Blockchain-tekniikka selitetty: Hajautettu ekosysteemi

Blockchain-tekniikka on enemmän tai vähemmän ottamassa digitaalista maailmaa hitaasti. Yksi asia, jonka voin sanoa varmasti, on, että tämä tekniikka häiritsee nyt melkein kaikkia markkinoilla olevia teollisuudenaloja. Joten nyt on aika oppia tuntemaan kaikki, mitä siitä on tiedettävä.

Lohkoketju on varmasti hienostunut tekniikka, ja ydinjärjestelmässä on monia elementtejä, jotka tarvitsevat selitystä. Todellisuudessa kaikki nämä voivat olla melko ylivoimaisia ​​aloittelijoille.

Siksi tässä blockchain-tekniikan selitetyssä oppaassa selitän kaikki blockchainin ominaisuudet, jotka tekevät siitä niin erottuvan.

Joten toivon, että nautit tästä perusteellisesti. Aloitetaan selittäminen!

Contents

Luku-1: Mikä on blockchain-tekniikka?

Aloitetaan kaikkien aikojen peruskysymyksestä – “Mikä on blockchain-tekniikka?” Blockchain-tekniikka on hajautettu pääkirjajärjestelmä, joka edistää hajauttamista, läpinäkyvyyttä ja tietojen eheyttä.

Blockchain-tekniikka on selitetty

Tuntuuko se hämmentävältä?

Sallikaa minun selittää blockchain-tekniikka yksinkertaisella tavalla. Kuvittele useita lohkoja, jotka on kytketty ketjumaisessa muodossa. Tässä kaikki lohkot linkitetään edelliseen lohkoon ja sen edessä olevaan lohkoon.

Lisäksi kaikki kyseisen ketjun lohkot sisältävät jonkinlaista tietoa, ja ketju edustaa linkitysrakennetta. Todellisuudessa jokainen lohko linkittyy salauksen avulla. Lisäksi kaikilla ketjun lohkoilla on kryptografinen hajautustunnus sekä transaktiotiedot ja aikaleimat.

Joten lopetat kasvavan lohkoketjun, ja se on ystäväni, mikä lohkoketju on. Voit ajatella sitä tietokantana, joka tallentaa tietoja ainutlaatuisella tavalla. Mutta lohkoketju ja tietokannat ovat käytännössä melko erilaisia, vaikka ne molemmat tallentavat tietoa.

Oletusarvoisesti blockchain-tekniikka ei tue tietojen muokkaamista. Joten mitään tietoja, jotka menisivät lohkoon, ei voi koskaan poistaa tai muuttaa. Siten se pysyy siellä ikuisesti. Toinen merkittävä tosiasia selitetystä lohkoketjutekniikasta on, että verkko on vertaisverkko.


Joten varjoissa ei ole keskitettyä yhteyttä, joka yrittää varastaa tietojasi. Tarkoitan, kuka ei haluaisi niin paljon vapautta, eikö?

Blockchain-tekniikka selitetty: miten se toimii?

No, sinun on aika tietää, miten tekniikka todella toimii tässä blockchain-tekniikan selitetyssä oppaassa. Mutta ennen kuin aloitamme, tutustu joihinkin tärkeisiin ominaisuuksiin, jotka sinun on tiedettävä etukäteen.

Blockchain tallensi kaikki tiedot pääkirjajärjestelmään. Lisäksi kaikenlaista tiedonvaihtoa kutsutaan “tapahtumiksi”. Aikaisemmin blockchain oli tarkoitettu vain digitaalisten valuuttojen kauppaan, mutta nyt se voi käyttää myös muita datamuotoja.

Jokaista verkon käyttäjää kutsutaan solmuiksi, ja he saavat kopion päivitetystä kirjanpidosta. Lisäksi jokaisella solmulla on erilainen tapa kommunikoida keskenään. Järjestelmä vaihtelee lohkoketjuista lohkoketjuihin.

Aloitetaan nyt blockchain-tekniikan selitys!

Ensinnäkin käyttäjä pyytää tapahtumaa verkossa. Täällä hän saa kaksi avainta – julkisen ja yksityisen. Mutta käyttäjä voi tehdä kauppoja vain yksityisen avaimen avulla. Ja löytääksesi toisen henkilön, jolle lähetät rahaa, tarvitset hänen julkisen avaimensa.

Joka tapauksessa pyynnön jälkeen luodaan lohko, joka sisältää kaikki tapahtumatiedot. Todellisuudessa kaikki lohkon salakoodaukset parantavat turvallisuutta.

Kun se on luotu, se lähetetään kaikkiin verkon solmuihin. Blockchain-tekniikassa selitettiin, että tarvitset vahvistuksen muilta solmuilta, että väittämäsi on pätevä. Joten muut solmut käyttävät konsensusalgoritmia (selitän mitä se on myöhemmin) tietojen vahvistamiseksi.

Kun lohkosi on validoitu, lohko saa paikan ketjussa. Samanaikaisesti suoritetaan myös tekemäsi tapahtuma.

Ymmärtäminen, miten se toimii, ei tunnu kovin vaikealta nyt, ei?

Katso Blockchain Vs. Tietokantaopas näiden kahden välisen eron tuntemiseksi.

Luku-2: Blockchain-tekniikan kerrokset

Puhutaan nyt blockchain-tekniikan eri kerroksista tässä selityksessä blockchain-tekniikan oppaasta. Ensisijaisesti tekniikkaa on viisi erilaista kerrosta, ja pääsemme niihin jokaiseen niistä täällä.

Joten, aloitetaan.

