Blockchain Enterprise -valmis?

Monet käytettävissä olevista blockchain-tekniikoista ovat vielä epäkypsä. Vaikka koko tekniikka ei ole vielä tekniselle maailmalle tuttu, suuret organisaatiot eivät ole aivan varmoja sen toiminnasta. Sillä on taipumus kasvaa edelleen, ja yritykset yrittävät vastata ensisijaisiin haasteisiin:

 • Alustoja arvioidessaan organisaatiot etsivät tyypillisesti alustaa, jossa kaikki heidän monimutkaiset tarpeet voidaan täyttää.
 • Lohkoketju on eräänlainen muutosverkko, mutta silti yritykset haluavat jotain tarkempaa, erityisesti teollisuuden käyttötarkoituksiin.

Vaikka suuret yritykset haluavat rakentaa tämän verkon itse, todellinen arvo voidaan löytää, jos useita lohkoketjuja verkot toimivat yhdessä.

Yritysten estoketjut voivat olla oikea kumppani täyttämään aukko organisaatioiden ja tiedonhallinnan välillä. Useita projekteja on jo otettu käyttöön, ja yritykset ovat innokkaampia työskentelemään blockchainin kanssa. Siirrytään seuraavaan lukuun ymmärtääksemme tilanteen paremmin.

 

Luku-2: Yrityksen käyttämän Blockchain-tekniikan ominaisuudet

Tässä osassa tarkastelemme erityisiä blockchain-tekniikan ominaisuuksia, jotka voivat olla hyvä lähtökohta yritykselle. Enterprise blockchain -ratkaisu voisi todella loistaa käyttämällä kaikkia näitä blockchainin erinomaisia ​​ominaisuuksia.

 • Hajautettu luonto varmistaa vertaisverkoston

Se on yksi eniten ominaisuuksia, joita kaikki yrityksen blockchain-alustat voisivat haluta yritykselleen. Hajauttaminen on askel eteenpäin tulevaisuudessa, joka ratkaisee monet suuret keskitetyt järjestelmäkysymykset. Tyypillisesti organisaatioiden normaali rakenne on asiakas-palvelin -rakenne, joka on melko vanhentunut.

 

Kuinka asiakas-palvelin-rakenne toimii?

Asiakas-palvelin-verkossa on keskitetty palvelin kaikkien käyttöön. Jokaisen, joka muodostaa yhteyden palvelimeen, on lähetettävä kysely sille saadakseen lisätietoja. Näin Internet toimii nykyään. Esimerkiksi, jos haluat esimerkiksi hakea jotain Googlen avulla, sinun on lähetettävä kysely Googlen palvelimelle ja sitten se palauttaa haluamasi tulokset.

Tätä suhdetta asiakkaan (sinun) ja palvelimen välillä kutsutaan asiakas-palvelin-verkkoarkkitehtuuriksi. Mutta tässä rakenteessa on joitain merkittäviä asioita.

Koska kaikki verkon käyttäjät ovat riippuvaisia ​​yksinomaan palvelimesta, kaikki menevät pieleen, jos jokin menee pieleen. Ehkä palvelin on jostain syystä poissa käytöstä, kaikki verkon käyttäjät eivät voi käyttää sitä. Ja mikä tärkeintä, palvelin käsittelee paljon asiakkaiden arkaluontoisia tietoja.

Jos hakkeri pääsee palvelimelle, hän voi helposti saada kaikki arkaluontoiset tiedot sieltä. Siksi tyypillisten organisaatioiden, jotka riippuvat tämän tyyppisestä verkkoarkkitehtuurista, on käytettävä paljon tietoverkkohyökkäysten torjuntaan hakkereiden pysäyttämiseksi millä hyvänsä.

 

Estoketjujen hajauttaminen on tulossa pelastukseen

Lohkoketju on luonteeltaan hajautettu eikä tarjoa tyypillistä asiakas-palvelin-tyyppistä järjestelmää. Kun keskusviranomainen on poissa sekoituksesta, käyttäjät voivat nyt nauttia vertaisyhteyden eduista.

Koska keskipalvelinta ei ole, ei ole olemassa yhtä yksittäistä vikaongelmaa. Vielä enemmän, hakkerointi järjestelmään muuttuu paljon vaikeammaksi, kun hallinta pysyy verkon asiakkailla.

Joten kaikki yritykset voivat luottaa järjestelmään täysin, kun se poistaa kaikki asiakas-palvelin-järjestelmän negatiiviset näkökohdat.

 

 • Muuttamattomuus poistaa korruption

Mitä muuttumattomuus todella tarkoittaa? Kun puhumme blockchainista, siinä yhteydessä se tarkoittaa, että kun lohko lisätään pääkirjaan, kukaan ei voi muuttaa tai muuttaa sitä. Joten ei ole mitään mahdollisuutta kenenkään manipuloida tietoja.

Näetkö, kuinka paljon arvoa tämä ominaisuus voi antaa organisaatioille? Yritysten on yleensä kohdeltava kyberhyökkäysten lisäksi myös sisäistä korruptiota. Tietojen muuttaminen ja hyödyntäminen omaksi eduksi on yksi suurimmista korruptiopisteistä.

Mutta jos he käyttävät tätä lohkoketjua pääkirjajärjestelmänä, kukaan ei voi muuttaa arvoa ja käyttää sitä omaksi hyödykseen. Tämä poistaa eron näiden suurten teollisuudenalojen korruptiosta.

Mutta miten blockchain tekee sen? Saadakseen muuttumattomuustekijän lohkoketju käyttää erityistä hajautusfunktiota, jonka avulla se voi käyttää salausta ja salata lohkon tiedot.

Hajautus johtaa aina lopulliseen lukuarvoon. Riippumatta syötteestäsi, se luo aina kiinteän pidennetyn satunnaisluvun. Se on varsin kriittistä, kun olet tekemisissä eripituisten tietojen kuormituksen kanssa.

Uusi lohko lohkoketjussa sisältää aina edellisen lohkon hajautusfunktion.

 

Mitä tapahtuu hyökkäyksen aikana?

Kuvitellaan, että joku yrittää muuttaa lohkon tietoja. Kun hän tekee muutoksia lohkoon, kyseisen lohkon hash-toiminto muuttuu, mikä muuttaa sen funktion seuraavan rivin lohkon hash-toimintoa. Se muuttaa tietoja, jotka estävät tietoja ja hajautusarvo, mikä muuttaa myös muita lohkoja.

Näin koko ketjukonsepti häiriintyy, mikä ei ole millään tavalla mahdollista. Siksi se on muuttumaton, eikä kukaan voi muuttaa tietoja katkaisematta ketjua. Nollatiedon lisääminen lohkoketjuun tekee siitä vankemman tekniikan.

 

 • Suurempi avoimuus lisää vastuullisuutta

Blockchain antaa käyttäjilleen mahdollisuuden nauttia kaikista avoimuuden eduista. Kun joku sanoo, että blockchain on läpinäkyvä, mitä luulet heidän tarkoittavan? Julkisessa lohkoketjussa kuka tahansa pääkirjasta näkee muut solmujen tapahtumahistorian. Joten saatat ajatella, että on melko helppo tietää, mitä joku muu tekee verkossa.

Tämä väite ei ole täysin totta. Vaikka henkilön tapahtumahistoria pysyy näkyvissä, hänen henkilöllisyytensä pysyy piilossa. Tämä tarkoittaa, että jokainen voi nähdä vain kyseisen henkilön julkisen osoitteen nimen tai muun henkilöllisyyden sijasta.

Mutta se ei tarkoita, että kukaan voi piiloutua varjossa ja tehdä kaiken liansa. Jos löydät yrityksen julkisen osoitteen verkossa, voit helposti etsiä ja nähdä, miten ne toimivat järjestelmässä. Tällä tavoin näiden organisaatioiden on pakko olla vastuussa eikä harjoittaa laitonta toimintaa.

 

Tuotteiden seuranta

Yritykset voivat käyttää tätä ominaisuutta toisella tavalla. Tuotteiden tarjoaminen kuluttajalle ei aina onnistu 100-prosenttisesti. Joissakin tapauksissa väärennöksiä pääsee tuotteeseen lähetysten ja muiden prosessien aikana.

Tämän estämiseksi organisaatio ja kuluttajat voivat seurata tuotteitaan, kunnes se saavuttaa asiakkaansa. Tällä tavoin, vaikka jotain tapahtuisi, pystyt nopeasti selvittämään paikan ja toimimaan sen mukaisesti.

Yritykset käsittelevät avoimuuskysymyksiä, ja monet kuluttajat eivät luota niihin sokeasti sen vuoksi. Blockchain-tekniikalla he voivat lisätä avoimuuttaan ja houkutella lisää kuluttajia olemaan täysin rehellisiä.

 

 • Halvemmat kustannukset säästävät rahaa

Blockchain palveluna on melko halvempi integroida, ja monet toimittajat tarjoavat sen. Nämä ovat melko halpoja verrattuna muihin perinteisiin lähestymistapoihin ja voivat säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä. Miksi?

Koska jos haluat kehittää oman blockchain-verkon, sinun on käsiteltävä monimutkaisempia tilanteita, kuten,

 • Opi kuinka ydintekniikka toimii
 • Kehittäminen ilman virheitä tai aukkoja
 • Oikean ammattitaitoisen tiimin palkkaaminen sen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi

Pitkällä aikavälillä nämä kaikki muodostavat enemmän kustannuksia kuin BAAS-ratkaisut. Lisäksi oman lohkoketjun kehittäminen johtaisi sinut pois yrityksen ydintavoitteista. Joten on parasta mennä BAAS-ratkaisuihin.

On useita tapoja, joilla blockchain voi helposti leikata yritysten kustannuksia.

Ensinnäkin yritykset käyttävät tyypillistä asiakas-palvelin-verkkoa sisäisenä palvelimena. Tässä on joitain asioita, kuten temperamentti, haavoittuvuusongelmat. Näiden yritysten hoitaminen vie paljon rahaa turvatiloille ja ohjelmistoille vuosittain.

Blockchainin avulla heillä on kaikki vain yhdestä lähteestä. Joten turvaprotokollien saamiseen ei tarvita ylimääräistä rahaa.

Lisäksi näiden yritysten käyttö voi nyt vihdoin lähettää ja vastaanottaa suuren määrän rahaa nopeammin. Heidän ei tarvitse olla riippuvaisia ​​kolmannen osapuolen laitoksista ja odottaa päiviä sopimuksen tekemiseen tai rahoituksen saamiseen.

 

Rahoituslaitosten kustannusten leikkaaminen

Pankit, kuten pankit, käsittelevät erityyppisiä emissioita. Joka vuosi he käyttävät 1,6 miljardia dollaria vain tuntea asiakkaasi -määräyksiin. Tästä on tulossa taakka rahoitusyrityksille.

Lohkoketjun avulla he voisivat helposti saada tarvittavat tiedot KYC-määräyksiin. Ehkä haluat avata uuden tilin pankissa. Pankkisi pyytää heitä yksinkertaisesti tunnistetiedoista, ja voit lähettää ne suoraan alustan avulla. Kun KYC-prosessi on valmis, he voivat ladata nämä tiedot verkkoonsa.

Jos haluat avata toisen tilin toisessa pankissa, sen sijaan, että tekisit koko prosessin uudelleen, kyseinen pankki voi vain saada KYC-tiedot edellisestä pankistasi. Se säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä.

Rahoituslaitokset voivat käyttää lohkoketjua sisäiseen haaroituskokoelmaansa saadakseen asiat virtaviivaisiksi sujuvasti. Ne voivat myös lainata tekniikkaansa muille pankeille tulevaa kehitystä varten. Blockchainin Atomic-vaihto on myös oikea saalis rahoitusyrityksille.

 

 • Nopeampi verkko lisää tehokkuutta

Yksi blockchainin parhaista ominaisuuksista on nopeampi verkko. Tämän liiketoimintajärjestelmään integroidun uudenlaisen ominaisuuden avulla voit tehdä kauppaa muutamassa minuutissa. Kyllä, edellisessä blockchain-tekniikassa oli joitain suuria ongelmia, kuten kun verkko kasvoi, kauppa hidastui dramaattisesti.

Enterprise blockchain -ratkaisu on kuitenkin enemmän kuin kykenevä käsittelemään kaikenlaisia ​​yritysvaatimuksia. Joten tässä transaktioprosentti ei hidasta sinua millään tavalla.

Tyypillisessä pankkijärjestelmässä tapahtuman käsittely kestää yleensä noin 2–6 työpäivää. Maksujen suorittaminen lyhyessä ajassa on melko mahdotonta. Joka tapauksessa suuren sopimuksen tekeminen tai rahoituksen saaminen uudelle projektille voi viivästyä vain siksi, että pankki vei liikaa aikaa niiden käsittelyyn.

Mutta blockchainin avulla voit vihdoin suorittaa kauppaa 20 sekunnissa tai vähemmän! Tämä on todella valtava menestysaste säästämisen kannalta. Kuvittele vain iso projekti, jossa olet tekemisissä miljoonien kanssa, ja voit lähettää sen sekunneissa! Se on suhteellisen nopeampi tuotos kuin tyypillisillä liiketoimintatavoilla, eikö olekin?

Sen lisäksi, että se virtaviivaistaa prosessia, se myös lisää kaikkien yritysten liiketoiminnan yleistä tehokkuutta. Yritykset voivat myös tarjota tämän palvelun asiakkailleen ja saada enemmän suosiota markkinoilla.

Haluatko tietää enemmän Blockchain-tekniikasta? Kokeile Blockchain Fundamentals -esittelyä ja liity Webinar-kurssillemme nyt!

 

Luku-3: Erilaiset blockchain-tekniikat yrityksille

Yrityksille on tonnia erityyppisiä blockchain-tekniikoita. Jos sinulla ei ole alusta alkaen mitään vankkaa ajatusta heistä, voi olla vaikeaa tehdä oikea valinta organisaation tarpeisiin. Autamme sinua antamaan sinulle yleiskuvan erityyppisistä blockchainista. Tyypillisesti on olemassa kolmenlaisia ​​blockchain-tekniikoita.

Yleinen luokittelu –
 • Yksityinen
 • Julkinen
 • Federoitu

 

Yksityinen lohkoketju

Yksityisissä lohkoketjuissa yhdellä organisaatiolla on valtuudet liittyä verkkoon ja käyttää sitä. Ajattele sitä keskitetysti hajautettuna verkostona.

Eikö kuulosta niin hajautetulta nyt, eikö niin? No, blockchainin ydinarvo on edelleen olemassa, mutta sinulla on hallinto tämän kanssa. Tässä oleva pääkirja ei ole julkista omaisuutta, joten et pääse siihen ilman lupaa. Lisäksi hallitseva yritys voi ohittaa kaikki uudet lohkot verkossa, antaa jopa poistaa ne.

Joten julkisen pääkirjaarkkitehtuurin sijaan saat hajautetun pääkirjaympäristön, jossa pääkirja voidaan jakaa kanssasi.

Kaikki on samanlainen kuin tyypillinen blockchain-verkko. Kuten olet tekemisissä salauksen kanssa, kun suoritat tapahtumia, niin jokainen tapahtuma lisätään salausmenettelyyn menevään pääkirjaan. Joten kukaan ei tiedä tapahtumastasi.

Joten tietyssä mielessä perustarkoitus on edelleen ehjä.

Ripple enterprise blockchain -alusta on yksi suosituimmista blockchain-tekniikoista tällaisissa käyttötapauksissa. Ripple tarjoaa kuitenkin jäsennellyn verkon vain yritystason organisaatioille.

 

Ominaisuudet, jotka kannattaa harkita yrityksellesi

 • Säilyttää yksityisyyden

Yksityisen yrityksen estoketjuratkaisu auttaa aina suojaamaan yksityisyyttäsi millä tahansa tavalla. Yleensä suurten organisaatioiden on käsiteltävä paljon yksityisiä tietoja. Jos jotenkin he vuotavat, kilpailijat käyttävät sitä vakavasti. Se vahingoittaa näiden organisaatioiden myyntiä ja mainetta.

Siksi niiden yksityisen blockchain-toteutus voi tarjota sinulle tarvitsemasi yksityisyyden. Kukaan ei voi nähdä arkaluonteisia tietojasi, ja voit nauttia hienostuneesta tekniikasta.

 

 • Tehokas teho verrattuna julkiseen lohkoketjuun

Jos verrataan sitä julkiseen lohkoketjun energiankulutukseen, yksityiset lohkoketjut ovat aina askeleen edellä. Julkinen lohkoketju vie paljon valtaa konsensusprotokollan suorittamiseksi verkossa. Yleensä näillä alustoilla on melko voimanälkäinen konsensusprotokolla, kuten Proof of Work (PoW). Kaikilla yleisöillä ei kuitenkaan ole samaa virrankulutusta.

Toisaalta julkisen yrityksen lohkoketjun käyttöönotto ei tarvitse vallan nälkäistä konsensusmekanismia päästäkseen sopimukseen, mutta pääsääntöisesti he käyttävät jonkinlaista äänestysmekanismia. Siksi se on energiatehokas.

 

 • Vähemmän epävakaa verkko

Yksityiset verkot ovat vähemmän epävakaa arkkitehtuuri. Koska verkossa on aina hallitseva organisaatio, epävakauden mahdollisuus on erittäin epätodennäköistä.

 

 • Organisaation vaikutusmahdollisuudet

Mikä on parempi kuin saada organisaation vaikutusmahdollisuudet? Yksityisen yrityksen blockchain-ratkaisun avulla voit saavuttaa juuri sen! Julkisissa lohkoketjuissa ei ole valtaa pääkirjajärjestelmässä, tai et voi estää yhtään solmua osallistumasta. Koska saat kuitenkin yksinomainen valta tämän verkon yli, sinulla on sääntelystandardit, joita muilla verkoilla ei ehkä ole.

 

Julkinen estoketju

Julkisessa lohkoketjussa kuka tahansa saa liittyä verkkoon ja osallistua siihen. Jokaisella on oikeus nähdä pääkirja ja osallistua yksimielisyyteen.

Joten, jos olet täydessä hajauttamisen kohtauksessa, sinun kannattaa ehdottomasti tarkistaa julkisen yrityksen estoketjun käyttöönotto. Blockchainin julkinen versio oli kaikkien aikojen ensimmäinen blockchain-tekniikka. Kun Bitcoins tuli teknologiamaailmaan, muut yritykset yrittivät kehittää samaa tekniikkaa ilman emoteknologian puutteita.

Julkisessa estoketjussa saat yhtäläiset oikeudet ja voit liittyä ja osallistua konsensusmekanismiin milloin tahansa.

Paras osa tämän yrityslohkoketjun käyttöönottoa on, että saat paremman suojaustason kuin yksityinen lohkoketju. Miten? No, koska ei ole olemassa organisaatioita, joilla olisi yksinomainen valtuus, kukaan ei pystyisi poistamaan tapahtumaa pääkirjasta.

Myös julkisen pääkirjajärjestelmän avulla kaikki voivat nähdä, mitä kirjaa tapahtuu. Jos joku yrittää tehdä epäjohdonmukaisuuksia, kaikki voivat nähdä sen.

 

Ominaisuudet, jotka kannattaa harkita yrityksellesi

 • Suurempi avoimuus

Ensinnäkin mikään muu yrityksen lohkoketjun käyttöönotto ei voi tarjota niin paljon avoimuutta kuin julkinen. Kuten aiemmin sanoimme, kirjanpito on täysin kaikkien näköpiirissä. Jokaisen on osallistuttava sen ylläpitoon, ja hän on jaettu kaikkien solmujen kesken.

Joten voit nähdä juuri tapahtuvat milloin tahansa. Tästä yksityisestä blockchainista puuttuu.

 

 • Todellinen hajautettu rakenne

Pääkirja on jaettu kaikille verkon käyttäjille. Jokaisella solmulla on oma kopio kirjanpidosta. Ja yhdessä konsensusalgoritmien avulla he voivat päivittää kirjanpidon suuremmalla oikeudenmukaisuudella.

Tämä jakautuva luonne ja yhtäläiset oikeudet johtavat todella hajautettuun yrityslohkoketjuun. Yksityisiä lohkoketjuja ei ole täysin hajautettu verrattaessa niitä julkisiin.

 

 • Käyttäjien vaikutusmahdollisuudet

Tarvitset Internet-yhteyden, jotta voit käyttää kaikenlaista alustaa. Mene verkkoon lataamalla blockchain ja lompakko, ja olet valmis menemään. Tämä tarkoittaa, ettei mikään paha yritys voi estää sinua saamasta kaikkia tämän verkon etuja. Jos verrataan sitä yksityiseen lohkoketjuun, näet, kuinka verkon käyttäjät eivät saa nauttia kaikesta vapaudesta.

 

 • Muuttamattomuus

Kun tapahtuma lisätään kirjanpitoon, kukaan ei voi muuttaa sitä. Kyllä, se on houkuttelevin piirre tämän tyyppisessä yritysblokkialustassa. Joten vaikka yrität murtautua järjestelmään, et voi tehdä mitään haittaa.

Se tarjoaa enemmän muuttumattomuutta. Mutta yksityisessä verkossa hallitseva organisaatio voi poistaa tapahtumasi, etkä voi tehdä mitään asialle.

 

Yksityinen vs. julkinen estoketju: kumpi sinun pitäisi valita?

Se riippuu täysin vaatimuksistasi. Jos olet organisaation toimitusjohtaja ja haluat sisäisen verkkojärjestelmän vain työntekijöillesi, niin yksityisen yrityksen blockchain-ratkaisu on parempi puhelu. Täällä voit antaa työntekijöillesi erityisvaltuutetun pääsyn riveihisi sopivaksi, ja salauksella voit olla riittävän turvallinen tekemään kauppaa kanavalla.

Toisaalta, jos haluat sovellustyyppisen alustan, joka on avoin kuluttajille, julkisen verkon tulisi olla sinun valintasi. Tämä yritys blockchain-ratkaisu on varustettu kaikilla tarvitsemillasi palveluilla, ja kuluttajat voisivat luottaa brändiin helposti. Täydellinen rehellisyys on myös aina hyvä tapa saada enemmän suosiota.

 

Federated Blockchain

Sinun on mietittävä, kuinka liittovaltion lohkoketju sopii tähän yhtälöön, eikö? No, liittovaltion lohkoketjussa on sekä yksityisen että julkisen lohkoketjun parhaat puolet. Saatat kuitenkin löytää joitain suuria yhtäläisyyksiä yksityisen lohkoketjun kanssa tämän kanssa.

Yhdistetyn blockchainin avulla saat hajautetun yksityisen ympäristön. Mitä? Hämmentynyt? Yhdistetyssä lohkoketjussa yhden verkon ylläpitävän organisaation sijasta olisi useita organisaatioita. Useiden osapuolten läsnäolo verkosto muodostaa julkisen estoketjun hajautetun rakenteen.

Voisit kuvitella tämäntyyppisen yrityslohkoketjun käyttöönoton olevan kaikkien siihen liittyvien organisaatioiden keskipiste. Se olisi järjestelmä, jossa useat organisaatiot voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa tarvittaessa jakamaan tietoja.

Jos joku osapuoli yrittää käyttää verkkoa väärin, muut yritykset voivat kieltää heidät verkosta.

 

Ominaisuudet, jotka kannattaa harkita yrityksellesi

 • Kulujen leikkaus

Federated-tyyppinen yrityslohkoketju vähentää kustannuksia suuressa määrin. Nämä lohkoketjut on suunniteltu teollisiin tarkoituksiin, joten niiden yhdistäminen olemassa oleviin on helpompaa kuin julkisen tai yksityisen yrityksen lohkoketju. Joten tämän tyyppinen yrityslohkoketjun käyttöönotto olisi tehokkain sijoitus.

 

 • Tarjoaa alhaisemmat maksutapahtumat

Vaikka julkiset estoketjut näyttävät väittävän tarjoavansa alhaisimmat tapahtumakustannukset, todellisuudessa näin ei ole. Kun liikaa käyttäjiä pääsee verkkoon, verkko hidastuu suhteellisen nopeasti, ja tapahtumien käsittelystä tulee vaikeaa.

Tässä tilanteessa transaktiopalkkiot nousevat suuressa määrin. Yhdistetyssä lohkoketjussa näin ei kuitenkaan ole. Tämä yrityslohkoketju on suunniteltu kestämään paineen alla. Joten kaupan alkuperäiset kustannukset eivät nouse merkittävästi tässä.

 

 • Verkkosäännöt

Koska useat organisaatiot työskentelevät yhdessä, kaikkien on noudatettava jonkinlaisia ​​sääntöjä. Tämä luo tasapainoisen ympäristön julkiselle ja yksityiselle infrastruktuurille. Kaikkien verkon solmujen on noudatettava sääntöjä saadakseen osan sopimusprosessista.

 

 • Ei rikollista pääsyä

Julkiset estoketjut ovat suuria, mutta ne tarjoavat nimettömyyttä, jota rikolliset voivat käyttää vakavasti. Viimeinen asia, jonka haluat tällä hetkellä, on tarjota hyvä viestintäkenttä organisaatiosi rikollisille.

Jokainen verkon solmu tuntee muut solmut, ja tämä takaa rikollisen pääsyn. Rikollisia ei suositella todennusprosessille, ja he jättävät tämän yrityslohkoketjun käyttöönoton yksin.

 

Lupatason luokitus –

Lupatyypin mukaan lohkoketjua voidaan luonnehtia kahdentyyppisiksi kokonaisuuksiksi. He ovat:

 • Sallittu
 • Luvaton

 

Sallitut lohkoketjut

Tällainen yrityksen estoketjun käyttöönotto toimii suljetussa ympäristössä. Tässä solmut eivät pysty pääsemään verkkoon hämärästi ja näkemään, mikä on pääkirjassa. Vain valitut solmut voivat saada merkinnän verkkoon.

Keskitetyt organisaatiot suosivat enimmäkseen tämän tyyppistä yrityslohkoketjua, koska heillä voi olla valtaa verkon yli. Toisaalta on olemassa luvattu julkinen estoketju. Näillä verkoilla on käyttöoikeusympäristö, mutta kuka tahansa, joka täyttää tietyt kriteerit liittyäkseen verkkoon, voi nähdä kokonaan kirjanpidon ja tehdä tapahtuman kuten tekisivät julkisen yrityksen estoketjun käyttöönotossa.

Mutta pääsyn saamiseksi heillä on oltava tietty pätevyys.

 

Ominaisuudet, jotka kannattaa harkita yrityksellesi

 • Sopii organisaatioille

Sallittu yrityslohkoketju on erittäin sopiva organisaatiotarkoituksiin. Suurilla yrityksillä voi olla tarvitsemansa täysi pääsy, ja ne voivat itse valita sisäisen ympäristön. Parametrien asettaminen solmulle pääsyä varten on heidän vastuullaan, ja he voivat hallita sitä varten tiettyä kohdennettua yleisöä.

 

 • Tapahtumien hinnat ovat alhaiset

Sallittu yrityslohkoketjun käyttöönotto tarjoaa alhaisimman maksutapahtuman. Miksi? No, se johtuu siitä, että sisäisenä palvelimena näiden verkkojen ei tarvitse käsitellä paljon yleisöä. Ne eivät myöskään toimi virtaa kuluttavilla yksimielisyyksillä, jotka lopulta hidastavat julkista lohkoketjua.

Siksi tämäntyyppisessä ympäristössä tapahtuvat maksut ovat lähes ilmaisia. Monet käyttöoikeusalustat tarjoavat käyttäjilleen nollatapahtumamaksut.

 

 • Ei vaadita omaa omaisuutta

Sallitulla yrityksen estoketjulla ei välttämättä tarvitse olla natiivia tunnusta tai omaisuutta alustalleen. Monet yritystason lohkoketjut tarjoavat alustan modulaarisena järjestelmänä, johon voit liittää ja toistaa tai luoda oman uuden sisällön.