1. Sovelluskerros

Aluksi puhutaan sovelluskerroksesta. Todellisuudessa sen mukana tulee dApps, dApp-selain, käyttöliittymä ja sovellusten isännöinti.

DApp-selaimen avulla pääset hajautettuihin sovelluksiin. Valitettavasti tyypilliset selaimet, kuten Chrome tai Firefox, eivät kykene selaamaan hajautettuja sovelluksia. Joten tässä saat täysin toisenlaisen käyttöliittymän kuin tavalliset selaimet.

Näiden avulla voit kuitenkin surffata myös tavallisessa Internetissä.

Seuraavaksi sovelluksen isännöinnin avulla voit suorittaa kaikki hajautetut sovellukset tässä kerroksessa. Ilman tätä elementtiä dApps ei voi olla livenä Internetissä. On selvää, että myös isännöintiprotokolla on täysin hajautettu. Lisäksi näiden palvelinpalvelinten ylläpito on ehdottoman turvallista, koska niillä on pieni riski.

Seuraavaksi tulevat hajautetut sovellukset. Yleensä nämä ovat samanlaisia ​​kuin nykyinen sovellus, mutta yhdellä erillisellä muutoksella. Kaikilla heillä on hajautettu verkko. Lisäksi näitä on nykyään erittäin helppo valmistaa.

2. Palvelutaso

Tämä on toinen kerros levityskerroksen jälkeen. Tässä saat käyttöösi kaikki olennaiset työkalut, jotka auttavat sinua rakentamaan ja suorittamaan dApps-kerroksen. Todellisuudessa tässä lohkoketjussa selitetyssä kerroksessa se kattaa kaikki elintärkeät elementit.

Enemmän, saat kätesi hallintaan, ketjun ulkopuoliseen laskentaan, valtion kanaviin, tietosyötteisiin ja sivuketjuihin.

Tietosyötteet ovat prosessi, joka auttaa saamaan uusimmat tiedot kaikista uskottavista lähteistä. Joten se auttaa solmuja saamaan uusimmat päivitystiedot verkosta.

Toisaalta ketjun ulkopuolinen tietojenkäsittely on täällä, jotta laskentaprosessi suoritetaan lohkoketjun ulkopuolella. Lisäksi se lisää yksityisyyttä ja poistaa palaneen ydinverkkojärjestelmän.

Lisäksi saat hallintorakenteen myös täältä. Todellisuudessa nämä ovat pohjimmiltaan vähemmän itsenäisiä organisaatioita, jotka voivat edistää oikeudenmukaista ympäristöä.

Lisäksi todellinen tilakanava on reitti kahden solmun välillä. Joten tilakanavia käyttämällä kaksi solmua voi olla yhteydessä toisiinsa.

Näiden lisäksi lohkoketjulla selitetyissä kerroksissa on myös muita elementtejä. Pääasiassa nämä ovat Oracle, moniallekirjoitukset, älykkäät sopimukset, digitaaliset varat, lompakot, hajautetut tiedostotallennukset, digitaaliset identiteetit jne..

Nämä ovat valinnaisia, koska blockchain-tekniikalla voi olla se tai ei.

Oracle:

Orakulit ovat välttämättömiä älykkäille sopimuksille, koska ne toimivat agenttina kerätessään tietoja verkon ulkopuolelta.

Useita allekirjoituksia:

Tämä elementti varmistaa toisenlaisen suojausprotokollan. Todellisuudessa sinun on allekirjoitettava kaikki tapahtumat ilman yksilöllistä allekirjoitusta tapahtuman tekemiseksi. Ja tässä voit valita, kuinka monta näistä allekirjoituksista haluat suorittaa.

Älykkäät sopimukset:

Nämä ovat pääasiassa itse toteuttavia laillisia sopimuksia kahden blockchain-teknologiaverkon osanottajan sisällä. Todellisuudessa koko järjestelmä pääsee eroon luottamuskysymyksestä ja antaa sinun vaihtaa nopeasti kaikenlaista omaisuutta.

Mutta pääsemme siihen myöhemmin lohkoketjun selitetyssä oppaassa.

Digitaaliset varat:

Nyt lohkoketjuteknologian pinossa digitaalinen omaisuus voi viitata mihin tahansa. Todellisuudessa se voi tarkoittaa kryptovaluuttoja, osakkeita, kultaa tai jopa muita asiakirjoja. Lisäksi kaikki digitaaliset elementit, joilla on todellisia arvoja todellisessa maailmassa, tunnetaan digitaalisina hyödykkeinä.

Lompakot:

Täällä lohkoketjuteknologian lompakkojen on tallennettava kaikki verkossa olevat digitaaliset resurssit.

Hajautettu tiedostotallennus:

Blockchain-tekniikan selityksessä voin sanoa turvallisesti, että hajautetut tiedostotallennukset ovat itse asiassa palvelimen sijainti, johon kaikki tiedot tallennetaan. Tarvitset luonnollisesti todennuksen, jotta pääset niihin.

Digitaalinen henkilöllisyys:

Todellisuudessa nämä ovat verkon käyttäjien identiteettejä. Lisäksi tarvitset sen, että verkossa on oikea todennus.

Siirrytään seuraavaan kerrokseen tässä lohkoketjussa selitetyssä oppaassa.

3. Semanttinen kerros

Tässä kerroksessa on konsensusalgoritmeja, virtuaalikoneita, kaikenlaisia ​​osallistumisvaatimuksia ja niin edelleen.

Blockchain-verkkoa ei ole ilman konsensusalgoritmeja. Todellisuudessa konsensusalgoritmit ovat ehdottoman välttämättömiä kaikkien solmujen välisen sopimuksen ylläpitämiseksi. Käytännössä se on prosessi, jossa kaikki solmut pääsevät samaan sopimukseen kirjanpitotiedoista.

Lisäksi pääkirjassa kukaan ei voi vain aloittaa tapahtumaa ja saada se lisätyksi. Hän ei ehkä ole myöskään rehellinen. Joten varmistaaksesi, että lohkossa olevat tiedot ovat oikeita, kaikki solmut pääsevät samaan sopimukseen. Mutta puhumme siitä myöhemmin myöhemmin blockchain-selitetyssä oppaassa.

Seuraavaksi tulee osallistumisvaatimukset. Todellisuudessa nämä ovat pääasiassa sääntöjä, jotka auttavat verkkoa päättämään, kuka voi liittyä järjestelmään ja kuka ei. Lisäksi tämä elementti on pohjimmiltaan siellä oleville yksityisille blockchain-tekniikoille.

Toisaalta virtuaalikoneet tarjoavat suojaus- ja toteutusympäristön kaikille verkon tehtäville.

Enimmäkseen sitä käytetään älykkäässä sopimuksen toteutuksessa. Seuraavaksi tulevat sivuketjut, joissa kehittäjät voivat siirtyä toiseen erilliseen lohkoketjuympäristöön kehittämään hajautettuja sovelluksia vaikuttamatta ydinverkkoon.

Joka tapauksessa siirrytään seuraavaan kerrokseen blockchain-tekniikan oppaan selityksessä.

4. Verkkokerros

Toinen kerros semantin jälkeen on verkkokerros. Se sisältää luotettavan suorittamisympäristön (TEE), oman mekanismin, RLPx: n, estä jakeluverkon ja paljon muuta.

Pohjimmiltaan luotettava toteutusympäristö auttaa arkkitehtuuria ylläpitämään skaalautuvuusongelmia. Sen lisäksi, että se auttaa verkkoa voittamaan tämän ongelman, se myös tekee siitä turvallisemman. Lisäksi se auttaa tallentamaan dataa pois pääverkosta ottaakseen osan kuormista pois.

Yleensä nämä protokollat ​​on tarkoitettu, kun tavallinen protokolla ei sopeudu täysin infrastruktuuriin. Joten sen avulla voit mukauttaa muita protokollia sopeutuaksesi siihen paremmin. On parasta työskennellä tavallisten kanssa. Mutta joissakin tapauksissa standardi ei välttämättä riitä.

Toisaalta RLPx on verkkopaketti, joka auttaa tiedonsiirrossa kahden vertaisverkon välillä. Joka tapauksessa se luo käyttöliittymän, joka auttaa käyttäjiä kommunikoimaan blockchain-verkossa.

Lopuksi estä jakeluverkot on verkkojärjestelmä, joka toimittaa Web-sisällön tai sivun sinulle, jos sitä pyydät. Todellisuudessa voit nähdä sen tyypillisessä Internet-arkkitehtuurissa.

Mutta jos työskentelet hajautetun sovelluksen parissa, tarvitset jonkinlaisen jakelujärjestelmän verkkosisällön käyttämiseen?

Siirrytään nyt seuraavaan kerrokseen tässä blockchain-tekniikan selityksessä.

5. Infrastruktuurikerros

Tämä on viimeinen kerros blockchain-teknologiaarkkitehtuurissa. Tässä saatat kohdata kaivoksen palveluprotokollana. Kaivostoiminta on kuitenkin hitaasti katoamassa tarvitsemansa liiallisen voiman takia.

Toisaalta virtualisointi on keino luoda kaikenlaisia ​​virtuaalisia resursseja, kuten palvelimia, verkkoa, tallennustilaa, käyttöjärjestelmää jne. Lisäksi se toimii kolmella tasolla – laitteisto, järjestelmä ja palvelin. Solmut ovat myös osa tätä kerrosta. Kaikkia verkkoon liitettyjä laitteita pidetään solmuina.

Todellisuudessa ilman mitään solmuja käytännössä ei ole lainkaan blockchain-tekniikkaa. Toinen tämän kerroksen hieno elementti on verkon hajautettu varastointi. Koska se on hajautettu, se on turvallisempi kuin koskaan.

Todellisuudessa saatat nähdä tunnuksen myös tässä kerroksessa. Tunnukset auttavat ylläpitämään ekosysteemiä ja ovat natiivi voimavara verkossa.

Joten nämä ovat blockchain-tekniikan viisi kerrosta. Siirrytään nyt tämän selittää blockchain-tekniikkaoppaan seuraavaan vaiheeseen.

Luku-3: Mitä ovat älykkäät sopimukset?

Puhutaan nyt yhdestä blockchain-tekniikan merkittävästä komponentista tässä selittää blockchain-tekniikan oppaassa. Aikaisemmin sinulla oli pieni johdatus älykkäisiin sopimuksiin. Mutta nyt sukelamme hieman syvemmälle tähän aiheeseen.

Tavallinen määritelmä olisi –

Älykkäät sopimukset ovat itse toteuttavia laillisia sopimuksia kahden lohkoketjuverkon osanottajan sisällä.

Tyypillisesti älykkään sopimuksen avulla voit käytännössä vaihtaa kaikenlaista omaisuutta, kuten rahaa, omaisuutta, osakkeita, mitä tahansa arvokkaaksi katsottua. Lisäksi sen avulla voit tehdä sen turvallisesti ja läpinäkyvästi. Älykkäissä sopimuksissa ei myöskään tarvita välittäjää.

Nyt on olemassa monia blockchain-sovelluksia, joihin sisältyy älykäs sopimusten integrointi.