Tämä voi tarvittaessa käyttää olemassa olevaa, mutta verkon ylläpitämiseksi heidän ei tarvitse luottaa täysin natiiviin omaisuuteen.

 

 • Luotettu ympäristö

Jotta voisit työskennellä tämän ympäristön kanssa, sinun on luotettava solmuihin, joiden kanssa jaat verkon. Se on eräänlainen organisaatio, jossa jokainen pelaa omaa rooliaan ja luottaa muihin työtovereihin tekemään samoin. Tämä luo suuremman sidoksen toimivien solmujen kesken.

 

Luvaton lohkoketju

Tämän tyyppisessä blockchain-verkossa jokainen verkon solmu voi vapaasti osallistua konsensusprosessiin. Osallistumiseen ei ole rajoituksia. Käyttöoikeuksettoman yrityksen estoketjujärjestelmän avulla jokaisella käyttäjällä on oma osoite ja hän voi jatkaa vuorovaikutusta verkon kanssa.

Jokaisella täällä on lupa aloittaa tapahtuma ja lisätä arvoja kirjanpitoon. Ilmeisesti organisaatiot, joilla on avoimempi ympäristö, rakastavat tämäntyyppistä yrityslohkoketjun käyttöönottoa. On myös erityyppisiä luvattomia yksityisiä lohkoketjuja.

Tämän tyyppisellä organisaation solmuilla on erityinen pääsy kirjanpitoon ja ne voivat sitten tehdä vapaasti kauppaa keskenään. Ei ole määriteltyjä sääntöjä. Ainoa kriteeri olisi olla yhteydessä kyseiseen organisaatioon työntekijänä tai myyjänä päästäksesi verkkoon.

Pääasiassa viranomainen määrittää pääsyn, ja kun olet sisään, olet täysin vapaa tekemään tarjouksesi.

 

Ominaisuudet, jotka kannattaa harkita yrityksellesi

 • Lisää virtaa solmuille

Jos olet rakastunut täydelliseen vapauteen, rakastat tällaista alustaa. Luvaton yrityslohkoketjun käyttöönotto pystyy täysin antamaan täyden voiman solmuille organisaation sijaan. Organisaatiot eivät voi vaikuttaa solmujen tulokseen, eikä niillä ole mitään tiukkoja käytäntöjä käyttäjien rajoittamiseksi.

 

 • Avaa yksityisyystaso kaikille

Riippumatta siitä, millaisessa luvattomassa ympäristössä olet, sinulla on aina avoin yksityisyystaso. Tämä lisää avoimuutta organisaatiossa, joka on käsitellyt sisäistä korruptiota. Kuten kuka tahansa voi nähdä kirjan, korruptoitunut henkilö ei pääse eroon rikoksistaan.

Kaikki solmut tuntevat toisensa, joten huono pelaaja jää lopulta kiinni.

 

 • Vapaa osallistuminen äänestykseen tai konsensukseen

Yleensä yksityisessä lohkoketjussa vain valikoivat solmut voivat osallistua verkon äänestykseen tai konsensusprotokollaan. Luvattomasti jokainen verkon osallistuja voi kuitenkin osallistua siihen.

 

 • Luottamuksellinen ympäristö

Kyllä, organisaatiot tietävät mikä solmu on, mutta tämän tyyppisessä yrityslohkoketjussa sinun ei tarvitse luoda luottamusta solmujen kesken. He voivat vapaasti epäillä toisia ja kutsua huonoja toimijoita tarvittaessa. Siksi saat sen kanssa luottamuksellisen ympäristön.

Blockchain on eräänlainen hajautettu kirjanpitotekniikka, ja yrityksille on olemassa monia muita DLT: itä. Muista tarkistaa myös niiden vertailu!

 

Eri tyyppisten blockchain-tekniikoiden vertailu

Luvaton yleisö Sallittu yleisö Luvaton yksityinen Sallittu yksityinen
Osallistuminen Jokainen voi vapaasti ladata ja toimia solmuna Vain käyttäjät, jotka täyttävät aiemmin määritetyt ehdot, voivat ladata ja toimia solmuina Kaikki yksityisen verkon käyttäjät voivat toimia solmuina Vain valitut yksityisen kanavan solmut voivat toimia solmuina
Energiankulutus Korkea Keskitaso Matala Matala
Turvallisuus Erittäin korkea Korkea Keskitaso Matala
Nopeus Hyvin hidas Hidas Nopeasti Erittäin nopeasti
Luottamustaso Luotettava Luotettava Luotettu Luotettu

 

Luku 4: BAAS: n tarjoavat toimittajat

Ennen kuin siirrymme myyjiin, jotka tarjoavat BAAS: n, katsotaanpa, mistä koko BAAS-konsepti on kyse.

Mikä on Blockchain palveluna?

BAAS tai Blockchain as a Service on erityinen yritysluokan blockchain-ratkaisu, jota muut asiakkaat voivat käyttää isännöimään, rakentamaan ja omistamaan kehitettyjä hajautettuja sovelluksia, toimintoja ja muita älykkäitä sopimuksia..

Mutta täällä asiakkaat eivät huolehdi ydininfrastruktuurista; pikemminkin BAAS-palveluntarjoaja valvoo ja ylläpitää verkkoa heidän puolestaan. Se on täysin mielenkiintoinen tapa nopeuttaa blockchain-tekniikan kasvua ja käynnistää myös valtava toteutustaso.

Tämän uuden konseptin perusarkkitehtuuri on samanlainen kuin SaaS (Software as a Service) -kehys.

Nykyään monet teollisuuden jättiläiset ovat enemmän kuin innokkaita oppimaan blockchain-tekniikasta ja ottamaan sen käyttöön nykyisessä kehyksessään. Mutta tekniikan monimutkaisuus saa heidät ajattelemaan kahdesti ennen askeleen ottamista. Riittävän ammattitaidon puuttuminen kyseisillä teollisuudenaloilla on myös este verkon ylläpitämisen ylläpitämiselle.

Useat tekniset jättiläiset tarjoavat näitä yrityslohkoketjuratkaisuja yhdessä pienten startup-yritysten kanssa.

 

Kuinka nämä ratkaisut toimivat?

Periaate on todella yksinkertainen. Palveluntarjoaja asettaa infrastruktuurin, jos asiakas pyytää sitä tietyn määrän maksua vastaan. Kun asiakas suorittaa maksun, palveluntarjoaja asettaa yrityksen lohkoketjutekniikan ja alkaa ylläpitää verkkoa. BAAS-palveluntarjoaja hoitaa kaikenlaisen monimutkaisen tekniikan rakenteen asiakkaalle.

BAAS-toimittajat, jotka tarjoavat yrityslohkoketjun käyttöönoton muille suurille teollisuudenaloille, pitävät artefaktit käynnissä aina. Muut tukijärjestelmät ovat myös välttämättömiä, jos haluat estää hakkeroinnin. Ne sisältävät kekseliäiden laitteiden oikean allokoinnin, tarjoavat huippuluokan suojausprotokollia, hallitsevat kaistanleveyttä ja suurempia hosting-vaatimuksia.

Jos aloitat näiden BAAS-palvelujen käytön, voit keskittyä enemmän yrityksesi kuin yrityksen lohkoketjun käyttöönottoon. Joten hyödyt aina näiden palvelujen käytöstä.

 

Yksinkertaisempi konteksti

Ajattele esimerkiksi BAAS-palveluntarjoajia verkkopalvelujen tarjoajina. Jos haluat perustaa oman verkkosivustosi ja rakentaa yritystäsi saadaksesi osumia joka päivä, sinun on isännöitävä sitä palvelimella. Ilmeisesti voit isännöidä tai hallita omaa palvelinta palveluntarjoajan sijasta.

Mutta sitten sinun on palkattava henkilöstö ylläpitämään ja huolehtimaan hosting-tarpeistasi ja varmistamaan, että kukaan ei pääse palomuurisi läpi. Kaikki näyttää todella jännittävältä, mutta loppujen lopuksi sinulla on enemmän asioita huolestuttavaa lautasellasi, joten et voi keskittyä työhösi.

Siksi oikean ratkaisun löytäminen verkkosivustollesi olisi isännöidä verkkosivustoasi kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta, kuten HostGator tai BlueHost. Palveluntarjoajat huolehtivat tarpeistasi, eikä sinun tarvitse palkata työntekijöitä tai huolehtia turvallisuudesta.

Samalla tavalla BAAS-palveluntarjoajat antavat sinulle asiantuntemuksensa, sinun tarvitsee vain sijoittaa. BAAS voi olla isompi askel kohti syvempää yrityslohkoketjun käyttöönottoa teollisuuden eri sektoreilla. Sen sijaan, että kehittäisivät omia blockchain-hankkeitaan, he voivat nyt vain ulkoistaa heidät näiltä yritys blockchain-toimittajilta.

Esimerkkejä Baas-toimittajista ja Enterprise Blockchain -alustoista

BAAS-palveluntarjoajat

1. Oracle

Antaen sinulle kattavimman DLT-pilvialustan, Oracle kehittää uudenlaista BAAS-palvelua yrityskäyttäjille. Voit liittyä muihin organisaatioihin ja ottaa käyttöön yrityksesi blockchain-toteutuksen sekä päivittää kirjanpidon. Oraclen avulla voit jakaa tietoja luotettavasti liikekumppaneiden, toimittajien ja pankkikumppaneiden kanssa.

Oracle tarjoaa blockchain-pilvipalvelun, jonka avulla voit käyttää kaikkia yllä olevia ominaisuuksia. Alusta toimii yhdistettävällä arkkitehtuurimallilla, joka mahdollistaa tietyt yrityksen estoketjun toteutustavoitteet yrityksesi tarpeisiin.

Kaikki heidän tarjoamansa palvelut päivitetään ajan myötä, joten sinun ei tarvitse huolehtia kilpailun pysymisestä. Alustan ytimessä on satunnaisesti useita kerroksia sekä monia alipalveluja ja rajapintoja mukautettavia laajennuksia varten.

 

Kuinka se toimii?

Oraclen yritys blockchain-ratkaisu tarjoaa solmuverkoston, joka vahvistaa ja päivittää hajautetun kirjanpidon sekä vastaa älykkäiden sopimusten kyselyihin. Tämä toimittaja lisäsi älykkään sopimusominaisuuden pilvipalveluun tehostaakseen yrityksen estoketjun toteutusta.

Muu ulkoinen sovellus käynnistää tapahtumaprosessin ja aloittaa kyselyt asiakkaan REST-sovellusliittymäkutsujen tai SDK: iden avulla, jotka valitsevat solmut älykkäiden sopimusten suorittamiseksi.

Kun pilvipalvelun yksimielisyys on sovittu tapahtumasta, se saa ryhmän tietolohkoihin. Nämä lohkot on suojattu salauksella, eikä kukaan voi muuttaa sitä. Palvelun järjestelmänvalvojat voivat käyttää blockchain-pilvipalvelua organisaatiossaan ja määrittää sen tarpeen mukaan.

Ihmiset sekoittavat usein palvelujaan ja sitä, että Oracle yrittää luoda liiketoimintaverkon estoketjuunsa. Mutta se ei ole täysin totta. Ne tarjoavat alustan vain muille asiakkaille, jotka haluavat luoda yrityksen estoketjun toteutuksen.

 

Blockchain Cloud Service -palvelun tärkeimmät ominaisuudet

 • Läpinäkyvä ja jaettu: Jokainen osallistuja voisi nähdä johdonmukaisuustiedot. Heillä on myös mahdollisuus saada päivitysten kopiointi ja pääsy niihin, jos heillä on siihen lupa.
 • Tarkka ja kiistaton: Konsensus riippuu lohkoketjun solmujen osajoukon päätöksestä, ja kun se on validoitu, ei voi kieltää sen olemassaoloa.
 • Muuttumaton: Aivan kuten julkinen lohkoketju, mikään ei voi muuttaa kirjanpitotapahtumia.
 • Salattu: Kaikki verkon tietueet tai tiedot salataan siten, että ne säilyttävät yrityksen luottamuksellisuuden.

 

2. IBM

IBM tarjoaa myös maailmanluokan blockchain-ratkaisuja yrityskäyttöön. IBM Blockchain -alusta on ainutlaatuinen BAAS-tarjous IBM Cloud -infrastruktuurissa. Se on yksi markkinoiden täysin toimivista, integroiduista, yritysvalmiista blockchain-ratkaisuista. Tämän ansiosta yritysten lohkoketjujen käyttöönotto on paljon helpompaa, kun ne voivat kehittää, hallita ja käyttää alustaa.

Alusta kiihdyttää uusien blockchain-projektien kehittämistä yhteistyössä Hyperledger Fabric Architecture -ohjelman kanssa.

Riippumatta yrityksesi vaatimuksista tai käyttötapauksista, IBM: n ratkaisu saa sinut käyntiin nopeasti. Se on melko nopea integroida ja tarjoaa valtavan yksityisyyden, suorituskyvyn ja turvallisuuden vaativaan ympäristöön.

Tiedätkö mikä on parasta? Saat laajan valikoiman jäsenyyden suunnitelmia. Jokainen suunnitelma tarjoaa uusia ominaisuuksia tarpeidesi mukaiseksi. Joten vaikka olisit pieni yritys tai suurempi yritys, voit vain valita budjetillesi sopivan. Aloitussuunnitelma on taloudellisin, eikä se rajoita kykyjäsi millään tavalla.

 

Blockchain-alustan ominaisuudet

 • Uusien sovellusten kehittäminen

Se tarjoaa laajan valikoiman kehitysympäristöjä sovelluksillesi. Voit siirtyä jaettuun, paikalliseen tai online-ympäristöön. Mutta tarvitset myös edistyneitä työkaluja, eikö? Älä huoli, IBM: llä on selkäsi. Jokainen asetus on varustettu huippuluokan kehitystyökaluilla, joten sinun tarvitsee vain kytkeä virta ja aloittaa uusien sovellusten luominen.