Täten tämä on tärkein ero tyypillisten sopimusten välillä. Jos sinulla on laillisia sopimuksia, sinun on maksettava palvelusta ja saat sen sitten vastineeksi.

Täällä sinun ei kuitenkaan tarvitse odottaa palvelun suorittamista maksamisen jälkeen. Joten luottamuksella ei ole mitään ongelmaa. Joten se on eräänlainen automaatti, josta voit saada karkkia tai välipaloja heti maksamisen jälkeen.

Autan sinua paremmin ymmärtämään tilannetta, selitän miten se todella toimii tässä selittää blockchain-tekniikkaoppaassa.

Kuinka se toimii?

Ensinnäkin osapuoli luo sopimuksen kahden tai useamman osapuolen täydellisen sopimuksen jälkeen. Kun sopimus on luotu, kaikki osapuolet voivat halutessaan pysyä nimettöminä. Tyypillisessä yksityisessä verkkotilassa sinulla on oltava pääsääntöisesti oikea todennusprosessi, jotta pääset järjestelmään.

Joten, kun joku aloittaa älykkään sopimuksen kanssasi, hän todennäköisesti tietää myös henkilöllisyytesi. No, sinun on ainakin ilmoitettava heille julkisesta osoitteesta.

Tämän jälkeen osapuolet asettavat kaikenlaiset säännöt, jotka on täytettävä, jotta sopimus olisi pätevä. Se voi olla mikä tahansa tai mikä tahansa laukaiseva tapahtuma. Joten kun ehto täyttyy, se käynnistää automaattisesti seuraavan tapahtuman.

Kun kaikki on asetettu, se tarkistetaan ja tallennetaan kirjanpitoon. Sen jälkeen kaikki sopimukseen liittyneet voivat nähdä edistymisen suoraan verkosta. Lisäksi seurannan tapauksessa kaikki tapahtuu reaaliajassa.

Kun kaikki sopimuksen täyttämisen ehdot on täytetty, se toteuttaa ja jakaa rahat itse.

Pohjimmiltaan se on loistava tapa automatisoida sopimusprosessi. Koska kaikki on automatisoitua ja seurattavaa suoraan käyttöliittymästä, se säästää paljon rahaa ja aikaa.

Miksi älykäs sopimus on niin hyödyllistä?

Toinen tärkeä tosiasia, jonka minun pitäisi selittää tässä selittää blockchain-tekniikkaoppaassa, on se, että älykkäät sopimukset ovat erittäin hyödyllisiä. Mutta miksi? No, selvitetään.

 • Ei keskeytyksiä: Välittäjästä eroon johtamisen vuoksi prosessissa ei ole ärsyttävää keskeytysaikaa.
 • Korkea turvallisuus: Näet kaiken suoraan blockchain-sovellusten käyttöliittymästä, joten kukaan ei voi huijata sinua, koska voit vain prosessin. Kukaan ei myöskään voi hakkeroida älykkään sopimuksen tietoja tuloksen muuttamiseksi.
 • Melko nopea: Tyypillisesti kaiken käsitteleminen vie paljon aikaa. Mutta kun se on blockchain-sovellusverkossa, se virtaa melko nopeasti.
 • Ei inhimillistä virhettä: Käytännössä monissa sopimuksissa ihmisen tekemä virhe maksaa paljon rahaa ja aikaa. Mutta tällä blockchain-sovellusten digitaalisella sopimuksella mahdollisuus siihen on täysin pieni.
 • Lisää voittoa: Todellisuudessa välittäjältä pääseminen eroon myös ylimääräisestä maksuvaihtoehdosta. Joten se tarkoittaa enemmän voittoa sinulle.

Joten nämä ovat älykkäiden sopimusten etuja. Siirrytään seuraavaan lohkoketjuteknologiaoppaiden seuraavaan vaiheeseen.

Luku-4: Erilaiset konsensusalgoritmit

 • Työn todiste

Työn todistus on kaikkien aikojen ensimmäinen konsensusalgoritmi lohkoketjuverkossa. Kuten tiedät, bitcoinilla oli ensimmäinen toimiva blockchain-verkko, ja se käytti työn todistetta. Sen jälkeen monet muut blockchain-verkot käyttävät tätä menetelmää tähän asti.

Todiste työstä kuluttaa kuitenkin paljon virtaa ja on suhteellisen hidasta. Tässä kaivosmies pyrkii ratkaisemaan monimutkaisia ​​matemaattisia ongelmia laitteidensa laskentateholla. Pohjimmiltaan se on ketjun jokaisen lohkon tarkistaminen.

Siirrytään seuraaviin algoritmeihin blockchain-tekniikan oppaan perusteissa.

 • Viivästynyt työtodistus

Tämä on toinen versio työalgoritmin todistamisesta. Voit ajatella sitä hybridimallina. Todellisuudessa tämä sallii verkon hyödyntää toisen lohkoketjuverkon hajauttamisen voimaa.

Mutta miten? Jotkut notaarisolmut lisäävät tietoja ensimmäisestä lohkoketjusta toiseen, mikä varmistaa virran. Mikä tahansa dPoW: lla toimiva lohkoketjuverkko voi toimia joko PoS: llä tai PoW: llä toimiakseen oikein. Joka tapauksessa tämä on paljon nopeampi kuin alkuperäinen todiste työstä.

 • Todiste vaarnasta

Todiste panoksesta tuli todellakin työn todistamisen rajoitusten vuoksi. Tässä jokainen lohko vahvistetaan ennen kuin jokin toinen lohko tulee. Lisäksi kaivostyöntekijät täällä voivat panostaa kolikoitaan ja osallistua prosessiin.

Mutta tässä osallistuminen riippuisi enimmäkseen kolikoiden hallussapidosta. Joten jos sinulla on vähimmäismäärä kolikkoa, voit osallistua tai muuten et. Todellisuudessa panoksen todistaminen on paljon nopeampaa ja vähemmän virrankulutusta kuin PoW.

 • Delegoitu todiste panoksesta

Tämä on toinen muunnos panosalgoritmin todistamisesta. Todellisuudessa tämä on paljon vankempi ja joustavampi kuin muut toistaiseksi käytetyt algoritmit. Lisäksi kaikki solmut ovat edustajia. On myös käsite todistajista, jotka valitaan äänestämällä. Kun he ovat vahvistaneet jokaisen solmun, he saavat palkan vastaavasti. Edustajat valitaan myös äänestämällä. Ja pääasiassa nämä solmut ovat vastuussa järjestelmän parametrien muuttamisesta.

He eivät kuitenkaan saa samaa palkkaa kuin todistajat. Joka tapauksessa siirrytään seuraavaan blockchain-tekniikan oppaan perusteisiin.

 • Vuokrattu todistus vaarnasta

Vuokrattu todistus panoksesta on jälleen yksi merkintä blockchain-tekniikan perusteista. Todellisuudessa Waves-alusta käyttää tätä konsensusalgoritmia. Lisäksi prosessi rajoittaa sähkön käyttöä kaikin mahdollisin tavoin.

Täällä pienviljelijät voivat vuokrata kolikonsa verkkoon ja osallistua yksimielisyyteen. Joten tässä ei ole kysymys epäoikeudenmukaisista säännöistä. Koska pienet kolikonhaltijat eivät koskaan saaneet mahdollisuutta edellisissä PoS-algoritmeissa, tässä on täydellinen läpinäkyvyys.

 • Todiste panoksen nopeudesta

Todiste panoksen nopeudesta on suhteellisen uusi lisäys blockchain-tekniikan perusteisiin. Tällä hetkellä Redcoin käyttää tätä menetelmää eston vahvistamiseen. Tässä prosessi kannustaa sinua omistamaan sekä omistuksen että toiminnan verkossa. Nämä ovat pääasiassa tämän uuden kolikon kahta tehtävää.

Todellisuudessa kolikko helpottaa pääasiassa sosiaalista vuorovaikutusta digitaalisessa maailmassa. Se on kuitenkin energiatehokkaampi ja rasvaisempi kuin tyypilliset PoW ja PoS.

 • Todiste kuluneesta ajasta

Se on loistava konsensusalgoritmi blockchain-sovelluksille. Tämä soveltuu kuitenkin pääasiassa luvatun tyyppiseen lohkoketjuun. Joten periaatteessa ei sovellu yleisölle. Todellisuudessa kaikkien ihmisten on odotettava tietty määrä aikaa päästäkseen yksimielisyyteen. Määräaika valitaan satunnaisesti.

Kun odotusaika on päättynyt, he voivat luoda lohkon. Varmistaaksemme kuitenkin, että voittaja valitsee satunnaisluvun, kaikkea seurataan tällä tavalla.

Lisäksi se seuraa myös sitä, että jos käyttäjän odotettiin aikaa, hänen piti.

 • Käytännöllinen bysanttilainen vikasietoisuus

Toinen suuri konsensusalgoritmi estoketjusovelluksille. Todellisuudessa se riippuu enimmäkseen valtion koneesta. Vaikka se noudattaa samaa menetelmää kuin bysanttilainen, mutta onnistuu kuitenkin pääsemään eroon yleisestä asiasta.

Ennen kuin mitään tapahtuu, järjestelmä olettaa epäonnistumismahdollisuuden ja käyttää muita solmuja sen hallintaan. Yleensä kaikki järjestelmän solmut on järjestetty erikseen. Ja kaikki verkon solmut toimivat harmoniassa ja välittävät tietoa erittäin nopeasti.

Joten vaikka solmu vaarantuisi, kaikki muut solmut tietävät siitä melko pian.

 • Yksinkertaistettu bysanttilainen vikasietoisuus

Yksinkertaistetussa bysanttilaisessa vikasietoisuusalgoritmissa ryhmä tapahtumia vahvistetaan samanaikaisesti. Tavallisesti lohkogeneraattori kerää tässä tapauksessa kaikki tapahtumat kerralla ja erittää ne sitten vastaavasti. Ryhmittelyn jälkeen he pääsevät toiseen lohkoon ja sitten kyseinen lohko vahvistetaan.

Ennen minkään ison lohkon vahvistamista generaattori ilmoittaa kaikki säännöt, joita solmuille on noudatettava. Sen jälkeen estoallekirjoittaja käyttää omaa allekirjoitustaan ​​vahvistaakseen ne. Joten jos jokin lohkoista ei tule avaimen mukana, se hylätään.

 • Delegoitu bysanttilainen vikasietoisuus

Tässä yksi, kenraalin valta on rajoitettu rajusti. Valitessaan johtaja solmujen armeijalle johtaja kutsutaan edustajaksi. Joka tapauksessa, jos kenraali yrittää olla korruptoitunut, toinen edustaja korvaa sen.

Jopa solmujen armeija voi olla eri mieltä johtajasta ja valita toisen. Joten, koska kenraalilla ei olisi ainoaa valtaa, muut puolueet eivät voi korruptoida tätä solmua. Lisäksi kaikki solmut voivat valita puhujan välittämään viestinsä edustajalle.

Todellisuudessa uuden esityksen hyväksymiseksi vähintään 66% kaikista valituista edustajista tarvitsee hyväksyä esityksen.