 

 • Hallituksen voima

Voit hallita käyttöympäristöäsi yrityksen estoketjun käyttöönoton jälkeen. Uudet aktivointityökalut ovat aina käytettävissä tapahtumakanaville, älykkäille sopimuksille, jäsenille ja uusille verkoille. Jos työskentelet useiden osapuolten kanssa, saat kaikki heidän päivityksensä toimintapaneelista ja ilmoituksina.

 

 • Erittäin operatiivinen

Verkko on aina korkean suorituskyvyn saumattomalla verkkoyhteydellä. Saat kaikki uudet päivitykset heti saataville, eikä sinun tarvitse päivittää järjestelmääsi pitkään aikaan. IBM huolehtii kaikesta muusta.

 

3. Amazon

Toinen loistava yrityslohkoketju on Amazon Web Services (AWS). AWS tarjoaa yhden yksinkertaisimmista tavoista yrityksen lohkoketjun toteuttamiseen. Amazonin ratkaisun avulla voit rakentaa omat skaalattavat ratkaisut ja varmistaa yrityksesi näkyvän kasvun.

Amazon sattuu tarjoamaan kaikenlaisia ​​ratkaisuja sekä keskitettyyn että hajautettuun verkkoon. Jos haluat keskitetyn tietokantarakenteen, AWS voi tarjota sinulle salauksen, tehokkaan kirjanpidon. Joten sinun ei tarvitse ottaa yrityksen blockchain-toteutusta käyttöön tässä.

Jos kuitenkin haluat hajautetun ympäristön, jolla on todennettavissa olevat ominaisuudet, AWS voi tarjota sinulle parhaat parhaista blockchain-ratkaisuista. Kaikki verkot ovat täysin hallinnoituja, joten sinun ei tarvitse palkata lisää työvoimaa kehyksen ylläpitämiseksi.

Jokainen palvelu on helppo asentaa ja ottaa käyttöön; Lisäksi se on erittäin taloudellinen. AWS: n Blockchain-mallit ovat blockchain-tarpeesi pääainesosa. Katsotaanpa, mitä tämä palvelu todella tarjoaa.

 

AWS Blockchain -mallit

Tämäntyyppisten mallien avulla voit luoda blockchain-adoptioita lyhyessä ajassa. AWS blockchain -mallien avulla voit lopulta keskittyä hajautettuun sovelluskehitykseen verkon luomisen sijaan.

 

Mikä on hyöty?

 • Nopeampi käyttöönottoaika

Blockchain-verkon käyttöönotto kestää vain minuutin. Voit kokeilla Amazon ECS- tai ECS2-malleja aloittaaksesi yrityksen blockchain-toteutuksen.

 

 • Vaihtoehto

Saat kaksi erittäin suosittua kehystä, joista voit valita yrityksesi tarpeet. Hyperledger Fabric ja Ethereum tarjoavat hieman erilaisia ​​tuloksia, joten on parasta ensin tarkistaa, mitä he tarjoavat, ja tehdä sitten päätös.

 

 • Työkalujen hallinta

Kaikki mallit antavat sinulle laitteiden hallinnan ja niiden avulla voit seurata tuloksia ja hallita koko verkkoa. Nämä työkalut ovat parhaita, jos haluat, että blockchainissa on yrityksesi sisäinen verkko.

 

 • Maksa siitä, mitä käytät

Maksat vain käyttämistäsi resursseista. Ei ole mitään piilotettuja lisäkustannuksia, joista saattaa tulla taakka kaiken käyttöönoton jälkeen.

 

4. Microsoft

Teknologiajätti Microsoft on myös liittynyt BAAS-tarjoajien liigaan. Uuden Azure-blockchain-ratkaisunsa avulla voit määrittää ja käyttää alustaa päivässä!

Parasta on, että Azure Blockchain Workbench -asennus kestää vain muutaman napsautuksen! Tämä työpöytä soveltuu paremmin uusien projektien testaamiseen tai kehittämiseen sen sijaan, että käytettäisiin vain kirjanpitojärjestelmään. Alusta on suunniteltu tietyllä tavalla varmistaaksesi, että tarvitset todella vähemmän aikaa uuden projektin kehittämiseen.

Tietysti Microsoftilta odotat parhaan parhaan tuloksen, ja Azure antaa sinulle varmasti sen.

Kustannukset ja kehitysaika vähenevät huomattavasti Azure-pilvialustan valmiiden integrointien osalta. Asennuksen aikana saat käyttöösi laajan valikoiman blockchain-työkaluja. Sinun tarvitsee vain valita tarvitsemasi ja käynnistää yrityksesi blockchain-toteutus. Jokainen ominaisuus tarvitsee vain yhden napsautuksen konfiguroidakseen, joten se on helppo päällekkäinen tehtävä.

Sen jälkeen tulee topologian valinta. Jos valitset Dev / Test-topologian, saat vain yhden solmun (Virtual Machine), ja voit aloittaa heti.

Yhden jäsenen topologia on tarkoitettu vain yksittäisille organisaatioille. Tämän avulla tuotannollesi saadaan useita solmuja useisiin osioihin.

Usean jäsenen topologiassa voit stimuloida useiden organisaatioiden tuotantoa. Se toimii tavallaan kuin konsortioratkaisu. Käytettyjen solmujen määrästä riippuen se vie enemmän tai vähemmän kuin 15 minuuttia.

 

Mitkä ovat ominaisuudet?

 • Ääni- ja SMS-rajapinnat takaavat tuotettujen tuotteiden seurannan.
 • Esineiden internetin integrointi pystyy jäljittämään kaikki lähetykset ja tuotteet tai minkä tahansa muun tyyppiset asiakirjat.
 • ERP-järjestelmät pystyvät hallitsemaan ydinprosesseja, jotka ovat vuorovaikutuksessa ydinosaajien kanssa.
 • Nopeampi käyttöönotto parantaa huomattavasti tehokkuutta.
 • Alhaiset kustannukset vähentävät uuden yrityksen perustamisen tai organisaation vanhan verkkojärjestelmän muuttamisen kokonaiskustannuksia.

 

5. Alibaba

Alibaba Cloud -ratkaisu on täällä yrityksesi lohkoketjun käyttöönottoon. Tämä alusta tarjoaa yritystason alustan kaikenlaiseen blockchain-käyttöönottoon. Alibaba Cloud Solution -ratkaisu vie sinut lähemmäksi suosittua yritysten blockchain-alustaa markkinoilla.

Ehkä sinulla ei ole aikaa tai energiaa kehittää omaa lohkoketjuasi, mutta Alibaban avulla voit nauttia ylellisestä toiminnasta, käyttöönotosta ja ylläpidosta. Tekoälyyritykset voisivat varmasti hyötyä paljon, jos he haluavat kokeilla tekoälyn estoketjujärjestelmää.

 

Alibaba Cloud BAAS: n edut

 • Korkeampi suojausprotokolla

Alibaba tarjoaa uuden tason turvallisuusstrategioita ja sillä on useita vuokralaisia ​​eristetty, minkä vuoksi suojaustasot ovat valtavat.

 • Suurempi vakaus

Koska käyttöliittymä tarjoaa luotettavan tiedon tallennusyksikön, suurentaminen ei ole ongelma. Se pystyy tarjoamaan huippuluokan suorituskyvyn myös vaikeina aikoina.

 • Yksinkertainen ja helppo

Tarjoaa runsaasti parannettuja hallintatoimintoja, jotka auttavat sinua rakentamaan blockchain-alustasi muutamalla napsautuksella. Joten, se on melko helppo käsitellä.

 • Avoin ekosysteemi

Blockchain-ekosysteemi on avoin ja tukee monenlaisia ​​sovelluksia ja tietoja. Siksi se on loistava vaihtoehto yrityksen estoketjun toteuttamiseen.

 

Onko muita ominaisuuksia?

 • Kehittynyt teknologia: Alibaba-pilvi tekee yhteistyötä Hyperledger Fabricin, Quorumin kanssa tarjotakseen sinulle nämä yritystason palvelut.
 • Pikatila: Yhden napsautuksen käyttöönotto poistaa kaikki monimutkaiset kokoonpanot yrityksen estoketjutoteutuksille.
 • Konsortion johtaja: Kehitä yhteenliittymiä, lisää uusia osallistujia milloin haluat, ja se auttaa sinua hallitsemaan kaikkia osallistujia.
 • Hallinnoi organisaatioita: Hallitse omaa organisaatiotasi alustan avulla, saat selkeän kuvan kaikkien toiminnasta verkossa.
 • Hallinnointiturva: Tarjoaa CA-sertifikaatit ja rakentaa tekniikan Intel SGX: lle.
 • Hallinnoi ketjukoodia: Alibaba antaa sinun hallita ketjukoodia, kuten älykkäitä sopimuksia useiden osapuolten kanssa kerralla. Kattavan seurantajärjestelmänsä ansiosta kaikkien älykkäiden sopimusten seuranta on erittäin helppoa.
 • Sovelluksen käyttö: Alusta voi mennä tavallisen Fabric Client SDK: n kanssa. Tämä ympäristö auttaa sinua integroimaan minkä tahansa tyyppiset sovellukset uuteen blockchain-verkkoon.

 

6. Baidu

Toinen mahtava myyjä, joka aloitti BAAS-liiketoimintansa, on kiinalainen verkkopalvelu ja hakukone Baidu. Viimeksi yritys julkaisi julkaisunsa uudella Xchain-ketjulla.

 

Xuper-ketjuverkosto

Heidän upouusi superketjualusta kykenee käsittelemään kaikenlaisia ​​yrityksen tarpeita. Baidu tarjoaa ilmeisesti eniten tapahtumia sekunnissa – 10000. Mutta miten se tukee tätä valtavaa määrää tapahtumia sekunnissa? No, he käyttävät stereoskooppista verkkoa ja ketjujen välistä rinnakkaista tekniikkaa.

Tämän lisäksi foorumi soveltuu monille erilaisille skenaarioille ja palveluille.

Heidän mukaansa tämä foorumi pystyy muuttamaan toimitusketjuja, elintarviketurvallisuutta, taloutta, esineiden internetia ja monia muita aloja.

 

Xuper-ketjun ominaisuudet

 • Valtava suojaustaso: Xuper-ketju tarjoaa suhteellisen suojatun ekosysteemin; se käsittelee enimmäkseen arkaluontoisia tietoja, kuten tuotevalikoimaa, henkisiä ominaisuuksia ja monia muita. Siksi tämän alustan integrointi yritysprojektiisi voi olla seuraava iso virstanpylväs sinulle.
 • Hallintajärjestelmä: Yrityksen omistajana olet todennäköisesti vastuussa kaikesta. Hallinnolliseen sijaintiin asettamiseksi verkko tarjoaa sinulle pääsyn hallintaan. Tämän käyttöoikeuden avulla voit nähdä kaikki verkon toiminnot ja kieltää huonot esiintyjät tarvittaessa.
 • Pluggable-sovellukset: Haluatko käyttää mitä tahansa sovelluksia verkossa? Älä huoli, Xuper Chain antaa sinun tehdä saman. Kokeile vain kaikkia verkon liitettäviä sovelluksia ja lisää ominaisuus koko järjestelmään.

 

7. Huawei

Äskettäin Huawei aloitti matkansa ollakseen yksi BAAS-palveluntarjoajista markkinoilla. Aiemmin he julkaisivat palvelun kaupallisiin tarkoituksiin Kiinassa 10. lokakuuta. Kuitenkin 15. marraskuuta he avasivat sen maailmanlaajuiseen käyttöön.

Huawei Cloud on nyt saatavilla maailmanlaajuisella verkkosivustollaan ja pääasiassa maailmanlaajuisten kehittäjien ja yritysten käyttöön. Kehittäjät voivat käyttää tätä pilvialustaa hajautettujen sovellusten kehittämiseen, käyttöönottoon ja ylläpitoon melko nopeasti budjetinsa rajoissa.

 

Huawei Cloud Platformin edut

 • Helppo ja avoin kaikille: Tämä alusta on rakennettu Hyperledger Fabric 1.1: lle yhdessä Kubernetesin kanssa, jossa on yksinkertainen määritysprosessi, muutaman minuutin käyttöönottoaika ja monikulmainen.
 • Tehokas ja joustava: Tämän BAAS-palvelun ainutlaatuinen osa on, että se tarjoaa laajan valikoiman konsensusalgoritmeja, minkä vuoksi se voi saavuttaa tapahtumia jopa 5000 sekunnissa. Lisäksi siihen kuuluu dynaaminen liittäminen, joustava kytkentäprotokolla ja fyysisten resurssien hallinta.
 • Kustannustehokas: Käyttöönottokustannukset ovat liian matalat tälle BAAS-palvelulle. Maksa vain siitä, mitä käytät, etkä mistään muusta. Tämän lisäksi voit nauttia myös O: n pienemmästä arvosta&M- ja automaattisen skaalausvaihtoehdot.
 • Yksityisyyden suoja ja kestävä suojaus: Hallitse kaikkia solmuja, käyttöoikeustasoa ja avaimia helposti muodostaen vain yhden paneelin. Salausprosessit ovat monikerroksisia yksityisyyden suojauksella. Kyberturvallisuusinfrastruktuuri ei anna minkään ulkoisen tai sisäisen hakkeroinnin tapahtua.
 • Täysi todistustodennus: Edistynyt todennuksen taso, joka varmistaa, että vain valitut solmut pääsevät verkkoon. Tällä tavalla vain sinulla on ainoa valta antaa pääsy toiseen solmuun ja estää kolmansien osapuolien solmuja pääsemästä koskaan sisään.

 

8. Accenture

Yksi käytännön eturintajista, jos blockchain-luominen on Accenture. Accenture osoitti suurta kiinnostusta heti blockchain-tekniikan alusta lähtien ja miksi ei? Ne molemmat korreloivat täydellisesti toistensa kanssa.