 • Federoitu Bysantin sopimus

Se on melko viimeinen lisäys Bysantin algoritmiperheeseen. Pääasiassa näet tämän verkon, jossa transaktiokustannukset ovat melko alhaiset korkealla skaalautuvuudella ja läpijuoksulla. Lisäksi täällä kaikki yleiset saisivat oman blockchaininsa.

Tällä hetkellä vain Ripple ja Steller käyttävät tätä menetelmää lohkojen vahvistamiseen. Ennen kuin jokainen solmu voi pyytää suorituskykyä, solmut on kuitenkin tarkistettava etukäteen. Joten solmut valitsevat vain ne, joihin he todella luottavat tässä tapauksessa.

 • Suunnatut asykliset kaaviot

Tällä hetkellä IOTA ja NXT käyttävät suunnattuja asyklisiä kuvaajia lohkoketjuverkossaan. Vaikka monet ihmiset pitävät sitä konsensusalgoritmina, todellisuudessa se ei ole täysin sitä. Se on itse asiassa tietorakenteen muoto.

Lisäksi data on topologisessa järjestyksessä muu kuin ketjumaisessa muodossa. Joten yhden ketjun saamisen sijaan DAG: lla on itse asiassa useita sivuketjuja. Siten se voi vahvistaa useita tapahtumia kerralla samanaikaisesti. Siksi se vie vähemmän aikaa kuin tavalliset konsensusalgoritmit.

 • Todiste toiminnasta

Toiminnan todistuksessa käytetään sekä työn todistusta että panoksen todistusta toisen hybridialgoritmimallin tekemiseen. Joten järjestelmästä tulee vakaampi kaikenlaisia ​​hyökkäyksiä vastaan ​​ja se käyttää myös vähemmän virtaa. Todellisuudessa kaivosmiinan lohkot, jotka ovat pikemminkin malleja kuin täydelliset lohkot.

Lisäksi lohko ilmaisee sitten sidosryhmälle, joka myöhemmin vahvistaa jäljellä olevan ennalta kaivetun lohkon. Lisäksi, mitä enemmän panosta validatorilla on, sitä pätevämpi on hänen todentamisensa.

Viimeinkin kaikki kaivostyöläiset ja validoijat saavat kohtuullisen osan maksusta verkosta.

 • Todiste viranomaisesta

No, tämä on yksi luettelossa olevista energiatehokkaista konsensusalgoritmeista tällä hetkellä. Se sopii kuitenkin yksityiseen verkkoon paremmin kuin julkinen. Todellisuudessa vain osa hyväksytyistä tileistä voi liittyä vahvistusprosessiin.

Lisäksi nämä solmut on aiemmin hyväksytty validoijiksi. Joka tapauksessa solmun on ansaittava oikeus vahvistaa muut lohkot, ja hänen on myös jätettävä tietokoneensa koskematta. Tällöin he saavat verkossa palkintoja ylläpitääkseen auktoriteettiaan.

 • Maineen todistus

Toinen konsensusprotokolla, joka soveltuu paremmin luvan saaneille verkoille eikä julkisille. Yleensä ,, tässä tapauksessa solmuilla on oltava hyvä maineellinen voima osallistua prosessiin. Lisäksi solmuilla on vakavia seurauksia, jos hän yrittää huijata validointiprosessissa.

Joten kaikki solmut eivät voi todella osallistua siihen. Kun solmu ansaitsee maineen, prosessi on melko samanlainen kuin auktoriteetin todistus.

 • Todiste historiasta

Luulen, että tiedät jo, kuinka vahvistusprosessi riippuu suuresti eth-aikaleimasta. Mutta tässä voit todistaa tapahtuman sen perusteella, mitä tapahtui ennen tai jälkeen. Joten tehdäksesi näin, voit luoda merkittävän tapahtuman ajoissa, joka tapahtuu ennen tiettyä aikaa verkossa tai sen jälkeen.

Tämän perusteella muut voivat vahvistaa tapahtumalohkosi. Näin tekemällä et edes tarvitse lohkon aikaleimojen tietoja.

 • Todistus tärkeydestä

Seuraava on todiste tärkeyskonsensusalgoritmista. Todellisuudessa se riippuu uudesta tekijästä, jota kutsutaan ansaitsemiseksi tai sadonkorjuuksi.

Sadonkorjuun takia se voi määrittää, onko solmu oikeutettu osallistumaan vai ei. Joten mitä enemmän keräät, sitä enemmän mahdollisuudet solmusta tulla validatoriksi. Lisäksi korjuusta validoija saa palkkion kauppamaksuna. Verkon varakkailla olisi kuitenkin enemmän mahdollisuuksia päästä paikalle kuin muilla.

 • Todiste kapasiteetista

Täällä he käyttävät piirtämistä ja kaivostoimintaa loppuun lohkojen validoinnissa. Monet ihmiset käyttävät sitä myös työn todistamisen sijaan, koska tässä se vie vähemmän aikaa. Mutta PoW: ssä joudut käyttämään laskentatehoa jo ennen kaivostoiminnan aloittamista.

Vaikka lohko on melko nopea, silti se kestää neljä minuuttia. Mutta luulen, että saat kuuden minuutin lisäyksen. Joka tapauksessa, mitä enemmän juonteita sinulla on tietokoneellasi, sitä enemmän mahdollisuuksia voit olla kaivostoiminnan voittaja.

 • Todiste palamisesta

Palamisen todistamiseksi sinun on poltettava osa kolikoista suojaamaan salausta verkossa. Kolikoiden polttaminen merkitsisi tietysti menetystä. Mutta pitkällä aikavälillä se pitää verkon vakaana. Kolikoiden polttamiseksi käyttäjät lähettävät osan kolikoistaan ​​syöjäosoitteeseen.

Varmistaakseen, että kaikki on kunnossa, pääkirja pitää kirjaa kaikista kolikoista ja varmistaa, etteivät ne ole käyttökelpoisia.

 • Todiste painosta

Todistus painosta on itse asiassa massiivinen päivitys, joka on osoitus panosalgoritmista. Yleensä panoksena todistat, että mitä enemmän rahakkeita sinulla on, sitä suuremmat mahdollisuudet saat enemmän. Todellisuudessa tämä on hieman puolueellinen.

Sen sijaan, että verkko vain ottaa huomioon tunnukset, verkko käyttää punnitsemiseen muita tekijöitä. Lisäksi nämä tekijät ovat itse asiassa painotettuja tekijöitä, jotka auttavat määrittämään, mitkä solmut saavat osallistua järjestelmään. Lyhyesti sanottuna saat enemmän skaalautuvuutta ja nopeamman tuloksen täällä.

Luku-5: Web3: Uusi Internet

Blockchain-tekniikan ymmärtäminen on helpompaa kuin luulet. Aikaisemmin puhuimme blockchain-tekniikan kerroksista. Tämä arkkitehtuuri kuitenkin todella polttoaineen Internetin seuraavan sukupolven.

Yleensä siihen sisältyy joitain kriittisiä elementtejä, jotka näemme.

Nyt puhumme siitä lisää, jotta ymmärrämme blockchain-tekniikkaa hieman paremmin.

Aloitetaan!

 • Tekoäly

Ensinnäkin, tämä ei todellakaan koske superrobotteja. Todellisuudessa tekoäly varmistaa paremman tuotoksen, kun on kyse tulosten ja kirjanpidon tietojen analysoinnista. Vaikka se ei ehkä kuulosta kovin suurelta, mutta kokemus muuttuu dramaattisesti.

Yleensä se varmistaa, että pääset haluamaasi sisältöön Internetissä. Joten se tarkoittaa tarkempia tuloksia, parempaa ennustusta toiminnastasi. Todellisuudessa se on vain yksinkertainen mekanismi, joka auttaa oppimaan makustasi ja antaa sinulle parhaan tuotoksen.

 • Läsnäolo

Jotta voisit ymmärtää paremmin blockchain-tekniikkaa, sinun on tiedettävä, mistä läsnäolo todellisuudessa on. Katso vain ympärillesi ja katso, mitä kaikki ihmiset käyttävät mitä tahansa laitetta Internetin käyttämiseen.

Lisäksi kaikki älytelevisio, jääkaappi, älykkään kodin lisävarusteet, avustajat, välilehdet tai älypuhelimet tekevät saman. Joten he kaikki muodostavat yhteyden Internetiin. Tekemällä näin he muodostavat verkon. Yleensä tätä verkkoa kutsutaan tosiasiallisesti Internetiksi. Joissakin tapauksissa ihmiset kuitenkin kutsuvat sitä läsnäoloksi.

Joka tapauksessa Internetin tulevaisuus riippuu paljon tästä prosessista.

 • Parannettu liitettävyys

Uusi Internet Web 3.0 perustuu siihen, että se olisi käyttäjäkeskeinen. Joten, se tarkoittaa, että näet enemmän yhteyksiä kuin näet Web 2.0 Internetissä. Kukaan ei myöskään hallitse tietojasi tai käytä niitä henkilökohtaiseen hyötyyn.

Tässä semanttisista metatiedoista on paljon apua. Todellisuudessa se auttaa käyttäjiä pysymään yhteydessä helpommin ja nopeammin. Siten se parantaa liitettävyyttä.

 • Semanttinen verkko

Blockchain-tekniikan ymmärtämiseksi sinun on tiedettävä myös semanttinen verkko. Se on valtava osa web 3.0 -internetiä. Lisäksi semanttinen verkko tarkoittaa itse asiassa minkä tahansa ihmisten kaltaisen verkkosisällön ymmärtämistä.

Siksi se riippuu koneoppimisesta eikä keskity vain avainsanoihin. Joten, jos sinulla on hyvää sisältöä ja et ole riippuvainen avainsanoista, sinulla on paljon väkijoukkoja.

 • 3D-grafiikka

No, ilmeisesti 3D-grafiikka on valtava osa blockchain-tekniikan web 3.0: n ymmärtämistä. Kuten näette nyt, ihmiset haluavat nähdä kuvia, videoita tekstien lukemisen sijaan. Paras tapa lisätä keskittymistä olisi siis 3D-grafiikan integrointi siihen.

Kaikissa tulevaisuuden sovelluksissa käytetään jonkinlaista virtuaalitodellisuutta tai liitettyä todellisuutta.

 • Vertaisverkko

Uusi Internet hajautetaan täysin. Joten ei ole vaihtoehtoa minkäänlaiselle keskitetylle viranomaiselle, joka päättäisi siitä, mitä teet ja mitä et. Mutta se ei selvästikään tarkoita, että voit rikkoa kaikkia lakeja täällä.

Tämä on vain elementti, joka varmistaa, että kaikki verkossa olevat tietosi pysyvät turvassa riippumatta siitä.

Luku-6: Esimerkkejä yrityslohkoketjuista

Nyt kun tiedät kaiken blockchain-tekniikasta, sinun on aika tutustua markkinoiden suosittuihin blockchain-alustoihin. Katsotaanpa, mitä ne ovat, eikö niin?