Accenturen lähestymistapa tähän tilanteeseen on kuitenkin hieman erilainen kuin toiset. Ne keskittyvät pääasiassa konsultointiosioon, mutta heillä on myös sinulle tarkoitettuja blockchain-ratkaisuja. Markkinoilla on myös muita blockchain-konsulttiyrityksiä.

Saat täydellisen yleiskuvan blockchain-tekniikasta ja siitä, miten voit integroida sen järjestelmään. Lisäksi täydellisen tavan selvittäminen markkinoiden käynnistämiseksi ja kaappaamiseksi olisi valtava lisäys yrityksellesi.

 

Mitä he tarjoavat?

 • Strategioiden analysointi: Heidän ammattitaitoiset ammattilaisensa analysoivat kaikki sektorit ja blockchain-strategiat auttaakseen sinua integroimaan blockchain-ratkaisun kustannustehokkaaseen alueeseen ja ottamaan käyttöön helposti.
 • Blockchain-alustan sovellettavuus: Jokainen yritys ei tietenkään voi tarjota kaikkia sovelluksia yrityksen blockchain-käyttöönotolla. Joten sinun on tiedettävä, mihin kohdistaa kohteesi enemmän, ja Accenture auttaisi sinua siinä.
 • Jatkokoulutus: Etkö tiedä, miten käsitellä blockchain-ratkaisuja? Accenturen BAAS pääsee mukaan liiketoimintaan ja kouluttaa sinut uuden lisäyksen käsittelemiseen hetkessä.
 • Kehitysympäristöt: Ympäristöalustalla on kaikki tarvittavat lohkoketjutyökalut, jotka auttavat kehittäjiä innovoimaan uusia projekteja.
 • Blockchain-ratkaisun suunnittelu ja toteutus: Anna vain heidän vaatimuksesi. He suunnittelevat sinulle sopivan mallin, ja jos annat heille vihreän signaalin, he auttavat sinua myös toteuttamaan sen.

 

Luku-5: Esimerkkejä yritysten lohkoketjuista

On monia yrityksiä, jotka toteuttavat blockchainia. Katsotaanpa joitain suosittuja esimerkkejä.

 • Hyökkääjä

Yksi suurimmista yrityksen blockchain-alustoista on Hyperledger. Linux on Hyperledgerin perustaja, ja se aloitti matkansa vuonna 2016. Hyperledger on yksi tunnetuista toimialakohtaisista avoimen lähdekoodin blockchain-alustoista, joka soveltuu parhaiten yrityskäyttöön.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista on tarjota yritystason hajautettua kirjanpitotekniikkaa laajalla valikoimalla. Tällä hetkellä Hyperledger on tehnyt valtavan määrän yhteistyötä, jonka kokonaismäärä on yli 185. Ne kattavat melkein kaikki mahdolliset alat, kuten esineiden internet, rahoitus, toimitusketju, pankki, tekniikka ja valmistus. Tällä yrityslohkoketjulla on käynnissä kahdeksan erityyppistä projektia kerralla, ja kaikesta siitä Hyperledger Fabric on tunnettu teolliseen käyttöön.

Koska tällä yrityslohkoketjulla on modulaarinen arkkitehtuuri, voit vihdoin nauttia plug and play -ominaisuudesta erilaisilla jäsenyyden nähtävyyksillä.

 

Mitä se tarjoaa?

IBM ja Digital Asset ovat tämän sallitun yrityslohkoketjun alkuperäinen avustaja. Modulaarisen arkkitehtuurin avulla se määrittää roolit verkon solmuissa. Voit myös nauttia konfiguroitavista konsensusprotokollista yhdessä edistyneiden älykkäiden sopimusprosessien kanssa.

Sinun on kuitenkin annettava todennustiedot verkossa, jotta pääset tilillesi. Tämän yrityslohkoketjun älykästä sopimusta kutsutaan “ketjukoodiksi”. Tämä tukee JavaScriptiä ja Go-ohjelmointikieliä ja erillistä Java-moduulia. Siksi se on joustavampi muiden suosittujen älykkäiden sopimusten suhteen.

Katsotaanpa, mitä potentiaalisia tarjouksia heillä on yrityksen blockchainina:

Sallittu estoketjujärjestelmä

Tämä yrityslohkoketju tarjoaa käyttöoikeuskehyksen, jossa jokaisella osallistujalla on tunnettu henkilöllisyys. Jos käsittelet tietosuojakysymyksiä ja tarvitset tunnetun identiteetin verkossa, olisi hienoa jatkaa tätä.

Toinen tosiasia tämäntyyppisestä yrityslohkoketjusta on, että ne on suunnattu käsittelemään kuormitettavaa datansiirtoa organisaatioille. Organisaatioiden on käsiteltävä paljon dataa päivittäin, ja yrityksen lohkoketju pystyy käsittelemään sitä enemmän.

 

Suuri skaalautuvuus ja parempi suorituskyky

Kuten aiemmin sanoimme, tämä yrityksen lohkoketju käsittelee modulaarista arkkitehtuuria. Tämä arkkitehtuuri jakaa tapahtumaprosessin kolmeen erilliseen segmenttiin. Ensimmäisessä se käsittelisi logiikkaprosessointia ja solmujen sopimusprosessia. Toisessa vaiheessa tapahtuman tilaaminen aloitettaisiin. Viimeisessä vaiheessa tapahtuma tarkistetaan.

Tämä prosessi lisää skaalautuvuutta ja vähentää luottamusta ympäristöön.

 

Tarvittavien tietojen saatavuus

Yritykset käsittelevät aina yksityisyyttä koskevia kysymyksiä. Koska heillä on taipumus olla kilpailukykyisiä, niiden paljastaminen, mistä he ovat tekemisissä, voivat vahingoittaa heidän mainettaan ja antaa kilpailijalle edun heihin nähden.

Siksi heillä on oltava luottamuksellisuus tietyntyyppisiin asiakirjoihin. Hyperledger Fabric sallii tietojen osioinnin verkossa. Joten tämän yrityksen blockchain-organisaation käyttämisellä voi olla erityinen saavutettavuus.

Tietyllä etäisyydellä solmu pääsee niihin. Joten ihmiset, joiden on tiedettävä heistä, voivat saada heidät. Se ei ole julkista omaisuutta.

 

Runsaat kyselykielet

Yritykset eivät ymmärrä koodauskieliä, joten pääkirjan kyseleminen olisi heille kova eväste. Siksi tämä yrityksen lohkoketju tarjoaa täydellisen joukon yksinkertaisia ​​kyselykieliä, joita yritys voi käyttää hakemaan pääkirjasta.

Tämä ominaisuus antaa yrityksille uuden mahdollisuuden.

 

Modulaarinen arkkitehtuuri

Jokainen verkon suunnittelija voisi liittää haluamansa komponentit ja työskennellä niiden parissa. Tämä antaa erilaisen edun tälle yrityksen blockchain-alustalle. Nyt kehittäjillä on vapaus lisätä minkä tahansa tyyppisiä ominaisuuksia omaan projektiin, jos alusta ei pysty varmuuskopioimaan häntä.

 

Arkaluontoisten tietojen turvallisuusmittaus

Enterprise blockchain käsittelee paljon arkaluontoisia tietoja. Siksi näiden tietojen turvallisuuden varmistamiseksi on tehtävä turvamittauksia. Laitteiston suojausmoduuli tarjoaa ainutlaatuisen avainsarjan salausta varten ja tarjoaa korkeamman suojaustason.

 

 • Enterprise Ethereum Alliance

Tämä on toinen kypsimmistä yrityslohkoketjuista. Vitalk Buterin on tämän upean yritystason blockchainin perustaja. Tämä yrityslohkoketju tarjoaa vankan toiminnallisuuden, ja siksi sitä käytetään laajalti monissa teollisissa käyttötapauksissa.

Ethereum on yksi suurimmista käytetyistä blockchain-alustoista. Aivan kuten Hyperledger Fabric, tämä yrityslohkoketju työskenteli lukemattomissa projekteissa ja parannuksissa.

Toisaalta Ethereum johtaa yrityskonsortiota, joka on omistettu yksinomaan uusien yritystason projektien ja yhteistyön rahoittamiseen. EEA: n yrityslohkoketjussa on yli 250 jäsentä, ja se on voittoa tavoittelematon yritys.

Toisaalta nämä yli 250 jäsentä yhdistävät heidät yli 500 startupiin, teknologiatoimittajaan, yritystoimintaan, tutkijoihin ja moniin muihin. Vaikka sitä käytetään laajalti, on ymmärrettävä, että tämä yritys on pohjimmiltaan luvaton lohkoketju. Mutta sillä on myös erityinen arkkitehtuuri rajoitettua käyttöä varten.

Se on myös eräänlainen energiankulutusalusta, mutta silti tarjoaa paljon etuja, jotka auttavat unohtamaan tämän yhden virheen.

 

Mikä on EEA: n todellinen tavoite?

Tämä erityinen yrityslohkoketju pyrkii rakentamaan yksityisen vaihtoehdon Ethereum-ydintekniikasta erityisiin organisaatiovaatimuksiin.

Tarkastellaan lähemmin keskeisiä tavoitteita –

 • Innovoi, rakenna ja tukee laajaa valikoimaa Ethereumin perushankkeita, jotka tarjoavat enemmän arvoa tekniikkamaailmalle ja tarjoavat paremman viittauksen arkkitehtoniseen suunnitteluun.
 • Auta rakentamaan organisaatioita omaan Ethereum-lohkoketjuunsa ja lisää tarkempia ominaisuuksia kunkin yrityksen mukaan. Tämä tarkoittaa, että pankilla voi olla oma lohkoketju tapahtumien hallintaa varten, samoin voi olla toinen osallistuja, joka tarvitsee toimitusketjun hallintaa.
 • Jos yksi tämän yritys blockchain-allianssin jäsen luo uuden koodipohjasovelluksen, josta voi olla hyötyä useille muille projekteille, se jaetaan sitä varten. Tämä koordinointi edistää teknisten laitteiden kehittämistä.

 

Mikä on visio?

EEA: n mukaan heillä on viisi tulevaisuuden visiota –

Avoin foorumi

Perustaminen avoimen lähdekoodin alustaksi, ei vain tuotteeksi.

 

Viranomainen

EEA: lla on valtuudet määritellä toiminnalliset ja kehitysohjeet kaikille EEA: n jäsenten Ethereum-hankkeille. Koska avoimen lähdekoodin alustojen on täytettävä tietyt standardit, on parasta määritellä se alusta alkaen.

 

Tarjoa valtion tukea yrityskehitykseen

Tämä yrityslohkoketju pystyy helpottamaan ja hallitsemaan kaikkia ristiin käyttöönottoprojekteja ja tarkastamaan niiden liiketoimintavaatimukset perusteellisesti. Jos esimerkiksi pankki toteuttaa minkä tahansa blockchain-ratkaisun, EEA voi auttaa muita jäseniä tekemään saman asian. Loppujen lopuksi se säästää paljon kustannuksia.

 

Kehitä olemassa olevasta julkisesta foorumista

Vaikka EEA toimii yksityisten yritysten lohkoketjujen kanssa, mutta se voi silti kehittyä käyttämällä jo olemassa olevan julkisen lohkoketjun ominaisuuksia. Tällä tavoin mahdollinen edistyminen toisella alustalla voidaan hyödyntää päinvastaisessa. Molemmat alustat hyötyvät tällä tavalla.

 

Standardien käyttö

Ethereumin julkinen estoketju on elossa vuodesta 2015, se on ollut jo neljä vuotta. Uusi EEA käyttää julkisen tilan standardeja ja tutkii kokemuksia paremman version toteuttamiseksi tulevaisuudessa.

 

 • Corda

R3: n Corda-yrityslohkoketju on yksi Cordan kaupallisista versioista. Se on avoimen lähdekoodin foorumi, joka on tarkoitettu erityisesti yrityskäyttäjille. Corda Enterprise on Cordan yritysversion virallinen nimi, ja se on täysin yhteensopiva Cordan kanssa.

Jos yrityksesi liiketoiminta keskittyy verkkoinfrastruktuuriin ja palvelun laatuun, kannattaa ehdottomasti tarkistaa Corda.

Voit valita, haluatko hankkia yritysluokan tai avoimen lähdekoodin alustan jokaiseen tarpeeseesi. Ei ole väliä mitä organisaatiosi koko on ehkä, Corda-yrityslohkoketju on siellä antamaan sinulle tarvitsemasi virityksen.

Se lanseerattiin vuonna 2015, ja sen jälkeen se kattoi paljon yritysten käyttöalueita. Nyt R3: n Cordalla on yli 60+ jäsentä yhteenliittymässään. Alun perin Corda esiteltiin ratkaisuna rahoituslaitoksille, mutta nyt heillä on kasvavia käyttötapoja terveydenhuollossa, hallituksessa, toimitusketjussa ja kaupassa.

Organisaatio voi käyttää tätä sallittua yrityslohkoketjua, koska siihen pääsevät vain ne, joilla on erityinen selvitys, jotta ympäristö ei olisi julkista omaisuutta.

 

Corda Enterprise -yrityksen valmiudet

Blockchainin sovelluksen palomuuri

Yksi Cordan tärkeimmistä ominaisuuksista on maailmanluokan blockchain-sovelluksen palomuuri. Tämä palomuuri tarjoaa tarvittavan määrän tukea yrityksille, joilla on monimutkainen liiketoimintamalli.

Tämä palomuuri varmistaa sovellusten turvallisen pääsyn blockchain-kehykseen ja hylkää kaikki luvattomat kolmannen osapuolen yhteydet, jotka yrittävät päästä sisään. Se tarjoaa käyttäjille pääsynhallintamallin sekä lohkoketjussa toimivat sovellukset.

Tämän yritys blockchain-organisaation käyttäminen voi integroida datakeskuksen verkkoonsa, mutta he voivat myös kommunikoida ulkopuolisen läsnäolon kanssa vahingoittamatta arkaluontoisia tietojaan.

Joten Corda tarjoaa suojatun salatun kanavan ulkopuolisten solmujen ja sisäisen datakeskuksen välillä. Yksi ainutlaatuisista ominaisuuksista, joita et näe muissa yrityksen blockchain-alustoissa.