Hyökkääjä

Hyökkääjä on yksi blockchain-alustoista, joita voit käyttää lähes kaikilla aloilla. Todella, kaikenlaista! Vaikka etsitkin blockchain-tekniikkaa pankkitoiminnassa, voit luottaa tähän. Puhumattakaan Hyperledger-tekniikan äärimmäisestä suosiosta. Ja miksi se ei olisi suosittu?

Se tarjoaa joitain markkinoiden kannattavimpia ominaisuuksia –

 • Modulaarinen arkkitehtuuri, jonka avulla voit liittää minkä tahansa sovelluksen ja käyttää sitä.
 • Sallittu verkko, jonka avulla voit lisätä yksityisyyttä verkkoosi.
 • Suuri skaalautuvuus varmistaa, että nautit parhaasta suorituskyvystä koko ajan.
 • Turvallisuusprotokollat, jotka suojaavat tietojasi.
 • Tietojen saatavuus perustuu käsitteen tuntemiseen.

Ethereum Enterprise

Ethereum on toinen suosituimmista blockchain-alustoista markkinoilla, joka sopii vain yrityksille. Todellisuudessa Ethereum on loistava myös kaikenlaiselle teollisuudelle. Yleisönään se ei kuitenkaan välttämättä sovi blockchain-tekniikkaan pankkitoiminnassa.

Mutta sen kaupallinen versio Ethereum Enterprises tarjoaa yksityisen kanavan arkkitehtuurissa. Joten tämä versio sopii parhaiten blockchain-tekniikkaan pankkitoiminnassa. Joka tapauksessa se tarjoaa –

 • Valtion tuki, kun toteutat uusia hankkeita Ethereumin perusteella.
 • Avoin foorumi, jota voit käyttää ilman ongelmia.
 • Nopeat päivitykset uusien lisäysten käyttöönottamiseksi ja virheiden korjaamiseksi muita paremmin.
 • Tarjoa standardeja, jotka auttavat muita yrityksiä rakentamaan oman verkkonsa.

Katso oppaamme Hyperledger Vs. Ethereum nyt!

R3 Corda

Corda mukana tulee kaksi erilaista versiota – yritys Corda ja Corda. Todellisuudessa yritys Corda soveltuu parhaiten kaikenlaisiin yrityskäyttöön. Monet ihmiset kuitenkin pitävät tätä tekniikkaa blockchain-tekniikkana pankkitoiminnassa. Mutta ajan myötä Corda on tulossa suosittu myös muilla teollisuudenaloilla.

Se tarjoaa joitain tuottoisia ominaisuuksia, kuten –

 • Blockchain-sovelluksen palomuuri, joka suojaa koko verkkoa, muodostaa kaikenlaisen kyberhyökkäyksen.
 • Korkea saatavuus, joka varmistaa, että verkko pysyy toiminnassa 24/7.
 • Hallintojärjestelmä, jonka avulla yrityksillä voi olla sääntöjä järjestelmässä.
 • Valvontajärjestelmä, jonka avulla kuka tahansa käyttäjä voi löytää kaikki katastrofit ja palauttaa ne.

Ripple

Hyvin, Ripple on toinen pankkialan blockchain-tekniikka, joka soveltuu nykyään paremmin finanssialoille. Parasta Ripplessä on, että se tarjoaa melkein ilmaisen transaktioalustan. Lisäksi finanssialalla se tuottaa suhteellisen nopeamman tuotoksen.

Alusta on niin nopea, että voit suorittaa maksun vain 4 sekunnissa! Se tarjoaa –

 • Uudet markkinapaikat auttavat saamaan tuloja nopeasti.
 • Tavoittaa enemmän kuluttajia lyhyessä ajassa, mikä edistää erinomaista kasvua.
 • Skaalautuvuus varmistaa, että järjestelmäsi tarjoaa saman suorituskyvyn paineen alaisena.
 • Sallitut alustat, jotka tarjoavat enemmän yksityisyyttä.
 • Korkea turvallisuustaso, joka torjuu kyberhyökkäykset.

Päätösvaltaisuus

Päätösvaltaisuus tuli, kun yritykset etsivät hyvää ratkaisua, jolla voidaan varmistaa niiden täydellinen luottamuksellisuus. Todellisuudessa J.P.Morgan esitteli sen maailmalle vuonna 2017.Mutta miksi se on niin suosittu? No, siinä on ainutlaatuinen tapa saada kaikki lohkot vahvistettua. Tyypillisten virrankulutuksen sijaan se tarjoaa nopeamman ja paremman algoritmin.

Joka tapauksessa se tarjoaa –

 • Yksityiset liiketoimet, joiden avulla voit tehdä kauppaa toisen osapuolen kanssa suojatussa kanavassa.
 • Sallittu verkko, joka varmistaa, että henkilökohtaiset tapahtumasi ovat turvallisesti poissa pääkirjasta.
 • Solmujen hallinta, jonka avulla voit valita, mitkä solmut voivat tulla verkkoon.
 • Suuri skaalautuvuus paremman kokemuksen saamiseksi.
 • Nopeampi ratkaisu, joka säästää aikaa.

Luku-7: Päätelmät

Blockchain-tekniikka on suhteellisen yksi kaikkien aikojen hienoimmista innovaatioista. Vain 10 vuotta aiemmin emme edes tienneet, että hajautetut sovellukset voisivat koskaan olla mahdollisia. Mutta nyt katsokaa teknologiateollisuutta. Jokainen etsii tapaa integroida tämä uusi järjestelmä nykyiseen järjestelmään.

Todellisuudessa vanhan keskitetyn rakenteen korvaaminen kokonaan ja uuden totuttaminen vie enemmän aikaa. Mutta voin turvallisesti sanoa, että se ei ole ollenkaan huono kokemus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map