Se olisi hieno lisä organisaatioinstituuteille. Esimerkiksi tämä palomuuri voi pysyä aivan perinteisen pankin palomuurin takana, aivan arkaluontoisten tietojen edessä. Mutta se antaa käyttäjien olla vuorovaikutuksessa henkilötietojensa kanssa asianmukaisella todennuksella. Tämä yrityslohkoketjuprotokolla avaa massiivisen edun lopullisilla sektoreilla yhdessä muiden tiedonhallintayritysten kanssa.

 

Muita houkuttelevia ominaisuuksia

Palomuurin lisäksi yrityksille on paljon enemmän sovelluksia. Corda-yrityslohkoketju on räätälöity kaikkien työkalujen kanssa, jotka on optimoitava IT-ympäristön kanssa. Tämä tarkoittaa, että tämän avulla saat hallinnan, korkean käytettävyyden, katastrofien seuraamisen ja niiden palauttamisen, 24 tunnin asiakastuen, tehokkaat solmut, julkaisuaikataulut ja paljon muuta.

Siitä huolimatta Corda-yrityslohkoketju tuki myös SQL- ja Oracle-palvelintietokantoja. Tällä tavalla Corda-yrityslohkoketjun integrointi virtaviivaistui.

Toinen tämän yrityksen lohkoketjun avaintekijä on yhteentoimivuus. Tosielämän tilanteissa yritysten on käsiteltävä useampaa kuin yhtä sovellusta kerralla. Mutta kaikki nykyiset yrityksen lohkoketjutekniikat on suunnattu enemmän yhden sovelluksen ratkaisuun.

Mutta Cordan avulla he voivat käyttää useampaa kuin yhtä sovellusta kerrallaan, mikä lisää yrityksen yleistä kasvua.

 

 • Ripple

Tämä yritys blockchain-luokan yritys aloitti matkansa vuonna 2012. Kuitenkin aiemmin se tunnettiin nimellä Opencoin. Vuonna 2015 he nimeivät sen lopulta Rippleksi. Ripplen tärkein huolenaihe oli yhdistää yritykset, pankit, omaisuudenvaihto ja maksupalveluntarjoajat henkilökohtaisen RippleNet-kanavansa kautta.

RippleNet on melkein ilmainen maailmanlaajuinen transaktioalusta. Ripple-palvelun avulla voit suorittaa maailmanlaajuisia maksuja sen natiivivaluutassa Ripples tai XRP heti Etherin ja Bitcoinin jälkeen. Tämä yrityslohkoketju on varmasti yksi nopeimmista alustoista kuin kaikki muut olemassa olevat. Tämän avulla kaikki yritykset voivat suorittaa maksunsa vain 4 sekunnissa!

Ripple työskentelee yli 100 organisaation kanssa, joista yli 75 on muodostettu erilaiseksi käyttöönottokapasiteetiksi. Mutta transaktiot eivät ole ainoa syy, miksi Ripple on yrityksen blockchain-luokan materiaali. Ripplellä on muita ominaisuuksia, jotka sopivat täydellisesti organisaation tarpeisiin.

 

Löydä uudet markkinapaikat

Monet rahoitus- ja muut yritykset kamppailevat selvittääkseen tai tunnistaakseen rajojaan tai liiketoimintamallejaan. Perinteisen mallin noudattaminen vanhentuu hetkessä, mikä vähentää tuloja. Ripple haluaa tehdä muutoksia tähän osioon.

Enterprise blockchain -yritys auttaisi yrityksiä löytämään uusia markkinapaikkoja ja virtaviivaistamaan uutta liiketoimintamuotoa. Se varmistaa, että yritykset täyttävät asiakkaiden odotukset melko helposti ja tarjoavat täyden tyytyväisyyden.

Tosielämän maksujärjestelmiin ei kuitenkaan ole helppo tarttua. Tällä hetkellä Ripple-yrityslohkoketju toimii kahden tusinan kanssa kahden maan kanssa, mutta vielä on paljon tehtävää. Pääpaino on Aasiassa, ja muut pankit, joilla ei ole pankkeja, hyväksyä valuuttansa viralliseksi valuutaksi olisi kova kutsu. Mutta se on jo oikeassa paikassa.

 

Varmista lisää asiakkaita

Yleensä maksupalveluntarjoajat menestyvät vain, kun ne pystyvät tavoittamaan suuren määrän kuluttajia lyhyessä ajassa. Ripple tarjoaa paremman ratkaisun RippleNetin kautta, jossa he voisivat olla yhteydessä useampaan käyttäjään päivittäin.

Käyttäjät voivat maksaa fiat-rahallaan tai XRP: llä, mikä antaa enemmän vapautta muodostaa puolensa.

 

Turvaprotokollat ​​ja turvallisuuskysymykset

Ripple-yrityslohkoketju tarjoaa yhden markkinoiden parhaista suojausprotokollista. Koska ne oli alun perin suunnattu finanssialoille, ne tiukensivat turvatoimiaan alusta alkaen. Nyt monet yritykset, kuten toimitusketjuteollisuus, terveydenhuolto ja hallitus, voivat käyttää näitä turvallisuusprotokollia omiin etuihinsa.

 

Maksuprosessin yksinkertaistaminen

Tämä yrityslohkoketju etsii aina uusia tapoja muuttaa tyypillistä maksujärjestelmää ja yksinkertaisesti sitä sekä offline- että online-tapauksissa. Käyttötapaukset, kuten pääoman tehokkuus, maksujen seuranta ja monipuoliset tiedonsiirrot, ovat harvinaisia ​​suosittuja tapoja.

Jos yhdistät sen alempiin käyttökustannuksiin, ratkaisusta tulee globaali ilmiö. Ripplen xVia-ratkaisut esittävät uuden tavan ihmisille.

Tämä työkalu tarjoaa välittömiä siirtoja sekä todentamismenettelyn oikeudenmukaista liiketointa varten.

 

 • Päätösvaltaisuus

J.P.Morgan kehitti Quorumin käyttäen juurena Ethereumia. Tämä yrityslohkoketju on nimenomaan suunniteltu käsittelemään kaikkia ympäristöjä, jotka käsittelevät suuritehoisia ja nopeita tapahtumia lyhyessä ajassa. Tämä yrityslohkoketju kuitenkin myönsi luvan ja pääset siihen vain yksityisellä todennusprosessilla. Tärkein syy siihen, että Quorum on niin nopea ja skaalautuva, johtuu siitä, että se ei toimi tyypillisten todisteiden konsensusalgoritmeista. Pikemminkin se käyttää äänestystä ja muita kevyitä konsensusmekanismeja päästäkseen sopimukseen.

Se kasvaa Ethereumin rinnalla ja ehkä menestyy muilla tavoin. Koska se vain muutti Ethereum-koodia vain vähän, se pystyy mukautumaan Ethereumin päivitykseen hetkessä. Lisäksi se on täysin avointa ja edistää uudempia keksintöjä.

 

Miksi kehittäjät loivat koorumin?

Jos olet ollut blockchainissa jonkin aikaa, huomaat, että jotkut organisaatiot eivät ole liian innokkaita tekniikasta. Tärkein syy tähän on se, että olemme 100-prosenttisesti läpinäkyviä eivätkä pysty hallitsemaan mitään.

Monien yritysten on käsiteltävä arkaluonteisia tietoja, ja sääntelyn edistämiseksi ne tarvitsevat hallintotyyppisen rakenteen. Mutta tyypillisellä blockchainilla he eivät voi saada sitä. Toisaalta Blockchainsin valtava turvallisuus ja helppo jäljitettävyys voivat hyödyttää näitä yrityksiä suuresti.

Siksi kehittäjät yrittivät muodostaa keskitien, jotta nämä organisaatiot voisivat helposti hyödyntää tätä tekniikkaa omaksi hyödykseen. Quorum -yritysten estoketjussa on molempien maailmojen parhaat puolet, ja lohkoketjuominaisuudet sekä jokaisen organisaation tarvitsema yksityinen ympäristö. Joten miksi he eivät käytä sitä?

 

Ominaisuudet, jotka tekevät koorumista tuottoisan:

Solmun hallintoviranomainen

Quorum-yrityslohkoketjun avulla nimetty viranomainen voi ennalta hyväksyä, mitkä solmut voivat tulla verkkoon. Tämä tarkoittaa, että se ei ole julkista omaisuutta, kaikille vapaa pääsy. Vain kyseisen yrityksen valtuutetut henkilöt voivat käyttää tätä yrityksen blockchain-alustan verkkopohjaa.

 

Yksityiset liiketoimet

Toinen tämän yrityksen lohkoketjun suuri ominaisuus on, että se sallii kaupankäynnin yksityisesti. Se tarkoittaa, että tapahtumasi toisen henkilön kanssa näkyy vain sinulle ja kyseiselle henkilölle. Yleensä blockchainissa muut ihmiset näkevät tapahtumahistoriasi vaivattomasti.

Mutta tämä vapauttaa lohkoketjun täydelliset turvamittaukset. Ilmeisesti voit myös tehdä julkisia kauppoja, mutta joissakin tapauksissa sinulla on oltava lupa nähdä toisen henkilön yksityinen tapahtumahistoria.

 

Sopimus äänestämällä

Kvoorumilla ei ole tyypillisiä konsensusalgoritmeja aggressiivisesti energiaa vievän sopimuksen saavuttamiseksi. Se toimii QuorumChainilla; erityinen äänestyssopimusmekanismi, joka on luotu juuri tälle alustalle. Tämä algoritmi antaa solmuille erityiset äänioikeudet ja säilyttää myös sen yleisen tilan. Jotta tapahtuma saataisiin lisättyä, tämä yrityslohkoketju tarvitsee vain kaupankäynnin solmun allekirjoituksen, julkisen juurihajautuksen ja globaalin tapahtumahajautuksen. Kun kaikki tiedot on saatu, äänestyssolmut äänestävät, ja ne lisätään pääkirjaan.

 

Huippuluokan suorituskyky

Tämän yrityslohkoketjun suorituskyky on varsin erinomainen. Verrattuna samaan blockchain tech -lajiin se on parempaa. Se tarjoaa korkeamman tapahtumamäärän joka sekunti verrattuna muihin alustoihin, kuten Ethereum tai Bitcoin.

Se tekee tästä yrityksen lohkoketjusta varsin sopivan organisaatiotason integraatioon.

 

Enterprise blockchain -alustan vertailu

  Hyperpitkäkangas Päätösvaltaisuus Ethereum Ripple R3 Corda
Kirjan tyyppi Sallittu Sallittu Luvaton Sallittu Sallittu
Hallinto Linux-säätiö JP Morgan ja Ethereum -kehittäjät Ethereumin kehittäjät Ripple Labs R3-konsortio
Toimialakohtainen Toimialojen välinen Moniteollisuus Toimialojen välinen Rahoitusala Rahoitusala
Suorituskyky > 2000 tps 100 tps ~ 20 tps ~ 1500 tps ~ 170 tps
Kryptovaluutta Ei mitään Ei mitään Eetteri (ETH) Ripple (XRP) Ei mitään
Konsensusmekanismi Liitettävä mekanismi Äänestyskäytäntö Työn todistus (PoW) Todennäköinen äänestyskäytäntö Liitettävä mekanismi
Älykäs sopimus ×
Älykäs sopimuskieli NodeJS tai Golang tai Java Vakavuus Vakavuus Java tai Kotlin
Sovelluksen tyyppi Laaja-alainen

 

Laaja-alainen

 

Laaja-alainen

 

Soveltuu taloudellisiin sovelluksiin Rahoitussovellukset

 

 

 

Luku-6: Mitkä ovat Enterprise Blockchainin käyttötapaukset?

Globaalit liiketoimet

Rahoitus- tai pankkialat olivat ensimmäiset toimialat, jotka integroivat blockchain-tekniikan. Blockchain oli täysin varustettu käsittelemään tyypillisiä keskitettyjä virheitä. Enterprise blockchain on kuitenkin kirsikka kakun päällä.

Kun rajatylittävät maksut ovat yhdistelmässä, yritysten estoketjuratkaisu antaa finanssialalle valtavan lisäyksen välittömillä transaktioilla.

Aikaisemmin joudut odottamaan useita päiviä tapahtuman tyhjentämiseen, mutta nyt yrityksen estoketjun avulla voit tehdä sen alle 10 sekunnissa.

IBM Blockchain on yksi tämän alan merkittävimmistä yritysblokkiketjujen käyttötapauksista. World Wiren avulla IBM toi markkinoille uuden tavan selvittää rajatylittävät maksut. He tarjoavat:

 • Nopeampi maksujen käsittely
 • Pienempi kustannus
 • Parempi tehokkuus
 • Massiivinen läpinäkyvyys
 • Turvallinen ympäristö

IBM: n ratkaisu maksujärjestelmään on erittäin yksinkertainen ja integroituva kaikenlaisiin organisaatioihin. Joten yrityksesi voi nauttia ajan ja kustannussäästöjen ylellisyydestä yhdessä tämän yrityksen lohkoketjun kanssa.

 

Kaupankäynti

Kaupan rahoitus on toinen yrityslohkoketjun hieno sovellus. Noin 18 biljoonaa dollaria tavaroita lähetetään jonkinlaisten kaupparahoitusyhtiöiden kautta. Kaupan rahoituksen sujuvuuden on oltava hallittavampaa koko prosessin ajan, jotta asiat sujuisivat sujuvasti. Ja tässä tulee yrityksen lohkoketju.

Toinen täydellinen esimerkki tälle yrityslohkoketjun käyttötapauksille on TradeLens. Teknologia perustuu avoimiin sääntöihin sekä markkinoiden eri sidosryhmien panokseen. Todella moderni moduulijärjestelmä, joka tuottaa merkittävän tason arvoa kaikille verkon osapuolille.

TradeLens toimii tylsillä organisaatioilla, ja sillä on tällä hetkellä yli 150 organisaatiota, jotka työskentelevät niiden kanssa. Edut ovat valtavat, mukaan lukien parempi läpinäkyvyys ja luottamus, parempi tehokkuus, pienemmät paperityöt ja kustannukset ja monet muut.

Verkko on täysin suojattu, ja kaikki verkon käyttäjät omistavat omat tietonsa. Tarkoittaa vain, että heillä on pääsy siihen, ja jos he myöntävät luvan vain, muut osapuolet voivat nähdä sen. Markkinapaikka oli kuitenkin aiemmin melko epävakaa, mutta nyt vakiomallien kanssa se palaa vakaaseen tilaan.

 

Elintarviketurvallisuus

Elintarviketurvallisuus on ihmisten suuri huolenaihe. Nyt kaikki, mitä tuotetaan massiivisten viljelykanavien kautta, vie veronsa ruoan laadusta. Jalostetuissa tuotteissa on yksi massiivisista terveysvaaroista, ja ihmiset kärsivät siitä suuresti.

Mutta miten selviydyt tässä tilanteessa? Yritysten estoketju voi tarjota tuotannon jäljitettävyyden tietääksesi mistä raaka-aine on peräisin. Se arvioi myös jokaisen elintarviketeollisuuden laadun varmistaakseen, että se noudattaa terveyssäännöksiä.

IBM: n Food Trust voi olla upea esimerkki tästä yrityksen blockchain-käyttötapauksista. Food Trustin avulla jokainen yritys ja sen kuluttajat tietävät ruokansa laadun aina raaka-aineesta lopputulokseen.

Tämä yrityslohkoketjuratkaisu ottaa huomioon jokaisen elintarviketeollisuuden tuotantoprosessin jokaisen vaiheen. Heidän kanssaan saat:

 • Vastuu elintarviketurvallisuudesta
 • Kiinteän ruoan tuoreus koko matkan
 • Vahvistetaan tuotemerkin luottamusta
 • Vähennä ruokahävikkiä
 • Paranna kestävyyttä
 • Päästä eroon elintarvikepetoksista

 

Toimitusketju

Yritysten estoketju voi todella loistaa tällä alalla. Enterprise blockchainin avulla kaikki toimitusketjun organisaatiot saavat:

 • Suojattu pääkirjajärjestelmä, joka on näkyvissä koko toimitusketjussa seurantaa varten
 • Tietojen validointi ja sopimusten täytäntöönpano älykkäiden sopimusten kanssa
 • Muuttamattomat ja tarkat tiedot, jotka tunnistavat vioittuneen henkilön nopeasti
 • Räjähtävät tulot
 • Kustannusten leikkaaminen kaikissa vaiheissa

Toimitusketju kärsii yhdestä suurimmista ongelmista – jäljitettävyyden puute. Tarkastellaan esimerkiksi ylellisyystuotteiden jäljitettävyyttä. Valmistaja tuottaa aina suurimman määrän tuotteita joka kerta, mutta hän ei voi seurata kaikkia yksittäisiä tuotteita. Tämän seurauksena on monia tilanteita, joissa tuotteet puuttuvat toimituksen välillä. Jos kuitenkin useampi organisaatio alkaa omaksua yrityksen estoketjuratkaisun, he voivat helposti selviytyä tilanteesta.

Tämä voi olla yksi merkittävimmistä yrityslohkoketjun käyttötapauksista tähän asti.

Täällä IBM Blockchain iski jälleen. He luovat ratkaisuja erityisesti toimitusketjun hallintaan ja keskittyvät logistiikkaan perustuvaan tuotantoon. Läpinäkyvyys ja jäljitettävyys ovat logistiikan kaksi suurinta huolenaihetta. Näitä tekijöitä hyödyntämällä IBM Blockchain voi tarjota maailmanlaajuisen toimitusketjuverkoston, josta voi olla hyötyä kaikille organisaatioille.

 

Jälleenmyynti

Jälleenmyyjät tunnistavat hitaasti yrityksen lohkoketjuteknologian sovelluksen tässä osastossa. Väärennökset ovat yksi tämän osaston pääkysymyksistä, ja he ovat yrittäneet käsitellä sitä jo pitkään ja vain vähän menestysastetta.

Yritysten estoketju tältä osin voi tarjota tuotteiden täydellisen optimoinnin ja auttaa jälleenmyyjiä lopulta torjumaan väärennöksiä.

Joitakin tärkeimpiä esimerkkejä yritysten estoketjujen käyttötapauksista ovat Walmart ja Alibaba.

Walmart on yksi vähittäiskaupan jättiläisistä tällä hetkellä ja on kiinnostunut myös blockchainista. Jokapäiväisessä käytössä se käyttää lohkoketjua kaikkien vähittäiskaupan tuotteiden seurantaan ja hallintaan. Walmart on tällä hetkellä yhteistyössä IBM: n kanssa.

Alibaba puolestaan ​​vie sen seuraavalle tasolle. He kehittävät blockchain-pohjaisia ​​ratkaisuja varkausprotokollien käsittelemiseksi. Yritys on keskittynyt käyttämään yrityksen blockchain-luokan tekniikkaa vähittäiskaupan tarkoituksiin.

 

Valtion palvelut

Hallituslaitokset ovat jäljessä digitalisoinnissa. Kansalaiset tarvitsevat paremman infrastruktuurin ja turvallisemman tavan säilyttää kaikki oikeutensa yhdessä paikassa. Mutta tämän talouden eksponentiaalisen kasvun tarjoaminen on massiivinen taakka valtionhallinnolle.

Turvallisin tapa tehdä se on tarjota taso luotetusta verkosta, jossa hallituksille on paperittomia asiakirjoja. Tällä tavoin hallitus voi käsitellä valtavan määrän tietoja kerralla, kuten laskujen maksaminen, viisumihakemukset, lisenssien uusiminen ja paljon muuta. Ja mikä voi olla asianmukainen yrityksen blockchain-käyttötapaus kuin tämä?

Esimerkkejä tällä sektorilla on valtava. Monet valtion palvelut tekevät yhteistyötä blockchain-ratkaisujen kanssa maan digitalisoimiseksi. uPort on yksi yritystason ratkaisuista. UPortin rinnalla Zug loi uuden alustan nimeltä ZugID. Tämän sovelluksen avulla kaikki Zugin kansalaiset pääsevät sähköiseen hallintoon turvallisesti. uPort aloitti myös toisen projektin Brasilian hallituksen kanssa henkilöllisyystodistusten ja dokumenttien tallentamiseksi estoketjuun.

Vaikka hallitukset eivät ole liian halukkaita käyttämään tätä uutta tekniikkaa, siksi kehitys on hidasta. Dubai, Viro, Chile, Israel ovat enemmän kuin innokkaita aloittamaan oman hallituksen blockchain-projektin.

 

Henkinen omaisuus

Teollis- ja tekijänoikeuksien hallinnasta on tulossa merkittävä kysymys tavaramerkinnöissä ja patentoinnissa. Jo monien kolmansien osapuolten organisaatioiden on mahdollista rekisteröidä omaisuutta oikeille omistajilleen. Useimmat niistä ovat kuitenkin vanhentuneita ja soveltuvat vain paikalliseen patentointiin.

Mutta nämä suuret organisaatiot, kuten keksijät, suunnittelijat, taiteilijat ja muusikot, haluavat vaikuttaa kansainvälisiin markkinoihin, vanhuuden patentointisäännöt eivät toimi hyvin.

Tämän seurauksena on monta kertaa, kun immateriaalioikeuksia väärinkäytetään, eivätkä ihmiset saa tarvittavaa korvausta työstään.

Mutta yrityksen blockchainin avulla ihmiset voivat nyt vihdoin saada ansaitsemansa maksun. Blockchain voi seurata immateriaalioikeuksien käyttöä ja tarjota ansaitsemansa palkkaleikkauksen.

Kodak olisi hyvä esimerkki tästä yrityksen blockchain-käyttötapauksista. He ovat kehittäneet KodakOne-alustan, vaikka jokainen valokuvaaja patentoi työnsä ja saa palkan aina, kun heidän valokuviaan käytetään verkossa.

 

Terveydenhuolto

Lääketeollisuus ja terveydenhoito voivat hyödyntää suuresti yrityksen lohkoketjun toiminnallisuutta. Vaikka monet maat sijoittavat paljon rahaa näille aloille, tähän verrattuna tulos on melko heikko.

Mutta miksi näin on? Tärkeimmät syyt tämän takana ovat tietojen avoimuuden puute ja haavoittuvuus. Toinen tärkeä syy vahingoittaa tätä teollisuutta massiivisesti – väärennetyt lääkkeet. Väärennetyt huumeet aiheuttavat paitsi taloudelle myös ihmisten elämälle tullia.

Joka vuosi valtava määrä ihmisiä kärsii suuremmasta reaktiosta väärennettyihin huumeisiin.

Tämän terveydenhuollon ja lääkkeiden valmistusyritykset voivat toimia yhdessä yritysten lohkoketjun kanssa ja varmistaa turvallisuusprotokollan, joka taistelee näitä ongelmia vastaan.

Voit esimerkiksi ottaa FDA: n ja IBM: n kumppanuuden tarjoamaan turvallisen hajautetun pääkirjajärjestelmän, joka pyrkii avoimuuteen ja parantamaan potilaiden yleisiä yksityisyyden huolenaiheita. Tämä on toinen yrityksen lohkoketjun käyttötapauksista.

 

Öljy ja kaasu

Accenturen mukaan valtava kaasu- ja öljyteollisuus voi hyötyä suuresti yrityksen blockchain-ratkaisusta. Pääasiassa rahtimaksuissa ja tilintarkastuksessa. Yksinkertaisesti sanottuna se voi parantaa tehokkuutta ottamalla huomioon kaikki reitit – rautatie, kuorma-auto, alus ja lentokone. Tällä tavalla öljy-yhtiöt voivat laskea parhaan reitin ja vähentää kuljetuskustannuksia.

Lopulta kaikki johtuisi tietojen vastuullisuudesta, jossa kun lähettäjä ja rahdinkuljettaja näkisivät sen kirjanpitoon, ne näkisivät sen.

Jatkokehittelyssä Accenture huomautti, että yrityksen lohkoketju voisi helposti säästää 5%: n tuloja vain parantamalla tarkkuutta. Shell, öljy- ja kaasujätti, investoi tällä hetkellä blockchain-pohjaisiin ratkaisuihin. Joten, kuten näette, öljy ja kaasu ovat merkittäviä yritysten blockchain-käyttötapauksia.

 

Kiinteistöt

Kiinteistömarkkinoiden nykytilanne kärsii suuresti kustannusten noususta, saavutettavuudesta ja todella heikosta likviditeetistä. Tyypillisesti vain rikkaat ihmiset voivat nyt sijoittaa kiinteistöliiketoimintaan, kun se on keskiluokan ulottumattomissa.

Jos kiinteistöyhtiöt haluavat tasapainottaa sen todella, niiden on käytettävä yrityksen lohkoketjua. Yritysten estoketju ja foorumi voivat tarjota likviditeettiä, jota tarvitaan tälle massiiviselle markkinapaikalle.

Dubai kehitti yhteistyössä ConsenSysin kanssa blockchain-pohjaisen ratkaisun kiinteistömarkkinoiden alkuperän seurantaan. Meridio on tämän yhteistyön hanke, ja se voi nyt muuntaa jokaisen maan digitaaliseksi tukiasemaksi, joka on jaettu Ethereum-alustalla.

Siitä ihmisillä voi nyt olla murto-omistus helposti ja he voivat ostaa ja myydä maitaan aina kun he löytävät hyvän ostajan. Se altistaa suuren määrän varoja laajalle sijoittajavalinnalle. Joten yrityksen blockchain-käyttötapaukset likviditeettivät kiinteistöliiketoimintaa.

 

Humanitaarisuus

Enterprise blockchain voi hyödyntää tilojaan tässä kapealla erityisesti. Useiden humanitaaristen hankkeiden on käsiteltävä korruptoituneita henkilöitä, ja heidän on varmistettava, että he todella auttavat apua tarvitsevia ihmisiä.

Korruption takia vuosittain suurempia lahjoituksia näille hyväntekeväisyysjärjestöille käytetään väärin, ja vain pieni osa niistä tavoittaa apua tarvitsevat ihmiset. Jos humanitaarinen järjestö haluaa tarjota 100% läpinäkyvyyttä lahjoittaville asiakkailleen, ihmiset olisivat innokkaampia auttamaan apua tarvitsevia.

Koska ihmiset ovat menettäneet uskonsa humanitaarisiin laitoksiin, vain yrityksen lohkoketju voi tuoda sen takaisin.

Pelastakaa lapset on humanitaarinen hyväntekeväisyysjärjestö. He kokeilevat parhaillaan uutta humanitaarisen yrityksen lohkoketjua.

Kirjanpitojärjestelmän avulla he seuraavat jokaista lahjoitusta, ja lahjoittaja voi myös nähdä, missä he lahjoittavat rahansa ja miten sitä käytetään. Se palauttaa menetetyn luottamuksen ihmisten keskuudessa, ja tarvitsevat ihmiset saavat oikeudenmukaisen osuutensa kunnolla.

 

Vakuutus

Vakuutusteollisuus käsittelee liikaa paperireittejä ja vastuullisuutta. Jokaisen vakuutuksenantajan on käsiteltävä runsaasti paperityötä joka kerta, kun joku saa vakuutuksen tai lunastaa osuutensa. Kirjanpito jokaiselle asiakkaalle sen selvittämiseksi, onko heidän vaatimuksensa pätevä vai ei, on myös kiireinen työ. Puhumattakaan siitä, että se vie valtavasti aikaa.

Ollakseni rehellinen, tämä ala hyödyntää myös asiakkaita allekirjoittamalla sopimuksia ilman täydellistä rehellisyyttä. Tämän seurauksena monet eivät saa takaisin ikiajoina tekemääsä vakuutusta pelkästään “teknisyyden” vuoksi.

Yritysten estoketju voi hyödyntää avoimuuttaan ja oikeudenmukaisuuttaan tällä alalla ja auttaa sitä muuttumaan kokonaan. Kun sekoituksessa on blockchain, kenenkään ei tarvitse odottaa kuukausia saadakseen rahansa, ja tarkastaja voi helposti selvittää, onko vaatimus pätevä vai ei.

Metlife kokeilee parhaillaan automaattisia vakuutuskorvausratkaisuja selvittääkseen, miten asiat menevät. AIA-ryhmä aikoo kehittää blockchain-pohjaisen pankkivakuutuksen. Pankkivakuutus auttaa pankkeja valitsemaan tarvittavat ohjelmistot ja hyödyntämään niitä hyödyksi. Siksi vakuutuksesta voi tulla yksi suosituimmista yritysten blockchain-käyttötapauksista markkinoilla.

 

Media ja viihde

YouTube-kaltaisten sosiaalisten alustojen ansiosta osallistuminen viihdealaan ja mediaan on melko helppoa. Jopa YouTubessa artistit käsittelevät epäoikeudenmukaisuuteen liittyviä kysymyksiä eivätkä saa korvausta, jonka he todella ansaitsevat.

Tämä skenaario ei kannusta hyviä taiteilijoita jatkamaan työnsä mainostamista ja vaikuttaa kielteisesti koko viihdealaan. Tämän sektorin yrityslohkoketjutapauksissa viestintäprosessi teollisuudessa hajautettaisiin. Tällä tavalla ei ole mitään keskusviranomaista, joka hyödyntää taiteilijoita omaksi hyödykseen.

Koska yrityksen estoketju pystyy seuraamaan kaikkia artistien levyjä ja jakamaan tulot oikeudenmukaisesti. Muusikko Imogen Heap julkaisi yhden kappaleista nimeltä Tiny Human blockchain-kanavan kautta. Joten, tämä on loistava esimerkki blockchainista, jota käytetään teollisuudessa.

 

Matkustaa

Lentokentät haluavat toteuttaa yrityksen blockchain-alustan sisäisenä verkkojärjestelmään. He toivovat, että tämä voisi mullistaa matkustajien käsittelyn suuressa määrin.

SITA (matkaryhmä) uskoo, että yhden lohkoketjun käyttäminen matkustajien tunnistamiseen voisi auttaa matkustajia ylittämään rajat. Ne vaativat vähemmän dokumentaatiota ja biometriset tiedot yksinkertaistavat prosessia ja säästävät paljon arvokasta aikaa.

British Airways ja kolme muuta lentokenttää, kuten Miami, Geneve ja Lontoo, loivat pienyrityksille perustuvan ratkaisun vain järjestelmän toiminnan testaamiseksi. Se kirjasi yli 2 miljoonaa lentoa tarkemmalla tarkkuudella. Joten yritysten lohkoketjutapaukset loistavat myös tällä alalla.

 

Luku 7: Onko toteutushaasteita?

 • Yhteentoimivuus

Yritysten estoketjun toteuttaminen voi olla odotettua vaikeampaa työtä. Yksi suurimmista ongelmista, joita yrityshaasteiden estoketju on, on yhteentoimivuus. Yhteentoimivuus on ehdoton tarve maailmanlaajuisen hyväksynnän suhteen.

Miksi?

No, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että jos haluamme, että yrityksellämme on blockchain elämässämme kaikilla aloilla, meidän on saatava verkot kommunikoimaan keskenään. Se tekisi siitä virtaviivaisemman. Joten jos terveydenhuollon laitoksella on yrityksen estoketjuratkaisu, sen pitäisi pystyä muodostamaan yhteys vakuutusyhtiön sairausvakuutuskorvauksia koskevaan estoketjuun.

Tällä tavalla potilaan ei tarvitse käsitellä tarpeetonta paperityötä ja hän voi kattaa sairauskulut melko helposti.

Nykyinen yrityslohkoketju ei kuitenkaan tarjoa tätä ominaisuutta. Joo, on ollut joitain aloitteita, joissa yrityksen blockchain-ratkaisu toimisi keskuksena; se tarvitsee kuitenkin vielä valtavaa työtä.

Kaikkien alukseen pääseminen on myös vaikea työ. Joten siitä tulee yksi suurimmista yrityshaasteiden estoketjuista.

 

 • Vanhat verkot

Vanhan verkkorakenteen käsitteleminen on toinen suuri estoketju yritysten haasteisiin. Digitaalinen ratkaisu voi aina kääntää järjestelmän ympäri, mutta tällä hetkellä kaikki tekniikkamme toimii vanhoissa verkoissa.

Tämä infrastruktuuri on merkittävä este yritysten blockchain-ratkaisulle. Tämä johtuu siitä, että ihmiset ovat jo investoineet vanhaan tekniikkaan ja koko taloudellisen rakenteen muuttaminen voi vaatia valtavasti aikaa ja rahaa.

Julkisten tietueiden myötä monet eivät ole niin innokkaita integroimaan ne heti. Joten, kun kaikki näkevät yrityksen estoketjun todellisen potentiaalin, he voivat alkaa mullistaa muutoksen. Se voi viedä vuosia ja paljon kokeita, mutta se on melko väistämätöntä.

 

 • Taidot

Jos yrität toteuttaa oman yrityksen blockchain-ratkaisun tai ainakin yrittää integroida olemassa olevaan, sinun on palkattava paljon ihmisiä, joilla on tietty taitojoukko. Lisäksi blockchainin kehittäminen yrityksille on täysin monimutkainen tarve, eikä kukaan voi vain rakentaa tyhjästä ilman korkeampia taitoja omaavia ihmisiä.

Yksi tärkeä asia on valita kehittäjät viisaasti. Sinulla on oltava ammattitaitoisia koodereita, jotka ovat omistautuneet vain blockchain-tekniikalle ja joilla on selkeä käsitys järjestelmän toiminnasta. Tarvitset myös joukon ihmisiä markkinointia ja markkinoiden skannaamista varten keskittymään tiettyihin ominaisuuksiin.

Jos et palkkaa ammattitaitoista henkilökohtaista estoketjuasi yritystoimintaan, sinulla ei ehkä ole paljon suosiota. Sen on ohitettava muut markkinoilla olevat yritysalustojen estoketjut. Mutta asia on, että monet eivät ole aivan perehtyneitä verkon arkkitehtuuriin ja yritysten lohkoketjuyrityksillä ei ole tarvittavaa työvoimaa.

Joten, jos haluat toteuttaa tämän tekniikan, sinun on harkittava tätä estoketjua yrityksen haasteisiin.

 

 • Metodologia

Jokainen yrityksen blockchain-ratkaisu tarjoaa tukea uudemmille projekteille. Monista puuttuu kuitenkin ajatus kunnioittavasti – oikea menetelmä. Jos et pysty selvittämään oikeaa metodologiaa uuden ratkaisusi takana, se jättää paljon porsaanreikiä.

Ethereumin luomista hyödynsi monia älykkäitä sopimusalustoja; käyttöönoton jälkeen näillä alustoilla oli kuitenkin melko paljon haavoittuvuuksia. Blockchain-tekniikka kukoistaa korkeamman tietoturvan takia, mutta jos heillä on haavoittuvuuksia aivan kuten tavallisessa järjestelmässä, ihmiset eivät käytä sitä, eikö he?

Jos hakkeri saa pääsyn yrityksen blockchain-ratkaisun yhden porsaanreiän läpi ja pääsee eroon kaikista käytettävissä olevista salausvaluutoista, miten käsittelet sitä? Lisäksi yrityksen estoketjulla on oltava valtava määrä tietojenkäsittelyominaisuuksia, ja jos se ei pysty siihen, ei ole mitään järkeä toteuttaa sitä ensin. Siksi sinun tulisi testata käyttöympäristösi ennen käyttöönottoa miljoona kertaa ennen julkista käyttöönottoa.

Muista, että tämä yrityshaasteiden estoketju voi vahingoittaa mainettasi, ellei sitä käsitellä huolellisesti. Joten sinun pitäisi tietää enemmän Blockchain-liiketoimintamalleista, jotta voit todella loistaa tällä alalla.

 

 • Joukkojen hyväksyminen

Enterprise blockchainilla on kaikki kunnia, kunnes jokin menee pieleen. Teoreettisesti kaikki tekniikat pystyvät käsittelemään joukkomuuntauskenaariota. Mutta se koskee vain teorioita. Käytännössä muut tekijät voivat mennä pieleen, ja saatat päätyä hitaaseen, tehottomaan verkkoon.

Kun lisää ihmisiä liittyy verkostoon, sitä vaikeampi on ylläpitää skaalautuvuutta. Kauppa hidastuu, ja sitä varten hinnat nousevat ja nousevat. Tämä on tarkka skenaario Ethereum-alustan kanssa.

Vaikka on ollut muita hankkeita, jotka käsittelevät sitä vaihtamalla konsensusalgoritmit kevyempään versioon. Silti tähän yrityshaasteiden estoketjuun on puututtava asianmukaisesti niiden voittamiseksi.

Toinen massahyväksynnän ongelma on vuosittain käynnistyvien ICO: iden sääntelemätön määrä. STO: t soveltuvat kuitenkin verrattain paremmin mihin tahansa organisaatioon. Mutta sinun on tiedettävä lisää STO-markkinoinnista, jotta voit varmistaa paikan markkinoilla.

Jos haluat yrityksesi kasvavan ja varmistavan, että se pysyy sellaisena, vaikka lukemattomat ihmiset käyttävät verkkoa, joudut kypsentämään tekniikkaa huomattavasti.

 

 • Kustannushaasteet

Tämä on toinen tärkeimmistä markkinoiden yrityshaasteiden estoketjuista. Se ei ehkä näytä olevan tärkeä yritysasia, mutta monissa tapauksissa koko ekosysteemin muuttaminen voi tarvita paljon odotettuasi. Kustannukset eroavat vaatimuksistasi. Jos haluat, että yrityksesi blockchain-ratkaisussa on paljon ominaisuuksia, joudut käyttämään paljon taalaa.

Toisaalta, kuten aiemmin sanoimme, vanhat verkot voivat vetää sinut hieman alas. On vaikea integroida sitä nykyiseen kehykseen, joten sinun on muutettava se kokonaan, ja siellä kohtaat eniten haastetta – sinulla ei ole tarpeeksi budjettia sitä varten. Blockchain-muutoksen tulisi olla kohdennettua ja strategista.

Joten, jos haluat aloittaa yrityksen lohkoketjuratkaisun, sinun on otettava vakavasti yrityshaasteiden estoketju.

Oletko uusi Blockchain-tekniikassa? Eikö sinulla ole aikaa mennä syvälle ytimeen? Kokeile nyt blockchain-huijausarkettiamme!

 

Luku-8: Mikä on tulevaisuus?

Enterprise blockchain on saamassa suosiota massiivisesti. Sillä on valtava tulivoimaa, jota keskitetyt alustat eivät voi koskaan olla. Yritykset arvostavat tätä verkkoa hitaasti, koska heillä on mahdollisuus käyttää blockchain-yrityksiä tehokkaasti ja halvemmalla.

Kuitenkin tässä iässä vain yrityksen lohkoketju voi tarjota niin paljon varmuuskopiota. Lisäksi monet yritykset, jotka synkronoivat tämän alustan hajautetun sovelluksen kanssa, loistaisivat tulevaisuudessa, kun blockchain-tekniikka valloittaa maailman.

Mutta tämän luvan saaneiden ja julkisten estoketjujen on toimittava samanaikaisesti. On ennustettu, että vuoteen 2020 mennessä julkinen lohkoketju toimii luvatun lohkoketjun kanssa ja luo täyttävän verkkojärjestelmän kaikenlaiseen käyttöön.

Jos yrityksen estoketju ei vähentänyt skaalautuvuusongelmaa, heillä on oltava kaksi työympäristöä yhdessä. Tällä hetkellä monet toimittajat, kuten IBM, Accenture ja Microsoft, työskentelevät yrityksen blockchain-ratkaisun parissa.

Huhujen mukaan sosiaalisen median jättiläinen Facebook ja hakukoneguru Google ovat myös innokkaita työskentelemään uuden tekniikan kanssa. Joten, se on hyvä alku, kun yritysjätit huomaavat blockchain-tekniikan todellisen potentiaalin.

Asiantuntijat uskovat, että vuoteen 2013 mennessä luvallinen blockchain-verkko pystyy tarjoamaan oikeudenmukaisen tilan ilman mitään kannustimia. Ja enemmän tietoja luottamuksellisesti organisaatiot pystyisivät ylläpitämään yksityisyyttä.

Vuoteen 2028 mennessä näemme yrityksen estoketjuratkaisun kaikkialla, ja tämän talouden pitäisi saavuttaa potentiaalinen muoto siihen mennessä.

Haluatko tietää enemmän Enterprise blockchain -koulutuksesta? tarkista se täältä!

Tutustu myös Blockchain-masterclassimme Enterprise blockchain -koulutuksessa.

 

Luku-9: Viimeiset sanat

Blockchain-tekniikan vaikutus on melko ylivoimainen. Markkinoilla ei kuitenkaan ole paljon asiantuntijoita, jotka voisivat täysin ymmärtää monien potentiaaliensa käyttötapaukset. Enterprise blockchain -yritykset ovat aloittaneet loistavasti kaikkien suurten jättiläisten kanssa.

Se jatkaisi kasvuaan ja kehittymistään kykenevänsä täysin käsittelemään kaikenlaisia ​​esteitä, joita se voi kohdata. Tämän yrityslohkoketjuratkaisun kasvu voi tapahtua hajallaan. Se ei kuitenkaan välttämättä vie niin paljon aikaa kuin luulimme.

Seuraavien 5–10 vuoden aikana tämä ala korvaa nykyiset, ja vuoteen 2030 mennessä näemme 3 biljoonan dollarin blockchain-liiketoiminnan maailmanlaajuisesti. Mutta toistaiseksi toivotaan valoisampaa tulevaisuutta ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Etkö vielä ole varma blockchainista? Katso “Top 50 Blockchain -haastattelukysymystä ja vastausta”, se varmasti poistaa kaikki huolesi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map